ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Χοντρός τζόγος» με τη συνέλευση


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Ηταν δεδομένο πως η γενική συνέλευση της 4ης Μαρτίου θα είχε μεγάλη κρισιμότητα για το μέλλον της ΑΕΚ. Εστω κι αν μεταφέρεται από μήνα σε μήνα, είναι σαφές πως κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί μια τελεία σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, λόγω της ασάφειας των διαθέσεων για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και της αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών αναγκών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη... χοντρός τζόγος για τη συνέχεια. Με βασικό διακύβευμα ποιος θα λάβει το πάνω χέρι στην εξουσία της ΑΕΚ για τη συνέχεια και ενδιάμεσο σταθμό τη ΓΣ της Δευτέρας.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε χθες έγινε φανερό πως εξελίσσεται πόλεμος χαρακωμάτων ανάμεσα στους εκπροσώπους της νυν διοίκησης και των μετόχων (Supporters κατά βάση) για την ανάληψη της εξουσίας.

Η νυν διοίκηση κερδίζει την πρώτη παρτίδα, παίρνοντας λίγο χρόνο ακόμα στη θέση της. Ωστόσο, οι μικρομέτοχοι πέτυχαν να κινηθεί η διαδικασία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, δηλαδή με τιμή μετοχής 0,30 λεπτά. Με απώτερο στόχο, λίαν συντόμως (δηλαδή εντός του Μαρτίου), να πιέσουν για την παραίτηση της νυν διοίκησης και μέσω Πρωτοδικείου να αναλάβουν τα ηνία της εταιρείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται ο νομικός Βασίλης Καπετανόπουλος να έχει συγκεντρώσει φίλους της ΑΕΚ που διατίθενται να συνεισφέρουν οικονομικά με ποσό που θα κυμαίνεται από 20 μέχρι 100.000 ευρώ, ώστε να συμμετάσχουν στην επικείμενη ΑΜΚ. Με αυτό το 1 εκατ. ευρώ που εκτιμά πως μπορεί να έχει διαθέσιμο θα είναι η «προίκα» για την ανάληψη της νέας διοίκησης. Αυτό που πέτυχαν χθες είναι να οριστεί η τιμή μετοχής σε 0,30, αλλά με τιμή διάθεσης που θα οριστεί μεταξύ 0,80 λεπτών ή 1 ευρώ.

Για να πάρει κάποιος μια μετοχή δηλαδή θα πληρώνει αυτό το ποσό, αλλά η ονομαστική τιμή της θα είναι 0,30 με το επιπλέον ποσό να διατίθεται για τα χρέη της ΠΑΕ.
Πάντως, η διαδικασία θα αρχίσει να τρέχει από τη Δευτέρα. Εκπρόσωποι της διοίκησης θα μεταβούν στο υπουργείο Εμπορίου, ώστε να μάθουν λεπτομέρειες για όσα απαιτούνται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση ενημερωτικού δελτίου. Εκτιμάται πως είναι διαδικασία που θα απαιτήσει διάστημα 1-1,5 μήνα.

Οι μικρομέτοχοι διαφώνησαν με τους Supporters για τη χρήση των χρημάτων που θα μπουν στην εταιρεία, εάν δεν καλυφθεί η ΑΜΚ. Οι Supporters επιθυμούν να μπουν τα χρήματα έτσι κι αλλιώς στην ΠΑΕ, ενώ οι μικρομέτοχοι υποστηρίζουν πως αν δεν καλυφθεί το 80% της αύξησης, να επιστραφούν στους κατόχους τους. Ο Δημητρέλος ζήτησε και πέτυχε τη δέσμευση των μικρομετόχων πως, αν προκύψει πρόταση από επενδυτή ενδιάμεσα, θα υπάρξει αναίρεση της διαδικασίας και συμφωνία, ώστε να μην κινηθεί άμεσα η διαδικασία για ελεγκτικό μηχανισμό στην ΠΑΕ.

sentragoal.gr