ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αναστολή ενός μήνα, η μοναδική ελπίδα για την Ένωση.

Σε μια και μοναδική περίπτωση ελπίζει η ΑΕΚ για να πάρει παράταση ζωής. Στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής για ένα μήνα, καθώς είναι απίθανο με τα τωρινά δεδομένα να ανατραπεί την Τρίτη στην ΕΠΟ η πρωτόδικος απόφαση.


Η έφεση θα κατατεθεί τη Δευτέρα και επειδή δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα να βρει η ΑΕΚ 2,5 εκατομμύρια μέσα στο επόμενο 48ωρο, θεωρείται (σχεδόν) βέβαιη η επικύρωση της ποινής, δηλαδή της μη αδειοδότησης.

Με τα κατασχετήρια (σε Super League, ΟΠΑΠ και ΕΠΟ) να την έχουν "πνίξει", δεν προβλέπονται έσοδα, παρά μόνον αν αλλάξουν γνώμη οι νυν μέτοχοι (πράγμα απίθανο) ή αν βρεθεί κάποιος να σπρώξει ζεστό χρήμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα επικαλεστεί μια σειρά από λόγους και επιχειρήματα προκειμένου να πείσει την ΕΠΟ για την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τις 30 Ιουνίου που οι φάκελοι κρίνονται στο τελευταίο στάδιο.

 "Όταν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, όταν έχει διαμορφωθεί αυτό το περιβάλλον της αβεβαιότητας στην οικονομία, όταν δεν ξέρουμε πως θα είναι η Ελλάδα σε ένα μήνα, δεν μπορεί να ζητάνε από την ΑΕΚ να παρουσιάσει πλάνο βιωσιμότητας για το επόμενο εξάμηνο..." είναι το σκεπτικό του προέδρου της ΑΕΚ.

Πάντως ανεξάρτητα από την απόφαση της Τρίτης, είναι ειλημμένη η απόφαση για μείωση του μπάτζετ της επόμενης περιόδου στο ένα τρίτο. Από τα 12,5 εκατομμύρια περίπου στα 4,5 εκατομμύρια. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι σε ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών, θα είναι 5-6 παίκτες με ετήσιο κασέ στα 200-250 χιλιάρικα. Και καμιά δεκαριά παίκτες, ηλικίας 18-20 ετών, θα αμείβονται με 20-40 χιλιάρικα ετησίως.

Μείωση αποδοχών στον Κωστένογλου

Το ραντεβού με τον Νίκο Κωστένογλου θα γίνει μετά την απόφαση της ΕΠΟ και πιθανότατα την Τετάρτη. Παρά τη θετική εισήγηση Νικολαΐδη για παραμονή του Έλληνα προπονητή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμα και στον Κωστένογλου πάντως, που αμείβεται με 250.000 ευρώ καθαρά το χρόνο (συν αυτοκίνητο και μπόνους) θα προταθεί μείωση αποδοχών. 

contra.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ρόστερ στον... αέρα.

Η διαμόρφωση του ρόστερ της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά στο αν θα πάρει η ομάδα την αδειοδότηση. Αν δεν τα καταφέρει τότε η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια παικτών της πλην των Ελλήνων κάτω των 22 ετών, ενώ δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές παρά μόνο γηγενών κάτω των 22 ετών, επίσης.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα έχουμε την αποχώρηση του Δέλλα και (όπως όλα δείχνουν) και του Λυμπερόπουλου. Τα συμβόλαια που λήγουν είναι των: Μανωλά, Καφέ, Γεωργέα, Βάργκας και Κάρλος. Απ' αυτούς μόνο ο Μανωλάς μπορεί να ανανεώσει ακόμα κι αν δεν πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση. Επιπλέον, λογικά παρελθόν θα αποτελέσει ο Μπέλεκ που θα επιστρέψει στην Ουντινέζε, μετά τον δανεισμό του.

Πάμε τώρα στους παίκτες με τους οποίους η ΑΕΚ δεσμεύεται με συμβόλαιο. Πρόκειται για: Αραμπατζής (2013), Κωνσταντόπουλος (2013), Κοντοές (2014), Καράμπελας (2013), Χέλγκασον (2014), Εγγλέζου (2014), Αργυρίου (2014), Μπουγαΐδης (2014), Ρίκκα (2013), Λεονάρντο (2013), Φούντας (2014), Γκερέιρο (2013), Μάκος (2014), Λαγός (2013), Τσίτας (2014), Σιαλμάς (2013), Γκούντγιονσεν (2013), Κλωναρίδης (2014) και Βλάχος (2015).
Εννοείται, ότι από τους παραπάνω είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει η ομάδα σε πωλήσεις ώστε να βάλει χρήματα στα ταμεία της.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου από το aek365 σας είχαμε ενημερώσει ότι έχουν έρθει 3 επίσημες από συλλόγους του εξωτερικού στα γραφεία της ΠΑΕ για παίκτες της ομάδας.


aek365.gr

«Είναι κρίμα…»

Απογοητευτικό χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο Champions League στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Χάσαμε υπό περίεργες συνθήκες. Είναι κρίμα να γίνονται σοβαρά λάθη σε σημαντικούς αγώνες», τόνισε ο γκολκίπερ της «Ένωσης». «Ακούγονται θετικά πράγματα για το μέλλον», πρόσθεσε. «Απογοητεύτηκα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι», είπε για τη μη κλήση του στην Εθνική.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στον Γιώργο Χελάκη για:

-την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Όταν φτάνεις στο τελευταίο παιχνίδι, διεκδικείς την πρόκριση στο Champions League και τη χάνεις υπό περίεργες συνθήκες, είναι λίγο απογοητευτικό. Λάθη γίνονται, οι διαιτητές είναι άνθρωποι, απλώς είναι κρίμα σε τόσο σημαντικούς αγώνες να γίνονται τόσο σοβαρά λάθη που αλλάζουν τη ροή μιας αναμέτρησης. Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές δεν μας βοήθησαν και αναπροσάρμοσαν τα πλάνα μας. Δεν κάναμε εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού. Παλέψαμε μέχρι τέλους και τουλάχιστον δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ».

-τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ: «Όταν η χρονιά αρχίζει δύσκολα και συνεχίζεται ακόμη πιο δύσκολα είναι πιο εύκολο να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Ευτυχώς αυτό δεν έγινε σε μας παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι σε κάποια άλλα σημεία της χρονιάς. Αυτά που ακούγονται εντός κι εκτός αποδυτηρίων είναι θετικά. Ελπίζω να γίνει κάτι για να προχωρήσει η ΑΕΚ μπροστά, γιατί είναι μεγάλη ομάδα, με δυναμική και πολύ κόσμο».

-το τι κρατά από τη φετινή περίοδο: «Οι δυσκολίες σε κάνουν πιο σοφό και σε γεμίζουν εμπειρίες. Αισθάνομαι σε καλή κατάσταση κι εφόσον παραμένω υγιής, τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα».

