ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \\  31/3/2016
Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για την  υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι σε πολύ λίγο θα έχουμε στα χέρια μας και την οικοδομική άδεια για το μεγάλο έργο, που περιμένει με ανείπωτη προσδοκία ο κόσμος της ΑΕΚ. Το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα!  
 
 
aekfc.gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η βράβευση της ΑΕΚ του 1966 (photos)

Η βράβευση της ΑΕΚ του 1966 (photos)


Φωτορεπορτάζ από τη βράβευση της ομάδας της ΑΕΚ του 1966, με τις φωτογραφίες να έχουν ανέβει μέσω της επίσημης σελίδα της ΚΑΕ στο Facebook…


Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ, μέσω της οποίας αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση της ΑΕΚ τίμησε το παρελθόν της και την ομάδα της σεζόν 1965-66 που μετείχε στο πρώτο στην ιστορία Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, που έγινε στο Μιλάνο από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 1966. Το «παρών» στην εκδήλωση και στην αναμέτρηση της Ένωσης στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Κολοσσό H Hotels έδωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης.

Την ομάδα της Ένωσης αποτελούσαν οι αείμνηστοι Γιώργος Μόσχος, Γιώργος Αμερικάνος, ΑντώνηςΧρηστέας και οι Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίαντας Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Νικητόπουλος, Λάκης Τσάβας, Βαγγέλης Δερμανούτσος, Παναγιώτης Οικονόμου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Νίκος Νεσιάδης.

Προπονητής ήταν ο αείμνηστος Μίσσας Πανταζόπουλος.Οι απονομές στους αθλητές της ομάδας του 1966 έγιναν από τους παίκτες της νυν ομάδας της ΑΕΚ, ενώ ο Γιούρι Ζντοβτς βράβευσε την εκπρόσωπο της οικογένειας Πανταζόπουλου».

aekarena.gr

ΑΕΚ – Κολοσσός 92-57

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 19:20
1434299.jpg
Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ καθώς επιβλήθηκε 92-57 του Κολοσσού για την 24η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο Κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με δεκαεπτά πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «Βασίλισσας».
Με την έναρξη του αγώνα ο Κολοσσός «έτρεξε» επιμέρους σκορ 5-3. Ο Μιλόσεβιτς με δίποντο ισοφάρισε (5-5), στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Χέρστον με τρίποντο συνέχισε το σερί της ΑΕΚ (8-5) και ο Μιλόσεβιτς με γκολ – φάουλ έκανε το 11-9, στα μισά της πρώτης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 17-5, η ΑΕΚ πήρε διαφορά δεκατεσσάρων πόντων (28-14), με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Καλαμπόκης με δίποντο έκανε το 30-14, με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 6-0 μείωσαν 30-20, στο 12ο λεπτό.  Ο Μαυροειδής με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ανέβασε τη διαφορά στους δεκαεννιά πόντους (42-23), πέντε λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου.  Με επιμέρους σκορ 5-3, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους δεκαεπτά πόντους (45-28), με το τέλος του ημιχρόνου.

Mε επιμέρους σκορ 7-2, το συγκρότημα του Γιούρι Ζντόβτς έφτασε τη διαφορά στο +22 (52-30), στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Με σερί 7-0 ο Κολοσσός μείωσε για το 52-37, πέντε λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 9-2, η ΑΕΚ ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο +22 (61-39), με το τέλος και του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Γκριν με τρίποντο έκανε το 64-42 και ο Σάκοτα με δύο εύστοχες βολές συνέχισε το σερί της ΑΕΚ για το 66-42,  στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης.  Ο Ντούσαν Σάκοτα με δέκα συνεχόμενους πόντους ανέβασε τη διαφορά στο + 32 (76-44), πέντε λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλισαν διαδικαστικά με τον Παπαντωνίου με δίποντο να διαμορφώνει το τελικό 92-57.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Γκούμας, Τσούνας

Δεκάλεπτα:  28-14, 45-28, 61-39, 92-57

AEΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Kατσίβελης 3 (1), Μπράουν 7 (1), Γκριν 6 (2 τριπ. – 6 ασ), Χέρστον 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Κάρτερ 8, Μαυροειδής 8 (5 ριμπ.), Σάκοτα 15 (2), Μιλόσεβιτς 15 (1 τριπ. – 6 ριμπ.), Καλαμπόκης 17 (3), Σαρικόπουλος 2.

