ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ολοταχώς για… κραχ!

Σε οριακό σημείο -αν όχι αδιέξοδο- βρίσκεται η ΑΕΚ. Το ταμείο είναι… μείον, το πρόβλημα ρευστότητας εμφανέστατο και οι οφειλές ολοένα και πολλαπλασιάζονται. Ωστόσο, μολονότι η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οδεύει προς το κραχ, ενέργειες από τους μετόχους δεν γίνονται, προκειμένου να βρεθεί λύση ή, τουλάχιστον, να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εμμένει στην απόφασή του να μην βάλει το χέρι στην τσέπη ο Νοτιάς, δεν συζητάει καν τέτοιο ενδεχόμενο ο Παππάς. Ο πρώτος το έχει κάνει σαφές, άλλωστε, εδώ και καιρό στην απερχόμενη διοίκηση, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του εδώ και καιρό μέσω της «έμπνευσης» του κλαμπ των «Supporter». Ενδεχομένως, βέβαια, να το ξανασκεφτεί, αν δει ότι δραστηριοποιούνται και άλλοι μέτοχοι από την ομάδα «Νικολαΐδη». Κάτι τέτοιο, όμως, για την ώρα μοιάζει… ουτοπία!

Ο Αδαμίδης, στη συνέντευξή του στη NOVA, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, τελικά, θα βρεθεί λύση. Μάλλον, όμως, πρόκειται περισσότερο για ευχή, παρά για κάτι απτό… Ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές με δύο ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό, ωστόσο, αυτές οι συζητήσεις κινούνται κάπου ανάμεσα στη σφαίρα της φαντασίας και της φιλολογίας…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των «Supporters», Μάκης Κασνακίδης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη (για επαγγελματικούς λόγους), με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να συναντήσει και τον Νίκο Νοτιά. Οι δύο άνδρες τα είπαν χθες τηλεφωνικά και σήμερα θα έχουν νέα επαφή προκειμένου να ορίσουν το πότε θα τα πουν και από κοντά. Ο κ. Κασνακίδης προσπαθεί να… ευαισθητοποιήσει τον Χιώτη επιχειρηματία, ο οποίος, όμως, γνωρίζει τι συμβαίνει και δύσκολα θα αλλάξει γνώμη.

Η ουσία είναι ότι η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι απογοητευτική και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σημάδια ότι θα βελτιωθεί άμεσα…

sport-fm.gr

Στο χέρι των παικτών το θέμα των προσφυγών.

Μέχρι τη Γενική Συνέλευση Νοεμβρίου η ΑΕΚ θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, με τα οικονομικά περιθώρια να στενεύουν. Νοιώθουν την αμφιβολία οι παίκτες, σκέφτονται διάφορα.

Τα οικονομικά δεδομένα του δικεφάλου είναι στον αέρα, με τους δύο μεγαλομετόχους της ομάδας να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και ο άλλος... στους πρώην. Ο Νίκος Νοτιάς φαίνεται πως απέμεινε μόνος, μετά και την επιμονή του Πέτρου Παππά στην απεμπλοκή του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ελληνοαμερικανός δεν έχει λύση στα χέρια του.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά, εκτός από τον κόσμο που παρακολουθεί με μελαγχολία τις εξελίξεις, βρίσκονται οι παίκτες της ομάδας, έχοντας ξεχάσει το χρώμα του χρήματος και σκεπτόμενοι όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να διαφυλάξουν το έννομο συμφέρον τους.

Στο χέρι τους η προσφυγή ή όχι

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να μπήκαν κάποια χρήματα (πολύ λίγα) στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι ικανά προκειμένου να μπλοκάρουν ή να αποτρέψουν την πιθανότητα προσφυγής.

Αρκετοί είναι οι παίκτες, (κυρίως οι μικρότεροι σε ηλικία) που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το οικονομικό θέμα, αλλά φυσικά στο σύνολο των ποδοσφαιριστών, με τους μήνες που έχουν μείνει απλήρωτοι να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο που υποτίθεται είναι νομικά αποδεκτό (τρεις μήνες) προκειμένου να μην μπορούν οι ποδοσφαιριστές να κάνουν προσφυγή.

Με τα παραπάνω δεδομένα, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, το θέμα για το αν κάνουν ή δεν κάνουν προσφυγή κατά της ΑΕΚ, είναι καθαρά προσωπική επιλογή των παικτών και μόνο.

Δεν έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση

Αρκετοί είναι από αυτούς που το σκέφτονται, όχι γιατί θέλουν να βρεθούν σε κάποια άλλη ομάδα ή οτιδήποτε, αλλά κυρίως για δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση της ομάδας.

Έχουν καταλάβει πως τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και πιστεύουν πως ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν είναι αυτός που ευθύνεται για την συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά κυρίως οι μέτοχοι του συλλόγου που έχουν σταματήσει τις πληρωμές και την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας.

Γνωρίζοντας όλοι την λεπτομέρεια αυτή, δεν μπορούν να εμπιστευθούν έναν άνθρωπο (διοίκηση) ο οποίος δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα δεδομένα. Έτσι λοιπόν, η προσφυγή είναι μια πιθανή λύση που γυρνάει στα κεφάλια των ποδοσφαιριστών, ενδεχομένως ακόμα και για την περίοδο του Ιανουαρίου.

sport24.gr

«Να γίνουμε οικογένεια»

Ο νέος τεχνικός διευθυντής ης ΚΑΕ ΑΕΚ, Κώστας Σταματιάδης μίλησε για τους στόχους του.

 

Του Γιώργου Νικολάου 

Το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ εκτός παρκέ έγινε πιο ισχυρό. Πόσο ισχυρό θ' αποδειχθεί στην πράξη. Ο Κώστας Σταματιάδης αποτελεί, πάντως, «ηχηρή μεταγραφή» στο εσωτερικό της ΚΑΕ, αν και τα μονοπάτια της Α2 είναι δύσβατα. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για το νέο «κιτρινόμαυρο» πόστο, που ανέλαβε, αλλά υπήρξε εξαιρετικά φειδωλός.
 
Ο «Ενωσίτης» παράγοντας με την επιτυχημένη θητεία στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι να δουλέψουμε και να μη μιλάμε. Βρισκόμαστε στην Α2. Δεν πρέπει ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε να λέμε λόγια. Η ΑΕΚ είμαστε. 

Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε οικογένεια και κατόπιν, με υπομονή, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουμε στα μεγάλα σαλόνια, στην Α1. Εκεί ανήκει η ΑΕΚ. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε. Σε ό,τι με αφορά, θα προσπαθήσω να έλθω πιο κοντά και με τους παίκτες, οι οποίοι βέβαια είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους».

aek365.gr 
 

 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Ο Νοτιάς δεν ξέρει τον Άντζελος»

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Κοσμάτος, διέψευσε κάθε επικοινωνία της ΑΕΚ με τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία Τζον Άντζελος. Αυτή τη φορά, μιλώντας στο "ΒΗΜΑ" είπε χαρακτηριστικά:

- Δημοσίευμα σας παρουσιάζει σήμερα ως διαμεσολαβητή συζητήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ με την οικογένεια Άντζελος, Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους την ομάδα μπέιζμπολ της Βαλτιμόρης, τους Μπάλτιμορ Οριόλς. Ισχύει;
"Είναι ψευδές. Μακάρι να ήταν αλήθεια, όμως πραγματικά απορώ... Ποιος το εμπνεύστηκε, γιατί το έγραψε ενώ δεν ισχύει; Τι να πω... Έχω φιλική σχέση με τον Τζον Άντζελος, τον γιο του Πίτερ, ιδιοκτήτη των Οριόλς, αλλά μέχρι εκεί. Κάποιος έμαθε ότι μιλάμε και δημιούργησε ολόκληρο σενάριο από το μυαλό του".

- Γράφτηκε επίσης ότι ο κ. Νίκος Νοτιάς, εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, βρίσκεται σε συζητήσεις με την οικογένεια Αντζελος.

"Ανέκδοτο. Ο Νοτιάς δεν τους γνωρίζει τους ανθρώπους, δεν είχε ποτέ επαφή μαζί τους, απλώς ξέρει ότι ο Τζον είναι φίλος μου. Δεν έχει ποτέ μιλήσει μαζί τους, είναι μία έμπνευση αυτό που γράφτηκε".

- Εσείς είχατε πει κάποια στιγμή στον Τζον να ασχοληθεί με την ΑΕΚ;
"Μεταξύ σοβαρού και αστείου και αρκετούς μήνες πριν. Ο άνθρωπος έχει πολύ κακή εμπειρία από την ενασχόλησή του με το μπέιζμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Γενικά να ξέρετε ότι όλη αυτή η ιστορία δεν ισχύει. Θα θέλαμε πολύ να είναι αλήθεια, όμως δεν είναι. Ο Νοτιάς ούτε που τους ξέρει τους ανθρώπους. Μένω σε αυτά".

aek365.gr

Λύση εξ Αμερικής.

Επιβεβαίωσε ο Μάκης Κασνακίδης μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την επικείμενη συνάντησή του με τον Νίκο Νοτιά στις ΗΠΑ και… εμμέσως το σχέδιο να τον φέρει στο ίδιο τραπέζι με Παππά, Χατζηιωάννου και Γκούμα για να βρεθεί λύση στην ΑΕΚ. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως πιθανώς να μιλήσει και με υποψήφιο επενδυτή στον απόηχο των φημών για τον Τζον Άντζελος.

«Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για σαμποτάζ στο εγχείρημα των Supporters.


Αναλυτικά, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ και πρόεδρος των Supporters μίλησε


-το σκοπό του ταξιδιού του: «Είμαι στο Λονδίνο από χθες και θα πάω στην Αμερική, αλλά για δική μου δουλειά. Δεν είπα ότι δεν θα έχω κάποια επαφή με τον κ. Νοτιά. Πιστεύω πως θα συναντηθούμε με τον κ. Νοτιά. Γράφονται διάφορα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κλείσει ραντεβού για να δω κανέναν άλλο. Οποιονδήποτε βρω για να μιλήσω και να κάνω κάτι, θα το κάνω».

-την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η διοίκηση αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει οποιονδήποτε τρόπο να υπάρξει μία βιώσιμη κατάσταση στην ομάδα την επόμενη μέρα. Η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από ό,τι πέρυσι. Έχουν μαζευτεί τα έξοδα της ομάδας. Αυτό που είναι άσχημο, είναι η ρευστότητα. Άλλο η οικονομική κατάσταση κι άλλο η ρευστότητα. Μπορεί να είσαι κερδοφόρος σήμερα, αλλά η ρευστότητά σου να είναι άσχημη. Το πρόβλημα ρευστότητας οφείλεται και στα λίγα εισιτήρια. Η ΑΕΚ έχει καιρό να πάρει χρήματα από τους μετόχους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος η ΑΕΚ να έχει εισροή χρημάτων».