-τη μη κλήση του στην Εθνική για το Euro 2012: «Όταν ακούς πως είσαι στα υπόψη του προπονητή για την επιλογή, είσαι σε καλή κατάσταση και δείχνεις ότι μπορείς, αλλά δεν είσαι στην τελική τριάδα, απογοητεύεσαι. Η επιλογή, ωστόσο, ανήκει στον προπονητή και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική».

sport-fm.gr

Νίκος Λυμπερόπουλος: Η μεγάλη καριέρα ενός αδικημένου παίκτη.

Μετά από μία μεγάλη καριέρα, ο πιο προικισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων 15 ετών ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του. Το Contra.gr καταγράφει τις μεγάλες αλλά και τις αθέατες στιγμές του Νίκου Λυμπερόπουλου από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας μέχρι τη Φρανκφούρτη.


Αφορμή γι'  αυτό το αφιέρωμα στέκεται η σχεδόν εκφρασμένη πρόθεση του παίικτη να βάλει τέλος στην καριέρα του αυτό το καλοκαίρι (συνεπώς το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή ήταν το τελευταίο του).  Εστω όμως και αν ο Ελληνας άσος αλλάξει την απόφασή του, η σταδιοδρομία του στο χώρο μέχρι στιγμής αξίζει μίας αναλυτικής καταγραφής.

Τα πρώτα βήματα και η Καλαμάτα

Στην κωμόπολη όπου μεγάλωσε, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, οι συμπατριώτες έχουν να λένε για τη λατρεία του Νικόλα για το ποδόσφαιρο. Μεγάλωσε με φροντίδα και αγάπη σε μία οικογένεια που έβγαζε τα προς το ζην από τα σκαπτικά μηχανήματα του πατέρα του Κώστα ο οποίος ήταν και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν στο ταλέντο του γιου του (μαζί  με τις  δύο αδερφές του και φυσικά τη μητέρα του).

Τα πρώτα βήματα έγιναν στην τοπική Εράνη Φιλιατρών (την οποία βοηθά ακόμα και σήμερα οικονομικά χωρίς να το διατυμπανίζει μαζί με τον ξαδερφό του Σωτήρη Λυμπερόπουλο). Ο μικρός Νίκος διένυε καθημερινά την απόσταση από την οδό Δεξαμενής όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι του μέχρι το γήπεδο για την προπόνηση και η ποιότητά του δεν άργησε να γίνει αντιληπτή σε τοπικό επίπεδο. Τα λαγωνικά της Καλαμάτας τον εντόπισαν και μετά από μία θριαμβευτική σεζόν του Νίκου στη Δ' Εθνική (κατά την οποία η Ερανη ανέβηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της στη Γ' Εθνική) παίρνει το δρόμο για την ομάδα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

  Εκεί η ανέλιξή του ήταν ραγδαία. Τη σεζόν 1994-95 η "Μαύρη Θύελλα" ανέβηκε στην Α' Εθνική (τερμάτισε δεύτερη στη Β' πίσω από τον πρωταθλητή Πανηλειακό) και ο 20χρονος Λυμπερόπουλος πήρε το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 26 Αυγούστου του 1995. Στις 10 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη κόντρα στον Εθνικό πέτυχε το πρώτο γκολ του στην κατηγορία ενώ στις 31 Μαρτίου βρίσκει δίχτυα και κατά του Ολυμπιακού σ'ένα θριαμβευτικό 3-0 των Καλαματιανών.


Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό
Στα τέλη της άνοιξης του 1996 το όνομα του Νίκου Λυμπερόπουλου έπαιζε καθημερινά στον αθλητικό Τύπο αφού ήταν το πιο...hot της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου. Κίνηση για να τον αποκτήσουν έκαναν και οι τρεις μεγάλοι του κέντρου με πρώτον τον Ολυμπιακό ο οποίος ήταν αποφασισμένος να πλασιώσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς μ' όλη τη νουβέλ βαγκ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο "Λύμπε" πάντως αν και ο Ολυμπιακός τον ήθελε σφόδρα και η ΑΕΚ είχε δώσει προκαταβολή στην Καλαμάτα, προτίμησε την τότε σιγουριά του πρωταθλητή Παναθηναϊκού. Ισως και για συναισθηματικούς λόγους αφού τα αισθήματα του στην εφηβεία ήταν πράσινα όπως βεβαιώνουν όσοι τον γνωρίζουν από παιδί.

  Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πήρε πάνω του αυτή τη μεταγραφή και μάλιστα, σύμφωνα μ' έναν αστικό μύθο της εποχής, έστειλε το προσωπικό του αυτοκίνητο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας στην Τρίπολη όπου ο Λυμπερόπουλος υπηρετούσε τότε τη θητεία του για να παραλάβει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του. Λέγεται ότι οι νεοσύλλεκτοι σμηνίτες ουδέποτε ξαναείδαν τον "Λύμπε" στη μονάδα.

Οι δύο δύσκολες πρώτες σεζόν

Το να καθιερωθείς στον Παναθηναϊκό του 1996, ομάδα που είχε φτάσει μία ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν μία δύσκολη υπόθεση. Θεωρητικά η παραχώρηση του Γιώργου Δώνη στην Μπλάκμπερν πρόσφερε στο νεαρό, τότε, Λυμπερόπουλο ζωτικό χώρο στην ενδεκάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο παίκτης αντιμετώπισε προβλήματα προσαρμογής παρασυρόμενος και από τη μετριότατη πορεία της ομάδας της σεζόν 1996-97.

Παρόλα ταύτα ο υψηλόσωμος άσος βρήκε τον τρόπο να παίξει σε 32 ματς πρωταθλήματος, να πετύχει τα πρώτα γκολ του με την πράσινη φανέλα πολύ νωρίς, μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου του 1996 κόντρα στη Λέγκια, να ντεμπουτάρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Αύγουστο του ίδιου έτους στο παιχνίδι κόντρα στη Ρόζενμποργκ αλλά και σε τελικό Κυπέλλου (ήττα από την ΑΕΚ).

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν στην ομάδα, όταν πια η τεχνική ηγεσία είχε περάσει στα χέρια του Βασίλη Δανιήλ, ο "Λύμπε" τα...χρειάστηκε. Ο Καβαλιώτης τεχνικός καταλήγει σ'ένα περίεργο 3-4-3 με τον Γεωργιάδη στα δεξιά της επίθεσης και ο Μεσσήνιος μένει στον πάγκο σχεδόν σ' όλα τα ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέτρησε μόλις τρια 90λεπτα εκείνη τη σεζόν και 2 γκολ. Στον τελικό του Κυπέλλου δε, κόντρα στον Πανιώνιο, βίωσε ένα μεγάλο σοκ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος του ματς και γνωρίζοντας τελικά την ήττα.

Η μεταμόρφωση του καλοκαιριού του 1998

Ο Λυμπερόπουλος χρειαζόταν επειγόντως μία καλή αφορμή για να αποδείξει ότι δεν έχει παραμείνει απλώς ένα μεγάλο ταλέντο. Και η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων του την πρόσφερε απλόχερα. Ηγέτης εκείνης της εκπληκτικής φουρνιάς (Καραγκούνης, Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Λάκης) ο άσος του Παναθηναϊκού οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι τον τελικό σκοράροντας μάλιστα τα δύο από τα τρία γκολ στο θριαμβευτικό ημιτελικό με την Ολλανδία (3-0). Στον τελικό το τρόπαιο χάθηκε από την Ισπανία του Βαλερόν και του Κασίγιας, όμως ο Λυμπερόπουλος είχε αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί άνετα στο υψηλό επίπεδο.

