ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 76-83 Στην Α2 η ΑΕΚ!



Την άνοδό της στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ, πανηγυρίζει η ΑΕΚ, η οποία μετά από ένα συγκλονιστικό μπαράζ που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, επικράτησε του Ηρακλή στην παράταση με 83-76 (72-72κ.α.)!


Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Γκιζόγιαννης (18π.) και Πολυτάρχου (22π.), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες τους διοικούντες και τους 30 οπαδούς των «κίτρινων» (σ.σ. άλλους τόσους είχε και ο Ηρακλής καθώς τόσες προσκλήσεις δόθηκαν σε κάθε ιμάδα) να πανηγυρίζουν έξαλλα την επίτευξη του στόχου που είχαν θέσει.

Από τον Ηρακλή που λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή, ο Μπεχλιβάνης ήταν εξαιρετικός με 30π. αλλά απο ένα σημείο και μέτα οταν η μπάλα «έκαιγε» ήταν απελπιστικά μόνος…

Γερό ξεκίνημα και 0-10!

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Με σούπερ άμυνα κι έναν πολύ «ζεστό» Γκιζόγιαννη, η Ενωση προηγήθηκε με 0-10 μέσα στα πρώτα τρία λεπτά! Ο Ηρακλής μόνο κατά διαστήματα κατάφερνε να μειώσει, με τον Τζόλο όμως να ευστοχεί στην εκπνοή του δεκαλέπτου σε ένα… τρελό μπασιμο και να διαμορφώνει το 13-23 για τους «κίτρινους».
Στην Α2 η ΑΕΚ!
+14 και «κυανόλευκη» ανάκαμψη
Για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ όχι μόνο εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά και να εκτοξεύει το προβάδισμά της στο +14 (14-28)!, Ωστόσο στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής βελτίωσε την ως τότε πολύ κακή του άμυνα, βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75μ. πήγε αρκετές φορές στην γραμμή των βολών και κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και τους 6 (31-38 μετά από τρίποντο του Σικαλίδη).

Απίστευτες εναλλαγές και παράταση!

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα απίστευτο ματς. Με τον Πολυτάρχου να σημειώνει τρία σερί τρίποντα και 1 λέι απ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 49-62 στο 33' και όλα έδειχναν ότι είχε «κλειδώσει» την νίκη-άνοδο. Κι όμως ο Ηρακλή χάρη σε έναν απίστευτο Μπεχλιβάνη ο οποίος «βομβάρδιζε» από παντού έβαλε τον «γηραιό» μπροστά για πρώτη φορά με 69-68, με 1.35 για το τέλος! Τελικά 1/2 βολές του Γκιζόγιαννη, ένα τρίποντο του Κουκουράβα, αλλά κι ένα ακόμη από τον Μπεχλιβλάνη διαμόρφωσαν το σκορ στο 72-72 το οποίο ήταν και το σκορ του κανονικού αγώνα!

Νοκ-άουτ δύο «Ενωσίτες»!

Στην παράταση η ΑΕΚ έχασε μέσα δύο σερί φάσεις τους Κουκουράβα και Κοψαύτη να τραυματίζονται σοβαρά (διάστρεμμα ο πρώτος και γόνατο ο δεύτερος) και να βγαίνουν νοκ-άουτ.

Ακόμη κι έτσι όμως η Ενωση έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα Ο Γκιζόγιαννης αποδείχθηκε σχεδόν… λίρα εκατό από τη γραμμή των βολών την οποία επισκέφθηκε αρκετές φορές, την ώρα που ο Ηρακλής δεν είχε άλλη επιθετική λύση πλην του Μπεχλιβάνη ο οποίος κάποια στιγμή κουράστηκε… Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 75-81 ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, καθώς ο Γκιζόγιαννης με βολές διαμόρφωσε το τελικό 76-83!

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 33-41 49-57, 72-72κ.α. 76-83πρτ.
 
ΑΕΚ (Ζιάγκος): Σιαμανδούρας 7, Στούκας , Φαλέκας 5(1), Τζόλος 4, Πολυτάρχου 22(5), Κουκουράβας 11(3), Γκιζογιάννης 18, Βεσκούκης 2, Κοψαύτης 11(2), Δέσπος 3, Καπετζόγλου, Βαβάτσικος.

sentragoal.gr

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πρώτα το «παλάτι» μετά το «χτίσιμο» της «Ενωσης»


Ο κόσμος ξυπνάει σταδιακά από τον εφιάλτη του υποβιβασμού


Η ΑΕΚ δηλώνει παρούσα και χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη έχει μέλλον και ζωή. Ο κόσμος της οραματίζεται μία Ενωση βγαλμένη από τα παλιά γεμάτη ένδοξες στιγμές και δείχνει να ξυπνάει σιγά σιγά από τον εφιάλτη του υποβιβασμού. Οι ρυθμοί της «ανάστασης» του συλλόγου είναι ταχύτατοι, το νέο επενδυτικό σχήμα βρίσκεται στα σκαριά και ο «τίγρης» ετοιμάζει καθημερινώς τα σχέδιά του για τη μεγάλη επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του. Χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της νέας Γ' Εθνικής υπάρχουν πάρα πολλά και ο Μελισσανίδης έχει τέσσερα βασικά πλάνα στο μυαλό του για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Οι επόμενες κινήσεις του είναι δεδομένες, μελετημένες και βασισμένες στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαφορετικά...

