ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Παπαντωνίου: «Σιγά, σιγά βγαίνει η δουλειά»




Έχοντας καλή ψυχολογία από το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα, και από τη σημαντική νίκη στο EuroCup επί της Νιζνί, η ΑΕΚ φιλοξενείται το Σάββατο (31/10, 17:00-NS3), στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο για την 4η αγωνιστική.

Ο Νώντας Παπαντωνίου, με blog του στον ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ομάδας του, αλλά και στο ματς με την ομάδα της Αμαλιάδας.

Αναλυτικά: «Έχω ξαναγράψει, ότι πιστεύω απόλυτα στην ομάδα μας. Αυτό, που επιβαλλόταν ήταν να βγάλουμε τη δουλειά, που κάνουμε στην προπόνηση και στους αγώνες. Νομίζω, ότι σιγά-σιγά συμβαίνει αυτό. Οι οπαδοί μας έχουν υψηλές απαιτήσεις. Λογικό να έχουν.

Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν συνηθίζω να μιλάω για προβλήματα, αλλά είναι γεγονός ότι υπήρξε, και υπάρχει ακόμα κακοδαιμονία. Ήταν λογικό να ταραχθεί η ομάδα. Με απόλυτη αφοσίωση, ωστόσο, στις εντολές των προπονητών μας θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις διακρίσεις.

Στο Πρωτάθλημα έχουμε μπροστά μας τον Κόροιβο. Η αναμέτρηση μόνο εύκολη δεν είναι. Είναι γεγονός, ότι πρόκειται για μια ομάδα, που έχει πλάνο και αναμένεται να προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Θεωρώ, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά, όπως ξαναείπα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Στον τελευταίο αγώνα της Ευρώπης δείξαμε ένα μέρος της δυναμικής μας. Προχωράμε.

Σας ευχαριστώ»

semtragoal.gr

Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Μπουρουτζίκας

mpouroutzikas

Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας.

Ο 62χρονος γυμναστής αποχαιρέτησε τους παίκτες της Ένωσης στη σημερινή προπόνηση και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν.

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Βούλγαρη, θα συνεχίσει κανονικά ως γυμναστής των κιτρινόμαυρων, στο πλευρό του νέου προπονητή, Γκουστάβο Πογιέτ και του επιτελείου του.

aek-live.gr

Νέα… τετράδα αρχηγών

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενημέρωσε ότι οι Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον και Μάνταλος θα είναι από εδώ και πέρα οι αρχηγοί, αντί των Κορδέρο, Πλατέλλα και Ανάκογλου.


Μία ακόμη αλλαγή υπήρξε στην ΑΕΚ. Ο εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε ότι από εδώ και πέρα αρχηγοί του Συλλόγου θα είναι οι Αραβίδης, Κολο
Νέα… τετράδα αρχηγών
βέτσιος, Γιόχανσον και Μάνταλος. Μέχρι σήμερα το περιβραχιόνιο το είχαν οι Κορδέρο, Πλατέλλας και Ανάκογλου.

aekarena.gr

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συμφωνία ΑΕΚ-Πογιέτ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ \\  29/10/2015
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ουρουγουανό προπονητή Γκουστάβο Πογιέτ μέχρι το καλοκαίρι. Ο νέος προπονητής θα υπογράψει αύριο το συμβόλαιό του.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1967 στο Μοντεβίδεο και μέχρι τα 23 του αγωνίστηκε στην Ουρουγουάη (Ρίβερ Πλέιτ Μονδεβίδεο και Μπέλα Βίστα) ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από τη γαλλική Γκρενόμπλ (1988-89). Στη συνέχεια αγωνίστηκε επτά χρόνια στη Ρεάλ Σαραγόσα (1990-97) κατακτώντας μαζί της ένα Κύπελλο Ισπανίας (1994) και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1995).

Το 1997 αποκτήθηκε από την Τσέλσι, όπου αγωνίστηκε ως το 2001, κατακτώντας ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1998) και ένα Κύπελλο Αγγλίας (2000). Στα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του (2001-2004) αγωνίστηκε στην Τότεναμ. Από το 1993 έως το 2000 αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών της Ουρουγουάης (26 συμμετοχές – 3 γκολ) και μαζί της κέρδισε το Κόπα Αμέρικα του 1995.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στη Σουίντον ως βοηθός του παλιού του συμπαίκτη στην Τσέλσι Ντένις Γουάιζ, τον οποίον ακολούθησε και στη Λιντς. Στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ, αλλά το 2009 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Μπράιτον, την οποία ανέβασε το 2011 από την League 1 (τρίτη επαγγελματική κατηγορία) στην Championship (δεύτερη επαγγελματική κατηγορία) ενώ παράλληλα αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν 2010-11 στη League 1.

Το 2013 έκανε το ντεμπούτο του σε πάγκο της Πρέμιερ Λιγκ, αναλαμβάνοντας τη Σάντερλαντ, την οποία οδήγησε σε παραμονή στην κατηγορία αλλά και στον τελικό του Λιγκ Καπ του 2014, όπου η ομάδα του έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η συνεργασία του Γκουστάβο Πογιέτ με τον αγγλικό σύλλογο λύθηκε τον περασμένο Μάρτιο. 
 
aekfc.gr

AEK - Nizhny 87-70


1335184.jpg

Την πρώτη της νίκη στο Eurocup πέτυχε η ΑΕΚ που επιβλήθηκε 87-70 της Νίζνι Νόβγοροντ στο Κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «Βασίλισσας».
Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Νίζνι «έτρεξε» σερί 5-0, με την ΑΕΚ να απαντάει με τρίποντο του Γουόρεν και δύο εύστοχες βολές του Χέρστον (5-5) μόλις στο 2ο λεπτό.  Ο Στρέμπκοφ με τρίποντο στα μισά της πρώτης περιόδου έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του (17-12). Με επιμέρους σκορ  12-9 η «Βασίλισσα» μείωσε την διαφορά στους δύο πόντους από την Νίζνι (26-24) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Μιλόσεβιτς με γκολ – φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (27-26) με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου.  Ο Μαυροκεφαλίδης με δίποντο στα μισά της δεύτερης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους υπέρ της ΑΕΚ (35-32), ωστόσο, ο Κβόστοφ με πέντε συνεχόμενος πόντους έδωσε το προβάδισμα στη Νίζνι (37-35) στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.  Οι Ρώσοι με σερί 5-0 ένα λεπτό πριν το ημίχρονο πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (46-41), με την «Βασίλισσα» να απαντάει με δύο τρίποντα από τους Παπαντωνίου και Μαυροκεφαλίδη και να περνάει μπροστά στο σκορ (47-46) με την λήξη του ημιχρόνου.

