ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Τζόγος» με την εκκαθάριση και το άρθρο 44, δυσαρέσκεια Μελισσανίδη

paeΜπορεί η ΑΕΚ να βρίσκεται σε φάση αναγέννησης και να επιχειρεί να απεγκλωβιστεί το ταχύτερο από το «αμαρτωλό» παρελθόν της, αλλά αυτό μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Υπάρχουν πολλά που ακόμα κρατούν πίσω την Ενωση και τη δεσμεύουν με μια εταιρεία που είναι γεμάτη από χίλια προβλήματα. Αλλά αρκετά από αυτά κρατούν την ΑΕΚ δέσμια σε μια διαδικασία που δεν προσφέρει τίποτα στη νέα εποχή και στην επανεκκίνηση που επιχειρείται.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην ΑΕΚ «χοντρός τζόγος» αναφορικά με την εκκαθάριση της ΠΑΕ και την εκκρεμότητα με την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 44. Όπως γίνεται σαφές, η διάλυση της εταιρείας την εμφανίζει πλέον να οφείλει προς το δημόσιο ποσό που υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ. Και πλέον, το δημόσιο κινείται κατά προσώπων που διοίκησαν την ΑΕΚ. Από το μακρινό παρελθόν, αλλά κυρίως τα νεότερα χρόνια (την τελευταία δεκαετία).

Πριν ακόμα εμφανιστεί το σενάριο της εκκαθάρισης, υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες για να βρεθούν τα χρήματα (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που απομένουν για τις δύο δόσεις και μικρό υπόλοιπο που είχε υπάρξει) και να κλείσει η οφειλή. Αυτό αυτόματα θα περιόριζε τις οφειλές της ΠΑΕ προς το δημόσια σε 20-25 εκατ. ευρώ και το «κυνηγητό» θα ήταν μικρότερο και για λιγότερους.

Ο Δημητρέλος φέρεται πως τρέναρε τις διαδικασίες εκκαθάρισης, επιχειρώντας να συγκεντρώσει πόρους που θα μπορούν να διατεθούν προς την εξόφληση του 44. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μήπως και υπάρξει εξέλιξη με τις απαιτήσεις της ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη ή προκύψουν άλλα έσοδα της εταιρείας. Όπως είναι η μεταπώληση του Σορεντίνο ή η ρήτρα για τον Κλωναρίδη.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν τη νέα εποχή της ΑΕΚ. Και γι’ αυτό ο Μελισσανίδης δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του από τη χρονοτριβή που επιδεικνύει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ. Εστω και αν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ενωση για τη συμμετοχή της στην ερασιτεχνική κατηγορία, το ζήτημα είναι να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με το παρελθόν και να δει το μέλλον. Η αυτοκάθαρση και η τιμωρία του υποβιβασμού είναι υπεραρκετή για τον σύλλογο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ....enwsi.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

«Όνειρο να μπούμε στους ομίλους»!

Όνειρο χαρακτήρισε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Σάββας Καρυπίδης.

karipidis-prwti
Ο έμπειρος εξτρέμ σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις του Λαζόπουλου, ενώ πιστεύει πως η ΑΕΚ πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο AΡΤ:

Βλέπω ότι υπάρχει μια ομάδα που δουλεύει σε επαγγελματικά πλαίσια. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε αυτό. Μπράβο στον κύριο Λαζόπουλο, που κάνει τα πάντα για να λειτουργεί η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα.

Όλα τα παιδιά είμαστε το ίδιο. Το ίδιο θα πολεμήσουμε, το ίδιο θα είμαστε μαχητές. Ο κάθε παίκτης έχει το βάρος που του αναλογεί».

 Η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τίτλο:

 «Πριν ξεκινήσει ένα παιχνίδι, μπορεί να υπάρχει κάποιο φαβορί. Όταν όμως μπαίνουμε στο γήπεδο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες νίκης είναι 50-50″.

 Για Ευρώπη:

 »Αυτή η ομάδα είναι νωρίς να μιλάει για την Ευρώπη. Εγώ σαν Σάββας θεωρώ ότι στόχος μας είναι να κάνουμε καλά παιχνίδια. Μακάρι να κερδίσουμε και κάποια παιχνίδια. Για να μπούμε στους ομίλους θα είναι «όνειρο». Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

aek-live.gr

Τοτσίδου στο enwsi.gr: «Η αλλαγή δεδομένων στο διοικητικό επίπεδο μόνο καλό θα κάνει»


282967_461499197248649_413960903_n

 Η ταλαντούχα αλλά και μεγάλη άτυχη της περσινής σεζόν για την ΑΕΚ,  Σία Τοτσίδου, μιλά αποκλειστικά στο enwsi.gr για τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Απρίλιο.

Παράλληλα, η 23χρονη ακραία της Ένωσης τονίζει ότι η αποθεραπεία της είναι σε ικανοποιητικό στάδιο ενώ επισημαίνει πως οι πολλές αλλαγές στο φετινό ρόστερ θα κάνουν καλό στην ομάδα.

 Τέλος, η Τοτσίδου αναφέρεται στον «κιτρινόμαυρο» κόσμο ενώ μιλά και για τη «νέα σελίδα» που άνοιξε φέτος η ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Σίας Τοτσίδου στο
enwsi.gr:
 
-Για τι στιγμή του τραυματισμού της:

«Τραυματίστηκα στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, σε μια προσγείωση από άλμα-μπλοκ. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όπως είναι λογικό, διότι στην πιο κρίσιμη περίοδο της ομάδας μου εγώ ήμουν εκτός και δεν μπορούσα να τη βοηθήσω».

-Για την τωρινή κατάσταση της υγείας της

: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε στάδιο αποθεραπείας και ευτυχώς όλα πάνε πάρα πολύ καλά».

-Για την τωρινή κατάσταση της υγείας της:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε στάδιο αποθεραπείας και ευτυχώς όλα πάνε πάρα πολύ καλά».

-Για το αν και πως θα συμμετάσχει στη φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ:

«Ναι, θα ξεκινήσω κανονικά προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, όμως εγώ θα ακολουθήσω ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Αρχικά η ένταση θα είναι μειωμένη και μόλις αποκατασταθώ πλήρως, θα ενσωματωθώ στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα».

-Για τις ριζικές αλλαγές στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ:

 «Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά, αφού είμαστε μόνο τρεις κοπέλες από το περσινό ρόστερ. Πιστεύω, ότι η ανανέωση αυτή μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα. Εμείς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να “δεθούμε” γρήγορα σαν ομάδα, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

-Για τον κόσμο της Ένωσης:

«Ξέρω ότι ο κόσμος είναι πικραμένος από την περσινή χρονιά. Αυτό, εμείς θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε φέτος και για αυτό τους χρειαζόμαστε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Με το μοναδικό τρόπο που στάθηκαν δίπλα μας τόσο χρόνια, έτσι θα ήθελα να συνεχίσουν να μας στηρίζουν».

-Για τη νέα σελίδα στην ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

  «Πιστεύω πως όλες αυτές οι αλλαγές θα κάνουν πολύ καλό στην ομάδα. Τα πράγματα φαίνονται να είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι, αφού στο τιμόνι όλων των τμημάτων βρίσκονται ισχυροί επιχειρηματίες με πολλή διάθεση και αγάπη για την ΑΕΚ».

-Για τις ευχές που δίνει ενόψει της νέας σεζόν:

  «Για τη νέα σεζόν εύχομαι να πετύχουμε όλους μας τους στόχους και φυσικά εύχομαι να είμαστε υγιείς όλες οι αθλήτριες. Αυτό είναι το κυριότερο».

enwsi.gr

Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...Φουλάρει για τον Κοροβέση η ΑΕΚ


Το... παιδομάζωμα του Δημήτρη Μελισσανίδη με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσουν μία ΑΕΚ έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη Super League έχει, ήδη, ξεκινήσει και θα έχει συνέχεια.


Μετά την απόκτηση του Σπύρου Μάνταλου από την Ξάνθη, ο «τίγρης» έχει ρίξει τα πλοκάμια του σε τρεις ακόμα βαρβάτες περιπτώσεις παικτών προκειμένου να δώσει συνέχεια στα μεταγραφικά «μπαμ» και να κάνει την ΑΕΚ δυνατή όπως παλιά. Επόμενός του στόχος είναι ο Νίκος Κοροβέσης και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Μελισσανίδης έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Γιώργο Χριστοβασίλη προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του για την πώληση του νεαρού μεσοεπιθετικού. Οι πρώτες επαφές είναι θετικές, με την πρόταση του «τίγρη» να έχει ικανοποιήσει σε πρώτο βαθμό τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα. Η συμφωνία είναι με στυλ... Μάνταλου και αφορά την έλευση του Κοροβέση στην ΑΕΚ από την επόμενη σεζόν, όταν δηλαδή η ομάδα ανέβει στη Football League.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής απασχόλησε τον ΠΑΟΚ και πρόσφατα τον Παναθηναϊκό, χωρίς, όμως να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό κομμάτι με κάποια από τις δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2017, αλλά θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μείνει μέχρι τότε στον σύλλογο των Ιωαννίνων. Ειδικότερα αν συνεχίσει να πραγματοποιεί τόσο καλές εμφανίσεις και τη φετινή περίοδο με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Ο Κοροβέσης πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στη Super League με 31 συμμετοχές και επτά τέρματα. Πρώτη του παρουσία ήταν στον Παναιγιάλειο την περίοδο 2010-11 με 21 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Σμύρνης, έπαιξε σε 19 αγώνες και σκόραρε τέσσερις φορές. Οσον αφορά το ποσό που θα χρειαστεί να ξοδέψει η Ενωση για να τον αποκτήσει, αυτό δεν θα ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, από την ΑΕΚ δεν τον έχει πλησιάσει επίσημα ακόμα κανένας άνθρωπος. Πριν από μερικές ημέρες, πάντως, ο Κοροβέσης ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της Ενωσης και σίγουρα δεν έκρυψε τη χαρά του, αφού το δέλεαρ της προοπτικής να αγωνιστεί στην Ενωση της νέας εποχής είναι πολύ μεγάλο.

sentragoal.gr

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δρ, Μπουράκι, ο επιστήμονας

Ευδιάθετος, χαμογελαστός, πάντα δίπλα τους. Ο Δρ. Έρικ Μπουράκι έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των Ακαδημιών τα οποία απολαμβάνουν μεταχείριση που παρέχουν ομάδες που λειτουργούν σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Διαβάστε για τις εντυπώσεις τους.

Τα δύο πρώτα γκρουπ των νεαρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έχουν περάσει ήδη από τα τεστ του Έρικ Μπουράκι, ενώ σήμερα θα περάσει το τελευταίο και αύριο αυτό με τους τερματοφύλακες. Όλα όσα ζουν οι μικροί της Ένωσης τους φαίνονται σαν όνειρο, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Εκτός από την τρομερή οργάνωση, στο πλευρό τους έχουν συνεχώς 4-5 ανθρώπους οι οποίοι δεν φεύγουν από πάνω τους παρά μόνο όταν τελειώσουν όλα τα τεστ. Ανάμεσά τους και ο Δρ. Έρικ Μπουράκι, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τις Ακαδημίες της Ένωσης και φέρεται με τον καλύτερο τρόπο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.


Χαμογελαστός και ευδιάθετος δεν σταματάει να τους μιλάει και να τους δείχνει με κάθε τρόπο ότι ενδιαφέρεται και για την παραμικρή λεπτομέρεια που τους αφορά. Παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλος σε ηλικία, και αυτό φαίνεται, κρύβει μέσα του αρκετή ενέργεια την οποία μάλιστα διοχετεύει σε όλους γύρω του.

«Είναι επιστήμονας», σχολίαζαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών οι οποίοι πλέον πηγαίνουν με χαρά για αιματολογικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ, κάτι που στο παρελθόν έμοιαζε σε εκείνους ως αγγαρεία.

