ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!The next best thing


Των ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΒΙΚΥΣ ΣΙΩΡΗ

Οταν στις 25 Μαΐου του 2011 ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έκανε την εμφάνισή του στην αναμέτρηση της αυλαίας των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, ελάχιστοι ασχολήθηκαν μαζί του.

Κι όμως, ακόμα και από μια εκκωφαντική αποτυχία της ΑΕΚ (όπως ήταν τότε η απώλεια της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ) μπορεί να βγει κάτι καλό.

Στην προκειμένη περίπτωση, κάτι πολύ καλό, όπως δείχνει να είναι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός. Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, ο «JJ» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, πείθει και τους δύσκολους κριτές και αποδεικνύει πως είναι φλέβα χρυσού για το μέλλον της Ενωσης.

Ο Κλωναρίδης δέχτηκε στο ξεκίνημα αρκετή δυσπιστία. Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, πείθει πως είναι «κλώνος» επιτυχίας. Κάποιοι, μάλιστα, μετά τις τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις του αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες συγκρίσεις. Η ταχυδύναμη του μικρού, η εντυπωσιακή κάθετη κίνηση με την μπάλα στα πόδια, η εκμετάλλευση του κενού χώρου και η εκτελεστική δεινότητα αρχίζουν να φέρνουν στο μυαλό κάτι από τον σπουδαίο Τιμούρ Κετσπάγια, τον μεγάλο Γεωργιανό άσο της δεκαετίας του '90, που έχει μείνει αξεπέραστος στη συνείδηση του κόσμου της ΑΕΚ.

Οι συγκρίσεις είναι ακόμα αδόκιμες, αλλά η προοπτική του Κλωναρίδη δείχνει εξαιρετική. Στην πρώτη «γεμάτη» χρονιά του με τη φανέλα της Ενωσης έχει προλάβει ήδη να μετρήσει 16 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Κυρίως, όμως, γεμίζει αυτοπεποίθηση και πλέον δεν θεωρείται ένας απλός εξελίξιμος παίκτης, αλλά έτοιμος ποδοσφαιριστής. Ο Κλωναρίδης δείχνει πλέον ικανός να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Βλέπετε, μπορεί με την ίδια ευκολία να δημιουργεί, να σκοράρει, να είναι χρήσιμος σε πολλές θέσεις.

Ο Κλωναρίδης εμφανίστηκε στο κοινό της ΑΕΚ ως κεντρικός-αμυντικός χαφ. Στην πορεία, όμως, ο Κωστένογλου του ανέθεσε επιτελικό ρόλο. Οσοι τον έχουν παρακολουθήσει καλά επί καθημερινής βάσης πιστοποιούν πως μπορεί να μοιάσει ακόμα περισσότερο με τον Κετσπάγια, με δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα αλλά και στα άκρα. Αλλωστε, έβγαλε πλέον τη φοβία που είχε σε κάποιες δυνατές μονομαχίες, έδωσε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του και πλέον δείχνει πως βγάζει στο γήπεδο μεγάλη γκάμα από τις δυνατότητές του.

Από τις ακαδημίες στην καθιέρωση

Η διαδρομή του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην ΑΕΚ ξεκίνησε όταν ο παππούς του αποφάσισε να τον γράψει στις ακαδημίες του συλλόγου, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του το 2009. Αυτό, βεβαίως, δεν πτόησε τον Χιμένεθ να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα, με τον Νίκο Κωστένογλου να είναι αυτός που τον καθιέρωσε επί της ουσίας. Βλέπετε, παρ' όλο που ο Χιμένεθ ήταν αυτός που επέλεξε να τον πάρει στην καλοκαιρινή προετοιμασία, αναγνωρίζοντας τα σπουδαία προσόντα του, ο Κωστένογλου διέκρινε πως πρόκειται για ένα παιδί που δεν είναι απλά κεντρικός χαφ αλλά έχει πολλές επιθετικές δυνατότητες.

Γι' αυτό άλλωστε άρχισε να του αναθέτει πιο επιτελικούς ρόλους. Το τελευταίο διάστημα ο «Κλώνα» έχει καθιερωθεί ως αριστερός εξτρέμ, αλλά μπορεί να παίξει και αλλού. Μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη του πιτσιρικά φέρει και ο Βασίλης Τσιάρτας, που ως εκπρόσωπός του τον κατευθύνει συνέχεια, τον συμβουλεύει να κρατά χαμηλά το κεφάλι και να παραμένει προσγειωμένος, ενώ τον βοηθά ακόμα και στη διατροφή του.

sentragoal.gr