Mε την έναρξη της τρίτης περιόδου η Νίζνι πήρε το προβάδισμα (50-47). Το συγκρότημα του Ντράγκαν Σάκοτα παίζοντας εξαιρετική άμυνα όσο και επίθεση και με πρωταγωνιστή τον Μιλόσεβιτς απάντησε με σερί 17-0 και πήρε «κεφάλι» δεκατεσσάρων πόντων 64-50 στα μισά της τρίτης περιόδου.  Με επιμέρους σκορ 10-2 οι Ρώσοι μείωσαν στους έξι πόντους με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης με εύστοχο δίποντο έκανε το 68-60 για την ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου. Ο Μπέρζινς με μία εύστοχη βολή μείωσε στους επτά για την Νίζνι (70-63), ωστόσο, Χέρστον, Κατσίβελης και Γουόρεν ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους δεκατρείς πόντους υπέρ της ΑΕΚ (76-63), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Οι Ρώσοι με σερί 5-0 μείωσαν δύο λεπτά πριν το τέλος (76-68), με την ΑΕΚ να απαντάει με δικό της σερί 5-0 για το 81-68, ένα λεπτό πριν το τέλος και τον Κρις Γουόρεν να διαμορφώνει το τελικό 87-70.

Διαιτητές: Λανζαρίνι, Ρέιτερ, Λόπεζ

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα):  Παπαντωνίου 3 (1 τρ. – 3 ασ), Ουόρεν 14 (2 τρ. – 3 ασ), Κατσίβελης 5 (6 ριμπ.), Καλαμπόκης 2,  Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 17 (2), Μαυροκεφαλίδης 19 (1 τρ. – 13 ριμπ.), Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Ανοσίκε 6 (6 ριμπ.).

aekbc.gr

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τετάρτη μεσημέρι στην Αθήνα ο Πογέτ

Θα τον υποδεχθεί ο Μιλοβάνοβιτς και θα δουν μαζί το ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη.


Το μεσημέρι της Τετάρτης θα έρθει τελικά στη χώρα μας ο Γκουστάβο Πογέτ, με τον Ουρουγουανό να φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τον περιμένει ο
Τετάρτη μεσημέρι στην Αθήνα ο Πογέτ
Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, με σκοπό να τελειώσει τη συμφωνία με την ΑΕΚ και να αναλάβει τις τύχες της!

 Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν μπει στο τελικό τους στάδιο και με την άφιξη του Πογέτ αναμένεται να ολοκληρωθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πογέτ θα παρακολουθήσει μαζί με τον Μιλοβάνοβιτς το ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη, αποκτώντας έτσι από πρώτο χέρι εικόνα για την κατάσταση της ομάδας.

aekarena.gr

Κουτάς: «Θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ ξανά πρωταγωνίστρια»


Έγινε σήμερα στο ΟΑΚΑ η παρουσίαση του Media Guide της περιόδου 2015/16 της ΑΕΚ, αλλά τα σπουδαία ήταν όσα είπε ο Χάρης Κουτάς στην συνέντευξη Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕΚ και άνθρωπος που έχει βοηθήσει τα μέγιστα μέσα σε πολύ λίγους μήνες μαζί με τον Ηλία Μπόβαλη σε πολλούς τομείς, μίλησε για την προσπάθεια της διοίκησης καθώς είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Μάκη Αγγελόπουλου πια.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Η προσπάθεια η οποία γίνεται ξεκίνησε από πέρσι. Είναι μία προσπάθεια που βασίζεται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Έχουμε κάποιες βάσεις που θεωρούμε ότι σαν ΑΕΚτζήδες οφείλουμε να έχουμε όλοι. Είναι μία ομάδα που έχει ιστορικές καταβολές και μνήμες και οφείλουμε και τα θέματα που αφορούν στον αθλητισμό να είναι συμβατά με την πορεία και την προσπάθεια μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μικρά βήματα σε ένα περιβάλλον που πλέον για την χώρα μας δεν είναι ευνοϊκότερο.

 Μια ομάδα είναι δυνατή στο γήπεδο όταν έχει κόσμο και φιλάθλους. Στόχος αυτής της διοίκησης είναι να είμαστε κάτι παραπάνω από την περσινή. Είναι πολύ σημαντικό ότι η προσπάθεια της ΑΕΚ εκφράζεται από το όραμα του Μάκη Αγγελόπουλου και όλων αυτών που προσπαθούν να την κάνουν μεγάλη.  Εμείς θέλουμε να δείχνουμε σε όλους ότι θέλουμε να ξανακάνουμε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια. Η προσπάθεια μας βασίζεται στο ότι μία ομάδα είναι μεγάλη όταν έχει κόσμο. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει περάσει πολλές περιπέτειες, έχει χάσει τους μικρούς οπαδούς διότι δεν πρωταγωνιστεί. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου έχει εξυγιανθεί.

Η μπασκετική ΑΕΚ επίσης πέρασε τα ίδια. Ο λόγος που μπήκαμε σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι αν η ΑΕΚ μπορεί να ξαναγίνει μία οργανωμένη ομάδα, μία ομάδα με ατσάλι για να φέρει νέους φιλάθλους θα ξαναγεμίσει τα γήπεδα. Ο νόμος Κοντονή έχει δημιουργήσει ένα θέμα φιλοσοφικό, δεν δεχόμαστε να δώσουμε στοιχεία, καλώς ή κακώς το ζούμε όλοι. Είναι ένα θέμα που προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε και έχουν ευθύνη όλοι. Αν δεν δώσεις το ΑΜΚΑ δεν μπορείς να έχει το εισιτήριο στα χέρια σου. Με τις δράσεις μας θα κάνουμε πιο εύκολη την απόφαση του ΑΕΚτζή να έρθει στο γήπεδο (όπως πρόσφατα που δώσαμε το ελεύθερο στις γυναίκες για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού).


Για την επιστροφή στο Γαλάτσι: «Mια ομάδα πρέπει να έχει τον χώρο της. Τώρα είμαστε στο ΟΑΚΑ όπως και ο Παναθηναϊκός. Για τον ΑΕΚτζή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο Γαλάτσι. Το κοιτάμε, το προσπαθούμε να το φτιάξουμε αλλά όπως ξέρετε  ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει φτιαχτεί σαν ταμείο να εκμεταλλευτεί με το να μαζέψει χρήματα για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος. Εμείς λέμε ότι αν βγει το Γαλάτσι σε διαγωνισμό είμαστε ενδιαφερόμενοι.

Τέλος, για το media guide της ΚΑΕ ΑΕΚ μίλησε και ο Γιώργος Νικολάου «Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη συνδυάζεται με μία πρωτοφανή συνέπεια από πλευράς μας, καθώς η ΑΕΚ πρωτοπορεί και στις εκδοτικές προσπάθειες. Πρώτοι στην Ελλάδα και εκ των ελαχίστων στην Ευρώπη –θυμίζω ότι προηγήθηκε το ευρωπαϊκό «Πρόγραμμα Αγώνα»- θέλαμε με τον τρόπο αυτό να δώσουμε το στίγμα μας. Επιστρέψαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο, ο οποίος από «κιτρινόμαυρης» καρδιάς έδωσε το έναυσμα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε δράση. 

Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον κύριο Αλεξίου, διότι μου έδωσε την ευκαιρία  να αναλάβω αυτή την προσωρινή, αλλά και τιμητική θέση σε μία περίοδο, όπου όλα μεν δεν έδειχναν ειδυλλιακά, αλλά ήταν εκείνος, που είχε δημιουργήσει θεσμικά και νομικά την ελπίδα το καλοκαίρι του 2014. Τότε, που μια χούφτα (κυριολεκτικά) άνθρωποι, αλλά με το «σκριν» του Δημήτρη Μελισσανίδη, που έβαλε πλάτη στην ΕΕΑ, ενώσαμε τις «κιτρινόμαυρες» αγωνίες μας για χάρη της «Βασίλισσας» της Ευρώπης.

