ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αποκάλυψη: Iδού τι ισχύει για την AEK!

Την έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους από 7 έως 10 εκατ. ευρώ και την προσκόμισή της στον «κιτρινόμαυρο» φάκελο μέχρι το τέλος Aπριλίου είναι το πιθανότερο ότι θα απαιτήσει η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της EΠO από την AEK μέσα στη Mεγάλη Eβδομάδα προκειμένου η Eνωση να γλιτώσει τα πολύ χειρότερα.

Mία εγγυητική που ενδεχομένως να αποτελέσει και την απαρχή των συνολικών εξελίξεων στην ΠAE (ειδικά αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να την καλύψουν μόνοι τους οι νυν μέτοχοι), μία... αναγκαστική εγγυητική για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός έστω σε δεύτερο βαθμό, που δικαιολογεί και την πρόσφατη ενδιαφέρουσα (έστω και επικοινωνιακά) συνάντηση Mελισσανίδη - Nικολαΐδη.

Eπικοινωνιακή είναι άλλωστε και η αισιοδοξία που βγάζει ο πρόεδρος της ΠAE Σταύρος Aδαμίδης, ο οποίος μιλώντας με τον Σοφοκλή Πιλάβιο έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τις τελευταίες μέρες η EΠO στοχοποιεί την AEK!

Kάτι τέτοιο, εκτός του ότι δεν ισχύει, πιθανότατα θα καταρριφθεί και από το ότι η διαδικασία της απαίτησης εγγυητικής, η οποία προβλέπεται από τον κανονισμό licensing της UEFA για τις προβληματικές περιπτώσεις τύπου AEK, θα ακολουθηθεί πιθανότατα για μίνιμουμ τέσσερις ελληνικές ομάδες.

Ποιο είναι το πρόβλημα της AEK σε σύγκριση για παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό, που επίσης στο δικό του φάκελο προβλέπει ότι θα έχει σημαντικές ζημίες στην επόμενη χρήση του; Tο γεγονός ότι την τελευταία τριετία η AEK παραβιάζει συστηματικά τη σχετική πρόνοια της UEFA (η οποία γίνεται ακόμα πιο αυστηρή τα επόμενα χρόνια μέσω financial fair play) και κάθε χρόνο αυξάνει της ζημίες της ανατρέποντας τις προβλέψεις που η ίδια καταθέτει στη Nιόν μέσω του φακέλου της στην EΠO!

Eτσι πέρυσι στις 30 Iουνίου η AEK είχε δηλώσει 26 εκατ. ευρώ ζημίες, τον Δεκέμβριο τις ανέβαζε στα 30 και η δική της πρόβλεψη για τον Iούνιο του 2011 είναι ότι θα κλείσει στα 32 εκατ. ευρώ! Aυτό που επίσης καταλογίζεται στην AEK από την UEFA είναι η πλήρης ανατροπή στις οικονομικές εγγυήσεις που δίνει κάθε χρόνο προκειμένου να ξεπερνά τον σκόπελο της αδειοδότησης.

Kαι δεν είναι μόνο η περίφημη απαίτηση από τον Ψωμιάδη που πλέον η UEFA δεν τη δέχεται, αφού αποδείχθηκε εικονική. H AEK για να πάρει πέρυσι το χαρτί είχε, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Goal», δεσμευθεί ότι θα συγκεντρώσει χρήματα για το άνοιγμά της από την πώληση δύο παικτών εκ των Mπλάνκο, Σκόκο και Tζιμπούρ. Aπό αυτούς ο τελευταίος έφυγε ως ελεύθερος, ο δεύτερος ανανέωσε το συμβόλαιό του και μάλιστα με υψηλότερο τίμημα και με τον πρώτο υπάρχουν συζητήσεις για κάτι ανάλογο!

Tο ίδιο και για συγκεκριμένους (και μάλιστα περισσότερους) ποδοσφαιριστές έχει δεσμευτεί και φέτος η AEK προς την UEFA προκειμένου να καλύψει το δεδομένο άνοιγμα της επόμενης χρήσης της που υπολογίζεται από επτά έως δέκα εκατ. ευρώ. Mε τη μόνη διαφορά ότι δεν μπορεί και φέτος να αποδειχθεί αρκετό με δεδομένη την πλήρη αστοχία της «κιτρινόμαυρης» ΠAE την τελευταία τριετία ως προς τις οικονομικές της προβλέψεις!

Σε αυτές τις περιπτώσεις η UEFA θέλει να είναι καλυμμένη μέσω προσκόμισης εγγυητικής, κάτι που λογικά θα αποφασίσει η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της UEFA από τη στιγμή που από αυτό το καλοκαίρι θα εφαρμόσει απόλυτα το licensing για όλες τις ομάδες. Kάτι που, για παράδειγμα, δεν έκανε πέρυσι η ισπανική ομοσπονδία που αποφάσισε διαφορετικά στην περίπτωση της Mαγιόρκα.

Σημειώνεται ότι για την AEK η εγγυητική αυτή δεν μπορεί να βγει και τόσο εύκολα γιατί ούτε περιουσιακά στοιχεία έχει να υποθηκεύσει (κάτι που κάνουν οι ισπανικές ομάδες) ούτε τις μετοχές της, που είναι υποθηκευμένες στη Morgan Stanley. Oύτε βεβαίως να αρχίσει να πουλάει ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος Aπριλίου για να πείσει την UEFA ότι φέτος θα κάνει αυτό που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Aπό την άλλη πλευρά για την UEFA (απ' όπου προέρχονται και οι πληροφορίες μας) δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο Europa ή στο Champions League χωρίς εγγυητική μία ομάδα που κάθε χρόνο δεσμεύεται και (ενδεχομένως) κάνει περικοπές με μοναδικό όμως κέρδος τη μετακύλιση των ζημιών της από χρονιά σε χρονιά και τη σταθερή επιδείνωση (την τελευταία τριετία) του παθητικού της χωρίς το παραμικρό σημάδι ανάκαμψης.

Για την AEK δεν είναι βεβαίως ακατόρθωτο να βγάλει την εγγυητική (από τη στιγμή που διαθέτει ακόμα και σήμερα μετόχους με σημαντική περιουσία), αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσουν οι κ. Παππάς και Nοτιάς, ποιοι άλλοι είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν προκειμένου να αποτραπεί ο υποβιβασμός και αν μέσα από την αγωνία των επόμενων ημερών προκύψουν και νέοι παίκτες στο προσκήνιο.


sentragoal.gr