 1. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΓΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Πρωταρχικό και βασικό μέλημα για την επαναδραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα κοινά της Ενωσης είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς αυτό, ΑΕΚ και Μελισσανίδης δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Μετά από καθημερινές και πιεστικές συζητήσεις ο «τίγρης» έχει σχεδόν καταλήξει στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα ηγηθεί της ανέγερσης του γηπέδου των «κιτρινόμαυρων». Συμμετέχουν σίγουρα οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάννου και τουλάχιστον δύο ακόμα, τα ονόματα των οποίων είναι κρυφά και θα αποκαλυφθούν εντός των ημερών. Θετικός είναι και ο Τάκης Κανελλόπουλος να συμβάλει οικονομικά.

Επειτα θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας, η οποία και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο. Απαραίτηση προϋπόθεση είναι να ενεργοποιηθεί ο νόμος του 2003, δηλαδή η ΑΕΚ να κινηθεί πάνω στις προδιαγραφές του δεύτερου νόμου που είχε κερδίσει τότε ο Γιάννης Γρανίτσας από την ελληνική Βουλή και βελτίωσε στην πορεία με τη νομολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Βούρος. Πρόκειται για τον νόμο 3207/2003.

2. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ Ή «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;

Το 2005 ο Μελισσανίδης είχε θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και είχε αναλύσει τα σχέδια ανέγερσης του νέου γηπέδου με την ονομασία «Αγία Σοφία». Τότε είχε υποστηρίξει ότι το κόστος της κατασκευής ανερχόταν στα 73.800.000 ευρώ, τεσσάρων αστέρων, χωρητικότητας περίπου 36.000 θέσεων, σε δύο επίπεδα και θα περιλάμβανε: καταστήματα, εμπορική στοά, δύο κινηματογράφους, εσωτερική πισίνα και σπα, προπονητήριο μπάσκετ και πάρκινγκ. Θα είχε μάλιστα και 60 σουίτες, στις δέκα από τις οποίες θα δίνονταν τα ονόματα παλαίμαχων άσων της ΑΕΚ.

Στο μυαλό του «τίγρη» υπάρχει ακόμα αυτό το πλάνο, αλλά πιθανότατα θα συζητηθεί άλλη λύση με τους νέους συνεργάτες του. Λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων που έχουν προκύψει στην εγχώρια αγορά, το κόστος αναμένεται να μειωθεί και να υπάρξουν πολλές αλλαγές. Μείωση στη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού και του γηπεδικού μπάσκετ, στις θέσεις του πάρκινγκ, κατάργηση των 60 κλινών, μείωση των κινηματογράφων από οκτώ σε πέντε συν ένας θερινός, καθώς και άλλες λεπτομέρειες.

3. ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η Ενωση υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά συνεχίζει να παραμένει στα χέρια των νυν μετόχων της, αφού η κατηγορία είναι επαγγελματική. Η ΑΕΚ λογίζεται ακόμα ως ΠΑΕ, οπότε ο Μελισσανίδης περιμένει την πτώχευση της εταιρείας, προκειμένου η ομάδα να υποβιβαστεί στη νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα περάσει στα χέρια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και από εκεί στα δικά του, προκειμένου να αποτελέσει το απόλυτο αφεντικό.

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης θα κληθεί να χτίσει τον σύλλογο από την αρχή και ουσιαστικά εκ του μηδενός. Να στελεχώσει το νέο διοικητικό σχήμα, το προπονητικό τιμ και, βέβαια, το έμψυχο δυναμικό, όπως και να δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι όλοι οι νυν παίκτες της Ενωσης μένουν ελεύθεροι και θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, το χτίσιμο θα είναι ολοκληρωτικό με πολλά νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά θα δούμε μία νέα και διαφορετική Ενωση, την οποία οι οπαδοί της δεν θα αναγνωρίζουν.

4. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ

Μέχρι να χτιστεί το νέο... παλάτι της Ενωσης, η ΑΕΚ καλείται να βρει προσωρινή ποδοσφαιρική στέγη. Μετά τον υποβιβασμό, το ΟΑΚΑ παύει να υπάρχει στα πλάνα της ομάδας και ο Μελισσανίδης αναζητά τη νέα της έδρα, καθώς θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο έτη.

Η λύση της Ριζούπολης θεωρείται η ιδανικότερη για τους νέους επενδυτές και χρίζεται ως φαβορί για την επόμενη σεζόν, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν ότι θα τα βρουν με τον Απόλλωνα, αλλά αν προκύψει τελικά κάποιο ζήτημα για το γήπεδο της Ριζούπολης, τότε θα αναζητήσουν άλλη έδρα. Στις σκέψεις τους υπάρχει το δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής, η Νέα Σμύρνη και το δημοτικό στάδιο του Θρασύβουλου. Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο εύκολη, καθώς δεν πρόκειται να βρουν αντιρρήσεις από τη διοίκηση του συλλόγου της Φυλής. Λόγω, όμως, της μακρινής απόστασης από το κέντρο της Αθήνας και τη φυσική έδρα της ομάδας, προπορεύονται οι λύσεις εντός λεκανοπεδίου.

sentragoal.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Τραϊανό Δέλλα.

Ο Τραϊανός Δέλλας, που με τα χρώματα της ΑΕΚ έχει γράψει τη δική του ένδοξη σελίδα στην τεράστια ιστορία της ομάδας μας, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Δημητρέλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Μπρουσιανό, συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Άμεσοι συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κ.κ. Ακης Ζήκος και Βασίλης Μπορμπόκης. Γυμναστής θα είναι ο κ. Αντώνης Κέζος.