Τον συνεργάτη μου Αλέξανδρο Κοζαρίδη και τέλος τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΕ, αλλά και παλαιό παράγοντα στην οικογένεια της ΑΕΚ, τον κύριο Χάρη Κουτά, με τον οποίο συμπλέουμε και συμπορευόμαστε με βάση τα γονιδιακά ιδανικά του συλλόγου. Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Σάκοτα, ο οποίος σε στιγμές ατομικής αδυναμίας μου κατά τη περασμένη περίοδο στάθηκε δίπλα μου. Η εμπειρία, η στοργή, και η σοφία του αποτελούν για μένα φάρο ζωής.  Η ΑΕΚ έχει πάρει τον δρόμο της. Η ΑΕΚ είναι δυνατή».

enwsi.gr

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ξέσπασμα με «πεντάρα»!

Ξέσπασμα με «πεντάρα»!

Η ΑΚ επικράτησε 5-1 του Ηρακλή, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο – Δύο γκολ ο Βάργκας, από ένα οι Μπαρμπόσα, Αραβίδης και Μπουονανότε.
 
Παίζοντας εντυπωσιακό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ έβγαλε όλη την ένταση των ημερών που προηγήθηκαν σε ενέργεια και κέρδισε άνετα με 5-1 τον Ηρακλή, έχοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα γκολ. Η ομάδα με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της παρουσιάστηκε ορεξάτη, οι παίκτες είχαν πολύ όμορφες συνεργασίες και πήραν έτσι μια σημαντική νίκη, πηγαίνοντας με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ξάνθη για το ματς του Κυπέλλου. Δύο γκολ για την ΑΕΚ σημείωσε ο Ρόναλντ Βάργκας, που επέστρεψε στην ενδεκάδα και από ένα οι Αραβίδης, Μπουονανότε και Μπαρμπόσα, ενώ σπουδαίο ματς παρότι δεν σκόραρε έκανε ο Μάνταλος, που είχε δοκάρι και οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι της Ένωσης.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ θα έρθει στο 4’, με τον Μάνταλο να βρίσκει πολύ ωραία τον Αραβίδη που κινήθηκε κάθετα, τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει χωρίς κοντρόλ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Περνίς. Ενώ ένα λεπτό μετά η σέντρα του Γκάλο από δεξιά δεν θα φτάσει στον Μπαρμπόσα, με τους αμυντικούς του Ηρακλή να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή. Στο 16’ ο Γκάλο που είχε βρεθεί αριστερά θα κάνει ωραία ατομική ενέργεια, θα ελευθερωθεί, με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Το γκολ που αναζητούσε από το ξεκίνημα η ΑΕΚ θα έρθει στο 30’, με τον Μπαρμπόσα να βρίσκει μόνο του με μια πανέμορφη σέντρα τον Βάργκας, ο οποίος από την «καρδιά» της περιοχής θα κάνει το 1-0 με κεφαλιά, βάζοντας την Ένωση μπροστά στο σκορ! Και πέντε λεπτά μετά θα έρθει και το 2-0, με την ΑΕΚ να βάζει γερές βάσεις για τη νίκη. Μετά από πολύ ωραίο ομαδικό συνδυασμό και τελική του Μάνταλου, η μπάλα θα έρθει στον Αραβίδη που με έναν αριστερό «κεραυνό» θα κάνει δύο τα τέρματα του Δικεφάλου! Η ΑΕΚ «λύθηκε» μετά τα γρήγορα γκολ και στο 38’ θα φτάσει κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, με τον Μάνταλο να πιάνει ένα ξερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τη συμπλήρωση 7 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Στέλιος Μανωλάς θα προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, με τον Κρισάντους να περνάει στη θέση του Αραβίδη, που ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Η ΑΕΚ δεν θα αργήσει να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Βάργκας να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Γκάλο και να κάνει το 3-0, με προβολή με το αριστερό! Με τον Βενεζουελάνο να σκοράρει έτσι για δεύτερη φορά στο ματς.

Στο 63’ ο Ηρακλής θα γίνει για πρώτη φορά απειλητικός, με τον Πασά να βγαίνει απέναντι στον Μπαρόχα, αλλά το πλασέ του αρχικά αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Ένα λεπτό μετά ο Ηρακλής θα καταφέρει να μειώσει όμως, όταν ο Βέλλιος με ωραίο πλασέ στην κίνηση πέρασε την μπάλα από την κλειστή γωνία του Μπαρόχα και έκανε το 3-1. Η Ένωση ωστόσο θα… κόψει τη χαρά των φιλοξενούμενων, στο 68’. Ο Μπαρμπόσα θα σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στο κεφάλι του Μπαρτολίνι και θα καταλήξει στα δίχτυα, με το σκορ να γίνεται έτσι 4-1!

Στο 75’ ο Μπουονανότε που είχε περάσει στη θέση του Βάργκας θα βρει με μια φανταστική κάθετη πάσα τον Μάνταλο, που θα στοπάρει και θα σουτάρει σε πρώτο χρόνο, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Περνίς! Η Ένωση έψαχνε κι άλλο γκολ, με τον Γκάλο στο 77’ να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή. Στο 89’ ο Μπουονανότε θα εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο πλασέ του Γιόχανσον και δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 5-1, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική από αγωνιστικής άποψης βραδιά για την ΑΕΚ, που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και ξέσπασε με πέντε γκολ, απέναντι στον Ηρακλή.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες (83’ Κορδέρο), Βάργκας (74’ Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54΄Κρισαντούς)

aekarena.gr

Έκανε το ντέρμπι…περίπατο!

Θρίαμβος της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Φίλιππο Βέροιας, μετατρέποντας τον αγώνα σε ένα επιθετικό ρεσιτάλ(26-33)
12177820_1010952912290539_2028337125_n
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Φιλίππου που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα αφού πλέον δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα!

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε πως θέλει να είναι το αφεντικό του αγώνα. Με ένα δυνατό ξεκίνημα και μία πάρα πολύ καλή επίθεση οι Μάγκες κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να αποκτήσουν μία διαφορά των τεσσάρων γκολ. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τους κιτρινόμαυρους μπροστά με 13-17 και κοντά σε μία μεγάλη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε η ΑΕΚ να βάζει ακατάπαυστα τέρματα με τον Δημοσθένους να κάνει το 15-21 στο 5ο λεπτό. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία κλείδωσε την επίθεση του Φίλιππου Βέροιας που μάταια προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά με προσωπικές ενέργειες. Όλα κρίθηκαν 5′ πριν την λήξη της αναμέτρησης όπου ο παίκτης του Φίλιππου Βέροιας προέβει σε ένα σκληρό φάουλ στον Παναγιώτη Νικολαϊδη και αποχώρησε με δίλεπτη με το σκορ στο 25-29.

Ωστόσο, το μάτς είχε και… άλλο θρίλερ! Στο 27΄λεπτό ο Δεληγιάννης έκανε ένα ακόμα πιο σκληρό φάουλ στον Χριστόφωρο Μπακαούκα με τον «Μπάκα» να ξαπλώνει κάτω και όλη την ΑΕΚ να παγώνει!