Τον Άκη Ζήκο και τους προπονητές τους, τους γνώριζαν από παλιά και είχαν ήδη σχηματίσει την καλύτερη εικόνα για εκείνους. Πλέον δίπλα τους προστέθηκε ο επικεφαλής των τεστ Δρ. Έρικ Μπουράκι, ο οποίος τους κέρδισε αμέσως με τη συμπεριφορά του και τους έδωσε να καταλάβουν ότι η ΑΕΚ έχει ήδη περάσει σε άλλο επίπεδο.

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες οι μικροί της Ένωσης περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσουν δουλειά και να προπονηθούν σκληρά γνωρίζοντας ότι πλέον οι κόποι τους θα ανταμείβονται εφόσον πραγματικά αξίζουν μία θέση στην ΑΕΚ (και σε πρώτη φάση στις Ακαδημίες της).

aek1924.gr

Ζιάγκος στο enwsi.gr: «Ισχυρό σύνολο για να αντέξει το φορτίο της επιστροφής»

9671121Παιδί της ΑΕΚ, χρόνια προπονητής Ακαδημιών της από την εποχή του «Γεώργιος Μόσχος». Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θήτευσε στο τιμ της Ένωσης για χρόνια και από το καλοκαίρι του 2012 είναι ο πρώτος προπονητής της Βασίλισσας. Την ανέβασε στην Α2 και μένει ένα… βήμα για να την φέρει στην φυσική της θέση. Στην Α1. Δεν είναι διόλου εύκολο αυτό το βήμα και σίγουρα θα έχει περισσότερες δυσκολίες από πέρυσι.

 Η Α2 είναι σκληρή, απαιτητική και δύσκολη κατηγορία. Ωστόσο, ο τεχνικός της Βασίλισσας με τους συνεργάτες του και την διοίκηση των Κοτσάτου – Αλεξίου δημιουργούν ένα ρόστερ έτοιμο να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Ο Ζιάγκος μετά το φινάλε των μεταβατικών προπονήσεων και ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας στις 19 Αυγούστου μίλησε στο enwsi.gr για το ρόστερ και την προετοιμασία.
 
«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει μιας από τις πιο δύσκολες σεζόν της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν κράτησαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας για την δεύτερη φάση της προαγωνιστικής προετοιμασίας που θα ακολουθήσει τον Αύγουστο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο σε σώμα και ψυχή και που θα αντέξει το βαρύ φορτίο της ευθύνης για την επιστροφή στην Α1.

 Όπως κάναμε και πέρυσι πετυχαίνοντας το πρώτο βήμα στο κακοτράχαλο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Εύχομαι στους αθλητές μου, τους συνεργάτες μου και τον κόσμο της ΑΕΚ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής της ΑΕΚ.

enwsi.gr

Θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα;

koyrbelisΚάτι δυνατό δουλεύει η ΑΕΚ αναζητώντας τον στόπερ που θα κρατήσει τα ηνία της ομάδας στην άμυνα…

Όπως σας αποκάλυψε το aek-live.gr, ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ για την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης αποτελεί μία πολύ καλή λύση για την Ένωση, που θέλει να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει σωστούς χειρισμούς στην υπόθεση Κουρμπέλη και δεν αποκλείεται να έχουμε θετικές εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως τον ποδοσφαιριστή ήθελε και η Φούλαμ, ωστόσο η μεταγραφή αυτή δεν προχώρησε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

aek-live.gr

Ρίχνει στο καναβάτσο τρεις χρονιές η ΑΕΚ


Μέσα σε 15 ημέρες η ΑΕΚ διάθεσε πάνω από 6.000 εισιτήρια διαρκείας. Ποια ΑΕΚ, όμως; Αυτή της Γ' Εθνικής, χωρίς γήπεδο, με ποδοσφαιριστές πιο χαμηλής αξίας όσο ποτέ άλλοτε και με φόντο την «ταλαιπωρία» δύο τουλάχιστον ετών με αντιπάλους αγνώστου ταυτότητας σε κατηγορίες που δεν έχει «πατήσει» ποτέ ξανά στην 89χρονη ιστορία της. Αλλά ο κόσμος της είναι εδώ, δηλώνει «παρών» και η ανταπόκρισή του ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, ο αριθμός των καρτών αναμένεται να απογειωθεί και να ρίξει στο καναβάτσο τις 3 τελευταίες σεζόν.
Το «Goal» παρουσιάζει τις πωλήσεις διαρκείας της ΑΕΚ την τελευταία 10ετία, με τα φετινά σημάδια να δείχνουν ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον τρεις πρόσφατες σεζόν θα τις... βάλει από κάτω.

Γιατί το λέμε αυτό; Για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την προσφορά-δέλεαρ του Δημήτρη Μελισσανίδη στον κόσμο, τη συμμετοχή του στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οποιος δηλαδή αγοράζει εισιτήριο διαρκείας το μισό από το ποσό που καταβάλλει κατατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο ταμείο που αφορά το χτίσιμο του «ναού». Και γι' αυτό το ποσό ο κάθε κάτοχος διαρκείας παίρνει απόδειξη, προκειμένου να διασφαλιστεί και ο ίδιος ότι τα χρήματα του αφορούν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ο δεύτερος αφορά την επιστροφή προσώπων στο νέο σχήμα. Εκτός από τον Μελισσανίδη, οι οπαδοί έχουν ζεσταθεί από την έλευση των Δέλλα, Λυμπερόπουλου, Ζήκου, Μπορμπόκη στο τεχνικό τιμ. Ανθρώπων με προσωπικότητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον... πλανήτη ΑΕΚ.

Εμπιστοσύνη υπάρχει και στο πρόσωπο του Βασίλη Δημητριάδη από το πόστο του υπεύθυνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οσον αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, το παρελθόν... έχει σβηστεί.

Τέλος, ο τρίτος λόγος αφορά τους αριθμούς. Από τη στιγμή που η πώληση των καρτών ξεπέρασε τις 6.000 σε 15 ημέρες, πώς είναι δυνατόν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ο αριθμός να μην ξεπεράσει τις 10.000 και να φτάσει μέχρι και τις 12.000;

Εκπληκτος ακόμα και ο «τίγρης»

Οταν στις αρχές Ιουλίου η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα τις τιμές των εισιτηριών διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τα πρώτα σχόλια δεν ήταν θετικά.

Ο κόσμος έδειχνε παγωμένος, καθώς περίμενε μείωση τιμών συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Κόντρα στις αρχικές ενδείξεις, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε ανοιχτά την αντίθετη άποψη και θεώρησε ότι οι περισσότεροι οπαδοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του. Ούτε,όμως, και ο ίδιος περίμενε τόσο μεγάλη στήριξη. Ο «τίγρης» έχει μείνει έκλπηκτος με τον αριθμό των καρτών που έχουν διατεθεί και πλέον είναι σίγουρος πως το όριο των 10.000 θα σπάσει για... πλάκα.

2004-05: 17.361

To καλοκαίρι του 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης γίνεται πρόεδρος της ΑΕΚ και διαγράφονται όλα τα χρέη που έχει προς το Δημόσιο, μέσω ενός νομοσχεδίου και του άρθρου 44. Απίστευτη συσπείρωση του κόσμου και επιστροφή στο γήπεδο, με τα διαρκείας να ακουμπάνε τα 18.000.

2005-06: 16.655

Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, η Ενωση κερδίζει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και πραγματοποιεί μια αξιοπρεπή παρουσία στους ευρωπαϊκούς αγώνες, στοιχείο που διατηρεί τις κάρτες σε υψηλά επίπεδα.

2006-07: 20.043

Με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πάγκο η ΑΕΚ έφτασε μια... ανάσα πριν από την πρόκριση από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στη φάση των νοκ άουτ. Μεγάλη επιτυχία η νίκη της επί της μεγάλης Μίλαν στο ΟΑΚΑ με 1-0, με τα διαρκείας να σπάνε το φράγμα των 20.000.

2007-08: 25.586

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με έμπειρους ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε στα χαρτιά (υπόθεση Βάλνερ) από τον Ολυμπιακό. Οι Ριβάλντο, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Δέλλας και Μπλάνκο δημιουργούν μία ισχυρή ομάδα, με τον κόσμο να απογειώνει τα διαρκείας στα 25.000 και να κάνει ένα τεράστιο ρεκόρ.

2008-09: 17.915

Νέος προπονητής ο Γιώργος Δώνης. Αποκτούνται ποδοσφαιριστές όπως ο Αγγελος Μπασινάς, ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο Νάτσο Σκόκο και ο Ράφικ Τζιμπούρ. Η απογοήτευση από την περσινή σεζόν ήταν μεγάλη, ο Νικολαΐδης αποχωρεί από την προεδρία και η μείωση στα διαρκείας ήταν εμφανής.

2009-10: 17.562

Στο τιμόνι επιστρέφει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο ρόστερ προστίθεται παίκτες χαμηλότερης αξίας όπως οι Μάκος, Μανωλάς και Λεονάρντο. Την προεδρία ανέλαβε ο Νάσος Θανόπουλος και από τον Μάρτιο ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο κόσμος είναι εκεί και συνεχίζει να στηρίζει τη νέα προσπάθεια.

2010-11: 12.321

Η αρχή της κατηφόρας. Μεγάλη μείωση του μπάτζετ, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ και επιστροφή των Δέλλα και Λυμπερόπουλου. Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο στο τέλος της σεζόν, αλλά τα διαρκείας πέφτουν κάτω από τα 15.000 μετά από πολλά χρόνια.

2011-12: 8.750

Πάτο έπιασε η Ενωση και ο κόσμος της είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ άλλοτε. Τεράστια μείωση των εξόδων της, τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη κάνουν την εμφάνισή τους και τα διαρκείας κατρακυλάνε κάτω από τα 10.000. Η ομάδα, μάλιστα, τερματίζει πέμπτη στην κανονική διάρκεια και τρίτη μέσω πλέι οφ.

2012-13: 9.200

Η ΑΕΚ γράφει τη χειρότερη σελίδα στην ιστορία της και η συμμετοχή του κόσμου δεν θα μπορούσε να ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι πωλήσεις των καρτών διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα και ο υποβιβασμός έρχεται σαν επισφράγισμα των όσων τραγικών καταστάσεων έζησε ο σύλλογος καθ' όλη τη σεζόν.

sentragoal.gr

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τέλος τα διαρκείας στη Θύρα 15!

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδειξε με το «καλημέρα» ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται από τις πωλήσεις των διαρκείας. Έχει γεμίσει ήδη όλη η Θύρα 15.

 Οι Ενωσίτες συνεχίζουν να αγοράζουν τις κάρτες τους για τη νέα σεζόν με αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, όσοι έχουν σκοπό να κλείσουν διαρκείας για τη θύρα 15 πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει.

Σήμερα πουλήθηκε και το τελευταίο διαρκείας για τη συγκεκριμένη θύρα και ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να επιλέξει κάποια άλλη ώστε να κλείσει θέση για τη νέα σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη θύρα, όπως και στο πέταλο 1-35, βρίσκονται τα φθηνότερα διαρκείας.

aek1924.gr

Κλείνει στόπερ η ΑΕΚ

dellasΗ υλοποίηση του προγραμματισμού για την νέα σεζόν, προχωρά χωρίς να παρεκκλίνει ούτε εκατοστό από το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

 Δυο εβδομάδες πριν η αποστολή αναχωρήσει για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στα Χάνια του Πηλίου, απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες για να κλείσει το ρόστερ. Ήδη το… κοσκίνισμα των παικτών που ήρθαν για δοκιμή έχει μπει στην τελική ευθεία. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Enwsi.gr, άμεσα αναμένεται να κλείσει και η μεταγραφική εκκρεμότητα στο κέντρο της άμυνας.

