ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

«Μπορούμε και πρέπει να σώσουμε την ΑΕΚ»


Για την ανάγκη ενός άμεσου εναλλακτικού σχεδίου σωτηρίας της ΑΕΚ εκφράζεται, μέσα από μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της ΑΕΚ. 


Με αφορμή τη δήλωση Βιβντιάδη, ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τα δύο επόμενα χρόνια 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει, η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της ΑΕΚ αναλύει τις θέσεις της, αφού αρχικά καταφέρεται εναντίον των διοικούντων που μετέτρεψαν την ομάδα «σε οικονομική ζητιάνα και αγωνιστικό ζόμπι» επαναλαμβάνει τις προτάσεις της και παράλληλα στέλνει μήνυμα προς απανταχού τους φίλους της για στήριξή της.

Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση

«Η από πολλού χρόνου αναμενόμενη δήλωση του κ. Βιντιάδη βγήκε τελικά τό Σάββατο και αμέσως μετά τη βαριά ήττα της ομάδας στην Τρίπολη.


Περισσότερο αποκαρδιωτική για όσους αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας μας δεν θα μπορούσε να είναι.
Εκτός της νέας παράτασης, που μόνος του ο κ. Βιντιάδης πήρε για να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της ΠΑΕ, το νέο στοιχείο είναι ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αδιατάρακτα η εταιρεία, χρειάζονται τα δύο επόμενα χρόνια τουλάχιστον 20 εκ.
Το νούμερο αυτό το έχουμε ήδη από πέρυσι υποδείξει στους μεγαλομετόχους ως το αναγκαίο ποσό αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Τους έχουμε μάλιστα υποδείξει και το πλήρες και αναλυτικό πλάνο μας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας, του συνεχούς ελέγχου και της εσωτερικής οργάνωσης για να μη ξαναγίνουν τά ίδια που έγιναν μέχρι σήμερα.
Ως τώρα το αρνούνται πεισματικά και σθεναρά προβάλλοντας δύο σαθρά επιχειρήματα:
Α) Μία αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς χρειάζεται χρόνο, που η ΠΑΕ δεν διαθέτει.
Η πρότασή μας έχει αναπτυχθεί στη Γ.Σ. της 2/12/2011, με παρόντα τον κ. Νοτιά και της 28/12/2011, περίληψη της δε έχει καταχωρηθεί στα αντίστοιχα πρακτικά, ενώ όσο αφορά τον χρόνο που απαιτείται αυτός – με σωστή προετοιμασία – δεν είναι πάνω από 20 μέρες.
Β) Η δημόσια προσφορά (αλλιώς λαϊκή βάση) απέτυχε, όπως απέδειξε η προσπάθεια τού Μαύρου τον Αύγουστο.
Η προσπάθεια του καλοκαιριού δεν έχει καμία, απολύτως σχέση με την πρότασή μας, της οποίας προϋπόθεση είναι να εξασφαλισθεί ότι, τα χρήματα τού λαού της Α.Ε.Κ. δεν θα ρίχνονται σε τρύπιο βαρέλι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Θα πρέπει, με συγκεκριμένες άδειες και θεσμικές τροποποιήσεις του καταστατικού, να μπει και μάλιστα σφραγισμένος πάτος στο βαρέλι, για να μην επαναληφθεί αυτό που γίνεται τόσα χρόνια στην Α.Ε.Κ.
Να ψάχνουμε να βρούμε πού πήγαν τα τόσα εκατομμύρια ευρώ τού κόσμου που εισπράχθησαν. Η προσπάθεια Μαύρου που έγινε χωρίς τις πιο πάνω προϋποθέσεις είχε ως βασικό της μειονέκτημα το κλίμα έμμεσης υπονόμευσης της προκειμένου μετά τη σίγουρη αποτυχία της (αφού δεν θα καλυπτόταν όλο το ποσό) να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για κάθε νέα άρνηση.
Είναι δε γελοίο για όλους τους ΑΕΚτζήδες, να παραδεχόμαστε, έμμεσα, ότι είμαστε ανίκανοι να κάνουμε ό,τι κατάφεραν νησιώτες. οι οποίοι ενωμένοι όλοι μαζί ίδρυσαν ναυτιλιακές εταιρείες λαϊκής βάσης για να εξυπηρετούνται έτσι τά νησιά τους ακτοπλοϊκώς (π.χ. ΑΝΕΚ).
Δεν διαβάζετε τι έγινε με την ισπανική ομάδα Γ΄ κατηγορίας, την Οβιέδο ; Για να σωθεί πώλησε μετοχές της σε φίλους της σε όλο τόν κόσμο.
Δεν θα κοινοποιήσουμε τό σύνολο των απόψεων μας για το τι σηματοδοτεί η δήλωση Βιντιάδη, προκειμένου να μην δώσουμε σε κάποιους τό άλλοθι που εναγωνίως ψάχνουν.
Μας αρκεί πως ο ίδιος σημειώνει κλείνοντας πως: «Χωρίς να διεκδικούμε αποκλειστικότητα στο ενδιαφέρον μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ» καταδεικνύει την ανάγκη για την εκπόνηση άμεσου εναλλακτικού σχεδίου σωτηρίας.
Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα, όποιου καταθέσει μετρητά στο ταμείο της Π.Α.Ε., να πάρει τό πλειοψηφικό πακέτο και να διοικεί την εταιρεία.
Εμείς είμαστε αντίθετοι στον «ελέω Θεού ηγεμόνα» του 51%. Πιστεύουμε στον κανόνα «η πλειοψηφία, διοικεί η μειοψηφία ελέγχει» για να υπάρχει διαφάνεια στη διοίκηση.
