ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ντέμης: "Θωμά, συμφωνώ μαζί σου"

Για δεύτερη φορά, ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο, στον οποίο εξέφρασε την στήριξη του σε όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος για τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ.


Μπορεί ο Θωμάς Μαύρος να δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για τον Ντέμη, πως μετά το πρώτο τηλέφωνο δεν τον ξαναενόχλησε και: "άρα δεν πρέπει να έχει κάτι για να βοηθήσει", αλλά ο Ντέμης δεν σταμάτησε να στηρίζει τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ και για ακόμα μια φορά του το έκανε γνωστό μέσα από επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (31/8).

Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήρθε σε επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο και του τόνισε πως σε όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου για τους μετόχους, τον βρίσκει σύμφωνο και τον στηρίζει σε ότι ενέργειες κάνει.


Στήριξη και με πράξεις

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε στο Θωμά πως, η ιδέα της παράδοσης των μετοχών από τους μετόχους, προκειμένου αυτές να περάσουν στον κόσμο μέσω λαϊκής βάσης, είναι η πιο λογική και τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Μάλιστα, ο Ντέμης εκμυστηρεύθηκε στον Θωμά, πως το μικρό ποσοστό μετοχών που κατέχει στο όνομα του, μπορεί να του το παραδώσει ή να το χειριστεί όπως επιθυμεί, με την προοπτική να περάσει στον κόσμο και αυτό. Μια κίνηση που ξεφεύγει από τα λόγια και πάει στις πράξεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δίνει άλλη βαρύτητα στις κινήσεις του Θωμά Μαύρου, με τον παλαίμαχο άσο να γνωρίζει πλέον πως στην "ομάδα" και το πλευρό του, υπάρχει ακόμα ένας... επιθετικός κλάσης, ο Ντέμης!

sport24.gr

«Εγώ, πλέον, δεν υπάρχω»!

Κάθετος σε όλα ήταν ο Θωμάς Μαύρος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, ωστόσο, λίγο αργότερα η «Κιτρινόμαυρη» επικοινώνησε μαζί του, με τα λόγια του να είναι… τελεσίγραφο.
 
Ο ίδιος έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από την ΑΕΚ και αν οι μέτοχοι δεν του παραχωρήσουν τις μετοχές τους ώστε πλέον να κάνει αυτός κουμάντο, δεν έχει σκοπό να συνεχίσει να ασχολείται με τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας. 

«Εγώ δεν υπάρχω πλέον. Είμαι εδώ και περιμένω», τόνισε αρχικά ο Μαύρος που δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να… παίξει με τους φιλάθλους της Ένωσης, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε: «Εγώ τους δίνω ένα χρονοδιάγραμμα 10-20-30 ημερών ώστε να με καλέσουν και να μου δώσουν τις μετοχές και παράλληλα να καταφέρω να κάνω ένα Δ.Σ με δικούς μου ανθρώπους.

 Αν δεν γίνει αυτό, τότε εγώ έχω τελειώσει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Θωμά Μαύρου που δείχνει ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς το… 
καράβι είναι ακυβέρνητο και βουλιάζει, την ίδια στιγμή που κανένας, εκτός από τον ίδιο, δεν κάνει καμία κίνηση ώστε να το σώσει. 

Αν λοιπόν η στάση του τωρινού Δ.Σ δεν αλλάξει, τότε ο Θωμάς Μαύρος θα αφήσει πίσω του όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει και θα αποσυρθεί εντελώς από την ΑΕΚ, για ακόμα μια φορά.


aeksport.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κοντοές: "Με αυτή την ομάδα, θα καταφέρουμε να σωθούμε"

Ο Έλληνας αμυντικός της ΑΕΚ και βασικό μέλος της περσινής χρονιάς, άνοιξε την καρδιά του στον Βαγγέλη Αρναούτογλου και την εφημερίδα Κιτρινόμαυρη και μίλησε με ξεκάθαρες κουβέντες προς τον κόσμο της Ένωσης, χωρίς να θέλει να ωραιοποιήσει οποιαδήποτε κατάσταση.