 Ο διαιτητής έδειξε κατευθείαν την κόκκινη κάρτα και το πέναλτι ενώ ο παίκτης του Φίλιππου τα.. άκουσε και από τον συμπαίκτη του Σάββα Καρυπίδη για το σκληρό φάουλ. Ευτυχώς ο Μπακαούκας σηκώθηκε και από ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
Ο αγώνας τελείωσε με τον Πλεχ να συνεχίζει τις αποκρούσεις και με τους Βεροιώτες να παίζουν χωρίς τερματοφύλακα στην επίθεση και την ΑΕΚ να σκοράρει για το τελικό 26-33.

Οι Μάγκες είχαν στο πλευρό τους και τους φίλους της ομάδας που «κατέλαβαν» το μισό γήπεδο(!) και έκαναν το ΕΑΚ Βέροιας, Νέα Φιλαδέλφεια!

Τα πεντάλεπτα: 4-4, 5-6, 7-8, 10-10, 11-12, 13-17 (ημχ.), 14-20, 16-22, 19-25, 25-29, 25-30, 26-33

Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης

Κόκκινη: 56:34 Παπαδόπουλος (επικίνδυνο παιχνίδι- χωρίς δελτίο)

Δίλεπτα: 3-5

Πέναλτι: 2/2-2/3.


ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 4, Δούγιας, Γεωργιάδης 5, Φάμπατς, Δημοσθένους 7, Νικολαϊδης 7, Αργυράκης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Γκατφί 8, Γρηγοριάδης, Φίλης, Στούμπης 2, Κολιούλης, Μπαλάσκας, Πλεχ.

aek-live.gr

ΑΕΚ – Τρίκαλα 82-65 (TEΛΙΚΟ)


Ακάθεκτη συνεχίζει στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Επειτα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και το Λαύριο, η Ενωση επικράτησε εύκολα και των Τρικάλων με 82-65 και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το παιχνίδι ήταν – στο πρώτο ημίχρονο – ένα μεγάλο πάρτι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έκανε πράγματα και θαύματα και οδήγησε με ασφάλεια στη διαφορά. Και στο δεύτερο, όταν κουράστηκε, ανέλαβαν οι Χέρστον, Καλαμπόκης και οι υπόλοιποι.

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και φρόντισε από την αρχή να δείξει στα Τρίκαλα ποιος είναι το αφεντικό. Με τον σούπερ Λουκά να κάνει όργια στο παιχνίδι, η Ενωση πήρε προβάδισμα από την αρχή. Αυτήν τη φορά υπήρχε καλή λειτουργία επιθετικά και πέραν του οίστρου που είχε ο Μαυροκεφαλίδης, υπήρχαν βοήθειες και από τον Χέρστον, αλλά και καλή λειτουργία από όλη την ομάδα με γρήγορες επιθέσεις.

Ωστόσο, τα πάντα (και) στο σημερινό παιχνίδι είχαν τη σφραγίδα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο σέντερ της ΑΕΚ τίναξε στον αέρα τη στατιστική, έχοντας συγκλονιστικά ποσοστά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 16’ συμμετοχής είχε 9/9 βολές, 8/8 δίποντα και 1/1 τρίποντο και οδήγησε την Ενωση εκ του ασφαλούς στην επικράτηση της μέσα στο γήπεδο.

Βέβαια, καθοριστική ήταν και η σούπερ άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου. Εκεί οι παίκτες του Σάκοτα κατάφεραν να «βραχυκυκλώσουν» τα Τρίκαλα και να μη δεχθούν καλάθι για σχεδόν επτά λεπτά! Με τον Λουκά να συνεχίζει επιθετικά το βιολί του και να παίρνει κάποιες βοήθειες από τον Μιλόσεβιτς (κυρίως με επιθετικά ριμπάουντ), η ΑΕΚ πήρε διαφορά δέκα πόντων. Και δεν την έχασε ποτέ.

Η Ενωση είχε ρυθμό, σοβαρότητα και κατάφερε να μην επιτρέψει στους Θεσσαλούς να μπουν ποτέ ξανά στο παιχνίδι. Όταν ο Λουκάς κουράστηκε και έπαψε να σκοράρει κατά ριπάς, έπιασε δουλειά ο Χέρστον, αλλά και ο Καλαμπόκης που έδωσε πολύτιμες λύσεις στην τρίτη περίοδο. Με την ενέργεια του Ελληνα διεθνή, αλλά και κάποιες προσπάθειες του Γουόρεν η ΑΕΚ πήγε τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους.

Η τελευταία περίοδος ήταν κυρίως διαδικαστική. Ο Σάκοτα (που είχε 11 παίκτες στη διάθεση του) έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Σαρικόπουλο, τον Καλαμπόκη και τον Γουόρεν. Παρά το χαλάρωμα, η ΑΕΚ είχε διάθεση στην άμυνα και κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι με τη διαφορά να φτάνει στους 17 πόντους, στην πιο ευρεία φετινή νίκη της «Βασίλισσας».
Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Δεκάλεπτα: 20-23, 44-34, 66-50, 82-65.

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Χέρστον 14, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 26, Κάρτερ 2, Γουόρεν 10, Παπαντωνίου 6, Σκραμπ 2, Σαρικόπουλος 8, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 9

enwsi.gr

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

«Δώστε μου την άδεια και ξεκινάω αύριο»

Επί μήνες υπάρχει ακατάσχετη κουβέντα και έντονη αμφισβήτηση για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Ενωση να ξεκινήσει έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σχεδόν έναν χρόνο έπειτα από τη ψήφιση του νόμου και περίπου δύο χρόνια από την παρουσίαση, η ΑΕΚ είναι πλέον έτοιμη από κάθε πλευρά. Οι νομικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και η Ενωση είναι πανέτοιμη να βάλει μπροστά τις μηχανές για το γήπεδο.

Κάτι που κατάλαβε πρώτη απ’ όλους η Ρένα Δούρου κατά τη συζήτηση που υπήρξε στην επίσκεψη των «κιτρινόμαυρων» εκπροσώπων στην Περιφέρεια Αττικής. «Εντάξει, εμείς ως Περιφέρεια να σας βοηθήσουμε, αλλά να μην εκτεθούμε. Θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε ή μπορεί να ξεκινήσετε και στη συνέχεια να μείνει γιαπί στη Νέα Φιλαδέλφεια;», αναρωτήθηκε η Περιφερειάρχης.

Ωστόσο, η απάντηση του Μελισσανίδη ήταν αποστομωτική και έλυσε κάθε αμφιβολία. «Ας πάρουμε την άδεια και θα δείτε πόσο έτοιμοι είμαστε. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα ξεκινήσουμε έργα. Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε έτοιμοι και σε θέση να μπούμε ακόμα και αύριο στον χώρο για να φτιάξουμε τα έργα και να προχωρήσουμε το γήπεδο», είπε ο Μελισσανίδης.

enwsi.gr ....

Γαλατασαράι – ΑΕΚ στον OTE TV

Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι ο αγώνας με τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη θα μεταδοθεί από τον ΟΤΕ ΤV.
H αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 18:30. Ο ΟΤΕ ΤV ενδέχεται να καλύψει κι άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις της «Βασίλισσας» στο Eurocup.