-το ενδεχόμενο ορισμού διοίκησης πρωτοδικείου: «Η λύση του Πρωτοδικείου είναι ακραία, είναι η έσχατη λύση. Αυτά που γράφονται στον Τύπο, δεν βοηθάνε κάποιον επενδυτή να βάλει τα χρήματά του. Σου λέει ‘να βάλω λεφτά και να μου λένε κάθε μέρα τι πρέπει να κάνω σε μία επιχείρηση που έχω επενδύσει;’».

-τους λόγους της παραίτησης της διοίκησης Αδαμίδη: «Μια διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίζει να διοικεί όταν δεν έχει χρήματα. Από την ώρα που δεν έχουμε χρήματα και δεν μπορούμε να κινήσουμε την ΠΑΕ, με ποιον τρόπο να παραμείνουμε; Θα πρέπει ο κύριος μέτοχος, ο κ. Νοτιάς, αλλά και οι υπόλοιποι μέτοχοι να πάρουν αποφάσεις».

-το αν οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς προτίθενται να βάλουν χρήματα: «Δεν μπορώ να απαντήσω ούτε για τον κ. Νοτιά, που εξακολουθεί να είναι μέτοχος της ΑΕΚ, ούτε για τον κ. Παππά, που δεν είναι πλέον μέτοχος αλλά έχει βάλει χρήματα και μετά την αποχώρησή του. Αν βρεθεί μία φόρμουλα και μαζευτούν πάλι πάνω από δύο επενδυτές, πιστεύω πως θα βοηθήσουν. Κανένας μέτοχος δεν έχει υποχρέωση να καλύψει ζημιές ή να βάλει χρήματα. Οι Supporters δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να βάλουν τα χρήματα από τον κόσμο που θέλει να συμμετέχει κι όχι παραπάνω από αυτά».

-το ενδεχόμενη επένδυσης από Έλληνα του εξωτερικού: «Υπάρχουν Έλληνες με χρήματα σε όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι αν τους ενδιαφέρει να κάνουν επενδύσεις στην ομάδα και τη χώρα. Ονόματα ανακυκλώνονται συνέχεια. Πάλι είδα σήμερα το πρωί το όνομα του κ. Μελισσανίδη. Όποτε η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, το ίδιο πράγμα γίνεται. Δεν ξέρω πώς δουλεύουν οι εφημερίδες… Σήμερα λένε ό,τι λένε για τους κ.κ. Παππά και Νοτιά και από την άλλη η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει καινούριους ανθρώπους να τους βάλουν μέσα. Αυτοί θεωρούν πως αυτή τη στιγμή βοηθάνε την ΑΕΚ. Να έρθει ένας άνθρωπος, να βάλει λεφτά και μετά να βρίζουν εκείνον;».

-τη «ζημιά» από τα επεισόδια στον τελικό: «Στην αρχή της σεζόν δεν ξέραμε όλα αυτά τα προβλήματα. Πάνω από 1 εκατ. ευρώ έπρεπε να δώσουμε για όσα έγιναν στο Κύπελλο. Συνελήφθησαν 12 άτομα, δεν πήγε κανένας φυλακή και η ΑΕΚ πλήρωσε για όλα. Αν σκεφτείτε και τα διαφυγόντα κέρδη, μας κόστισε πολύ παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Λες και με αυτή την τιμωρία λύθηκε το πρόβλημα της βίας… Πάρα πολλοί ΑΕΚτζήδες ξενέρωσαν με αυτό και χάσαμε εισιτήρια και διαρκείας».

-την προσπάθεια των Supporters: «Πιστεύουμε πως η προσπάθεια των Supporters θα μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα. Έβγαιναν οι εφημερίδες κι έλεγαν πως δεν θα πάρουμε άδεια και αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Ρόλο έπαιξε η καθυστέρηση με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Υπήρξαν 1-2 άτομα που έπαιρναν κάθε μέρα τηλέφωνο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς κι έλεγαν να σταματήσει την προσπάθεια. Μου είπαν και ονόματα, αλλά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Ίσως έπαιξαν ρόλο η οικονομική κρίση, αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας δεν βοήθησαν. Ίσως να μην ενέπνευσα κι εγώ. Αν ήταν στη θέση μου ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ίσως να μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Οι Supporters μπορούν να διασφαλίσουν με τη γνώμη τους το μέλλον της ομάδας».

-το αν έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές του κ. Παππά στους Supporters: «Η μεταβίβαση των μετοχών του κ. Παππά στους Supporters έχει γίνει. Το μόνο που δεν έχει γίνει είναι ότι η ΕΕΑ δεν έχει συζητήσει για την έγκριση της μεταβίβασης λόγω του φόρτου που είχε με τα στημένα. Σημασία έχει πώς γράφεται ένα πράγμα. Είναι σαν το ανέκδοτο με τον αγώνα δρόμου μεταξύ ενός Αμερικανού κι ενός Ρώσου, στον οποίο ο μεν τερμάτισε πρώτος και ο δε δεύτερος. Στον αμερικανικό Τύπο γράφτηκε πως ο Αμερικανός αθλητής ήταν πρώτος και ο Ρώσος τελευταίος, ενώ στον ρωσικό Τύπο πως ο Ρώσος ήταν δεύτερος και ο Αμερικανός προτελευταίος. Σημασία έχει πώς προβάλλεται κάτι. Ο κ. Παππάς δεν παραμένει μεγαλομέτοχος. Στην ακραία περίπτωση που δεν εγκριθεί η μεταβίβαση από την ΕΕΑ, οι μετοχές θα είναι ανενεργές. Μιλάμε όμως για τυπική διαδικασία».

-το μέλλον της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρόκειται να χαθεί. Πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε μια λύση βιώσιμη. Και ο κ. Νοτιάς, και οι Supporters και όλοι όσοι είχαν εμπλακεί στην ΠΑΕ. Αυτός που θα δώσει τη λύση, δεν πρέπει να έχει μόνο την οικονομική δυνατότητα, αλλά και το απαιτούμενο ήθος».

sport-fm.gr

Τζανακάκη: Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Ανατόλια, εξελίχθηκε ιδανικά για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ που πήρε την πρώτη νίκη και παράλληλα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής.

Αυτό ωστόσο που εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας ήταν η παρουσία του κόσμου, που κατέκλυσε το «κλειστό» του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει και να ενισχύει την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου.

Πάνω από 1.000 Ενωσίτες δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του βόλεϊ αλλά όχι της ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή του κλειστού του Ιωνικού Ν.Φ ως έδρα και τη νέα σεζόν, καθώς ο κόσμος δημιούργησε πραγματικά «καυτή» ατμόσφαιρα ενισχύοντας την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν μίλησε και η Γεωργία Τζανακάκη σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: « Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και αγώνα με αγώνα θα γινόμαστε καλύτερες». Σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και της δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Η ατμόσφαιρα ήταν απλά φοβερή».

aek-live.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Κέρδισε»… χάνοντας.

Κάθε ήττα για μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι «δύσπεπτη», ειδικά αν έρχεται με τον τρόπο που η «Ένωση» έχασε χθες στη Μόσχα από τη Λοκομοτίβ.

Όμως αν μπορούν κάτι να αντλήσουν από το χθεσινό ματς οι «κιτρινόμαυροι» (αφού αυτό δεν είναι βαθμοί, ελπίδες πρόκρισης ή χρήματα από τα πριμ της UEFA) είναι αισιοδοξία για ένα καλύτερο «αύριο».

Η ΑΕΚ εμφάνισε -ειδικά στο πρώτο μέρος- καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην πέμπτη ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος (που απέχει μόλις πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Ζενίτ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε).

Παρά τα προβλήματα λόγω των σημαντικών απουσιών, αλλά και την… πρωτόγνωρη ενδεκάδα, μιας και πολλοί παίκτες δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί, εμφάνισε ένα σύνολο με αρχή και τέλος -όπως έχει θέσει σαν στόχο από την πρώτη μέρα της δεύτερης θητείας του ο Νίκος Κωστένογλου. Κι αν ήταν πιο προσεκτική, όπως στις μεγάλες ευκαιρίες του «άσφαιρου» Μπέλεκ ή στο πρώτο γκολ που δέχτηκε σε μία στιγμιαία αδράνεια, αλλά και πιο τυχερή, όπως στη φάση του δοκαριού ή του πέναλτι που φαίνεται να μην έγινε ποτέ, ίσως θα μπορούσε να φύγει με κάτι περισσότερο από τις… εντυπώσεις από τη Μόσχα.

Ασφαλώς, αυτές δεν θα είναι αρκετές στη συνέχεια, αλλά για μία ομάδα που παρουσίαζε τόσο προβληματική εικόνα ως τώρα, αποτελούν -αν μη τι άλλο- έναν ικανό λόγο αισιοδοξίας. Ο Νίκος Κωστένογλου έστειλε το μήνυμα για την επόμενη μέρα. «Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα και την προσπάθεια των παικτών μου, αλλά σύντομα δεν θα μου αρκεί αυτό. Σύντομα θα θέλω και αποτελέσματα», τόνισε.

Στροφή στο πρωτάθλημα

Καλώς ή κακώς, το ευρωπαϊκό όνειρο για την ΑΕΚ «σβήνει» νωρίς. Αντίθετα, στο ελληνικό πρωτάθλημα η πορεία της είναι αν μη τι άλλο αξιόλογη και για να συνεχιστεί αυτό, είναι απαραίτητη η νίκη την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (18:15). Ο Νίκος Κωστένογλου πέρα από τη δεδομένη κούραση των παικτών από τον αγώνα και το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής, έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα τραυματισμών.

Πέραν των απουσιών των Γκούντγιονσεν, Κωνσταντόπουλου και (πιθανότατα) Γεωργέα, αλλά και του τιμωρημένου Μάκου, λαβωμένοι βγήκαν από τη μάχη της Μόσχας οι Κοντοές (διάταση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο), Κάρλος, Γκέντσογλου και Καράμπελας (κάκωση στην αριστερή γάμπα). Η κατάστασή τους θα διαπιστωθεί σήμερα και ο 41χρονος προπονητής ελπίζει να μην προστεθούν και αυτοί στο ιατρικό δελτίο. Το παρήγορο είναι πως επανέρχονται Λυμπερόπουλος και Δέλλας.

sport-fm.gr



Που είναι το γκολ οέο;

Από το κακό στο χειρότερο πάει η ΑΕΚ στον επιθετικό τομέα, καθώς συμπλήρωσε με το ματς στη Μόσχα, 10 επίσημους αγώνες με 12 μόνο γκολ. Το gazzetta.gr αναλύει.