Άλλωστε ο τίτλος του κειμένου, λέει πολλά για το ύφος του Γιάννη και τον λόγο που θέλησε να δώσει συνέντευξη, πριν από το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

- Για την περσινή σεζόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον της ΑΕΚ και του Γιάννη

"Είμαι εδώ επειδή μου αρέσει. Το κομμάτι μίας πιθανής μεταγραφής και του promotion το έχει αναλάβει άλλος άνθρωπος, εγώ θέλω μόνο να δουλεύω και να επιζητώ τη βελτίωσή μου. Υπήρχαν προτάσεις αρκετές, ακόμα και αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Όμως τότε ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Πίστεψα σε ανθρώπους, πίστεψα ότι η ΑΕΚ θα άλλαζε, είχαν πει ότι με την εκλογή της νέας κυβέρνησης η κατάσταση θα έστρωνε. 

Αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος που έδειξα εμπιστοσύνη, ωστόσο δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Σεβόμουν τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε η ομάδα και ουδέποτε μπήκα στη διαδικασία να διαφημίσω τον εαυτό μου, ή να βγάλω προς τα έξω ότι με ήθελαν άλλες ομάδες, όπως επί παραδείγματι η ρουμανική Κλουζ. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος ενδιαφέρεται άμεσα για τη σωτηρία της ΑΕΚ, όχι για το τι  θα κάνει ο Κοντοές.

 Το πώς κινείται και με ποιους μιλάει ο ατζέντης μου δεν ενδιαφέρει κανέναν νομίζω. Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ. Σε μία εβδομάδα από σήμερα δεν ξέρουμε καν που θα βρίσκεται η ΑΕΚ. Οπότε ούτε εγώ μπορώ να γνωρίζω το που θα είμαι".

"Δεν ξέρω τα ονόματα των παιδιών"

- Για τα περσινά αποδυτήρια σε σχέση με τα φετινά

"Πέρυσι είχαμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε Euro, που είχαν κατακτήσει τίτλους, οι οποίοι ομολογούσαν ότι δεν είχαν ζήσει ποτέ δυσκολότερες σεζόν στην καριέρα τους. Κι όμως έβαζαν πλάτη, ήταν παρόντες σε όλες τις δυσκολίες, κρατούσαν όρθια τα αποδυτήρια. Αν μπω σε αυτά τώρα και μου ζητήσει κάποιος να φωνάξω τα παιδιά που βρίσκονται εκεί μέσα με τα ονόματά τους, δεν θα μπορώ να το κάνω. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά είναι η αλήθεια. Κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν απαντήσεις στον κόσμο για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν προσπαθώ να λαϊκίσω, όμως δεν γίνεται πια να μπαίνει ο καθένας στην ΑΕΚ για να διαφημίζεται στο όνομά της, να ανοίγει τα μαγαζιά του, να παίρνει αυτό που θέλει από την ΑΕΚ και φεύγοντας ξαφνικά να σβήνονται όλα. Δεν μπορεί πια να συμβαίνει αυτό…Εσύ που έβαλες την υπογραφή σου γύρνα πίσω, πρέπει να λογοδοτήσεις κι αν έχεις ευθύνες να τιμωρηθείς".

- Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και τους υπεύθυνους 

"Λίγοι γνωρίζουν πόσα περάσαμε πέρυσι. Θεωρώ ότι είχαμε μία απολύτως επιτυχημένη χρονιά κι ότι αν δεν είχε ακυρωθεί το κανονικό γκολ του Λυμπερόπουλου στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, θα τερματίζαμε πρώτοι στα πλέι οφ . Παρόλα αυτά εξασφαλίσαμε το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ. Και εκεί πάνω που απολαμβάνεις τις διακοπές σου, χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνεις ότι χάθηκε η Ευρώπη. Ότι δεν έχεις δικαίωμα συμμετοχής. Όχι ρε φίλε, δεν γίνεται αυτό. Ποιος παίζει με τους κόπους μας; Γιατί να στερούμαστε αυτό που με την ψυχή μας κερδίσαμε στους αγωνιστικούς χώρους; Ποιος θα λογοδοτήσει γι αυτό; Που είναι όλοι αυτοί που έβαζαν την υπογραφή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αποφάσεις που οδήγησαν την ΑΕΚ εδώ; Να γυρίσουν πίσω και να τα διορθώσουν. Να πληρώσουν για τα λάθη τους. Δεν γίνεται κύριε να φεύγεις έτσι και να μην τρέχει τίποτα".

"Η ΑΕΚ είναι η Μάνα του Μαύρου"

- Για την «εποχή Μαύρου» και την προσπάθεια της ομάδας του 

"Η ΑΕΚ είναι η μάνα του, αυτό μου έχει πει. Το ίδιο έχω ακούσει και από το στόμα του Βασίλη Τσιάρτα. Αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της ΑΕΚ επειδή πονούσαν να τη βλέπουν από την τηλεόραση να μαραζώνει, να διαλύεται. Ακούν για πτώχευση και υποβιβασμό και τους γυρίζει το μάτι. Δεν το αντέχουν. Είπαν να δώσουν τον αγώνα τους και αν αυτός δεν στεφθεί από επιτυχία, να γνωρίζουν ότι τουλάχιστον προσπάθησαν. Το θέμα είναι άλλο όμως. Άμεσα δεν μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ διότι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, ούτε τη στήριξη κάποιου επενδυτή. Έμμεσα την έχουν ήδη βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτό το εγχείρημα αξίζει σεβασμού και υποστήριξης. Όσο μπορεί ο καθένας".

- Για το σενάριο «ξεκινήματος» με νέο Α.Φ.Μ. από τη Β’ κατηγορία 

"Καταρχάς δεν το θεωρώ ηθικό, θα είναι κάτι ανέντιμο. Θα το δεχόμουν και θα το ακολουθούσα με την προϋπόθεση ότι οι υπαίτιοι για το κατάντημα της ΑΕΚ θα τιμωρούνταν παραδειγματικά. Διότι αν κρύψεις τα σκουπίδια κάτω από χαλί και πάνω στο τραπέζι εμφανίσεις κάτι καινούργιο, δίχως να έχεις καθαρίσει με το παρελθόν, σύντομα και αυτό θα σαπίσει. Πάλι στα ίδια θα γυρίσεις".

"Θα καταφέρουμε την παραμονή"

- Για την ομάδα της περιόδου 2012-13…

"Με τα περυσινά δεδομένα, αυτή η ομάδα όπως είναι δομημένη σήμερα, ακόμα κι αν εξασφάλιζε την οικονομική σωτηρία της, θα υποβιβαζόταν αγωνιστικά. Με τα νέα δεδομένα, με την εκ νέου αποδυνάμωση των περισσότερων ομάδων της Σούπερ Λίγκας, μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να σωθεί. Δυστυχώς θα πρέπει να βασιστούμε στο ότι ανάμεσα στους τυφλούς επιβιώνει και όχι κυριαρχεί, ο μονόφθαλμος. Προσωπικά δεν με εκφράζει καθόλου αυτό. Και από ότι έχω διαπιστώσει δεν εκφράζει κανέναν φίλο της ΑΕΚ. Διότι απλούστατα δεν είναι υγιές αυτό που συμβαίνει".

Ολόκληρη η συγκλονιστική συνέντευξη του Γιάννη Κοντοέ στην εφημερίδα "Κιτρινόμαυρη"
 
sport24.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Εβερτον θέλει Μπουγαϊδη!


Του ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ

Στο στόχαστρο της Εβερτον βρίσκεται ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τουSentragoal!


