ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Λίνεν: «Προέχει η επιβίωση της ΑΕΚ»

Η απόφαση του Εβαλντ Λίνεν να ορίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Παύλο Μητρόπουλο λόγω καρτών στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στο “Καραϊσκάκης”, έβαλε φωτιά στην “κιτρινόμαυρη” πραγματικότητα. Γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά για την ορθότητα αυτής της απόφασης, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να λείψει ο Μητρόπουλος από κάποια άλλη αναμέτρηση (με την Βέροια εντός έδρας για παράδειγμα) και όχι σε ένα παιχνίδι, που πάντα σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ. Ωστόσο, για τον Λίνεν δεν υφίσταται κανένα δίλημμα:

 “Αυτό που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι πως προέχει η επιβίωση της ΑΕΚ. Προέχει η σωτηρία της ομάδας και όχι ένα παιχνίδι, όσο ιδιαίτερη σημασία και αν έχει στο μυαλό των φιλάθλων μας”, τονίζει ο τεχνικός της Ενωσης.

Ο Λίνεν εξήγησε μέσω του “enwsi.gr” ποιο ήταν το σκεπτικό του γι” αυτή την απόφαση. “Κάθε φορά που καλούμαστε να επιλέξουμε για την ποινή κάποιου παίκτη, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Εξετάζουμε ποια είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν. Ξεχωρίζουμε ποια είναι αυτά που ο συγκεκριμένος παίκτης είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα.

 Που εκτιμούμε πως θα τον χρειαστούμε περισσότερο. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Μητρόπουλου. Είχαμε τις επιλογές του Πλατανιά, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Βέροιας”.

Βλέποντας ψυχρά τα πράγματα, κοιτώντας μόνο τις ανάγκες της ομάδας και μένοντας μακριά από συναισθηματισμούς, ο Λίνεν είναι σαφής: “Για εμάς είναι απαραίτητη η νίκη στο ματς με την Βέροια. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Είναι το παιχνίδι που έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε από τα τέσσερα που ακολουθούν. Λιγότερες έχουμε με τον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό και ακόμα λιγότερες στο ματς με τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Θα ήθελα να είχα όλους τους παίκτες σε όλα τα ματς, αλλά πρέπει να επιλέξουμε αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα”.

Ανάλογο σκεπτικό υπήρξε από τον Λίνεν τόσο στην επιλογή της απουσίας του Φούντα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, όσο και στην επιλογή να αγωνιστεί με αναπληρωματικούς κόντρα στην Καβάλα στις κυπελλικές αναμετρήσεις: “Για τον Φούντα ισχύει ακριβώς το ίδιο. Ηταν μια σειρά αγώνων, που ο Φούντας μας ήταν υπεραπαραίτητος και είχαμε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε.

Απέναντι στην Καβάλα έβαλα αρκετά παιδιά με μικρό χρόνο συμμετοχής. Αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό, σε πρεστίζ και κάποια χρήματα που θα λάβαινε η ομάδα. Αλλά από την άλλη, εάν έπαιζα με βασικούς θα ρισκάραμε το ματς με τον Ατρόμητο στο τέλος του χρόνου. Και θα είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό μέσα στον Ιανουάριο, που θα επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ομάδα”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

enwsi.gr