Φυσικά με τέτοια συγκομιδή η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει πολλά ούτε εντός, ούτε εκτός Ελλάδας, ενώ χαρακτηριστικό του προβλήματος που πρέπει να λύσει άμεσα ο Κωστένογλου, είναι το γεγονός ότι από τα 12 γκολ, μόνο τα τρία τα έχουν πετύχει επιθετικοί (Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν, Σιαλμάς)

Πλέον ο Ισλανδός είναι νοκ-άουτ, ο Λυμπερόπουλος δείχνει να μην... αντέχει, ο Μπέλεκ δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση, άρα καλούνται οι μέσοι να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα.
 
Θυμηθείτε τους αγώνες και τους σκόρερ της ΑΕΚ
 
 
18-08-11 Europa League ΑΕΚ – Διναμό Τιφλίδας 1 - 0 (Χοσέ Κάρλος)
25-08-11 Europa League Διναμό Τιφλίδας - ΑΕΚ 1 - 1 (Λεονάρντο)
15-09-11 Europa League Αντερλεχτ – ΑΕΚ 4 - 1 (Λεονάρντο)
18-09-11 Σούπερ Λίγκα ΑΕΚ - Εργοτέλης 1-0 (Μάκος)
21-09-11 Σούπερ Λίγκα SKODA Ξάνθη - ΑΕΚ 3 - 4 (Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Βάργκας, Γκούντγιονσεν)
25-09-11 Σούπερ Λίγκα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0
29-09-11 Europa League ΑΕΚ – Στουρμ 1 - 2 (Χοσέ Κάρλος)
02-10-11 Σούπερ Λίγκα Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1 (Μανωλάς)
15-10-11 Σούπερ Λίγκα ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1 – 1 (Λεονάρντο)
20-10-11 Europa League Λοκομοτίβ – ΑΕΚ 3 - 1 (Σιαλμάς)


gazzetta.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στη Ρωσία με γεμάτο απουσιολόγιο.

Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε χωρίς προβλήματα στη Ρωσία με τον Νίκο Κωστένογλου να καταστρώνει τα πλάνα του για την Λοκομοτίβ (19.00-ΑΝΤ1) με γεμάτο απουσιολόγιο.

Η ΑΕΚ μπορεί ν' αντιμετωπίζει την Λοκομοτίβ την Πέμπτη (19.00-ΑΝΤ1) αλλά οι απεργίες στην Ελλάδα την ανάγκσαν να φύγει για τη Ρωσία από την Τρίτη.

 Η αποστολή έφτασε στη Μόσχα χωρίς κανένα πρόβλημα στις 20.30 και πλέον Κωστένογλου και ποδοσφαιριστές μπαίνουν στην τελευταία ευθεία της προετοιμασίας τους για τον αγώνα.

Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Κωστένογλου, ο οποίος σκέφτεται να ξεκουράσει τους Λεονάρντο-Βάργκας που έχουν τραβήξει όλο το κουπί στα τελευταία παιχνίδια. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει παράλληλα να προφυλάξει τους δύο ποδοσφαιριστές που είναι το βαρόμετρο της Ένωσης καθώς το παιχνίδι στην Ρωσία και η Ευρώπη γενικότερα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Έτσι λοιπόν μια πιθανή ενδεκάδα με τους Ρώσους θα είναι ο Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Κοντοές, αμυντικό δίδυμο Μανωλάς - Κάλα, αριστερά Καράμπελας, κόφτης Γκέντσογλου, δεξιά του Βάργκας, αριστερά του Λαγός, και τριάδα Κάρλος Μπέλεκ και πιθανότατα Μπερνς ή Σιαλμάς.

Ο στόχος του προπονητή της Ένωσης, είναι οι παίκτες του μετά την θετική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και την ανεβασμένη ψυχολογία, να κρατήσει ίδιο στυλ παιχνιδιού (συγκέντρωση περισσότερο στα μετόπισθεν) και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

sport24.gr

Λιόγας αντί Οικονομάκη στον πάγκο.

Με ανακοίνωση τριών γραμμών, η ΑΕΚ έκανε γνωστή την αντικατάσταση του Κώστα Οικονομάκη από τον Δημήτρη Λιόγα. Μια εξέλιξη γνωστή τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Ένωση έχει κάνει άσχημο... ποδαρικό στην Α2.

«Η ΚΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον προπονητή, Κώστα Οικονομάκη, για την προσφορά του στην ομάδα μέχρι σήμερα και παράλληλα ανακοινώνει την πρόσληψη του Δημήτρη Λιόγα ως νέου τεχνικού της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο», αναφέρει η «κιτρινόμαυρη» ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Λιόγας γνωρίζει καλά τα κατατόπια της Α2 αφού έχει δουλέψει σε Αιγάλεω, Παγκράτι, Σπόρτινγκ, Παλαιό Φάληρο, Χαλκίδα, Παπάγου και Ιωνικό Λαμίας.
 
sentragoal.gr

Νέος επενδυτής ή νέα φούσκα;

Σε διαρκή επαφή με ομογενή επιχειρηματία για να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκεται ο Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό "σαφάρι" για την εύρεση νέων "παικτών" για την ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νοτιάς έχει βρει επενδυτή στην Νέα Υόρκη με επιχειρηματία που έχει δείξει ζεστό ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ένωση.

Οι επαφές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και είναι νωρίς ακόμη για να βγουν απτά συμπεράσματα, ωστόσο οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες και για την ώρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ του αναλύει την υπάρχουσα κατάσταση της εταιρίας. Κάτι δηλαδή που σας είχε αναφέρει το aek-live.gr εδώ και καιρό.

Ο Χιώτης εφοπλιστής έχει εξηγήσει στον ενδεχόμενο νέο επενδυτή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Κιτρινόμαυροι και γενικότερα το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί και οι επαφές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες ώστε ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να είναι πλήρως ενημερωμένος. Αυτές τις κινήσεις του Νοτιά τις γνωρίζει ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος βρίσκεται σε σε ανοιχτή γραμμή μαζί του για όλες τις εξελίξεις.

Το προφίλ του νέου επενδυτή δεν έχει διαρρεύσει ακόμη, όμως τονίζεται ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει το οικονομικό σθένος να σηκώσει το βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και οι δύο πλευρές για την ώρα κινούνται με σταθερά βήματα και προσοχή για την αποφυγή του ολοκληρωτικού οικονομικού κραχ της ΑΕΚ.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένονται εξελίξεις, καθώς θα έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο οι συζητήσεις (πλησιάζει και η ΓΣ της Ένωσης) και θα έχει γίνει γνωστή και η ταυτότητα του νέου ενδεχόμενου επενδυτή.

aek-live.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Τη νίκη για τον κόσμο»!

Ο «Μαύρος ο Θεός», μίλησε στην «Ώρα των Σπορ», για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, τονίζοντας ότι οι παίκτες της ΑΕΚ, πρέπει, πρώτα απ' όλα, να παραταχθούν με την κατάλληλη νοοτροπία και να έχουν πίστη στους εαυτούς τους:

«Πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να μπουν δυνατά, από το πρώτο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο και με το πάθος τους, να πάρουν τη νίκη για τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Δεν πρέπει να σκέφτονται τίποτα άλλο, πέρα από το πώς θα νικήσουν. Όλα τα υπόλοιπα, πέρα απ' αυτό ματς, δεν πρέπει να τους ενδιαφέρουν. Να έχουν αυτοπεποίθηση και να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι και το αξίζουν».

Ο Θωμάς Μαύρος μίλησε και για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Συνήθως όταν αναλαμβάνει ένας νέος προπονητής, οι παίκτες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο και προσπαθούν να δείξουν καλό πρόσωπο και να κερδίσουν θέση βασικού στην ομάδα. Εύχομαι να συμβεί αυτό, προς όφελος της ΑΕΚ».

aek365.gr

"Από τις 28 Σεπτεμβρίου"


  Ο Δημήτρης Δέσπος ετοιμάζεται να πάει Ζωφριά, αλλά ο Νίκος Γεωργαντζόγλου ισχυρίζεται, ότι "δεν τίθεται θέμα έκπληξης". Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ μίλησε στο basketblog.gr και ήταν κατηγορηματικός… "Ο Δέσπος είναι παίκτης της ΑΕΚ από τις 28 Σεπτεμβρίου. Θα προπονηθεί σήμερα με την ομάδα", δήλωσε ο κ. Γεωργαντζόγλου.

Αναρωτιέται κανείς, όμως, προς τι ο θόρυβος και η συγκρουσιακές σχέσεις με την ΕΟΚ;

Ο κ. Γεωργαντζόγλου έδωσε τη δική του εξήγηση: "Είχε ληφθεί απόφαση ν’ αποκτηθεί ο Τριμπάνσκι. Αποτελούσε επιθυμία όλων μας και κυρίως του προπονητή, ο οποίος τον εισηγήθηκε. Προσπαθήσαμε να τον περάσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρούσαμε, ότι δικαιούμασταν παράταση μεταγραφικής περιόδου, γι’ αυτό και την είχαμε ζητήσει. Τέλος πάντων. Προχωράμε. Έχουμε δρόμο ανηφορικό".

basketblog.gr

Στην Ολλανδία για την πρόκριση.

Στην Ολλανδία βρίσκεται από σήμερα η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ,  η οποία αύριο αντιμετωπίζει την OCI Lions στον επαναληπτικό αγώνα για την 2η φάση του Κυπέλλου EHF. Η Ένωση είχε γνωρίσει την ήττα στο πρώτο ματς με 25-27, ωστόσο το σκορ αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό για τους παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη που δηλώνουν αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. 
 
Οι «κιτρινόμαυροι» θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους επί Ολλανδικού εδάφους με μια απογευματινή προπόνηση με τον προπονητή του «Δικεφάλου» να είναι ικανοποιημένος από την δουλειά που έγινε αυτές τις ημέρες.
 
Ο κ. Αρβανίτης περιμένει αύριο να δει από τους παίκτες του όλα αυτά τα στοιχεία που συζήτησαν και δούλεψαν στις προπονήσεις και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουν τα δικά τους λάθη να δώσουν την πρόκριση στους Ολλανδούς. 
 