Eδώ και μερικές μέρες μάνατζερ που ενεργούσε για λογαριασμό της αγγλικής ομάδας (χωρίς πιθανότατα να αποκάλυψε την προέλευση του ενδιαφέροντος) απευθύνθηκε στου ανθρώπους της ΠΑΕ και τους ρώτησε με πόσα χρήματα θα έλεγαν «ναι» στην παραχώρηση ενός ακόμα (από τα τελευταία σημαντικά) περιουσιακού στοιχείου της ομάδας.

Ασφαλή απάντηση δεν πήρε καθώς... παραπέμφθηκε σε διαφορετικούς κάθε φορά ανθρώπους που προφανώς δεν ήθελαν να πάρουν πάνω τους το θέμα και το μόνο που άκουσε ήταν για ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ που προφανώς κρίθηκε υπερβολικό ασχέτως αν ο νεαρός αμυντικός κέρδισε την εκτίμηση πολλών σκάουτερ στη διάρκεια του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Εσθονία.


Είναι πάντως δεδομένο ότι η αγγλική ομάδα θα επανέλθει (αντιμετωπίζει την ΑΕΚ σε φιλικό παιχνίδι στη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Τσέστερ) και έχει τη δυνατότητα να δελεάσει τους ανθρώπους της Ενωσης, που ψάχνουν απεγνωσμένα για χρήματα, με προσφορά στα επίπεδα της μεταγραφής του Κλωναρίδη στη Λιλ.

Η Εβερτον έχει άλλωστε και τη δυνατότητα να προσφέρει έστω και ως δανεικούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δικό της ρόστερ προκειμένου η ΑΕΚ να μπορέσει να καλύψει τα τεράστια αγωνιστικά της κενά.

sentragoal.gr

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΕΚ: Η τέταρτη ευκαιρία του Ρότζερ Γκερέιρο.

Ο κόουτς Βλάχος τον υπολογίζει για βασικό και ο Τσιάρτας θα παζαρέψει το οικονομικό.

 Ο Ρότζερ Γκερέιρο αφίχθη στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009. Εν ενεργεία διεθνής τότε με την Εθνική Πολωνίας (αν και βέρος Βραζιλιάνος) και με παράλληλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του από τον Αγιαξ τον οποίο η Ενωση νίκησε προσφέροντας στον 27χρονο τότε μέσο (καθαρές) ετήσιες αποδοχές 560.000 ευρώ! Ωστόσο στα τρία πρώτα χρόνια παρουσίας του στην Ενωση, ο Γκερέιρο δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός εκ των τριών προπονητών (Μπάγεβιτς, Χιμένεθ, Κωστένογλου) με τους οποίους συνεργάστηκε.


Τώρα όμως η αποψίλωση στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και η (ως σήμερα) αδυναμία των διοικούντων την ΠΑΕ ΑΕΚ να βρουν κάποια ομάδα που θα αναλάβει το αλμυρό συμβόλαιο του Βραζιλιάνου (το οποίο εκπνέει τον Ιούνιο του 2013) είναι συνδυασμός γεγονότων που ίσως εν τέλει οδηγήσουν στην παραμονή του Γκερέιρο στην Ενωση.

Μάλιστα ο νυν προπονητής της ομάδας κ. Βαγγέλης Βλάχος διαπιστώνοντας τις απώλειες όλων των παικτών (Μάκος, Καφές, Βάργκας αλλά και ο Γεωργέας που ήταν εξαιρετικός ως αμυντικός χαφ) οι οποίοι αποτελούσαν πέρυσι τις κολώνες τις κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής, φαίνεται ότι προκρίνει την παραμονή του 30χρονου Γκερέιρο υπολογίζοντάς τον ως τον κινητήριο μοχλό της ομάδας!

Φαίνεται μάλιστα ότι προτιμά αυτή την προοπτική από εκείνη της έλευσης ενός (οποιουδήποτε) ισπανού μέσου από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας ο οποίος θα έχει άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας. Και στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ στελεχώνοντας το ρόστερ της με νεαρούς κι εν πολλοίς άγνωστους ποδοσφαιριστές, έχει ανάγκη από έμπειρους παίκτες με παραστάσεις στις εγχώριες διοργανώσεις (εξ ου και η προσπάθεια απόκτησης των διεθνών Μόρα και Μάντζιου).

