ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βαρύ πένθος: "Έφυγε" ο Γιώργος Κάχρης.

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής ο γνωστός Ενωσίτης παράγοντας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κάχρης. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου η αιτία θανάτου του βετεράνου παράγοντα και παίκτη.

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Γιώργος Κάχρης, ο οποίος είχε διατελέσει παράγοντας της ΑΕΚ σε ΠΑΕ και Ερασιτεχνική. Η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή γέμισε με θλίψη την ενωσίτικη οικογένεια!

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στον Άγιο Τρύφωνα Κηφισσιάς. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ όμως δεν θα μπορέσουν να δηλώσουν σύσσωμοι το παρών καθώς θα παίξουν ένα σημαντικό φιλανθρωπικό αγώνα στις Κροκεές, ο οποίος δεν μπορεί να αναβληθεί.

Έτσι θα αγωνιστούν στη μνήμη του Γιώργου Κάχρη, ο οποίος θα τους παρακολουθεί τώρα από ψηλά! Πάντως αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ θα αποχαιρετήσει τον μεγάλο ΑΕΚτζή στην τελευταία του κατοικία.

aek-live.gr

ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ «Σφίγγα» ο Νικολαΐδης.

ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΒΙΚΥΣ ΣΙΩΡΗ


Aποκαλύψεις για την ΑΕΚ στον χορό του club της Νέας Υόρκης δεν έγιναν. Το αντίθετο µάλιστα θα αποτελούσε έκπληξη, δεδοµένου πως ο Ντέµης Νικολαΐδης, που επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα, παραµένει συνεπής στη στάση του να διατηρεί κλειστά τα χαρτιά του µέχρι να έχει κάτι απτό και ουσιαστικό να πει στους φιλάθλους.

Το σίγουρο πάντως είναι πως συνοµίλησε µε τον Νίκο Νοτιά. Προφανώς και οι δύο άντρες δεν ανέλυσαν τα τεκταινόµενα της «κιτρινόµαυρης» καθηµερινότητας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα ξηµερώµατα της Κυριακής. Είναι πάντως δεδοµένο πως είχαν τηλεφωνικές επαφές καθ' όλη τη διάρκεια της παραµονής του πρώην προέδρου στην Αµερική.


Οπως θεωρείται δεδοµένο πως βρήκαν χρόνο να κάτσουν και στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν επί της ουσίας για το µέλλον του συλλόγου. Οσο όµως κανείς εκ των δύο δεν αποκαλύπτει το περιεχόµενο της κουβέντας τους, καθίσταται δύσκολο να εκτιµηθεί µε ασφάλεια το αποτέλεσµα της µεταξύ τους επαφής.

Ο Νικολαΐδης πάντως σύµφωνα µε τους παρευρισκόµενους στον χορό αν και αρκετά φειδωλός έδειχνε µε τη στάση του πως ετοιµάζει το µεγάλο come back.
«Σφίγγα» ο Νικολαΐδης
Παραδέχθηκε πως βρέθηκε στην Εφορία και άφησε να εννοηθεί πως θέλει να αποπληρώσει τη δόση που οφείλει η ΑΕΚ για το άρθρο 44. Ωστόσο, αρνήθηκε πεισµατικά να απαντήσει στις επίµονες ερωτήσεις των φιλάθλων για τα σχέδια και την ενδεχόµενη επιστροφή του, επαναλαµβάνοντας ότι πολλά από όσα γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα και προέρχονται από το µυαλό των εκπροσώπων του Τύπου.

Οπως και να έχει, πάντως, ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα, µε τον πρώην πρόεδρο να καλείται άµεσα να µιλήσει ανοιχτά για τις προθέσεις του. Ηδη ο κύκλος των επαφών του µε επιχειρηµατίες, χορηγούς και τα µέλη της οµάδας του 2004 λέγεται ότι οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, µε την αγωνία να παρατείνεται µέχρι τη συνέλευση της 9ης Μαΐου.

sentragaol.gr

Δεν θα ξαναπαίξει ο Γκούντι.

Δεν θα μπορέσει να βοηθήσει ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν την ΑΕΚ στα πλέι οφ, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Κωστένογλου σε οπαδούς της Ένωσης στη Λέσβο που βρέθηκε για προσκύνημα.

 Στη Λέσβο βρέθηκε την Κυριακή ο Νίκος Κωστένογλου όπως σας αποκάλυψε το aek-live.gr! Ο προπονητής της ΑΕΚ πήγε στο νησί του βορείου Αιγαίου προκειμένου να προσκυνήσει στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, όπου είχε και συνομιλία με πολλούς Ενωσίτες του νησιού.

 Τα αδέλφια μας ρώτησαν τον Έλληνα τεχνικό για τα πλέι οφ και αν ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, η απάντηση που πήραν όμως τους απογοήτευσε.

 «Μην περιμένετε τον Γκούντι παιδιά! Δεν θα ξαναπαίξει μπάλα ο Έιντουρ, έχει μεγάλο πρόβλημα. Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός», ήταν τα λόγια που είπε αυτολεξεί ο Κωστένογλου στους οπαδούς της ΑΕΚ που τον πλησίασαν.

aek-live.gr

«Γκέλαρε» στο Δαϊς η ΑΕΚ

Αργυρώ Φλουρή

Μια ισοπαλία που την αφήνει αρκετά πίσω στην προσπάθεια που κάνει για να φτάσει στα πλει οφ με καλή ψυχολογία και να διεκδικήσει το καλύτερο, έφερε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Η Ένωση για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος της Α1 ήρθε ισόπαλη με 31-31 απέναντι στον Δούκα στο Δαϊς και έχασε αρκετές ελπίδες.

Το ματς
 
Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη απέναντι στον Δούκα για αυτό ξεκίνησε δυναμικά, αλλά στην συνέχεια κάποια λάθη που έκανε της στοίχησαν με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν την ευκαιρία και να ανατρέψουν την κατάσταση. Εκεί φάνηκε πως η ατυχία, αλλά και η επιθετική αστοχία δεν θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλό από αυτό το ματς.