Στην ΑΕΚ έχουν πάρει τις οριστικές τους αποφάσεις και επ’ αυτών έχουν κάνει και τις απαραίτητες ενέργειες. Και μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να αποκτηθεί και ο παίκτης που θα ενισχύσει το κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για ένα στόπερ, πιθανότατα ξένο, ο οποίος θα μπορέσει να προσθέσει κυρίως εμπειρία, στα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του Κάργα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και ως κόφτης στην μεσαία γραμμή, αρέσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Και αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, αν δηλαδή ο παίκτης είναι ελεύθερος, θα προχωρήσουν στην απόκτηση του.

Φυσικά ανοικτό παραμένει πάντα και το θέμα του Γούτα. Αλλά με δεδομένο πως πρόκειται για μια υπόθεση που θα (αν) προχωρήσει με το ίδιο καθεστώς με την μεταγραφή του Μάνταλου, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν βιάζονται. Σίγουρα πάντως, πρόκειται για μια υπόθεση που δεν θα την αφήσουν.

enwsi.gr

Έξι ανανεώσεις για την ανδρική ομάδα βόλει!

Σε συμφωνία με έξι παίκτες που αγωνίζονταν και πέρυσι στην ΑΕΚ της καρδιάς ήρθαν οι υπεύθυνοι του τμήματος. 

8a31d2d4aa5ba5b6f850fd12f5f861ff_98661
Η ΑΕΚ συμφώνησε με 6 παίκτες του περσινού κορμού του ρόστερ. Οι Νίκος Κρέτσης, Γιάννης Ρουμελιώτης, Ηρακλής Παπαδόπουλος, Γιάννης Αλεξίου, Θωμάς Καπίρης και Θανάσης Σαμαντάς θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στην ΑΕΚ και του χρόνου. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί με τις υπογραφές των παικτών.

Να αναφέρουμε επίσης ότι στις 4 Αυγούστου θα ανακοινωθεί αν η ΑΕΚ θα αγωνίζεται του χρόνου στην Α1 με την διοίκηση να είναι αισιόδοξη.

aek-live.gr

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησε το τρέξιμο στο γκολφ

Στο γκολφ της Γλυφάδας βρέθηκαν για πρώτη φορά νωρίς σήμερα το πρωί (07.30) οι παίκτες της ΑΕΚ για να προπονηθούν.

Το πρόγραμμα φυσικά και περιελάμβανε τρέξιμο, με τους ρυθμούς ωστόσο για... πρώτη μέρα να μην είναι εξοντωτικοί.

Οι ρυθμοί στην πορεία φυσικά και θα ανέβουν. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το τεχνικό τιμ πάρει στα χέρια του τα εργομετρικά τεστ που πέρασαν οι ποδοσφαιριστές τις δύο προηγούμενες ημέρες, θα εκπονήσουν ειδικό πρόγραμμα για όλους, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Οι παίκτες έχουν και το απόγευμα προπόνηση στα Σπάτα στις 18.30.

aek365.gr

ΑΕΚ-Kempa για πάντα μαζί…

Με την εταιρεία Kempa συμφώνησε η ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ που θα αναλάβει την ένδυση για τη φετινή σεζόν.
kempa
Ο Δημήτρης Λαζόπουλος έψαχνε εδώ και καιρό μία εταιρεία που θα «ντύσει» την ομάδα αλλά και τις ακαδημίες και δεν αποκλείεται η Kempa να αναλάβει εξ” ολοκλήρου όλα τα τμήματα του Χάντμπολ.

Πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία, ενώ η εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να φτιάχνει το ρουχισμό ώστε τη Δευτέρα που αρχίζουν οι προπονήσεις να είναι όλα έτοιμα.


Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και συνέντευξη τύπου που θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες της συνεργασίας.

aek-live.gr

Γουστάρει ΑΕΚ σαν τρελός

Η περσινή εμφάνιση του σε συνδυασμό με την ηλικία του, αποτελούν στοιχεία που ψάχνουν στην ΑΕΚ για μεταγραφικούς στόχους. Ο λόγος για τον Στέλιο Βασιλείου του Λεβαδειακού, ο οποίος γουστάρει τον δικέφαλο σαν τρελός. Το AEK1924.gr αποκαλύπτει.

Στα 22 του χρόνια, με σούπερ σεζόν στον Λεβαδειακό (26 συμμετοχές και 7 γκολ), αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την επίθεση και σίγουρα θα ήταν ιδανικός παρτενέρ δίπλα σε ένα παίκτη όπως ο Μπρέσεβιτς.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται του χρόνου και δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία με τον παίκτη "αλα" Μάνταλου. Ο Βασιλείου αποτέλεσε από πέρυσι μεταγραφικό στόχο της Ένωσης, αλλά φυσικά με τα περσινά δεδομένα, παίκτη από τον Κομπότη δεν έπαιρνες ούτε με σφαίρες.

Πλέον οικονομικό θέμα δεν τίθεται ενώ και ο Κομπότης απέναντι του δεν θα έχει τον Δημητρέλο ή τον Αδαμίδη για συνομιλητή αλλά τον Μελισσανίδη.

Ο Στέλιος γουστάρει ΑΕΚΑΡΑ

Από την πλευρά του ο Στέλιος Βασιλείου, από μικρός είχε όνειρο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και πέρυσι ήλπιζε σε μια κίνηση από την Ένωση, αλλά τελικά δεν έγινε. Θέλει σαν τρελός να αγωνιστεί με τον δικέφαλο στο στήθος και ελπίζει αυτή τη φορά να γίνει η κίνηση από τους κιτρινόμαυρους.

aek1924.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ζήκος για τα τμήματα υποδομής: «Για μας νίκη, είναι να βγάζουμε ποδοσφαιριστές»

zikosΟ Άκης Ζήκος, παρουσία του Τραϊανού Δέλλα, του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Αντώνη Κέζου, αναλύει το πλάνο του για την οργάνωση και την λειτουργία των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ, καθώς και την συνεργασία με την πρώτη ομάδα. «Δεν είναι αυτοσκοπός και η νίκη και το πρωτάθλημα.

Όσα περισσότερα παιδιά να βγάλουμε για την πρώτη ομάδα. Για μας αυτό είναι η νίκη και το πρωτάθλημα. Η νίκη πρέπει να προέρχεται από την προσπάθεια» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ζήκου και συνέχισε: «Εμείς να επιλέγουμε τα παιδιά.

Θέλουμε η επιλογή να γίνεται με δικά μας κριτήρια με δικά μας χαρακτηριστικά. Να τα εκπαιδεύσουμε σωστα και να τα διαπαιδαγωγήσουμε. Από μικρή ηλικία στον επαγγελματισμό, να έχουν ήθος. Στο τέλος να έχουμε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Παίκτες με προσωπικότητα. Έλληνες παίκτες». Ο Ζήκος αναφέρθηκε και στην νέα του ιδιότητα, ως τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών:  »Είναι ότι το πιο σοβαρό και δημιουργικό έχω κάνει στην ζωή μου.  Έχω να κερδίσω πολλά και να δώσω πολλά.

enwsi.gr

Περιμένει τις εξελίξεις στη Football League

Η προθεσμία των δηλώσεων για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής λήγει σήμερα και η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Σημαντική μέρα η σηερινή, καθώς λήγει η προθεσμία των δηλώσεων για τη συμμετοχή των ομάδων στη FootballLeague.

Στην Ένωση παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις και περιμένουν να δουν αν κάποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον δρόμο του υποβιβασμού, καθώς η εγγυητική ύψους 500.000 ευρώ αποτελεί «αγκάθι» αρκετών συλλόγων.

Μάλιστα, το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ είναι έτοιμα να δράσει σε περίπτωση που υπάρξει το ενδεχόμενο η ομάδα να ανέβει κατευθείαν στη Β’ Εθνικής.

aek1924.gr

Πάει για Γούτα με κίνηση α λα... Mάνταλου


Nέο μεταγραφικό μπαμ ετοιμάζει ο Δημήτρης Mελισσανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της AEK έχει μπει ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Ξάνθης και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.


Στόχος του «τίγρη» είναι να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό με κίνηση... α λα Mάνταλου. Δηλαδή να τον «δέσει» εν όψει της σεζόν 2014-15, όταν η Eνωση θα παίζει στη Football League. O Γούτας προέρχεται από τις ακαδημίες της Ξάνθης. Tην πρώτη σεζόν 2011-12 δεν πήρε συμμετοχές, αλλά την περσινή σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Super League.

Aγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια και σκόραρε δύο φορές, ενώ είναι μέλος της εθνικής ομάδας K-20, με την οποία μετράει τρεις συμμετοχές. Πρόκειται για έναν ακόμα εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, από τα νέα ανερχόμενα ταλέντα που θέλουν στον «δικέφαλο» να προσθέσουν στη μηχανή τους εν όψει της μεγάλης επιστροφής.

Θέλει ΑΕΚ και... δουλειά ο Κάργας

Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής που προτάθηκε στην Ενωση είναι ο Γιάννης Κάργας. Ο νεαρός στόπερ έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα και φαίνεται να απασχολεί τους ανθρώπους του «δικέφαλου». Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Καβάλα, με την οποία είχε 17 συμμετοχές κυρίως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Πριν από μερικές εβδομάδες κατέθεσε προσφυγή και έμεινε ελεύθερος.

Τον ακολουθούν εξαιρετικές συστάσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα πρέπει να δουλευτεί πάρα πολύ, προκειμένου να προσφέρει άμεσα στους «κιτρινόμαυρους». Με τη φανέλα της Καβάλας πήρε ευκαιρίες, όμως δεν αποτελεί έτοιμη λύση για τον Δέλλα, όπως επιθυμεί ο τεχνικός της Ενωσης για τη θέση του στόπερ.

«Θέλω σαν τρελός να παίξω στην ΑΕΚ! Μακάρι να πάνε όλα καλά και να φορέσω τη φανέλα της, ώστε να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ για τη μεγάλη επιστροφή» τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις του στο aek365 και υποστήριξε ότι είχε ακούσει πριν από εβδομάδες για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ομάδας.

sentragoal.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνεχίζει με τις… εκκρεμότητες

Την έκπληξη έκανε χθες η ΑΕΚ με τον Πέτρο Μάνταλο, όμως εκείνο που προέχει είναι η ενίσχυση στα μετόπισθεν και στα άκρα της επίθεσης. Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ένωσης ο Γιάννης Κάργας της Καβάλας.

Συνεχίζει με τις… εκκρεμότητες 
 Μεταγραφή με… μελλοντική χρήση ανακοίνωσε χθες η ΑΕΚ, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του Πέτρου Μάνταλου από την Ξάνθη.

Ωστόσο, στην Ένωση προέχει το τώρα και η περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Προτεραιότητα για τους «κιτρινόμαυρους» αποτελεί η απόκτηση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα ηγηθεί στα μετόπισθεν και θα είναι ο… δάσκαλος για τους νεαρούς Σταθάκη, Τσούπρο και Ντούμπερετ.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση για δύο στόπερ, ένας των οποίων προορίζεται για το αρχικό σχήμα και ο άλλος θα είναι πιο μικρός σε ηλικία και θα έχει περιθώρια εξέλιξης.

Οι αναζητήσεις γίνονται στο εξωτερικό, ενώ υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που εξετάζονται και από την ελληνική αγορά. Πάντως, εκείνη του Σαρρή του Εργοτέλη δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», στη λίστα με τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας από την Ελλάδα υπάρχει το όνομα του στόπερ της Καβάλας, Γιάννη Κάργα.

Ο 18χρονος αμυντικός προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στη Football League και ήδη φαίνεται πως έχουν υπάρξει επαφές ανάμεσα στους δύο συλλόγου.