Το..θριαμβευτικό, εκείνο, καλοκαίρι συνεχίστηκε και με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ο Βασίλης Δανιήλ δεν είχε πια στη διάθεσή του τον Γιώργο Γεωργιάδη (πήρε μεταγραφή στη Νιούκαστλ) και ο Λυμπερόπουλος καθιερώθηκε στην ενδεκάδα παίρνοντας θέση δίπλα στον Κριστόφ Βαζέχα. Ο "Λύμπε", σε τρομερά κέφια, σκόραρε δύο φορές στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Στεάουα ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ στη νίκη επί της Διναμό Κιέβου στο "Νίκος Γκούμας".


Η σεζόν δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι τερμάτισαν 3οι στο πρωτάθλημα και έχασαν ακόμη ένα τελικό Κυπέλλου (από τον Ολυμπιακό με 2-0) όμως ο Λυμπερόπουλος είχε κερδίσει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα. Σιγά-σιγά γινόταν απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό.

Η κορύφωση

Το καλοκαίρι του 1999 την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει ο Γιάννης Κυράστας και οι "πράσινοι", κόντρα στα προγνωστικά, δημιουργούν μία από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας 20ετίας. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αγωνιζόμενος πλέον ως συμπαίκτης με ποδοσφαιριστές της δικής του γενιάς, (Μπασινάς, Καραγκούνης, Γκούμας) αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή εκείνου του ξεχωριστού συνόλου πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.

Ο "Λύμπε" σκοράρει κατά ριπάς (τελειώνει το πρωτάθλημα με 23 γκολ), δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, καταγράφει καρέ για πρώτη φορά (κόντρα στον Απόλλωνα στις 21 Μαϊου του 2000) και ανακηρύσσεται δικαιότατα από τους συναδέλφους του ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της σεζόν. Ο τίτλος του πρωταθλητή όμως και πάλι του ξεφεύγει αφού ο Παναθηναϊκός έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι, μάλιστα, του δευτέρου γύρου (2-2) σκοράρει για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο αλλά το γκολ του (που είχε διαμορφώσει το 2-1) δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη-τίτλος στον Παναθηναϊκό.

Ως ανταμοιβή για την έξοχη απόδοσή του έρχεται η ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη τρία χρόνια η οποία συνοδεύται και από μία γενναία αύξηση αποδοχών. Ο Λυμπερόπουλος γίνεται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της χώρας λαμβάνοντας ετησίως περίπου 400 εκατομμύρια δραχμές.

Η... μέση του Φεράρα

Με ένα νέο συμβόλαιο που του απέφερε πολλά χρήματα, ο Λυμπερόπουλος είχε πια το χρίσμα του ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού. Μόλις στα 25 χρόνια του. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν άργησε να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε μία σεζόν κατά την οποία οι "πράσινοι" έκαναν μία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία με 14 επίσημα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Αναμφίβολα η φάση που σημάδεψε εκείνη τη σεζόν έλαβε χώρα στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ το οποίο σήμανε και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους "16" της διοργάνωσης. Οι "πράσινοι" είχαν κολλήσει στο 1-1 με τη "βέκια σινιόρα" και χρειάζονταν απεγνωσμένα ένα ακόμη γκολ για την πρόκριση. Στη φάση του 56' ο Λυμπερόπουλος δέχεται την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και αντί να επιχειρήσει ένα παραδοσιακό κοντρόλ, περνάει την στρογγυλή θεά κάτα από τα πόδια του Τσίρο Φεράρα και βρίσκεται τετ-α-τετ με τον φαν ντε Σαρ ο οποίος τον ανατρέπει.

 Οι συνέπειες.....αναμενόμενες. Πέναλτι, αποβολή και 2-1 από τον Αγγελο Μπασινά. Επτά λεπτά αργότερα, ο Λυμπερόπουλος με ένα ανοιχτό κοντρόλ και πάσα ετοιμάζει το 3-1 του Βαζέχα και ένα μεγάλο προσωπικό κρεσέντο έχει μόλις ολοκληρωθεί.

  Η σεζόν έκρυβε και άλλες συγκινήσεις, κυρίως στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά από τίτλους...δεν. Ο Παναθηναϊκός, πληρώνοντας την υπερπροσπάθεια της Ευρώπης, μένει αρκετά νωρίς εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος κάτι που θα συμβεί και την επόμενη χρονιά που είναι ίσως η χειρότερη στην καριέρα του Μεσσήνιου άσου. Ενας τραυματισμός στο παιχνίδι με τη Σλάβια Πράγας στις 22 Αυγούστου τον άφησε περίπου δύο μήνες εκτός και ο Ελληνας άσος, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τελείωσε πρωτάθλημα χωρίς να πετύχει γκολ.

  Το...καψώνι του Σάντος και ο τίτλος που χάθηκε στη Ριζούπολη

Τη σεζόν 2002-2003 ο Νίκος Λυμπερόπουλος  φλέρταρε όσο ποτέ στη μέχρι τότε καριέρα του με τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα και αφού είχε εξωβελιστεί από την ενδεκάδα με απόφαση του Φερνάντο Σάντος, ο Καλαματιανός στράικερ επανήλθε δριμύτερος όταν την τεχνική ηγεσία ανέλαβε και πάλι ο Σέρχι Μαρκαριάν.

Κάτω από τις οδηγίες του Ουρουγουανού τεχνικού ο Παναθηναϊκός διαγράφει μία σχεδόν αψεγάδιαστη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Λυμπερόπουλο να κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Τι έλειψε; Μα φυσικά το τρόπαιο του πρωταθλητή. Στο περίφημο, πλέον, ματς της Ριζούπολης ο Παναθηναϊκός πήγε στο γήπεδο του Απόλλωνα για δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ηττήθηκε όμως άνετα με 3-0 (ο Λυμπερόπουλος έπαιξε και στα 90 λεπτά) και ο  τίτλος...πέταξε και πάλι για τον Πειραιά. Το παιχνίδι εκείνο της 11ης Μαϊου του 2003 αποτελεί ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του "Λύμπε" στον Παναθηναϊκό. Θεωρείται ένας από τους κύριους υπευθύνους της... τραγωδίας και το συμβόλαιό του δεν ανανεώνεται μετά από διοικητική απόφαση.