  Γαλατασαράι – ΑΕΚ στον OTE TV  

aek1924.gr

«Απαράδεκτο που δεν κλήθηκε στην Εθνική ο Μαυροκεφαλίδης»!

«Απαράδεκτο που δεν κλήθηκε στην Εθνική ο Μαυροκεφαλίδης»!


Ο Στηβ Γιατζόγλου είναι ένας άνθρωπος που δεν… μασάει τα λόγια του και πάντα θα πει αυτό που σκέφτεται, οπότε είχε μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του, για την Εθνική ομάδα, που έμεινε εκτός μεταλλίων στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.


Ο 66χρονος κόουτς, ήταν προπονητής της ΑΕΚ επί προεδρίας Μάκη Ψωμιάδη, ενώ έχει διατελέσει στη «Βασίλισσα» και τεχνικός σύμβουλος του Λευτέρη Κακιούση, επί προεδρίας Γιάννη Φιλίππου. Χθες το βράδυ, βρέθηκε καλεσμένος στο τηλεοπτικό στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, αφού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Euroleague Show» της ΕΡΤ2. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε γιατί η Εθνική ομάδα δεν μπήκε ούτε φέτος στα μετάλλια, ο Στηβ Γιατζόγλου υπογράμμισε ότι ήταν μεγάλο λάθος η μη κλήση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Γιατζόγλου σχολίασε τα εξής: «Η Εθνική ομάδα χτίστηκε στα… χαρτιά για το χρυσό, όμως κατά την γνώμη μου, έγιναν λάθος κινήσεις στο γήπεδο. Όταν έχεις αγώνες σε ένα τέτοιο τουρνουά κάθε μία ή δύο μέρες, είναι απαράδεκτο να μην έχεις στο ρόστερ, έναν παίκτη όπως ο Μαυροκεφαλίδης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κλήθηκε σε αυτή την Εθνική. Ειδικά από την στιγμή που υπήρχε συνωστισμός στην θέση τρία.

 Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ο μόνος που μπορούσε να περιορίσει τον Γκασόλ, γιατί είναι ένας σέντερ με μεγάλη ευκινησία, σε αντίθεση με τον Μπουρούση και τον Κουφό. Για μένα είναι πολύ βασική η θέση του σέντερ σε μία ομάδα».

aekarena.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το νέο yearbook και η μάχη για τη μεγάλη επιστροφή!

Το νέο yearbook και η μάχη για τη μεγάλη επιστροφή!


Κυκλοφορεί σύντομα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων έναντι 15 ευρώ μέσω του AEK FC E-SHOP αλλά και στα VIP του ΟΑΚΑ στους εντός έδρας αγώνες.

Οι 852 μέρες της εξορίας και το AEK FC Official Yearbook 2015-16 σε μία πολυτελή έκδοση ιστορίας.

Μπείτε εδώ για να δείτε το νέο e-shop της ΠΑΕ ΑΕΚ.

aekarena.gr

Σάκοτα: Ιστορικό το ματς με την Κράσνι Οκτιάμπρ

 

Ο Ντούσαν μίλησε στο aek365 για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, τον τραυματισμό του και το παιχνίδι της Τετάρτης που έρχεται

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ ξεκαθάρισε αρχικά πως η ομάδα πρέπει να κερδίζει ακόμα και όταν είναι σε κακή μέρα, είπε πως σιγά σιγά θα βρει και πάλι το ρυθμό του μετά τον τραυματισμό, ενώ για το παιχνίδι της Τετάρτης τόνισε πως οι παίκτες θα κάνουν τα πάντα για να ξεκινήσουν με το δεξί. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ντούσαν σήμερα η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη, στην έναρξη του Πρωταθλήματος. Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ; 

Πάρα πολύ σημαντική, πιστεύω ήταν τόσο σημαντική για πάρα πολλούς λόγους και τους ευνόητους επειδή ήταν ο ΠΑΟΚ, ένας δύσκολος αντίπαλος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και επειδή είμαστε πολύ εκτός ρυθμού. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά. Πιστεύω ότι σήμερα κερδίσαμε από την άμυνα, ένα πράγμα πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και την επίθεση.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που η ΑΕΚ έφτασε σήμερα στη νίκη; Τι έκανε καλύτερα δηλαδή; 

Η άμυνα, πιστεύω μας κράτησε ζωντανούς γιατί ουσιαστικά είχαμε δύο παίκτες που ήταν στο ρυθμό του αγώνα θετικά, μιλώντας βέβαια για τον «Μίλο» και τον Λουκά. Οι υπόλοιποι πιστεύω δεν είμαστε σε κανονικούς ρυθμούς αλλά είναι λογικό αυτό με τους τραυματισμούς που είχαμε, με τα rotation που κάναμε τα διαφορετικά, αναγκαστήκαμε να παίξουμε πολλές φορές και με τρεις ψηλούς, αλλά έτσι είναι αν στη κακή σου μέρα κερδίζεις πάει να πει πως κάνεις καλή δουλειά.

Με τον τραυματισμό σου τώρα νιώθεις καλά;

Ναι καλά νοιώθω, αλλά το θέμα είναι ότι είχα εννέα μέρες να κάνω προπόνηση, είναι να βρω λίγο ρυθμό, σίγουρα θα χρειαστώ λίγο χρόνο αλλά εδώ είμαι και αισθάνομαι καλά.

Για το ματς της Τετάρτης; 

Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό της ΑΕΚ μετά από χρόνια Σίγουρα είναι ένα ιστορικό ματς, γυρνάει η ΑΕΚ μετά από χρόνια στην Ευρώπη, εκεί που ανήκει και θα προσπαθήσουμε και εκεί να ξεκινήσουμε με το δεξί.

ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΑΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ.......aek365.gr

Το enwsi.gr στα νέα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Η αναγέννηση της ΑΕΚ, η επιστροφή της στην κανονικότητα και στο υψηλό επίπεδο που λειτουργούσε, απαιτεί και ανάλογες εγκαταστάσεις. Γηπεδικά η ΑΕΚ χρησιμοποιεί το άνετο ΟΑΚΑ και προσπαθεί εδώ και 2 χρόνια για να ξεκινήσει τα έργα για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η αναβάθμιση γηπέδων και εγκαταστάσεων στα Σπάτα είναι… αλματώδης από το 2013.

Στο πλαίσιο αυτό και τα νέα γραφεία της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ από το 2013 λειτουργεί στο ΟΑΚΑ, σε αίθουσες κάτω από τα επίσημα του γηπέδου. Ωστόσο, οι χώροι δεν είναι λειτουργικοί και πολλά τμήματα δουλεύουν με στενότητα χώρου.

Ετσι έχει αποφασιστεί από την διοίκηση Μελισσανίδη η μετακόμιση σε ένα 6οροφο επιβλητικό κτίριο απέναντι από την Πύλη 1 του ΟΑΚΑ, στην περιοχή της Αλσούπολης (πρώην κτίριο της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής»).

