ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΑΝΚΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ..

Με μια απρόσμενη -όσο και μεγάλη- απουσία θα παραταχθεί την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» η ΑΕΚ.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην προπόνηση της Παρασκευής και αμέσως μετά τη λήξη της δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όπως έγινε γνωστό, το πρησμένο πρόσωπο του Αργεντινού είχε ως αποτέλεσμα να του χορηγηθεί ισχυρή αντιβίωση, ενώ εκείνος πρόκειται να υποβληθεί τη Δευτέρα σε εξετάσεις. Αν η κατάστασή του μέχρι τότε δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση, δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε επέμβαση -κάτι που ενδέχεται να του στερήσει τη συμμετοχή και από το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη.

Τη θέση του Αργεντινού στην αποστολή πήρε ο Παυλής, ενώ σε αυτήν επέστρεψε και ο Νίκος Καράμπελας. Αναλυτικά οι 20 «εκλεκτοί» του Μπάγεβιτς για το παιχνίδι της Κυριακής είναι οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Παυλής, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζεμπούρ, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μάκος, Καράμπελας, Γκερέιρο, Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ, Γεωργέας, Σκόκο και Γκέντσογλου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Αδέρφια μας Ενωσίτες...

Τίποτε δεν είναι όπως πριν. Tο τέλμα της σιωπής έσπασε! Με το καθοριστικής σημασίας συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν το πρώτο «μήνυμα» : Ότι το μαχόμενο συνδεσμιακό κίνημα της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένο να παραμείνει σιωπηλό μπροστά στα κατ' εξακολούθηση εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της αγαπημένης μας ομάδας από την ανιστόρητη-εφήμερη διαχείριση της ΠΑΕ.

Παράλληλα, αυτή η πρώτη ενωτική κινητοποίησή μας, απέστειλε και ένα σημαντικό κάλεσμα προς κάθε αγνό ενωσίτη που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας : Ότι μονάχα με την συσπείρωση και τον κοινό αγώνα όλων μας μπορούμε να επιτύχουμε κατ' αρχάς την απελευθέρωση και στη συνέχεια την αναγέννηση του δικέφαλου αετού. Εμείς δεν είμαστε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε  «καθοδηγητές» ή «σωτήρες». Αποτελούμε κομμάτι του κόσμου  και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι μαζί με όλο τον κόσμο της ΑΕΚ μπορούμε να επιβάλλουμε, ως λαός, και τις
απαραίτητες ανατροπές μα και τις αναγκαίες λύσεις για το καλό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να εκπέμπουμε τη φωνή της αλήθειας όσο κι αν αυτή ενοχλεί εκείνους που με τις ταχτικές τους οδηγούν την ΑΕΚ σε ρόλους κομπάρσου υπονομεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της έταξε η βαριά ιστορία της και οι θυσίες τόσων γενεών που την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ - Απαιτούμε :

1) Γνήσιο Διαχειριστικό Έλεγχο. Από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και κατ' επέκταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους. Ζητάμε να το αιτηθεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως κάτοχος του 10%. Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί πλήρη διαφάνεια! Δικαιούται να μάθει τι απέγιναν τα χρήματά του, όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι και  πως τα διαχειρίστηκαν, από που και με ποιων ευθύνη προέκυψαν τα νέα ογκώδη χρέη. Αν διαπιστωθούν
ευθύνες σε πρόσωπα απαιτούμε να αποδοθούν και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε από κάποιους, αυτοί να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία.

2) Καταγγέλλουμε και καταψηφίζουμε τη σκανδαλώδη Σύμβαση για το προπονητικό. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε «αποικία» κάποιων εταιριών που πιθανόν να αποσκοπούν σε πολύχρονη και ανελέητη κερδοσκοπία εις βάρος της. Δεν νοείται να χτίζει με το αίμα της η ΑΕΚ ιδιοκτησίες τρίτων! Ζητάμε να εκτιμηθεί από ανεξάρτητο φορέα το πραγματικό κόστος της γης στα Σπάτα (μόνο για την ανάλογη έκταση που θα χρησιμοποιεί η ομάδα) καθώς και το πραγματικό κόστος της συγκεκριμένης κατασκευής και βάση ενός αντικειμενικού
υπολογισμού να προκύψουν το ανάλογο μίσθωμα και ο χρόνος μίσθωσης, σύννομα και σε αντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Να αποδοθούν στην ΑΕΚ όλα τα δικαιώματα από τη χρήση του Σήματός της στο προπονητικό. Την εμπορική υπεραξία, που θα προκύψει μελλοντικά, τη δικαιούται η ίδια η ΑΕΚ αφού λόγω της ΑΕΚ θα προκύψει. Συνεπώς με τη λήξη της μίσθωσης να αποδοθεί χωρίς όρους και δίχως καμία άλλη επιβάρυνση το έργο στη Μάνα ΑΕΚ. Ζητάμε Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ώστε να αποφασίσουν τα μέλη του Σωματείου για
τη σύμβαση και τις επιπτώσεις της.

3) Οι μέτοχοι οφείλουν να πληρώσουν όλα τα χρέη που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Και όσον αφορά την ΠΑΕ αλλά προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.  Επίσης να εξοφλήσουν εδώ και τώρα τα δάνεια για να αρθεί η υποθήκευση των μετοχών της ΑΕΚ. Απαιτούμε επιτέλους να γνωρίζουμε σε ποια χέρια βρίσκονται οι μετοχές της ομάδας μας. Κανένας επιχειρηματίας-επενδυτής δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες των δυσβάσταχτων χρεών, των υπέρογκων υποχρεώσεων και της αδιαφάνειας.
Επιτέλους, ζητάμε φως στο σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν.

4) Να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος παίχτης της ΑΕΚ σε ομάδες του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Αντιθέτως, απαιτούμε μεταγραφές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας που θα καταστήσουν την ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, διότι η ΑΕΚ οφείλει να πρωταγωνιστεί και όχι να επαιτεί.

5) Ζητάμε να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανακατασκευή του Γηπέδου μας στην ιδιόκτητη γη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

6) Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την αθώωση και πλήρη δικαίωση όλων των αγωνιστών συνδεσμιτών που αντιμετωπίζουν τις κατασκευασμένες μηνύσεις του Νικολαΐδη o οποίος προσπάθησε, με ψευδείς κατηγορίες στο πρόσωπό τους, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όλων μας.

