ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΟΑΚΑ.ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ.ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,πληρ:22310-37634 κ 6937043228


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» Αντιπρόεδρος ο «τίγρης», Α.Μ.Κ κατά 30 εκατ. ευρώ


Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ και η εκλογή νέου Δ.Σ. με με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν οι αποφάσεις της πρώτης Γ.Σ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», στην οποία παρέστησαν όλοι οι μέτοχοι.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν, αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γ. Συνέλευση των Μετόχων της "Δικέφαλος 1924" Α.Ε. στην οποία παρέστησαν όλοι οι Μέτοχοι. Αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

1. Αύξηση του Μ.Κ κατά το ποσό των 30.000.000 ευρώ.

2. Εκλογή νέου Δ.Σ ως εξής :

Κώστας Γενεράκης
Δημήτρης Μελισσανίδης
Γιώργος Δαλακούρας
Παναγιώτης Ζαχόπουλος
Πέτρος Παππάς
Διονύσης Γιαννακόπουλος
Παρασκευάς Κοσμίδης

Ακολούθως συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ.

Στη θέση του Προέδρου ορίστηκε ο κ. Κώστας Γενεράκης και του Αντιπροέδρου ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης»

Επί της ουσίας πρόκειται αποφάσεις που είναι άμεσα συνυφασμένες με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη σημερινή πρώτη Γ.Σ. της «Δικέφαλος 1924» ξεχώρισε βίντεο που προβλήθηκε ενώπιον όλων των μελών και αφορούσε στο νέο το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με σαφή αναφορά στους δεσμούς της ΑΕΚ με την προσφυγιά.

Ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην ιστορική αυτή Γ.Σ. ξεχώρισαν οι παρουσίες των Πέτρου Παππά και του Γιώργου Δαλακούρα.

Από κει και πέρα, εκτός όσων μπήκαν στο Δ.Σ. της «Δικέφαλος 1924», παρόντες ήταν και οι Ηλίας Λιβάνης, Γιώργος Σκρέκης, Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Βαγγέλης Ασλανίδης, Βάγια Βρετάκου, Στέργιος Γαντζούλας, Γιάννης Ολύμπιος, Απόστολος Πουλοβασίλης, Φώτης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, Χαράλαμπος Κουτάς, Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

sentragoal.gr

Στην Κυψέλη μετακομίζει η έδρα της ΑΕΚ με απόφαση του Λαζόπουλου

bakaΑκόμα μια εντυπωσιακή κίνηση έκανε ο Δημήτρης Λαζόπουλος προκειμένου να φέρει την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ δίπλα στον κόσμο της ομάδας.

Με μια θεαματική κίνηση και υπολογίζοντας μόνο θέληση του κόσμου της ΑΕΚ, ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος αποφάσισε να αλλάξει την έδρα και να την μεταφέρει από το μακρινό και απρόσιτο (από συγκοινωνίες) γήπεδο των Νέων Λιοσίων στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη.

Σε συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους και γενικότερα ακούγοντας τις απόψεις των φίλων της ΑΕΚ, ο Λαζόπουλος αποφάσισε να αλλάξει την έδρα της ομάδας. Και αυτό μολονότι η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης έδρας στα Νέα Λιόσια είχε στοιχίσει στον ίδιο σημαντικό ποσό. Ωστόσο, το σημαντικό είναι η ΑΕΚ να έχει πραγματική έδρα και ο κόσμος να είναι στο πλευρό της.

Αλλωστε, από το ξεκίνημα της σεζόν και παρά την εντυπωσιακή ανταπόκριση στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας, η εικόνα στο γήπεδο των Λιοσίων ήταν απογοητευτική. Ετσι, η ομάδα θα αγωνίζεται πλέον στο κλειστό του Πανελληνίου, αρχής γενομένης από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στη ΧΑΝΘ. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα χρησιμοποιείται το παλατάκι των Νέων Λιοσίων, ενώ ενδέχεται το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων χρησιμοποιηθεί και για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ.........enwsi.gr

Πληρώνονται οι υπάλληλοι της ΠΑΕ


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ότι θα πάρουν την αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ οι οποίοι απολύθηκαν μετά τον υποβιβασμό.
Μετά την πτώχευση της ΠΑΕ, οι υπάλληλοι πήραν τις απολύσεις τους από την εταιρεία και περίμεναν να παραλάβουν ένα μέρος του ποσού που τους οφείλεται ως αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ.

Την εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται ότι οι υπάλληλοι θα πάρουν το συγκεκριμένο ποσό, βλέποντας το χρώμα του χρήματος  σχετικά με τη δουλειά τους στην ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά από αρκετό καιρό, καθώς πριν την πτώχευση ήταν αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

aek1924.gr

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Κατσαδήμας: «Οι διαιτητές …βοήθησαν τους παίκτες μας»


aek basketΟ αρχηγός αποστολής της ΑΕΚ στην Καβάλα, Γιώργος Κατσαδήμας, μίλησε στην «Ώρα των σπορ» για την μεγάλη νίκη της «Βασίλισσας» επί της τοπικής ομάδας, αλλά και την εχθρική διαιτησία που βρήκε μπροστά της η Ένωση.

«Σίγουρα μιλάμε για μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά δεν σημαίνει κάτι περισσότερο από 2 βαθμούς. Συνεχίζουμε για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1.

 Ένα ευχαριστώ στην διοίκηση και στην αστυνομία της Καβάλας, που εξυπηρέτησε κόσμο μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διαιτητές, που με την συμπεριφορά τους στο πρώτο ημίχρονο, βοηθήσανε τους παίκτες μας να… πωρωθούν! Έγιναν απίστευτα πράγματα στο πρώτο μέρος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να τους πω και τίποτα περισσότερο. Φυσικά, το μεγαλύτερο ευχαριστώ, το αξίζουν οι οπαδοί μας. Τους περιμένουμε και στη συνέχεια της χρονιάς, να μας υποστηρίξουν με το ίδιο πάθος».

enwsi.gr

Εχει εξασφαλισμένα ήδη τα 40.000.000 ευρώ για την Αγια Σοφιά

Στην χρηματοδότηση της Αγια Σοφιάς αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας GOAL που κάνει λόγο για την εξασφάλιση ήδη των 40 τουλάχιστον εκατομμυρίων ευρώ από τα συνολικά 60-70 που αναμένεται να κοστίσει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα στο ποσόν δεν υπολογίζεται καθόλου ο βασικός χορηγός που θα δώσει το εμπορικό όνομα του Σταδίου, ντιλ από το οποίο ο Μελισσανίδης υπολογίζει ένα ποσό πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει τα εξής:"Σε ρυθμούς παρουσίασης των σχεδίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στις 6 Νοεμβρίου κινούνται άπαντες στην ομάδα και περιμένουν εναγωνίως την επόμενη Τετάρτη. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο αφορά την προσεχή Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, όπου θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Δικέφαλος ΑΕ κατά 30 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά θα προχωρήσει ακόμα ένα βήμα παρακάτω το κομμάτι που αφορά τη χρηματοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει ήδη βρεθεί, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει λάβει εγγυήσεις για την άμεση καταβολή σχεδόν 20-23 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική είναι και η δική του συμβολή στο πρότζεκτ. Θα προστεθεί βέβαια και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ φυσικά υπάρχουν τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής από τον Γιάννη Σγουρό.

Οι επαφές της διοίκησης της ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση του νέου σπιτιού της ΑΕΚ συνεχίζονται, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας, που θα φέρει κι άλλα χρήματα στο ταμείο.

Ουσιαστικά, η εταιρεία θα βάλει στα ταμεία της τα 2/3 των χρημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου. Το νέο "σπίτι" της Ενωσης θα στοιχίσει περίπου 60 με 70 εκατ. ευρώ".

aek365.gr

Έτσι χτίζουμε την ΑΕΚ!

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στη SuperBALLγια τη νέα ΑΕΚ, τις Ακαδημίες, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Τραϊανό Δέλλα, τον κόσμο της ομάδας και όλα τα θέματα που αφορούν την Ένωση.
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης
Τι πρεσβεύει η νέα εποχή της ΑΕΚ:

Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν όταν μιλάμε για την ΑΕΚ έτσι όπως την φανταζόμαστε. Αυτό που πάει να χτιστεί. Πρέπει να εκλείψει η μιζέρια, η στεναχώρια. Αυτό δε χωράει στους ΑΕΚτζίδες. Θέλω να δημιουργήσουμε όλοι μαζί κάτι καινούργιο το οποίο θα γίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, η οποία κάνει τη διαφορά. Καλύτερα να κάνουμε πράξεις παρά λόγια. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ένας άνθρωπος ο πρόεδρος θα δώσει τη ψυχή του για αυτή την ομάδα. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. 