Έτσι όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το τελικό αποτέλεσμα (31-31) δημιουργεί απογότευση από την στιγμή που η Ένωση μένει αρκετά πίσω στην διεκδικήση της κατάκτησης του Πρωταθλήματος και στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 30-25 εννιά λεπτά πριν το τέλος του ματς, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν το βαθμό με ένα επιμέρους σκορ 6-1. Στο τελευταίο λεπτό οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων έκαναν δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις κρατώντας αυτό το σκορ. Πρώτα ο Κουλούρης σε τετ α τετ του Τόμπρου και έπειτα ο Μαγκαφουράκης σε τετ α τετ του Ασαρίδη στο 29:58.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Πρωταθλητές στην ισοβαθμία (32 πόντοι) πήραν την 2η θέση από τον ΠΑΟΚ, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, ωστόσο μπαίνουν και οι δύο με 16 βαθμούς στα πλέι-οφ.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΚ 31-31
 
Τα δεκάλεπτα: 5-6, 10-15, 14-18 (ημχ.), 20-24, 25-29, 31-31.
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Μουντζουρίδης 9, Γεωργίου 1, Τόμπρος 5, Τζηράς 1, Γκέρτσος 2, Ζαμπούνης 3, Νικολαΐδης 4, Αργυράκης 2, Παπαδιονυσίου, Τσακνής, Μαγκαφουράκης, Κοτελίδας, Ακάλεστος, Μαστορόγιαννης 4.
 
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 6, Γιαννόπουλος, Βακάλης 1, Κουλούρης, Κόντης, Συγγάρης, Ασαρίδης 2, Οικονόμου, Τσαούσης 6, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος 4, Μαξίμοβιτς 5.

aek365.gr 

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Θα δωθεί μάχη για τα εισιτήρια!

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα δώσει μάχη προκειμένου να καταφέρει να τυπώσει τα εισιτήρια για τα τρία ματς των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ χρωστάει στην Εφορία και ως εκ τούτου δεν έχει το ρευστό να πάρει την αδειοδότηση του Απριλίου.

Τι θα επιδιώξει η ΑΕΚ; Αύριο αναμένεται να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλέι οφ την επόμενη εβδομάδα. (Γράφουμε αναμένεται, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει ένσταση ζητώντας να μη λάβουν μέρος στα πλέι οφ όσες ομάδες έχουν... πρόβλημα με την αδειοδότηση.

 Στην ουσία όμως τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση, αφού η UEFA δεν έχει γνωστοποιήσει, σε ΑΕΚ και ΠΑΟ, την απόφασή της. Οπότε όλα προχωρούν κανονικά και, εκτός απροόπτου φυσικά, θα επικυρωθεί η βαθμολογία και έπειτα η κλήρωση των πλέι οφ).

Από την επομένη της επικύρωσης της βαθμολογίας, λοιπόν, και την κλήρωση, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει αγώνα προκειμένου να τυπώσει τα εισιτήρια των αγώνων. Θα πάει στην Αστυνομία να σφραγίσει τα εισιτήρια και των τριών παιχνιδιών. Θα τυπώσει 70.000 εισιτήρια (υπάρχουν και 10.000 που αφορούν διαρκείας και προσκλήσεις , ήτοι 80.000) και για τα τρία ματς - θα διατεθούν φυσικά περισσότερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, λιγότερα με τον ΠΑΟΚ και πιο λίγα με τον Ατρόμητο.

Μετά τη σφράγιση των εισιτηρίων από την Αστυνομία, επόμενο και πιο βασικό στάδιο είναι η Εφορία.  Εκεί η ΑΕΚ πρέπει να πείσει τον Έφορο ότι πρέπει να βγάλει εισιτήρια σε όλα τα ματς (και όχι να δίνεται... μάχη πριν από κάθε ματς) ώστε να βγουν άμεσα στην κυκλοφορία.

Σκοπός της διοίκησης είναι να βγάλουν προς πώληση ένα πακέτο εισιτηρίων και των τριών αγώνων, όπου όποιος τα αγοράσει μαζεμένα να έχει μία μικρή έκπτωση. Παράδειγμα, με το ποσό της έκπτωσης να είναι υποθετικό: Αν αγοράσει κάποιος εισιτήρια των 15 ευρώ και για τα τρία ματς, θα πληρώσει 35 ευρώ και όχι 45 ευρώ, όσο θα του κοστίσει, εφόσον τα πάρει σε... δόσεις.

Στην ΑΕΚ ελπίζουν να τα καταφέρουν, αφενός να βγάλουν τα εισιτήρια, αφετέρου για να ανταποκριθεί ο κόσμος προχωρώντας στην αγορά του, βάζοντας άμεσα ρευστό στα ταμεία, όπου θα πληρωθεί η Εφορία.

aek365.gr
 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ζήκος: Δηλώνω παρών σε μία ΑΕΚ με πλάνο.

Συνέντευξη στον ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ
 
Έχει να μιλήσει καιρό ο Άκης Ζήκος δημόσια για την ΑΕΚ. Το αποφεύγει, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος. Δεν έχει να πει και πολλά πράγματα, όπως εξηγεί, καθώς όλη αυτή η κατάσταση στην ομάδα τα 4 τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει (και στον ίδιο) αρνητικά συναισθήματα.

Σήμερα, ωστόσο, ημέρα όπου συμπληρώνονται 4 χρόνια από το τελευταίο του παιχνίδι σαν παίκτης, ο Άκης Ζηκός μιλάει αποκλειστικά στο aek365. Και μιλάει για όλα...

Για τα όσα έζησε σαν παίκτης, για τις καλές και τις άσχημες στιγμές, για το πρωτάθλημα που κατέκτησε αλλά ποτέ δεν... κράτησε, το 2008. Μιλάει ακόμα για την κατάσταση στην ΑΕΚ: Εξηγεί ότι η θέση του κόσμου είναι στην εξέδρα και να στηρίζει την ομάδα, ενώ στέκεται στον Ντέμη Νικολαϊδη.

Από τα λεγόμενά του, δείχνει ενημερωμένος για τις εξελίξεις που αφορούν τις κινήσεις του Νικολαϊδη και σίγουρα η τοποθέτησή του για τη δική του επιστροφή στην ΑΕΚ έχει να κάνει και με την επιστροφή του Νικολαϊδη. Αρκεί, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος ο Άκης Ζήκος: «Να υπάρξει ένα πλάνο μακροχρόνιο, τότε ναι με όλη μου την καρδιά είμαι στη διάθεση της ΑΕΚ».

