ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Επαφές με το υπουργείο Οικονομικών

Eίναι γεγονός. Η διάλυση της παλαιάς ΚΑΕ ΑΕΚ προχωρά.
Το ξέρουν και οι… πιστωτές, που ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση. Αυτή είναι η μια είδηση. Γιατί υπάρχει και η άλλη είδηση, που αποκαλύπτει σήμερα η «ΩΡΑ των σπορ». Ενδέχεται να συναινέσει τελικά η πλευρά Γιάννη Φιλίππου, η οποία διά του νομικού Σωκράτη Λαμπρόπουλου, είχε ζητήσει προ ημερών ενημέρωση. Και υπάρχει ακόμη μια είδηση, αν και ακόμα εκεί η ΑΕΚ βρίσκεται στην αρχή. Πρόκειται για τις επαφές με το υπουργείο Οικονομικών, που αφορούν στη σύσταση της νέας ΚΑΕ.
Το ρεπορτάζ της «ΩΡΑΣ» αναφέρει: 

«Προ των πυλών… βρίσκεται η λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Δεν είναι καινούριο, αλλά το γνωρίζουν πλέον και οι αντίπαλοι, και οι πιστωτές, οι οποίοι ετοιμάζονται να προβούν σε καταγγελίες. Οι «κιτρινόμαυροι» υπεύθυνοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ. Και κατόπιν (με ή χωρίς τον Γιάννη Φιλίππου) θα προχωρήσουν στην διάλυση της παλαιάς εταιρίας. Γιατί χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι δεν αποκλείεται τελικά να στηρίξει την λύση ο μεγαλομέτοχος…
Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» διά του Αλέξη Αλεξίου, βρίσκονται σ’ επαφές με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου για τη σύσταση της νέας ΚΑΕ. Πρόκειται για παράλληλη δράση, που δεν έχει απαραίτητα άμεση συνάφεια με τη λύση της παλαιάς ΚΑΕ. Πάντως, επικρατεί αισιοδοξία. Η κυβερνητική πλευρά ρυθμίζει τις εξελίξεις αυτή την περίοδο και όλα φαίνεται ότι πάνε κατ’ ευχήν, αν και πάντα κανείς πρέπει να είναι εγκρατής.
Πώς ξεκίνησε η ιστορία της εκκαθάρισης-λύσης:
16 Απριλίου 2014: Δήλωση Αλέξη Αλεξίου: «Η ομάδα προχωρά στοχευμένα, αγωνιστικά, οργανωτικά και οικονομικά. Στόχος είναι βεβαίως η επιστροφή της «Βασίλισσας» στην Α1, και η επιστροφή είναι κοντά. Κι αυτό θα γίνει με την συμμετοχή νέου φορέα, όπως έχουμε σχεδιάσει», ήταν η δήλωσή του.

5 Φεβρουαρίου 2014: Στα Γραφεία της Ερασιτεχνικής, από το ρεπορτάζ της εποχής: «Η “Αγιά Σοφιά” ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στο χθεσινό συμβούλιο της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Όμως, στην “ημερήσια διάταξη” τέθηκε και το θέμα εξυγίανσης της ΚΑΕ, όπως κατ’ αποκλειστικότητα γράψαμε χθες. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, λοιπόν, ότι η υπόθεση της εξυγίανσης-λύσης (ή όπως θα λέγεται νομικά, καθώς δεν είναι ο όρος το ζητούμενο) της ΚΑΕ ΑΕΚ προχωράει!

Οι “κιτρινόμαυροι” υπεύθυνοι και εν προκειμένω ο νομικός και γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, που έχει επιφορτιστεί με το μείζον ζήτημα για την επιβίωση της “Βασίλισσας”, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ενώπιον των μελών. Σχετική “ερώτηση” προς το σώμα έκανε και το μέλος του Δ.Σ., Νίκος Γεωργαντζόγλου».