Το enwsi.gr βρέθηκε στο κτίριο και είδε από κοντά τις εργασίες που το τελευταίο διάστημα κρατούν πολλές ώρες για να παραδοθεί το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ωστόσο, μιλάμε για ένα κτίριο που εντός του δεν είχε… τίποτε και χρειαζόταν πολλές εργασίες και επιδιορθώσεις, καθότι και πολυόροφο.
unnamed1
Επίσης, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους υπάρχει και το πίσω υπόγειο πάρκιγνκ που θα λειτουργεί για τις ανάγκες της διοίκησης, ενώ διαμορφώνεται ανάλογα και ο περιβάλλον χώρος.
Οι εκτιμήσεις των υπευθύνων του έργου κάνουν λόγο ότι μέχρι τέλους του μήνα ή αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να παραδώσουν το έργο για να ξεκινήσει η μετακόμιση της ΠΑΕ στο εξαώροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει και η επίσημη μπουτίκ της ΠΑΕ ΑΕΚ με προϊόντα της Nike.
unnamed

enwsi.gr                                                 unnamed2

Γιόχανσον: «Απίστευτοι οι οπαδοί μας»

Συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του παραχώρησε ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ, στην οποία αναφέρθηκε στην ομάδα, στους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τη ζωή του στην Αθήνα.
Ο Γιακόμπ Γιόχανσον έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και μάλιστα παρακολουθείται στενά από τους δημοσιογράφους της χώρας του. Μάλιστα,  ο αμυντικός της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στην «expressen» μιλώντας για τη ζωή στην Ελλάδα, την Ένωση και τους οπαδούς της.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ΑΕΚ: "Η ομάδα είχε φτιαχτεί από πέρυσι για τη φετινή σεζόν. Ήμασταν κυρίαρχοι στα περισσότερα παιχνίδια και κερδίσαμε εύκολα το πρωτάθλημα στη Football League".

Για τη βελτίωσή του σαν ποδοσφαιριστής: "Μου ταιριάζει ο ρόλος του αμυντικού μέσου. Πιστεύω έχω βελτιώσει αρκετά το παιχνίδι μου με τη μπάλα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω καλά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: "Είναι πολύ διασκεδαστική η ζωή με την κόρη μου. Μόνο κοιμάται και τρώει. Πήγαμε μερικές φορές στη Σουηδία, αλλά έχουμε γνωρίσει κι αρκετούς Σουηδούς που μένουν στην Αθήνα, όπως τον Μάικλ Νίλσον και τον Μάρκους Μπεργκ" .

Για τους φιλάθλους: "Εδώ οι οπαδοί έχουν ένταση και πάθος. Καμία σχέση με τη Σουηδία. Πολύ σπάνια δεν ανάβουν βεγγαλικά. Πετούν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο και δεν παραξενεύεται κανείς".

Για τα ντέρμπι: "Έρχονται σπουδαία ματς. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά".

αεκ1924.gr

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ μπορεί την 4αδα»


Η χθεσινή ήττα – αποκλεισμός ήχησε πολύ άσχημα στα αυτιά των οπαδών της ΑΕΚ που περίμενα πολλά από την τωρινή ομάδα. Αλλωστε οι φιλοδοξίες για την επένδυση του Μάκη Αγγελόπουλου είναι μεγάλες, αλλά η ΑΕΚ στο παρκέ έδειξε άλλο πρόσωπο και χάθηκε ένας στόχος και ακόμη ένα κρίσιμο ματς.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα στις δηλώσεις του στον ΕΣΑΚΕ για την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ έθεσε και τον στόχο για το πρωτάθλημα της Α1 που είναι η 4αδα.

«Πιστεύω ότι διαλέξαμε καλούς παίκτες. Έχουμε μία ομάδα που μπορεί να πετύχει τους στόχους της, δηλαδή να κάνει το βήμα παραπάνω από πέρυσι και να μπει στην τετράδα. Υπάρχουν κάποια θέματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες, πάντως νομίζω ότι μπορούμε να δείξουμε καλά πράγματα μέσα στη σεζόν», είπε αρχικά ο κόουτς της Ενωσης, Ντράγκαν Σάκοτα και πρόσθεσε:

«Έχουμε, ήδη, πάρει τον Γιάννη (σ.σ Καλαμπόκης). Είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα. Έχει κάνει δυνατές προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του. Θα έχει σημαντικό ρόλο. Για να φτάσουμε στον τελικό στόχο, απαιτούνται πολλά πράγματα. 

Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει όταν θα έρθουν και τα δύσκολα. Ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι παίκτες ότι έχουν την στήριξη του κόσμου, διότι έτσι αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και παίζουν καλύτερα».

enwsi.gr

Την Παρασκευή το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Καρακίδη

karakidis


Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή στις 2 μμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η κηδεία του θα γίνει στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

aek-live.gr

Καλό ξεκίνημα, ακόμα καλύτερη συνέχεια

Τέσσερις βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετρά η ΑΕΚ, η οποία έχει δώσει ήδη δύο ντέρμπι με τη συνέχεια του προγράμματος να είναι σαφώς πιο «βατή», αλλά και με… κινδύνους.
Νίκη με ΠΑΟΚ, ήττα από Διομήδη και ξανά νίκη κόντρα στον Αερωπό είναι τα αποτελέσματα του Δικεφάλου μέχρι στιγμής στηHandball Premier.

Ο Γιάννης Αρβανίτης γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους πως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ωστόσο ο μέχρι πρότινος απολογισμός για την ομάδα είναι ικανοποιητικός και η αισιοδοξία για τη συνέχεια μεγάλη.

Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ακόμα χρόνο για να φτάσει το 100%, καθώς αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες που θέλουν χρόνο προσαρμογής.

Από τους Κιτρινόμαυρους χρειάζεται προσήλωση και συγκέντρωση, καθώς έρχονται ματς που κρύβουν παγίδες και που για να τα πάρουν θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί. Το μομέντουμ πάντως είναι υπέρ τους…

aek1924.gr

Με «Τίγρη» στην Περιφέρεια η ΑΕΚ!

Με «Τίγρη» στην Περιφέρεια η ΑΕΚ!


Πολύ πιθανό να δώσει το παρών και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στη συνάντηση της Τρίτης

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο aekarena, η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ερασιτεχνικής και της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» Α.Ε., για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με θέμα συζήτησης το γήπεδο. Στο ραντεβού που κλείστηκε λοιπόν για την Τρίτη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το «παρών» θα δώσει και ο άνθρωπος που ηγείται του πρότζεκτ του γηπέδου της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος άλλωστε είναι και αντιπρόεδρος της εταιρίας ειδικού σκοπού, «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» Α.Ε..

aekarena.gr

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Αμερικάνος: H μέρα που έφυγε ο «Παγκόσμιος» (pics & vids)

Πιο φτωχό είναι το ελληνικό μπάσκετ από τις 7.10.2013, αφού «θρηνεί» την απώλεια του «Παγκόσμιου», Γιώργου Αμερικάνου. Το gazzetta.gr θυμάται μια από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ.


