ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

3 συν & ένα αλλά...


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ


Ο Βιντιάδης εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του όπως περίμεναν όλοι με αγωνία στην ΑΕΚ. Βλέπετε, η επιστολή αποτελούσε επί της ουσίας ένα ερωτηματολόγιο 23 ζητημάτων (κυρίως οικονομικής φύσεως) που δεν ξεκαθαρίζουν -προτού απαντηθούν τουλάχιστον- την είσοδό του στην εταιρεία.

Ωστόσο, μέσω της τοποθέτησης που εστάλη προς το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ (απευθυνόμενο και προς τον πρόεδρο, καλύπτοντας ένα ανφέρ στην επικοινωνία με τον Μαύρο) αποκαλύπτονται τρία σημαντικά ζητήματα. Βέβαια, το ζήτημα είναι πως παραμένει ανοιχτό ένα τεράστιο ερωτηματικό, το οποίο πρέπει να απαντήσει λίαν συντόμως ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Αναλύοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ και προκύπτουν από την επιστολή Βιντιάδη μπορεί να συνοψιστούν τα εξής θετικά:

1. Για πρώτη φορά εμφανίζεται η εταιρεία (HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS LTD) που έχει συσταθεί από τους Βιντιάδη και Χάρις και φέρεται πως είναι αυτή μέσω της οποίας θα γίνει η είσοδος στην ΠΑΕ. Υπεύθυνος της συγκεκριμένης εταιρείας εμφανίζεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, ο οποίος υπογράφει και την επιστολή που συντάχθηκε και στάλθηκε προς την ΑΕΚ. Δείγμα αναμφίβολα κάποιας προετοιμασίας, έστω και αν στο εξωτερικό η δημιουργία μιας εταιρείας είναι εύκολη διαδικασία.
Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει η εμφάνιση των Βιντιάδη, Χάρις στην ΑΕΚ
 
Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει η εμφάνιση των Βιντιάδη, Χάρις στην ΑΕΚ
 
2. Επιβεβαίωνεται πως το πλάνο χρηματοδότησης υποστηρίζεται από την τράπεζα επενδύσεων SEΥMOUR PIERCE, στην οποία ηγείται ο Κιθ Χάρις. Καθιστώντας σαφές πως μια τράπεζα με σημαντική δυναμική στηρίζει τη διαδικασία ανάληψης της διοίκησης της ΠΑΕ. Και επίσης πως μέσω της τράπεζας μπορεί να προσβλέπει κάποιος σε άμεσες εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου.

3. Εστω και αν άλλα ανέμεναν βάσει πληροφοριών από την πλευρά Βιντιάδη, το νέο ερωτηματολόγιο που εστάλη στην ΠΑΕ δείχνει επενδυτές που ψάχνουν και την τελευταία λεπτομέρεια πριν αποφασίσουν για την κίνησή τους. «Ξεψαχνίζουν» την υπόθεση -ακόμα και αν υπογραφεί μνημόνιο καλής θέλησης, θα ακολουθήσει ολιγοήμερος έλεγχος από ορκωτούς λογιστές του Βιντιάδη- και θέλουν να είναι ενήμεροι για τα πάντα.

Ωστόσο, το μεγάλο «αλλά» που παραμένει στην υπόθεση αφορά το πλάνο χρηματοδότησης. Ακόμα και στη χθεσινή ανακοίνωση, παρά την ασπίδα που προσφέρει η τράπεζα του Χάρις, δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο και τη μορφή χρηματοδότησης.
Δεν ξεκαθαρίζονται υπό ποιους όρους θα ζητείται η ανάληψη του μάνατζμεντ από την ΠΑΕ, με ποιο ποσό θα επιχειρηθεί η είσοδος στην εταιρεία. Ολα αυτά μένουν αναπάντητα ερωτήματα που σκιάζουν την ιστορία.

Εβδομάδα εξελίξεων

Σε διαδικασία ραγδαίων εξελίξεων μπαίνει η ΑΕΚ με τον ερχομό του Οκτωβρίου. Αύριο (ή το αργότερο τη Δευτέρα) αναμένεται η ολοκληρωμένη απάντηση των Δημητρέλου, Βαλασσόπουλου στη σειρά ερωτημάτων του Βιντιάδη.

Στη ΓΣ της Παρασκευής θα πρέπει να εκλεχθεί νέο ΔΣ και παράλληλα να προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στην ΑΕΚ αναμένουν να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Βιντιάδη και όλες οι διαδικασίες έως το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Κυριακή κοντή γιορτή

Την εξέλιξη της υπόθεσης περιμένει ο Θωμάς Μαύρος προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα των υποψήφιων επενδυτών. Ο Θωμάς έλαβε χθες την επιστολή των 23 ερωτημάτων, την ανέλυσε με δικούς του συνεργάτες, αλλά δεν ήθελε να κάνει κανένα ουσιαστικό σχόλιο.
«Θέλω να είμαι δίκαιος. Οταν έχω ολοκληρωμένη άποψη για την υπόθεση, θα τοποθετηθώ. Προς το παρόν συνιστώ υπομονή και επικέντρωση στο ματς με τον Πανιώνιο. Πιστεύω πως σύντομα θα μπορούμε να μιλήσουμε συνολικά».

sentragoal.gr