7) Μαχόμαστε για να ξημερώσει γρήγορα η πολυπόθητη μέρα που η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια και κυρίαρχη, που θα επιστρέψει στο σπίτι της και που θα αποκαταστήσει την εσωτερική της ενότητα που τόσο έπληξαν οι δήθεν «μεγάλοι ευεργέτες» του 2004.

Αδέρφια μας Ενωσίτες...

Γνωρίζουμε ότι ζητάμε τα πάντα. Αλλά είμαστε ΑΕΚ και τα θέλουμε όλα!!! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρά μας. Και εφόσον αυτοί που διοικούν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της μεγάλης ΑΕΚ,  τους το λέμε ξανά!  ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»

Καλούμε...

και τους υπόλοιπους συνδέσμους και clubs από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την ενωτική πρωτοβουλία και να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια. Καλούμε όλους τους ενωσίτες, ανώνυμους και επώνυμους, οργανωμένους και ανένταχτους, τους παλαιμάχους και όλο ανεξαιρέτως τον κόσμο της ΑΕΚ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ώθηση και στις νέες κινητοποιήσεις ισχυροποιώντας το δίκαιο αγώνα μας που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!

ΣΦ Νέας Ερυθραίας, Παγκύπριος Σύνδεσμος, ΣΦ Ηρακλείου Κρήτης,  ΑΕΚ Fans, ΣΦ Κατερίνης, Getto club, ΣΦ Αθηνών, Defenders, ΣΦ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Πατήσια club, ΣΦ Λαμίας,  Πειρατές του Ονείρου

Ευτυχώς, ο Λύμπε ξέρει καλά…

Πλησιάζοντας  στα 35 του πλέον, με μια πανέμορφη οικογένεια να γεμίζει καθημερινά τη ζωή του και το απωθημένο της καριέρας σε μια ευρωπαϊκή ομάδα να το έχει ξεπεράσει πλέον, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν έχει σοβαρό κίνητρο να συνεχίσει το ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να «αυτοβασανίζεται» στην Ελλάδα.


Μπορεί να αποκτήσει  όμως! Εξυπακούεται λοιπόν ότι αυτοί που αποφάσισαν να του χτυπήσουν την πόρτα επιχειρώντας να τον δελεάσουν ώστε να επιστρέψει, οφείλουν να του παρουσιάσουν και τις εγγυήσεις (όχι απλώς ένα θεωρητικό πλάνο) ότι στο συσσωρευμένο (και πολυεπίπεδο) κιτρινόμαυρο χάλι των τελευταίων δύο ετών θα δοθεί ένα τέλος.

Το σημειώνω από τώρα διότι η γκρίνια εκείνων  που έχουν εμμονές (ή κόλλημα) με την ηλικία του θα μας βάλει σε λάθος δρόμο συζήτησης: δεν ήταν ο Λυμπερόπουλος εκείνος που επιχείρησε να στήσει τις γέφυρες, Η ΑΕΚ τον πλησίασε και με αυτό το δεδομένο οφείλουμε να εξετάσουμε το γεγονός.


Τέσσερις  βασικές παράμετροι 

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Σταύρος Αδαμίδης αποφάσισε ότι η επιστροφή του Λύμπε είναι αναγκαία και απαραίτητη _ όχι μόνο αγωνιστικά αλλά (ίσως κυρίως) και για την ομαλή λειτουργία των εκτός ελέγχου αποδυτηρίων _ θα πρέπει και να τον πείσει ότι όντως έχει σοβαρό σχέδιο. Σχέδιο ανταγωνιστικής ομάδας, σχέδιο πρωταθλητισμού.

Τι  μπορεί να θέλει λοιπόν ο Νίκος Λυμπερόπουλος; Τα αυτονόητα: 

1.Σιγουριά ότι οι ποδοσφαιριστές θα πληρώνονται στην ώρα τους και το γεγονός αυτό δεν θα δίνει στους (δυστυχώς πολλούς) «μισθοφόρους» ξένους που έχουν μαζευτεί στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, αιτία και αφορμή να γράφουν την ομάδα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

2.Ενίσχυση του γηγενούς στοιχείου ώστε τα αποδυτήρια να αποκτήσουν ταυτότητα και (ελληνική) φωνή που θα επιτρέπει μεν την πολυφωνία, θα χαράζει δε την κοινή γραμμή και θα διασφαλίζει την ηρεμία και τη συνοχή.

Η ΑΕΚ διαθέτει δυστυχώς ελάχιστους ποδοσφαιριστές που  αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης φανέλας. Και επιπλέον έχει μαζέψει πολλούς «περίεργους» χαρακτήρες στα αποδυτήρια της.

3.Προσθήκη ποδοσφαιριστών που θα ανεβάσουν την ομάδα αρκετά επίπεδα, διότι κακά τα ψέματα η ποιότητα του υπάρχοντος έμψυχου υλικού κρίνεται επιεικώς ως ανεπαρκής για ομάδα που (θέλει) να λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό.

4.Ενότητα σε όλα τα επίπεδα και συσπείρωση σημαντικών προσώπων, ανθρώπων που πραγματικά νοιάζονται, μοχθούν και επιζητούν τη δημιουργία μας καλύτερης ΑΕΚ. Ο «Λύμπε» δεν θα επιστρέψει απλώς για να παίξει ποδόσφαιρο και για να πάρει τα τελευταία ένσημα όπως διαδίδουν ορισμένοι κακεντρεχείς.

Η συνέχεια του στην ομάδα (από διαφορετικό πόστο) είναι αυτή που τον απασχολεί εξίσου κι αν αυτό που έχουν στο μυαλό τους ο Αδαμίδης και ο Γκρέταρσον δεν ταυτίζεται με τη δική του λογική, πολύ αμφιβάλω ότι θα επιστρέψει για να ταλαιπωρείται από μια κατάσταση που δεν τον ικανοποιεί.

Εν  κατακλείδι… 

Αυτό το μεγάλο κιτρινόμαυρο κεφάλαιο, ο τελευταίος πραγματικά σημαντικός έλληνας επιθετικός _ κατά τη γνώμη μου ο σπουδαιότερος της περασμένης δεκαετίας στη θέση του κι ας μην κατέκτησε τίτλους _ πρέπει να κλείσει με μία ή και δύο αγωνιστικές χρονιές στην ΑΕΚ. Κι αμέσως μετά να ανοίξει το επόμενο, αυτό της ενεργοποίησής του σε ρόλο οργανωτικό.