Μάλιστα, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα οι άνθρωποι της ΑΕΚ στην απόκτηση του νεαρού παίκτη, ο οποίος μπορεί να παίξει στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» χρειάζεται ενίσχυση και στους ακραίους μεσοεπιθετικούς, όπου πάλι οι… έρευνες γίνονται στο εξωτερικό και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα ο Καρέλης. 
 
sport-fm.gr

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2014-15 ΣΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ» Μάνταλος στο SentraGoal: «Ονειρο ζωής η ΑΕΚ»


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΕΟ

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής από την ΑΕΚ, ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε στο SentraGoal και αποκάλυψε τι ακριβώς έχει ειπωθεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του ίδιου και της Skoda, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί στην Αθήνα για να μιλήσει με ανθρώπους της «Ενωσης».

«Το πρωί μίλησα με ανθρώπους της Ξάνθης και με ρώτησαν, αν θέλω να πάω στην ΑΕΚ. Η απάντηση μου ήταν ότι είναι όνειρο ζωής για μένα η ΑΕΚ», επεσήμανε ο Μάνταλος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά είμαι ενθουσιασμένος».

 Την έκπληξη του καλοκαιριού, λοιπόν, έκανε η ΑΕΚ, η οποία απέκτησε τον Πέτρο Μάνταλο της Skoda Ξάνθη που μέχρι πρότινος ακουγόταν έντονα για τον νταμπλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό.
«Βόμβα», λοιπόν, έριξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η ΑΕΚ, η οποία απέκτησε τον 22χρονο μέσο που θα ενταχθεί στο δυναμικό της με καθυστέρηση ενός έτους, δηλαδή από τη σεζόν 2014-15. Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεσμευόταν με την ακριτική ομάδα ως το 2017.
Την περίοδο 2012-13 ο Μάνταλος είχε 31 εμφανίσεις και 5 γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης, ενώ πέρσι είχε 17 συμμετοχές και 2 γκολ. Τις σεζόν 2009/10 και 2010/11 είχε συνολικά 5 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία, ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Ελπίδων.

Εκείνο, βέβαια, που πρέπει να επισημανθεί είναι πως παραμένει χωρίς διευκρίνηση το πώς θα παίζει ο Μάνταλος τη φετινή σεζόν στη Ξάνθη. Αν, δηλαδή, θα είναι δανεικός στους ακρίτες, αν η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι. Τι ισχύει δηλαδή για τη μεταγραφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τη Skoda Ξάνθη να εντάξει στο δυναμικό της από την περίοδο 2014-15 τον ποδοσφαιριστή της τελευταίας Πέτρο Μάνταλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης!

Τι δήλωσε στο σάιτ της Skoda

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ο Μάνταλος μίλησε και στο επίσημο σάιτ της Skoda Ξάνθη δηλώνοντας ευτυχισμένος.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάνταλου:

«Ήταν όνειρο ζωής αυτό που έγινε. Είμαι ευτυχισμένος. Ευχαριστώ από την ψυχή μου όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να γίνει αυτό. Αυτή τη χρονιά θα τα δώσω όλα για την ομάδα που με ανέδειξε και που στάθηκε δίπλα μου σαν οικογένειά μου».

sentragoal.gr

Η ελπίδα και το όραμα επέστρεψε στο πρόσωπο του κόσμου

Η ώρα έχει πλησιάσει τις 20.00 και ο Τραϊανός Δέλλας σφυρίζει τη λήξη του «διπλού» που διεξάγεται στα Σπάτα. Οι ποδοσφαιριστές συγκεντρώνονται στο κέντρο του γηπέδου και κάνουν για λίγα λεπτά διατάσεις. Ο «Τράι» δίνει την εντολή και όλοι σηκώνονται κατευθυνόμενοι προς τον κόσμο. Είναι η στιγμή που η ομάδα... υποκλίνεται στον υπέροχο κόσμο της. Σε αυτόν που ούτε η Β' ούτε η Γ' ούτε καμία καταστροφή δεν κατάφερε να τον λυγίσει.

Είμαστε στις 22 Ιουλίου. Το θερμόμετρο έχει πιάσει 40άρια. Εποχή που πολλοί Αθηναίοι βρίσκονται μακριά από την πρωτεύουσα για τις διακοπές τους. Και όμως. Περίπου 2000 κόσμος φτάνει με κάθε τρόπο στο προπονητικό κέντρο. Των Σπάτων, για να μην το ξεχνάμε. Εκεί όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη ή πολύ δαπανηρή. Τα αυτοκίνητα ουρές. Τα λεωφορεία βγάζουν κύματα κόσμου, με κιτρινόμαυρες μπλούζες και κασκόλ.

Για όσους δεν... ενημερώθηκαν, η ΑΕΚ ζει. Η ΑΕΚ ξαναγεννιέται και ο κόσμος της ήταν ο πρώτος που έδωσε σήμερα το σύνθημα. Αυτόν, που πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ηγέτης αυτής της προσπάθειας, εξύμνησε πολλάκις στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του. Αυτός ο κόσμος έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα. Η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη της σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο.

Σε κανένα πρόσωπο δεν έβλεπες... πένθος. Μικρά παιδιά. Γυναίκες. Άντρες μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και η Original, που δεν αφήνει ποτέ μόνη της την ΑΕΚ. Παντού μπορούσες να αντικρίσεις την ελπίδα. Την ελπίδα που έγινε και πάλι (βάσιμα) σύνθημα στα χείλη των οπαδών της: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα σύνθημα που δονούσε συνεχώς την ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τα τύμπανα και τα καπνογόνα, η προπόνηση θύμισε κάτι από... ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακόμα και αν τα περισσότερα παιδιά που φορούσαν τον δικέφαλο, δεν τα γνώριζαν.

Δίπλα στην ομάδα και ο «Τίγρης». Δεν μπορούσε να λείπει. Ήταν ο πρώτος που έστειλε το μήνυμα πως τώρα η ΑΕΚ τους χρειάζεται όλους δίπλα της και δεν θα μπορούσε να φανεί υπόλογος στον εαυτό του και στον κόσμο της Ένωσης. Άλλωστε, όπως φάνηκε και κατά την εμφάνισή του, η παρουσία του και μόνο, έδωσε τη ΣΙΓΟΥΡΙΑ σε όλους, πως η ΑΕΚ όχι απλά θα επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Στην κορυφή.

Με σοβαρό ύφος, αλλά εμφανώς ικανοποιημένος για την παρουσία του κόσμου, που έσπευσε στα Σπάτα να σταθεί δίπλα στην ομάδα, παρακολούθησε περίπου 20 λεπτά της προπόνησης και εν συνεχεία επέστρεψε στο γραφείο του. Από κοντά και οι συνεργάτες τους, με τους οποίους μιλούσε συνεχώς και σχολίαζε τα όσα έβλεπε στο γήπεδο, αλλά και γύρω από αυτό.

Σίγουρα η φετινή «πρώτη» της ομάδας, θα είναι η πιο... ξεχωριστή από κάθε άλλη. Όσοι κατάφεραν (γιατί υπήρχαν και πολλοί που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν) και βρέθηκαν το απόγευμα στα Σπάτα, θα κρατήσουν για πάντα στη μνήμη τους αυτή την ημέρα. Είναι η πρώτη μέρα της αναγέννησης. Η πρώτη μέρα της... επιστροφής.

aek365.gr

Γενικός Διευθυντής της Βασίλισσας ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς

Η ΑΕΚ στελεχώνει και σημαντικές θέσεις εκτός του αγωνιστικού τμήματος και στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Παπαλουκά. Πρόκειται για παλιό μπασκετμπολίστα ομάδων της ΕΣΚΑ, ενώ είναι και αδερφός του Θοδωρή Παπαλουκά. Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει επαφές για να στελεχώσει θέσεις σε σημαντικά τμήματα της ΑΕΚ.
 
enwsi.gr

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Βλέπει» Ρόκσα η ΑΕΚ

Τον 22χρονο Σέρβο μέσο Ντάρκο Ρόκσα δοκιμάζει η ΑΕΚ. Διαβάστε το προφίλ του παίκτη που θα περάσει από το μικροσκόπιο του Δέλλα.

«Βλέπει» Ρόκσα η ΑΕΚ (video) 
 Την περίπτωση απόκτησης του Ντάρκο Ρόκσιτς εξετάζει η ΑΕΚ. Ο 22χρονος Σέρβος μέσος βρέθηκε σήμερα στα Σπάτα και θα περάσει από το μικροσκόπιο του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος και θα αποφανθεί αν μπορεί να βοηθήσει τη νέα ομάδα που «χτίζεται» από σήμερα.

Ο Ρόκσα, που αγωνίζεται ως κεντρικό χαφ και εσωτερικός μέσος, είναι γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1991, αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Παρτιζάν, παρέμεινε εκεί μέχρι το 2008, ενώ πέρασε από Ζέμουν και Νόβισαντ. Ο αριστεροπόδαρος άσος με την τελευταία είχε φέτος 25 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ πέρσι 30 εμφανίσεις και 7 τέρματα.

Συνεπώς τρεις είναι οι παίκτες που δοκιμάζονται από την ΑΕΚ, καθώς υπάρχουν ακόμη ο 18χρονος αμυντικός Άνταμ Τζανετάκος (με θητείες σε Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου) και ο 19χρονος μέσος Θωμάς Ντάφλας (έπαιζε στο Μοσχάτο). 
 
sport-fm.gr
 

Δέλλας: Άνοδος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στους ποδοσφαιριστές λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση αλλά δεν θέλησε να πει πολλά.
dellas
Ο «Κολοσσός» τόνισε στους παίκτες πως η ΑΕΚ περνάει μία μεταβατική περίοδο και στόχος είναι να εξασφαλιστεί η άνοδος το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, θέλησε να τους περάσει το μήνυμα πως παίζουν σε έναν τεράστιο σύλλογο και θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για αυτόν.

«Καλή χρονιά σε όλους. Η ΑΕΚ περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο και πρέπει όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιστρέψει εκεί που της αρμόζει. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την άνοδο και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την επιστροφή. Άλλωστε πρέπει όλοι να καταλάβετε τι μέγεθος είναι η ΑΕΚ και να δώσετε το καλύτερο δυνατό» είπε ο Δέλλας και στη συνέχεια ανέλαβε… δράση ο Αντώνης Κέζος.

aek-live.gr

«Όλοι μαζί σαν οικογένεια»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλωσόρισε τους παίκτες της ΑΕΚ και τους τόνισε ότι πρέπει να είναι ενωμένοι σαν οικογένεια για να πετύχουν τους στόχους τους.

 «Είναι μια νέα αρχή που γίνεται για την ΑΕΚ. Όλοι ξέρετε σε ποια ομάδα έχετε έρθει. Θα είναι δύσκολη χρονιά. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που είναι η φυσική της θέση», τόνισε αρχικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε:



«Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Εδώ είμαστε όλοι μαζί, να νιώθετε ότι είμαστε οικογένεια. Θα είμαστε κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστεί».

aek1924.gr

Πρώτη στη (νέα) ΑΕΚ με ταξί και... γονείς!


Η νέα εποχή στην ΑΕΚ και επί αγωνιστικού επίπεδου ξεκίνησε…



Λίγο μετά τις 6:30 ο Βασίλης Δημητριάδης πέρασε το κατώφλι των εγκαταστάσεων στα Σπάτα, ακολοθούσαν μέχρι τις 7:00 τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και σχεδόν 15 λεπτά αργότερα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα να βρίσκεται στις επάλξεις στις 7:30.

Οι παίκτες, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ήταν παίκτες με τον Κορδέρο να φθάνει με ταξί, οι νεαροί παίκτες συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, ενώ την προσοχή όλων συγκέντρωσε ο Νίκος Γεωργέας που μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στα Σπάτα.

Στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ βρέθηκε επίσης ο Άνταμ Τζανετόπουλος, ο 18χρονος αμυντικός που πέρασε από Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου, για να δοκιμαστεί από τον Τραϊανό Δέλλα.
Ο Αντώνης Κέζος επιθεώρησε την κατάσταση των δύο γηπέδων και η πρώτη προπόνηση άρχισε λίγο μετά τις 8:00 παρουσία 22 παικτών.

Η πρωινή… ησυχία θα δώσει τη θέση της στην απογευματινή φασαρία. Η δεύτερη προπόνηση έχει οριστεί για τις 18:00 και μισή ώρα μετά θα ανοίξουν οι πόρτες στα Σπάτα για τους οπαδούς και τα ΜΜΕ.

Οι παίκτες που έδωσαν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση:

Τερματοφύλακες: Βούρας, Καραγκιολίδης, Ντούνης.

Αμυντικοί: Τσούπρος, Σταθάκης, Ντούμπερετ, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Αργυρίου, Γεωργέας.

Μέσοι: Κορδέρο, Ρόβας, Παληαρούτας, Κέζος, Ανάκογλου, Γροντής.

Επιθετικοί: Μπρέσεβιτς, Μούργκα, Καλογέρης, Ράμα (δεν έχει ανακοινωθεί).

Το σύνθημα των Μπάγεβιτς-Δέλλα

Σύνθημα για επάνοδο της ΑΕΚ στη θέση που της αρμόζει, έσπευσαν να δώσουν στην πρωινή προπόνηση της «Ενωσης»τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και ο Τραϊανός Δέλλας.
«Είναι μια νέα αρχή που γίνεται για την ΑΕΚ, όλοι ξέρετε σε ποια ομάδα έχετε έρθει», είπε χαρακτηριστικά στους παίκτες της «Ενωσης» ο Μπάγεβιτς.

Θα είναι δύσκολη χρονιά. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που είναι η φυσική της θέση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Εδώ είμαστε όλοι μαζί, να νιώθετε ότι είμαστε οικογένεια. Θα είμαστε κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστεί»., κατέληξε ο «Ντούσκο».

Από την πλευρά του, ο Δέλλας χαιρέτησε έναν-έναν ξεχωριστά τους παίκτες, λέγοντας στο τέλος πως «είναι μια μεταβατική περίοδος. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε γρήγορα την πρώτη θέση, όμως δεν πρέπει να λέμε πάρα πολύ. Ξέρετε όλοι ποια είναι η ΑΕΚ και πρέπει να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Ο νεαρός προπονητής της «Ενωσης» επεσήμανε πως παρότι η ομάδα είναι φαβορί για την άνοδο στη Football League, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές στη δουλειά τους και να είναι σοβαροί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Δοκιμάζει «Ρόκσα»

Ταυτόχρονα στην ΑΕΚ θα δοκιμαστεί και ο Ντάρκο Ρόκσιτς.
Ο 22χρονος Σέρβος αγωνίζεται ως κεντρικό χαφ και εσωτερικός μέσος, είναι γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1991, αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Παρτιζάν, παρέμεινε εκεί μέχρι το 2008, ενώ πέρασε από Ζέμουν και Νόβισαντ. Ο αριστεροπόδαρος άσος με την τελευταία είχε φέτος 25 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ πέρσι 30 εμφανίσεις και 7 τέρματα.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

5.000!!! Τρελαίνουν κόσμο οι ΑΕΚτζήδες


kosmosΤο πάθος και η αγάπη με την οποία αντιμετωπίζουν τον σύλλογο οι φίλοι της ΑΕΚ είναι δεδομένη και σταθερά επιβεβαιωμένη εδώ και χρόνια.

Αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, κάθε λογική, κάθε τι που μπορεί να συγκριθεί.

Σε λιγότερες από δέκα ημέρες διάθεσης των φετινών καρτών διαρκείας, ήδη η Ενωση έφτασε στο αστρονομικό νούμερο των 5.000! Η ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, χωρίς ηχηρές μεταγραφές, χωρίς ευρωπαϊκά μεγαλεία.

Ωστόσο, ο κόσμος μπαίνει μπροστά ακόμα μια φορά. Είναι εκεί, για να στηρίξει την ομάδα. Είναι εκεί για να συμβάλει στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Είναι εκεί για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, που αυτή τη φορά θα μπει και θα δημιουργηθεί σε στέρεες βάσεις. Είναι εκεί για να στηρίξει τον Μελισσανίδη, αλλά και όλες τις μεγάλες προσωπικότητες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας που μπήκαν μπροστά.

Η ΑΕΚ ξεπερνά ακόμα και το ξεκίνημα της χρονιάς του Ριβάλντο. Μόνο που τότε υπήρχε ένας σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς και η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, υπάρχει μόνο το γήπεδο και η επιστροφή. Αλλά η τεράστια δυναμική που δίνει ο κόσμος στην ομάδα με αυτές τις 5.000 σε διάστημα λίγων ημερών, δείχνει πόσο μεγάλο μέγεθος ήταν, είναι και παραμένει η ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ...enwsi.gr

Ο Ζήκος για το μέλλον της ΑΕΚ

Ανοικτή συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου θα έχει την προσεχή Πέμπτη (12.00) ο Άκης Ζήκος.


Ο διευθυντής των Ακαδημιών της ΑΕΚ θα συναντήσει στο ΟΑΚΑ τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, με σκοπό να τους αναλύσει το πλάνο του για τον νέο τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της Ένωσης.

aek365.gr

Ενίσχυση με διαρκείας από Γκούμα-Χατζηιωάννου!

Ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηιωάννου μπορεί να μην ασχολούνται ενεργά με τη διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά ενισχύουν τη νέα προσπάθεια με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.
xatziiwannu

Οι δύο άνδρες που έχουν ανακοινώσει πως θα ενισχύσουν τον… παρά του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ανέγερση του γηπέδου αγόρασαν 10 ακριβά διαρκείας, σύμφωνα με τη livesport, και κατέθεσαν συνολικό ποσό 20 χιλιάδες ευρώ.

Δεν μένουν άπραγοι λοιπόν και οι παλιοί μέτοχοι που από τη στιγμή της επαναδραστηριοποίησης του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Κιτρινόμαυρα κοινά είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν.


aek-live.gr

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Με κόσμο η «πρώτη» της ΑΕΚ

Οι φίλαθλοι της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την απογευματινή προπόνηση της ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα (22/7).

Αν και η «πρώτη» της ΑΕΚ έχει προγραμματιστεί για το πρωί (08:00) της Δευτέρας, οι Κιτρινόμαυροι ανακοίνωσαν ότι ο φίλαθλος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την απογευματινή προπόνηση που θα είναι ανοιχτή για τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των προπονήσεων για τη νέα σεζόν.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013.

08.00 : Προπόνηση στα Σπάτα (κλειστή)

18.00 : Αγιασμός (κλειστός)

18.30 : Προπόνηση στα Σπάτα (ανοιχτή για τους φιλάθλους της ομάδας μας και για τον Τύπο).

aek1924.gr

Ξεκινάει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην Empire

Το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης (11/7) το ΣΔΟΕ έκανε «έφοδο» ταυτόχρονα στα γραφεία της Empire στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γραφείο του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Βασίλη Πουλάκου, διενεργώντας σε πρώτη φάση έλεγχο στο αποθεματικό της εταιρείας. Οι άνθρωποι της Empire ενημερώθηκαν ότι έπειτα από αυτό θα ακολουθήσει και έλεγχος στα βιβλία της εταιρείας και θα... ξεσκονιστούν όλα της τα οικονομικά στοιχεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οποιασδήποτε μορφής παραβάσεις. Πάντως, οι ιθύνοντες της Empire δηλώνουν σίγουροι ότι δεν πρόκειται να προκύψει κανένα άλλο ζήτημα για την εταιρία, πλην των διαπιστωμένων χρεών που είναι γνωστό ότι έχει... Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε τονίζει ξανά, οι οποιεσδήποτε εξελίξεις στην Empire δεν αγγίζουν σε τίποτα τόσο την ΑΕΚ της νέας εποχής, όσο ακόμη και την ΠΑΕ που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, καθώς εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει η επίσημη συνεργασία μαζί της.

aek365.gr

Αυτός είναι ο Ισπανός που ενδιαφέρει την ΑΕΚ!


juanpe2To πλήρες όνομα του είναι Juan Pedro Ramírez López. Ο λόγος για τον νέο μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, ο οποίος ακούει πιο απλά στο όνομα Χουάνπε!

Ο νεαρός Ισπανός αμυντικός ενδιαφέρει την Ένωση, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ ταλέντο. Γεννημένος στην περιοχή Las Palmas της Ισπανίας, ο Χουάνπε είναι σήμερα 22 ετών και έχει ύψοχς 1,90. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμα σέντερ μπακ, που ωστόσο δεν υστερεί σε ταχύτητα, γι” αυτό και θα μπορούσε να αγωνηστεί και στη θέση του αμυντικού χαφ.

Ο Χουάνπε ξεκίνησε την καριέρα του από τη Β΄ομάδα της Las Palmas το 2008. Μετά από δύο χρονιές και έχοντας 43 συμμετοχές και 2 γκολ προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα της Las Palmas αγωνίζεται από το 2009 και αριθμεί 32 συμμετοχές και 1 γκολ στη Segunda Division.

aek-live.gr

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Θα μπαίνετε στο γήπεδο και θα ζαλίζεστε!»


gipedo1«Θα σας φτιάξω την Αγιά Σοφιά. Θα είναι ένα γήπεδο-κόσμημα, μοναδικό σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι το σπίτι μας.

Θα κάνουμε…καμπαναριά, θα γίνουν πράγματα που δεν θα έχετε ξαναδεί. Θα μπαίνετε στο γήπεδο και θα ζαλίζεστε. Θα είναι ένα γήπεδο στολίδι».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αφοπλιστικός μιλώντας προς την αντιπροσωπεία μελών της Original, αναφερόμενος στο κόσμημα της Νέας Φιλαδέλφειας που οραματίζεται. Ένα γήπεδο μοναδικό, που δεν θα έχει όμοιο του και θα κάνει τη διαφορά.

Εύλογο, πως αυτό το γήπεδο χρίζει την κατάλληλη συμπεριφορά. «Από εσάς θέλω να προστατέψετε την ομάδα και το σπίτι μας. Θέλω να κάνετε τη διαφορά στην εξέδρα. Δεν θέλω να ακούσω ξανά για επεισόδια και φασαρίες. Εσείς πρέπει να προστατεύετε την ομάδα», ήταν το αίτημα του «τίγρη». Αν και δεν χρειάζονταν πολλά, δεδομένου πως οι φίλοι της Ενωσης ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και θέλουν πολύ, να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές και να προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης είναι η προσδοκία, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να μετατραπεί σε πανίσχυρη έδρα. Όπως τότε, που η Ενωση μπορούσε να κάνει το απόλυτο στο γήπεδο της και να πηγαίνει με άλλον αέρα εκτός έδρας. Που οι αντίπαλοι έχαναν από τη…Δεκελείας τα ματς με την ΑΕΚ και δε σκέφτονταν καν, πως θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ...enwsi.gr

Ζόρια για τον Σταύρο...

Ο ιδιοκτήτης μαγαζιού παγωμένου γιαουρτιού και (ατυχώς για εκείνη) πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης, κινδυνεύει σύμφωνα με δημοσίευμα άμεσα με αυστηρές ποινικές κυρώσεις. Τι αναφέρεται για off-shore εταιρείες.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, πολλοί εκ των οποίων έχουν βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με τον Νόμο και κινδυνεύουν άμεσα με αυστηρές κυρώσεις.
Ήδη, ο πρώτος που έσυρε τον… χορό, είναι ο Νίκος Θανόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επί 20 ευρώ την ημέρα για παράβαση του νόμου 1882/90 που αφορά χρέη προς το Δημόσιο!