Ο Γκερέιρο, ποδοσφαιριστής με ήθος ο οποίος ουδέποτε στα τρία χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια (παρά τους κατά καιρούς άδικους παραγκωνισμούς του και τις μεγάλες περιόδους δίχως να πληρώνεται) μοιάζει να απολαμβάνει τη στιγμή και δεν κρύβει την ικανοποίησή του ότι (επιτέλους) λογίζεται ως ικανό στέλεχος της ομάδας.

Μετά από συνομιλία που είχε με τον προπονητή διαπίστωσε ότι θα είναι βασικός εφόσον παραμείνει στην ΑΕΚ, ενώ ο κ. Βλάχος είχε ήδη εισηγηθεί στη διοίκηση της ΠΑΕ την παραμονή του. Αυτό που θα προσπαθήσει πλέον ο τεχνικός διευθυντής κ. Βασίλης Τσιάρτας είναι να πείσει τον Βραζιλιάνο να δεχθεί επέκταση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2014 εισπράττοντας συνολικά το ποσό που έχει λαμβάνειν για την ερχόμενη σεζόν (ήτοι 560.000 ευρώ). Δεν θα είναι εύκολη η διαπραγμάτευση, όμως ενδέχεται να οδηγήσει σε μία μέση λύση που θα καθιστά τον Γκερέιρο βασικό γρανάζι της ΑΕΚ.
 
tovima.gr

Στην Β Εθνική για την εξυγίανση η ΑΕΚ.

Η κατρακύλα της Βασίλισσας συνεχίζεται. Η ΑΕΚ θα παίζει οριστικά του χρόνου στην Β Εθνική αφού μία ώρα πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας, που αν πέρναγε η ΑΕΚ θα έπαιζε στην... Δ ΕΣΚΑΝΑ, δηλώθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Φιλίππου και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην Β ΕΘνική.

Την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην συνάντηση με τον Γιάννη Φιλίππου εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξης Αλεξίου ο οποίος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την χρηματοδότηση της ομάδας με σκοπό την επιστροφή σε δύο χρόνια στην Α1. Η σκέψη να δηλωθεί η ΑΕΚ κανονικά στην Α2 δεν μπόρεσε να προχωρήσει αφού ούτε ο Φιλίππου, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ούτε κανείς άλλος δεν αναλάμβανε να καλύψει ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ που χρειάζονταν για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και να μην υποβιβαστεί με απόφαση της ΕΕΑ στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την νομική έρευνα που έκανε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ η ομάδα ξεκινάει πλέον με μηδέν χρέη αφού όλα τα χρέη που υπάρχουν προς το δημόσιο πηγαίνουν στους πρώην προέδορυς (Φιλίππου, Καραμανλής, Δρόσος). Μέσα από την ντροπή και το τεράστιο κακό για την ΑΕΚ μπορεί να προκύψει το μοναδικό καλό αφού στο πρόσωπο του Αλέξη Αλεξίου φαίνεται πως βρέθηκε ο άνθρωπος που θέλει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την Βασίλισσα με την ομάδα καθαρή από χρέη και με εγγυημένη χρηματοδότηση για το πρωτάθλημα.

Η τελική απόφαση πάρθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Φιλίππου από κοινού με τον Αλέξη Αλεξίου τον οποίο έφερε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ο επιστήθιος φίλος του και πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

αεκ365.gr 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ...ΜΕ ΡΟΣΤΕΡ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ.

«Η ΑΕΚ με πληγώνει»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΣΙΩΡΗ


Πήρε τον δρόμο της... ξενιτιάς παρ' όλο που δεν τρελαινόταν στην ιδέα. Η κατάσταση, όμως, στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα ώθησαν τον Γρηγόρη Μάκο, όπως και πολλούς Ελληνες της γενιάς του, να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.