Στην αρχή της κουβέντας μας η απορία για το πως νοιώθει, τέσσερα χρόνια μετά, από το «αντίο» του στα γήπεδα: «Μου λείπει αρκετά η προπόνηση, τα αποδυτήρια, η καθημερινότητα και οι καλές στιγμές, οι αγωνιστικές. Τα γεμάτα γήπεδα, όλη αυτή η ένταση των αγώνων.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γενικά έχει πολλά κακά. Δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Δύσκολα, ήταν, και είναι, και τα τέσσερα τελευταία χρόνια για την ΑΕΚ. Όμως προσωπικά κρατάω την πιο γλυκιά ανάμνηση που είναι η τελευταία. Έχει μείνει στο μυαλό και την καρδιά μου το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Αστέρα.

Πέρασαν τόσο μεγάλοι παίκτες, από την ΑΕΚ και γενικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα και μεγαλύτεροι από μένα και δεν κατάφεραν να ζήσουν έτσι το «αντίο» τους, όπως εγώ. Νοιώθω ευλογημένος που έζησα εκείνη τη βραδιά πριν 4 χρόνια. Η αναγνώριση, ο σεβασμός και η συμπάθεια του κόσμου προς το πρόσωπό μου με γέμισε. Μπορεί να μην ήρθε κανονικά το πρωτάθλημα για μένα και την ΑΕΚ το 2008, αν και για όλους μας εμείς το πήραμε τότε, αλλά κρατάω την αγάπη του κόσμου. Πραγματικά μοναδικά συναισθήματα».
 
Πολλοί θυμούνται πως στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Ζήκος είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Μαντούκα και τιμής ένεκεν δόθηκε εντολή να το χτυπήσει ο Ζήκος. Το εκτέλεσε την πρώτη φορά, ο Αμπάρης το έπιασε, δόθηκε επανάληψη διότι μπήκαν παίκτες στην περιοχή πριν την εκτέλεση, ξανά σουτ ο Ζήκος η μπάλα στο δοκάρι.

Ο ίδιος θυμάται εκείνη τη στιγμή όποτε του τη... θυμίζουν: «Είναι η ψυχολογία της στιγμής. Δεν ήμουν γενικά παίκτης που σκόραρε. Μου ήρθε ξαφνικά, όταν μου είπαν να το εκτελέσω εγώ. Ήμουν αρκετά φορτισμένος και γενικά από το παιχνίδι, που τελείωνε. Δεν το σκέφτηκα ποτέ μετά. Αυτό που έζησα σε αυτό το ματς, δεν το χάλασε το... πέναλτι».
 
Ο Άκης Ζήκος, όπως γράψαμε και παραπάνω, έχει προτιμήσει να βλέπει τα πράγματα από μακριά. Στο γήπεδο έχουμε να δούμε χρόνια. Ο λόγος; Εξηγεί ο ίδιος: «Γενικά μένω μακριά. Δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην ΑΕΚ, αλλά και γενικά στο ποδόσφαιρο.

Το γήπεδο είναι πάνω απ' όλα χαρά. Να ζήσεις, να χειροκροτήσεις, να υποστηρίξεις την ομάδα. Νομίζω δεν μπορείς να το κάνεις πλέον. Τα 4 χρόνια είναι πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ, με διχόνοιες, προβλήματα, με πολλά.

Την ομάδα, την έχω ζήσει εγώ στα καλά, τα άσχημα, τα πολύ καλά, τα πολύ άσχημά της. Η περίοδος όμως που έζησα τα τελευταία δύο χρόνια στην ΑΕΚ ήταν μοναδικά. Ήταν μία ομάδα που έδινε οξυγόνο. Σωστή οργάνωση. Ευρωπαϊκή οργάνωση, σε όλα τα επίπεδα και με εξαιρετική ομάδα.

Μία τέτοια ΑΕΚ πρέπει να υπάρξει ξανά» 

Πώς θα υπάρξει ξανά; «Αν υπάρξει ο κατάλληλος άνθρωπος να της δώσει πάλι όλο αυτό», λέει με σιγουριά ο Ζήκος και συνεχίζει: «Νομίζω πως μόνο οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μπορούν να πάνε μπροστά τις ομάδες. Τους έχουμε ζήσει όλους τους... τεχνοκράτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδού που έχουμε φτάσει. Η ΑΕΚ για να προχωρήσει πρέπει να βρεθεί ξανά ο άνθρωπος να της δώσει το όραμα και να σταματήσει το μεγαλύτερο κακό που είναι η διχόνοια».
Η στιγμή να μιλήσουμε και με ονόματα...

Είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης, αυτός που μπορεί να δώσει ξανά στην ΑΕΚ όραμα. Αυτόν εννοείς; «Ναι! Εννοώ τον Ντέμη. Και για να μην παρεξηγηθώ, επειδή ο Ντέμης είναι φίλος μου και φανεί προς τα έξω ότι το λέω γι' αυτό: οποιοσδήποτε κι αν ήταν στη θέση του Ντέμη και έδινε στην ομάδα ό,τι της έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια που έπαιξα εγώ στην ΑΕΚ, αυτόν θα ήθελα! Δεν έχω κανέναν λόγο να το πω. Απλά, πιστεύω πως μόνο άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μπορούν να δώσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ συγκεκριμένα αίγλη και δυναμική».

Η κουβέντα δεν ξέφυγε από το Νικολαϊδη, με τον Ζήκο, να λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντέμη στην ομάδα: «Αν μου έλεγες πριν 6 μήνες για τον Ντέμη, θα σου έλεγα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσει. Εγώ το εύχομαι, τώρα να γυρίσει. Αρκεί να καταφέρει αυτή τη φορά να μειώσει τα λάθη που έκανε. Θα ξανακάνει λάθη. Δεν το συζητάμε. Αλλά πρέπει να τα μειώσει και όσο το δυνατόν να τα περιορίσει. Το βασικό είναι το οικονομικό. Πρέπει να έχει τα χρήματα μπροστά του προκειμένου να τα διαχειριστεί σωστά. Όχι να κάθετε να ψάχνει χρήματα».