Αναρωτιέστε ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος; Όπως έπιασαν τα ραντάρ του AEK live από… ΣΔΟΕ μεριά, ο Σταύρος Αδαμίδης ενδέχεται να ακούσει ίσως και αυστηρότερη ετυμηγορία απ” αυτή του προκάτοχου του στον προεδρικό θώκο (Θανόπουλου). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν μερικές ημέρες έγινε ντου του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Empire.

Η τελευταία επίσκεψη των «ράμπο» ίσως είναι μία προειδοποίηση για τον 39χρονο δικηγόρο, αλλά όχι η μόνη. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει από τον ανακριτή μέλη του ΔΣ της περιόδου προεδρίας του, οι οποίοι καλούνται να δώσουν μαρτυρίες για πεπραγμένα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΚ και πλέον ισχυρού άνδρα της… Yasu Frozen Yogurt.

Δικαστικός Γολγοθάς

Η σχέση του Σταύρου Αδαμίδη με τα δικαστήρια άρχισε με τα πλημμελήματα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Πήρε αναβολή λόγω ρύθμισης, αλλά το πιθανότερο είναι να καθήσει ξανά στο εδώλιο, εφόσον είναι απίθανο οι ρυθμίσεις να τηρηθούν.

Εν συνεχεία είναι βέβαια το κακούργημα της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 4,45 εκ. ευρώ, για το οποίο του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και εγγύηση ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ η εκδίκαση ορίστηκε για το 2014.

Τα βάσανα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ όμως δε σταματούν εδώ. Η αρχή κατά του ξεπλύματος του «βρώμικου» χρήματος έχει στα χέρια της στοιχεία που πιστοποιούν τη σχέση του Σταύρου Αδαμίδη με δύο εταιρείες offshore, τις οποίες είχε κατονομάσει σε επιστολές του ο Γιώργος Κιντής. Θυμάστε άλλωστε τα γνωστά email του τελευταίου, ο οποίος έθετε ερωτήματα για την Empire (του στυλ «που πήγαν Σταύρο τα εκατομμύρια;).

Πρόκειται για τη Hyfold Trading Limited και Motown Enterprises S.A. Εφόσον αυτές δεν αναγράφονται στο «πόθεν έσχες» που είχε την υποχρέωση να υποβάλει ως πρόεδρος της ΑΕΚ, τότε θα είναι υπόλογος για ένα ακόμη κακούργημα.

Offshore… μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η αρχή ερευνά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο… υπεράκτιων εταιρείων. Από την πρώτη ( Hyfold Trading Limited) έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που μπήκαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Με απλά λόγια; Η συγκεκριμένη offshore αγόρασε μισό εκατομμύριο μετοχές της κιτρινόμαυρης Εταιρείας, δεν εμφανίστηκε ποτέ σε ΓΣ και όλοι αναρωτιούνται που βρήκε ο 39χρονος δικηγόρος τόσα λεφτά…

Κινήσεις εμφανίζονται και στο λογαριασμό της δεύτερης, οι οποίες πρόκειται να αντιπαραβληθούν με τις κινήσεις στο ταμείο της ΠΑΕ και της Empire. Εφόσον ο Αδαμίδης δεν μπορέσει να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος(σημειωτέον ότι για το ίδιο αδίκημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια).

Το βραδυκίνητο στοκ έκανε φτερά

Στη δικαιοσύνη εκκρεμεί και η μήνυση του Γιώργου Κιντή για το στοκ της Puma. Κάπου μεταξύ Νικολαΐδη, Θανόπουλου και Αδαμίδη «έκανε φτερά» στοκ αξίας τουλάχιστον 4 εκ. ευρώ. Είναι το ίδιο υλικό που ο Θανόπουλος είχε χαρακτηρίσει βραδυκίνητο απόθεμα στοκ. Αν δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν το τι απέγινε, είναι πιθανό να απαγγελθεί κατηγορία για κακουργηματική απιστία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην Empire βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει, από μια εταιρεία που αρνείται πεισματικά (για δεύτερη συνεχή χρονιά) να δημοσιεύσει ισολογισμό. Πάντως, το ΣΔΟΕ ψάχνει συγκεκριμένες εγγραφές, τις οποίες και θα διασταυρώσει με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Τέλος, εκκρεμεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ—αυτός που είχε ζητήσει η Ερασιτεχνική από τον Ιωαννίδη.

Όπως καταλαβαίνετε, ο κλοιός στενεύει επικίνδυνα γύρω από τον Σταύρο Αδαμίδη αλλά και όσους έχουν περάσει από τον προεδρικό θρόνο της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Το περίεργο ίσως και αστείο της υπόθεσης ξέρετε ποιό είναι; Ότι το ΣΔΟΕ έφερε στην ΑΕΚ ο ίδιος ο Αδαμίδης και όπως φαίνεται η κίνησή μπορεί να γίνει καταδικαστική για τον ίδιο. Αυτό είχε ειπωθεί μάλιστα σε υστερόγραφο επιστολής πρώην μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Το ΣΔΟΕ το έφερε στην ΠΑΕ ο κ. Αδαμίδης όταν δημοσιοποίησε τον Διαχειριστικό Έλεγχο στις 21/01/2011. Από τότε το ΣΔΟΕ ασχολείται μαζί μας», είχε ειπωθεί συγκεκριμένα από τον Κώστα Κοτσώνη.

aek1924.gr

Ο Μπόβαλης έβαλε λεφτά για την Παπαφωτίου!

Με τη συμβολή και του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ηλία Μπόβαλη, παρέμεινε η Αθηνά Παπαφωτίου στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ένωσης!

924208Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε η Αθηνά Παπαφωτίου να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ! Ωστόσο, η συμφωνία με την 24χρονο πα σαδόρο δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους ανθρώπους της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Ένωσης, της οποίας τα ηνία πλέον χειρίζεται, εκτός από τον Κώστα Παπαδημητρίου, η Φένια Παπαγεωργίου.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ως γνωστόν, τη φετινή χρονιά υπήρξε μία κρίση στην ομάδα, αφού τα οικονομικά δεδομένα στην ΠΑΕ, επηρέασαν και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα της Ένωσης. Η Αθηνά λοιπόν μετά το τέλος του πρωταθλήματος ήταν αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα στην καριέρα της! Συγκεκριμένα η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια εξέταζε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού προκειμένου να κάνει τα πρώτα της βήματα εκτός Ελλάδας. Το είχε πάρει απόφαση μάλιστα να ρίξει… μαύρη πέτρα στην Α1.

Η ΑΕΚ όμως την ήθελε! Την ήθελε πολύ! Το δήλωσε και η ίδια στο AEK live. «Μου έδειξαν ότι με θέλουν στην ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε συγκεκριμένα. Για να παραμείνει όμως χρειάστηκε η συμβολή ενός ανθρώπου που είναι φίλαθλος της ΑΕΚ και πλέον αιμοδότης της.
Ο λόγος για τον Ηλία Μπόβαλη! Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι ο άνθρωπος που θα στηρίξει με τις δυνάμεις του το γυναικείο βόλεϊ της Ένωσης, βοηθώντας τον Κώστα Παπαδημητρίιου και τη Φένια Παπαγεωργίου στο δύσκολο έργο τους.

Ο Μπόβαλης έπεισε την Αθηνά να παραμείνει κιτρινόμαυρη, τονίζοντας στην αθλήτρια ότι πλέον ότι ξημερώνει μία νέα μέρα στην ομάδα. Θα υπάρξει σταθερότητα και η κρίση της περσινής σεζόν θα αποτελέσει μία κακή ανάμνηση. Έτσι, όλο το κιτρινόμαυρο επιτελείο θα είναι προσηλωμένο στον στόχο της επιστροφής στην κορυφή και όχι στα προβλήματα που προέκυπταν λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων.

Στήριγμα από πέρσι-πήρε και Ιβάνοβα

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη κίνηση στήριξης του Μπόβαλη στο γυναικείο βόλεϊ της ΑΕΚ. Την περσινή σεζόν ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της, του είχε ζητηθεί να βοηθήσει το τμήμα. Απλά φέτος το θέμα προχώρησε και αποφάσισε να συνδράμει πιο ενεργά. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η μεταγραφή της Ισαμπέλα Ιβάνοβα ολοκληρώθηκε χάρη στους χειρισμούς του ισχυρού άνδρα της Elibo Productions…

Είναι… Ηλία φαεινότερο ότι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ θα πάει για μεγάλα πράγματα φέτος. Γιατί υπάρχει Ένωση δυνάμεων και στήριξη (και άλλων) αφανών ανθρώπων! Κρατήστε το τελευταίο που σας γράφουμε. Οι στόχοι είναι υψηλοί. Όπως δήλωσε άλλωστε και η Παπαφωτίου στο ΑΕΚ Live, πρέπει πρέπει να κατακτήσει ό,τι δεν κατάφερε πέρσι.

aek-live.gr

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τα τρία γράμματα που προκαλούν πανικό ακόμα και από την Γ” Εθνική

melissanidis3Ο Δημήτρης Μελισσανίδης το είπε ξεκάθαρα πριν από λίγες ημέρες. “Δεν καταλαβαίνω τον πανικό τους. Τρία γράμματα είναι μόνο…”. Φαίνεται πάντως, πως αυτά τα τρία γράμματα που συνθέτουν την ΑΕΚ και η διαδικασία της επιστροφής, προκαλούν φόβο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο της υπόθεσης για τη μεταγραφή του Ορέστη Καρνέζη από τον ΠΑΟ στην Ουντινέζε.

Η μεταγραφή “σκάλωσε”, επειδή οι “πράσινοι” έθεταν ως βασική προϋπόθεση την ύπαρξη ρήτρας για πιθανή επιστροφή του διεθνή τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις ομάδες που έθεταν απαγορευτικό ήταν – αναμενόμενα – ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ, αλλά βρισκόταν και η ΑΕΚ. Σαφές δείγμα, πως υπάρχει τεράστιο άγχος για τη διαδικασία επιστροφής.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ....enwsi.gr

Ο πιθανός όμιλος της ΑΕΚ στην Γ' Εθνική

Ο σχεδιασμός της ΕΠΟ για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει μπει στην τελική ευθεία, παρότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Διαβάστε το τελευταίο και πιθανότερο σενάριο για τις ομάδες που θα απαρτίζουν τον όμιλο της Ένωσης. Σε Κρήτη και Κυκλάδες θα πάει η ΑΕΚ.
 Μετά από σχεδόν δύο μήνες συνελεύσεων και συζητήσεων στην Ομοσπονδία φαίνεται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική απόφαση για την συγκρότηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Το πλάνο το οποίο δείχνει να επικρατεί των υπόλοιπων που συζητήθηκαν είναι να υπάρξει ισομερής κατανομή των ομάδων ανάλογα με το τόπο στον οποίο βρίσκονται.