Έχοντας συνομιλήσει κάποιες φορές με τον Λυμπερόπουλο μπορώ να βάλω το χέρι μου στο «κιτρινόμαυρο ευαγγέλιο» ότι λίγοι έχουν αγαπήσει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια όσο αυτός. Κι ας μην λέει ποτέ φανφάρες, ας μην πουλάει αεκοφροσύνη. Καλύτερα…

Τον άφησαν οι α-μέτοχοι να φύγει το 2008 επειδή ζήτησε την επέκταση του συμβολαίου του για επιπλέον ένα έτος. Ήταν στα 33 αλλά για τη Γερμανία δεν ήταν μεγάλος. Συγνώμη, αλλά θα την πω την αμαρτία μου: δεν είναι δυνατόν να παρακαλάμε τον (κάθε) Σκόκο και Τζιμπούρ. Ας έχουμε 22 Λυμπερόπουλους και ας είναι 35…

πηγη:sport24.gr

«Απελευθέρωση κι αναγέννηση του δικέφαλου»

Με ανακοίνωση που συνυπογράφουν 12 σύνδεσμοι οπαδών της Ενωσης, ζητούν την απομάκρυνση της τωρινής διοίκησης, την παραμονή των πρωτοκλασάτων παικτών, διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ, καταγγέλουν την σύμβαση του προπονητικού, θέλουν γήπεδο στη Νέα Φιλάδελφεια κι άλλα αιτήματα που αναφέρονται στην μακροσκελή αυτή ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Αδέρφια μας Ενωσίτες...
Τίποτε δεν είναι όπως πριν. Tο τέλμα της σιωπής έσπασε! Με το καθοριστικής σημασίας συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν το πρώτο «μήνυμα»
: Ότι το μαχόμενο συνδεσμιακό κίνημα της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένο να παραμείνει σιωπηλό μπροστά στα κατ' εξακολούθηση εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της αγαπημένης μας ομάδας από την ανιστόρητη-εφήμερη διαχείριση της ΠΑΕ.

Παράλληλα, αυτή η πρώτη ενωτική κινητοποίησή μας, απέστειλε και ένα σημαντικό κάλεσμα προς κάθε αγνό ενωσίτη που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας:

Ότι μονάχα με την συσπείρωση και τον κοινό αγώνα όλων μας μπορούμε να επιτύχουμε κατ' αρχάς την απελευθέρωση και στη συνέχεια την αναγέννηση του δικέφαλου αετού. Εμείς δεν είμαστε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε «καθοδηγητές» ή «σωτήρες».

Αποτελούμε κομμάτι του κόσμου και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι μαζί με όλο τον κόσμο της ΑΕΚ μπορούμε να επιβάλλουμε, ως λαός, και τις
απαραίτητες ανατροπές μα και τις αναγκαίες λύσεις για το καλό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να εκπέμπουμε τη φωνή της αλήθειας όσο κι αν αυτή ενοχλεί εκείνους που με τις ταχτικές τους οδηγούν την ΑΕΚ σε ρόλους κομπάρσου υπονομεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της έταξε η βαριά ιστορία της και οι θυσίες τόσων γενεών που την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ - Απαιτούμε :

1) Γνήσιο Διαχειριστικό Έλεγχο. Από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και κατ' επέκταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους.

Ζητάμε να το αιτηθεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως κάτοχος του 10%. Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί πλήρη διαφάνεια! Δικαιούται να μάθει τι απέγιναν τα χρήματά του, όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν, από που και με ποιων ευθύνη προέκυψαν τα νέα ογκώδη χρέη.

Αν διαπιστωθούν ευθύνες σε πρόσωπα απαιτούμε να αποδοθούν και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε από κάποιους, αυτοί να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία.
2) Καταγγέλλουμε και καταψηφίζουμε τη σκανδαλώδη Σύμβαση για το προπονητικό. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε «αποικία» κάποιων εταιριών που πιθανόν να αποσκοπούν σε πολύχρονη και ανελέητη κερδοσκοπία εις βάρος της. Δεν νοείται να χτίζει με το αίμα της η ΑΕΚ ιδιοκτησίες τρίτων!

Ζητάμε να εκτιμηθεί από ανεξάρτητο φορέα το πραγματικό κόστος της γης στα Σπάτα (μόνο για την ανάλογη έκταση που θα χρησιμοποιεί η ομάδα) καθώς και το πραγματικό κόστος της συγκεκριμένης κατασκευής και βάση ενός αντικειμενικού υπολογισμού να προκύψουν το ανάλογο μίσθωμα και ο χρόνος μίσθωσης, σύννομα και σε αντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Να αποδοθούν στην ΑΕΚ όλα τα δικαιώματα από τη χρήση του Σήματός της στο προπονητικό.
Την εμπορική υπεραξία, που θα προκύψει μελλοντικά, τη δικαιούται η ίδια η ΑΕΚ αφού λόγω της ΑΕΚ θα προκύψει. Συνεπώς με τη λήξη της μίσθωσης να αποδοθεί χωρίς όρους και δίχως καμία άλλη επιβάρυνση το έργο στη Μάνα ΑΕΚ. Ζητάμε Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ώστε να αποφασίσουν τα μέλη του Σωματείου για τη σύμβαση και τις επιπτώσεις της.

3) Οι μέτοχοι οφείλουν να πληρώσουν όλα τα χρέη που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Και όσον αφορά την ΠΑΕ αλλά προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Επίσης να εξοφλήσουν εδώ και τώρα τα δάνεια για να αρθεί η υποθήκευση των μετοχών της ΑΕΚ.

Απαιτούμε επιτέλους να γνωρίζουμε σε ποια χέρια βρίσκονται οι μετοχές της ομάδας μας. Κανένας επιχειρηματίας-επενδυτής δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες των δυσβάσταχτων χρεών, των υπέρογκων υποχρεώσεων και της αδιαφάνειας. Επιτέλους, ζητάμε φως στο σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν.

4) Να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος παίχτης της ΑΕΚ σε ομάδες του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Αντιθέτως, απαιτούμε μεταγραφές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας που θα καταστήσουν την ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, διότι η ΑΕΚ οφείλει να πρωταγωνιστεί και όχι να επαιτεί.

5) Ζητάμε να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανακατασκευή του Γηπέδου μας στην ιδιόκτητη γη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

6) Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την αθώωση και πλήρη δικαίωση όλων των αγωνιστών συνδεσμιτών που αντιμετωπίζουν τις κατασκευασμένες μηνύσεις του Νικολαΐδη o οποίος προσπάθησε, με ψευδείς κατηγορίες στο πρόσωπό τους, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όλων μας.
7) Μαχόμαστε για να ξημερώσει γρήγορα η πολυπόθητη μέρα που η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια και κυρίαρχη, που θα επιστρέψει στο σπίτι της και που θα αποκαταστήσει την εσωτερική της ενότητα που τόσο έπληξαν οι δήθεν «μεγάλοι ευεργέτες» του 2004.