Το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ είναι πολύ καλό και οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν ακράδαντα πως με μια καλή εμφάνιση και σίγουρα λιγότερα λάθη μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Τα δυο γκολ μπορεί να δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην OCI Lions ωστόσο ακόμα όλα βρίσκονται στο χέρι των «κιτρινόμαυρων» κάτι που το γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Βακάλης: Ακόμα είναι στο χέρι μας
Κάτι τέτοιο άλλωστε τόνισε στο aek-live.gr και στην «Ώρα των Σπορ» και ο Γιώργος Βακάλης, ο οποίος σχολίασε πως η πρόκριση παραμένει ακόμα ανοιχτή. Ο νεαρός πλέι μέικερ της «Ένωσης» θα αποτελέσει σε ένα ακόμη παιχνίδι ένα από τα «βασικά» όπλα του Γιάννη Αρβανίτη. 
 
Με το πάθος και τον δυναμισμό του, θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πανηγυρίσει την πρόκριση μέσα στην Ολλανδία. Ο Βακάλης αναφερόμενος στο αυριανό ματς, σχολίασε πως είναι θετικό το γεγονός ότι ξέρουν πλέον τι έχουν να αντιμετωπίσουν αλλά και το πώς θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της αυριανής τους αντιπάλου. Αρχικά ο παίκτης της ΑΕΚ στάθηκε στο πρώτο παιχνίδι για το οποίο ανέφερε:
 
«Κατ’ αρχάς να πω πως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν απόρροια των δικών μας λαθών στο τελευταίο πεντάλεπτο. Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα των δυο τερμάτων που είχαμε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Οι Ολλανδοί δεν αποτελούν φόβητρο σαν ομάδα. Και πριν από το πρώτο ματς είχαμε ένα πολύ μικρό δείγμα αναφορικά με την εικόνα τους. Μας διευκολύνει επιπλέον όμως το γεγονός πως ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πώς να το εκμεταλλευτούμε» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας:
 
«Οι Ολλανδοί έπαιξαν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τις δυνατότητες τους. Όσον αφορά εμάς υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα που πρέπει να διορθώσουμε και τα οποία τα συζητήσαμε και τα δουλέψαμε αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις. Αν βελτιωθούμε στα τεχνικά αυτά θέματα και λίγο πιο καθαρό μυαλό έχουμε μεγάλες πιθανότητες για την πρόκριση. Οι αντίπαλοι έχουν ένα ισχνό προβάδισμα λόγω των δυο γκολ, ωστόσο ακόμα όλα είναι ανοιχτά και η πρόκριση είναι στο χέρι μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

aek-live.gr

Επαφές Αδαμίδη με τους μετόχους.

Επαφές με τους μετόχους της ΠΑΕ ξεκινά ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, προκειμένου να τους πείσει να συνδράμουν στα οικονομικά της ομάδας, με τα αποτελέσματα της κίνησης να είναι αμφίβολα.

Η οικονομική κατάσταση της Ένωσης είναι… τραγική αυτή τη στιγμή και ο Αδαμίδης θέλει να διερευνήσει τις προθέσεις των μετόχων, ενημερώνοντάς τους για την ακριβή εικόνα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρει πρόσφορο έδαφος για να ζητήσει χρήματα, καθώς υπάρχουν μεγάλες αναστολές να ενισχύσουν την ομάδα.

Μοιραία οι εξελίξεις θα μετατεθούν για την 1η Νοεμβρίου στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, όπου αναμένονται εξελίξεις και αλλαγές. Η στάση του Νίκου Νοτιά είναι αυτή που θα καθορίσει τι θα συμβεί, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις.

onsports.gr

«Μεγάλο όπλο ο Κωστένογλου!»

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και νυν προπονητής της ομάδας νέων της «Ένωσης», Ντανιέλ Μπατίστα, ανασύρει αναμνήσεις και σχολιάζει στο gazzetta.gr το σαββατιάτικο ντέρμπι.


Γεννήθηκε το 1964 στο Πράσινο Ακρωτήριο και ήρθε στην Ελλάδα το 1986 σε ηλικία 22 ετών για λογαριασμό του Εθνικού. Μετά από τρία χρόνια στον Πειραιά, 67 συμμετοχές και 14 γκολ, το 1989 μεταπήδησε στην ΑΕΚ και σε 90 παιχνίδια πρόλαβε να σκοράρει 90 τέρματα... Ακολούθησε μία τριετία στον Ολυμπιακό (78 αγ., 16 γκολ), για να επιστρέψει και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια (1995), όπου έμεινε μέχρι το 1999 (77 αγ., 28 γκολ) πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στον Άρη (1999-2001).

Ο λόγος για τον 47χρονο πλέον Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα, που το 1994 πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έγινε ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα. Ο νυν προπονητής της ομάδας νέων της ΑΕΚ, μίλησε στο gazzetta.gr για το σαββατιάτικο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού και θυμήθηκε τις μεγάλες στιγμές που έζησε, παίζοντας σε αυτά τα παιχνίδια για δέκα συνεχόμενα χρόνια.

- Τι μνήμες σου «ξυπνούν» κάθε φορά που κάθεσαι να δεις στην τηλεόραση ή πας στο γήπεδο για να παρακολουθήσεις ένα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού;

«Όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι παλαίμαχοι, αναπολώ την ατμόσφαιρα στις κερκίδες, την προσμονή πριν από το ματς, τις προσωπικές μονομαχίες και τις κόντρες των ποδοσφαιριστών, την απερίγραπτη προσωπική ικανοποίηση όταν πετυχαίνεις ένα γκολ... Πολύ όμορφες αναμνήσεις γιατί πάντα μου άρεσαν αυτά τα παιχνίδια... Γενικότερα ήμουν ένας ποδοσφαιριστής που μου πήγαιναν πολύ τα ντέρμπι και είχα σκοράρει αρκετές φορές...»

- Με δεδομένο ότι φόρεσες για επτά χρόνια (1989-92 & 1995-99) τη φανέλα της ΑΕΚ σε σχέση με τα τρία (1992-95) που έπαιξες στον Ολυμπιακό, είναι λογικό να έχεις πετύχει περισσότερα γκολ ως «κιτρινόμαυρος» απ' ότι ως «ερυθρόλευκος»... Στο συγκεκριμένο ντέρμπι, όμως, υπέρ ποιας ομάδας σκόραρε τα πιο πολλά τέρματα;

«Νομίζω υπέρ της ΑΕΚ και ειδικότερα στην δεύτερη περίοδο της θητείας μου... Στη διάρκεια της τριετίας 1989-92, δεν ήμουν τόσο αποτελεσματικός γιατί πηγαίναμε στα ντέρμπι πολύ κουρασμένοι και πιασμένοι από τις σκληρές προπονήσεις με τον Μπάγεβιτς... Στην τετραετία 1995-99, η έλευση του Μπουρουτζίκα στο τεχνικό τιμ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί παραμονές των ντέρμπι, ο ρυθμός των προπονήσεων, έπεφτε το πρόγραμμα εκγύμνασης ήταν διαφορετικό κι έτσι παρουσιαζόμαστε πιο φρέσκοι και πιο έτοιμοι για τα παιχνίδια...»

Ποια από τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στα οποία έπαιξες καλά σου έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη:

«Θυμάμαι πολύ καλά ένα ματς που είχε γίνει στη Ρόδο και κερδίσαμε 1-0 με γκολ δικό μου (σ.σ.: 06/02/1991)! Είμαστε τυπικά γηπεδούχοι και επρόκειτο για ένα παιχνίδι που επαναλήφθηκε περίπου 20 μέρες μετά το αρχικώς προγραμματισμένο, που άρχισε στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά δεν τελείωσε ποτέ! Θυμάμαι καλά ένα παιχνίδι που είχε γίνει για το Κύπελλο στο Ολυμπιακό Στάδιο και είχαμε μείνει με 9 παίκτες, αλλά τελικά κερδίσαμε με 3-1 (1996) με δύο δικά μου γκολ...

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, θυμάμαι ένα τέρμα που είχα πετύχει με κεφαλιά από σέντρα του Κασάπη σε μία νίκη με 2-0 (σ.σ.: 31/01/1999)... Ως παίκτης του Ολυμπιακού, θυμάμαι ότι είχα πετύχει ένα γκολ σε ένα 3-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (σ.σ.: 26/02/1990) και άλλα δύο τέρματα στην ισοπαλία (2-2) που είχαμε φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια (01/04/1995).»

- Φέτος πως βλέπεις τις δύο ομάδες;

«Σε σχέση με την εποχή τη δική μου, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην... Πλέον ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα τόσο σε οικονομικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο και στο ρόστερ του έχει πολύ πιο πολλούς ποιοτικούς παίκτες από την ΑΕΚ. Αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο στο σαββατιάτικο παιχνίδι... Θα είναι ένα ντέρμπι, έντεκα εναντίον έντεκα και μεγάλο ρόλο θα παίξει ο τσαμπουκάς και η καρδιά που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, η τύχη και γενικότερα το ποια ομάδα θα θέλει περισσότερο τη νίκη...»

- Η ΑΕΚ σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί μέσα στο γήπεδο, αλλά συνήθως η αλλαγή προπονητή επιδρά θετικά και ωθεί τους παίκτες να επιδείξουν περισσότερο πάθος και ψυχή γιατί είναι ένα ματς κομβικό για την ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από ορισμένα άσχημα αποτελέσματα ειδικότερα στο Europa League... Η ομάδα πρέπει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι με τον Κωστένογλου στον πάγκο θα τα καταφέρει...»

- Και ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει απουσίες...

«Μπορεί πράγματι να έχει απουσίες, ωστόσο, έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του, διαθέτει περισσότερους παίκτες από την ΑΕΚ και είναι σε θέση να αντικαθιστά τους απόντες χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην απόδοσή του. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν το έχει η «Ένωση»...»

- Έχεις κι εσύ ντέρμπι το Σάββατο;

«Ναι, παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο Καπανδρίτι για το πρωτάθλημα κάτω 20 ετών... Αυτά τα παιχνίδια έχουν μεγάλη ιδιαιτερότητα και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται με το πόσοι και ποιοι από τους παίκτες που προπονούνται και με τις πρώτες ομάδες, θα “κατέβουν” να παίξουν και να ενισχύσουν την ομάδα των νέων... Εμείς δεν έχουμε αρχίσει καλά το πρωτάθλημα και μετράμε 1 νίκη και 3 ήττες σε 4 αγώνες... Ελπίζουμε να μας ενισχύσουν τουλάχιστον ο Νικολτσής, ο Κλωναρίδης και ο Φροξυλιάς γιατί ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα και θα έχουμε δύσκολο έργο...»

gazzetta.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ETOIMAZETAI ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ γαυρο.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ:22310 37634 k 6937043228...ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΝΗ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ...