Σε Κρήτη και Κυκλάδες το ταξίδι

Όσον αφορά τις ομάδες της Αττικής, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ΑΕΚ, θα υπάρξουν δύο όμιλοι, από τις έξι κατηγορίες συνολικά, στους οποίους θα χωριστούν στα ίσα οι ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Το ανάλογο θα συμβεί και με τις ομάδες της Κρήτης αλλά και των Κυκλάδων, ούτως ώστε να υπάρχουν και στους δύο ομίλους τα ανάλογα εκτός έδρας παιχνίδια. Όσον αφορά λοιπόν την ΑΕΚ, στον όμιλο της αν όλα εξελιχθούν με την παραπάνω διαδικασία, θα έχει τέσσερις κρητικές ομάδες, μια κυκλαδίτικη και οι υπόλοιπες θα είναι από το λεκανοπέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι όμιλοι θα απαρτίζονται από 16 ομάδες, ενώ υπάρχει σκέψη στα κατά τόπους σωματεία να δίνονται κάποια χρήματα ως επιχορηγήσεις για τα ταξίδια που θα αναγκάζονται να κάνουν, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εδώ δεν αποκλείεται λόγω της οικονομικής κατάστασης κάποιων ομάδων, να δηλώνουν αδυναμία προκειμένου να κατέβουν στον αγώνα.

sport24.gr

Το πρόγραμμα των φιλικών της ΑΕΚ

Ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει η Ένωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων της προετοιμασίας του Αυγούστου:

04/08 : Νέα Ιωνία (Προπονητικό κέντρο Σπάτων, κεκλεισμένων των θυρών).

14/08 : ΑΕ Διμηνίου Βόλου.

18/08 : ΑΣ Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου.

21/08 : Απόλλων Καλαμαριάς.

25/08 : Νίκη Βόλου (Πανθεσσαλικό).

31/08 : Καλλιθέα.

aek1924.gr

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στην ουρά για ένα διαρκείας!

Οι φίλαθλοι της Ένωσης θέλουν να στηρίξουν τον Δικέφαλο και το δείχνουν με την κινητικότητα των διαρκείας. Διαβάστε τι έγινε σήμερα το πρωί στο ΟΑΚΑ.

Έτοιμοι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αναγέννηση της ΑΕΚ είναι οι οπαδοί της. Μετά από τέσσερις ημέρες πώλησης των διαρκείας έχουν αγοραστεί περισσότερα από 2000, κάτι που ούτε ο πιο αισιόδοξος Ενωσίτης δεν πίστευε.

Σήμερα λοιπόν αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ δεν είχε προηγούμενο. Οι υπάλληλοι έφτασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και αντίκρισαν ήδη μια ουρά από φιλάθλους οι οποίοι περίμεναν να ανοίξουν τα εκδοτήρια ώστε να προμηθευτούν την κάρτα της νέας σεζόν.

Η ΑΕΚτζήδικη τρελά λοιπόν είναι πολύ μεγάλη και η δίψα των Ενωσιτών ακόμα μεγαλύτερη. Ακόμα και στην Γ’ Εθνική οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν στο πλευρό τους τους οπαδούς, οι οποίοι βλέπουν στα μάτια του Τϊγρη τα όνειρά τους, τα οποία ξεκινούν να πραγματοποιούνται.

aek1924.gr

Ερχεται ο Νοτιάς, δίνουν τα χέρια με «τίγρη»


Των ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΠΠΑ


Για το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται στην ΑΕΚ αποτελούσε σημαντική εκκρεμότητα το ζήτημα του προπονητικού κέντρου. Ηταν ξεκάθαρο πως η Ενωση δεν μπορούσε να παραμείνει στο προπονητήριο που κατασκεύασε ο Νίκος Νοτιάς με τα οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πέρυσι, αλλά δεν είχε και καμία διάθεση να βρει αλλού στέγη.

 Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν προ εβδομάδων ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία έδειξε πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να δώσουν τα χέρια. Η άφιξη του Νίκου Νοτιά στην Αθήνα κατά το Σαββατοκύριακο και το ραντεβού που θα έχει με τον «τίγρη» θα χαράξουν τη νέα εποχή στην ΑΕΚ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Νοτιάς ανήκει στην κατηγορία των αγνών παραγόντων, που έβαλαν πολλά και δεν πήραν τίποτα. Ούτε καν την αναγνώριση για το τεράστιο έργο που προσέφεραν. Ο Μελισσανίδης εκτιμά ιδιαίτερα τον Νοτιά και θέλει να τον έχει σύμμαχο στη διαδικασία. Πέραν της παραμονής ολόκληρης της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας στα Σπάτα, που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, θα συζητηθεί και η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας στο θέμα του νέου γηπέδου.


Κατά το παρελθόν ο Νοτιάς είχε δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε μα υγιή προσπάθεια. Ο Μελισσανίδης θέλει στήριξη στο θέμα της κατασκευής γηπέδου. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η συνεργασία και σε αυτό το επίπεδο. Ο «τίγρης» μπορεί να δείξει δρόμο προς τον Νοτιά, ώστε να εκμεταλλευθεί εμπορικά και τα Σπάτα και να αποκτήσει έσοδα από εκεί. Πιθανότατα θα υπογραφεί νέα σύμβαση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Μεσογαία ΑΕ (εταιρεία συμφερόντων Νοτιά) που θα διέπει τη σχέση των δύο μερών.

Ετοιμο στα τέλη Αυγούστου

Για την ορθή λειτουργία της πρώτης ομάδας αλλά και τη δουλειά στα τμήματα υποδομής έχει κριθεί απαραίτητο από το τεχνικό επιτελείο η δημιουργία ενός τρίτου γηπέδου στα Σπάτα με πλαστικό τάπητα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε καλώς εχόντων των πραγμάτων να είναι έτοιμο στα τέλη Αυγούστου, αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από το βασικό στάδιο προετοιμασίας στα Χάνια του Πηλίου.

Εργασίες βελτίωσης γίνονται και στα άλλα δύο γήπεδα, ώστε να βελτιωθεί ο χλοοτάπητας και να μπορούν να γυμνάζονται εκεί οι παίκτες. Τα τμήματα υποδομής θα ξεκινήσουν στα Σπάτα, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει προγραμματισμός για τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούν. Υπάρχουν επαφές με γήπεδα στην Αττική, ώστε να συγκεντρωθεί η σκαδημία της ΑΕΚ σε έναν κοινό χώρο, ίσως και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επιλογή Μελισσανίδη ο Νίκος Χαριτάκης

Το ευαίσθητο πόστο του υπεύθυνου συνδέσμου της ΑΕΚ κάλυψε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Νίκο Χαριτάκη. Επιλογή που δείχνει διάθεση σύνεσης και βρίσκεται στο πνεύμα ενότητας που ζητά ο «τίγρης». Ο Χαριτάκης υπηρετεί επί χρόνια την ΑΕΚ και είναι εκ των πλέον αγνών και ανιδιοτελών φλάθλων της.

Αοκνος εργάτης της Ενωσης, με προσφορά σε όλα τα επίπεδα. Παλιότερα υπήρξε στέλεχος της «Θύρας 21», ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν στην ηγετική ομάδα του κλαμπ των Πατησίων. Πέραν του Χαριτάκη, ενεργό ρόλο στο θέμα των συνδέσμων και των φίλων της ΑΕΚ αναλαμβάνει -ως μέλος της διοικούσας επιτροπής- η Βάγια Βρεττάκου. Ο Μελισσανίδης επιθυμεί να οργανωθεί σωστά το συνδεσμιακό κίνημα και να έχει τη δυναμική άλλων εποχών.

sentragoal.gr

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Έτσι θα λειτουργούν οι Ακαδημίες

zikosΗ ΑΕΚ ανακοίνωσε το οργανόγραμμα των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.

Με επίσημη της ανακοίνωση η Ένωση παρουσιάσε τον τρόπο λειτουργίας των «μικρών» κατηγοριών της. Προπονητής της Β” ομάδας θα είναι ο Χάρης Κοπιτσής, ενώ Γενικός Αρχηγός ο Δημήτρης Σαραφίδης. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε παράλληλα την έναρξη της συνεργασίας της με τους ΜιχαΗλίδη, Μητροτάσιο και Burracchi.

Η ανακοίνωση:

Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους κ.κ. Eric Buracchi, Μιχάλη Μητροτάσιο και Χρυσόστομο Μιχαηλίδη οι οποίοι εντάσσονται στο Τμήμα Ακαδημιών της ομάδας μας, υπό τον κ. Ακη Ζήκο.

Ο dr. Eric Buracchi θα είναι ο σύμβουλος εκγύμνασης. Θα έχει την ευθύνη για την κατάρτιση των προγραμμάτων εκγύμνασης και αποκατάστασης όλων των Τμημάτων των Ακαδημιών.
Ο κ. Μιχάλης Μητροτάσιος θα είναι ο Τεχνικός Διευθυντής. Ο κ. Μητροτάσιος είναι καθηγητής Ποδοσφαίρου της Ανώτατης Γερμανικής Σχολής Κολωνίας και μέχρι πρότινος εκπαιδευτής σχολών Προπονητών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Χρυσόστομος Μιχαηλίδης θα είναι ο Προπονητής Τερματοφυλάκων των Ακαδημιών μας.
Προπονητές ομάδων:

Κ-18 κ. Χάρης Κοπιτσής. Κ-17 κ. Αγγελος Χατζόπουλος, Κ-14-15 κ. Σταύρος Λέτσας, Κ-12-13 κ. Στέλιος Ορφανίδης. Αναμένεται να ανακοινωθεί ο Προπονητής του τμήματος των juniors.

Γυμναστής : κ. Δημήτρης Στεργιόπουλος.

Γενικός Αρχηγός Συντονιστής : κ. Δημήτρης Σαραφίδης.

aek-live.gr

Η ώρα του στόπερ, στην Αθήνα ο Μπρέσεβιτς

Η βασική προτεραιότητα της ΑΕΚ ήταν η απόκτηση ενός σέντερ φορ. Επειτα από τη συμφωνία με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς, στην Ενωση θα ρίξουν όλο το βάρος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Η προφορική συμφωνία με τον Μπρούνο Τσιρίλο είναι δεδομένη, αλλά λόγω της ηλικίας του Ιταλού οι υπογραφές δεν έχουν πέσει. Αυτό αφού οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν έναν ξένο στόπερ και αν αυτός ξεπερνάει το όριο των 33 χρόνων, τότε είναι πιθανό να μην αποκτηθεί ο Τσιρίλο.

Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος ψάχνουν κάτι καλύτερο και διατηρούν σε κατάσταση αναμονής τον Ιταλό. Στα υπ' όψιν, βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση του Μπουγαΐδη που δεν έχει ατονίσει. Εξάλλου, στον «δικέφαλο» είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην απόκτηση δύο ακόμα κεντρικών αμυντικών, καθώς στο έμψυχο δυναμικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Κωνσταντίνος Τσούπρος και Σταύρος Σταθάκης.

 Στην Αθήνα ο Μπρέσεβιτς, υπογράφει ως ελεύθερος!
Το νέο απόκτημα της Ενωσης βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα. Ο 26χρονος σέντερ φορ είχε μια πρώτη επαφή με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, σήμερα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό (1+3). Ο Σλοβένος θα επιστρέψει στη χώρα του για να μαζέψει τα πράγματά του και θα γυρίσει για να ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα.
Η ώρα του στόπερ, στην Αθήνα ο Μπρέσεβιτς
Ενα ερωτηματικό, πάντως, που προέκυψε έχει να κάνει με τον τρόπο που θα μεταγραφεί στην Ενωση. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σλοβενίας, ο 26χρονος ανανέωσε τη συνεργασία του με την Κόπερ για ακόμα έναν χρόνο (μέχρι το 2014), καθώς το συμβόλαιό του έληγε στα τέλη Ιουνίου. Δηλαδή δεν είναι ελεύθερος, αλλά ως free agent θα υπογράψει στην Ενωση.

Σε διαδικασίες ελληνοποίησης του Ράμα

Ο Ρενάλντο Ράμα έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 4 ετών. Ωστόσο η ανακοίνωση της απόκτησής του θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα, αφού ο Αλβανός ακραίος επιθετικός έχει αλβανικό διαβατήριο και με τα τωρινά δεδομένα θα αγωνιστεί ως ξένος στην Ενωση.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να τον ελληνοποιήσουν και να διατηρήσουν ανοιχτή μία θέση ξένου. Ο Ράμα, εξάλλου, έχει φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και η περίπτωσή του ταυτίζεται με αυτή του αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πρόσφατα ελληνοποιήθηκε.

