ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δραστηριοποιείται έντονα ο Ντέμης .

Εντονη κινητικότητα για το θέμα της ΑΕΚ εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο Ντέμης Νικολαΐδης. Η ενασχόλησή του με τα κοινά δεν περιορίζεται στην πρόταση που κατέθεσε και την εύρεση του «κρυφού χαρτιού», που αποτελεί ο επιχειρηματίας που δύναται να δανείσει τον σύλλογο.
Είναι γεγονός πως ο Νικολαΐδης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Και γνωρίζει πολύ καλά πως πέρα από κάθε οικονομική «οφειλή» του απέναντι στην ΠΑΕ (κατά τον ίδιο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα) φέρει σημαντική ηθική ευθύνη. Αλλωστε, ο Νικολαΐδης είναι σαφές πως έχει πολύ έντονους -ίσως εντονότερους από κάθε άλλον της μετοχικής ομάδας- συναισθηματικούς δεσμούς με την ομάδα και θα έφερε βαρέως την προοπτική καταστροφής της.

Αρκετοί, πλέον, είναι πεπεισμένοι πως ο Νικολαΐδης δεν τελείωσε με την ΑΕΚ στο «καθάρισμα» του ονόματός του από το «λέκιασμα» του διαχειριστικού ελέγχου. Και μολονότι ο ίδιος επαναλαμβάνει σταθερά και σε όλους τους τόνους πως δεν έχει κανένα μελλοντικό ενδιαφέρον για τη διοίκηση της ομάδας, οι κινήσεις του δείχνουν το αντίθετο.

Αλλωστε, ίσως σύντομα οι στιγμές να είναι κρίσιμες, ενδεχομένως και πιο δύσκολες απ' όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του `04. Και τότε η ΑΕΚ ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της πτωχευσης, του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και οι λύσεις βρέθηκαν.

Οι τρεις λόγοι που ο Νοτιάς κρατά αποστάσεις

Κλειδί των εξελίξεων στην ΑΕΚ παραμένει ο Νίκος Νοτιάς. Είναι σαφές πλέον για όλους πως το παιχνίδι περνά από τα χέρια του. Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είναι αυτός που έχει το... πάνω χέρι και την ευχέρεια των αποφάσεων, αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Είναι αυτός που κρατά το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι.

Και όσοι μπορούν να απηχούν τις σκέψεις του υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να τοποθετηθεί και να ανοίξει τα χαρτιά του, αν πρώτα δεν έχουν μιλήσει οι υπόλοιποι. Την αρχή έκαναν οι Νικολαΐδης και Παππάς, ενδέχεται να περιμένει και τον Χατζηιωάννου, αλλά ως τότε απλά... αναμονή.

Οπως προκύπτει από συνομιλητές του Νοτιά, υπάρχει μια τριάδα λόγων που τον κρατά σε απόσταση από τις εξελίξεις και συνοψίζονται στα εξής:

1. Στη σταθερή... αναβλητικότητα του Νοτιά. Είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά ποτέ δεν παίρνει αποφάσεις με τη μία. Επηρεάζεται από πολλούς, δεν έχει σαφή αντίληψη για θέματα της ΑΕΚ, αισθάνεται πως έχει χάσει χρήματα σε αυτή την ιστορία και μένει επιφυλακτικός σε νέα ανοίγματα.

2. Η πίεση από το οικογενειακό του περιβάλλον. Η ενασχόληση με την ΑΕΚ σε εποχές δύσκολες για τη ναυτιλία δεν ενθουσιάζει τον περίγυρο του Νοτιά. Κυρίως επειδή διαπιστώνουν πως η υπόθεση της ΑΕΚ (μετοχές και προπονητικό κέντρο) έχει κοστίσει πολλά, δίχως τα ανάλογα οφέλη.


3. Βρίσκεται εκτός Ελλάδας και άρα μακριά από την πίεση. Δεν αντιλαμβάνεται σε απόλυτο βαθμό την πρεμούρα που υπάρχει, τις ανάγκες της εταιρείας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Και βέβαια δεν έχει την οικονομική ευχέρεια άλλων εποχών, ώστε να ανοίξει το πορτοφόλι και να πετάξει δολάρια.

Ψάχνονται για ισχυρή εκπροσώπηση

Το «Goal» σας ανέφερε χθες τις προϋποθέσεις που απαιτεί η ΑΕΚ για να ξεπεράσει τον σκόπελο της UEFA. Στα σημεία-κλειδιά της διαδικασίας βρίσκεται και το θέμα της εκπροσώπησης. Δηλαδή, ποιοι θα αναλάβουν να κομίσουν αποδείξεις στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και πώς θα την πείσουν.

Η αρχική σκέψη για παρουσία μόνο των θεσμικών εκπροσώπων της εταιρείας, δηλαδή του Δημητρέλου ως προέδρου, του Κασνακίδη ως εκπροσώπου του δεύτερου μετοχικού ποσοστού και κάποιου οικονομικού δεν φαίνεται ικανή να άρει αντιρρήσεις. Ετσι, στα πρότυπα του ΠΑΟΚ, φαίνεται ως λύση η επιστράτευση της προσωπικότητας του Νικολαΐδη.
 
Περιμένουν στήριξη από τον Πόλυ

Σιγή ιχθύος τηρείται όλο αυτό το διάστημα από τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα σε ό,τι αφορά την ανάγκη νέας χρηματοδότησης της ομάδας. Βέβαια, έπειτα και από τη χθεσινή δήλωση Παππά οι δύο πρώην μέτοχοι μπαίνουν εκ νέου στο κάδρο. 

Το κάλεσμα είναι να βάλουν χέρι στην τσέπη έστω για τελευταία φορά και να βοηθήσουν στην άρση του οικονομικού αδιεξόδου. Λέγεται πως έχουν λάβει προφορική δέσμευση για συμμετοχή στην εξόφληση του δανείου, αλλά είναι ερωτηματικό αν θα συμμετέχουν και στις υπόλοιπες ανάγκες της ομάδας.
Το ζήτημα του ομολογιακού δανείου
Η οφειλή της ΑΕΚ προς τη Morgan Stanley για το θέμα του ομολογιακού δανείου είναι καθοριστική για τις εξελίξεις. Η χθεσινή δήλωση Παππά κατέδειξε με κυνικό τρόπο πως το δάνειο είναι δεσμευτικό για κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή που επιθυμεί να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Γι' αυτό και πρέπει να φύγει άμεσα από τη μέση, με κάθε τρόπο.

Ο Παππάς επιμένει πως είναι στην ευχέρεια του Θανόπουλου να το διαγράψει ή να το κλείσει με ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της Morgan Stanley, φαίνεται πως υπάρχει θετική διάθεση αλλά με ποσό που θα αγγίζει το 1,5-2 εκατ. ευρώ.

Ως κίνηση καλής θέλησης, μάλιστα, δεν αποκλείεται να δώσουν στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να επικαλεστεί πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του, ακόμα κι αν δεν έχουν ξεκινήσει επισήμως. Ισως, μάλιστα, ο Νάσος Θανόπουλος να πετύχει και την έγγραφη βεβαίωση αυτής της λογικής, για να διευκολύνει την εταιρεία.

sentragoal.gr