ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 76-83 Στην Α2 η ΑΕΚ!



Την άνοδό της στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ, πανηγυρίζει η ΑΕΚ, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό μπαράζ που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, επικράτησε του Ηρακλή στην παράταση με 83-76 (72-72κ.α.)!


Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Γκιζόγιαννης (18π.) και Πολυτάρχου (22π.), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες τους διοικούντες και τους 30 οπαδούς των «κίτρινων» (σ.σ. άλλους τόσους είχε και ο Ηρακλής καθώς τόσες προσκλήσεις δόθηκαν σε κάθε ιμάδα) να πανηγυρίζουν έξαλλα την επίτευξη του στόχου που είχαν θέσει.

Από τον Ηρακλή που λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή, ο Μπεχλιβάνης ήταν εξαιρετικός με 30π. αλλά απο ένα σημείο και μέτα οταν η μπάλα «έκαιγε» ήταν απελπιστικά μόνος…

Γερό ξεκίνημα και 0-10!

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Με σούπερ άμυνα κι έναν πολύ «ζεστό» Γκιζόγιαννη, η Ενωση προηγήθηκε με 0-10 μέσα στα πρώτα τρία λεπτά! Ο Ηρακλής μόνο κατά διαστήματα κατάφερνε να μειώσει, με τον Τζόλο όμως να ευστοχεί στην εκπνοή του δεκαλέπτου σε ένα… τρελό μπασιμο και να διαμορφώνει το 13-23 για τους «κίτρινους».
Στην Α2 η ΑΕΚ!
+14 και «κυανόλευκη» ανάκαμψη
Για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ όχι μόνο εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά και να εκτοξεύει το προβάδισμά της στο +14 (14-28)!, Ωστόσο στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής βελτίωσε την ως τότε πολύ κακή του άμυνα, βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75μ. πήγε αρκετές φορές στην γραμμή των βολών και κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και τους 6 (31-38 μετά από τρίποντο του Σικαλίδη).

Απίστευτες εναλλαγές και παράταση!

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα απίστευτο ματς. Με τον Πολυτάρχου να σημειώνει τρία σερί τρίποντα και 1 λέι απ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 49-62 στο 33' και όλα έδειχναν ότι είχε «κλειδώσει» την νίκη-άνοδο. Κι όμως ο Ηρακλή χάρη σε έναν απίστευτο Μπεχλιβάνη ο οποίος «βομβάρδιζε» από παντού έβαλε τον «γηραιό» μπροστά για πρώτη φορά με 69-68, με 1.35 για το τέλος! Τελικά 1/2 βολές του Γκιζόγιαννη, ένα τρίποντο του Κουκουράβα, αλλά κι ένα ακόμη από τον Μπεχλιβλάνη διαμόρφωσαν το σκορ στο 72-72 το οποίο ήταν και το σκορ του κανονικού αγώνα!

Νοκ-άουτ δύο «Ενωσίτες»!

Στην παράταση η ΑΕΚ έχασε μέσα δύο σερί φάσεις τους Κουκουράβα και Κοψαύτη να τραυματίζονται σοβαρά (διάστρεμμα ο πρώτος και γόνατο ο δεύτερος) και να βγαίνουν νοκ-άουτ.

Ακόμη κι έτσι όμως η Ενωση έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα Ο Γκιζόγιαννης αποδείχθηκε σχεδόν… λίρα εκατό από τη γραμμή των βολών την οποία επισκέφθηκε αρκετές φορές, την ώρα που ο Ηρακλής δεν είχε άλλη επιθετική λύση πλην του Μπεχλιβάνη ο οποίος κάποια στιγμή κουράστηκε… Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 75-81 ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, καθώς ο Γκιζόγιαννης με βολές διαμόρφωσε το τελικό 76-83!

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 33-41 49-57, 72-72κ.α. 76-83πρτ.
 
ΑΕΚ (Ζιάγκος): Σιαμανδούρας 7, Στούκας , Φαλέκας 5(1), Τζόλος 4, Πολυτάρχου 22(5), Κουκουράβας 11(3), Γκιζογιάννης 18, Βεσκούκης 2, Κοψαύτης 11(2), Δέσπος 3, Καπετζόγλου, Βαβάτσικος.

sentragoal.gr