Αδέρφια μας Ενωσίτες...

Γνωρίζουμε ότι ζητάμε τα πάντα. Αλλά είμαστε ΑΕΚ και τα θέλουμε όλα!!! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρά μας. Και εφόσον αυτοί που διοικούν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της μεγάλης ΑΕΚ, τους το λέμε ξανά! ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»

Καλούμε...

και τους υπόλοιπους συνδέσμους και clubs από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την ενωτική πρωτοβουλία και να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια.
Καλούμε όλους τους ενωσίτες, ανώνυμους και επώνυμους, οργανωμένους και ανένταχτους, τους παλαιμάχους και όλο ανεξαιρέτως τον κόσμο της ΑΕΚ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ώθηση και στις νέες κινητοποιήσεις ισχυροποιώντας το δίκαιο αγώνα μας που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!

ΣΦ Νέας Ερυθραίας, Παγκύπριος Σύνδεσμος, ΣΦ Ηρακλείου Κρήτης, ΑΕΚ Fans, ΣΦ Κατερίνης, Getto club, ΣΦ Αθηνών, Defenders, ΣΦ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Πατήσια club, ΣΦ Λαμίας, Πειρατές του Ονείρου

sentragoal.gr

Επίσκεψη στο «Αγία Σοφία»

Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, η οποία ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα νεαρών φίλων της ομάδα, που ζήτησαν να δουν από κοντά παίκτες της Ένωσης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, που πολλές φορές έχει δείξει ευαισθησία σε αυτά τα θέματα, δεν θα μπορούσε να πει: «όχι» σε κάτι τέτοιο και έτσι λοιπόν Σεμπάστιαν Σαχα, Παντελής Καφές και Νίκος Γεωργέας πήγαν σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο και μοίρασαν φανέλες της ομάδας, σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, έδωσαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς φίλους τους.

Τα παιδιά, έστω και για λίγη ώρα, γέμισαν με χαρά και ξέχασαν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του νοσοκομείου ευχαρίστησαν θερμά τους παίκτες της ΑΕΚ για την ενέργειά τους αυτή και τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

«Δεν είμαι λαμόγιο»!

Από την πρώτη στιγμή πριν από δύο χρόνια, που ο Μπάμπης Καραμανλής δέχτηκε να μπει μπροστά για να δώσει το φιλί της ζωής στην αγαπημένη του ΑΕΚ, που βρισκόταν μια ανάσα από το θάνατο, ήξερε ότι καλείται να ανέβει ένα... Γολγοθά.

Είχε να σηκώσει έναν τεράστιο σταυρό. Δεν δείλιασε, όμως, ποτέ. Προτίμησε να σκύψει το κεφάλι και να βαδίσει πάνω στον κακοτράχαλο
δρόμο.

Αγνοώντας τις δυσκολίες, τη λάσπη και τη χλεύη όσων πίστευαν ότι οι σκοπός του δεν ήταν ιερός, αλλά είχε άλλα κίνητρα. Εβαλε στην άκρη τα πάντα για την Ενωση. Δεν μίλησε, όμως, ποτέ γι’ αυτά που περνούσε. Τώρα έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια, στα οποία έφτασε πέρυσι την Ενωση μια ανάσα από τα πλέι οφ και φέτος την κράτησε στην Α1, ο Μπάμπης Καραμανλής αποφάσισε για πρώτη φορά να αφήσει το συναίσθημα να τον κυριεύσει.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε στο «Goal» και ξέσπασε κατά όσων τον έβαλαν στο σημάδι: «Δεν είμαι αλεξιπτωτιστής. Δεν είμαι λαμόγιο που ήρθε στην ΑΕΚ για να κερδίσει. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι έκανα κάτι για δικό μου όφελος. Μπήκα μόνο να βοηθήσω. Η ΑΕΚ είναι η ζωή μου. Επαιξα στα παιδικά τμήματα με τον Νίκο Νεσιάδη προπονητή. Ημουν κομμάτι της ομάδας. Η ΑΕΚ είναι για μένα κάτι ιερό. Οσο είμαι όρθιος θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθάω γιατί της αξίζει κάθε θυσία».

Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ έκανε και το μίνι απολογισμό της θητείας του, ενώ μίλησε και για τα λάθη του: «Το σημαντικό είναι ότι η «βασίλισσα» κρατήθηκε ζωντανή και πλέον χαμογελάει. Και μέσα από την υγεία και τη ζωντάνια της μπορεί να αισοιοδοξεί ότι θα έρθει μια καλύτερη ΑΕΚ. Βρήκαμε μια ΑΕΚ έτοιμη να πτωχεύσει και να πέσει στη Β’ Εθνική και την κρατήσαμε ζωντανή. Κάναμε λάθη, ναι. Το παραδέχομαι. Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, αλλά ΑΕΚτζήδες που θέλουμε να βοηθήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι η καρδιά της ομάδας συνεχίζει να χτυπάει».

«Δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης»!

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στην υπόθεση Κοζώνη, που θα κρίνει το αν η Ενωση θα μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδειξε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, αλλά απέφυγε τα μεγάλα λόγια: «Πήγα στο Σικάγο και συναντηθήκαμε και πρέπει να πω ότι όποιος πάει εκεί θα καταλάβει ότι ο Μπομπ Κοζώνης είναι τεράστιο μέγεθος. Δεν είναι φούσκα όπως έλεγαν κάποιοι, που προσπαθούσαν να τον αμφισβητήσουν και να τον υπονομεύσουν, για λόγους που κάποια στιγμή θα πούμε....

Θα είναι τεράστια επιτυχία αν έρθει στην ΑΕΚ. Σαν Μπάμπης Καραμανλής υπογράφω ότι ο Κοζώνης θα είναι ευλογία για την ομάδα. Είναι η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ, βάσει μεγέθους. Μόνο έτσι η ομάδα θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, τον Γιάννη Φιλίππου. Δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα, αλλά μπορώ να πω ότι ο Θεός μερικές φορές χαμογελάει και θεωρώ ότι ίσως να ήρθε η ώρα να χαμογελάσει και στην ΑΕΚ».