Όσο για το αν πιστεύει ο Άκης Ζήκος, πως έμαθε ο Ντέμης από τα λάθη του; «Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι έξυπνος ο Ντέμης. Τα έχει ζυγίσει όλα. Είναι ευφυείς άνθρωπος και έχει μάθει από τα λάθη του».
 
Μήπως εκτός του Νικολαϊδη, ήρθε η στιγμή να δούμε και τον Ζήκο ξανά πίσω στην ΑΕΚ βοηθώντας την ομάδα από κάποιο πόστο; Ο Ζήκος δεν το αποκλείει! Ίσα ίσα, ξεκαθαρίζει στο aek365 ότι είναι στη διάθεση της ομάδας, με τη βασική προϋπόθεση που υπάρξει ένα μακροχρόνιο πλάνο. Ο Άκης Ζήκος μοιράζεται τις σκέψεις του:

«Θα βοηθήσω την ομάδα αν μπορεί να με βοηθήσει. Τι εννοώ; Αν η ομάδα έχει ένα πλάνο μακροχρόνιο - διότι, πιστεύω πως ούτε φέτος, ούτε του χρόνου, ούτε σε δύο χρόνια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ - και με προοπτική, τότε κάτι τέτοιο ναι να με έβαζε σε σοβαρές σκέψεις. Το θέλω με όλη μου την  καρδιά. Δεν ξέρω πως θα έρθουν τα πράγματα, βέβαια. Ήμουν είμαι και θα είμαι στη διάθεση της ΑΕΚ πάντως, αρκεί να υπάρξει μία υγιής κατάσταση».
 
Η συζήτηση έπειτα πήγε στον κόσμο. Οι απόψεις του Άκη Ζήκου απόλυτα λογικές: «Ο κόσμος δεν έχει ποτέ υπομονή. Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο. Δυστυχώς μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, η οποία κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους, ο χρόνος στενεύει. Δυστυχώς είναι μονόδρομος για τον κόσμο να κάνει υπομονή.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν είναι... παίρνω τσιμέντο και τούβλα και χτίζω οικοδομή. Πολλοί άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν σωστά. Σε όλα τα επίπεδα. Από τον προπονητή και τους παίκτες με τη διοίκηση, μέχρι τους υπαλλήλους. Εμπιστοσύνη σεβασμό, πρέπει να βγάζει η ομάδα από μέσα και να περνάει στον κόσμο. Η πίστωση χρόνου και τον σεβασμό μπορείς να τον κερδίσεις απ' αυτό. Αν δώσεις στον κόσμο της ΑΕΚ το όνειρο και βρεθεί κάποιος  να πει χτίζουμε γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, γιατί εκεί πρέπει να γίνει για μένα το γήπεδο.

 Η ομάδα έχει χάσει πρωταθλήματα, έχει χάσει τη δυναμική της από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η θέση του είναι στην κερκίδα. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το καλό, σε αυτή τη χώρα, ενώ έχουμε φάει στη μάπα τα χειρότερα. Και δεν μιλάω για πως κρίνει ο κόσμος την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην ομάδα.

Είναι μπερδεμένος και είναι λογικό. Μιλάω για μία κατάσταση λογική, όταν έχεις ένα στάτους σαν ομάδα. Επαναλαμβάνω όμως, ότι η θέση του κόσμου είναι στην εξέδρα. Δεν μπορείς να απαιτείς να φύγει ο Νικολαϊδης και ο κάθε Μελισσανίδης. Δεν μπορείς να απαιτείς. Αν έρθεις και έχεις ολοκληρωμένη άποψη και λύση για ένα πλάνο, δεν μπορείς να βγαίνεις και ζητάς ή να απαιτείς να φύγει. Το θέμα είναι η ομάδα και πως θα σταθεί στα πόδια της».

Αυτός ήταν ο Άκης Ζήκος. Όπως προείπαμε έχει καιρό να μιλήσει για την ΑΕΚ. Γιατί επέλεξε τη σιωπή; Ο ίδιος και πάλι εξηγεί και με αυτό κλείνει: «Δεν έχω κάτι να πω. Ακόμα και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν μιλούσα πολύ, μου άρεσε να μιλάω στο γήπεδο. Όταν έχεις να προσφέρεις κάτι στο γήπεδο και μέσα από τη δουλειά σου, τα λόγια περισσεύουν.

Παρακολουθώ τα γεγονότα, χαίρομαι και στεναχωριεμαι για κάποια πράγματα. Όσο θυμάμαι όμως το τελευταίο μου ματς, ενωμένοι σε όλα τα επίπεδα, μου φέρνει μία ανάμνηση μελαγχλολική...».

aek365.gr

Το Σάββατο κρίνεται του Γκούντγιονσεν.


 Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Γκούντγιονσεν και όπως όλα δείχνουν, στην προπόνηση του Σαββάτου θα κριθεί η συμμετοχή του στην αποστολή. Παραμένουν ίδιες οι απουσίες.

Την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Καυταντζόγλειο με την Δόξα Δράμας. 

Από μόνο του το ματς είναι αδιάφορο, καθώς όλα έχουν κριθεί, αλλά η πιθανή παρουσία του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, έστω και ως αλλαγή αυξάνει το ενδιαφέρον για τον κόσμο της Ένωσης.


Ο Ισλανδός είναι καλύτερος από προπόνηση σε προπόνηση και πλέον το Σάββατο, λίγο πριν πετάξει η αποστολή για Θεσσαλονίκη, θα γνωρίζει εάν θα κάνει (ξανά) ντεμπούτο την Κυριακή ή στα πλέι οφ.


Όσον αφορά συνολικά την προπόνηση, ο Έλφαρ Χέλγκασον δεν συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα λόγω ίωσης.