Το χειροκρότημα του κόσμου: 

Το μεγαλύτερο κέρδος για μένα όλα τα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο είναι η εκτίμηση του κόσμου. Αισθάνομαι περήφανος ότι με το πέρασμα των χρονών ότι αυτό που απομένει είναι αυτό. 

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν ήμουν από τους τυχερούς που έπαιξαν στην Φιλαδέλφεια και το βίωσα και με τον ΠΑΟ το να είμαι χωρίς έδρα. 

Για το αν η ΑΕΚ θέλει να δημιουργεί ή να παίρνει παίκτες στην Σούπερ Λίγκα

Όταν φτάσουμε στη Σούπερ Λίγκα δεν θέλουμε να παίρνουμε 20 ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσωπικότητες, σκεπτόμενους ποδοσφαιριστές. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά το γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Για αυτό είμαστε εδώ, θα δώσουμε και τη ψυχή μας για να δούμε την ομάδα όπως την θέλουμε. Θέλουμε και έτοιμους παίκτες και να βγάλουμε δικούς μας και ξένους που να κάνουν τη διαφορά. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει η πολυτέλεια να περιμένουμε 2 χρόνια για τη Β και τη Γ Εθνική. Όποιος δείξει ότι μπορεί να τιμάει αυτή τη φανέλα είναι στο χέρι του και στα πόδια του να παραμείνει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια. 

Για το αν μαζί με τους παίκτες η ΑΕΚ φτιάχνει και προπονητή

Αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα και είναι και επιθυμία του προέδρου είναι η ομάδα να φτιάξει και προπονητή. Τον Δέλλα τον ξέρω 20 χρόνια. Είναι ρεαλιστής, ώριμος και δουλευταράς. Εμένα δεν μ’ άρεσε να είμαι προπονητής θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη δουλειά ειδικά στην Ελλάδα. 

Η ΑΕΚ έχει ταλέντα; 

Η ΑΕΚ έχει ταλέντα στις Ακαδημίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν σε σωστή βάση. Όλο αυτό βέβαια θέλω υπομονή και επιμονή. Εμείς την έχουμε, ο πρόεδρος την έχει και αν συνεχίσουμε έτσι ο κόσμος θα δουλεύει υπέρ μας. Όσο περνάει ο καιρός θα φτιάξουμε και δίκτυο σκάουτιν όχι μόνο στην Ελλάδα. 

Ποιον έλληνα ποδοσφαιριστή θα έφερνες τώρα στην ΑΕΚ;

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι ανάμεσα στους τρεις πρώτους. Πλέον στην ΑΕΚ δεν έχει «θα φέρουμε» και όχι «θα φέρω». Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη εννοείται ότι τον θέλουμε στην ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο έχει ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να έρθει ο Λεονάρντο στην Β’ Εθνική. 

Για τον κόσμο της ΑΕΚ

Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Είχα πάντα καλή σχέση με τον κόσμο. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω είμαι ΑΕΚ ή ΠΑΟ. Είμαι στην ΑΕΚ και θα δώσω τη ψυχή μου για αυτήν. Όλα τα προβλήματα που έχει περάσει η ΑΕΚ σε φέρνει ακόμα πιο μπροστά στον κόσμο. Όσα προβλήματα και να υπάρχουν ο κόσμος είναι εκεί. 

Πες μας δυο λόγια για τον Μελισσανίδη

Το σχέδιό του το είπε ο ίδιος. Θέλει να δει μια δυνατή ομάδα, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια ομάδα ελληνική που να πρωταγωνιστεί. Είναι πολύ απλός μπορείς να συζητήσεις μαζί του τα πάντα, ανοιχτόμυαλος και με τρέλα για την ομάδα, δεν θα ανέφερα τα λεφτά. 

Για την Γ’ Εθνική και την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πίεση. Αν καταλάβουν ότι η πίεση κάνει καλό έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα. 

Ο Ντέμης χωράει στην ομάδα;

Μόνο ο πρόεδρος το γνωρίζει αυτό. Ο πρόεδρος έχει την ικανότητα να επιλέγει τους κατάλληλους. 

Για την οργάνωση των Ακαδημιών και τον Άκη Ζήκο 

Υπάρχει μια αρμονική σχέση από όλους, με τα πάνω τα κάτω και τις διαφωνίες μας. Όταν βγαίνουμε όμως από την πόρτα κοιτάμε το καλό της ΑΕΚ και μόνο. Έτσι είναι και ο Άκης. Και εμείς ακόμα μαθαίνουμε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με αυτό το πράγμα, γιατί έχεις να κάνεις με παιδιά και γονείς. Του έχω εμπιστοσύνη και σε αυτούς και στην ομάδα του και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά. 

Πόσο βαριά είναι η φανέλα της ΑΕΚ; 

Μου έλεγαν ότι είναι βαριά η φανέλα στην Καλαμάτα και τα άκουγα και γέλαγα. Καλώς ή κακώς πλέον καταλαβαίνω ότι η φανέλα είναι βαριά. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί στην Καλαμάτα να κάνει παπάδες μπορεί στην ΑΕΚ να μην αποδώσει γιατί υπάρχει όλο αυτό το μέγεθος. 

aek1924.gr

Απίθανο: Πήγαν να πετάξουν έξω τις αθλήτριες της ΑΕΚ!


048
Αυτά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα γίνονται… Ξαφνικά λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών έκανε την εμφάνιση της ολιγομελής αστυνομική δύναμη με τον επικεφαλής της να εκτοξεύει βέλη κατά πάντων…

Οι αστυνομικοί πλησίασαν τις αθλήτριες της ΑΕΚ, Φερνάντες  και Μλαντένοβιτς και τους ζήτησαν το λόγο που βρίσκονταν στις εξέδρες ενώ ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Με παρέμβαση κάποιων ψύχραιμων παρευρισκόμενων – ανάμεσα τους και εμείς – έγινε η προσπάθεια να καταστεί κατανοητό ότι είναι αθλήτριες της ΑΕΚ. Οπότε ο επικεφαλής της αστυνομίας κάλεσε τον υπεύθυνο για να δει αν είναι στην λίστα!!!

Οι αθλήτριες της ΑΕΚ γελούσαν αμήχανα στην όλη διαδικασία περιμένοντας να δουν αν θα τις πετάξουν έξω…

Τις σήκωσαν μάλιστα από τις θέσεις τους δείχνοντας την πόρτα της εξόδου και απείλησαν με έξοδο και την παρέα των Παλαιμάχων της ΑΕΚ που παρακολουθούν ανελλιπώς τους αγώνες βόλεϊ με επικεφαλής τον Χρήστο Αντωνόπουλο.

Βέβαια ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο Νίκος Παρίσης και ο Τάκης Βουδούρης είχαν πρόσκληση και δεν μπορούσαν να τους διώξουν οπότε οι αρχές μάλλον τα βρήκαν σκούρα στο θεάρεστο έργο τους…

Τελικά ανέβηκαν στην εξέδρα η Φένια Παπαγεωργίου και ο Κώστας Παπαδημητρίου για να πείσουν τους αστυνομικούς ότι η Φερνάντες και η Μλαντένοβιτς δεν είναι απλά δυο ψηλές γυναίκες που πήγαν να δουν βόλεϊ στην Ριζούπολη γιατί δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν με τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά είναι αθλήτριες της ΑΕΚ.

Το φωτορεπορτάζ του AEK LIVE αναδεικνύει δυστυχώς την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν τα πάντα σε τούτη την χώρα…
021 039 042 043 044 045 046 047


049

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 0-3 ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ

«Σεισμός» (78-56) η ΑΕΚ!

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η ΑΕΚ στο Ηράκλειο και επιβλήθηκε 78-56 του ΟΦΗ.
Παρόντος του Αλέξη Αλεξίου, που ταξίδεψε ανήμερα στο νησί. Και πρόλαβε να δώσει το «παρών» στο ξενοδοχείο και να εμψυχώσει τους παίκτες.

Η «Βασίλισσα» (με δύναμή της την κλασική άμυνα Ζιάγκου!) ξεπέρασε από νωρίς το άγχος της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος της Α2. Και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της. Το πρώτο βήμα για να αναπαυθεί η ψυχή του Γιώργου Αμερικάνου (που θα ήθελε την ΑΕΚ γρήγορα στην Α1) έγινε!
Δεν επηρεάστηκε ούτε από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι χίλιοι οπαδοί του γηπεδούχου, ούτε από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Κρήτη.