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στον Γιάννη Φιλίππου αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ: «Ο Φιλίππου θέλει να βοηθήσει και να εξασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Και η ΑΕΚ είναι ένα μαγαζί γωνία, αλλά είναι κι ένα μαγαζί που έχει μπει σε τάξη. Κατ' αρχάς και μόνο το γεγονός ότι μπήκε στο άρθρο 99 περί ρύθμισης χρεών την κάνει ελκυστική για οποιονδήποτε μεγάλο επιχειρηματία θέλει να πάρει την ομάδα».

«Βοήθησαν χωρίς να φαίνονται»

Ο Μπάμπης Καραμανλής θέλησε να βγάλει το καπέλο και σε κάποιους συμπολεμιστές που βοήθησαν φέτος την ομάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μας, όπως τον Τάκη Κανελλόπουλο και τον Χρήστο Παπαδημητρίου. Βοήθησαν πάρα πολύ και ποτέ, μα ποτέ δεν θέλησαν να φανούν. Θέλω να ευχαριστήσω κι άλλους ανθρώπους. Οπως τη Λία Μάντη, τον Δημήτρη Καρβέλα και τον Δημήτρη Μαρίνο. Βοήθησαν πολύ την ομάδα, σε στιγμές που δεν έφταναν τα λεφτά και δεν ξέραμε τι να καλύψουμε. Ευχαριστώ και τα παιδιά που ήταν στη διοίκηση, αλλά έφυγαν, τους κυρίους Τσάγγαρη, Σουλτάνογλου, Γαμπιεράκη, Γεωργαντζόγλου, Χήνα. Είχαμε διαφωνίες, αλλά βοήθησαν».

Ο... Μοϊκανός Γκέκος

Ο Μπάμπης Καραμανλής έκανε την αναφορά του και στην απόφασή του να παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Μηνά Γκέκο, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του δικαιώθηκε και έσταξε μέλι για τον τεχνικό της ΑΕΚ: «Τον επιλέξαμε επειδή ήταν ΑΕΚτζής και ξέραμε ότι μπορεί να δουλέψει και να σώσει την ομάδα. Ηταν ο καταλληλότερος. Η επιλογή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Ηταν καταπληκτικό αυτό που πέτυχε. Ηταν κάτι ηρωικό, κάτι? μοϊκανικό. Εδωσε πνοή στην ομάδα. Κάναμε απίστευτες νίκες μαζί του. Κερδίσαμε όλες τις ομάδες με τις οποίες παλεύαμε για την παραμονή, αλλά και τον Πανελλήνιο. Τον ευχαριστούμε για όσα έκανε, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που ήταν μαζί του: τον Θανάση Παπαχατζή αλλά και τους Βαγγέλη Ζιάγκο και Νίκο Λινοξυλάκη».

Ανοιχτό το θέμα προπονητή

Ο Μηνάς Γκέκος (θα ανοίξει τα χαρτιά του τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου), που έκανε το τραπέζι χθες στους παίκτες της ΑΕΚ, θέλει να μείνει στην ομάδα. Από την άλλη, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να βγάλει άλλη μια σεζόν με τα ίδια προβλήματα. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι, τότε ίσως αποφασίσει να πει «αντίο» στη μεγάλη του αγάπη, την Ενωση. Οχι επειδή θα δειλιάσει μπροστά στα προβλήματα, αλλά επειδή θεωρεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο. Ετσι το θέμα του θα εξαρτηθεί από την υπόθεση Κοζώνη και γενικά το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ.

Αλλαγές στο ρόστερ

Αν η Μηνάς Γκέκος μείνει τελικά στην ΑΕΚ, τότε είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει αρκετά πράγματα στο ρόστερ της ομάδας. Οι Γκριν, Φράνσις και ίσως οι Τουντζιαράκης, Παπαντωνίου μάλλον δεν θα είναι μέσα στα ονόματα των παικτών που θα ζητήσει να μείνουν. Το ίδιο ίσως ισχύσει και στην περίπτωση που έρθει άλλος προπονητής. Ο Μακ έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και αναμένεται να μείνει, ενώ σίγουροι θεωρούνται και οι Ελληνες Νικολαΐδης, Δορκοφίκης και Καλλινικίδης, οι οποίοι δείχνουν να θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα.

Επόμενη μέρα στη διοίκηση

Ο Μπάμπης Καραμανλής τηρεί σιγήν ιχθύος για το αν θα μείνει στην προεδρική καρέκλα, αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος επιχειρηματίας που θα πάρει την ομάδα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε μεν ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν είπε αν θα είναι δίπλα της από την εξέδρα ή από το ΔΣ. «Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου. Είτε είμαι πρόεδρος είτε δεν είμαι, εγώ θα είμαι εδώ... Αυτό που θέλω είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα ξανακάνει την ομάδα ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικήσει τίτλους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίζει άλλο για τη σωτηρία».

sentragoal.gr

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«Ο Λύμπε επιστρέφει στην Ελλάδα»

Την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ, αν και δεν αναφέρθηκε στην Ένωση, προανήγγειλε ο Μίχαελ Σκίμπε. 
Ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης γνωστοποίησε πως ο Λύμπε αποχωρεί από τη Γερμανία για να γυρίσει σπίτι του, όπως γράφουν, εξηγώντας πως: «Δεν φεύγει επειδή έτσι πρέπει, αλλά επειδή έχει μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του μπροστά του».

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος στράικερ, που παίζει στην Άιντραχτ από το 2008 (10 γκολ σε 37 συμμετοχές) έχει δηλώσει ότι απομένει μόλις ένα ραντεβού με τον Σταύρο Αδαμίδη για να συζητήσουν τα οικονομικά, να τα βρουν και να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Ο Λυμπερόπουλος έλεγε μέχρι πριν από λίγο καιρό πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στο εξωτερικό, «κλείνοντας» την πόρτα στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, άλλαξε απόφαση. Και από τη στιγμή που πείστηκε από όσα του είπε ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, ετοιμάζει βαλίτσες...

sentragoal.gr

Όλα καλά με Τζιμπούρ .

Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το θέμα με τον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε με τον Γαλλοαλγερινό, με τον τελευταίο να εξηγεί ότι δεν κατάλαβε το κάλεσμα που είχε γίνει για συγκέντρωση στα αποδυτήρια και για τον λόγο αυτό δεν προσήλθε στην ομιλία.

