ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Να ταν κι άλλα τόσα...

Τέτοιο πανικό και τέτοια τρέλα με εισιτήρια είχε πολλά χρόνια να ζήσει η ΑΕΚ. Πρέπει να γυρίσουμε στην αναμέτρηση με τη Μίλαν τον Νοέμβριο του 2006, όταν είχαν εξαφανιστεί 56.203 μαγικά χαρτάκια ή στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2004 όταν 63.129 εισιτήρια έκαναν φτερά και η Ενωση πραγματοποίησε το απόλυτο ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων στην νεότερη ιστορία της. Ωστόσο, τα παραπάνω ματς αφορούν σε διαφορετικές διοργανώσεις και φυσικά άλλης δυναμικής αντιπάλους.

Γι' αυτό και το sold out, σε χρόνο μάλιστα ρεκόρ, που έκαναν οι φίλοι της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο προκαλεί πραγματικά αίσθηση.
Βλέπετε, περίπου 35.000 εισιτήρια έγιναν... αέρας σε χρόνο dt, με τη δίψα και τη ζήτηση του κόσμου να δείχνει πως άλλα τόσα να είχαν τεθεί σε κυκλοφορία θα είχαν εξαντληθεί!

Μάλιστα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το νούμερο των οπαδών της Ενωσης που θα βρεθούν το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ (δεδομένης της κάκιστης αγωνιστικής χρονιάς και του ονόματος του αντιπάλου), αν αναλογιστούμε πως στον νικηφόρο (7-1) τελικό Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στις 15 Μαϊου του 1996 είχαν διατεθεί συνολικά 31.563 εισιτήρια, ενώ τέσσερα χρόνια μετά στο 3-0 επί του Ιωνικού, με τεχνικό της Ενωσης τον αείμνηστο Γιάννη Παθιακάκη, είχαν διατεθεί μόλις 25.471 εισιτήρια.
Η μοναδική περίπτωση τελικού Κυπέλλου στην οποία οι φίλοι της ΑΕΚ ξεπέρασαν το νούμερο των εισιτηρίων που θα βρεθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ήταν ο μακρινός τελικός του 1983 με τον ΠΑΟΚ όταν και είχαν διατεθεί 72.839 εισιτήρια.

Βεβαίως, μιλάμε για άλλες εποχές, με το συγκεκριμένο ματς να είναι ο πρώτος τελικός που διεξαγόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους οπαδούς να κάθονται σε διπλανές θύρες χωρίς να υπάρχουν νεκρές ζώνες και όλους τους ποδοσφαιρόφιλους να προσέρχονται στο γήπεδο ανεξαρτήτως οπαδικών φρονημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό το 1993-94 και 1994-95 είχαν διατεθεί συνολικά 61.232 και 60.777 εισιτήρια αντίστοιχα, ενώ σε αυτούς με τον Ολυμπιακό το 2001-02 και 2008-09 είχαν δοθεί συνολικά 45.218 και 48.594 μαγικά χαρτάκια.

Αριθμοί που καταδεικνύουν πως τα 35.000 εισιτήρια που εξαφάνισαν οι φίλοι της ΑΕΚ για τον τελικό με τον Ατρόμητο αποτελούν νούμερο-ρεκόρ.

Φτερά και τα εισιτήρια της Ερασιτεχνικής

Οπως αναμενόταν, φτερά έκαναν και τα εισιτήρια που διέθεσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ στα μέλη που ήταν συνεπή στις εισφορές τους, αλλά και στα νέα που αποφάσισαν να εγγραφούν. Μάλιστα, η «μάνα» ΑΕΚ με σχετική ανακοίνωση ευχαρίστησε τα μέλη της για την ενίσχυση, ευχόμενη καλή επιτυχία στην ομάδα για τον τελικό.

«Γνωρίζουμε στα μέλη της ΑΕΚ ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Ευχαριστούμε τα μέλη μας που μαζί με την αγορά των εισιτηρίων κατέβαλαν τη συνδρομή τους και συγχρόνως έκαναν την εγγραφή τους νέα μέλη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας και όλοι μαζί να γιορτάσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η διοίκηση της ΑΕΚ» ανέφερε η ανακοίνωση.


sentragoal.gr