Το αντίθετο, προκάλεσε αυτή (η ΑΕΚ) σεισμικές δονήσεις στο παρκέ με την εμφάνισή της κυρίως στην δεύτερη περίοδο, όπου ήταν επιβλητική. Στο διάστημα που δεν είχε παίκτη, που να υστέρησε, αλλά με τον Θοδωρή Τσιότρα να ξεχωρίζει. Ο Μεσσήνιος γκαρντ ήλθε από τον πάγκο, αλλά έδωσε ώθηση στην ομάδα. Κατά διαστήματα, όμως, έδωσαν βοήθειες σε κρίσιμες στιγμές οι Τσιάκος, Καράμπουλας, Πολυτάρχου. Θετικός κατά διαστήματα ήταν ο Στέφαν Νίκολιτς.

Η «Βασίλισσα» είχε τον πλήρη έλεγχο, λοιπόν, στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε 47-33, και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 58-36 στο και έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 63-47, ενώ στο 38΄ η ΑΕΚ έγραψε το 75-53 στην μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα.
Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί 19-17 του ΟΦΗ στην πρώτη περίοδο. Η «Ένωση» ξεκίνησε με τους Νίκολιτς, Πολυτάρχου, Καράμπουλα, Γκιζόγιαννη, Δέσπο.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 47-33, 63-47, 56-78

Διαιτητές: Μπήτης, Ξενικάκης, Σιμητόπουλος

ΟΦΗ (Τακιανός): Βαγενάς 12 (1), Μάτζιος 5, Ραζής 10, Τραϊανός 3, Δεληγιώργης 7 (1), Τζόρτζεβιτς 13, Πλιούκας 6 (2), Καραγκιολίδης, Γρύλλης, Σταθάκης, Κυρίτσης, Τόλιος.

ΑΕΚ (Ζιάγκος)Q Παπαδιονυσιου 3 (1), Φαλέκας 2, Καράμπουλας 18 (1), Πολυτάρχου 20 (3), Τσιότρας 9 (1), Γκιζόγιαννης 4, Παπαντωνάκος, Δρόσος, Παναγιωταράς , Δέσπος 2, Τσιάκος 7, Νίκολιτς 13 (1)


aekarena.gr

«Πάρτι» από 100 Ενωσίτες στο Βραχάτι

volley kosmosΜε το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της υποχρεώσεις της στη Volleyleaue η ΑΕΚ. Μια ομάδα που φτιάχτηκε στο… παρά πέντε, κατάφερε να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στην πρεμιέρα της Α1απέναντι στον Παμβοχαϊκό.

Η ΑΕΚ της Καρδιάς όμως δεν ήταν μόνη της. Στο πλευρό της, 100 περίπου φίλοι της που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν και να εμψυχώνουν την ομάδα τους.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί έστησαν «πάρτι» στις εξέδρες του κλειστού, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

enwsi.gr

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ηλυσιακός-ΑΕΚ από το Contra.gr

Μετά την τηλεοπτική παραγωγή του αγώνα πρωταθλήματος της ΑΕΚ με τον ΑΟ Περιστερίου, το Contra.gr εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (13/10 - 15.00) στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της α' φάσης της διοργάνωσης.

Μέσω του υπολογιστή και του κινητού σας θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση (live streaming) την εκκίνηση της Ένωσης στη νεοσύστατη διοργάνωση με τη συμμετοχή μόνο ομάδων Γ' Εθνικής.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό, που είναι τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, θα καλυφθεί με πέντε κάμερες και οκτώ δημοσιογράφους (στα πρότυπα της μετάδοσης του αγώνα ΑΟ Περιστερίου-ΑΕΚ) και θα είναι μια παραγωγή της SuperBALL του Contra.gr και του Sport24.gr.
Την περιγραφή και το σχολιασμό θα κάνουν από κοινού ο Γιάννης Ντάλλας και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου, ενώ το ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό χώρο θα καλύψουν ο Αποστόλης Χορτάτος και ο Βαγγέλης Κατσαϊτης.

Πριν από την έναρξη (14:30) και μετά τη λήξη του αγώνα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στο πλαίσιο της διαδικτυακής Super BALL, με παρουσιαστές τους Παντελή Βλαχόπουλο - Θέμη Καίσαρη και την υποστήριξη σύσσωμου του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της εκπομπής.

contra.gr

Οι 4 επιθετικογενείς ξένοι της ΑΕΚ «τρώνε» τον Κορδέρο από την 11άδα


korderoΜέσα στα πολλά που δοκίμασε σήμερα ο Τραϊανός Δέλλας, ήταν και το δίδυμο στα χαφ με Ρόβα και Γεωργέα και τον Ντακόλ μπροστά τους στο 4-2-3-1. Σε ένα τέτοιο πλάνο ο Κορδέρο έμεινε εκτός. Και αυτό για να χωρέσουν στην 11άδα και οι τέσσερις επιθετικογενείς ξένοι της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Ντακόλ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπρέσεβιτς και οι Πόποβιτς και Ράμα στα δύο άκρα της επίθεσης.

Αν εμπιστευτεί αυτή τη διάταξη με αυτά τα πρόσωπα ο Δέλλας, τότε εκτός αποστολής θα μείνουν ο Κορδέρο και ο Τσιρίλο. Για τον Ισπανό μέσο όμως θα είναι για πρώτη φορά, αφού μετρά τρεις σερί συμμετοχές ως βασικός στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Πάντως, στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΑΟ Περιστερίου στο γήπεδο της Καλλιθέας ο Κορδέρο ήταν μέτριος. Έκανε πολλά λάθη στο ματς, ήταν αργός στις αντιδράσεις του και γενικώς δεν βοήθησε την ομάδα του να έχει ισορροπία και καλή οργάνωση με τη μπάλα στα πόδια.

Σε διαφορετική περίπτωση αν παίξει ο Κορδέρο, τότε όλα δείχνουν ότι θα παίξει ο Ρόβα στο πλάι του, με τον Γροντή δεκάρι και τον Μπρέσεβιτς ή τον Ντακόλ σε θέση σέντερ φορ. Έτσι, ο Γεωργέας θα μετακινηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ...........enwsi.gr

Δημοσιεύθηκε ο ισολογισμός έναρξης της εκκαθάρισης της ΠΑΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε εγκρίνει προς δημοσίευση τον ισολογισμό έναρξης της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η δημοσίευση έγινε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 6361, το οποίο βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο επίσημο σάιτ του Εθνικού Τυπογραφείου.

Απομένει πλέον για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η δημοσίευση και του ισολογισμού λήξης της εκκαθάρισης της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο και αναμένεται εντός των ημερών η έγκρισή του.

αεκ1924.gr

Κλαρούδας: «Βάσεις για πρωταθλητισμό»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας επιστρέφει στην Volleyleague αυτή τη φορά στο τιμόνι της ΑΕΚ. Η «Ένωση» επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από απουσία τριών ετών κι αφού χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την Β΄Εθνική.

 Με ανανεωμένη ομάδα που έχει κάνει 11 μεταγραφές και μόλις με τρεις παίκτες από το περσινό ρόστερ η ΑΕΚ μπαίνει δυναμικά για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχει 6 ανόδους στην Α1 ανδρών κατέχοντας και το σχετικό ρεκόρ. Η ομάδα έχει τρεις ξένους, μ.ο. ύψους 1μ.938 και μ.ο. ηλικίας 28,1 έτη. Καλύτερα πλασαρίσματα είναι οι δύο 5ες θέσεις τις σεζόν 1996-97 και 1997-98.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Κλαρούδας λέει για τη νέα περίοδο αλλά και για την ομάδα του:
«Το νέο πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, σε σχέση με το περσινό. Φέτος ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες. Πρέπει να δούμε τι ποιότητα θα προσδώσουν και τι θα προσφέρουν στη διοργάνωση. Όμως από τα φιλικά και τα τουρνουά που έγιναν, διαφαίνεται ότι θα γίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είδαμε κιόλας, να σπάνε έδρες και πολλά ματς να κρίνονται στο τάι-μπρέικ.
Η ΑΕΚ δεν είναι απόλυτα έτοιμη. Ακόμη και με τον Ολυμπιακό που κερδίσαμε, δεν παίξαμε καλά. Στηριχτήκαμε κυρίως στο σέρβις και στις εξάρσεις κάποιων παικτών. Αρκετοί παίκτες απέχουν από τον καλό τους εαυτό. Είναι λογικό αυτό. Περιμένουμε σιγά-σιγά να φορμαριστούν και αυτοί. Μετά θα δούμε τι δυνατότητες έχει η ομάδα».