Στο μυαλό του Κωστένογλου.

Ο ορθολογιστής Νίκος Κωστένογλου ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ και συνάμα ετοιμάζει τα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με νωπές τις μνήμες από την περσινή 6άρα στο Καραϊσκάκη, η ανασυνταγμένη ΑΕΚ μετά την έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας προετοιμάζεται να δώσει απαντήσεις στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Νίκος Κωστένογλου, όντας ορθολογιστής, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην προπονητική του καριέρα, προετοιμάζει την ομάδα του για ένα παιχνίδι με έμφαση στο πάθος και στη δύναμη.

Δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει τα λάθη του Ισπανού προκατόχου του στο περσινό παιχνίδι στο Φάληρο. Προσανατολίζεται για ένα σχήμα με διάταξη 4-3-3, με "δεμένο" κέντρο, συμπαγή άμυνα και επίθεση που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας, στις επιθέσεις των ερυθρόλευκων.

Ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί από τον Κωστένογλου στα στημένα, αφενός επειδή ο Ολυμπιακός με εκτελεστή τον Ιμπαγάσα παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος και αφετέρου επειδή η ΑΕΚ παρουσιάζει αδυναμίες ανασταλτικά στα στημένα των αντιπάλων της.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που ενδέχεται να αποτελέσουν την αρχική ενδεκάδα της Ένωσης, ο Νίκος Κωστένογλου προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με τερματοφύλακα τον Αραμπατζή, τους Κάλα και Μανωλά στην άμυνα (από τη στιγμή που δεν θα προλάβει ο Δέλλας) και τους Κοντοέ και Γεωργέα στα άκρα. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Κοντοέ ως στόπερ αντί του Κάλα και στην περίπτωση αυτή, θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Καράμπελας.

Στην μεσαία γραμμή γίνεται "σφαγή" για τη στελέχωση των τριών θέσεων (διαθέσιμοι είναι οι Καφές, Γκερέιρο, Γκέντζογλου, Λαγός, Μάκος, Βάργκας). Προβάδισμα φαίνεται να έχουν οι Βάργκας, Μάκος και Λαγός με τον Γκέντζογλου να διεκδικεί τη θέση του τελευταίου.

Στην επίθεση υπάρχει επίσης πληθώρα επιλογών, ετοιμοπόλεμοι είναι οι Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Μπερνς και Μπέλεκ, διεκδικώντας τρεις θέσεις. Προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι "Λύμπε", "Γκούντι" και Λεονάρντο.

Βάσει των όσων έχει πει μέχρι στιγμής ωστόσο ο Νίκος Κωστένογλου, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξουν στα άκρα της επίθεσης οι δύο γρηγορότεροι παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Λεονάρντο και Μπερνς.

Οι Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Γκέντζογλου, είναι η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε στο περσινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ και κατά ένα σενάριο, αν εξαιρέσει κανείς τους Γιάχιτς και Σκόκο που έχουν φύγει, δεν αποκλείεται ο Νίκος Κωστένογλου να χρησιμοποιήσει τους υπόλοιπους εννέα αντικαθιστώντας τα κενά με δύο παίκτες από τις υπόλοιπες επιλογές του.

contra.gr





Ψάχνει εναγωνίως επενδυτή.

Στον ρυθμό του σαββατιάτικου ντέμπι κινούνται άπαντες στο Κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγάλη προκειμένου να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.
Στην ΑΕΚ προσμένουν σε αρκετά έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα στο ΟΑΚΑ, για να καλύψουν μέρος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς τόσο τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, όσο και αυτά από το Europa League, είναι δεσμευμένα προς άλλες υποχρεώσεις. 
 
Αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την εύρεση νέων επενδυτών, ύστερα από το οριστικό ναυάγιο με την «Petit Chateau», με την διοίκηση να έχει απευθύνει κάλεσμα ενδιαφέροντος ως τις 27 Οκτωβρίου. 
 
Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να εξετάσει τις όποιες προτάσεις στη Γενική Συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου, όταν θα γίνουν και αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ, όπως έχει ανακοινωθεί.
 
aek-live.gr

Πιάστε τον... κοντό.

Στην επιστροφή του στο τιμόνι της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση που λέγεται ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο 41χρονος τεχνικός ξέρει πως το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου ματς θα κρίνει πολλά και γι' αυτό αναζητά τρόπους να περιορίσει τα ατού των «ερυθρόλευκων».

Εχοντας παρακολουθήσει ώρες επί ωρών dvd με αγώνες του προσεχούς του αντιπάλου ο «Κωστέ» προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού εστιάζοντας στα δυνατά του σημεία.

Και προφανώς πέρα από την κλάση και τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας που θεωρητικά
τουλάχιστον χωρίζει τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στην ταχύτητά του, να επιβάλει το ρυθμό του στο παιχνίδι, να επιτίθεται μαζικά, ο «Κωστέ» διαπίστωσε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και στα στημένα.

Με δεδομένο μάλιστα πως η ΑΕΚ θα πάει το παιχνίδι στην υπομονή, στον τσαμπουκά και το πάθος γίνεται κατανοητό πως θα γίνονται φάουλ, με την άμυνα της Ενωσης να καλείται να εκμηδενίσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Αυτή είναι και η βασική οδηγία του Νίκου Κωστένογλου στους παίκτες του έχοντας διαπιστώσει πως ο Αργεντινός άσος των «ερυθρόλευκων» είναι η νούμερο ένα πηγή κινδύνου και όταν καλείται να εκτελέσει κόρνερ ή φάουλ ο αντίπαλος παίζει κορόνα ή γράμματα για το αν θα δει την μπάλα στα δίχτυα του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε όλα τα φετινά δύσκολα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα μέσω στημένων φάσεων (με Αρσεναλ, Μαρσέιγ, ΠΑΟΚ) και προφανώς αυτό θα επιχειρήσει και κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Ιμπαγάσα να αποτελεί τον βασικό εκτελεστή.

Μάλιστα ο «Κωστέ» εξήγησε στους παίκτες του πως το μεγάλο ατού του Αργεντινού πέρα από το φαρμακερό δεξί του πόδι είναι πως δεν επιχειρεί ποτέ την ίδια εκτέλεση προσπαθώντας να μπερδέψει τους αντιπάλους.

Γι' αυτό και έχει δώσει σαφείς οδηγίες να μην αφήνουν ποτέ παίκτη ελεύθερο, καθώς ο Ιμπαγάσα μπορεί να εκτελέσει φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής ή να πασάρει σε άλλο συμπαίκτη του ή να βγάλει την πάσα πίσω από το τείχος ή ακόμα να γεμίσει πίσω στο δοκάρι στοχεύοντας στο Μέλμπεργκ, με τον «Κωστέ» να ζητά αλληλοκάλυψη μεταξύ αμυντικής τετράδας και μεσαίας γραμμής ώστε να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να κλειδώσουν τον Ιμπαγάσα και εκμηδενίζοντας ένα από τα βασικά ατού των «ερυθρόλευκων» να χτυπήσουν το ματς και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Και φαίνεται πως αυτό το ρόλο θα τον επωμιστούν ο Γρηγόρης Μάκος και ο Φαμπιάν Βάργκας ή και ο τρίτος χαφ που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το σύστημα που τελικά θα επιλέξει ο 41χρονος τεχνικός.

Το βάρος στον Μάκο

Η οδηγία του «Κωστέ» προς τους παίκτες του είναι ξεκάθαρη. Εχει ζητήσει να... πνίξουν τον Αριέλ Ιμπαγάσα και να μην τον αφήσουν στιγμή ελεύθερο να κάνει το παιχνίδι του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Εναν ρόλο που θα επωμιστεί σαφώς ο Γρηγόρης Μάκος, που όπως και πέρυσι προσπάθησε -μαζί με τον Γκέντσογλου- να μην αφήσει τον Αργεντινό να πάρει ανάσα.

sentragoal.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ειδική διαχείριση στους τρεις αρχηγούς.

Η ειδική διαχείριση του Κωστένογλου σε Λυμπερόπουλο, Δέλλα Γεωργέα και οι όροι της αποζημίωση του Χιμένεθ.

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα κείμενα ο Νίκος Κωστένογλου από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ έχει διαδοχικά τετ α τετ με αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να δείξει με τον τρόπο του πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται κανονικά και πως θα πάρουν τις ευκαιρίες τους κατά την διάρκεια της σεζόν.

Αυτό που έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Κωστένογλου είναι να μιλήσει με τους έμπειρους Γεωργέα, Λυμπερόπουλο και Δέλλα, από τους οποίους ζήτησε να βοηθήσουν με την προσωπικότητα τους την ομάδα έτσι ώστε να βελτιωθεί και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Μάλιστα στο μυαλό του 41χρονου τεχνικού υπάρχει η σκέψη να κάνει "'έξυπνη" διαχείριση των τριών έμπειρων ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να τους έχει φρέσκους στα κρίσιμα παιχνίδια. Εξάλλου και οι τρεις αρχηγοί έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια κόπωσης.

Οι όροι του Χιμένεθ

Σύμφωνα με την "Κιτρινόμαυρη Ώρα" η συμφωνία του Μανόλο Χιμένεθ με την ΑΕΚ είναι αρκετά συμφέρουσα, αρκεί βέβαια η διοίκησης της Ένωσης να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της με τον Ισπανό.

Η αποζημίωση θα γίνει σε τρεις δόσεις που θα αγγίξουν τις 210.000 ευρώ η μία. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ καθυστερήσει αρκετά να τις αποπληρώσει, τότε αυτή θα αυξηθεί!

sport24.gr

Δέσπος και συνεδρίαση.

H ράθυμη ΚΑΕ AEK ξανασκέφτεται τον Δημήτρη Δέσπο (σ.σ. άνοιξε προ πολλού νέος δίαυλος επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο του), αλλά ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση με τον... Τάκη Τσαγκρώνη! 

Η μειοψηφία των στελεχών, που επέμενε σε δυναμικότερη δράση και παράσταση προς την ΕΟΚ για το «απαγορευτικό» του αδιάλλακτου γενικού γραμματέα της «ηττήθηκε» από την πλειοψηφία.