Ο διεθνής άσος δίνει την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στο «Goal» και μιλάει με ειλικρίνεια και συναισθηματισμό για τις εμπειρίες του στην ΑΕΚ, ενώ κόντρα στα στερεότυπα εξηγεί πως ως επαγγελματίας θα πήγαινε υπό προϋποθέσεις και σε άλλον ελληνικό σύλλογο.

Αν μπορούσε, θα έπαιρνε μαζί του στο Μόναχο τον... άνεργο προς το παρόν φίλο του Παντελή Καφέ. Δεν θεωρεί υποτιμητικό να αγωνίζεται στη Β' Κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, αναφερόμενος σε μια πραγματικότητα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν. Διαχωρίζει το νέο του... αφεντικό, την Ανγκελα Μέρκελ, από τον αθλητισμό και εξηγεί γιατί είναι δύσκολος ο ρόλος του... ηθοποιού.


- Πόσα χρόνια ονειρευόσουν να ζήσεις την ευρωπαϊκή περιπέτεια και το ταξίδι στο εξωτερικό και ποια θέλεις να είναι η ποδοσφαιρική σου Ιθάκη, όταν το πλήρωμα του χρόνου σε φέρει πίσω;
«Το όνειρο κάθε παίκτη, αυτό που έχει στο μυαλό του κάθε νέος ποδοσφαιριστής, είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ειδικά στις μέρες μας έτσι όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζω πως σε ωθεί να φύγεις και να θέλεις να αγωνιστείς στο εξωτερικό. Eλπίζω κάποια στιγμή να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και να επιστρέψουμε όλοι πίσω για να κλείσουμε την καριέρα μας όπως πρέπει».
Ο Γρηγόρης Μάκος με την συντάκτρια του «Goal», Βίκυ Σιώρη
Ο Γρηγόρης Μάκος με την συντάκτρια του «Goal», Βίκυ Σιώρη
- Η νέα γενιά Ελλήνων παικτών προσαρμόζεται πιο εύκολα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτό;

«Η γερμανική αγορά είναι από τις καλύτερες και είναι γεγονός πως σε βασικά στοιχεία (πάθος, δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία) το γερμανικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαφέρουν πολύ. Γι' αυτό και οι γερμανικές ομάδες κοιτάζουν Ελληνες παίκτες».

- Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα πάρεις στις «αποσκευές» του μυαλού σου από τη θητεία σου στην ΑΕΚ και ποια τα τρία που δεν θες να θυμάσαι;
«Δυστυχώς στην Ένωση κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και αυτό με πληγώνει», σχολίασε ο διεθνής μέσος.
«Δυστυχώς στην Ένωση κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και αυτό με πληγώνει», σχολίασε ο διεθνής μέσος. 
 
«Παίρνω μαζί μου την κατάκτηση του Κυπέλλου, τις σημαντικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες και τις φιλίες που έκανα στην ΑΕΚ και τη δεύτερη χρονιά μου που εξελίχτηκα ποδοσφαιρικά. Δεν θέλω να θυμάμαι την πρώτη χρονιά και τον αποκλεισμό από τον Θρασύβουλο, την 6άρα από τον Ολυμπιακό, παρ' όλο που δεν έπαιζα, και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα».

- Επειτα από τρία χρόνια στην ΑΕΚ ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που με στήριξαν στην κακή χρονιά μου και σε κάποιες αρνητικές εμφανίσεις γενικά. Να τους πω να έχουν κουράγιο και δύναμη για να στηρίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα που τους έχει ανάγκη και να δούμε όλοι μαζί γρήγορα την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει».
«Η ΑΕΚ  με πληγώνει»
- Ποια είναι πιστεύεις η μεγαλύτερη αρρώστια της ΑΕΚ, πέρα από το οικονομικό πρόβλημα;
«Το ότι δεν υπάρχει κάτι μόνιμο, σίγουρο και δυνατό διοικητικά για να μπορεί να την κάνει εξίσου δυνατή με το παρελθόν».