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος και ποιο το «όνειρο» για τη νέα σεζόν;
«Στόχος μας είναι να βάλουμε φέτος τις βάσεις για να κάνουμε του χρόνου πρωταθλητισμό. Ευνόητο είναι ότι όσο πιο ψηλά τερματίσουμε, τόσο πιο γερές βάσεις θα βάλουμε για το μέλλον. Το όνειρο είναι η τετράδα. Για να φτάσουμε εκεί έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, να κάνουμε αρκετά πράγματα και κυρίως ν αποκτήσουμε σταθερότητα. Να μην έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας -κυρίως με ομάδες που βρίσκονται σε κατώτερο επίπεδο από εμάς. Η ομάδα μου θέλω να έχει αγωνιστικότητα και να χτυπάει όλα τα ματς κυνηγώντας τη νίκη».

Ποιο είναι το φαβορί για τον τίτλο και για την τετράδα;
«Φαβορί για τον τίτλο φαίνεται ο Ολυμπιακός. Αλλά η αποστολή του θα είναι πιο δύσκολη από ότι πέρυσι. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που θα τον απειλήσουν. Μεταξύ αυτών θέλω να πιστεύω πως θα είναι και η ομάδα μου».

Ποιες ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή;
«Για την παραμονή είναι λίγο πρόωρο να μιλήσουμε με ονόματα. Δεν ξέρω τι παίκτες έχουν οι άλλες ομάδες. Λένε πως το Αιγίνιο θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν. Στην πορεία μπορεί να προκύψουν και άλλες ομάδες. Κι ο Παναθηναϊκός ψάχνει το αγωνιστικό του πρόσωπο. Είναι ακόμη νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις».

Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στους οπαδούς της ΑΕΚ;
«Οι οπαδοί μας που θα έρχονται στο γήπεδο θα φεύγουν ευχαριστημένοι από αυτό που θα βλέπουν. Δηλαδή, μια ομάδα αγωνιστική, μαχητική που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο για τη νίκη. Αν μπορούμε να πετυχαίνουμε και νίκες, θα είναι καλό και γι αυτούς και για εμάς. Οι φίλοι του βόλεϊ να έρχονται στα γήπεδα να βλέπουν θέαμα. Πιστεύω ότι οι ομάδες με τις φετινές εμφανίσεις τους θα φέρουν κόσμο στο γήπεδο».


 
Φ.
ΑΘΛΗΤΗΣ
ΧΩΡΑ
ΓΕΝΝΗΣΗ
ΥΨΟΣ
ΘΕΣΗ
ΟΜΑΔΑ 2012-13
1.
Γιάννης Μαντέκας
Ελλάδα
03/08/1985
1.95
Ακραίος
Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
2.
Κυριάκος Καλαϊτσίδης
Ελλάδα
02/01/1980
2.00
Κεντρικός
Α.Ο.Κηφισιάς
3.
Τζούλιαν Γκαρθία Τόρρες
Ισπανία
08/11/1980
2.02
Κεντρικός
Aλμερία (Ισπανία)
4.
Γιάννης Αχιλλεόπουλος
Ελλάδα
26/06/1989
1.80
Λίμπερο
Παναχαϊκή Γ.Ε.
5.
Γιάννης Τοκάνης
Ελλάδα
28/09/1992
2.03
Ακραίος
Πανελλήνιος Γ.Σ.
6.
Γιορντι Γκενς Μπαρμπέρα
Ισπανία
21/07/1978
1.90
Πασαδόρος
Βεραμίν (Ιράν)
7.
Γιάννης Αλεξίου
Ελλάδα
19/06/1987
1.94
Ακραίος
Α.Ε.Κ.
8.
Νίκος Κρέτσης
Ελλάδα
26/03/1976
1.82
Πασαδόρος
Α.Ε.Κ.
9.
Χόρχε Παγιάν
Κολομβία
27/07/1987
1.93
Διαγώνιος
Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων
10.
Κόνραντ Γκούζντα
Eλλάδα
25/09/1990
1.85
Λίμπερο
Γ.Σ.Λαμία
11.
Γιάννης Ρουμελιωτάκης
Ελλάδα
25/06/1989
1.88
Ακραίος
Α.Ε.Κ.
12.
Αναστάσιος Παπακυριακού
Ελλάδα
30/04/1984
1.96
Κεντρικός
Πανερυθραϊκός
13.
Δημήτρης Χατζόπουλος
Ελλάδα
23/03/1994
1.98
Κεντρικός
Εθνικός Αλεξ/πολης
14.
Ηρακλής Παπαδόπουλος
Ελλάδα
02/09/1991
2.02
Διαγώνιος
A.E.K.
17.
Πέτρος Πέτρογλου
Ελλάδα
04/05/1979
2.00
Ακραίος
Aλ Τζαζίρα Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ)
Προπονητής: Γιώργος Κλαρούδας (ανανέωσε)
Β΄προπονητής: Άκης Φλαούνας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ «Άλωσε» το Άργος η ΑΕΚ!


Προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήρε η ΑΕΚ, μόλις από την 3η αγωνιστική με την μεγάλη νίκη της με 27-25 επί του Διομήδη Άργους. 

Η «Ένωση» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξη Αλβανό που σημείωσε 8 τέρματα από την περιφέρεια, «απέδρασε» από την δύσκολη έδρα του βασικού της διεκδικητή για τον τίτλο.


Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και κατάφερε να περάσει μπροστά 5-8 στο 13' με τον Γρηγόρη Σανίκη να δίνει λύσεις από την περιφέρεια και γενικά την επιθετική της γραμμή να βρίσκει διαδρόμους στην άμυνα του Διομήδη.

Ο Διομήδης αντέδρασε και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατόρθωσε να ψαλιδίσει την διαφορά και αρχικά να ισοφαρίσει 9-9 (22:23) με τον Μάλλιο, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (10-9).

Η άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια έγινε ακόμα πιο επιθετική (4-2 με τους Ζαραβίνα, Σαμαρά), εγκλωβίζοντας επιθετικά την ΑΕΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί 12-10 με τον πολύ καλό Δεληγιάννη στο 28:21, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 7-2 σε 15 λεπτά. Οι «Λύκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όταν ο Σαμαράς έγραψε στην κόντρα το 16-13 (33:21).

Η νταμπλούχοι Ελλάδας ωστόσο με δικό τους σερί 4-0 έφεραν τα πάνω κάτω και πέρασαν μπροστά με 16-17 στο 37:40 με τον Αλέξη Αλβανό να «εκτελεί» από την περιφέρεια δύο φορές. Το παιχνίδι για τα επόμενα 10 λεπτά πήγε γκολ- γκολ, ωστόσο ο Διομήδης με τον Γιώργο Ζαραβίνα να βρίσκει δίχτυα απανωτές φορές προηγήθηκε σε κρίσιμο σημείο με 22-20 (48:00) με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι ελέγχουν το ματς.

Εκεί όμως ένα καταστροφικό τετράλεπτο μέχρι το 52:00 ήταν αρκετό για τους ποιοτικούς παίκτες της ΑΕΚ να «καθαρίσουν» το ματς με σερί 6-0. Ο Αλέξης Αλβανός πέτυχε 3 γκολ- σήμα κατατεθέν της αξίας του, ενώ ο Κώστας Τσιλιμπάρης κάτω από τα δοκάρια σταμάτησε αρκετές φορές τους παίκτες του Διομήδη. Το 22-26 στο 53:23, έδωσε άλλη ψυχολογία στην ΑΕΚ που κατάφερε τελικά να κρατήσει μέχρι το φινάλε το προβάδισμα, παίρνοντας την νίκη με 25-27.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 25-27

Τα 5λεπτα:
1-2, 5-5, 5-8, 7-9, 10-9, 13-11 (ημχ.), 16-15, 17-17, 19-18, 22-22, 23-27, 25-27

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 4, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 2, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 5, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 3, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 3, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας 5, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 1, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαΐδης, Τσακνής, Σανίκης 3, Αλβανός 8, Καρυπίδης, Παπαδιονυσίου 1, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ

Διαιτητές: Βήτας - Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 8-3, πέναλτι: 3/4-3/4.

sentragoal.gr

Με 10 ευρώ, χτίζεις τον Ναό…

Εδώ και αρκετό καιρό ο Δημήτρης Μελισσανίδης δέχεται μηνύματα από απλό κόσμο της ομάδας, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας, ωστόσο επιθυμεί να βάλει κι αυτός έστω ένα μικρό λιθαράκι στην κατασκευή του γηπέδου.

