ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της ΑΕΚ, η αρχή της μεγάλης πορείας στην κορυφή.


aek1931Οι μέρες που βιώνει η ΑΕΚ είναι γεμάτες προσδοκία και ελπίδα. Η προοπτική του νέου γηπέδου ενθουσιάζει όλους τους Ενωσίτες, καθώς ονειρεύονται ξανά μεγάλες στιγμές: τίτλους, διακρίσεις, ευρωπαϊκές πορείες. Το παρελθόν αποτελεί πάντα οδηγό στην πορεία της ΑΕΚ. Και ειδικά μια μέρα όπως η σημερινή, καθώς στις 8 Νοεμβρίου του 1931 κατακτήθηκε ο πρώτος μεγάλος τίτλος από την Ενωση. Η παρθενική διοργάνωση του κυπέλλου, έφερε το τρόπαια σε χέρια παικτών της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κλήθηκε να αγωνιστεί με τον πολύ δυνατό τότε, Αρη (αναδείχθηκε πρωταθλητής και φιλοδώρησε με δύο επτάρες τον ΠΑΟ) στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο γήπεδο της Λεωφόρου. Για να φτάσει στον τελικό η Ενωση είχε αποκλείσει διαδοχικά Πειραϊκό, Εθνικό και ΠΑΟΚ σε μια διοργάνωση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε μια μέρα σαν σήμερα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν, αλλά είχε φτάσει η στιγμή για την πρώτη στέψη της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» (με θρυλικές «κιτρινόμαυρες» εμφανίσεις με οριζόντιες ρίγες) μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 7’ χάρη σε τέρματα των Ηλιάσκου και Μπαλτά. Ωστόσο, ο Αρης ισοφάρισε πριν κλείσει το ημίχρονο με δύο γκολ του Κίτσου. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ υπήρξε καταιγιστική. Ο Μπαλτάς έδωσε εκ νέου προβάδισμα, ο Οικονόμου με κεφαλιά αυτογκόλ έκανε το 4-2 και ο μεγάλος Κώστας Νεγρεπόντης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ (ο Κίτσος απλά μείωσε διαμορφώνοντας το τελικό 5-3).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ....enwsi.gr