aekbc.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αλλαγή έδρας ΠΑΕ ΑΕΚ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 28 Μαρτίου η εταιρεία μας θα λειτουργεί στα νέα της γραφεία στη διεύθυνση Πάτμου και Ολύμπου (παράπλευρος της οδού Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη), Τ.Κ. 15123, Μαρούσι.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ θα λειτουργούν κανονικά μέχρι και την Πέμπτη 24.03.2016 στις 15.00 και από τη Δευτέρα 28.03.2016 μπορείτε και πάλι να επικοινωνείτε με την ΠΑΕ ΑΕΚ στο 210 68 55 850. Το Fax της ΠΑΕ ΑΕΚ παραμένει το 210 68 55 150 και το e-mail το info@aekfc.gr

Ξεκινάει με ΧΑΝΘ τα πλέι άουτ



Τις υποχρεώσεις της στα πλέι άουτ ξεκινάει το Σάββατο 16 Απριλίου με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Ξεκινάει με ΧΑΝΘ τα πλέι άουτ
Το πρόγραμμα των Πλέι άουτ:

1η αγωνιστική (Σάββατο 16 Απριλίου 2016)

Αρχέλαος Κατερίνης- Αερωπός Έδεσσας
ΧΑΝΘ- ΑΕΚ
Πανελλήνιος- Φοίβος Συκεών

2η αγωνιστική (Σάββατο 23 Απριλίου 2016)

Αερωπός Έδεσσας- ΧΑΝΘ
ΑΕΚ- Φοίβος Συκεών
Πανελλήνιος- Αρχέλαος Κατερίνης

3η αγωνιστική (Σάββατο 7 Μαΐου 2016)

Αερωπός Έδεσσας- Φοίβος Συκεών
ΑΕΚ- Πανελλήνιος
ΧΑΝΘ- Αρχέλαος Κατερίνης

4η αγωνιστική (Σάββατο 14 Μαΐου 2016)

Αερωπός Έδεσσας- Πανελλήνιος
ΑΕΚ- Αρχέλαος Κατερίνης
Φοίβος Συκεών- ΧΑΝΘ

5η αγωνιστική (Σάββατο 21 Μαΐου 2016)

Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΚ
Πανελλήνιος- ΧΑΝΘ
Φοίβος Συκεών- Αρχέλαος Κατερίνης.

Βαθμολογία Πλέι άουτ

7. Αερωπός Έδεσσας 10
8. ΑΕΚ 10 (+0,5)
9. Πανελλήνιος 9
10. Φοίβος Συκεών 8 (+0,5)
11. ΧΑΝΘ 6
12. Αρχέλαος Κατερίνης 0.

aek1924.gr

«Τσεκάρουν» προπονητικά κέντρα

Προπονητικά κέντρα σε Αυστρία, Σλοβενία και Αυστρία, θα «τσεκάρουν» οι τεχνικός διευθυντής και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ

Μπορεί η φετινή χρονιά να έχει ακόμα… ψωμί, ωστόσο στην ΑΕΚ έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα, προχωρώντας τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν Στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να «χτιστεί» η ομάδα που θα βρεθεί στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα θα επιστρέψει με αξιώσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο σχεδιασμός για την ΑΕΚ της νέας σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, με τους ανθρώπους της «Ένωσης» να έχουν πιάσει για τα καλά… δουλειά, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ένα θέμα που είχε συζητηθεί πριν μερικές μέρες στα Σπάτα, ήταν αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Το που θα μπουν οι «βάσεις» της νέας ΑΕΚ δηλαδή, με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει ενεργό ρόλο σε αυτή την κουβέντα. Έπειτα λοιπόν από τις συζητήσεις που είχαν οι άνθρωποι του συλλόγου, αποφασίστηκε άμεσα να πραγματοποιηθούν ταξίδια στο εξωτερικό, ώστε να μελετηθούν προπονητικά κέντρα και σύντομα η ΑΕΚ να έχει καταλήξει, στο που θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Σήμερα το πρωί, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και ο Βασίλης Δημητριάδης αναχωρούν για το εξωτερικό, προκειμένου να «τσεκάρουν» προπονητικά κέντρα που έχουν προταθεί και εξετάζονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο τεχνικός διευθυντής και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της «Ένωσης», θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις στην Αυστρία, τη Σλοβενία αλλά και την Ελβετία, αποκτώντας έτσι ξεκάθαρη άποψη για τα προπονητικά κέντρα που βρίσκονται στη λίστα του «Δικεφάλου». Να θυμίσουμε πως η Σλοβενία ήταν και πέρυσι μεταξύ των πιθανών προορισμών για την ΑΕΚ, με την «Ένωση» να επιλέγει τελικά την Οπαλένιτσα, στην Πολωνία.