 Η απόφαση του αφεντικού της ΑΕΚ είναι να δώσει αυτή την δυνατότητα στους φίλους της Ένωσης, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ύψους 30 εκατ. ευρώ) που θα προκηρύξει η Δικέφαλος 1924. Σε αυτή την αύξηση θα συμμετάσχουν οι επώνυμοι ΑΕΚτζήδες που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν το εγχείρημα, ενώ θα μετοχοποιηθούν η συμμετοχή των οπαδών μέσω της αγοράς διαρκείας, αλλά και άλλα έσοδα της ομάδας (όπως η χορηγία του ΟΠΑΠ και άλλες).

 Ωστόσο, από εκεί και πέρα, αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα και στους μη κατόχους διαρκείας να πάρουν μέρος σε αυτή την ιστορική προσπάθεια.

 Η τιμή της μετοχής της Δικέφαλος 1924 αναμένεται να οριστεί στα 10 ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον καθένα να αγοράσει έστω μια, να την πάρει στα χέρια του και να έχει ως οικογενειακό κειμήλιο την απόδειξη συμμετοχής του στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Άλλωστε, με τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου (και κατ' επέκταση και τον τραπεζικό δανεισμό για την κατασκευή του) στο μηδέν, είναι δεδομένο ότι και το τελευταίο... ευρώ είναι σημαντικό για αυτή την προσπάθεια και έχει την ίδια -και ίσως και μεγαλύτερη- αξία με τα ποσά που είναι σε θέση να βάλουν επιφανείς οικονομικοί παράγοντες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι κυριολεκτικά συγκλονισμένος με την ανταπόκριση του κόσμου στο όραμα του πιστεύει πως μετά και την μεγάλη παρουσίαση της 6ης Νοεμβρίου στην Στέγη γραμμάτων και τεχνών ο κόσμος της ΑΕΚ θα προσπαθήσει με όλες του τις οικονομικές δυνάμεις να εξασφαλίσει έστω τα 10 ευρώ για να συμμετάσχει στην κατασκευή του γηπέδου - ονείρου...

aek365.gr

Παπασταθόπουλος: «Πρώτη επιλογή μου η ΑΕΚ»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για την εθνική, την παρουσία του στην Ντόρτμουντ αλλά και την ΑΕΚ, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη του επιλογή όταν αποφασίσει να επαναπατριστεί.

«Ξεκίνησα από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έκανα τα πρώτα μου μεγάλα ποδοσφαιρικά βήματα. Όταν γυρίσω Ελλάδα η ΑΕΚ θα έχει την πρώτη επιλογή, όπως είχα πει και στο παρελθόν. Εφόσον δεν τα βρούμε για κάποιο λόγο με την ΑΕΚ ή, φυσικά, η ΑΕΚ δεν έχει στο μυαλό της τον Σωκράτη, τότε και μόνο τότε θα κοιτάξω το μέλλον μου σε κάποια άλλη ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω των social media: «Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος ασχολείται με το Ίντερνετ. Εγώ που βρίσκομαι στο εξωτερικό είναι πολύ ωραίος τρόπος να επικοινωνώ μέσω Ίντερνετ. Έτσι έχω μία πιο άμεση επικοινωνία με τον κόσμο».

Για την Εθνική και την πρόκρισή της στο Μουντιάλ: «Και τα άλλα τα παιδιά το έχουν πει πάρα πολλές φορές ότι θέλουμε να είμαστε στη Βραζιλιά. Ανάλογα με αυτό που έχει δείξει η Εθνική τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε την εμπειρία για να είμαστε εκεί».

Για τη Ντόρτμουντ: «Η Ντόρτμουντ ήταν μία επιλογή που ήθελα πολύ το καλοκαίρι, αν και είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες. Είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα για μένα, μετά τη Βρέμη, που πήγα εκεί από τη Μίλαν. Βρίσκομαι σε μία καλή ηλικία, έχω εμπειρία και βρίσκομαι σε μία ομάδα που ήθελα και ήθελε κι αυτή να με αποκτήσει».

aek1924.gr

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Για μας, δεν έφυγες ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ!



Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι φτωχό και το αθλητικό ρεπερτόριο του μεγαλύτερου αθλητή της ΑΕΚ και του ελληνικό μπάσκετ τόσο πλούσιο.

Οπότε τι να πρωτογράψει κανείς αλήθεια; Τι να γράψει κανείς για τον τιτανοτεράστιο Γιώργο Αμερικάνο, τον μπασκετάνθρωπο από τη Νίκαια, χάρη στον οποίο το όνομά της ΑΕΚ πέρασε τα σύνορα. Έγινε θρύλος. Και κατοχύρωσε στην οικουμένη τον προσδιορισμό «Βασίλισσα» για το πιο τιμημένο άθλημα του συλλόγου.

Ο Γιώργος Αμερικάνος πάλεψε τρία χρόνια, μετά το διπλό εγκεφαλικό που υπέστη, ήτοι τον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011. Έκτοτε πάλεψε σαν θεριό ανήμερο. Θεριό ανήμερο ήταν σε όλη του την αθλητική διαδρομή.

Η ΑΕΚ έγινε φτωχότερη. Εδώ και τρία χρόνια άλλωστε ο δικέφαλος αετός πετούσε στα χαμηλά, με σπασμένο το ένα φτερό του, με λαβωμένο το ένα κεφάλι του, αφού αυτό αντιπροσώπευε ο αρχηγός της «Βασίλισσας». Το ΕΝΑ κεφάλι του αετού έφυγε μια και καλή από την θέση του, αλλά ο Αμερικάνος πέρασε στην αιωνιότητα.

Αθάνατος.  Η ΑΕΚ πενθεί. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί, όλοι ήλπιζαν. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν το μοιραίο. Οι επαφές με την οικογένεια του «Παγκόσμιου» ήταν συνεχείς.

 Πριν από δύο εικοσιτετράωρα συναποφασίσαμε με την αδελφή μας και κοράκλα του Χριστίνα, να αφήσουμε το κινητό μας ανοικτό. Η υπερήφανη Χριστίνα δεν μας τα είπε ποτέ όλα, αλλά είχαμε «υποψιαστεί» από τον τόνο της φωνής της κι από τα ιατρικά ανακοινωθέντα, ότι το καντηλάκι του «Παγκόσμίου» έσβηνε!

Η Χριστίνα κατευθύνεται αυτή την στιγμή μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη προς το ΚΑΤ. Η μητέρα της Πέπη, ασθενής κι αυτή εδώ και καιρό από το κακό που βρήκε την οικογένεια, δεν έχει σκοπίμως ενημερωθεί ακόμα.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…  αλλά η δεοντολογία επιβάλλει για τον κορυφαίο άσσο, η φανέλα του οποίου με το «10» έχει αποσυρθεί προ πολλού από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, να γράψουμε μερικά από τα πολλά ενδεικτικά στοιχεία μιας διαδρομής, που είχε μόνο δαφνοστέφανα. Ο πολύς κόσμος έμαθε τον «Καλλιμαρμαρωμένο» αρχηγό από την αλησμόνητη περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου στον Τελικό του Κυπελλούχων με την Σλάβια Πράγας την 4η Απριλίου του ’68 κι από τις αναφορές διαρκείας του μεγάλου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.

Όμως, αληθινά ο Αμερικάνος, που ξεκίνησε την καριέρα του από τη ΧΑΝ Νικαίας, ήταν τεράστιος σε μέγεθος. Ήταν ογκόλιθος. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), ενώ αναδείχθηκε 2 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968).

Ήταν ο ηγέτης της ομάδας όταν αγωνίστηκε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1965-1966 στην Ιταλία και όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968, Στον τελικό τουΚύπελλο Κυπελλούχων στις 4 Απριλίου 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας σημείωσε 29 πόντους παρακινώντας του συμπαίκτες να του δίνουν τη μπάλα για να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι, εμψυχώνοντας έτσι την ομάδα. Τη σεζόν 1986-87 ανέλαβε την ομάδα της ΑΕΚ από τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή.