Οι γνωστές απουσίες παρέμειναν, με τους Τραϊανό Δέλλα, Αντώνη Ρίκκα, Γιάννη Κοντοέ και ο Δημήτρη Σιαλμά έκαναν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, με την τελευταία προπόνηση να είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου (16.00) και εν συνεχεία η ομάδα θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη (18.30).

sport24.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Δύσκολα θα υπάρξει... Ανάσταση»

«Προσπαθούμε για να υπάρξει… Ανάσταση και για την ΑΕΚ αλλά κάθε ημέρα που περνάει γίνεται και δυσκολότερο», τόνισε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με όλους τους μετόχους πριν το Πάσχα, αλλά… «όλοι απάντησαν αρνητικά», όπως είπε.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρέλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
-Για τις προσπάθειες να βρεθούν χρήματα:

«Προσπαθούμε για να υπάρξει Ανάσταση και για την ΑΕΚ αλλά όσο περνούν οι ημέρες αυτό γίνεται και δυσκολότερο. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρεθούν χρήματα. Έχουμε και με τον Νίκο Νοτία αλλά δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.
Μάλιστα, πριν από το Πάσχα στείλαμε e-mail σε όλους τους μετόχους και ζητούσαμε βοήθεια. Όμως από όλους πήραμε αρνητικές απαντήσει για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά όσο περνάνε οι ημέρες είναι όλα δυσκολότερα.

Πλέον οι προθεσμίες για την αδειοδότηση από την UEFA έχουν λήξει. Όσα χρήματα και να βρεθούν δεν πάει να πει ότι θα υπάρξει μια λύση του προβλήματος της αδειοδότησης. Αυτή την στιγμή εμείς προσπάθούμε να κλείνουμε τρύπες του παρελθόντος. Κοιτάζουμε να έχουμε χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της ομάδας. Όμως το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις της εφορίας, οι οποίες είναι τεράστιες και φυσικά με έσοδα που δεν υπάρχούν».

-Για την προσπάθεια που κάνει ο Ντέμης Νικολαϊδης: 

«Δεν έχω κάποια ενημέρωση για την επιθυμία ή την προσπάθεια που κάνει ο Ντέμης. Μακάρι να βρει κάποιες λύσεις και να προχωρήσει. Πιστεύω ότι μέσα σε 3-4 ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα εφόσον υπάρξει επιθυμία από τον Ντέμη ή οποιοδήποτε άλλον να βοηθήσει.

 Εάν δεν εμφανιστεί κάποιος όμως το πρόβλημα θα είναι τεράστιο μετά από τις 25 του μήνα. Βγαίνω στον «αέρα» όποτε το ζητάτε γιατί θέλω να ξέρει πάντα ο κόσμος της ομάδας τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα. Καταλαβαίνω τους οπαδούς απόλυτα. Κι εγώ είμαι απογοητευμένος αλλά προσπαθώ να βρω μια λύση».

-Πώς φτάσαμε εδώ;

«Εγώ έχω εικόνα. Τα χρέη έχουν αρχίσει από πολύ παλιά. Δεν είναι στιγμή να ρίξουμε ευθύνες στον Α ή στον Β αλλά αν κάποιος παρατηρήσει τα στοιχεία, μπορεί να καταλάβει ποιος έχει την ευθύνη .

Το μεγαλύτερο μέρος είναι οφειλές στην εφορία. Τα πάντα έχουν ξεκινήσει από τον Ψωμιάδη. Διαβάζω ότι το 2004 ήταν 27 εκατ. ευρώ. Τώρα είναι περίπου 32 από το 2004, αλλά η διαφορά είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπεσαν χρήματα τα οποία όμως κάλυπταν κάποιες από τις ανάγκες των παλαιότερων ετών και σε καμία περίπτωση δεν κάλυψαν εκείνες που έτρεχαν.

-Για την εφορία: 

«Διακανονισμός έχει γίνει. Όλα τα χρέη έχουν διακανονιστεί 28-29 δόσεις, δηλαδή, εάν είχε να δώσει 600.000 το μήνα σε 2,5 χρόνια θα είχε ξεχρεώσει την εφορία. Έχουμε ρίξει τα οικονομικά δεδομένα. Ξεκινήσαμε από ένα μπάτζετ 20 εκατ, φτάσαμε στα 11 και πιστεύουμε ότι θα πέσει στα 6-7 εκατ».

sportfm.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πόσα άλλαξαν μέσα σε 12 χρόνια...

4 Απριλίου του 1968, ο Γιώργος Αμερικάνος παραλάμβανε το Κύπελλο Κυπελλούχων, από τον αείμνηστο Ραϊμούντο Σαπόρτα, έναν από τους σκαπανείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στις 11 Απριλίου του 2000, η σύζυγός του -που είχε παρακολουθήσει και τον τελικό της Αθήνας και μάλιστα, παραδέχθηκε ότι και στη Λωζάννη, υποστήριζε την ΑΕΚ- παρέδιδε στα χέρια του Νίκου Χατζή, το τρόπαιο, που είχε πάρει, τιμής ένεκεν, το όνομα του άνδρα της.

Το δεύτερο στέμμα. Η δεύτερη φορά που η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπη. 12 χρόνια μετά έχουν αλλάξει τα πάντα, αλλά η ΑΕΚ σαν σήμερα είχε ξαναγίνει Βασίλισσα της Ευρώπης. Τα είχε καταφέρει ξανά. Μπορεί να καταφέρει κάποια στιγμή ξανά...

Εκείνο το βράδυ του 2000 το Καλλιμάρμαρο φωταγωγήθηκε ξανά, έγινε και πάλι τόπος μνήμης, πανηγυρισμών και υπενθύμισης, ότι μια Βασίλισσα δεν εκπίπτει ποτέ του τίτλου της.

Οι χιλιάδες πιστοί της, που παρακολούθησαν το ματς, απ' τις γιγαντοοθόνες του "Γεώργιος Μόσχος" ή από τους τηλεοπτικούς δέκτες των σπιτιών τους, συναντήθηκαν εκεί, σ' ένα ραντεβού που δεν χρειάστηκε ποτέ να κλειστεί. Ήταν αυτονόητο, από τη στιγμή, που ο ηλεκτρονικός πίνακας, έγραψε ΑΕΚ-Κίντερ Μπολόνια 83-76, στη ρεβάνς του χαμένου τελικού της Ευρωλίγκας, το 1998, στο "Παλάου Σαν Τζόρντι" της Βαρκελώνης.

Πως φτάσαμε, όμως, μέχρι τον τελικό της Λωζάννης; 

Στην πρώτη του χρονιά, στον πάγκο της Ένωσης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, είχε ήδη παρουσιάσει σαφέστατα δείγματα της δουλειάς του. Αξιοποιώντας την παλιά φρουρά (Χατζής, Κακιούζης, Ντικούδης, Τσακαλίδης), ανασταίνοντας τον Άγγελο Κορωνιό, που στην πρώτη σεζόν στην ΑΕΚ, ήταν σκιά του εαυτού του και ενισχύοντας τα θεμέλια, με δύο ξένους διαφοράς.