Αφού, λοιπόν, ο κ. Βιντιάδης δεν διεκδικεί αποκλειστικότητες και επειδή οι νυν μέτοχοι πλειοψηφίας δεν κληρονόμησαν από τους μπαμπάδες τους αυτή την εταιρεία, ούτε και την δημιούργησαν, έχουν τις εξής δύο επιλογές:
Α) Είτε την χρηματοδοτούν, μιας και οι διοικήσεις που οι ίδιοι διόριζαν την έφτασαν ως εδώ,
Β) Είτε φεύγουν από τη μέση, παραχωρώντας ή καρφώνοντας τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική, η οποία και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε Γ.Σ. η οποία και θα μεταρρυθμίσει τά πάντα στήν λειτουργία τής εταιρείας.
Άλλη μια φορά θα σημειώσουμε εν συντομία τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης:
*Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικά για 20 εκ. η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 2 ή 3 ισόποσες ετήσιες δόσεις με δημόσια προσφορά/εγγραφή και ονομαστική τιμή 0,30 ευρώ (θα έχει προηγηθεί μείωση τής τιμής απο τό 1 ευρώ που είναι τώρα) χωρίς να υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής. Δηλαδή η αύξηση αυτή θα είναι ανοικτή σ' όλους (π.χ. Βιντιάδη και/ή όποιον άλλο επιθυμεί) χωρίς αποκλεισμούς. (Οι τεχνικές λεπτομέρειες τής Αύξησης δεν θα εκτεθούν εδώ).
*Έκκληση στους φίλους της Α.Ε.Κ., σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται να δείξουν αλληλεγγύη στην ομάδα, που δίνει μάχη επιβίωσης αγοράζοντες μετοχές.
*Εισαγωγή κανονισμού λειτουργίας όλων των τμημάτων της ΠΑΕ, με τροποποίηση του καταστατικού και παράλληλη εισαγωγή του εσωτερικού ελέγχου ο οποίος θα είναι υπόλογος μόνο στη Γ.Σ.
*Εισαγωγή της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη του Δ.Σ. με αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού.
*Καθιέρωση της ψήφου εξ αποστάσεως, με αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού για να ενδιαφερθούν και ΑΕΚτζήδες του εξωτερικού.
*Εκπόνηση επιχειρηματικού πλάνου και υποβολή του στις δημόσιες αρχές.
*Εκλογή νέου Δ.Σ. από μετόχους ΑΕΚτζήδες που ξέρουν να ψηφίσουν αυτούς που είναι διατεθειμένοι να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ την ομάδα..
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως προτείνεται παραπάνω, μαζί με την εκπόνηση του επιχειρηματικού πλάνου, εξασφαλίζει την πλήρη αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα, όπως επίσης και τη δυνατότητα κανονικών μεταγραφών.
Όσοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, κατευθείαν ή μέσω αντιπροσώπων τους, μετέβαλαν την αγαπημένη μας ομάδα σε οικονομική ζητιάνα και αγωνιστικό ζόμπι, ήρθε η ώρα ν' αναλάβουν πραγματικά τις ευθύνες τους.
Πρέπει δε να έχουν υπόψη τους ότι οι «έξι» που εκτελέστηκαν στο Γουδί τό 1922 καταδικάστηκαν από το Στρατοδικείο και την ιστορία και για τις πράξεις τους, αλλά και για τις παραλείψεις τους.
Έχουμε εκπονήσει και θα καταθέσουμε στην προσεχή Γ.Σ. πλήρες σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της Π.Α.Ε.
Έχουν δημοσιοποιηθεί και άλλες σχετικές προτάσεις οι οποίες έχουν ως βάση τή συμμετοχή τού κόσμου τής Α.Ε.Κ. στήν προσπάθεια διάσωσης (Αθηνής, Τροχανάς, Κανελλόπουλος, Κιντής κ.λ.).
Μήπως θα ήταν σκόπιμη η προ της Γ.Σ. συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για την διαμόρφωση μιας κοινής προτάσεως;
Ας συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση κάποιος από τους θεσμοθετημένους φορείς (Ερασιτεχνική, Παλαίμαχοι κ.λ).
Υ.Γ.1. Για τους καταληψίες των Σπάτων: Δεν ωφελεί σε τίποτα – ειδικά στήν κατάσταση που βρισκόμαστε – να χτυπάμε το σαμάρι, γιατί χάνουμε το δίκιο μας. Άλλοι και όχι οι παίκτες είναι τό πρόβλημα…
Υ.Γ.2. Θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση της η Ερασιτεχνική αν έλαβε τά στοιχεία που ζήτησε από τήν ΠΑΕ και αν αυτά ανταποκρίνονται και πόσο σε ότι αυτή ζήτησε.
Υ.Γ. 3. Κάνουμε έκκληση στους φιλάθλους μας. Κανένας δεν πρέπει να λήψη από τον αγώνα της ομάδας μας το Σάββατο.
Υ.Γ.4. Τις προσεχείς ώρες βγαίνει στον αέρα η ιστοσελίδα μας (www.filoiaek.gr) η οποία βρίσκεται υπό συνεχή διαμόρφωση και εμπλουτισμό και στην οποία θα βρείτε υλικό αρχείου για πολλά θέματα, όπως επίσης και πληροφόρηση για τΑ τρέχοντα στην ΠΑΕ».

sentragoal.gr