Επειδή πρόκειται για λεπτό ζήτημα, προφανώς και οι «κιτρινόμαυροι» υπεύθυνοι δεν δημοσιοποιούν ο,τιδήποτε. Ψάξαμε και βρήκαμε, ωστόσο, ότι: Έχουν γίνει επαφές προς κάθε κατεύθυνση. Ο κ. Αλεξίου συνεχίζει να “τρέχει” την υπόθεση, αλλά κατά πως μάθαμε από πηγές και εκτός ΑΕΚ “το νερό έχει μπει στο αυλάκι”, ήτοι η ομάδα να επιστρέψει “καθαρή” στην Α1.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, που να επιβεβαιώνουν του «λόγου το αληθές» μέσα στους επόμενους μήνες και πάντως πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος…»

4 Σεπτεμβρίου 2013: Η χαμένη δίκη, που είχε προκαλέσει πρόσκαιρα προβληματισμό και η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: «H διαδικασία εξυγίανσης του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ συνεχίζεται κανονικά και η υφιστάμενη ΚΑΕ ΑΕΚ θα λυθεί και εκκαθαριστεί κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί.
Η απόπειρα πρόκλησης αρνητικών εντυπώσεων στον κόσμο της ΑΕΚ για τη δήθεν μη λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ μέσω δικαστικής απόφασης που μας είναι γνωστή από τις αρχές Αυγούστου, αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.

Ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

Η αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αφορούσε μία εκ περισσού ενέργεια του Σωματείου προκειμένου να διαπιστωθεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ΚΑΕ ΑΕΚ, ανεξάρτητα από τη διαδικασία λύσης κι εκκαθάρισης που ακολουθείται, έπρεπε να ανακληθεί λόγω της παράλειψης των διαδικασιών δημοσιότητας επί πέντε έτη. Σημειώνουμε ότι τη διαδικασία αυτή έπρεπε να την είχε κινήσει η ίδια η Περιφέρεια από τριετίας τουλάχιστον! Για το λόγο αυτό κοινοποιήσαμε την αίτηση και στην Περιφέρεια, η οποία είναι καθύλη αρμόδια για να ζητήσει την άρση της λειτουργίας της ΚΑΕ ΑΕΚ και τη λύση της, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανώνυμες εταιρίες που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις δημοσίευσης Ισολογισμών, Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων, Αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων κλπ. Ουσιαστικά ζητήθηκε, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εκκαθάρισης, να διαταχθεί και το αυτονόητο: η διάλυση δηλαδή της ΚΑΕ ΑΕΚ εξαιτίας αυτών των παραβάσεων.

Η Περιφέρεια δεν προέβη στο αυτονόητο εμπρόθεσμα, οπότε και η αίτηση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη. Για έναν δηλαδή τυπικό και όχι ουσιαστικό λόγο. Η αίτηση δεν απορρίφθηκε ως αβάσιμη, δηλαδή ως μη νόμιμη, αλλά ως απαράδεκτη, γεγονός που σημαίνει ότι επαναφέρεται οποτεδήποτε με την προσκόμιση του απαιτούμενου εγγράφου και γίνεται δεκτή.

Ανεξαρτήτως αυτής της διαδικασίας όμως, η εταιρία ΚΑΕ ΑΕΚ τελεί υπό καθεστώς λύσης κι εκκαθάρισης και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εν λόγω απόφαση δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία της εκκαθάρισης και οριστικής διάλυσης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Αφορούσε μία εκ περισσού ενέργεια, για πρόσθετους επικουρικούς δικούς μας νομικούς και φορολογικούς λόγους.

Επιπλέον, προς αποφυγή παρερμηνειών των δηλώσεων τύπου «η ΚΑΕ ΑΕΚ εξακολουθεί να υπάρχει», επισημαίνουμε ότι πράγματι οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρία, ακόμη κι όταν έχει αποφασίσει τη λύση της και έχει τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και το τυπικό νομικό θάνατό της. Το ουσιώδες είναι ότι κάθε τέτοια ανώνυμη εταιρία, για να υπάρχει κανονικά θα πρέπει η ίδια να λάβει απόφαση να αναβιώσει. Και αυτό δεν θα συμβεί ούτε με την μπασκετική, ούτε με την ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία.

Ας μη βιάζεται κανείς να παρερμηνεύει γεγονότα και καταστάσεις. Η ΑΕΚ του σήμερα και η ΑΕΚ του άμεσου και μακροπρόθεσμου μέλλοντος επανέρχεται σε όλα τα τμήματα εξυγιασμένη και οικονομικά και αγωνιστικά πανίσχυρη. Τα αποτελέσματα οσονούπω μπροστά μας....»
aekarena.gr