Στην ΑΕΚ ως δώρο Μελισσανίδη

Το καλοκαίρι του 2003 οι πληροφορίες και οι φήμες για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου έδιναν και έπαιρναν.Μία από αυτές ανέφερε ότι ο 28χρονος, τότε, άσος είχε γευματίσει στο κότερο του Σωκράτη Κόκκαλη συζητώντας το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ουδέποτε επιβεβαιώθηκε εκείνη η πληροφορία.Το σίγουρο είναι ότι ο "Λύμπε" δέχθηκε πρόταση από τον...Λευτέρη Πανταζή γιατον Πανιώνιο, φλέρταρε έντονα με τον ΠΑΟΚ αλλά κατέληξε στην ΑΕΚ μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος τον δώρισε στην Ενωση. Ετσι ο Λυμπερόπουλος συνεργάστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Βγάζει, μάλιστα, ένα σημαντικό μέρος του κόστους της μεταγραφής του σκοράροντας ένα αποφασιστικής σημασίας γκολ στη ρεβάνς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γκρασχόπερς που έστειλε την ΑΕΚ στους χρυσοφόρους ομίλους. Περί διακρίσεων βέβαια τότε ούτε λόγος αφού τη σεζόν σημάδεψε ο εμφύλιος πόλεμος του Μπάγεβιτς με τους σκληροπυρηνικούς της Ορίτζιναλ που οδήγησε στην αποχώρηση του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Το κατά τα άλλα θριαμβευτικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο καλοκαίρι του 2004 βρήκε τον Νίκο Λυμπερόπουλο να επενεξετάζει το μέλλον του παρακολουθώντας το Euro 2004 από την τηλεόραση καθώς δεν βρέθηκε στα σχέδια του Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος προτίμησε τους Βρύζα, Νικολαϊδη και Παπαδόπουλο για την επίθεση της χρυσής Εθνικής ομάδας.

Ηγέτης στη νέα εποχή

Οταν ο Ντέμης Νικολαϊδης ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε την απόφαση (που ήταν ουσιαστικά μονόδρομος) να περικόψει δραστικά το μπάτζετ και να ξεφορτωθεί σχεδόν όλα τα μεγάλα συμβόλαια.Την παρουσία όμως του Νίκου Λυμπερόπουλου (όπως και αυτήν του Κώστα Κατσουράνη) ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ την θεώρησε απαραίτητη στη νέα εποχή.Είναι η σεζόν που ο Μεσσήνιος επιθετικός και ο Πατρινός μέσος αρχίζουν να δένονται με μία στενή φιλία που κρατάει μέχρι και τις μέρες μας.

Ο Λυμπερόπουλος είναι ο οδηγός για τα νέα παιδιά της ΑΕΚ, ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστεύεται πια τυφλά και η Ενωση του χαμηλού προϋπολογισμού φτάνει σχεδόν μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 9 γκολ του Καλαματιανού. Σκοράρει, όπως και την προηγούμενη σεζόν εναντίον του Παναθηναϊκού (χτίζοντας μία παράδοση χρόνων κόντρα στην παλιά του ομάδα) και εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ομάδας κάτι που συνέχισε να ισχύει και την επόμενη χρονιά.

Ακόμα και ο Λορένθο Σέρα Φέρέρ που αντικαθιστά τον Σάντος το καλοκαίρι του 2006 υποκλίνεται στο ταλέντο του "Λύμπε" γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ισπανός αντιμετώπιζε με...μπανζέ ύφος σχεδόν όλα τα εγχώρια ποδοσφαιρικά προϊόντα.

Η σεζόν 2006-07 είναι σημαδιακή για την ΑΕΚ και τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Η Ενωση πετυχαίνει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1-0  κόντρα στη Λιλ) με δράστη τον Καλαματιανό ο οποίος μ'ένα από τα γνωστά... μπομπόνια του διαμορφώνει το τελικό σκορ γράφοντας ιστορία. Τελειώνει τη σεζόν με 18 γκολ, αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά και πάλι του λείπει κάτι. Ενας συλλογικός τίτλος.

Πρωταθλητής στο γήπεδο και..εξωτερικό

Αν τη σεζόν 2002-2003 ο Λυμπερόπουλος άγγιξε το πρωτάθλημα, το  2007-08 το κατέκτησε αλλά δεν κατάφερε να το πανηγυρίσει. Η ΑΕΚ πήρε περισσότερους βαθμούς μέσα στο γήπεδο από τον Ολυμπιακό αλλά ελέω...Βάλνερ (και του μηδενισμού του Απόλλωνα Καλαμαριάς) η Ενωση έχασε τον τίτλο στα χαρτιά. Είχε όμως προηγηθεί το σπουδαίο 4-0 κόντρα στους "ερυθρόλευκους" (που σημαδεύτηκε από το εκπληκτικό γκολ του Καλαματιανού για το 3-0) αλλά και μία δήλωση που συζητήθηκε. Δημόσια και ευθαρσώς ο Νίκος Λυμπερόπουλος ισχυρίστηκε ότι η ΑΕΚ δεν έπρεπε να παίξει στα πλέι οφ διαμαρτυρόμενη για την απώλεια του τίτλου.

Το τέλος της σεζόν τον βρήκε και πάλι προβληματισμένο για τις εν Ελλάδι ποδοσφαιρικές συνθήκες. Και έτσι όταν έφτασε η δελεαστική πρόταση της Αϊντραχτ Φραγκφούρτης του Γιάννη Αμανατίδη ο "Λύμπε" δεν τον σκέφτηκε. Ο Μεσσήνιος πήρε την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε για δύο χρόνια στη Γερμανία.

Πριν ανέβει όμως στο αεροπλάνο για τη μόνιμη εγκατάσταση στη Φραγκφούρτη, ενίσχυσε την Εθνική ομάδα (για την οποία πια υπολογιζόταν από τον Οτο Ρεχάγκελ) στο Euro της Αυστρίας και της Ελβετίας. Δεν συγκίνησε βέβαια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με την απόδοσή του και τις επιδόσεις του αλλά για τον Λυμπερόπουλο η παρουσία και μόνο στο τουρνουά αποτελούσε μία δικαίωση.

Στη Γερμανία ο Λυμπερόπουλος θα βιώσει την καθολική, σχεδόν, αναγνώριση από ένα απαιτητικό ποδοσφαιρικό κοινό όπως αυτό της Φραγκφούρτης. Παρά το γεγονός ότι διένυε ήδη το 33ο έτος της ηλικίας του ο Ελληνας άσος δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στα δεδομένα του γερμανικού πρωταθλήματος και να μετρήσει 50 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα (και 10 γκολ) πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2010.

Στις 30 Απριλίου του 2011 αποκαταστάθηκε μία ιστορική αδικία. Σε μία βραδιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από τη δράση των ανεγκέφαλων της εξέδρας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος κατέκτησε το μοναδικό συλλογικό τίτλο της καριέρας του αφού η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου. Ο "Λύμπε" άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης και σήκωσε με υπερηφάνια το τρόπαιο στον ουρανό. Παρά τη χαρά του όμως, βρήκε το σθένος να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα του τελικού υπερασπιζόμενος την κοινή λογική.

  Οι αριθμοί του Νίκου Λυμπερόπουλου

Στη σχεδόν 20χρονη καριέρα του στα ελληνικά και μόνο γήπεδα ο Νίκος Λυμπερόπουλος κατέγραψε μερικές εντυπωσιακές επιδόσεις. Μόνο στην Α' Εθνική (μετέπειτα σούπερ λιγκ) ο Μεσσήνιος άσος έχει καταγράψει 410 συμμετοχές και 167 γκολ.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέτρησε 88 συμμετοχές και 18 γκολ ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας αγωνίστηκε 74 φορές και σκόραρε 34. Με τα χρώματα της Αϊντραχτ Φραγκφούρτης στο γερμανικό πρωτάθλημα ο "Λύμπε" είχε 50 ματς και 10 γκολ.