Τον προχωρημένης ηλικίας, αλλά δεινό σουτέρ, Άντονι Μπούι, που δύο χρόνια νωρίτερα, ήταν κορυφαίος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ζαλγκίρις Κάουνας και τον Εσθονό, με θητεία στο ΝΒΑ, Μάρτιν Μιούρσεπ, που ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης ου τελικού της 11ης Απριλίου.

Η ΑΕΚ πήγε στη Λωζάννη, με την κεκτημένη ταχύτητα της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, στην Πυλαία, κόντρα στον ΠΑΟ και με μία μόλις ήττα, στην πορεία της προκριματικής φάσης, από τη Ζαντάρ του Ντίνο Ράτζα, στην Κροατία.

Κατά σειρά, ο Δικέφαλος απέκλεισε τις Πολζέλα (86-51 στη Σλοβενία και 68-44 στην Αθήνα - φάση των «32»), Ταουγκρές (71-67 στη Βιτόρια και 85-65 στην Αθήνα -φάση των «16»), Ηρακλή (84-73 στην Αθήνα και 73-70 στο Ιβανώφειο - προημιτελικά) και Ζαντάρ (ήττα με 75-70 στην Κροατία, νίκη με 82-67 στην Αθήνα- ημιτελικά).

Ο Ίβκοβιτς την επόμενη χρονιά οδήγησε την ΑΕΚ στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας, όπου ηττήθηκε από την Ταουγκρές. Μετά ήρθε το πρωτάθλημα του 2002, με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο και σιγά-σιγά, ήρθε το χάος...
Ο τελικός με αριθμούς:

ΑΕΚ (Ίβκοβιτς): Χάνσελ, Ο' Σάλιβαν, Χατζής 16 (2), Κορωνιός 11 (3), Ντικούδης 7, Τσακαλίδης 7, Μιούρσεπ 15, Μπούι 15 (1), Κακιούζης 12 (1).

Γεμάτο το απουσιολόγιο του Κωστένογλου.

Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα για τον Νίκο Κωστένογλου που είδε πέντε βασικούς του ποδοσφαιριστές να είναι εκτός βασικού προγράμματος.

Πότε οι συνεχόμενες τιμωρίες λόγω καρτών (η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια σε αυτό το... σπορ), πότε οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, ο Νίκος Κωστένογλου σχεδόν σε κάθε ματς δεν υπολογίζει σε τουλάχιστον δύο βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Βέβαια σε μια βδομάδα είναι το κρίσιμο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά οι τραυματίες δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν μέχρι τότε. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κοντοές και ο Δημήτρης Σιαλμάς έκαναν φυσιοθεραπεία, με τον επιθετικό της Ένωσης να μην έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Φαμπιάν Βάργκας και ο Αντώνης Ρίκκα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, μεταξύ των οποίων ο Γκούντγιονσεν που κυνηγάει το θαύμα, την συμμετοχή του στην αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης του Πάσχα.

sport24.gr

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συγκινητική πράξη ανθρωπιάς από τους παίκτες.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν για μια ακόμη φορά το πρόσωπο αγάπης και ανθρωπιάς που έχουν. Συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν 300 λαμπάδες και δώρα από τη μπουτίκ της Ένωσης για τα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων.

Οι Νίκος Γεωργέας και Παναγιώτης Λαγός ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά τα οποία τους υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά.

Το χαμόγελο στα χείλη των πιτσιρικάδων ήταν τεράστιο, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ αποχώρησαν δίνοντας ένα τεράστιο μήνυμα αγάπης σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

aek live.gr

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

44 χρόνια από το θαύμα της ΑΕΚ των Ελλήνων!!!

Σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο όπου έγινε - ακατάρριπτο μέχρι σήμερα - παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα basket.

Γιά την ιστορική μνήμη, οφείλουμε να μνημονεύσουμε σήμερα τρεις εξωαγωνιστικούς πυλώνες της ανεπανάληπτης επιτυχίας.

Πρώτος και καλύτερος ο άνθρωπος που σαν άλλος Όμηρος, κατέγραψε με τα μνημειώδη γραπτά του - ραψωδίες - την εκπληκτική αυτή κιτρινομαυρογαλανόλευκη Οδύσσεια με το αίσιο τέλος.
Αναφερόμαστε ασφαλώς στον τεράστιο ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ.

Ανεπανάληπτες και οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, της αρσενικής Βέμπο του ελληνικού basket, που έφερναν τους θριάμβους μέσα στα ελληνικά σπίτια.


Αξιομνημόνευτος και ο φωτορεπόρτερ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που με την πρωτοποριακή - γιά την εποχή - φωτογραφική του μαεστρία απαθανάτισε το θαύμα με την ένθετη φωτογραφία του φωτεινού πίνακα με το τελικό σκορ στο κατάμεστο Στάδιο και πάνω από τα κεφάλια της πεντάδας των ''αγίων της αθλητικής μας θρησκείας''.


Θερμές ευχαριστίες και στους τρεις.

Ας μου επιτραπεί και μία πρόταση:
H σημερινή παραδοσιακή συγκέντρωση μνήμης ας γίνει - πριν ή μετά το Καλλιμάρμαρο - και έξω από το ΥΓΕΙΑ.
Εκεί που πάνω από ένα χρόνο, νοσηλεύεται πληγωμένη η μία από τις δύο φτερούγες του Δικέφαλου Αετού μας, ο ''παγκόσμιος'' ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Αλέξανδρος Μαργαρίτης

Υ.Γ. Αιωνία η μνήμη των Αντώνη Χρηστέα, Δημοσθένη Πασχαλίδη

aek-live.gr

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!The next best thing


Των ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΒΙΚΥΣ ΣΙΩΡΗ

Οταν στις 25 Μαΐου του 2011 ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έκανε την εμφάνισή του στην αναμέτρηση της αυλαίας των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, ελάχιστοι ασχολήθηκαν μαζί του.