Στη συνέχεια ο Τζιμπούρ τόνισε ότι κατάλαβε το λάθος που έκανε και ζήτησε συγνώμη και ότι δεν πρόκειται να ξαναεπαναληφθεί. Ο Μπάγεβιτς δέχθηκε τα λγόμενα του «Τρομοκράτη» και το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν. Πλέον δεν αποκλείεται και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σκόκο και Νέμεθ, να ξεκινήσει βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό.

gazzetta.gr

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σ.Φ.ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ 1973.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΝΩΣΙΤΕΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΞΑΝΑ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ .Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ . ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ Η ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΓΝΕΣ , ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ.
ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΙΤΗ.. << ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ >> , ΚΑΙ <<ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ>>.

ΑΔΕΛΦΙΑ , Ο Σ.Φ.ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ,ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ .,ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Φ. ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΩΣΤΑ.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΑΕΚ ,ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ 20 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ .

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α. ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΛΕΙ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ,ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΩΝΙΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ .

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ν. ΝΕΟΦΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ 25ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ Κ.ΑΡΣΕΝΙΑΔΗ.

ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ Σ.Φ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ Κ.ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ .

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΛΕΙ Γ.ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο Π.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ORIGINAL ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Φ.ΑΕΚ ΚΙΛΚΙΣ.

ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOR ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΙΣ 29 ΜΕ 30 ΜΑΙΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ OTAN ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.( ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, Κ.ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ .ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ 27-6 ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

10 ΜΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Φ.ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ .ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ Ι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΠΕΡΣΥ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ - ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 84 ΧΡΟΝΩΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΟ.
ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ:<< ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΙΜΑ , . ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΗ >> .

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΝΩΣΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Φ.ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ
ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Στο επίκεντρο η «Empire».

Ένα από τα μεγάλα οικονομικά «αγκάθια» που απασχολεί την ΑΕΚ και δεν έχει ακόμα βρεθεί η λύση του, είναι το μεγάλο άνοιγμα που έχει η εταιρία «Empire». Ένα πρόβλημα που εδώ και μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά δεν έχει ακόμα διευθετηθεί. Το συγκεκριμένο θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα και αυτή την ώρα υπάρχει συνάντηση ανάμεσα στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ, με εκπροσώπους της εταιρίας, παρουσία του Νίκου Θανόπουλου. Σκοπός είναι να γίνει μία πρώτη συζήτηση και να μπορέσει -επιτέλους- να βρεθεί μία φόρμουλα που θα δώσει ουσιαστική λύση.

aek365.gr

Ο Ντούσαν... γύρισε τον Αδαμίδη!

Η μεταστροφή του κλίματος και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων μεταξύ του Σταύρου Αδαμίδη και του Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται πως είναι γεγονός.

Μετά το γεύμα της αλήθειας της προηγούμενης Δευτέρας ο πάγος μεταξύ τους έσπασε για τα καλά, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να προσπαθεί να ανατρέψει όλο το αρνητικό κλίμα που ο ίδιος επέτρεπε να καλλιεργείται εις βάρος του έμπειρου τεχνικού.

Ο 36χρονος δικηγόρος αλλά και οι συνεργάτες του έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών αναφορικά με τον Ντούσκο, κάτι που αποδείχθηκε και από τη νέα επαφή που είχαν και στο τραπέζι της Δευτέρας.
Μπαγεβιτς και Αδαμίδης κάθισαν εκ νέου μαζί, με αφορμή το δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και όταν οι παίκτες αποχώρησαν λίγο πριν τις 10 ξεκίνησαν οι ουσιαστικές συζητήσεις.

Μπάγεβιτς, Δημητριάδης, Αδαμίδης, Καψής, Καπετανάκης και Κοσμάτος, αφού συμφώνησαν πως η μετεγγραφολογία που έχει αναπτυχθεί και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απειρία της διοίκησης μόνο κακό κάνει στην ομάδα, έστρεψαν την προσοχή τους στο θέμα του προπονητή και σε αυτό του Σκόκο.
Και αν για τον τελευταίο ο Αδαμίδης εξακολούθησε να παραμένει σταθερός στην άποψή του, επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να δεσμευτεί πως δεν θα πωληθεί ο Αργεντινός, για το θέμα του προπονητή θέλησε για άλλη μια φορά να απλώσει ασπίδα προστασίας.
Βλέπετε, ο Αδαμίδης πέρα από το γεγονός ότι διέψευσε εκ νέου πως βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού, ζήτησε από τον Ντούσκο να συναντηθούν στις αρχές της εβδομάδας για να θέσουν επί τάπητος τον μετεγγραφικό σχεδιασμό.

Οι δύο άντρες παρουσία και του Αρνααρ Γκρέταρσον θα ανανεώσουν το ραντεβού τους από Δευτέρα, όταν και ο Ντούσκο θα παρουσιάσει στη διοίκηση τη λίστα των παικτών που ενδεχομένως θα χρειαστεί να αποφορτίσουν το ρόστερ, εξηγώντας ταυτόχρονα σε ποιες θέσεις χρειάζονται προσθήκες.
Ο Ντούσκο θα κάνει τις εισηγήσεις του ο Γκρέταρσον θα βρει τους παίκτες με τα ανάλογα

χαρακτηριστικά και αν τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέπουν και ο προπονητής συμφωνήσει θα προχωρήσουν στην απόκτηση του εκάστοτε παίκτη. Βασική προτεραιότητα της Ενωσης στην παρούσα φάση είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενός αμυντικού μέσου.

Τόσο η απόκτηση στόπερ όσο και αυτή του επιθετικού θα εξαρτηθούν από ενδεχόμενη πώληση παικτών ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την ανανέωση του δανεισμού του Νέμεθ από τη Λίβερπουλ (την Πέμπτη Αδαμίδης και Γκρέταρσον θα μεταβούν στο Λίβερπουλ για το συγκεκριμένο θέμα). Αυτά και μόνο αρκούν για να αντιληφθεί κανείς πως η νέα ΑΕΚ σκοπεύει να ποντάρει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς...

sentragoal.gr

Παίζει ο Μανωλάς.

Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το πρώτο ματς των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (16:45), τέθηκε ο Κώστας Μανωλάς.

Ο νεαρός αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον τετρακέφαλο και κατάφερε να βγάλει κανονικά ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης της Τρίτης, βάζοντας υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων», στο ματς κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Όπως όλα δείχνουν, ο 19χρονος στόπερ θα βρεθεί στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει ο Σερβοέλληνας τεχνικός την Τετάρτη, στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μαϊστόροβιτς.

Οι 20 «εκλεκτοί» του Ντούσαν Μπάγεβιτς(οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί από χθες) για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζεμπούρ, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μάκος, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ, Γεωργέας, Σκόκο, Γκέντσογλου.