Στην Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε 68 φορές και σημείωσε 1076 πόντους (μ.ο. 15,8). Αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ 1961 και στο Ευρωμπάσκετ 1965 και ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδος και στις δυο διοργανώσεις με 15,2 μ.ο. και 17,4 πόντοι μ.ο. αντίστοιχα. Συμμετείχε επίσης στους Μεσογειακούς αγώνες το 1967, 4 φορές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (1962, 1964, 1967, 1969) και 2 φορές σε προολυμπιακά τουρνουά (1960, 1964).Έχει αγωνιστεί μια φορά με την Εθνική Εφήβων κατά την οποία σημείωσε 18 πόντους. Αγωνίστηκε επίσης στο Αιγάλεω και στον Απόλλωνα Πάτρας.

Παράλληλα, έχει αναδείξει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, όπως  οι Γιαννούλης, Μπουρούσης, Χατζής, Παταβούκας και άλλοι πολλοί, που να μας συγχωράτε τέτοιες ώρες, αλλά πού να βρεις αντοχές και μνήμη…

Είναι προφανές ότι τις επόμενες ώρες και κυρίως αφού ξημερώσει θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά. Το βέβαιο είναι, ότι τίποτε δεν θα μοιάζει επαρκές για να απεικονίσει την απώλεια.
Μακάρι, ρε Χριστίνα, να μας έκανες πλάκα και ας κόντεψε να σπάσει η καρδιά μας. Ήταν 1:26 το πρωί…

Για μας, για μένα, δεν έφυγες ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ… Oύτε για τους Ενωσίτες έφυγες… Aθάνατος...

aekarena.gr

Η ΕΠΟ ρυθμίζει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του κυπέλλου


peristeriΣε νέο…σίριαλ φαίνεται πως θα εξελιχθεί η τηλεοπτική μετάδοση της κυριακάτικης (13/10) αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό για το κύπελλo.

 Μόνο που αυτή τη φορά, τις επαφές δεν θα τις κάνει η ομάδα των Ιλισίων, αλλά η ίδια η ΕΠΟ. Σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει, η ελληνική ομοσπονδία θα διαπραγματευθεί με τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες που ενδιαφέρονται για το ματς της ΑΕΚ, αλλά και όλη τη φάση του θεσμού.

Ο Ηλυσιακός θα λάβει μόνο κάποιο ποσοστό από τη συμφωνία, ενώ ανάλογους περιορισμούς θα έχει η ΑΕΚ εάν μελλοντικά είναι γηπεδούχος σε κάποιο παιχνίδι. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο από την ΕΠΟ για το αν και από πού θα υπάρξει μετάδοση του ματς. Σίγουρα θα υπάρχει ραδιοφωνική μετάδοση από το enwsi.gr.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ.....enwsi.gr

Μάγκικη νίκη επί του ΟΣΦΠ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 σετ του ΟΣΦΠ στου Ρέντη, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη για τη 2η αγωνιστική του Λιγκ Καπ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στον αγώνα, ωστόσο κάποια μικρά λάθη της στέρησαν την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στα σετ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο σετ οι Κιτρινόμαυροι ανέβασαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο τρίτο σετ, με τους παίκτες του Γιώργου Κλαρούδα να κάνουν το 2-1 και να έχουν τον πρώτο λόγο στον αγώνα.

Η αδράνεια της Ένωσης στο τέταρτο σετ έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κάνουν το 2-2 και να οδηγήσουν το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι με την ΑΕΚ της Καρδιάς να δείχνει τεράστια αποθέματα πάθους και θέλησης και να παίρνει τελικά τη νίκη στη δεύτερη αγωνιστική του Λιγκ Καπ.

Τα σετ: 25-22,23-25,21-25,25-18,16-18.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χριστοφιδέλης, Μαρούλης, Γιούρισιτς, Στεφάνου, Καλντέιρ, Παπαδόπουλος, Κοκκινάκης, Σωτηρίου, Γιορντάνοφ, Σμαραγδής, Κουρνέτας, Βολουδάκης.

ΑΕΚ: Μαντέκας, Καλαϊτζίδης, Τόρρες, Αχιλλεόπουλος, Τοκάνης, Γκενς, Αλεξίου, Κρέτσης, Παγιάν, Γκούζντα, Ρουμελιωτάκης, Παπακυριακού, Χατζόπουλος, Παπαδόπουλος, Πέτρογλου.

aek1924.gr

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σαρωτική η ΑΕΚ - Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος σημείωσε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε με 41-25 του Αερωπού Έδεσσας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και έφτασε τους 4 βαθμούς στην Α1 Ανδρών, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Διομήδη στο Άργος.

ΑΕΚ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 41-25

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 8-2, 13-3, 16-6, 18-9, 19-11 (ημχ.), 20-14, 22-15, 27-17, 32-20, 36-23, 41-25
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 9, Μπακαούκας 8, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 5, Οικονόμου 1, Ζούγιοβιτς 2, Νικολαΐδης 2, Τσακνής, Σανίκης 2, Αλβανός 6, Καρυπίδης 4, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ

ΑΕΡΩΠΟΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Κοτανίδης, Τζουβάρας 6, Γιόσμου 3, Πετρίδης 5, Κράλλης 1, Κυριακού 3, Βαφείδης, Μουτούδης 1, Μπακιρτζής, Τσάπας, Λ. Μαυρόπουλος, Τ. Αρβανιτίδης Π. 6, Αρβανιτίδης, Μούσιος, Ροδοβίτης, Τ. Μαυρόπουλος
Διαιτητές: Ανταλής – Τσάμος, Δίλεπτα: 2-0, Πέναλτι: 5/5-4/5

Η συνέντευξη Τύπου του αγώνα

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής. Η ΑΕΚ ξεχωρίζει στην Ελλάδα. Έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Είχαμε καλή πρεμιέρα. Το σημαντικό ήταν να το ευχαριστηθούνε τα παιδιά. Λόγω του νεαρού της ηλικίας ήταν λίγο δύσκολη η προσαρμογή. Ελπίζω να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη η ΑΕΚ»

Μούσιος (παίκτης Αερωπού): «Η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ έχει πολλά άτομά έμπειρα και το επίπεδό της είνια ανεβασμένο. Έχουμε άλλους στόχους. Μόνο καλό κάνει στο πρωτάθλημα ότι έχουν έρθει όλοι αυτοί οι παίκτες στην ομάδα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά αμυντικά. Μπορέσαμε να κρατήσουμε χαμηλά το παθητικό στην αρχή και μας έδωσε μια άνεση στη συνέχεια. Επιθετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήμασταν πολύ καλοί. Έχουμε βρει ομοιογένεια. Είμαστε σε διαφορετικούς στόχους με την Έδεσσα. Προσφέραμε πολύ ωραίο θέαμα. Την Τετάρτη δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντικό για μας».

Αλέξης Αλβανός (δεξιός ίντερ ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στην Έδεσσα για την αγωνιστικότητα αλλά και για τη νίκη στην πρεμιέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το 100 και το καταφέραμε. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όσοι παίζουν με την ΑΕΚ θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Ήμασταν καλοί και σε άμυνα και επίθεση. Κοιτάμε την Τετάρτη να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να εμφανιστούμε καλοί στο μεγάλο παιχνίδι».

handball.gr

Κι άλλοι χρηματοδότες για την «Αγιά Σοφιά»

Τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ βγήκαν στο φως και τώρα είναι σειρά να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που θα χρηματοδοτήσουν το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Gipedo AEK
Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ όπως τονίστηκε και στην παρουσίαση των σχεδίων δε θα έχει καμιά εμπορική χρήση, αλλά μόνο αγωνιστική. Το γήπεδο θα είναι 34.000-35.000 θέσεων και θα κοστίσει γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Το 1/3 περίπου από αυτά θα προέλθει από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπολογίζει ένα ποσό γύρω στα 25 εκατ. ευρώ από μια μεγάλη εταιρία, από την οποία και δώσει το όνομα της στο νέο γήπεδο. Με λίγα λόγια με τη χορηγία μιας εταιρίας και τα χρήματα από την Περιφέρεια θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος για το νέο γήπεδο.

Η χρηματοδότηση όμως δε σταματάει εκεί αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» σε αυτό το μεγάλο έργο θα συνδράμουν και αρκετοί επιχειρηματίες. Τα ονόματα των Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου έχουν γίνει γνωστά εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι αναμένεται έκαστος να βάλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων λεφτά θα βάλουν και οι εφοπλιστές Δημήτρης Στεφάνου, Γιώργος Δαλακούρας και ο πρώην Υπουργός και δικηγόρος, Βασίλης Σαραντίτης θα βάλουν 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα συνεισφέρει και ο κόσμος της ΑΕΚ ο οποίος με τα διαρκείας που αγόρασε φέτος ή θα αγοράσει του χρόνου θα στείλει το 50% αυτών στον Ναό. Το μεγαλύτερο ποσό από τους ΑΕΚτζήδες επιχειρηματίες θα βάλει ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ.

aek-live.gr

Ευθεία πρόκληση για την ΑΕΚ και τον κόσμο της, διαιτησίες όπως αυτή της Καλλιθέας

peristeri-aekΣαφέστατα, για την ΑΕΚ δεν αποτελούν δικαιολογία για την αποτυχία στην Καλλιθέα τα φαλτσοσφυρίγματα των Βάτσιου, Κασσαβέτη και Δημόπουλου.

