ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Κάνουν την ΑΕΚ ξανά μαγαζί γωνία
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
Οταν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα του Αραμπατζή από το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο ματς με τον Πανθρακικό και έσβηναν τα πάντα για την ΑΕΚ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες η Ενωση αναγεννήθηκε εκ της τέφρας της. Δείχνει πως ξεπερνά την απογοήτευση της συμμετοχής στη Γ' Εθνική και στέκεται ξανά στα πόδια της. Ενα τεράστιο μέγεθος για το ποδόσφαιρο, ένα μαγαζί γωνία που βρίσκει ξανά την αίγλη του. Και αυτό το οφείλει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στη μεγάλη δυναμική που προσφέρει σταθερά ο κόσμος της ομάδας.

Η συμφωνία με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ερχόμενης περιόδου ήρθε να ταράξει τα νερά και να δείξει πως η ΑΕΚ δεν έχασε τίποτα από τη λάμψη της.

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα με το συμβόλαιο που υπέγραψε και θα της αποφέρει στο ταμείο της ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Η πιο λαμπρή συμφωνία που υπήρξε μέχρι τώρα, αλλά όχι και η μόνη. Γιατί μια ανάλυση (όπως δείχνει ξεκάθαρα και ο πίνακας που παρατίθεται) των συνεργασιών που επιχειρούνται και των εσόδων που μπορούν να προκύψουν, οδηγούν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ μπορεί να στηθεί για πρώτη φορά σε υγιείς βάσεις.


Πέραν του τηλεοπτικού συμβολαίου, η ΑΕΚ προσδοκά να πάρει ποσό που θα φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ από τη βασική χορηγία στη φανέλα. Οπως ενημερωθήκατε από χθες, ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με εταιρείες για να κάνει το επόμενο μεγάλο ντιλ. Επίσης, υπάρχουν ήδη δύο χορηγικές συμφωνίες (με fujitsu και Lancia) και έπονται και άλλες. Ανταποδοτικά ή μη, τα έσοδα από αυτές υπολογίζονται μίνιμουμ σε μισό εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες έρχονται να διαφημιστούν μέσω της ΑΕΚ λόγω της παρουσίας του Μελισσανίδη και της οντότητας που δίνει στην ομάδα, αλλά και για τον κόσμο που ακολουθεί την προσπάθεια.

Και τη στηρίζει έμπρακτα, έμμεσα και άμεσα. Ηδη η Ενωση έχει διαθέσει 6.000 διαρκείας (δίχως ενημέρωση το τελευταίο δεκαήμερο και τα συνδεσμιακά). Με μέσο όρο τιμής 250 ευρώ και την προσδοκία να φτάνει σε συνολική πώληση 12-15.000 εισιτηρίων, η ΑΕΚ μπορεί να έχει έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο 50% θα πάει σε λογαριασμό για την κατασκευή του νέου γηπέδου). Και βέβαια, θα υπάρχουν σημαντικά έσοδα (εκτιμώνται σε περίπου μισό εκατ. ευρώ) από τη διάθεση απλών εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης
 
Σε αυτά τα έσοδα πρέπει να αντιπαραβάλει κάποιος τα έξοδα που αναμένονται. Το μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας μέσω των ιδιωτικών συμφωνητικών που υπογράφονται δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ, με πολύ περιορισμένες επιλογές. Η συμφωνία για το ΟΑΚΑ έκλεισε στις 278.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα μετακινήσεων θα είναι περιορισμένα (υπάρχουν μόνο η προετοιμασία, τέσσερα στην Κρήτη και ένα στις Κυκλάδες). Επίσης, το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί με το 1/4 των υπαλλήλων που υπήρχαν, με πολύ προσεκτικές κινήσεις.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Πέρασε στα ψιλά απ' όσα είπε στη δημόσια τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά οι αριθμοί δείχνουν πόσο προγραμματισμένα είναι τα πάντα. Ο «τίγρης» εκτιμά πως αυτή η επανεκκίνηση του συλλόγου είναι η χρυσή ευκαιρία για να μπει στις ράγες και να στηθεί πάνω σε υγιείς βάσεις.

Ο στόχος είναι η ΑΕΚ να μπορεί να ζει από τα έσοδά της, να συντηρείται από τον κόσμο της και σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες όπως είναι ο Μελισσανίδης να μπορούν να στηρίζουν την ομάδα με κινήσεις που δεν θα την επιβαρύνουν.

Ηδη, από την πρώτη σεζόν λειτουργίας της, η ΑΕΚ θα είναι κερδοφόρα και εκτιμάται πως μπορεί να δημιουργήσει έσοδα που θα υπερβαίνουν τα 2-2,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που θα επενδυθούν ξανά στην ομάδα και θα μπορούν να τη στηρίζουν όσο αναπτύσσεται. Στόχος είναι να μην υπάρχουν περιττά έξοδα και τα πάντα να λειτουργούν με έλεγχο.

Γι' αυτό φροντίζει ο Γιώργος Ρόκκας, που έχει αναλάβει τα πάντα πάνω του και είναι ιδανικός εκφραστής των οδηγιών του Μελισσανίδη. Οπως έχει καταστήσει σαφές, ο Ρόκκας είναι το κουμάντο στο διοικητικό κομμάτι και ο Μπάγεβιτς στο αγωνιστικό. Αμφότεροι εξασφαλίζουν πως η ομάδα θα κινείται στον σωστό δρόμο.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

Εάν η ΑΕΚ πουλά τώρα και μετατρέπεται ξανά σε μαγαζί γωνία, η προοπτική του γηπέδου μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες συμφωνίες. Αντικειμενικοί παρατηρητές επισημαίνουν πως όταν η Ενωση θέσει τις βάσεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο της «σπίτι», τότε θα μπορεί να κάνει και τα μεγάλα ντιλ. Ενα από αυτά, άλλωστε, με την ονοματοδοσία του γηπέδου, είναι αυτό από το οποίο προσδοκά ο Μελισσανίδης να πάρει μεγάλη οικονομική ενίσχυση για το θέμα.

ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ

Τηλεοπτικό συμβόλαιο: 1,5 εκατ. ευρώ

Βασική χορηγία φανέλας: 1 εκατ. ευρώ (ακόμα συζητείται)

Χορηγοί: 500.000 (μίνιμουμ)

Εισιτήρια διαρκείας: 1,5 εκατ. ευρώ

Απλά εισιτήρια: 500.000

ΣΥΝΟΛΟ: 5 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ

Μπάτζετ ομάδας: 1,5 εκατ. ευρώ

ΟΑΚΑ: 278.000

Ποδοσφαιρικό τμήμα: 250.000 ευρώ

Εξοδα ομάδας: 150.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 2,178 εκατ. ευρώ

sentragoal.gr