ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Ναι χωρίς όρους για την “Αγιά-Σοφιά”»!

«Ναι χωρίς όρους για την “Αγιά-Σοφιά”»!
Η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ, που εισηγήθηκε θετικά για την ΜΠΕ!

Η ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατασκευή του δικού της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχωρά στηριζόμενη στους νόμους και στις διατάξεις τους και με «όπλο» της το δίκαιο, φιλοδοξεί άμεσα να θέσει σε εφαρμογή το πρότζεκτ κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

Οι άνθρωποι που έχει στο πλευρό του ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο εν λόγω πλάνο φρόντισαν ώστε να «θωρακίσουν» νομικά, από όλες τις πλευρές, αυτό το έργο ζωής για την ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια, κρατώντας πλέον στα χέρια τους πολλά και δυνατά «χαρτιά», που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν… Δήμαρχο και ακόμα περισσότερο από κανένα… Επιμελητήριο.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «ΩΡΑ», στα χέρια των ανθρώπων της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», της Ερασιτεχνικής και της DIMAND βρίσκεται πλέον η πιο σημαντική γνωμάτευση σχετικά με την δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία έρχεται από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ! Πρόκειται για την Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ, η οποία αφού εξέτασε λεπτομερώς όλα όσα αναφέρει η Μ Π.Ε. την ενέκρινε… πανηγυρικά, σημειώνοντας πως λέει «ναι» στην υλοποίηση του έργου, χωρίς καμία απαίτηση για επιπρόσθετους όρους και προϋποθέσεις!

Το τρισέλιδο έγγραφο δίνει στην ΑΕΚ ένα ακόμα πανίσχυρο «όπλο», στην προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο και να ξεκινήσουν τα έργα στο οικόπεδο της «Ένωσης». Με μια… κανονική υπηρεσία του Δημοσίου (σ. σ. και δη την πλέον αρμόδια για αντίστοιχα ζητήματα) και όχι κάποιο «Επιμελητήριο» της… κακιάς ώρα, να γνωμοδοτεί επί της Μ.Π.Ε. και να βρίσκει πως δεν χρήζει καμίας τροποποίησης!

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο τρισέλιδο κείμενο που στάλθηκε στην «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», στην Ερασιτεχνική αλλά και στη DIMAND SA, από το ΥΠΑΠΕΝ, για να έρθει η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία των στελεχών της Υπηρεσίας στον χώρο του οικοπέδου και λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα περιλαμβάνονται στην Μ.Π.Ε., αποφάνθηκε πως η Μελέτη εγκρίνεται, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση.

Επίσης, αναφέρεται πως «με την υποβληθείσα μελέτη αναλύονται και αξιολογούνται εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής, οι υφιστάμενες και οι υπό μελέτη χωροταξικές κατευθύνσεις, οι χρήσεις γης, καθώς και οι υφιστάμενες υποδομές και κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές συνθήκες. Ακόμη, εξετάζονται η σκοπιμότητα και η αναγκαιότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων, καθώς και ο σκοπός δημοσίου συμφέροντος που εξυπηρετούν σε σχέση με τις χωροταξικές κατευθύνσεις που αποτυπώνονται στο νέο ΡΣΑ και επιχειρείται η τεκμηρίωση των συγκεκριμένων επιλογών με εξέταση εναλλακτικών λύσεων και συνεκτίμηση των ισχυόντων διαχρονικά μέγιστων επιτρεπόμενων πολεοδομικών μεγεθών της άμεσης και ευρύτερης περιοχής. Προτείνεται δε ο σχεδιασμός και η πολεοδομική οργάνωση της περιοχές με τα ηπιότερα δυνατά μεγέθη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό (Απόφ. ΣτΕ αρ. 2153/2015)».

Σε άλλο κομμάτι της γνωμάτευσης τονίζεται ότι «η κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνδέεται με πολλές κατευθύνσεις, στόχους και προγράμματα του νέου ΡΣΑ», ενώ σε άλλο σημείο πως «η ανάδειξη του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή».

Τα παραπάνω αναφέρονται στην τρισέλιδη γνωμάτευση της πλέον αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου, για αντίστοιχα ζητήματα, με την Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ να εγκρίνει με επιχειρήματα και έπειτα από αυτοψία, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση, την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με τη δομή της οποίας διαφωνεί το… Επιμελητήριο του Βασιλόπουλου, που έλαβε αμοιβή το ποσό των 8.000 ευρώ από τον Δήμο, για να… γνωμοδοτήσει. Με την ΑΕΚ να έχει στα χέρια ακόμα ένα μεγάλο «όπλο», από το Κράτος, που της δίνει το «οκ» για να προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου, μόλις ολοκληρωθεί και η παράταση που δόθηκε στην πλευρά του Δημάρχου και φτάσουμε στην οικοδομική άδεια.

Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά στηριζόμενη στη νομιμότητα και στην ουσία, η ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο τελικό στάδιο του μεγάλου πλάνου, βάζοντας το συντομότερο δυνατό… μπροστά τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, που με το γήπεδο θα αποκτήσει και πάλι ζωή και θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, όπως παλιά.

aekarena.gr