Κι όμως, ακόμα και από μια εκκωφαντική αποτυχία της ΑΕΚ (όπως ήταν τότε η απώλεια της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ) μπορεί να βγει κάτι καλό.

Στην προκειμένη περίπτωση, κάτι πολύ καλό, όπως δείχνει να είναι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός. Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, ο «JJ» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, πείθει και τους δύσκολους κριτές και αποδεικνύει πως είναι φλέβα χρυσού για το μέλλον της Ενωσης.

Ο Κλωναρίδης δέχτηκε στο ξεκίνημα αρκετή δυσπιστία. Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, πείθει πως είναι «κλώνος» επιτυχίας. Κάποιοι, μάλιστα, μετά τις τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις του αρχίζουν να κάνουν τις πρώτες συγκρίσεις. Η ταχυδύναμη του μικρού, η εντυπωσιακή κάθετη κίνηση με την μπάλα στα πόδια, η εκμετάλλευση του κενού χώρου και η εκτελεστική δεινότητα αρχίζουν να φέρνουν στο μυαλό κάτι από τον σπουδαίο Τιμούρ Κετσπάγια, τον μεγάλο Γεωργιανό άσο της δεκαετίας του '90, που έχει μείνει αξεπέραστος στη συνείδηση του κόσμου της ΑΕΚ.

Οι συγκρίσεις είναι ακόμα αδόκιμες, αλλά η προοπτική του Κλωναρίδη δείχνει εξαιρετική. Στην πρώτη «γεμάτη» χρονιά του με τη φανέλα της Ενωσης έχει προλάβει ήδη να μετρήσει 16 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Κυρίως, όμως, γεμίζει αυτοπεποίθηση και πλέον δεν θεωρείται ένας απλός εξελίξιμος παίκτης, αλλά έτοιμος ποδοσφαιριστής. Ο Κλωναρίδης δείχνει πλέον ικανός να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Βλέπετε, μπορεί με την ίδια ευκολία να δημιουργεί, να σκοράρει, να είναι χρήσιμος σε πολλές θέσεις.

Ο Κλωναρίδης εμφανίστηκε στο κοινό της ΑΕΚ ως κεντρικός-αμυντικός χαφ. Στην πορεία, όμως, ο Κωστένογλου του ανέθεσε επιτελικό ρόλο. Οσοι τον έχουν παρακολουθήσει καλά επί καθημερινής βάσης πιστοποιούν πως μπορεί να μοιάσει ακόμα περισσότερο με τον Κετσπάγια, με δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα αλλά και στα άκρα. Αλλωστε, έβγαλε πλέον τη φοβία που είχε σε κάποιες δυνατές μονομαχίες, έδωσε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του και πλέον δείχνει πως βγάζει στο γήπεδο μεγάλη γκάμα από τις δυνατότητές του.

Από τις ακαδημίες στην καθιέρωση

Η διαδρομή του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην ΑΕΚ ξεκίνησε όταν ο παππούς του αποφάσισε να τον γράψει στις ακαδημίες του συλλόγου, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του το 2009. Αυτό, βεβαίως, δεν πτόησε τον Χιμένεθ να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα, με τον Νίκο Κωστένογλου να είναι αυτός που τον καθιέρωσε επί της ουσίας. Βλέπετε, παρ' όλο που ο Χιμένεθ ήταν αυτός που επέλεξε να τον πάρει στην καλοκαιρινή προετοιμασία, αναγνωρίζοντας τα σπουδαία προσόντα του, ο Κωστένογλου διέκρινε πως πρόκειται για ένα παιδί που δεν είναι απλά κεντρικός χαφ αλλά έχει πολλές επιθετικές δυνατότητες.

Γι' αυτό άλλωστε άρχισε να του αναθέτει πιο επιτελικούς ρόλους. Το τελευταίο διάστημα ο «Κλώνα» έχει καθιερωθεί ως αριστερός εξτρέμ, αλλά μπορεί να παίξει και αλλού. Μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη του πιτσιρικά φέρει και ο Βασίλης Τσιάρτας, που ως εκπρόσωπός του τον κατευθύνει συνέχεια, τον συμβουλεύει να κρατά χαμηλά το κεφάλι και να παραμένει προσγειωμένος, ενώ τον βοηθά ακόμα και στη διατροφή του.

sentragoal.gr

«Πόρτα» σε ΑΕΚ για Ψωμιάδη

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για δέσμευση της περιουσίας της οικογένειας Ψωμιάδη. Ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της κύριας υπόθεσης (για το ποινικό σκέλος), τα νέα για την «Ένωση» δεν είναι ευχάριστα, αφού σε πρώτη φάση δεν είναι δυνατό να εισπράξει χρήματα από τον πρώην ιδιοκτήτη, που παραμένει κρατούμενος στα Σκόπια.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΕ ΑΕΚ διεκδικεί 21 εκατ. ευρώ που είχαν βρεθεί σε λογαριασμό της οικογένειας (λέγοντας πως τα χρήματα που καταχράστηκε το πρώην αφεντικό της ομάδας διοχετεύτηκαν σε μέλη της οικογένειάς του), ενώ συνολικά αξιώνει 80 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τις χρήσεις κατά την περίοδο που ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν αφεντικό στο σύλλογο.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν να λάβουν το σκεπτικό της απόφασης και να σχεδιάσουν την επόμενη κίνησή τους σε μία υπόθεση, που-σε κάθε περίπτωση-θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια και αβέβαια κατάληξη.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Γκολ» στις… καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε χθες τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα στις καθυστερήσεις (2-2), αλλά καλείται να «σκοράρει» με τον ίδιο τρόπο, εκτός γηπέδου. Μπορεί η προθεσμία της UEFA να εξέπνευσε το Σάββατο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως αν καταφέρουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα με την Εφορία και ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς της ΠΑΕ εκταμιεύοντας το δάνειο, θα αποφύγουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έστω και στον… έξτρα χρόνο.

Μετά τη συμφωνία που υπήρξε με την Εφορία, σήμερα αναμένεται να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της ΠΑΕ, ενώ η διοίκηση θα επιδιώξει να πάρει έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα διαβεβαιώνει πως δεν ευθύνεται η «Ένωση» για την καθυστέρηση που υπήρξε. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα πριν την Τετάρτη, καθώς την Τρίτη θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα στην ΕΠΟ για να σταλούν στη συνέχεια στην Ελβετία.