Το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης των «κιτρινόμαυρων» περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, όπως επίσης και ασκήσεις κατοχής με την μπάλα στα πόδια. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Νίκος Καράμπελας έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο γήπεδο, δουλεύοντας χωριστά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

sportfm.gr

Ο S.F. A.E.K LAMIAS ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Α.Ε.Κ-παοκ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/Ο4/2010.πληροφοριες ΣΤΟ 22310-37634 ΚΑΙ 6937-043228.

Δέλλας: Να τελειώσω στην ΑΕΚ !

Είναι ένας παίκτης που, κυρίως, στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ έκανε τη διαφορά τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ δύο χρόνια τώρα έχει χάσει το... παιχνίδι και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο η φυγή του Τραϊανού Δέλλα (που φιλοξενούμε δηλώσεις του σήμερα στο aek365.gr) αλλά και ο ταυτόχρονος χρονικά αποχαιρετισμός των Λυμπερόπουλου, Ζήκου και Ριβάλντο.

Παίκτες - ηγέτες σε μία ομάδα. Δύο χρόνια μακριά από την ΑΕΚ βρίσκεται ο Τραϊανός Δέλλας. Δημοσίευμα σήμερα ήθελε τους ανθρώπους της ΑΕΚ να σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον προσεγγίσουν, όπως συνέβη και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του την περίπτωση να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Ο Τραϊανός Δέλλας με δηλώσεις του στο aek365.gr ξεκαθαρίζει μεν ότι «δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω κάνει καμία συζήτηση», συμπληρώνει όμως αμέσως ότι «θα είναι ευχής έργο για μένα να κλείσω την καριέρα μου την ΑΕΚ», με την υποσημείωση ότι είναι ελεύθερος να συζητήσει, αν του γίνει κάποια πρόταση.

Μιλώντας μαζί του βγάζει μία πικρία για την κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στην κοινωνία: «Υπάρχει ένας γενικότερος εκνευρισμός παντού», σχολιάζει χαρακτηριστικά. Στην κοινωνία υπεύθυνοι για την αλλαγή προς το καλύτερο είναι η πολιτική ηγεσία και οι πολίτες φυσικά.

Στον... μικρόκοσμο της ΑΕΚ ο Δέλλας τονίζει «ότι πρέπει να συμβάλουν όλοι, από εσάς τους δημοσιογράφους μέχρι τον κόσμο, τη διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή για να έρθει και πάλι η ηρεμία. Για να γυρίσει ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα», εξηγεί ο Δέλλας και συμπληρώνει για πολλοστή φορά: «Για μένα θα είναι το ιδανικό να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει σχέδιο, ένα πλάνο, για να επιστρέψει ένας ποδοσφαιριστής.

Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα, ηρεμία. Η ομάδα έκανε πράγματα, προχώρησε μπροστά όταν υπήρξε διοικητική ηρεμία», λέει.
Όπως και να' χει ο Δέλλας, στα 34 του πια, δηλώνει έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς να παίξει ένα δύο χρόνια ακόμη ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο (εξάλλου προπονείται εντατικά μόνος του και με τη βοήθεια γυμναστή προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ είχε και μία «γεμάτη» χρονιά με την Ανόρθωση). Και επιθυμία του είναι να κλείσει τη σπουδαία καριέρα του στην ΑΕΚ.

Μετρημένος και σοβαρός καθώς είναι, αφού δεν θέλησε να σχολιάσει κανέναν και τίποτα μια και «έχει πλέι οφ η ομάδα μπροστά της, δεν μου αρέσει να σχολιάζω πρόσωπα και πράγματα, μου αρέσει η ηρεμία και πρέπει να την επιδιώκουμε όλοι μας, να βοηθάμε, όχι να μιλάμε συνέχεια», είναι σίγουρο ότι έχουν λείψει από τα αποδυτήρια αυτά τα χαρακτηριστικά.

aek365.gr

«Αγώνας ζωής ή θανάτου».

Καμιά φορά το να κάνεις αναφορές σε αρχαίες ρήσεις, αρχαία γεγονότα και δη μάχες και να προσπαθείς να σκιαγραφήσεις με αυτά τη σημασία ενός αγώνα ίσως να αγγίζει τα όρια του γραφικού. Υπάρχουν, όμως, και φορές που όλα αυτά αποτυπώνουν επ' ακριβώς το πόσο καθοριστική είναι η νίκη σε ένα ματς.

Η ΑΕΚ μονομαχεί αύριο στο Ελληνικό με τον Ηλυσιακό σε ένα ματς που η νίκη έχει σημασία ζωής ή θανάτου για την Ενωση, καθώς ο «δικέφαλος» θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να μην κινδυνεύσει να βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη ταπείνωση (υποβιβασμός) της τεράστιας μπασκετικής ιστορίας του.

Ο γκαρντ των «κιτρινόμαυρων», Μάκης Νικολαΐδης, μίλησε για τη σημασία που έχει η νίκη για την ΑΕΚ και παραδέχτηκε ότι το «Ή ταν ή επί τας» που... ξεστόμισε ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές του στις Θερμοπύλες απέναντι στους Πέρσες ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση: «Δυστυχώς ο τίτλος που αρμόζει στην περίπτωση είναι το ''Ή ταν ή επί τας''. Και λέω δυστυχώς διότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, που δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια σημεία και να παίζει την παραμονή της στην κατηγορία. Είναι ένας αγώνας ζωής ή θανάτου για μας. Πρέπει να τον κερδίσουμε και θα τον κερδίσουμε».

«Ο Ηλυσιακός να φοβάται»

Η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της έναν αξιόμαχο αντίπαλο αύριο στο Ελληνικό. Εναν αντίπαλο που στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει την Ενωση με 18 πόντους (79-61) και μάλιστα η ήττα αυτή είχε κάνει άνω κάτω την ομάδα και είχε οδηγήσει και στην παραίτηση τον Αργύρη Πεδουλάκη. Επειτα απ' όλα αυτά είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι η ΑΕΚ φοβάται τον Ηλυσιακό. Ο Μάκης Νικολαΐδης, όμως, ξεκαθάρισε ότι φόβο πρέπει να αισθάνονται οι φιλοξενούμενοι και όχι ο «δικέφαλος»: «Ο Ηλυσιακός πρέπει να μας φοβάται. Και πρέπει να μας φοβάται επειδή είμαστε η ΑΕΚ και παίζουμε μέσα στο ''σπίτι'' μας και μπροστά στον κόσμο μας, ο οποίος περιμένουμε ότι θα δώσει βροντερό ''παρών'' και θα γίνει ο έκτος παίκτης μας μέσα στα αθλητικά πλαίσια, βέβαια».