 Με το εν λόγω προπονητικό να μην είναι όπως φαίνεται και τη φετινή σεζόν, μεταξύ των πιθανών προορισμών για την ΑΕΚ. Μιλοβάνοβιτς και Δημητριάδης λοιπόν αναμένεται να εξετάσουν λεπτομερώς τα προπονητικά κέντρα που έχουν προταθεί σε Αυστρία, Σλοβενία και Ελβετία και με την επιστροφή τους στην Ελλάδα θα αναλύσουν τα όσα είδαν, με τον Γκουστάβο Πογέτ αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και κατόπιν να αποφασιστεί το που θα «χτιστεί» η ΑΕΚ της σεζόν 2016-2017.

aekarena.gr

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Τίγρης κράτησε τον Σιμόες!


Όλα πήγαν καλά στη συνάντηση της ΑΕΚ με την πλευρά του παίκτη, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο - Ο Μελισσανίδης χειρίστηκε προσωπικά το θέμα και το τέλειωσε θετικά για την Ένωση

Θετικά ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του εκπροσώπου του Σιμόες και της ΑΕΚ. Η Ένωση κρατάει τον Πορτογάλο μέχρι το 2019 και το μόνο που μένει είναι οι ανακοινώσεις.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδη τον ήθελε, τον κράτησε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Τίγρης συναντήθηκε με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και σε χρόνο ρεκόρ τα βρήκαν, με τον Σιμόες να υπογράφει νέο συμβόλαιο έως το 2019 στην ΑΕΚ και φυσικά με αυξημένες ετήσιες απολαβές. Το θέμα Σιμόες χειρίστηκε προσωπικά ο Μελισσανίδης και δεν επέτρεψε σε κανέναν άλλο να μιλήσει με τον μάνατζερ του Πορτογάλου για οποιοδήποτε όρο στο νέο του συμβόλαιο (είτε χρονικό είτε οικονομικό).

Το πήρε εντελώς πάνω του και το αποτέλεσμα είναι θετικό για την ΑΕΚ, η οποία κρατάει τον Πορτογάλο παικταρά και τον επιβραβεύει και με περισσότερα χρήματα.

aek365.gr

«H κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου έχει συμπεριλάβει και το γήπεδο»

«H κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου έχει συμπεριλάβει και το γήπεδο»
Η τοποθέτηση του Μελετητή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο Δ.Σ.

Χθες τέθηκε προς ψήφιση η νέα κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της ομάδας του δήμου να τονίζει στην τοποθέτησή του πως στην Μελέτη έχει προβλεφθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ. Ενώ εκθείασε το τιμ της Ένωσης που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι, τονίζοντας πως πρόκειται για το κορυφαίο στην χώρα.

Αναλυτικά ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε: «Όταν μας ανατέθηκε η μελέτη προφανώς δεν υπήρχε το γήπεδο, ξέραμε όμως ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δηλαδή, ο χώρος του γηπέδου ήταν γνωστός εκ των προτέρων. Η λύση που δώσαμε τείνει στην απλοποίηση της κυκλοφορίας και όχι στο να την καθιστά πιο σύνθετη. Αυτή η απλοποίηση της κυκλοφορίας σημαίνει πολύ απλά στην συγκοινωνιακή τεχνική ότι μπορούν να έρθουν εύκολα λύσεις να κουμπώσουν επάνω της.