Τα γκολ στην Α' Εθνική επιτεύχθηκαν ως εξής.Η συντριπτική πλειοψηφία (115) προήλθε από σουτ, άλλα 46 από κεφαλιές και μόλις 1 από χτύπημα φάουλ. Εχει επίσης σκοράρει 5 φορές από τη βούλα του πέναλτι σε 10 προσπάθειες. Ολα αυτά μόνο για την Α' Εθνική.
Με την Εθνική ομάδα ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετράει 74 αγώνες και 13 γκολ. Ντεμπούταρε ως παίκτης της Καλαμάτας στις 24 Ιανουαρίου του 1996 στο φιλικό παιχνίδι με το Ισραήλ.

Εχει, τέλος, αποβληθεί δύο φορές στην εν Ελλάδι καριέρα του. Η πρώτη εξ αυτών ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1995 στο παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Εδεσσαϊκό. Η δεύτερη στις 10 Απριλίου του 2005 όταν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μετά από...κοκορομαχία του με τον Δημήτρη Ζωγραφάκη.

contra.gr

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ψάχνουν λεφτά αλλά και σχέδιο στην ΑΕΚ.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Η διάθεση υπάρχει και αυτό ίσως είναι το μοναδικό θετικό. Βλέπετε, στη... λειψανδρία που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ η ύπαρξη παραγόντων με το ειδικό βάρος του Νικολαΐδη και την ανιδιοτελή προσπάθεια του Δημητρέλου, που αναζητούν λύση για να κρατηθεί ζωντανή η ομάδα, αποτελεί αναμφίβολα παρακαταθήκη.

Πέραν των καλών προθέσεων όμως, η ΠΑΕ χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να μείνει... ανοιχτή και παράλληλα σχέδιο προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο και να είναι έτοιμη εν όψει της ερχόμενης περιόδου. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των δύο ανδρών που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας ή την επομένη το πρωί και θα ορίσει συντεταγμένες για το μέλλον της Ενωσης. Το βασικό πρόβλημα, βέβαια, είναι η ανάγκη χρημάτων. Αμεσα, δηλαδή στο επόμενο δεκαήμερο, η ΑΕΚ χρειάζεται περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για να παραμείνει ζωντανή. Αυτό το ποσό αφορά την καταβολή της περσινής δόσης για το άρθρο 44, για την οποία έχουν φτάσει δύο εξώδικα στην ΠΑΕ, ύψους 1.250.000 ευρώ.

Επίσης, θα πρέπει να καταβληθεί ποσό 600.000 ευρώ που αφορά τη μία από τις δύο δόσεις του τελευταίου διμήνου προς την εφορία, αλλά και να βρεθούν ακόμα 700.000 ευρώ, δηλαδή το 20% του προστίμου που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ έπειτα από έλεγχο της εφορίας τον περασμένο Ιανουάριο για την περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2011.
Αυτήν τη στιγμή παραμένει άγνωστο πώς μπορεί να καλυφθεί αυτό το ποσό, δεδομένου πως τα χρήματα που φέρεται να έχει συγκεντρώσει ο Νικολαΐδης δεν καλύπτουν τις άμεσες υποχρεώσεις.

Συν τοις άλλοις, απαιτείται ανάλογο ποσό έως τα τέλη Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση των 600.000 ευρώ προς την εφορία, σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ στους παίκτες, η δεύτερη δόση στους παίκτες με βάση τον διακανονισμό που έγινε από τη διοίκηση και περίπου μισό εκατομμύριο οφειλές τεσσάρων μηνών στη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει διακανονισμός για τα χρήματα που θα οφείλει η ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές για το διάστημα 1/1/2012-30/6/2012. Πολλά λεφτά, χωρίς να υπάρχει αυτήν τη στιγμή σιγουριά πως θα ξεπεραστεί ο σκόπελος, αλλά και δεν σταθεροποιείται η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ρύθμιση.


sentragoal.gr

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η ώρα της επιστροφής.

Έτοιμος να επιστρέψει στη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης.


 Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» ενημερώθηκε χθες από τον Ανδρέα Δημητρέλο για όλα τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και δεν αποκλείεται η γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης να σηματοδοτήσει την επιστροφή του, μιας και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναβολής και θα πρέπει να σχηματιστεί διοίκηση.

Πάντως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Ο Ντέμης Νικολαΐδης είπε και στον Ανδρέα Δημητρέλο πως η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα δυσχεραίνει την προσπάθειά του, καθώς πολλοί από τους υποστηρικτές της προσπάθειάς του είναι επιφυλακτικοί. Παράλληλα, λόγω του προσωρινού χαρακτήρα της κυβέρνησης δεν είναι εφικτό να γίνουν οι ρυθμίσεις στο διακανονισμό για την εξόφληση των χρεών στην Εφορία, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να επιζήσει η «Ένωση».

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του. Οι δύο άνδρες θα έχουν κι άλλες συναντήσεις μέχρι τη γενική συνέλευση της Τετάρτης, πιθανότατα μία εξ αυτών θα γίνει τη Δευτέρα. Σε αυτές τις συναντήσεις θα δώσουν το «παρών» και άτομα της εμπιστοσύνης του Νικολαΐδη, που θα έχουν ρόλο στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος δεν αποκλείεται να συμμετέχει στο νέο ΔΣ, καθώς γνωρίζει τα της ΠΑΕ και μπορεί να βοηθήσει να «τρέξουν» πιο γρήγορα κάποιες υποθέσεις.

«Μέσα» ο Κλωναρίδης

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και περιόρισε σε δύο, τον τραυματία Σιαλμά και τον τιμωρημένο Καράμπελα, τα προβλήματα του Νίκου Κωστένογλου εν όψει του «τελικού» της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ με νίκη τερματίζει πρώτη στα πλέι οφ. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» έδωσε ρεπό στους παίκτες του για σήμερα, καθώς έκρινε πως χρειάζονται ανάσες μιας και το τελευταίο τους ρεπό ήταν στις 5 Μαΐου.

sport-fm.gr

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ aek-live.gr

Φέρνουν λεφτά στην ΑΕΚ Λυμπερόπουλος, Μάκος.

O Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής για το Euro 2012 και σε αυτή βρίσκονται δύο παίκτες της ΑΕΚ (ίσως ο Κωνσταντόπουλος να μπορούσε να αποτελέσει καλή επιλογή από το ρόστερ της Ένωσης, με τον Πορτογάλο τεχνικός όμως να τον "κόβει").

Οι Λυμπερόπουλος και Μάκος κλήθηκαν και θα είναι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού, φέρνοντας συνάμα και χρήματα στην ΑΕΚ - σε μία δύσκολη περίοδο γι' αυτή. Συγκεκριμένα, η UEFA πριμοδοτεί τις ομάδες που έχουν παίκτες της στο Euro με 7.500 ευρώ την ημέρα για τον κάθε παίκτη.

