ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Συμφώνησαν για... Βασίλισσα ξανά

Διαδικτυακή συνέντευξη για τους Νώντα Παπαντωνίου και Γιάννη Αθηναίου.
Οι δύο παίκτες της «Βασίλισσας» παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι του gazzetta. Αμφότεροι στάθηκαν στο «όραμα» της διοίκησης αλλά και του Ντράγκαν Σάκοτα, για μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που θα αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΚ και του κόσμο της.
Συμφώνησαν επίσης στον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει φέτος η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
Ερωτηθέντες για Σάκοτα και κόσμο, Παπαντωνίου και Αθηναίου, έπλεξαν το εγκώμιο του κόουτς αλλά και του λαού της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Νώντα Παπαντωνίου : «Είμαστε μικροί για να μιλάμε για τον Σάκοτα» όπως επίσης και η δήλωση «Ο  κόσμος της ΑΕΚ είναι ο μοναδικός μεγάλης ομάδας που πάει σε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως».
Στόχος τους όπως αποκάλυψαν, είναι η καθιέρωση τους στην ομάδα, αλλά και στην Εθνική, που αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή.
Τέλος αυτό που υποσχέθηκαν αμφότεροι στους οπαδούς της «Βασίλισσας» είναι, δουλειά και μαχητικότητα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την προοπτική της ΑΕΚ:
Παπαντωνίου: «Όχι δεν σκέφτηκα πολύ να πω το «ναι» στην ΑΕΚ γιατί ήταν μια καινούργια προσπάθεια, μου έδειξαν ότι με θέλουν και η συμφωνία ήρθε εύκολα, αν και άργησε να φτιαχτεί η ομάδα και αυτό φαίνεται αφού το ρόστερ ακόμα ολοκληρώνεται και πρέπει να υπάρξουν κάποιες προσθήκες. Πέρασα ξανά από την ΑΕΚ αλλά δεν έχει καμία σχέση η προηγούμενη φορά με την φετινή. Παλιά υπήρχαν πολλά προβλήματα, πλέον δεν υπάρχουν με την καινούργια διοίκηση τον καινούργιο προπονητή και ένα ρόστερ που αποπνέει υγεία και δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό»
Αθηναίου: «Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για εμένα, γιατί είχαν αρχίσει να υπάρχουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα στην πρώην ομάδα μου, με αποτέλεσμα να αρχίζω να σκέφτομαι και πάλι την επιστροφή. Με προσέγγισε η ομάδα, μιλήσαμε με τον κ. Αγγελόπουλο, είδα ότι πάει υπάρχει όραμα για να γίνει νέα αρχή με πολύ σοβαρή δουλειά από αυτόν τον άνθρωπο (Αγγελόπουλο) και με τον κόουτς Σάκοτα, και από τη στιγμή που μου έδειξαν πόσο με ήθελαν να έρθω στην ομάδα αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν το σκέφτηκα καθόλου».

Για το ταβάνι της φετινής ΑΕΚ:
Παπαντωνίου: «Έχουμε ξαναπεί πως δεν θέλουμε να κοιτάμε μακρινούς στόχους. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δουλεύοντας πάρα πολύ κάθε εβδομάδα. Η ομάδα πλέον με τις καινούργιες προσθήκες των Ποπς, Ίνγκλίς, Ντελινικάιτις, μαζί με τον ελληνικό κορμό Σάκοτα, Σαρικόπουλο, Κασελάκη και εμάς τους 2 (Παπαντωνίου, Αθηναίου) είναι σε ένα επίπεδο για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.»
Αθηναίου: «Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Νώντα, όπως επίσης και το γεγονός πως είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα σου βάζει πίεση ώστε να πρωταγωνιστήσεις και να φτάσεις όσο ψηλότερα γίνεται».

Για την στήριξη από τον κόσμο:
Παπαντωνίου: «Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι τρομερή. Το γεγονός πως είτε κερδίζεις είτε χάνεις δεν σταματούν να τραγουδούν είναι μοναδικό. Δεν συμβαίνει τόσο πολύ σε άλλα γήπεδα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα που ο κόσμος της πηγαίνει σε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως. Ακολουθούν την ομάδα πιστά, γιατί είναι ΑΕΚ. Είναι μεγάλη ομάδα. Το δείχνει και η ιστορία της. Αυτό αποτελεί για εμάς επιπλέον κίνητρο για να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να τους δίνουμε χαρά, γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και μετά από κάθε καλό αποτέλεσμα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».
Αθηναίου: «Είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη να αγωνίζεται μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό. Όπως είπε ο Νώντας ο κόσμος έρχεται όλο και περισσότερο στο γήπεδο. Εμείς από την μεριά μας πρέπει να τον κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο και να τον αυξάνουμε συνεχώς, μέσα από την καλή παρουσία μας και τα θετικά αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο.»