«Μας βαρέθηκε και πήγε να βρει τον Φαίδωνα τον Ματθαίου και τον Γιώργο τον Κολοκυθά να στήσουν μια απο τις πλάκες που φτιάχνανε μαζί στα νιάτα τους. Όταν έχουν χρόνο απο τα γέλια τους και τις φωνές θα βαράνε και κανά σουτακι... "Εγω θα φοράω παλτό και εσείς θα είστε με τη φόρμα. Για ένα μπουκαλάκι θα παίξουμε" σα να τον ακούω! Ποτέ δεν θα φύγει η φωνή του από τα αυτιά μου. Ψιτ Αμερικάνε, σ αγαπώ!» 
ADVERTISEMENT
Έτσι αποχαιρέτησε τον πατέρα της, η Χριστίνα. Και αυτό τα περιγράφει όλα. Ο Γιώργος Αμερικάνος έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στα 71 του χρόνια. Ο μεγάλος αρχηγός και η εμβληματική φιγούρα της ΑΕΚ κατάφερε και έγραψε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην μπασκετική ιστορία.

Η αρχή έγινε από την ΧΑΝ Νίκαιας, εκεί όπου και γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1942. Εκεί ο Γιώργος Αμερικάνος ξεκίνησε την παιδική του καριέρα του. Το 1959 θα θεωρηθεί ο καλύτερος ανερχόμενος παίκτης της χώρας και θα γίνει μια μικρή «μάχη» μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ εκείνος θα πάρει την τελική απόφαση. Η συνέχεια ήταν προδιαγραμμένη. Η μοίρα είχε αποφασίσει για αυτόν, τα γράμματα της ζωής του να γραφτούν με χρώμα κιντρινόμαυρο. Η ΑΕΚ θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Αμερικάνου και αυτός που τελικά θα αποφασίσει να κατέβει και να «γευτεί» όλα όσα είχε ονειρευτεί.

Εκεί το άστρο του Γιώργου Αμερικάνου θα αρχίσει να «λάμπει». Σύντομα θα εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ομάδας και ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας, αν όχι ο καλύτερος. Και ενώ τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του τον κάνουν το «όπλο» της ομάδας, η ΑΕΚ θα αποφασίσει να ενισχύσει τον ηγέτη της και να γίνει η «βασίλισσα». 

Ο Αμερικάνος θα γίνει το σημείο αναφοράς στα 4 σερί πρωταθλήματα της ομάδας από το 1963 μέχρι και το 1966 παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ. Συνολικά θα κατακτήσει 6 Πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ ((1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), ενώ θα αναδειχθεί 2 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968). «Ηγέτης» της ΑΕΚ και στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την σεζόν 1965-66 στην Ιταλία και όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Κάπου εκεί έρχεται η χρονιά ορόσημο για την ΑΕΚ και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Το 1968 θα είναι η χρονιά του Ευρωπαϊκού ονείρου. Η ΑΕΚ κατακτά ανίκητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ενώ η Ευρώπη θα υποκλιθεί στη βασίλισσα. Ο μεγάλος Ευρωπαϊκός τελικός θα έχει πάνω την υπογραφεί ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, του Γιώργου Αμερικάνου. Στις 4 Απριλίου, μέσα στο Καλλιμάρμαρο, ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων θα γίνει κόντρα στην Σλάβια Πράγας και ο παίκτης σύμβολο του «Δικέφαλου» θα σκοράρει 29 πόντους και θα είναι εκείνος που θα πρωταγωνιστήσει στην τεράστια Ευρωπαϊκή επιτυχία της ΑΕΚ.


  Φυσικά δεν μπορούσε να μην υπηρετήσει την Εθνική Ελλάδας. Την φανέλα με το Εθνόσημο ξεκίνησε να την φορά από την Εφήβων και τελικά έγραψε 68 συμμετοχές με τους Άντρες μετρώντας 1,076 πόντους στην καριέρα του. Ο Αμερικάνος ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 1961 και του 1965 και πήρε μέρος στους Μεσογειακούς του 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 αλλά και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα των 1962, 1964, 1967 και 1969.
Ο εμβληματικός αρχηγός της βασίλισσας θα βάλει τέλος στην κιτρινόμαυρη καριέρα του το 1971. Τελικά την καριέρα του ο «Παγκόσμιος» θα την κλείσει στον Απόλλωνα Πάτρας τον οποίο μετά θα συνεχίσει και ως προπονητής. Δεν κατάφερε όμως να μείνει μακρυά από την μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ. Όποτε τον χρειάστηκε, ήταν εκεί... πιστός στρατιώτης. Δύο φορές ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής. Την πρώτη το 1978 όπου και την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου και την δεύτερη ανέλαβε την ομάδα την σεζόν 1986-87 φτάνοντας την στην 6η θέση.


Πάντα πιστός, εκεί στις εξέδρες ο Γιώργος Αμερικάνος αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια της ζωής του προβλήματα υγείας και τελικά «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών. Η ΑΕΚ δεν γινόταν να τον ξεχάσει. Σε μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική στιγμή στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Μάκης Αγγελόπουλος τίμησε την μνήμη του Γιώργου Αμερικάνου. Εκεί βρέθηκε σύσσωμη η ομάδα που κατέκτησε το Κυπελλούχων το 1968 και σε ειδική τελετή η φανέλα με τον αριθμό «10» ανέβηκε στον ουρανό του γηπέδου. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν εκεί και τίμησε τον τεράστιο αυτό αθλητή και τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας που υπηρέτησε την κιτρινόμαυρη φανέλα με πίστη και αφοσίωση.
Ο Γιώργος Αμερικάνος «έφυγε» σαν σήμερα το 2013 και το ελληνικό μπάσκετ έγινε φτωχότερο...

gazzetta.gr
 
 
 

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας από το λιμάνι (pic)

Το ότι η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία του Κομίνη στο ΟΑΚΑ είναι δεδομένο, αλλά τα σενάρια από Πειραιά μεριά για δήθεν «ντου» στα αποδυτήρια ξεπερνούν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
Το ματς με τον Ατρόμητο θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή αν έμπαινε η (δυο μέτρα) οφσάιντ κεφαλιά του Μπάλλα στο 91', καθώς ο επόπτης, Χασάν Κούλα έχασε τη φάση και δεν υπέδειξε οφσάιντ.

Και μπορεί στην Ένωση να μην ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση, αλλά μετά το τέλος του αγώνα ο Μελισσανίδης συνεχάρη τους διαιτητές στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τη διαιτησία.
Οι εφημερίδες όμως «ερυθρόλευκων» πεποιθήσεων πήγαν το θέμα σε άλλη διάσταση λέγοντας πως ο Μελισσανίδης με τον Δημητριάδη έκαναν «ντου» στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το ματς.

Κάτι που όχι μόνο δεν αληθεύει, αλλά προτείνεται και για όσκαρ στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας.



aek1924.grgavros

ΑΕΚ και Nike κάνουν το όνειρο πραγματικότητα

Η ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες του προπονητικού της κέντρου, που σε συνεργασία με τη Nike γέμισε νέα παιδιά, που θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Δέλλας: «Ο ποδοσφαιριστής είναι σαν φλιπεράκι».
180059

Event υψηλού επιπέδου και με φόντο… το μέλλον στα Σπάτα. Η Nike μέσω του προγράμματος «Most Wanted» και την φιλοξενία της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, έδωσε την ευκαιρία σε 33 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να παλέψουν για δύο εισιτήρια για την Αγγλία. Εκεί, οι τυχεροί αλλά και… ταλαντούχοι θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις της εθνικής.