Μάλιστα, το... κοντέρ αρχίζει να μετρά από την ημέρα που θα ξεκινήσει προετοιμασία η Εθνική Ελλάδας και από την πρεμιέρα του ΕURO. Δηλαδή, από τις 22 Μαϊου όταν και η Εθνική μας φύγει για προετοιμασία και μέχρι τις 19 Ιουνίου όταν και τελειώνει ο πρώτος γύρος (συνολικά 29 ημέρες), η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της για τους δύο παίκτες της συνολικά 435.000 ευρώ (ήτοι, 217.500 ευρώ για τον καθένα).

 Όλα αυτά στο χειρότερο σενάριο που θα είναι η Ελλάδα να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο. Αν συνεχίσει η Εθνική μας στη διοργάνωση εύλογα το ποσό θα ανεβαίνει κατά 7.500 ευρώ την ημέρα για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Το σημαντικό επίσης της ιστορίας είναι πως η ΑΕΚ (όπως και όλες όσες ομάδες έχουν διεθνείς στο EURO) θα πληρωθεί από την UEFA την 2α Ιουλίου, μία ημέρα μετά το τέλος του EURO.

aek365.gr

Λυμπερόπουλος: "Αντέχω ακόμη, αλλά..."

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε για το τέλος της καριέρας του, αλλά και την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη στάση του κόσμου, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η επιθυμία του κόσμου να μείνω στην ομάδα, ίσως αυτό γίνει από κάποιο άλλο πόστο. 

Το τι μπορεί να γίνει δεν είναι ώρα τώρα να το δούμε, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό. Αντέχω ακόμη, αλλά είναι κάποια πράγματα που τα βλέπω διαφορετικά, όπως θα μου άρεσε. Εν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα σταματήσω. 

Η απάντησή μου είναι αυτή, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, αλλά οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Και αλλαγή να υπάρξει στα διοικητικά, η θέλησή μου είναι να βοηθήσω την ομάδα από κάπου άλλου. Η ομάδα αξίζει να ζήσει στιγμές του παρελθόντος, να ζήσει σε ένα δικό της γήπεδο", τόνισε αρχικά ο Λύμπε και πρόσθεσε:

"Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Άξιζα πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο. Αγωνίστηκα για 19 χρόνια σε υψηλό επίπεδο, χωρίς τραυματισμούς. Τώρα, θέλω να μείνω στο ποδόσφαιρο, έχω πράγματα να προσφέρω. Θα δούμε. Το σημαντικό είναι να έχω υγεία. Είμαι περήφανος για όσα πέτυχα και πιστεύω ότι και μεγαλώνοντας τα παιδιά μου, όταν αρχίσουν να μαθαίνουν για την καριέρα μου, να νιώθουν περήφανα".


contra.gr

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Νίκη... καθήκοντος επί του ΠΑΟΚ.


Της ΒΙΚΥΣ ΣΙΩΡΗ

Τη στιγμή που το θολό πολιτικό τοπίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες που καταβάλει ο Ντέμης Νικολαϊδης για να βρει μια βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ με τα οικονομικά προβλήματα να διογκώνονται και την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ να πλησιάζει απειλητικά οι παίκτες της Ενωσης θέλουν την Τετάρτη (16/5) να αποποιηθούν της ευθύνης του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να έχουν τουλάχιστον καθαρή τη συνείδησή τους πως οι ίδιοι κατέβαλλαν τα μέγιστα για ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Κάτι που θα κατορθώσουν με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:00) στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της χρονιάς και την προτελευταία για τα πλέι οφ. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου θέλουν για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό τους να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή νίκη επί του δικεφάλου του Βορρά.

Χωρίς τον Δημήτρη Σιαλμά που μετέβη στο Μόναχο με το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε εγχείρηση στους κοιλιακούς να φαντάζει πολύ πιθανό και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να μην προπονείται την Τρίτη (15/5), αλλά να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους εν όψει του αυριανού ματς.

Ο Νικος Κωστένογλου δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει χαλάρωμα και κορόιδο συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους παίκτες μεταξύ των οποίων και τον Τραϊνό Δέλλα.

Πάντως ο Κολοσσός δύσκολα θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα που πιθανότατα θα απαρτίζεται από τους Κωνσταντόπουλο, Γεωργέα, Μανωλά, Κοντοέ, Λαγό, από δεξιά στην άμυνα, Μάκο, Καφέ, Βάργκας στα χαφ και τους Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλο στην επιθετική τριπλέτα.
Την 25μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο «Κωστέ» απαρτίζουν οι Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Κλωναρίδης, Φούντας.

sentragoal.gr

Εξαφανισμένος ο Νοτιάς .

Κανένα... σημείο ζωής εξακολουθεί να μη δίνει ο Νίκος Νοτιάς. Η πίεση από την πλευρά της Εφορίας για την πληρωμή της δόσης για το άρθρο 44, αλλά και οι 120.000 που υπολείπονται για να κλείσει ο φάκελος για την UEFA ανάγκασαν τις τελευταίες ημέρες τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ να αναζητήσουν εκ νέου τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, ελπίζοντας σε κάποια -έστω μικρή- βοήθεια.

Ωστόσο, ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας συνεχίζει να κάνει επίδειξη αδιαφορίας για την κατάσταση της εταιρείας του και δεν απαντά καν στις κλήσεις που δέχεται(!), αποφεύγοντας ακόμη και να δώσει αυτά τα 120.000 ευρώ για να μην συνεχίσει να είναι εκτός ημερομηνιών η ομάδα, στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό. Την ίδια στιγμή, ο Νοτιάς δεν έχει μπει καν στον... κόπο να απαντήσει στην ρεαλιστικότατη πρόταση που του κατέθεσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, αν και έχουν περάσει περισσότερες από 15 μέρες από τότε(!)...

aek365.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι από σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ–Ατρόμητος (Πέμπτη 10 Μαΐου, 17:45), της 3ης αγωνιστικής των Play Offs.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Κ. Βάρναλη 25, Νέα Ερυθραία τηλ. 210-6254002
• aekshop 2: Δεκελείας 146, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784

Την Τετάρτη 9 Μαΐου τα εισιτήρια θα πωλούνται και στο εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 10:00–17:00.

Την Πέμπτη 10 Μαϊου, ημέρα του αγώνα, η πώληση στα aekshops θα σταματήσει στις 13:00, ενώ τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 14:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 14:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 14:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Θύρες 3, 15, 21, 33 : 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 5, 13, 23, 31 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 7, 9, 11 : 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 29 : 30€ (Παιδικά 15€)
Θύρες Ρ1, Ρ2 : 100€ (Παιδικά 30€)
ΑΜΕΑ 13 : 10€

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται στα παραπάνω aekshops και από το εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, μαζί με τα εισιτήρια ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.
Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων με διαρκείας στις θύρες 21 και 23, υπενθυμίζουμε ότι η είσοδός τους στο γήπεδο γίνεται από τον προέλεγχο των θυρών 1–35, καθώς επίσης και όσοι φίλαθλοι διαθέτουν κάρτα στάθμευσης στο parking P5 θα εξυπηρετούνται πλέον στο parking P4 μέσω της Πύλης Β.