Και όντως τα σχέδια που είδαμε την τελευταία φορά που καλεστήκαμε στο Δημαρχείο (σ.σ. αναφέρεται στην τελευταία συνάντηση με την ΑΕΚ) κουμπώνουν αρκετά καλά. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες της μελέτης. Βέβαια, οφείλω να πω για να είστε ήσυχοι ότι ο μελετητής του γηπέδου είναι ένας έμπειρος μελετητής, επομένως είμαστε σίγουροι ότι θα δοθούν εν τέλει οι κατάλληλες λύσεις.

Δεν έχει τα τελικά σχέδια, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε, οι τροποποιήσεις που κάνουν στην Φωκών αφορούν το τελευταίο της κομμάτι. Η υπογειοποίηση μπορεί να γίνει στο ανατολικό μέρος χωρίς μεγάλα προβλήματα και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας».

aekarena.gr

Πάει στη σύσκεψη κορυφής της FIBA ο Αγγελόπουλος

Το «παρών» στη σύσκεψη κορυφής της FIBA αναμένεται να δώσει ο Μάκης Αγγελόπουλος από πλευράς ΑΕΚ, θέλοντας να δει από πρώτο χέρι τι μέλλει γενέσθαι για την Βασίλισσα.
Όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στο Basketball Champions League της FIBA και στο πλαίσιο αυτό, η Βασίλισσα θα δώσει το παρών στη σύσκεψη κορυφής της ομοσπονδίας την Δευτέρα (21/3) στο Παρίσι.

Την ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει ο τζένεραλ μάνατζερ του συλλόγου, Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ μαζί του δεν αποκλείεται να βρίσκεται και ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και θέλει να εξετάσει όλα τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία θα βρίσκεται τη νέα σεζόν η ΑΕΚ.

aek1924.gr

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ανθρωπιά για τους πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \\  11/3/2016
Ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στην ιστορία και την καταγωγή της ομάδας μας, η ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρεί χρέος της να σταθεί αρωγός στο σύγχρονο δράμα των προσφύγων και να συνδράμει στη σκληρή καθημερινή μάχη για την επιβίωση για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα.

Η AEK αποτελεί φύτρα προσφύγων, γεννήθηκε μέσα από την καταστροφή, έζησε τον ξεριζωμό και συναισθάνεται την υποχρέωση να ανταποδώσει την αγάπη και τη φροντίδα, με την οποία την αγκάλιασε η ιστορία.

Με επικεφαλής τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αντιπροσωπεία της σημερινής ομάδας, νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και παλαίμαχων άσων της, η ομάδα μας θα μεταβεί –αρχικά- την ερχόμενη εβδομάδα στο Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο προκειμένου να παραδώσει:
  • Ετοιμα γεύματα για την σίτιση των προσφύγων
  • Συσκευασμένα σνακ
  • Αναπηρικά αμαξίδια για την κάλυψη ειδικών αναγκών σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN
  • Σκηνές για τις ελλείψεις στη στέγαση
  • Αντισηπτικό υγρό
  • Αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα
  • Παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ
  • Χυμούς σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΛΟΥΞ
  • Εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΔΙΟΣ

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων, που θα αγοραστούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ:
  • Με χρήματα τα οποία θα προκύψουν από την πώληση της φανέλας και του επίσημου yearbook της ομάδας μας από το e-shop της ΠΑΕ
  • Από το 5% των συνολικών εισπράξεων στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας στα πλέι οφ.

Tαυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φιλάθλους της να συνταχθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια «ανθρωπιά για τους πρόσφυγες», δημιουργώντας ειδική υπηρεσία για την αποστολή sms. Με κάθε μήνυμα οι φίλαθλοι της ομάδας μας θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του κοινού ταμείου βοήθειας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για την αγορά και τη διάθεση έξτρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα για τον αριθμό αποστολής των sms.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί και καλεί όλα τα προσφυγικά σωματεία της χώρας σε συνεργασία για ανάληψη περαιτέρω δράσεων υπέρ των προσφύγων με το σκεπτικό ότι όλοι μαζί με την ίδια ευαισθησία της κοινής μας προέλευσης θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που έχει να κάνει με την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων.

