ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Το ραντεβού των ισχυρών

Την ειδοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη περιμένουν οι Χατζηιωάννου, Παππάς, Κανελλόπουλος και Γκούμας για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα της κατασκευής γηπέδου. Διαβάστε στο ΑΕΚ1924.gr για τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ του κοινού κουμπαρά και το όνομα του νέου «ναού».

Η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί προτεραιότητα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τούτος άλλωστε είναι ενδεχομένως και ο βασικότερος λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να ηγηθεί στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ. Δεν το αποφάσιζε τόσο εύκολα ωστόσο αν δεν είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις άλλων ισχυρών οικονομικά παραγόντων ότι θα συνδράμουν στην προσπάθειά του.

Μετά τα λόγια, είναι ώρα για πράξεις. Οι Πόλυς Χατζηιωάννου, Πέτρος Παππάς, Τάκης Κανελλόπουλος τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της κοινής προσπάθειας και θα βοηθήσουν. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να πράξει και ο Γκίκας Γκούμας. Και οι τέσσερις προαναφερθέντες περιμένουν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη την ειδοποίηση για την ημερομηνία της κοινής συνεύρεσης τους, όταν και θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Ο πρώτος στόχος είναι να μαζευτεί στον κοινό κουμπαρά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή το μισό από το απαιτητό κεφάλαιο για την κατασκευή μίας σύγχρονης ποδοσφαιρικής έδρας στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 20-25 εκατ. ευρώ από αυτά θα τα βάλει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Χρηματοδότηση και ονομασία

Με τη σιγουριά ενός πολύ σημαντικού ποσού, ο «Τίγρης» θα βάλει μπροστά τις διαδικασίες για την προετοιμασία της κατασκευής την ώρα που θα διαπραγματεύεται με κατασκευαστικές εταιρείες και μεγάλες πολυεθνικές τρόπους χρηματοδότησης ώστε να προκύψει το συνολικό κεφάλαιο.

Υπάρχουν δύο δρόμοι: Είτε μέσω της ανταποδοτικότητας (η κατασκευαστική καλύπτει το υπόλοιπο που απαιτείται και δεσμεύει μέρος μελλοντικών εσόδων για κάποια χρόνια, ώστε να κάνει απόσβεση και να βγάλει κέρδος), είτε μέσω χορηγικής συμφωνίας (μπαίνει ένας πολυεθνικός Κολοσσός, δανείζει το όνομά του για μία 15ετία ή και παραπάνω στο γήπεδο και στη φανέλα, καλύπτοντας το ποσό κατασκευής που υπολείπεται και παράλληλα δεσμεύοντας ένα πολύ μικρότερο ποσοστό εσόδων από την ποδοσφαιρική έδρα).

Από την πορεία των διαπραγματεύσεων αυτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η ονομασία του καινούργιου «ναού». Ακούγεται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα ήθελε να δοθεί στον επόμενο ναό το όνομα του αείμνηστου πατέρα του Γιώργου (ο περίφημος και ξακουστός “Ζώρας του Πόντου”), ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση της «Αγιάς Σοφιάς». 

aek1924.gr