- Ποια πρόσωπα σε βοήθησαν περισσότερο στην ΑΕΚ;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα με βοήθησαν όλοι. Ακόμα και όταν δεχόμουν άσχημες κριτικές όλοι με στήριξαν, και οι συμπαίκτες και οι προπονητές. Ο Μπάγεβιτς, ο Χιμένεθ, ο Κωστένογλου και φυσικά οι αρχηγοί, ο Δέλλας, ο Καφές, ο Λυμπερόπουλος, ο Γεωργέας...».

- Νιώθεις ανακουφισμένος που σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή εσύ φεύγεις;

«Είναι αρκετά δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου και τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά δυστυχώς πρέπει να πω πως νιώθω ανακουφισμένος, αφού φεύγω για να αγωνιστώ σε μια από τις καλύτερες αγορές. Ολοι οι παίκτες θα ήθελαν να φύγουν τη συγκεκριμένη περίοδο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

«Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει»


- Είναι η πρώτη φορά που ξενιτεύεσαι. Τι θα σου λείψει από τον ελληνικό τρόπο ζωής;
«Η αλήθεια είναι πως περίμενα ότι θα ήταν πιο εύκολο να φύγω από τη χώρα μου. Σκέφτομαι, όμως, πως θα φύγω για κάτι καλύτερο που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Ευτυχώς το Μόναχο είναι μόλις δύο ώρες μακριά. Θα μου λείψουν πολύ οι δικοί μου άνθρωποι και ο υπέροχος καιρός της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα τα βρίσκω και εκεί».

- Από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα σου λείψει κάτι;

«Ετσι όπως έχει γίνει δεν νομίζω πως έχει κάτι που θα μου λείψει. Μόνο οι Ελληνες συνάδελφοι, που ούτως ή άλλως μπορώ να τους δω και εκτός γηπέδων».

- Θεωρείς πως πλέον έχεις μάθει τα μυστικά της θέσης, κάνοντας αυτό το βήμα στο εξωτερικό, γιατί σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε όλες τις θέσεις του κέντρου...

«Και ο Μάουρερ με έχει δει να αγωνίζομαι σε όλες τις θέσεις, αλλά μου ετοιμάζει αυτήν του καθαρόαιμου αμυντικού χαφ. Και νομίζω ότι αυτή είναι η θέση μου. Εχω μάθει πολλά, αλλά έχω σίγουρα να μάθω ακόμα περισσότερα».

- Φεύγεις με γλυκιά, πικρή ή γλυκόπικρη γεύση από την ΑΕΚ;

«Πάντα θέλω να αφήνω πίσω μου τις άσχημες στιγμές και να κρατάω μόνο τις ωραίες. Εφυγα και θέλω να φύγω μόνο με γλυκές αναμνήσεις και έτσι θέλω να ξαναβρώ την ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Θέλω να πιστεύω πως θα φτιάξουν τα πράγματα και όλα θα γίνουν όπως πρέπει».

- Κάνε μας έναν απολογισμό για την τριετία που πέρασες στην ΑΕΚ, τόσο προσωπικά όσο και για την ομάδα.

«Δυστυχώς σαν ομάδα κάθε χρόνο ήταν και χειρότερα τα πράγματα, με μοναδική παρένθεση την κατάκτηση του Κυπέλλου, που παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να φέρουμε έναν τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια. Για μένα η δεύτερη χρονιά που συνδυάστηκε με το Κύπελλο ήταν καλύτερη, γιατί άρχισα να δείχνω πράγματα μέσα στο γήπεδο».