Πογιέτ: «Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο…»

Με αφορμή την φράση που είπε στη συνέντευξη τύπου της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, ότι «η ποιότητα κοστίζει», ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έκρυψε, μιλώντας στο novasports.gr ότι έχει ήδη μπει σε διαδικασία συζητήσεων για τις δυνατότητες που θα πρέπει να έχει το ρόστερ της ομάδας την επόμενη σεζόν.

«Είναι πραγματικότητα (η παραπάνω φράση). Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να συζητήσω με τον τεχνικό διευθυντή, ενώ μιλάω και με τον πρόεδρο, αλλά μέχρι τώρα ευτυχώς δεν το έχει αντιληφθεί κανένας εκτός ομάδας (εννοεί ότι οι συζητήσεις που έχει κάνει δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας). Είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι σαν να προσπάθησα να εξηγήσω ότι υπάρχει ένα ποσοστό παικτών που δεν έχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που συνήθως συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές είναι να αγοράζεις παίκτες».

Για την επιστροφή του Μάνταλου μετά την τιμωρία λόγω καρτών στα δύο προηγούμενα ματς ανέφερε:

«Μερικές φορές συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να μην αναγνωρίσεις την αξία ενός ποδοσφαιριστή, αλλά εγώ ήδη έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι η δική μας πρόκληση ως τεχνικό τιμ είναι να ανεβάσουμε τον Μάνταλο στο πιο υψηλό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι και ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να το κάνει κι αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή του θα κάνει καλό στην ομάδα.

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανθρακικό τόνισε:

«Χρειάζεται προσοχή και ήταν σημαντικό για τους παίκτες αυτό που συνέβη στον αγώνα του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Πανθρακικό θα είχαμε περισσότερη δουλειά στον ψυχολογικό τομέα, για να πείσουμε τους παίκτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι εύκολο το ματς. Ότι είναι ένα δύσκολο ματς.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τη νίκη, ενδεχομένως οι παίκτες μας να έλεγαν ότι παίζουμε κόντρα στην τελευταία ομάδα και μάλιστα μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο. Τώρα που συνέβη αυτό που είδαμε όλοι, με τη νίκη του Πανθρακικού, νομίζω οι παίκτες κατανόησαν ακόμα περισσότερο πόσο περισσότερο πρέπει να δουλέψουν ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας».

Ο Πογιέτ αναφέρθηκε και στις πολλές απουσίες ενόψει του αγώνα της Δευτέρας:
«Είναι μια πολύ καλή δοκιμή για μας για να τσεκάρουμε αν είμαστε σε καλό επίπεδο και αν έχουμε εναλλακτικές επιλογές».

enwsi.gr

Στόχος ο Έρικ, για την ΑΕΚ

Στόχος ο Έρικ, για την ΑΕΚ
 
Ο Μάικλ Έρικ, που έχει ένα σύντομο πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Γιούρι Ζντοβτς για να καλύψει το κενό στη ρακέτα, με έναν αθλητικό ψηλό.

Πρόκειται για τον 27χρονο Νιγηριανό φόργουορντ/σέντερ (2.11μ.), ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Πανελευσινιακό για ένα μόλις ματς, στις 13 Δεκεμβρίου του 2014 και με δικό του καλάθι, η τότε ομάδα του, είχε φύγει με τη νίκη από την Αμαλιάδα με 74-73 επί του Κοροίβου. Ο Έρικ είχε buy out στο συμβόλαιο του, το οποίο και πλήρωσε η ιταλική Μπρίντιζι, στην οποία και αγωνίστηκε στη συνέχεια.

Φέτος, αγωνίζεται στην θυγατρική λίγκα του NBA, δηλαδή στο NBDL με τους Τέξας Λέτζεντς. Μάλιστα, στις 29 Ιανουαρίου έπαιξε στο All Star Game του NBDL, με την ομάδα της Δύσης. Το κατά πόσο η περίπτωση του, μπορεί να προχωρήσει άμεσα, θα φανεί λίαν συντόμως. Σε κάθε περίπτωση, ο Ζντοβτς έχει επιλέξει τον Έρικ για την θέση του αθλητικού ψηλο.

aekarena.gr