Εφόσον λυθεί το θέμα με την Εφορία, θα ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα από το υπόλοιπο του δανείου του Αλ Σουντάιρι και τα οποία παραμένουν σε λογαριασμό, προκειμένου να αρχίσουν οι πληρωμές βάσει των διακανονισμών που έχουν γίνει και να σταλούν τα σχετικά παραστατικά στην UEFA. Η προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι εκπρόθεσμη, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν στην επιείκεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Έχασε την ευκαιρία

Η ισοπαλία στην Κέρκυρα σκόρπισε την απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ. Η ισοφάριση στο τελικό 2-2 ήρθε στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στερώντας από την «Ένωση» τη δυνατότητα να ανέβει στην τρίτη θέση και την κράτησε Πέμπτη, πίσω από Ατρόμητο (48) και ΠΑΟΚ (46 αλλά μειονεκτεί στην ισοβαθμία). Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η ΑΕΚ θα μπει στα playoffs χωρίς βαθμό, όπως επίσης ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ, ενώ δύο βαθμούς θα έχει ο Παναθηναϊκός (εφόσον επικυρωθεί η αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

Στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» κρατούν την εξαιρετική εμφάνιση του Βίκτορα Κλωναρίδη και την ενθαρρυντική παρουσία του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, που προσπάθησε για το καλύτερο αγωνιζόμενος σε μία… πειραματική αμυντική τετράδα λόγω των απουσιών των Μανωλά, Δέλλα, Καράμπελα και Γεωργέα.

Πολλές απουσίες και πάλι

Από το ματς της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Λυμπερόπουλος, Μάκος και Μανωλάς, αλλά επανέρχονται οι Γεωργέας και Καράμπελας. Στο όριο των έξι καρτών βρίσκονται οι Δέλλας και Λεονάρντο, ενώ τρεις έχει ο Σιαλμάς.

Ο Γρηγόρης Μάκος αντικαταστάθηκε χθες λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, αλλά περισσότερο για προληπτικούς λόγους, ενώ Βάργκας και Μπουγαΐδης είχαν θλαστικούς τραυματισμούς (σχίσιμο στο αυτί και το χείλος αντίστοιχα) που επίσης δεν εμπνέουν ανησυχία.

sport-fm.gr

Έγραψε ιστορία ο Λυμπερόπουλος με την φανέλα της ΑΕΚ.

Με το γκολ που πέτυχε στην Κέρκυρα ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έφτασε τα 164 στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Ντέμη Νικολαΐδη και έμεινε μόνος στην 11η θέση της κατάταξης των σκόρερ από καταβολής Α' Εθνικής.


Τι και αν διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του; Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι το ζωντανό παράδειγμα (προς μίμηση) για κάθε νέο ποδοσφαιριστή που ξεκινάει τώρα την καριέρα του και του φαίνονται όλα δύσκολα και ακατόρθωτα.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυρα, έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας στα 37 του το 164ο γκολ στην ιστορία της Α' Εθνικής, μπαίνοντας στην πρώτη ενδεκάδα των κορυφαίων σκόρερ στην Ελλάδα.


Πιο killer με την ΑΕΚ!

Το σύνολο των γκολ που έχει πετύχει στην Α' Εθνική ο Λύμπε χωρίζεται σε 3 ομάδες. Την Καλαμάτα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Εράνη Φιλιατρών (από όπου έχει ξεκινήσει την καριέρα του) συμπληρώνουν την πεντάδα των ομάδων που έχει αγωνιστεί ο άσος του δικεφάλου.
  1. Στην Μαύρη Θύελλα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια και στην τελευταία του περίοδο με τα ασπρόμαυρα, αγωνίστηκε στην Α' Εθνική και έβαλε 11 γκολ. Εκείνη η χρονιά ήταν αρκετή για να γίνει μεταγραφή στον Παναθηναικό.
  2.  Στους πράσινους ο Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε για 7 χρόνια πετυχαίνοντας 72 γκολ. Το τέλος του, (ευτυχώς) ήρθε άδοξα στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι της σεζόν 2003-2004 ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε δώρο στον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Μεσσήνιο επιθετικό.
  3. Στην ΑΕΚ βρήκε τον παράδεισο του και η Ένωση τον ηγέτη της. Ο αγαπημένος Λύμπε της κερκίδας σε λιγότερα από 7 χρόνια (συγκεκριμένα σε 5,5) είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ των 72 τερμάτων και πλέον δίχως να έχει κλείσει επταετία έχει πετύχει συνολικά 81 γκολ, καταρρίπτοντας τον μύθο της πιο πετυχημένης "πράσινης εποχής". 
Συνολικά σε 403 παιχνίδια πρωταθλήματος Α' Εθνικής ο Λύμπε έχει πετύχει 164 γκολ και κατέλαβε την 11η θέση πίσω από τον Κρητικόπουλο που είναι στην 10η με 176 και που δύσκολα μπορεί να φτάσει (εκτός και αν συνεχίσει για ακόμα ένα χρόνο).

Σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει αγωνιστεί σε 613 παιχνίδια με 226 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κυνηγάει ακόμα ένα ρεκόρ...

Εάν θεωρήσουμε πως οι δύο ομάδες που έχουν στιγματίσει την καριέρα του Νίκου, είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, τότε μπορούμε να αναφέρουμε πως σε σύνολο 7 χρόνων ξεχωριστά για τις δύο ομάδες ο Λύμπε έχει 103 γκολ με τους πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις και 99 με την ΑΕΚ (ο έβδομος χρόνος δεν έχει τελειώσει). Χρειάζεται δηλαδή 4 γκολ για να ισοφαρίσει και πέντε για να ξεπεράσει την επίδοση του με το τριφύλλι.

Το σίγουρο είναι πως ο Λύμπε, με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό, με τον ηγετικό του χαρακτήρα βοήθησε την ΑΕΚ και ο κόσμος του το αναγνώρισε και τον αγάπησε για αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε γκολ, σε κάθε αλλαγή, γίνεται standing ovation στο ΟΑΚΑ για τον... Αρχηγό της Ένωσης!

sport24.gr