Η πλειοψηφία στελεχών επιμένει στην ήρεμη οδό της διπλωματίας. Στο πλαίσιο αυτό και η αποψινή συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης στα γραφεία της ΑΕΚ, όπου θα συζητηθούν οι νομικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της οπωσδήποτε μίας μεταγραφής σέντερ.

aek365.gr

Το παλεύει σαν τρελός ο Κέζος,


Από το aek-live.gr μάθατε ότι η ΚΟΠ απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Αντώνη Κέζου να έρθει στην ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Κύπριος γυμναστής φαίνεται πως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και έκανε την αντιπρότασή του.

Ο Κέζος λοιπόν πρότεινε στην ΚΟΠ μείωση συμβολαίου που θα φτάνει 50%-60%, προκειμένου να μπορεί να βρίσκεται τόσο στην ομάδα της Κύπρου όσο και στην ΑΕΚ.

Η απάντηση της ΚΟΠ αναμένεται τις επόμενες ώρες, με την Ένωση και τον Νίκο Κωστένογλου να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

aek-live.gr

«Οικονομικό το πρόβλημα στην ΑΕΚ»

Το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στην ΑΕΚ (και όχι το αγωνιστικό όπως έλεγε ο Σταύρος Αδαμίδης) ήταν ο λόγος αποχώρησης του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ, όπως ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ο Ισπανός:

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην «El Correo» και υποστήριξε ότι: «Τώρα νιώθω λίγο περισσότερο ώριμος, διότι στην Ελλάδα έμαθα πολλά», προσθέτοντας ότι δεν απομακρύνθηκε για αγωνιστικούς λόγους: «Η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη και το συμβόλαιο μου ήταν μεγάλο, γι' αυτό όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο είπαμε πως το καλύτερο ήταν να μην συνεχίσουμε μαζί, ήταν ένα βάρος για την ομάδα και έτσι διευκολύναμε ο ένας τον άλλο».

aek365.gr

Μπίλαρος υπό... παραίτηση.

Τη στιγμή που η ΑΕΚ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, με κανέναν να μην είναι σε θέση να προκαταβάλει τις εξελίξεις, τριγμούς έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΠΑΕ η παραίτηση του Βασίλη Δημητριάδη.

Ουτε για αστείο δεν θέλει ο Αδαμίδης να ακούει πως ο Δημητριάδης θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ.

Μια παραίτηση που προφανώς δεν έγινε αποδεκτή και φυσικά άπαντες εντός Ενωσης προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφή για να μην προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση από αυτήν που ήδη υπάρχει στο εσωτερικό του συλλόγου μετά την απομάκρυνση του Χιμένεθ και παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η είδηση να διαψευστεί σήμερα για επικοινωνιακούς λόγους τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον ίδιο τον Δημητριάδη, με το «Goal» ωστόσο να την έχει διασταυρώσει στο 100%.
Συγκεκριμένα, ο γενικός αρχηγός της Ενωσης από την προηγούμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έθεσε στη διάθεση του Αδαμίδη και του διοικητικού συμβουλίου την παραίτησή του, καθώς το συμβόλαιό του εξέπνευσε στις 30 Σεπτεμβρίου και κανείς δεν τον κάλεσε για να το ανανεώσει.

Σεβόμενος λοιπόν το όνομά του και τα χρόνια που έχει υπηρετήσει την ομάδα από όλα τα πόστα, ο Δημητριάδης έκρινε σωστό για λόγους αρχής και ηθικής να ενημερώσει τον Αδαμίδη πως θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή του, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει παρακαλέσει για να παραμείνει σε οποιαδήποτε ομάδα.

Οπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Ενωσης αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν έγιναν κοινωνοί της συγκεκριμένης απόφασης του γενικού αρχηγού. Και αυτό γιατί στο πρόσωπο του Δημητριάδη βλέπουν τον άνθρωπο που έχει διατηρήσει τόσο καιρό τις ισορροπίες ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση παρά τα τεράστια οικονομικά και άλλου είδους προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση.

Επιπλέον, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου έχει λειτουργήσει σε πολλές περιπτώσεις... πυροσβεστικά και έχει αποτελέσει την ασπίδα της διοίκησης απέναντι στη μήνη των οπαδών. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί άδικα και για θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, χωρίς ποτέ ωστόσο να έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

Ακόμα και τώρα σεβάστηκε την επιθυμία του Αδαμίδη να περιμένει και να μην αποχωρήσει, παρ' όλο που ο πρόεδρος δεν μπορεί να του εγγυηθεί την επέκταση της συνεργασίας, καθώς ούτε και ο ίδιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, με τις εξελίξεις να αναμένονται εντός των ημερών.

Καμία σχέση με τον Χιμένεθ
Η απόφαση του Βασίλη Δημητριάδη να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του συμβουλίου πάρθηκε στα τέλη Σεπτέμβρη, όταν και εξέπνευσε το συμβόλαιό του και υλοποιήθηκε στις αρχές του Οκτώβρη. Προτού δηλαδή ανακύψει θέμα τεχνικής ηγεσίας και προχωρήσει η απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή.

Επιπλέον, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με οικονομικούς λόγους, καθώς όπως όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ έτσι και ο Δημητριάδης παραμένει απλήρωτος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό που εξήγησε ο γενικός αρχηγός στη διοίκηση της Ενωσης και μάλιστα περισσότερες από μία φορές είναι πως από τη στιγμή που το συμβόλαιό του έχει εκπνεύσει και κανείς δεν τον κάλεσε για ανανέωση, για λόγους αρχής όφειλε να θέσει την παραίτησή του.
Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ στέκεται πάνω σε συμβόλαια.

Γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και χωρίς αυτό, ικανοποιώντας την επιθυμία του Αδαμίδη, ενώ θεωρείται δεδομένο πως ακόμα και σήμερα να κληθεί για ανανέωση, αν δει πως τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως επιθυμεί θα φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο, ανεξάρτητα από το αν θα ειπωθεί ποτέ από επίσημα χείλη, πως από την πλευρά του Βασίλη Δημητριάδη υπάρχει και μια δυσαρέσκεια για αδικαιολόγητες και αήθεις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν από οπαδούς της ομάδας, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται για τις εκάστοτε αποφάσεις που έχουν παρθεί.

Τυπικό ζήτημα

Ανεξάρτητα από το αν η διοίκηση Αδαμίδη μπει στη διαδικασία να διαψεύσει την εδώ και δέκα ημερών παραίτηση του Δημητριάδη, θεωρείται δεδομένο πως θα προσπαθήσει να εξηγήσει στον γενικό αρχηγό πως το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είναι καθαρά τυπικό.

Γι' αυτό άλλωστε του ζητήθηκε να συνεχίσει κανονικά στο πόστο του και να μη σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Πάντως, υπάρχουν τόσα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα στην ΑΕΚ και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ξημερώσει.

Με δεδομένο μάλιστα πως από το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κριθούν πολλά εντός και εκτός ΠΑΕ, πιθανολογείται πως η όποια κουβέντα γίνει για ανανέωση θα προκύψει από την επόμενη εβδομάδα.

sentragoal.gr

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ETOIMAZETAI ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ γαυρο.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ:22310 37634 k 6937043228...ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΝΗ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ...

Η υπόσχεση του «Γκούντι»

Είναι γεγονός πως ο Γκούντγιονσεν δεν έχει προσφέρει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, ωστόσο ο Κωστένογλου ποντάρει πολλά στην εμπειρία του εν όψει ΟΣΦΠ. Σε τετ α τετ που είχε ο τεχνικός της ΑΕΚ με τον Ισλανδό φορ, ο δεύτερος υποσχέθηκε πως θα καταφέρει να σκοράρει στο ντέρμπι του Σαββάτου (15/10).

«Θέλω να παίξεις τη μπάλα σου, πρέπει να ξέρω όμως πως μπορώ να σε αξιοποιήσω καλύτερα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είσαι.

Κι εσύ πρέπει να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από εσένα. Πες μου τι σε απασχολεί και πως μπορώ να σε βοηθήσω για να βρεις τον εαυτό σου», φέρεται να είπε ο «Κωστέ» στον 33χρονο άσο στο περιθώριο της χθεσινής (10/10) προπόνησης, σε μια προσπάθεια να τον «ανεβάσει» ψυχολογικά.

«Θέλω να σκοράρω. Αυτά είναι τα ματς για τα οποία αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι το γήπεδό μας θα είναι γεμάτο, θέλω να δω τους φιλάθλους μας να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Από το ντέρμπι αυτό οφείλουμε να αποχωρήσουμε από το γήπεδο νικητές και κάνω ότι καλύτερο μπορώ γι' αυτό», ήταν η απάντηση του Ισλανδού που θα θελήσει να δώσει τις απαντήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

exedrasports.gr

Δεύτερη ευκαιρία σε Ρίκκα.

Ο Νίκος Κωστένογλου εμφανίζεται διατεθειμένος να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Αντώνη Ρίκκα, και ο διεθνής μέσος εξετάζει το ενδεχόμενο παραμονής του στην ΑΕΚ, με μειωμένες ωστόσο αποδοχές.

Ο νέος τεχνικός της Ένωσης έχει ξεκαθαρίσει πως προτίθεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, θέλοντας να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το….υλικό που έχει στα χέρια, κάτι που ανατρέπει τα δεδομένα στην περίπτωση του Αντώνη Ρίκκα, ο οποίος είχε τεθεί στο περιθώριο επί Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας ειδοποιηθεί να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 25χρονος μέσος είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στο ξεκίνημα της θητείας του στον «Δικέφαλο», ωστόσο ένας σοβαρότατος τραυματισμός στο γόνατο τον έθεσε εκτός αγωνιστικών χώρων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον Ρίκκα να δυσκολεύεται στην συνέχεια να βρει τον δρόμο προς την ενδεκάδα, ενώ παραχωρήθηκε και με την μορφή δανεισμού σε Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου.

Η έλευση του Νίκου Κωστένογλου ανοίγει...νέα προοπτική στον διεθνή χαφ, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να ξεκαθαρίζει πως τον υπολογίζει στα πλάνα του, περιμένοντας από τον ποδοσφαιριστή να αποδείξει την αξία του εντός αγωνιστικού χώρου.