Λυμπερόπουλος: "Μακάρι να γυρίσει ο Ντέμης"

Για ακόμα μια φορά ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Αναφέρθηκε στην εικόνα της ΑΕΚ και τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, ενώ πήρε δημόσια θέση για την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στην Ένωση.

Το έχει κάνει κατά το παρελθόν και γενικά όποτε θέλει να πάρει θέση, το κάνει δημόσια χωρίς να φοβάται αν θα παρεξηγηθεί ή όχι.
Ο Λύμπε, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ, που όπως σχολίασε, μακάρι να είναι με τον Ντέμη!



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λύμπε:

"Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας προσπαθούμε όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Θα δώσουμε ότι μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό. Ήταν μια δίκαιη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα".

- Για την αγωνία που υπάρχει πλέον στα πλέι οφ:

"Από την αρχή αυτό θα γινόταν εκτός και αν ο Παναθηναϊκός καθάριζε το πρώτο ματς. Δεν το έκανε και πλέον όλα είναι ρευστά για την συνέχεια".
- Για την απόδοση του Κλωναρίδη: 

"Ο Κλωναρίδης είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο για ότι καταφέρνει. Έχει πολλά να δώσει και θα πρέπει να δουλέψει και εμείς θα πρέπει να τον βοηθήσουμε. Στην Ελλάδα βιαζόμαστε να αποθεώσουμε κάποιον παίκτη που πάει καλά και αυτό δεν πρέπει να γίνει με τον Βίκτωρα".

- Για την δική του εμφάνιση:

"Η αλήθεια είναι πως η μηχανή δεν τραβάει πλέον όπως παλιά. Γίνεται όμως μία καλή δουλειά με τους γυμναστές και στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώ να δώσω τα πάντα για την ομάδα μου".

- Για το πως σκέφτεται την επόμενη μέρα της ΑΕΚ: 

"Σκέφτομαι για την επόμενη μέρα να υπάρξει μια υγιής διοίκηση και ένα πολύ καλό κλίμα και επειδή τις έχω ζήσει αυτές τις ημέρες και μόνο έτσι θα μπορούμε να πάμε και πάλι καλά".

- Για την πιθανή επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά: 

"Μακάρι να υπάρξει η επιστροφή του Ντέμη. Έχω βρεθεί μαζί του και πραγματικά έχω δει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του αγαπάνε την ομάδα και ξέρουν ποδόσφαιρο. Έχουν κάνει λάθη, αλλά όλοι κάνουν λάθη και μακάρι να πάνε όλα καλά και να φτιάξουν την ομάδα".

sport24.gr
 

«ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ EURO» Κωνσταντόπουλος: «Μπορούμε πρώτοι»

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού αναπτέρωσε τις ελπίδες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία.

Ο κίπερ της Ενωσης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να βγουν πρώτοι στα play off.
«Σε όλο το παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι και δείξαμε ότι θέλαμε το παιχνίδι. Κοντρολάραμε το παιχνίδι και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Και με τον ΠΑΟΚ αξίζαμε κάτι καλύτερο από την ήττα» είπε αρχικά.

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει την πρωτιά τόνισε: «Φυσικά και μπορούμε. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες».
Τέλος, για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην αποστολή του Euro απάντησε: «Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δίνω τα πάντα και να κάνω ότι μπορώ και θα ήταν ό,τι καλύτερο να πάω».

