ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Βάλτε λεφτά ή πέφτουμε»

Οι δύο συνεχόμενες νίκες επί Ατρόμητου και Λάρισας επανέφεραν την αγωνιστική ηρεμία στην ΑΕΚ εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, ωστόσο η ανησυχία σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο εξακολουθεί να είναι έκδηλη στις τάξεις της ΠΑΕ.

Βλέπετε, μέχρι το τέλος του μήνα η Ενωση (όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν οφειλές) έχει ενημερωθεί από την ΕΠΟ πως θα πρέπει να καταβάλει εγγυητική επιστολή προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές της εκκρεμότητες, οι οποίες ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ περίπου και αφορούν οφειλόμενα μέχρι τις 30/6.

Σημειώνεται ότι τα 3 εκατ. ευρώ έχουν να κάνουν με τις διακανονισμένες οφειλές που έπρεπε να είχαν εξοφληθεί έως τις 31/12 και μεταφέρθηκαν για τις 30/6, ενώ τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν υποχρεώσεις από την 1/1 έως τις 30/6/2011. Προφανώς και μέρος του ποσού μπορεί να διακανονιστεί εκ νέου, ωστόσο στην ΑΕΚ αναζητούν εναγωνίως ρευστό για να καλύψουν τα 3 εκατ. ευρώ που έπρεπε να είχαν ήδη καταβάλει μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και πλέον δεν μπορούν να τα συμπεριλάβουν σε νέο διακανονισμό.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως χοντρικά η Ενωση θα χρειαστεί μέχρι το τέλος του μήνα περί τα 5 με 6 εκατ. ευρώ γίνονται αντιληπτές οι αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης για εξεύρεση ρευστού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα πρέπει να καλυφθεί από τους μετόχους. Αλλωστε, το θέμα δεν είναι να προσκομίσει η ΑΕΚ στην ΕΠΟ την εγγυητική επιστολή, αλλά να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της για να αποφύγει νέες δυσάρεστες περιπέτειες.

Μέσα σε όλα τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ΠΑΕ υπήρξε και η χθεσινή αποκάλυψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Διαμαντή Αδαμόπουλου, ο οποίος παρέθεσε δεδομένα του συστήματος Taxis σύμφωνα με τα οποία η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστάει 152.753.018.02 ευρώ στο Δημόσιο, εκ των οποίων μόνο τα 11.877.692,15 είναι ρυθμισμένα. «Βάλτε λεφτά ή πέφτουμε» Το διαμορφωθέν -σε οικονομικό και μετοχικό κυρίως επίπεδο- τοπίο στην ΑΕΚ φαίνεται ότι θα αναγκάσει τον Σταύρο Αδαμίδη να επισπεύσει την προαναγγελθείσα για το τέλος της σεζόν συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα, πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει η Δευτέρα 2 Μαΐου, όταν και ο Αδαμίδης μετά τον απολογισμό της χρονιάς που θα κάνει φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει πως ή θα μπουν λεφτά στην ομάδα ή η ΑΕΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το φάντασμα του υποβιβασμού. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, είχε επισημάνει και στα μέλη των supporters στην πρόσφατη καθιερωμένη συνάντηση που είχαν, με τον Αδαμίδη να προσπαθεί να τους πείσει να αυξήσουν την ετήσια συνδρομή τους στην ομάδα από 10.000 ευρώ που είναι τώρα στα 100.000 ευρώ, προκειμένου να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο.


sentragoal.gr