ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μανωλάς και Μαύρος συμφωνούν: "Με δύναμη και πάθος"

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, το Sport24.gr μίλησε με τους ζωντανούς θρύλους της Ένωσης Μανωλά και Μαύρο, στέλνοντας μήνυμα για τη νίκη.

Στα ντέρμπι πάντα ξεχωρίζουν οι μεγάλες προσωπικότητες, οι μεγάλοι παίκτες, οι σημαίες των ομάδων. Στο σημερινό ματς η ΑΕΚ θα παλέψει για την τιμή της και το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ηγέτη της άμυνας του δικεφάλου για πολλά χρόνια Στέλιο Μανωλά και τον "Θεό" των Ελλήνων επιθετικών Θωμά Μαύρο, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα νίκης στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου.

Οι δύο παλαίμαχοι άσοι της ΑΕΚ και μέσα στην 10αδα των κορυφαίων Έλλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, μίλησαν για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, συμφώνησαν πως τον πρώτο λόγο έχουν οι ερυθρόλευκοι, αλλά τόνισαν πως η ΑΕΚ με σοβαρότητα, δύναμη και πάθος μπορεί να πάρει το διπλό.
Μανωλάς: "Να δείξουν ότι είμαστε ΑΕΚ"

Ο αρχηγός της ΑΕΚ για πολλά χρόνια και στυλοβάτης της Ένωσης στα δύσκολα, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός διευθυντής, Στέλιος Μανωλάς είχε μόνο μια ανησυχία για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Το μόνο που με ανησυχεί, είναι να μην επηρεαστούν οι παίκτες από τα προβλήματα της ομάδας, να μπούνε με καθαρό μυαλό".


 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

- Τι πρέπει να παρατάξουν οι παίκτες της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό;

"Θα πρέπει να λειτουργήσει ο εγωισμός τους, μετά και το περσινό αποτέλεσμα, να ξεχάσουν τα πάντα όταν πατήσουν μέσα και να χτυπήσουν το ματς, να μπούνε δυνατά. Από εκεί και περα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι επιλογές του τεχνικού τιμ. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να το χτυπήσει η ΑΕΚ το ματς".

- Ο Ολυμπιακός κυνηγάει τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, αντίθετα η ΑΕΚ είναι εκτός στόχων. Είναι ένα κίνητρο αυτό για τους ερυθρόλευκους;

"Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα, αλλά επίσης έχει και το άγχος της νίκης. Αυτόν βαραίνει το αρνητικό αποτέλεσμα. Γιατί θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ και τα χρήματα, οπωσδήποτε. Αυτός θα έχει το άγχος και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Οι παίκτες θα πρέπει να μπούνε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και να το ευχαριστηθούν. Να δείξουν ότι είμαστε ΑΕΚ".

- Τελικά είναι ξεχωριστό κάθε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Ακόμα και από την εποχή σας;

"Σίγουρα είναι ξεχωριστό, αλλά πρόκειται για τον έναν εκ των δύο βασικών μας αντιπάλων. Οι βασικοί μας αντίπαλοι είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και θα μπορούσαμε να πούμε εν συνεχεία πως είναι και ο ΠΑΟΚ. Αλλά αυτοί οι δύο είναι οι αντίπαλοι μας. Αυτούς κυνηγάμε στους τίτλους".

- Τι θυμάστε από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τι έχετε ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια που βρεθήκατε αντίπαλος με τους ερυθρόλευκους;

"Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό (ήταν και η επέτειος χθες), είναι το τραγικό ατύχημα με τα παιδιά που σκοτώθηκαν στη Θύρα 7. Ήταν ανάμεσα τους και ένας δικός μας φίλαθλος αν δεν κάνω λάθος. Ήταν πραγματικά τραγικό. Θυμάμαι είχα αποβληθεί και παρακολουθούσα από τον πάγκο, όλη αυτή την αναταραχή που επικρατούσε στην θύρα. Μετά το τέλος του ματς όλοι οι παίκτες, περιμέναμε να μάθουμε νέα, ήμασταν συντετριμμένοι.

Από εκεί και πέρα θυμάμαι και το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου. Είχα κάνει και εγώ μια ωραία απόκρουση στο 0-0, είναι στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ".

Μαύρος: "Με σοβαρότητα, ηρεμία και εξυπνάδα"

Ο Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ που αποτέλεσε την αιχμή δόρατος για πολλά χρόνια και φυσικά από τα πολλά του γκολ με τον δικέφαλο στο στήθος, έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα όλων των εποχών μίλησε για την κρισιμότητα του ντέρμπι και στάθηκε πολύ στην σοβαρότητα που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του Κωστένογλου.



Αναλυτικά οι δηλώσεις:

- Τι πρέπει να παρατάξουν οι παίκτες της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό;

"Σίγουρα πρόκειται για σημαντικό παιχνίδι, παρότι η ΑΕΚ δεν κυνηγάει τίποτα. Θα πρέπει τα παιδιά να σκεφτούν πρώτα το παιχνίδι, να μπούνε με σοβαρότητα, να έχουν ηρεμία και ψυχραιμία. Θα πρέπει να έχουν ομαδικότητα και εξυπνάδα στις πάσες. Αλλά πάνω απ' ολα να μπούνε με σοβαρότητα".

- Ο Ολυμπιακός κυνηγάει τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, αντίθετα η ΑΕΚ είναι εκτός στόχων. Είναι ένα κίνητρο αυτό για τους ερυθρόλευκους;

"Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι όλα όλα τα άλλα. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός, αλλά αν η ΑΕΚ παίξει όπως πρέπει δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Το ποδόσφαιρο γι' αυτό είναι το ωραιότερο άθλημα γιατί είναι απρόοπτο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να πιστεύει στη νίκη".

- Τελικά είναι ξεχωριστό κάθε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Ακόμα και από την εποχή σας;

"Σίγουρα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά θα μπορούσα να πως πως το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Αυτοί είναι οι βασικοί μας αντίπαλοι. Μπορείς να βάλεις και τον ΠΑΟΚ. Πάντα όμως ο κόσμος έδινε λίγο περισσότερη βάση στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό".

- Τι θυμάστε από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τι έχετε ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια που βρεθήκατε αντίπαλος με τους ερυθρόλευκους;

"Είναι πάρα πολλές στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω, όπως το γκολ στο Καραισκάκης που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ. Αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω αυτές τις στιγμές. Σίγουρα η χαρά όμως ήταν πάντα ιδιαίτερη..."

sport-24.gr