sentragoal.gr

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία παρουσίασε ο Δημητρέλος και στον Ντέμη Νικολαϊδη, με τον τελευταίο να συμφωνεί με τα ποσά, αφού αυτά προέκυψαν και στον δικό του έλεγχο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στο Βήμα:
Ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλει η ΑΕΚ στην Εφορία, πώς είναι ρυθμισμένες οι δόσεις και πώς πρέπει να διακανονιστούν ώστε η ΠΑΕ να μπορεί να ανταποκρίνεται μηνιαίως χωρίς να αφήνει υποχρεώσεις απλήρωτες;
"Το ποσό που οφείλει η ΑΕΚ στην Εφορία, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από το άρθρο 44, ανέρχεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη ρυθμιστεί σε 28 δόσεις τα 13,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και τα 5 εκατ. της υπαγωγής στο άρθρο 44, σε ετήσιες ισόποσες δόσεις. Υπάρχει εκκρεμότητα ρύθμισης για το υπόλοιπο. Αμεση προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων θα πρέπει να είναι η επιμήκυνση των δόσεων από 28 σε 98, ώστε να μειωθεί δραστικά το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η ΠΑΕ απέναντι στο Δημόσιο".
Τι ισχύει με το άρθρο 44 και τις διακανονισθείσες προς το Δημόσιο οφειλές; Ποιο είναι το ποσό της ετησίας δόσης, κάθε πότε πρέπει να καταβάλλεται και ως πότε; Κινδυνεύει η ΑΕΚ να χάσει τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής της δόσης τον περασμένο Σεπτέμβριο;
"Για το άρθρο 44 η ετήσια δόση ανέρχεται σε 1.235.000 ευρώ και πρέπει να καταβάλλεται τον Οκτώβριο κάθε έτους. Υπάρχει ήδη μια ληξιπρόθεσμη δόση, εκκρεμούν άλλες 3, όπερ σημαίνει ότι με την καταβολή της δόσης του Οκτωβρίου 2014 η ΑΕΚ θα έχει καθαρίσει με το άρθρο 44. Ως εκ τούτου θα έχει διαγραφεί ποσό περίπου 134 εκατ. ευρώ το οποίο αναλογεί σε παλαιότερα χρέη της. Σε περίπτωση που η ΠΑΕ δεν καταβάλει άμεσα τη ληξιπρόθεσμη δόση θα κινδυνεύει να ξεκινήσει η διαδικασία (από το Δημόσιο) διάρρηξης του άρθρου 44, κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύσει το προαναφερθέν χρέος των 134 εκατ. ευρώ με καταστροφικά αποτελέσματα".
Πώς καταγράφεται αυτή τη στιγμή η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και με ποια τιμή μετοχής θα επιχειρήσει ο κ. Νικολαΐδης την επιστροφή του, αν υποθέσουμε ότι αυτή θα γίνει στη γενική συνέλευση της 9ης Μαΐου;
"Οι κύριοι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι οι ακόλουθοι: Νίκος Νοτιάς (35%), Supporters και μέλη τους (37%), Γκίκας Γκούμας (3%), Νάσος Θανόπουλος (2%), Ντέμης Νικολαΐδης (2,5%), Παντελής Αθηνής (2,5%), Ερασιτεχνική ΑΕΚ (17%) και λοιποί μικρομέτοχοι (1%). Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ στο οποίο αντιστοιχούν περίπου 8 εκατ. μετοχές, με την ονομαστική αξία της μετοχής 1,20 ευρώ. Δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή τη στιγμή με ποια τιμή μετοχής θα επιχειρήσει ο κ. Νικολαΐδης την επιστροφή του. Μέσω της γενικής συνελεύσεως θα αποφασιστεί τόσο το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου όσο και ο προσδιορισμός της αξίας της μετοχής".
Από την ημέρα που αναλάβατε την προεδρία, ποιοι εκ των πρώην ή νυν, ενεργών ή μη μετόχων της "ομάδας σωτηρίας 2004" ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας να βοηθήσουν και με ποιο ποσό;
"Από τον Φεβρουάριο ως τα τέλη Απριλίου, από τους νυν μετόχους ο μεγαλομέτοχος κ. Νοτιάς έχει καταβάλει το ποσό των 300.000 ευρώ μόνο, και οι Supporters άλλα 250.000 ευρώ. Από την ομάδα σωτηρίας 2004, ο κ. Πόλυς Χατζηιωάνου έχει καταβάλει το ποσό των 800.000 ευρώ, ο κ. Πέτρος Παππάς ανέλαβε και τακτοποίησε την οφειλή της ΠΑΕ απέναντι στη Morgan Stanley, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει όφελος 7 εκατ. ευρώ τα οποία χρωστούσε στον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
"Επίσης στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η ΠΑΕ βοήθησε καθοριστικά ο κ. Ντέμης Νικολαΐδης. Με τη μεσολάβησή του η εταιρεία δανειοδοτήθηκε με 1,8 εκατ. ευρώ. Το δάνειο εκταμιεύθηκε για την ΠΑΕ με την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της και προσωπικές εγγυήσεις του δικηγόρου κ. Χάρη Οικονομόπουλου και δικές μου. Πέραν αυτών των ποσών, δυστυχώς ουδείς άλλος ανταποκρίθηκε".
Με τι μπάτζετ θα μπορεί την επόμενη σεζόν η ΠΑΕ να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδά της (ώστε να είναι βιώσιμη) εφόσον συνυπολογιστούν τα εκχωρημένα έσοδα και οι διακανονισθείσες (μηνιαίες και ετήσιες) υποχρεώσεις της;
"Για την επόμενη σεζόν η ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω των συσσωρευμένων ζημιών της δεν θα είναι δυνατόν να ανταποκριθεί ισοσκελίζοντας έσοδα με έξοδα αν δεν εισρεύσει στην εταιρεία ένα πόσο 12-14 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξουν καθοριστικές οικονομικές μεταβολές, η ΠΑΕ θα πρέπει να μειώσει δραστικά το αγωνιστικό μπάτζετ ώστε να μπορεί με αυτό τον τρόπο να ανταποκριθεί επιτυχώς απέναντι στις υποχρεώσεις της ως προς τους παίκτες και το προσωπικό της εταιρείας, και ασφαλώς απέναντι στην Εφορία".
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Μπόβαλης και πάλι στο Βήμα:
Ποιο είναι το ακριβές ποσό που θα πρέπει να έχει αποπληρώσει η ΑΕΚ ως το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου ώστε να θεωρείται μια καθαρή εταιρεία η οποία θα έχει μπροστά της μόνο διακανονισθείσες οφειλές (Δημόσιο, Εφορία κ.λπ.);
"Αν οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ δεν ρυθμιστούν και δεν διακανονιστούν, σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Ιουνίου αντιστοιχεί σε περίπου 8 εκατ. ευρώ. Δίχως μάλιστα σε αυτό να συνυπολογίζονται οι υποχρεώσεις απέναντι σε προμηθευτές ή μάνατζερ και οι υπόλοιπες ρυθμισμένες δόσεις των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της ομάδας απέναντι σε παίκτες, προπονητές και ομάδες, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί να καταβληθούν ως το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, με ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, η ΠΑΕ θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις παραπάνω υποχρεώσεις της, προχωρώντας ασφαλώς σε νέες (επιμέρους) ρυθμίσεις και καινούργιους διακανονισμούς".
Σε τι ποσό αναλογούν τα εκχωρημένα μελλοντικά έσοδα της ΠΑΕ και προς ποιες ακριβώς κατευθύνσεις έχουν δεσμευτεί; Επίσης ποια έσοδα εκχωρήθηκαν για τη σεζόν 2011-12 και προς ποιους;
"Για τη σεζόν 2011-12 οι εκχωρήσεις που είχαν λάβει χώρα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης ήταν προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, τον ποδοσφαιριστή Λεονάρντο, το ταξιδιωτικό γραφείο GS TRAVEL, την εταιρεία ΕΒΕΡΕΣΤ και το ΟΑΚΑ. Η εκχώρηση η οποία έγινε από τη νυν διοίκηση ήταν αυτή απέναντι στο δάνειο το οποίο δόθηκε στην ΠΑΕ με τη μεσολάβηση του κ. Νικολαΐδη. Για την εξυπηρέτηση του προαναφερθέντος δανείου έχουν εκχωρηθεί 1,2 εκατ. ευρώ. Επίσης έχουν εκχωρηθεί για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στο ΟΑΚΑ τα (δικαιωματικά) έσοδα της ΠΑΕ από τη χορηγία του ΟΠΑΠ για την επόμενη σεζόν".
Ποιες είναι οι εναπομείνασες υποθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουν προκειμένου ο φάκελος που έστειλε η ΑΕΚ στην UEFA για την αδειοδότησή της να είναι ολοκληρωμένος;
"Η νυν διοίκηση κατάφερε, από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως σήμερα, να καταβάλει περίπου 4 εκατ. ευρώ και να ρυθμίσει αντίστοιχες υποχρεώσεις περίπου 18 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ως σήμερα να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πρώην παίκτη της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, στην Κέρκυρα (μεταγραφή Κωνσταντόπουλου) και στην Μπρέινταμπλικ (μεταγραφή Χέλγκασον), οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε 110.000 ευρώ. Για αυτό το ποσό η ΑΕΚ κινδυνεύει να μη λάβει αδειοδότηση από την UEFA".
Ο δανεισμός της ΠΑΕ από τον Σαουδάραβα Τουρκί Αλ Σουντάιρι είναι άτοκος ή έντοκος και πώς έχει συμφωνηθεί η αποπληρωμή των 1,75 εκατ. ευρώ;
"Το δάνειο είναι έντοκο, με ετήσιο τόκο 6%. Για την εξυπηρέτηση του προαναφερθέντος δανείου έχουν εκχωρηθεί 1,2 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα της ερχόμενης σεζόν".
Σε τι ποσό αναλογούν τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ (εξαιρουμένου του ποδοσφαιρικού τμήματος) και πόσα χρήματα οφείλει η ΑΕΚ προς τρίτους (οι οποίοι δεν σχετίζονται με το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι);
"Το συνολικό κόστος των λειτουργικών εξόδων ξεπερνάει (σε ετήσιο κόστος) τα 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι πάντως αναγκαίο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο τα λειτουργικά έξοδα να μειωθούν δραστικά. Οι οφειλές αυτή τη στιγμή, απέναντι σε τρίτους (δίχως να συνυπολογίζονται αυτές προς πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και την Εφορία) ανέρχονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ".


sport.gr