Το συμβόλαιο του Ρίκκα προβλέπει ετήσιες αποδοχές που φτάνουν στις 250.000 ευρώ, και η διοίκηση της Ένωσης έχει προτείνει μείωση αποδοχών της τάξης του 35%, με τον παίκτη πάντως να εμφανίζεται θετικός και αποφασισμένος να...αρπάξει την ευκαιρία.

sportaction.gr

«OK» o Mπέλεκ, ατομικό ο Δέλλας.

Λύνονται ένα ένα τα προβλήματα του Νίκου Κωστένογλου λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, είδε σήμερα τον Μπέλεκ να προπονείται κανονικά και μπορεί πλέον να τον υπολογίζει για το παιχνίδι του Σαββάτου. Αντίθετα, ο Δέλλας, όπως και ο Κατσέτης, συνέχισε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Πρόγραμμα στο γυμναστήριο και φυσιοθεραπεία ακολούθησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, πλην των διεθνών Γρηγόρη Μάκου και Σάββα Γκέντσογλου, γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17.00.
 
sentragoal.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ETOIMAZETAI ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ γαυρο.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ:22310 37634 k 6937043228...ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΝΗ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ...

Τομάς: "Περιμένω την ΑΕΚ"

Ο Ξαβιέ Τομάς μετακόμισε ήδη στην Αθήνα μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό Βόλου και με δηλώσεις του τονίζει ότι περιμένει να του γίνει πρόταση από την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κιτρινόμαυρη Ώρα", ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας του Βόλου ότι είναι ελεύθερος να φύγει και από την Παρασκευή βρίσκεται στην Αθήνα όπου μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του.

Πλέον βρίσκεται εν αναμονή προτάσεων για να δει σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του, είτε της Super League είτε κάποιας εκτός Ελλάδας, με τον ίδιο να αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι τον ενδιαφέρει αρκετά η προοπτική να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

"Η ΑΕΚ είναι πάντα στις προτεραιότητές μου. Ακόμα δεν έχω επίσημη πρόταση αλλά οι επαφές μας ολοκληρώθηκαν και περιμένω να γίνει η πρόταση.

Μέχρι τότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πέρα από το ότι εξετάζω όλες τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για μένα. Τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό", τόνισε ο Τομάς, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στο περσινό πρωτάθλημα με τους "ερυθρόλευκους" του Βόλου (δίδυμο στο κέντρο της αμυνας με τον Σανκαρέ), για να καταλήξει στις δηλώσεις του:

"Γνωρίζω τι συμβαίνει στην ΑΕΚ και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις. Ξέρω ότι υπήρξε αλλαγή προπονητή και περιμένω να δω τι θα γίνει".

Την ίδια ώρα, τα νέα δεν φαίνεται να είναι ευχάριστα για την ΑΕΚ όσον αφορά στον Λεάντρο Άλβαρες, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Βόλου αποφάσισε να μην περιμένει άλλο τον "Δικέφαλο" και έτσι αναμένεται τη Δευτέρα στην Τρίπολη για να συζητήσει με τους ανθρώπους του Αστέρα το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Αρέσουν σε "Κωστέ" Μπαρτολίνι και Αργυρόπουλος

Αυτοί δεν είναι πάντως οι μοναδικοί παίκτες που κοιτάζει η Ένωση, με την εφημερίδα "Ώρα των Σπορ" να αποκαλύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Νίκου Κωστένογλου για δύο παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Ο λόγος για τους Λεωνίδα Αργυρόπουλο (δεξί μπακ) και Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (στόπερ), με τον Έλληνα τεχνικό να έχει πολύ καλή άποψη για τους δύο παίκτες έχοντας συνεργαστεί μαζί τους στον Αστέρα, και την ΑΕΚ να χρειάζεται πάντως για την απόκτησή τους πέρα από το να βρει χρήματα, να τελεσιδικήσει και η απόφαση για υποβιβασμό των Αρκάδων.

sport24.gr

Κάλα: Είμαι παίκτης της ΑΕΚ.ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΓΟΥΡΟΣ...

Πολλά ήταν τα σενάρια που ήθελαν τον Χουάν Κάλα να αποχωρεί από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο μετά την απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ. 
 
Όμως δεν ήταν μόνο αυτό το θέμα, καθώς και η στάση των πληρωμών που έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός στόπερ φαίνεται πως ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να παραμείνει στην Ένωση.
 
«Είμαι παίκτης της ΑΕΚ και όχι του Μανόλο. Είμαι επαγγελματίας και θα σεβαστώ το συμβόλαιό του», φέρεται να ήταν τα λόγια του Ισπανού αμυντικού στο Νίκο Κωστένογλου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.
 
 
aeklive.gr

«Έφυγε με πίκρα...»

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ από τον άδικο χαμό του Αντώνη Χρηστέα. Ο «χρυσοστεφανωμένος» αθλητής της «Βασίλισσας» του '68 έφυγε από τη ζωή με πίκρα, καθώς ουδέποτε εξαργύρωσε την παγκόσμια επιτυχία του 1995 με τους εφήβους. 

Αυτό -τουλάχιστον- διαπιστώνει κανείς απ' όσα μας είπε ο γιος του, Γιώργος, σήμερα για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ των σπορ». Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο, που αφορά στις «δηλώσεις» του. 

«Γελάει ο Xρηστέας που θα βάλει και τις δύο βολές. Γέλα Χρηστέα μου. Eβαλε την πρώτη και τώρα βάζει και τη δεύτερη, όπως σας έλεγα», είχε πει ο αμίμητος Βασίλης Γεωργίου στον αλησμόνητο τελικό της 4ης Απριλίου του 1968 για τον Αντώνη!

Μόνο, που ο Αντώνης δεν γελάει από χθες. Και δεν γελάει ούτε η υπόλοιπη Ελλάδα, όπως τότε. Αντιθέτως, κλαίει. Θρηνεί. Ο Χρηστέας «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Τραγικό το τέλος του. Έπεσε χθες από τις σκάλες. Στο εξοχικό του. 

Στο Φυγιά. Κοντά στο Μαρμάρι Ευβοίας. Η «Βασίλισσα» ΑΕΚ έμεινε με εννέα παίκτες. Η οικογένεια της ΑΕΚ κλαίει. Το ελληνικό μπάσκετ έμεινε με έναν σπουδαίο λιγότερο. Την είδηση μας έδωσε, χθες, το πρωί ένας καλός φίλος της εφημερίδας και της οικογένειας του εκλιπόντος. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον γιο του Αντώνη Χρηστέα, τον Γιώργο.

Πήραμε την άδεια του για την καταγραφή των όσων μας είπε. «Κύριε Νικολάου, δεν με πειράζει. Με πειράζει, που ο πατέρας μου, ο Αντώνης Χρηστέας, έφυγε με πίκρα. Δεν θέλω να γράψουν αύριο (σήμερα), ότι έφυγε ο Χρηστέας απλά. Υπήρξε παίκτης, προπονητής. Ωραία. 

Έγινε γνωστός από το ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΄68 με την ΑΕΚ, που αποτέλεσε αφετηρία εξελίξεων για το άθλημα. Υπήρξε, όμως, και παγκόσμιος πρωταθλητής ως προπονητής, μαζί με τον Προεστό, της περίφημης Εθνικής Εφήβων του 1995. Δεν είναι δυνατόν, λίγο μετά την επιτυχία αυτή να μην του προσφέρει μία ομάδα ένα συμβόλαιο ενός χρόνου. Ένα συμβόλαιο έξι μηνών. Να του αναγνωριστεί η προσπάθεια που κατέβαλε. Αλλά τι αναγνωρίζεται στην Ελλάδα; Εδώ δεν αναγνώρισαν τον Ζολώτα. 

Τον θυμούνται ως πρωθυπουργό. Τι έκανε για τις χρηματιστηριακές αξίες αυτής της χώρας, ελάχιστοι ξέρουν. Για να μην πούμε πώς συμπεριφέρθηκε η Ελλάδα στον Κολοκοτρώνη και στην Μπουμπουλίνα», μας είπε ο συντετριμμένος Γιώργος Χρηστέας και το παράπονο του είναι εμφανές. Ήταν πολύ νωρίς όταν μιλήσαμε. Ακόμη δεν είχε γίνει γνωστή η ακριβής αιτία του κακού. «Περιμένουμε την νεκροψία. 

Είμαστε και εμείς χαμένοι. Βρισκόταν με τη μητέρα μου στο εξοχικό», μας είπε. Το «στερνό αντίο» στον εκλιπόντα θα πουν οι φίλοι και συγγενείς, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ ή αύριο, ή την Τετάρτη».

aek365.gr

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κωστένογλου: Μία ΑΕΚ με αρχή και τέλος.

Τα πολλά (μόλις 12 λεπτά διήρκησε η συνέντευξη Τύπου) και τα "βαριά" λόγια απουσίασαν από τον Νίκο Κωστένογλου κατά την παρουσίασή του από την ΑΕΚ. Τον νέο τεχνικό της Ένωσης καλωσόρισε από το πάνελ, στα Σπάτα, ο Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος επισήμανε για τον Κωστένογλου: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του, ερχόμενος σε μια περίοδο με προβλήματα, αλλά πάντα στην ΑΕΚ υπάρχουν υψηλές προσδοκίες». Από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός κράτησε χαμηλά πήχη, στέλνοντας όμως συνάμα και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ: «Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα αποτελέσματα, αν και η ΑΕΚ μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίζει. Σημασία έχει η απόδοση».

Το aek365.gr ήταν στα Σπάτα όπου σας μετέφερε LIVE όλα όσα είπε ο Κωστένογλου:

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στη συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ομάδας» τόνισε αρχικά ο Κωστένογλου.

Για τον τρόπο που βρέθηκε και πάλι στην ΑΕΚ: «Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και το πνεύμα μου. Πάντα ήθελα να γυρίσω. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι οι ευκολότερες, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να κρίνεσαι στα δύσκολα. Δεν θέλουμε να λαϊκίζουμε, αλλά θα προσπαθήσω με έναν ποιοτικό τρόπο να βοηθήσουμε την ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου».

Για τα κοινά σημεία με την προηγούμενη προπονητική του θητεία στην ΑΕΚ: «Δεν θα ήθελα να παραλληλίσω την τωρινή συγκυρία με αυτή του 2008. Άλλος ήταν ο στόχος τότε και άλλη η ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Πρέπει να έχουμε την πίστη και την αισιοδοξία πως η ομάδα θα παίζει πάντα για να κερδίζει, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι ως προς τους στόχους. Χρειαζόμαστε μια πίστωση χρόνου, γιατί ίσως το κάθε αποτέλεσμα να επηρεάζει την ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μία σταθερότητα σαν ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του: «Δεν πρέπει να δούμε σε βάθος. Πρέπει να μιλήσω με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Πρέπει αυτή η ομάδα να αποκτήσει μια φιλοσοφία. Να έχει έναν δικό της τρόπο παιχνιδιού. Εμείς εδώ θα πολεμάμε και θα αγωνιζόμαστε με έντιμο τρόπο για να κερδίζουμε».