Μπορεί να ακυρώθηκε κανονικό γκολ, να μη δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι και να κόπηκαν δύο οφσάιντ που έφταναν στα όρια του σκανδάλου, αλλά δεν ευθύνονται για τη γκέλα με τον ΑΟ Περιστερίου. Η ΑΕΚ έχει να λύσει αγωνιστικά ζητήματα, αλλά και να λάβει τα μηνύματα για όσα της ετοιμάζουν.

Όταν έρχεται ένα διαιτητικό τρίο για να βάλει φωτιά σε ένα παιχνίδι όπως αυτό της Καλλιθέας, προφανέστατα και δεν γίνεται για να ευνοήσει την ομάδα του Περιστερίου. Ο στόχος είναι μεγαλύτερος και πολύ πιο σημαντικός: διαιτησίες όπως η χθεσινή, επιχειρούν να προκαλέσουν την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Να πλήξουν το πρεστίζ της ομάδας, να αναγκάσουν τους φίλους της να ξεφύγουν και να δημιουργήσουν επεισόδια και καταστάσεις που θα δώσει λαβή για σπέκουλα εις βάρος της Ενωσης.

Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη τους ενοχλεί. Θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Ακόμα και τώρα που είναι στην Γ’ Εθνική, επιχειρούν να την πλήξουν. Να τη στραπατσάρουν και να ανακόψουν την πορεία τους. Όπως έλεγαν παράγοντες της Ενωσης μετά το ματς, πρόκειται για τριάδα απόλυτα ελεγχόμενη από τον Τζανόπουλο της ΕΠΟ. Πρόκειται για μέλη της παράγκας, κομμάτια του συστήματος που προσπαθεί να χτυπήσει την ΑΕΚ.

Η μοναδική απάντηση που μπορεί να υπάρχει είναι η ενότητα και η βελτίωση. Ενότητα γιατί μόνο έτσι η ΑΕΚ είναι παντοδύναμη και αγωνιστική βελτίωση για να βρει λύσεις μέσα στο γήπεδο. Να μην αφήνει τα ματς να παιχτούν, αλλά να μπαίνει και να τα κερδίζει. Να διαλύει τους αντιπάλους και να μην αφήνει ούτε την υποψία σε κάποιον διαιτητή, πως ακόμα και αν κάνει κατάφορες αδικίες θα πετύχει τον στόχο του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ......................enwsi.gr

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το Α.Ο. Περιστερίου-ΑΕΚ σε τηλεοπτική μετάδοση από το Sport24.gr στις 16.00

Το Sport24.gr εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αναμέτρησης ΑΟ. Περιστερίου-ΑΕΚ (Σάββατο, 16:00) και θα φέρει στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών σας την εκτός έδρας αναμέτρησης της Ένωσης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Pre Game από τις 15.30 με καλεσμένους, σχόλιο και post game show, με ανάλυση του αγώνα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί Φίλαθλοι,

Κάποτε μαζί ένα απόγευμα Κυριακής ανοίξαμε την «σκεπαστή» και αλλάξαμε διοίκηση και όνειρα (καλοκαίρι 1988). Κάποτε μαζί από τη θύρα 2 του Ο.Α.Κ.Α. ένα Σαββατόβραδο πανηγυρίζαμε τον τίτλο (1989). Κάποτε μαζί, ένα Σαββατόβραδο του Αγίου Βαλεντίνου, ανεβήκαμε την Λ. Αλεξάνδρας για τον «τάφο του Ινδού» με απρόβλεπτες συνέπειες…

Και τώρα ξανά μαζί ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε την dream-team που θα μας ταξιδέψει μέχρι το τέλος της Άνοιξης στην ελίτ της Ευρώπης . Όλοι μαζί το Σάββατο να υποδεχτούμε την ομάδα της ΑΕΚ στο χάντμπολ με τους παλιούς και νέους μάγκες.

Σ’ ένα γήπεδο ηφαίστειο.

Σ’ ένα γήπεδο που θα βράζει από ενωσίτικο παλμό.

Σ’ ένα Γήπεδο Παλατάκι που εκπροσωπεί αντάξια το όνομα τηςΑ.Ε.Κ. και την Πρωταθλήτρια-Κυπελλούχο Ομάδα μας.

Γιατί οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ αγωνίζονται σε ΜΕΓΑΛΑ ΓΗΠΕΔΑ.

Γιατί σας υποσχέθηκα ότι σε δύο χρόνια θα υποδεχτούμε την κατασκευή της « Αγίας Σοφίας » με ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ενσωματώνεται η Γιόσοβιτς!

μλαντενοβιτςΣτην Αθήνα η αθλήτρια της ΑΕΚ.

Η Γελένα Γιόσοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της Ένωσης. Η πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αναχώρησε για να μαζέψει τα πράγματα της.

Η Γιόσοβιτς γύρισε στην Αθήνα για να εγκατασταθεί μόνιμα και να αρχίσει την προετοιμασία της που θα την βοηθήσει να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα ενόψει του ξεκινήματος του Πρωταθλήματος.

aek-live.gr

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγή ώρας λόγω… Καλλιθέας

Στις 19:00 αντί στις 18:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα γίνει τελικά το παιχνίδι με τον Αερωπό Έδεσσας έτσι ώστε να το προλάβουν και οι φίλαθλοι της ομάδας που θα βρίσκονται στην Καλλιθέα για το Περιστέρι – ΑΕΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Χάντμπολ:

"Σας ενημερώνουμε πως το παιχνίδι της ομάδας μας κόντρα στον Αερωπό Έδεσσας θα γίνει το Σάββατο (5/10) στις 19:00 στα Άνω Λιόσια σε τηλεοπτική μετάδοση από τον OTE TV. 

Από τις 6:30 θα υπάρχουν διάφορα happenings όπως η παρουσίαση της ομάδας και άλλες εκπλήξεις. Επίσης η διοίκηση θα βάλει πούλμαν που θα ξεκινάει από τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα μεταφέρει όσους φίλους της ομάδας δεν έχουν τη δυνατότητα στο γήπεδο".

aek1924.gr

Προπόνηση Πέμπτης και αποστολή.


Ολοκληρώθηκε η προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που διεξήχθη στα Σπάτα.

Ο Μιχάλης Παυλής ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω μιας ενόχλησης στο γαστροκνήμιο.

Ακολούθως ανακοινώθηκε η αποστολή των ποδοσφαιριστών για τον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΑΟ Περιστερίου. 

Σε αυτήν συμμετέχουν οι : Βούρας, Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Ρόβας, Αργυρίου, Γροντής, Καζβιρόπουλος, Παληαρούτας, Πεταυράκης, Πλατέλλας, Σταθάκης, Τσεβάς, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Τσούπρος, Μπρέσεβιτς, Κορδέρο, Τσιρίλο, Πόποβιτς και Ντακόλ.

 
Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17.30.

aekfc.gr

Η απαγωγή του αρχιτέκτονα!


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ


Μία μέρα μετά του Σωτήρος, στις 7 Αυγούστου και επί γαλλικού εδάφους (ή καλύτερα σε γαλλικά νερά) έγινε η τελική σύλληψη και ολοκληρώθηκε το σχέδιο για την «Αγιά Σοφιά» με τα νέα κίτρινα τείχη της «βασίλισσας»! Το πρώτο σχέδιο που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε για να φτάσει στο τελικό του στάδιο, όπως παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και εκατοντάδων συγκινημένων απλών φίλων της ΑΕΚ.

Ενα καταπληκτικό αποτέλεσμα μίας... παράξενης απαγωγής που προηγήθηκε με τον Ελληνα αρχιτέκτονα και πολύ καλό προσωπικό φίλο του Δημήτρη Μελισσανίδη, Θανάση Κυρατσού, να σχεδιάζει εν πλω στο γιοτ του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ και να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στο εντυπωσιακό Πόρτο Σέρβο (φωτό) της Σαρδηνίας.