Προτάθηκε ο Ιβοριανός Ζόρο

Η ενίσχυση της Ενωσης στα μετόπισθεν είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας είναι μόνο δύο, με την ανανέωση συμβολαίου του Κωνσταντίνου Τσούπρου και την απόκτηση του Σταύρου Σταθάκη. Ετσι, στην ΑΕΚ θέλουν να προχωρήσουν στην απόκτηση δύο ακόμα σέντερ μπακ, έχοντας σταντ μπάι τον Τσιρίλο και ως εναλλακτική λύση τον Μπουγαΐδη.
Ενας ποδοσφαιριστής που προτάθηκε είναι ο Μάρκο Ζόρο. Ο 30χρονος Ιβοριανός αμυντικός είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα και πείρα. Εχει αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι 22 φορές διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού και ένα πολύ σπουδαίο όνομα.

Σε εξέλιξη και του μεσοεπιθετικού

Οσον αφορά την περίπτωση του Δημήτρη Κολοβού, χθες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Στην Ενωση συνεχίζουν να διατηρούν την επαφή τους με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά ψάχνουν και άλλες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση. Οι Λυμπερόπουλος και Δέλλας εξετάζουν προσεκτικά κι άλλες περιπτώσεις, αφού επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή μεταγραφή για τον χώρο του κέντρου.

Γεμίζει το ρόστερ της Ενωσης

Από τη στιγμή που η Ενωση υποβιβάστηκε από τη Super League, ο ένας παίκτης μετά τον άλλον ψάχτηκαν για άλλες... πολιτείες. Στις αρχές, μάλιστα, το ρόστερ της ομάδας αποτελούνταν από 10 παίκτες και η ανάγκη ενίσχυσής της ήταν άμεση.

Με την επιλογή του Μπρέσεβιτς για την επίθεση, το δυναμικό της ΑΕΚ έφτασε τους 19 ποδοσφαιριστές. Βούρας, Καραγκιολίδης, Τσούπρος, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς, Σταθάκης, Ρόβας, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γροντής, Παυλής, Καλογέρης, Τσεβάς, Παληαρούτας, Αργυρίου, Μούργκα είναι οι τωρινοί και με τον κλεισμένο Ράμα συμπληρώνεται η πρώτη 19άδα.

sentragoal.gr

Τρέλα σε όλο τον κόσμο για την ΑΕΚ

diarkeias 11Η κιτρινόμαυρη «τρέλα» που υπάρχει για τα εισιτήρια διαρκείας δεν μένει μόνο εντός συνόρων. Οι οπαδοί της Ένωσης από όλο τον κόσμο έχουν «σπάσει» το τηλεφωνικό κέντρο και κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων θέλοντας να βοηθήσουν την ομάδα. Το πλέον εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι επιθυμούν να την στηρίξουν στο δύσκολο ξεκίνημα,  γνωρίζοντας ότι δεν  θα μπορούν να παρακολουθούν την ΑΕΚ από κοντά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει κρατήσεις από Καναδά, Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Γερμανία και Κύπρο. Παντού υπάρχει η κιτρινόμαυρη «φωνή» που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει το μέγεθος της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση του κόσμου με τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ πλατιά είναι τα χαμόγελα και του Δημήτρη Μελισσανίδη, που βλέπει ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει η ομάδα γρήγορα στα μεγάλα σαλόνια, πιο δυνατή από ποτέ.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΛΛΗΣ...enwsi.gr

Ο «Πρίγκιπας» των Ακαδημιών της ΑΕΚ

Διαβάστε ποιος είναι ο Έρικ Μπουράκι που θα έχει σημαντικό ρόλο στα τμήματα Υποδομής της Ένωσης, καθώς και πια είναι η σχέση του με τον Άκη Ζήκο.

Μπορεί το όνομά του να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα, ωστόσο ο Έρικ Μπουράκι κουβαλάει πίσω του μια ολόκληρη ιστορία αναφορικά με τη σχέση του με τις Ακαδημίες.

Υπήρξε επί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού τμήματος των Ακαδημιών της Μονακό και στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη ομάδα, διάστημα στο οποίο εκεί αγωνίστηκε και ο Άκης Ζήκος.
Άλλωστε καθοριστικό ρόλο στο να δεχθεί τη συγκεκριμένη θέση έπαιξε η προσωπική σχέση που διατηρεί με τον Άκη Ζήκο.

 Ο Μπουράκι είναι ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί όσο ελάχιστοι στον τομέα της επιστημονικής «διάπλασης» των νεαρών αθλητών, γράφοντας μάλιστα και σχετικά βιβλία.

Σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, δεν θα δίνει απλώς τις γενικές κατευθύνσεις για την εκγύμναση και την αποκατάσταση των παικτών των Ακαδημιών της Ένωσης, αλλά θα παρακολουθεί την σωματική εξέλιξη των αθλητών και θα διαπιστώνει επιστημονικά σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουν την προπόνησή τους, ενώ θα αποφασίζει πότε κάθε αθλητής είναι έτοιμος να ανέβει επίπεδο στην πυραμίδα των τμημάτων υποδομής.

aek1924.gr

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Τίγρης» στο Goal: «Μέτοχοι στην ιστορία μας»


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ

Κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος είχε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του ότι η ΑΕΚ έχει μέχρι σήμερα διαθέσει 2.000 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά, τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων προέρχονται από κρατήσεις φίλων της Ενωσης από την επαρχία.


«Το θεωρώ πολύ μεγάλο νούμερο», μας είπε και με το δίκιο του από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε πολύ μεγάλο ρίσκο με τις τιμές των εισιτηρίων, αλλά βλέπει ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ανταποκρίνεται απόλυτα, κυρίως με τη φιλοδοξία να βοηθήσει το έργο της ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και για αυτό τρέχουμε όλοι. Το είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα δύο χρόνια της πώλησης εισιτηρίων διαρκείας θα είναι μικρό ως προς το κόστος του γηπέδου. Η ουσία όμως είναι μία. Θέλω ο κόσμος να μπει στο νόημα ότι το γήπεδο το χτίζουμε όλοι μαζί. Και θα είναι κάτι εντελώς πρωτοποριακό η εταιρεία κατασκευής του γηπέδου να έχει 5 ή 10 ή 20.000 μετόχους. Αυτό θα είναι το μεγάλο μήνυμα μαζί με το γήπεδό μας», εξήγησε χθες στο «Goal» ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το που έγινε γνωστή η πρόθεσή του για μετοχοποίηση στη Δικέφαλος ΑΕ των χρημάτων που θα μπουν στον κουμπαρά από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας.

 Οταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες της σύστασης της Δικέφαλος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου, ο κάθε φίλαθλος της ΑΕΚ θα πάρει μετοχές ανάλογα με το ποσό που θα αντιστοιχεί στο μισό διαρκείας που θα έχει πληρώσει. Προφανώς η τιμή της κάθε μετοχής θα αντιστοιχεί στο 50% του φθηνότερου διαρκείας αυτής και της επόμενης σεζόν με αποτέλεσμα κάθε κάτοχος διαρκείας των δύο αυτών ετών εκτός από μέλος της Ερασιτεχνικής να γίνεται και μέτοχος στην εταιρεία κατασκευής του γηπέδου.

«Οπως καταλαβαίνεις, είναι κάτι το εντελώς συμβολικό. Δεν έχει σημασία αν θα έχει κάποιος μία, δύο, τρεις ή δέκα μετοχές. Σημασία έχει για μένα ακόμα και ο πιο φτωχός φίλαθλος της ΑΕΚ να ξέρει ότι μετείχε ενεργά στη διαδικασία κατασκευής αυτού του γηπέδου. Οτι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι και δικό του. Οτι το έχτισε και αυτός. Αυτή η διαδικασία της συμμετοχής είναι το μεγαλύτερο μήνυμα και το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ», μας είπε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναλύοντας την πρωτοβουλία του, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Από πλευράς Μελισσανίδη είναι σαφώς και το πρώτο βήμα των όσων σκέφτεται και για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, όταν θα γίνει και πάλι εταιρεία. Μια εταιρεία που σαφώς θα έχει μεγαλομετόχους όσους συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και μια εταιρεία στην οποία θα μετέχει με το δικό του ποσοστό όποιος φίλαθλος της ομάδας το θέλει και ο οποίος ούτως ή άλλως θα έχει λόγο στις εξελίξεις είτε ως μέλος της Ερασιτεχνικής είτε και ως μικρομέτοχος της ΠΑΕ.

Την πρόθεση άλλωστε του Δημήτρη Μελισσανίδη και για άνοιγμα της ΠΑΕ στον κόσμο, αλλά και για τη συμμετοχή του στο χτίσιμο του γηπέδου την έχετε διαβάσει πρώτοι στο «Goal» και ως προς το γήπεδο από τις 19 Μαΐου. Με τον στόχο του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην είναι η συγκέντρωση χρημάτων (ακόμα και με 20.000 διαρκείας σε αυτά τα δύο χρόνια της εξορίας της ΑΕΚ σε Β' και Γ' Εθνική το ποσό για το γήπεδο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 3 εκατ. ευρώ με μέση τιμή εισιτηρίου τα 300 ευρώ), που θα είναι μικρό ποσοστό μπροστά στο κόστος της κατασκευής, αλλά να θέλει σε κάθε περίπτωση να κρατάει κοντά τον κόσμο στα δύο επόμενα πολύ δύσκολα χρόνια.

«Το γήπεδο θα το χτίσετε εσείς όπως οι πρόσφυγες το 1930», είχε πει στην πρώτη του επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, όταν είχε βγει για πρώτη φορά προς τα έξω και η πρόθεσή του να ασχοληθεί και πάλι με την Ενωση τον περασμένο Μάιο.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό για το πόσο απασχολεί τον Μελισσανίδη η δύσκολη προσεχής διετία για την ΑΕΚ είναι και ο στόχος του με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Θα πρόκειται για μουσείο αντάξιο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα έχει να κάνει με τον προσφυγικό Ελληνισμό και θα απευθυνθούμε στο υπουργείο Παιδείας για επισκέψεις των σχολείων.

 Σε έναν χώρο που θα στεγάζεται ακόμα και το μουσείο της ΑΕΚ με αυτές τις επισκέψεις θα έχουμε και το κέρδος νέων οπαδών», έλεγε ο Μελισσανίδης σε πηγαδάκι στο Τατόι Club την περασμένη Τετάρτη.

Ως προς το ρίσκο των τιμών των εισιτηρίων; «Αν δεν πάρεις ρίσκα σε αυτή τη ζωή, δεν κάνεις τίποτα», μας απάντησε. Και φαίνεται να δικαιώνεται...

sentragoal.gr

Παίκτης της ΑΕΚ ο Μπρέσεβιτς


O Ιβάν Μπρέσεβιτς θα είναι η κολώνα στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο 26χρονος σέντερ φορ αναμένεται μέχρι το βράδυ στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι αν είναι όλα καλά να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό για 3 ή 4 χρόνια με την Ενωση.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε σε προφορικό επίπεδο όλες τις διαδικασίες, υπάρχει απόλυτη συμφωνία σε όλα και ο Κροάτης επιθετικός αν περάσει και τα ιατρικά τεστ θα υπογράψει άμεσα. Ο παίκτης έχει την έγκριση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ενώ το οκ έδωσε και ο Τραιανός Δέλλας που από την αρχή είχε ζητήσει ενά τέτοιου τύπου φορ.

 Ψηλός, δυνατός και παίκτης ομάδας που να αξιοποιεί και τους συμπαίκτες του και ο Μπρέσεβιτς έχει όλα αυτά τα στοιχεία.

aek365.gr