Για όσα έχουν αλλάξει στον ίδιο: «Σίγουρα είμαι πιο έμπειρος πλέον ως προπονητής. Εργάστηκα σε άλλες δύο ομάδες κι απέκτησα κάποιες εμπειρίες από το εξωτερικό. Επίσης είμαι πιο ώριμος και μπορώ να παίρνω τις αποφάσεις που πρέπει. Θα ήθελα να μην βλέπουμε πολύ μακροπρόθεσμα, αλλά να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να μιλήσω με κάθε παίκτη για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται, σωματικά και ψυχοπνευματικά».

Για τους συνεργάτες του: «Θα ολοκληρωθεί σύντομα το προπονητικό τιμ και από εβδομάδα θα γνωρίζετε ποιοί θα είναι οι συνεργάτες μου. Την τακτική που ακολούθησε ο προκάτοχος μου δεν θα την σχολιάσω γιατί το θεωρώ ανέντιμο. Κοιτάμε μπροστά. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτά».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να μιλήσω από τώρα για το επόμενο ματς. Βασικό σημείο είναι η υποστήριξη του κόσμου. Πρώτο και βασικότερο να μας στηρίξει από το επόμενο κιόλας ματς. Δεν έχω αυτή τη στιγμή μια πλήρη εικόνα γιατί λείπουν παίκτες. Μετά το παιχνίδι, ο κόσμος θα δει πως θα αγωνιστούμε και μετά το αποτέλεσμα.

Ο οπαδός της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δε νοιάζεται αν θα κερδίσει η ομάδα. Κατανοεί τα προβλήματα. Ο κόσμος είναι πληγωμένος. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Για αυτό δεν θα πω ψέματα. Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα και τα γνωρίζετε. Θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες στις θέσεις τους. Μη νομίζετε ότι με τον Ολυμπιακό θα δείτε μια υπερομάδα. Θα ικανοποιηθώ αν έχουμε αρχή και τέλος, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Όμως, δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν θα πω τι σύστημα θα παίξουμε. Το θεωρώ ανώφελο. Θα αποφασίσουμε ανάλογα με το υλικό. Πρέπει να κάνω το σωστό για αυτή την ομάδα. Μην πάμε στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι ανούσιο».

aek365.gr

«Τελειώνει» η Petit Chateau...ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ...ΜΠΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ :::

Για μέρες συντρόφευε τα όνειρα και τις προσδοκίες της διοίκησης, ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της εταιρείας. Πλέον, όμως, ακόμα και οι εμπνευστές αυτής της τραγελαφικής ιστορίας κατάλαβαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Πηγές της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης υποστήριζαν πως το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει υπάρξει φινάλε στην υπόθεση. Ισχυρίζονταν, μάλιστα, πως θα συνοδευτεί και από σχετική ανακοίνωση, στην οποία θα εξηγείται στον κόσμο τι δεν πήγε καλά στην υπόθεση.

Αν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να ανέφεραν πώς μπήκαν σε διαπραγματεύσεις με μια... αχαρτογράφητη εταιρεία, αγνώστων στοιχείων και προθέσεων.

Στο ψάξιμο ξανά

Βέβαια, επειδή ο οικονομικός βρόχος σφίγγει επικίνδυνα, στην ΠΑΕ είναι διατεθειμένοι να ψάξουν λύσεις. Οπως είπε και στους παίκτες ο Αδαμίδης, υπάρχουν επαφές με διάφορες εταιρείες μήπως και βρεθεί κάποιος που να ενδιαφέρεται σοβαρά, για να ασχοληθεί με την ΑΕΚ.

Πάντως, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης και είναι γεγονός πως δεν μπορεί να βρεθεί σοβαρή λύση υπό αυτές τις συνθήκες. Εκτός εάν υπάρξει κάποια κίνηση από τους μετόχους και δη από τον Νίκο Νοτια.

sentragoal.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΜΑΔΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΤΟ νεο πανιωνιο...ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ-ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ.ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7.ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ:22310-37634 k 6937043228.

Πρωτοδικείο ενόψει!

Ενα βήμα πριν από το Πρωτοδικείο βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ, τη στιγμή που η σχέση της με τον Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται υπό... διαπραγμάτευση.
 
Οι τεταμένες σχέσεις και όσα συνέβησαν με τον ισπανό τεχνικό το τελευταίο χρονικό διάστημα έβαλαν σε δεύτερη μοίρα το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την κιτρινόμαυρη εταιρεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με την Petit Chateau δεν βρίσκονται στο σημείο που θα ήθελαν οι διοικούντες. 
 
Αυτή η πρόταση ήταν η μεγάλη ελπίδα για την ΠΑΕ ΑΕΚ ώστε να πάρει ανάσα ζωής, έστω και προσωρινή, για τουλάχιστον δύο μήνες και μετά να εξεταστεί και να προχωρήσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης συμμετοχής της ιταλικής εταιρείας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.
 
Η ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να περιμένει. Εξετάζει και άλλες λύσεις, έχει στείλει έγγραφα μήπως εκφραστεί ενδιαφέρον, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο.
 
Την ίδια στιγμή τα χρέη πνίγουν την κιτρινόμαυρη εταιρεία. Οι παίκτες έχουν μήνες να πληρωθούν όπως και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι επίσης απειλούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια. Το ΟΑΚΑ περιμένει χρήματα, οι υπάλληλοι πήραν μία μικρή προκαταβολή, το προπονητικό τιμ επίσης και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για πληρωμή ενοικίου στο προπονητικό κέντρο όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΠΑΕ.
 
Ετσι, αν δεν υπάρξει σύντομα εξέλιξη, δηλαδή αν κάποιος από τους μετόχους δεν βάλει το χέρι στην τσέπη και αν ναυαγήσει οριστικά η υπόθεση άμεσης χρηματοδότησης από την ιταλική εταιρεία, η λύση είναι μία: η ΑΕΚ θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο, το οποίο θα ορίσει προσωρινή διοίκηση και όλα όσα συνεπάγεται η προσφυγή σε αυτό. 
 
Εκτός αν βρεθεί κάποιος που θα βάλει το χέρι στην τσέπη ή αν υπάρξει επενδυτής. Ο... κάποιος που συνήθως έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά τα τελευταία δύο χρόνια και λέγεται Πέτρος Παππάς, ούτε να το σκεφτεί δεν θέλει. Εχει αποχωρήσει οριστικά και δεν είναι στις προθέσεις του να επιστρέψει.
 
ta nea.gr
 

Συζητούν το οικονομικό του «διαζυγίου»

Τίτλοι τέλους για τον Μανόλο Χιμένεθ; Πιθανότατα ναι, εφόσον όμως ο ίδιος το αποφασίσει. Στην συνάντηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στα Σπάτα, οι δύο πλευρές συζητούν το οικονομικό σκέλος του «διαζυγίου» και όλα δείχνουν ότι οι συνεργασία θα ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται στο 100% αφού δεν έχει βρεθεί λύση στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, κάτι που κρατάει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Εφόσον ο Ισπανός τεχνικός αποδεχτεί να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα του και να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, τότε αύριο θα βρεθεί στα Σπάτα για να αποχαιρετήσει.

Ειδάλλως, η διοίκηση δείχνει ανήμπορη να τον αποζημιώσει και αναγκαστικά οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί. Ωστόσο, ακόμα και τώρα προκαλεί ερωτηματικό η στάση της διοίκησης, η οποία φαίνεται πως έρχεται σε ρήξη με τον Ισπανό τεχνικό, γιατί αυτός ζήτησε να πληρωθούν οι παίκτες και ο ίδιος, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι την δουλειά τους. Ζήτησε δηλαδή κάτι το φυσιολογικό.

To aek365.gr παραμένει στα Σπάτα και θα σας ενημερώνει για την οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στο θέμα.

aek365.gr

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επαφή και με άλλη εταιρία.ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ...ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ...

Η σημερινή ημέρα φαίνεται ότι είναι κρίσιμη, αφού παρά το γεγονός ότι δείχνει να κολλάει της Petit Chateau στην ΑΕΚ ελπίζουν σε ανατροπή του σκηνικού. Σήμερα λοιπόν (αν δεν υπάρξει και νέα καθυστέρηση, πράγμα εννοείται διόλου απίθανο) αναμένεται να γνωρίζουν αν θα τελειώσει η "ιταλική" εταιρία.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, στη διοίκηση έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με άλλη εταιρία αναζητώντας επιδιώκοντας (τι άλλο;) έναν συμπαίκτη προκειμένου να μπει "ζεστό" χρήμα στα άδεια ταμεία της ΠΑΕ. Σύμφωνα, λοιπόν με το δημοσίευμα στην διοίκηση έχουν ήδη έρθει σε επαφή και με άλλη εταιρία από το εξωτερικό.

Όπως σημειώνεται "δεν είναι μία αυτή που εξέφρασε ενδιαφέρον τον τελευταίο μήνα για το τι γίνεται και πως μπορούν να μπουν στην ΠΑΕ, αλλά περισσότερες. Ωστόσο μία εταιρία ασχολήθηκε επί της ουσίας σοβαρά και με αυτή οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται σε επαφή. Η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και συγκεκριμένα αυτό της ανταλλαγής στοιχείων".

aek365.gr


Δεν προπονήθηκε ο "Γκούντι"

Με τις γνωστές απουσίες πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Τρίτης. Ωστόσο, τα άσχημα δεν έλειψαν για τον Μανόλο Χιμένεθ, αφού είδε τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ο Ισλανδός ταλαιπωρείται από ισχιαλγία και δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, κάνοντας θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Από εκεί και πέρα στα Σπάτα δεν βρέθηκε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος έχει άδεια για προσωπικούς λόγους (αντίθετα επέστρεψε ο Μπουγαϊδης), ο Νίκος Καράμπελας, ο Λεονάρντο και ο Στιβ Μπέλεκ ξεκίνησαν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, ενώ ο Γιάννης Κοντοές και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έκαναν θεραπεία και πρόγραμμα αποκατάσταση.

Ακόμα, ο Παντελής Καφές συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, πλην των διεθνών Γρηγόρη Μάκου, Σάββα Γκέντσογλου και του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.00.

aek-live.gr