Η συνεργασία που είχε προηγηθεί με τον Ιταλό αρχιτέκτονα του νέου γηπέδου της Γιουβέντους, Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι, είχε αποφέρει δυο τρία λίαν εντυπωσιακά προσχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (το ένα από αυτά έφερνε πάρα πολύ στο νέο «Αλιάντς Ριβιέρα» της Νις), τα οποία όμως δεν άφηναν στον Δημήτρη Μελισσανίδη την τελική αίσθηση της σύνδεσης του γηπέδου με τη βυζαντινή ιστορία της Ενωσης και τις ρίζες της από την Κωνσταντινούπολη.

«Δεν θα φύγεις από εδώ αν δεν μου δείξεις το τελικό σχέδιο που θα με ικανοποιεί» ήταν η «απειλή» του Μελισσανίδη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα, που... έχασε τον ύπνο του μέχρι να φτάσει στην «Αγιά Σοφιά» του. Απειλή βεβαίως ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ, καθώς με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ γνωρίζεται πολλά χρόνια και ξέρει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί.

 Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για τα γραφεία της Aegean στον Πειραιά ο επιτυχημένος επιστήμονας έβαλε τον Μελισσανίδη να αγοράσει μία ολόκληρη πλαγιά στην Ισπανία για να βρει το κατάλληλο μάρμαρο για την εξωτερική πλευρά των γραφείων!
Η απαγωγή του αρχιτέκτονα!
Το μοναδικό πρόβλημα για τον Θανάση Κυρατσού ήταν ότι από αρχιτέκτονας και επικεφαλής ενός μεγάλου γραφείου της Αθήνας παραλίγο να εξελιχθεί σε... βυζαντινολόγο προκειμένου να ικανοποιήσει το τελεσίγραφο Μελισσανίδη σύμφωνα με το οποίο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα έπρεπε να παραπέμπει στη βυζαντινή της κληρονομιά.

Πολλοί συνεργάτες του μάλιστα τον έχουν δει να βγάζει από την τσάντα του δουλεύοντας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ το βιβλίο της διαπρεπούς βυζαντινολόγου στη Σορβόννη, Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ «Γιατί το Βυζάντιο», το οποίο αποτελεί και το πιο εύπεπτο δοκίμιο της συγγραφέως σχετικά με την ιστορική συνέχεια της πάλαι ποτέ βυζαντινής αυτοκρατορίας.

«Αυτό μάλιστα! Αυτό είναι αυτό που θέλω!» αναφώνησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν είδε το τελικό σχέδιο του Θανάση Κυρατσού. «Ναι, αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο. Βυζάντιο! Κολοσσαίο! Να το βλέπει ο άλλος από μακριά που θα έρχεται και να αναρωτιέται: τι είναι αυτό; Γήπεδο ή κάστρο; Πιο πολύ κάστρο με τα νέα τείχη της ΑΕΚ, ένα κάστρο βυζαντινό όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη που δεν δυσκολεύτηκε να προκρίνει το τελικό σχέδιο του πολύ καλού του φίλου, τον οποίον τον τελευταίο καιρό βλέπει πιο πολύ και από τη γυναίκα του...

Καρέκλες με μόνιτορ! 

Και βεβαίως η συνεργασία Μελισσανίδη και Κυρατσού δεν ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή παρουσίαση. Κρουαζιέρα στη Σαρδηνία δεν προβλέπεται να τον... ξαναπάει άμεσα, αλλά ο Ελληνας αρχιτέκτονας έχει βρει για το καλό τον μπελά του αφού αυτό που προέχει και για τους δύο είναι η τελική διαμόρφωση και των εσωτερικών χώρων για την παρουσίαση στον Τύπο των τελικών σχεδίων στα τέλη Οκτωβρίου.

Πιθανότατα στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (αντί του Βυζαντινού Μουσείου που είχε επιλεγεί αν θα μπορούσε να γίνει μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου σε εξωτερικό χώρο) με υψηλές VIP παρουσίες, το «παρών» από τον Ιταλό Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι και συνολικό κόνσεπτ που δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με τα πρώτα χθεσινά αποκαλυπτήρια, αφού εκτός όλων των άλλων θα περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό βίντεο αλλά και τη δυνατότητα 3D κίνησης σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του νέου γηπέδου: στα δύο μουσεία, στο παραδοσιακό ανατολίτικο καφενείο, στα δύο εστιατόρια, στα αποδυτήρια, στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στις θέσεις VIP.

Με αυτές έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει επιλέξει και την ειδική καρέκλα με ατομικό μόνιτορ σε κάθε θέση για τα ακριβά διαρκείας στην «Αγιά Σοφιά».

Γιατί στα υπόλοιπα προσπαθεί να συγκρατήσει την τελειομανία του Θανάση Κυρατσού, ο οποίος δεν χρειαζόταν καν τον ηγέτη της ΑΕΚ για να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στα στάνταρ του νέου γηπέδου.

Μπορεί εξωτερικά να μη μοιάζει σε τίποτα με πολλά από τα σύγχρονα γήπεδα που χτίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη (προκειμένου να ταυτίζεται ακόμα και αρχιτεκτονικά με την παράδοση και την ιδιαίτερη ιστορική προέλευση της ΑΕΚ), αλλά εσωτερικά θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με όλες τις ανέσεις.

«Τον Θανάση πρέπει κάπου και να τον συγκρατείς. Αν τον αφήσεις, το κόστος του γηπέδου θα εκτιναχθεί πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, θα μείνουμε με την όρεξη και τελικά θα πέσουν τα γιαούρτια» έχει πει μπροστά στον καλό του φίλο σε ανύποπτη στιγμή ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να του κάνει πλάκα.

sentragoal.gr

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

΄ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ΄...ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!!!!!








Κοτσάτος: «Είμαι ευτυχής που το ζω αυτό»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Κωνσταντίνος Κοτσάτος μίλησε στα πλαίσια της παρουσίασης των σχεδίων του γηπέδου.
podosfairo-kotsatos_272307213
Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ και το ζω όλο αυτό. Είμαι ευτυχώς που χθες σε ένα ιστορικό Δ.Σ. στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ήμουν πρόεδρος της.

Ζητώ ενότητα από τον κόσμο της ομάδας που πρέπει να στηρίξει το έργο και από τον Δήμο που θα έχει μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Όλοι ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια για να στηρίξουμε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που τον έστειλε ο Θεός…»

aek-live.gr

Τίποτα δεν σταματά το γήπεδο

gipedo1
Η ΑΕΚ μπαίνει στη νέα εποχή και ετοιμάζεται για το όνειρο της κατασκευής του νέου γηπέδου της. Το αποψινό διοικητικό συμβούλιο της Ερασιτεχνικής αποφάσισε ομόφωνα την υπογραφή προσύμφωνου με το οποίο παραχωρεί το δικαίωμα κατασκευής του νέου γηπέδου στην «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, ο γενικός γραμματέας, Αλέξης Αλεξίου και ο ταμίας, Γιώργος Μπέρκοβιτς ανέλαβαν την ευθύνη να προχωρήσουν τη διαδικασία και να τη φέρουν εις πέρας.

Ωστόσο, το πρώτο βήμα – αυτό σηματοδοτεί η υπογραφή προσυμφώνου παραχωρητηρίου – έγινε. Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο σύμβουλος του σωματείου, Νίκος Γεωργαντζόγλου. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γεωργαντζόγλου παρουσίασε επιστολή στην οποία εξέφραζε τη διαφωνία του με την παραχώρηση. Κυρίως, επειδή δεν περιλαμβάνονται αθλητικοί χώροι για τα υπόλοιπα τμήματα.

Οι Ασλανίδης και Ανατολιωτάκης φρόντισαν να καταστήσουν σαφές πως δεν μπορεί να επιστρέφει η ΑΕΚ στην εσωστρέφεια και να διυλίζει τον κώνωπα. Το θέμα του γηπέδου είναι ζωτικής σημασίας για όλη τη λειτουργία της ΑΕΚ και δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. Επίσης, ο Μάκης Αγγελόπουλος κατέστησε σαφές πως οι μετοχές θα ανήκουν στον κόσμο και επί της ουσίας, το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ.

Ο Γεωργαντζόγλου φαίνεται πως πείστηκε και ήρε της αντιρρήσεις του. Ετσι, η απόφαση για την υπογραφή προσύμφωνου για το παραχωρητήριο, ήταν ομόφωνη από όλο το ΔΣ. Και από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από την αυριανή (2/10) παρουσίαση στον Δήμο, όλη η ΑΕΚ κινείται ενωμένη για να φτάσει στο όνειρο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ...enwsi.gr