Για τον κόουτς Σάκοτα:
Αθηναίου: «Η αξία του κόουτς είναι αδιαμφισβήτητη. Η ιστορία του και η εμπειρία του στο χώρο είναι πολύ μεγάλη και το γεγονός πως βρισκόμαστε υπό τις καθοδηγίες του είναι πάρα πολύ σημαντικό και τιμητικό για εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ο καθένας ξεχωριστά να κρατάει τις συμβουλές του, κάνοντας κτήμα του τα λόγια του.»
Παπαντωνίου: «Είναι σίγουρα απαιτητικός, άλλωστε είναι και της σέρβικης και παλιάς σχολής, αλλά είναι με τον σωστό τρόπο. Θεωρώ πως για να παίξεις σωστό μπάκσετ πρέπει να υπάρχει πειθαρχία, πράγμα που χαρακτηρίζει και τον κόουτς. Η πορεία του τα λέει όλα. Εμείς είμαστε πολύ «μικροί» για να μιλάμε για τον κόουτς. Όπως είπε και ο Γιάννης είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε σε αυτή τη φάση της καριέρας μας. Θα μας βοηθήσει πολύ να γίνουμε καλύτεροι παίκτες αλλά και άνθρωποι».

Για το αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ:
Παπαντωνίου: «Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η κάθε ομάδα μπορεί να χάσει και εντός η εκτός έδρας. Άλλωστε είδατε τι έγινε στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ. Το πρωτάθλημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ με αυτήν την προσπάθεια που κάνει, μέρος της οποία θέλουμε να είμαστε και εμείς για τα επόμενα χρόνια, πάει να φτιάξει κάτι πάρα πολύ καλό, έχουν ένα όραμα (στη διοίκηση), όπως είπε και ο Γιάννης. Ο κόουτς θα φτιάξει μια βάση στην οποία θα χτιστεί κάτι πολύ καλό αντάξιο της ιστορίας της ΑΕΚ, ώστε να επανέλθει στην θέση που της αξίζει».
Αθηναίου: «Για να μπει κάποιος ανάμεσα στους 2 (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ), τον κύριο λόγο έχει το οικονομικό. Εάν δεν υπήρχε ο κ. Αγγελόπουλος όλα αυτά που ακούγονται πως η ΑΕΚ πάει να μπει σφήνα στους 2 μεγάλους, δεν θα λεγόντουσαν. Κακά τα ψέματα. Από εκεί και πέρα όμως, όλο αυτό χρειάζεται μεθοδικότητα και γερές βάσεις, ούτως ώστε να στηριχθεί πάνω σε αυτό και να μείνει, να μην είναι

Για τους ατομικούς τους στόχους:
Παπαντωνίου: «Όλοι θέτουμε στόχους και κάνουμε όνειρα, αλλά αν δεν είσαι σε ένα σωστό σύνολο για να διακριθείς μέσα από την ομάδα, δεν πιστεύω πως μπορείς να φτάσεις όσο ψηλά ονειρεύεσαι. Σίγουρα ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ, να φτιάξουμε κάτι μεγάλο γιατί ο κ. Αγγελόπουλος και ο κ. Σάκοτα, με το όραμα που έχουν θα βρουν το δρόμο για να φτάσουμε εκεί που πρέπει, με συμμετοχή στην Ευρώπη. Προσωπικά θέλω να παίξουμε και στην Ευρώπη, δεν ξέρω ακόμη πως είναι παίζεις 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Τέλος, η μεγαλύτερη τιμή για κάθε αθλητή είναι να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής του ομάδας»
Αθηναίου: «Έχω ως αρχή να βάζω μικρούς στόχους για να μπορώ να τους επιτυγχάνω και σιγά-σιγά να θέτω ακόμη μεγαλύτερους. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, η καθιέρωση και μόνο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ πως ακόμα και αν βρίσκεσαι στην εθνική ομάδα, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί και να είσαι κάθε χρόνο μέλος της. Σημαντικό είναι να είσαι κάθε χρόνο στην προετοιμασία και αν καταφέρεις να είσαι και στην τελική δωδεκάδα ενόψει μιας μεγάλης διοργάνωσης».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ:
Παπαντωνίου: «Η υπόσχεση μας είναι πως σε κάθε παιχνίδι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορούμε να κερδίζουμε, πράγμα το οποίο και κάνουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε πάρα πολύ, που είναι το σημαντικότερο, ότι δουλεύουμε σωστά και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Υγεία να έχουμε σαν ομάδα, χωρίς τραυματισμούς και στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο θα έχουμε κάνει κάτι πάρα πολύ καλό εφέτος».
Αθηναίου: «Από την στιγμή που ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και μας συμπαραστέκεται είτε εντός είτε εκτός έδρας, αυτό που μένει από την μεριά μας είναι αν τον κάνουμε χαρούμενο, όχι μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από την παρουσία και την μαχητικότητα μας μέσα στο γήπεδο».

aekarena.gr