ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΕΚ – Τρίκαλα 82-65 (TEΛΙΚΟ)


Ακάθεκτη συνεχίζει στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Επειτα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και το Λαύριο, η Ενωση επικράτησε εύκολα και των Τρικάλων με 82-65 και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το παιχνίδι ήταν – στο πρώτο ημίχρονο – ένα μεγάλο πάρτι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έκανε πράγματα και θαύματα και οδήγησε με ασφάλεια στη διαφορά. Και στο δεύτερο, όταν κουράστηκε, ανέλαβαν οι Χέρστον, Καλαμπόκης και οι υπόλοιποι.

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και φρόντισε από την αρχή να δείξει στα Τρίκαλα ποιος είναι το αφεντικό. Με τον σούπερ Λουκά να κάνει όργια στο παιχνίδι, η Ενωση πήρε προβάδισμα από την αρχή. Αυτήν τη φορά υπήρχε καλή λειτουργία επιθετικά και πέραν του οίστρου που είχε ο Μαυροκεφαλίδης, υπήρχαν βοήθειες και από τον Χέρστον, αλλά και καλή λειτουργία από όλη την ομάδα με γρήγορες επιθέσεις.

Ωστόσο, τα πάντα (και) στο σημερινό παιχνίδι είχαν τη σφραγίδα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο σέντερ της ΑΕΚ τίναξε στον αέρα τη στατιστική, έχοντας συγκλονιστικά ποσοστά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 16’ συμμετοχής είχε 9/9 βολές, 8/8 δίποντα και 1/1 τρίποντο και οδήγησε την Ενωση εκ του ασφαλούς στην επικράτηση της μέσα στο γήπεδο.

Βέβαια, καθοριστική ήταν και η σούπερ άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου. Εκεί οι παίκτες του Σάκοτα κατάφεραν να «βραχυκυκλώσουν» τα Τρίκαλα και να μη δεχθούν καλάθι για σχεδόν επτά λεπτά! Με τον Λουκά να συνεχίζει επιθετικά το βιολί του και να παίρνει κάποιες βοήθειες από τον Μιλόσεβιτς (κυρίως με επιθετικά ριμπάουντ), η ΑΕΚ πήρε διαφορά δέκα πόντων. Και δεν την έχασε ποτέ.

Η Ενωση είχε ρυθμό, σοβαρότητα και κατάφερε να μην επιτρέψει στους Θεσσαλούς να μπουν ποτέ ξανά στο παιχνίδι. Όταν ο Λουκάς κουράστηκε και έπαψε να σκοράρει κατά ριπάς, έπιασε δουλειά ο Χέρστον, αλλά και ο Καλαμπόκης που έδωσε πολύτιμες λύσεις στην τρίτη περίοδο. Με την ενέργεια του Ελληνα διεθνή, αλλά και κάποιες προσπάθειες του Γουόρεν η ΑΕΚ πήγε τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους.

Η τελευταία περίοδος ήταν κυρίως διαδικαστική. Ο Σάκοτα (που είχε 11 παίκτες στη διάθεση του) έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Σαρικόπουλο, τον Καλαμπόκη και τον Γουόρεν. Παρά το χαλάρωμα, η ΑΕΚ είχε διάθεση στην άμυνα και κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι με τη διαφορά να φτάνει στους 17 πόντους, στην πιο ευρεία φετινή νίκη της «Βασίλισσας».
Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Δεκάλεπτα: 20-23, 44-34, 66-50, 82-65.

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Χέρστον 14, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 26, Κάρτερ 2, Γουόρεν 10, Παπαντωνίου 6, Σκραμπ 2, Σαρικόπουλος 8, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 9

enwsi.gr