ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Προσέγγιση ΑΕΚ - Ψωμιάδη!


Απόλυτη επιβεβαίωση του σημερινού (20/5) ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για την προσπάθεια του Δημοσίου να κυνηγήσει τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία της ΠΑΕ ΑΕΚ.


Ο ρεπόρτερ του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» Χρήστος Γραμματικός, ο οποίος αποκάλυψε την είδηση, μίλησε στην εκπομπή του Sentra 103,3 «Γκολ από τη Σέντρα» για το θέμα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ένας εκ των συμβούλων που είχαν δικαίωμα υπογραφής τα προηγούμενα χρόνια έλαβε χαρτί κλήτευσης για ποσό… 163 εκατομμυρίων ευρώ!

Ταυτόχρονα, ο Ανδρέας Δημάτος αποκάλυψε ότι στον Νίκο Στράτο έφτασε αντίστοιχο χαρτί, ενδεικτικό της διάθεσης του Δημοσίου να πιάσει την ιστορία από το 1990, με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα «σκάσει» η ρύθμιση του άρθρο 44 και η ΑΕΚ δεν θα αποπληρώσει τις οφειλές της.


Θυμίζουμε πως το Δημόσιο κινήθηκε αστραπιαία και εξέδωσε εντολή κατάσχεσης όλου του ποσού από τη χορηγική σύμβαση της ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε, ένεκα του υπολοίπου αποπληρωμής της δόσης (Σεπτέμβριος 2012) που αφορά το άρθρο 44, αλλά και για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ.

Σκέψεις για συμβιβασμό;

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο Sentra 103,3 και ο Ανδρέας Δημάτος τις τελευταίες μέρες στο παρασκήνιο γίνεται ανεπισήμως προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ για συμβιβασμό με την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει ένα μέρος των χρημάτων που διεκδικεί.

Το δεδομένο είναι ότι οι νυν μέτοχοι επιθυμούν το όποιο ποσό αν και εφόσον συμφωνηθεί με την πλευρά Ψωμιάδη να διατεθεί υπέρ του Δημοσίου προκειμένου τουλάχιστον να εξυπηρετηθεί το άρθρο 44, που φτάνει στο ποσό των 2.471.706 ευρώ!

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει δικαστικά την υπόθεση ως προς τα χρήματα που πρέπει να επιστρέψει ο Μάκης Ψωμιάδης αλλά εκκρεμεί η υπόθεση στο Εφετείο. Τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά απλά αν είχε εντοπισθεί και αν υπήρχε το σχετικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά η πλευρά Οικονομόπουλου υποστηρίζει ότι το ποσό μπορεί να εκταμιευθεί από τα περιουσιακά στοιχεία των τέκνων Ψωμιάδη.

Την Τετάρτη πάλι η Δίκη, σκέψεις για νέα αναβολή

Το ενδεχόμενο μάλιστα της αναβολής εξετάζεται και πάλι από την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη, ενόψει της υπόθεσης που πρόκειται να εξεταστεί την Τετάρτη (21/5) στο Εφετείο.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφύγει την ποινική τιμωρία ο Ψωμιάδης, αν δεν παρίσταται η ΠΑΕ ως πολιτικώς ενάγουσα λόγω διάλυσης, και να βγει ουσιαστικά ευνοημένος ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ από την τροπολογία που καθορίζει την εκκαθάριση των ΠΑΕ από 30 σε 3 μήνες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται ο Ψωμιάδης, επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης, ωστόσο η πλευρά Ψωμιάδη ελπίζει αναβολή της δίκης για τον Σεπτέβριο, είτε με έφεση, είτε σε μη παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΚ που είναι υπό διάλυση.

Η κυβερνητική τροπολογία, με το 3μηνο της εκκαθάρισης σε μια ΠΑΕ, επί της ουσίας εξυπηρετεί τους σκοπούς του. Οπως και τους σκοπούς των μελών της οικογένειάς του, αφού έχουν κατατεθεί αγωγές (μεταξύ άλλων) και κατά του γιου του Σταύρου.

Αν η δίκη μετατεθεί για αργότερα, δεν θα υπάρχει πλέον ΠΑΕ ΑΕΚ για να κυνηγήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, και να επιστρέψει ο Ψωμιάδης τα υπεξαιρεθέντα χρήματα, ώστε να αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος τους στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά ούτε και θα μπορεί να παρίσταται ως πολιτικά ενάγουσα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ.

Την Τετάρτη δικάζονται εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, τα ξαδέρφια και η λογίστριά του για τις υπεξαιρέσεις με τα εικονικά τιμολόγια για έργα που δεν έγιναν ποτέ στους Θρακομακεδόνες, τους… πανάκριβους καφέδες, που είχαν ως αποτέλεσμα να υπεξαιρεθούν 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ και να γίνει νομιμοποίησή τους ως το 2003.

Τα 2 εκατομμύρια για τον Χάρη Οικονομόπουλο

Τέλος, ο Ανδρέας Δημάτος ανέφερε στην εκπομπή «Γκολ από την Σέντρα» πως ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, ο άνθρωπος που τρέχει αυτή την υπόθεση από την αρχή εκ μέρους της ΑΕΚ, έχει συμφωνήσει εγγράφως να εισπράξει 2 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον η υπόθεση με τον Ψωμιάδη τελεσιδικήσει υπέρ της ΑΕΚ στα δικαστήρια. Ακόμα κι αν η νέα διοίκηση της ΑΕΚ αναθέσει την υπόθεση σε άλλο δικηγορικό γραφείο. Ο Χάρης Οικονομόπουλος είναι εξασφαλισμένος απόλυτα με συμφωνητικό, αφού μέχρι σήμερα ήταν εκείνος που σχεδόν αποκλειστικά είχε κινήσει δικαστικά την υπόθεση.

sentragoal.gr