Την εκδήλωση ουσιαστικά άνοιξε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο προπονητικό κέντρο παρομοίασε την πορεία ενός ποδοσφαιριστή με… φλιπεράκι. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον καλύτερο επιθετικό που έχει αντιμετωπίσει, η απάντησή του ήταν ο Ραούλ. Τέλος, ερωτηθείς για τον υποβιβασμό των «κιτρινόμαυρων», δήλωσε πως ήταν «μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία», όμως τώρα νιώθει τυχερός που συμμετέχει στο νέο ξεκίνημα.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Μητροτάσιος, ο οποίος στάθηκε στην ευκαιρία που δίνεται στα νέα παιδιά –μέσω αυτού του προγράμματος- να αναδείξουν το ταλέντο τους. Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών «Ένωσης» αναφέρθηκε και στην βάση που δίνουν στην ΑΕΚ στο κομμάτι της εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών μέσα από τα τμήματα υποδομής.

«Και πέρσι είχα δει αυτό το πρόγραμμα που δίνει το κίνητρο σε πολλά παιδιά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να γίνουν επαγγελματίες αλλά θεωρούνται ταλέντα. Θεωρώ πως μέσα από αυτό το πρόγραμμα έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους. Έτσι τους δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Υπάρχουν πολλά παιδιά με καλά χαρακτηριστικά κι αυτά αναδεικνύονται εν μέσω της προβολής της Nike».

Για το πλάνο της ΑΕΚ στις ακαδημίες: «Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους ποδοσφαιριστές. Στην ΑΕΚ, στηριζόμαστε στην καλή εκπαίδευση των προπονητών, οι οποίοι είναι οι καθηγητές των παικτών. Έχουμε ένα μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο στηρίζεται στις γνώσεις που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους».

Από την μεριά του ο Νίκος Γεωργέας αναφέρθηκε στα νέα του καθήκοντα, ως συντονιστής σε θέματα οργάνωσης των Ακαδημιών, αλλά και στην σημασία που έχει η επένδυση στο «μυαλό» των νέων παιδιών.

aeklive.gr

«Ναι χωρίς όρους για την “Αγιά-Σοφιά”»!

«Ναι χωρίς όρους για την “Αγιά-Σοφιά”»!
Η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ, που εισηγήθηκε θετικά για την ΜΠΕ!

Η ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατασκευή του δικού της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχωρά στηριζόμενη στους νόμους και στις διατάξεις τους και με «όπλο» της το δίκαιο, φιλοδοξεί άμεσα να θέσει σε εφαρμογή το πρότζεκτ κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

Οι άνθρωποι που έχει στο πλευρό του ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο εν λόγω πλάνο φρόντισαν ώστε να «θωρακίσουν» νομικά, από όλες τις πλευρές, αυτό το έργο ζωής για την ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια, κρατώντας πλέον στα χέρια τους πολλά και δυνατά «χαρτιά», που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν… Δήμαρχο και ακόμα περισσότερο από κανένα… Επιμελητήριο.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «ΩΡΑ», στα χέρια των ανθρώπων της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», της Ερασιτεχνικής και της DIMAND βρίσκεται πλέον η πιο σημαντική γνωμάτευση σχετικά με την δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία έρχεται από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ! Πρόκειται για την Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ, η οποία αφού εξέτασε λεπτομερώς όλα όσα αναφέρει η Μ Π.Ε. την ενέκρινε… πανηγυρικά, σημειώνοντας πως λέει «ναι» στην υλοποίηση του έργου, χωρίς καμία απαίτηση για επιπρόσθετους όρους και προϋποθέσεις!

Το τρισέλιδο έγγραφο δίνει στην ΑΕΚ ένα ακόμα πανίσχυρο «όπλο», στην προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο και να ξεκινήσουν τα έργα στο οικόπεδο της «Ένωσης». Με μια… κανονική υπηρεσία του Δημοσίου (σ. σ. και δη την πλέον αρμόδια για αντίστοιχα ζητήματα) και όχι κάποιο «Επιμελητήριο» της… κακιάς ώρα, να γνωμοδοτεί επί της Μ.Π.Ε. και να βρίσκει πως δεν χρήζει καμίας τροποποίησης!

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο τρισέλιδο κείμενο που στάλθηκε στην «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», στην Ερασιτεχνική αλλά και στη DIMAND SA, από το ΥΠΑΠΕΝ, για να έρθει η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία των στελεχών της Υπηρεσίας στον χώρο του οικοπέδου και λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα περιλαμβάνονται στην Μ.Π.Ε., αποφάνθηκε πως η Μελέτη εγκρίνεται, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση.

Επίσης, αναφέρεται πως «με την υποβληθείσα μελέτη αναλύονται και αξιολογούνται εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής, οι υφιστάμενες και οι υπό μελέτη χωροταξικές κατευθύνσεις, οι χρήσεις γης, καθώς και οι υφιστάμενες υποδομές και κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές συνθήκες. Ακόμη, εξετάζονται η σκοπιμότητα και η αναγκαιότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων, καθώς και ο σκοπός δημοσίου συμφέροντος που εξυπηρετούν σε σχέση με τις χωροταξικές κατευθύνσεις που αποτυπώνονται στο νέο ΡΣΑ και επιχειρείται η τεκμηρίωση των συγκεκριμένων επιλογών με εξέταση εναλλακτικών λύσεων και συνεκτίμηση των ισχυόντων διαχρονικά μέγιστων επιτρεπόμενων πολεοδομικών μεγεθών της άμεσης και ευρύτερης περιοχής. Προτείνεται δε ο σχεδιασμός και η πολεοδομική οργάνωση της περιοχές με τα ηπιότερα δυνατά μεγέθη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό (Απόφ. ΣτΕ αρ. 2153/2015)».

Σε άλλο κομμάτι της γνωμάτευσης τονίζεται ότι «η κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνδέεται με πολλές κατευθύνσεις, στόχους και προγράμματα του νέου ΡΣΑ», ενώ σε άλλο σημείο πως «η ανάδειξη του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή».

Τα παραπάνω αναφέρονται στην τρισέλιδη γνωμάτευση της πλέον αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου, για αντίστοιχα ζητήματα, με την Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΑΠΕΝ να εγκρίνει με επιχειρήματα και έπειτα από αυτοψία, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση, την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με τη δομή της οποίας διαφωνεί το… Επιμελητήριο του Βασιλόπουλου, που έλαβε αμοιβή το ποσό των 8.000 ευρώ από τον Δήμο, για να… γνωμοδοτήσει. Με την ΑΕΚ να έχει στα χέρια ακόμα ένα μεγάλο «όπλο», από το Κράτος, που της δίνει το «οκ» για να προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου, μόλις ολοκληρωθεί και η παράταση που δόθηκε στην πλευρά του Δημάρχου και φτάσουμε στην οικοδομική άδεια.

Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά στηριζόμενη στη νομιμότητα και στην ουσία, η ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο τελικό στάδιο του μεγάλου πλάνου, βάζοντας το συντομότερο δυνατό… μπροστά τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, που με το γήπεδο θα αποκτήσει και πάλι ζωή και θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, όπως παλιά.

aekarena.gr