- Ποιος ήταν ο συμπαίκτης σου στη μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική σου καριέρα που θεωρείς ότι ήξερε την περισσότερη μπάλα;

«Νιώθω πολύ τυχερός και είναι μεγάλη τιμή για μένα που αγωνίστηκα μαζί με τον ''Λόλο'' και τον Ρεκόμπα, ειδικά με τον Ρεκόμπα. Νομίζω πως ήταν από τα καλύτερα πράγματα που μπορούσαν να μου τύχουν, να τον έχω δηλαδή συμπαίκτη. Και ο ''Λόλο'', πάντως, στο γήπεδο έκανε τη διαφορά».
- Εχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο ή αργοπεθαίνει;

«Δυστυχώς, αργοπεθαίνει. Ως παίκτες αποδεικνύουμε και μέσω των εθνικών ομάδων ότι έχουμε μέλλον, αλλά πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε άλλα θέματα για να μπορέσουμε και εμείς να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το ταλέντο μας».

- Θεωρείς πως όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι με τα σκάνδαλα και τα στημένα ήταν απλά μια φούσκα;

«Ουσιαστικά έτσι αποδείχθηκε».

«Δεν ήθελα να πάω σε ομάδα που δεν θα έδινε λεφτά στην ΑΕΚ»


- Αρκετοί θεώρησαν υποτιμητικό το ότι πήρες μεταγραφή σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Δεν είχες κάποια καλύτερη πρόταση και κατέληξες στη Μόναχο 1860;

«Επειδή ξέρω τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ προσπάθησα να φέρω κάποια πρόταση για να πάρει η ομάδα λεφτά. Την οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ την ξέρουν και οι άλλες ομάδες και οι προτάσεις που είχα από άλλους συλλόγους ήταν να με αποκτήσουν ως ελεύθερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ δεν ήθελα να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Γι' αυτό και έφερα πρόταση με όσα χρήματα μπορούσα. Οσο για το πόσο υποτιμητικό είναι να αγωνίζομαι στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, έχω να πω πως είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά από τη δική μας Super League».

- Πας σε μια χώρα που λόγω Μέρκελ οι Ελληνες... μισούν. Εχει περάσει καθόλου αυτό από το μυαλό σου;

«Δεν το έχω σκεφτεί καν. Το λέγαμε αυτό και στο Εuro όταν παίξαμε με τη Γερμανία, πως κάποιοι ήθελαν να το περάσουν σαν πολιτική διαμάχη, ενώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Είναι ποδόσφαιρο, είναι απλά ένα άθλημα και τίποτα περισσότερο».

«Μπορεί να πήγαινα σε άλλον ελληνικό σύλλογο»


- Αν είχες πρόταση από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, θα πήγαινες;
«Αν δεν είχα πρόταση από το εξωτερικό, θα εξέταζα πρώτα και πάνω από όλα την περίπτωση της ΑΕΚ και μετά όλες τις άλλες. Αν δεν είχα τίποτα άλλο στα χέρια μου και έβλεπα πως η κατάσταση στην ΑΕΚ γίνεται ακόμα χειρότερη, σκεπτόμενος επαγγελματικά ενδεχομένως να πήγαινα. Πάντα έχω, όμως, στο μυαλό μου να ξαναγίνει η ΑΕΚ όπως παλιά».

«Θα έπαιρνα μαζί μου τον Καφέ»


- Αν είχες την επιλογή να πάρεις μαζί στη Μόναχο 1860 κάποιον συμπαίκτη σου από την ΑΕΚ, ποιον θα επέλεγες;

«Το φιλαράκι μου τον Καφέ, που έχει μείνει και χωρίς ομάδα (γέλια). Αφού οι Δέλλας και ''Λύμπε'' αποφάσισαν να σταματήσουν, θα έπαιρνα τον Παντελή και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας για να κάνουν και αυτοί το επόμενο βήμα στην καριέρα τους».

sentragoal.gr

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΕΚΠΡΩΣΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Κατεβάζετε την αίτηση από τον σύνδεσμο(http://www.aekfc.gr/media/dilosi_mavros.pdf ) και την στέλνετε ηλεκτρονικά στο thomasmavros@aekfc.gr η με φαξ στο 210 6673897. Επίσης αιτήσεις θα βρείτε στο τμήμα εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ καθώς και στα AEKSHOP της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ερυθραίας.