ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στιγμές ιστορίας: Φιλικό μετά από 28 χρόνια!

Ο αυριανός φιλικός της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές: από τα χρόνια που οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σε αγώνες εκτός των επισήμων διοργανώσεων και που τα γήπεδα γέμιζαν από κόσμο όλων των χρωματισμών.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω πρέπει να πάμε για να βρούμε φιλικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Για την ακρίβεια, πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Αυγούστου 1986 και στη νίκη της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν κοινή έδρα των ομάδων. Αλλά και του Ολυμπιακού, σε μια τριπλή συγκατοίκηση την διετία 1985-87, όταν η ΑΕΚ είχε εγκαταλείψει προσωρινά τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σουηδός σέντερ φορ Χόκαν Σάντμπεργκ (στη φωτογραφία μονομαχεί με τον Κώστα Μαυρίδη σε αγώνα πρωταθλήματος το 1986) σε μία από τις τελευταίες καλές στιγμές του με την ΑΕΚ, είχε σημειώσει και τα δύο γκολ της ομάδας στο 17' και στο 40'. Ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει στο 87' με πέναλτι του Κώστα Μπατσινίλα. Όλα αυτά μπροστά σε 38.080 θεατές! Λίγες μέρες αργότερα, και πάλι στο ΟΑΚΑ, στο φιλικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού 1-1 είχαν κοπεί 57.334 εισιτήρια!

Ηταν σχεδόν μόνιμη πρακτική τα φιλικά ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες εκείνα τα χρόνια. Μάλιστα, το τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό διεξήχθη πολύ αργότερα, το 1993 στο Στάδιο Καραϊσκάκη (1-1). Εδώ και δυο δεκαετίες, όμως, τέτοιου είδους συναντήσεις αποφεύγονταν και ουσιαστικά είχαν καταργηθεί.

Πάντως, ακόμα και σε φιλικό επίπεδο η νίκη της ΑΕΚ σε εκείνο τον αγώνα ήταν σημαντική. Απέναντι στον πανίσχυρο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά Παναθηναϊκό που λίγους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει νταμπλ, κάθε νίκη ήταν σημαντική. Μάλιστα, ο τότε τεχνικός της Ίντερ Τζιοβάνι Τραπατόνι που ήταν παρών στον αγώνα ήταν, αφού η ΑΕΚ είχε κληρωθεί να παίξει με την ομάδα του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είχε δηλώσει ότι «η ΑΕΚ με εντυπωσίασε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αντίπαλο». Δυστυχώς, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ενωση που στο πρωτάθλημα 1986-87 τερμάτισε 7η. 
 
aekfc.gr