Ο παίκτης της Ενωσης έκανε την αναφορά του και στην ετοιμότητα της ομάδας του. «Είμαστε έτοιμοι. Δουλέψαμε όλη την περασμένη εβδομάδα πάνω σε αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε ότι οι κόποι μας θα αποδώσουν καρπούς. Ολοι πρέπει να καταλάβουν την κρισιμότητα του ματς και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί άπαντες αυτό. Και οι Ελληνες, αλλά και οι ξένοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον αγώνα και να τελειώσουμε τη σεζόν επιτυχημένα, σε εισαγωγικά φυσικά».

Στο μεταξύ, η κρισιμότητα του παιχνιδιού έκανε τον Μηνά Γκέκο να αποφασίσει να... κλείσει αύριο την ομάδα στο ξενοδοχείο.

sentragoal.gr

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο S.F. A.E.K LAMIAS ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Α.Ε.Κ-παοκ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/Ο4/2010.πληροφοριες ΣΤΟ 22310-37634 ΚΑΙ 6937-043228.

Σπανούδης: Η ιστορία της ΑΕΚ .

Σαν σήμερα το 1941 έφυγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ και εκ των ιδρυτών της.

Στα 70 του χρόνια, σαν σήμερα (23 Απριλίου) το 1941 έφυγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ και εκ των ιδρυτών της Κωνσταντίνος Σπανούδης.

Η μοίρα ήθελε να αφήνει την τελευταία του πνοή 17χρόνια και 10 ημέρες από τότε που στις 13 Απρίλη του 1924 ο Σπανούδης, στο πατάρι του μαγαζιού αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου, μαζί με ακόμη 40 περίπου άτομα έριξαν τη ιδέα να δημιουργεί η ΑΕΚ.

Ο Σπανούδης έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, ασκώντας τα καθήκοντά του από το 1924 ως το 1932. Αρχικά δημοσιογράφος, και μετέπειτα βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Βενιζέλου, πρόλαβε πριν φύγει από τη ζωή να βάλει την ΑΕΚ στο δρόμο των επιτυχιών: Το 1929 ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε την άδεια να παραχωρηθεί στην Ένωση η έκταση όπου μέχρι και το 2003 βρισκόταν το Στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υστερα από τρία χρόνια, την περίοδο 1931-32, η ΑΕΚ θα φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου νικώντας τον Άρη με 5-3. Αστέρι της ομάδας ήταν ο βετεράνος πια Κώστας Νεγρεπόντης, ποδοσφαιριστής τις δεκαετίες του '10 και του '20 στην ελληνική Πέρα Κλουμπ της Πόλης, την ομάδα που ουσιαστικά αποτέλεσε "πρόγονο" της ΑΕΚ. Ο Μαρόπουλος, ο Δελαβίνιας, ο Ρίμπας, ο Σκλαβούνος, ο Μανέττας, ο Τζανετής, ο Μάγειρας, ο Χατζησταυρίδης κι άλλοι εξαιρετικοί
ποδοσφαιριστές έδειχναν ικανοί να κυριαρχήσουν για χρόνια στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Κατέκτησαν το νταμπλ το 1939 (το πρώτο στην Ελλάδα) και πήραν ξανά το πρωτάθλημα το 1940 με τον Κώστα Νεγρεπόντη να τους καθοδηγεί πλέον ως τεχνικός. Η πορεία εκείνης της ομάδας σταμάτησε άδοξα λόγω του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Μέχρι εκεί πρόλαβε να ζήσει την ΑΕΚ ο Κωνσταντίνος Σπανούδης. Το 1941 φεύγει από τη ζωή. Η προσφορά του στην γιγάντωση της ΑΕΚ τεράστια. Η τιμή για τον ίδιο, ήρθε πολλές δεκαετίες αργότερα. Μόλις 10 Οκτωβρίου του 2008 ο Δήμος Αθηναίων δίνει το όνομά του σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας, αυτή που βρίσκεται στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης δεν ήταν απλώς ο εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, αν και μόνο αυτό θα αρκούσε για να τον κρατήσει ζωντανό στην αιωνιότητα. Ηταν μια σπουδαία προσωπικότητα της Ελλάδας. Υπήρξε στην Κωνσταντινούπολη απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών στη Σορβόνη ενώ ασχολήθηκε και με τη βυζαντινή τέχνη στη Ραβένα. Στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε την εφημερίδα Πρόοδος ενώ συμμετείχε και στις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτικής Οργανώσεως Κωνσταντινουπόλεως. 

Στη συνέχεια ο Σπανούδης συνδέθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο συμμετέχοντας στο κίνημα της Εθνικής Αμύνης και μετά το 1922, όταν έφυγε κυνηγημένος σαν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Τούρκων, εκτός από τη συμμετοχή του στα διοικητικά της Ενωσης, δραστηριοποιήθηκε και πάλι στον χώρο του Τύπου εκδίδοντας την ημερήσια εφημερίδα Εθνικός Αγών. Στην Α.Ε.Κ. κατείχε τη θέση του προέδρου έως το 1932, οπότε εκλέχθηκε βουλευτής των Φιλελευθέρων και αποσύρθηκε τυπικά από τη διοίκηση. Αφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Απριλίου 1941, λίγες ώρες πριν οι Γερμανοί μπουν στην Αθήνα. Ακούστηκε να λέει «δεν θα το αντέξω αυτό». Και δεν το άντεξε. 

Ηταν γεννημένος το 1871 στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Ηταν παντρεμένος με την μουσικολόγο Σοφία Σπανούδη και η κόρη τους Αθηνά Σπανούδη υπήρξε άξια απόγονος τους αφού με την εκπομπή της «Μουσικά θέματα», που έβγαινε στον αέρα του κρατικού ραδιοφώνου επί 35 (!) χρόνια, ήταν ίσως η πρώτη που έβαλε τους Ελληνες στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Θα είναι αθάνατος για πάντα. Εκανε σε εκατομμύρια ανθρώπους το καλύτερο δώρο της ζωής τους. Την ΑΕΚ!

aek365.gr

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο S.F. A.E.K LAMIAS ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Α.Ε.Κ-παοκ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/Ο4/2010.πληροφοριες ΣΤΟ 22310-37634 ΚΑΙ 6937-043228.

Θαύμα... 1600 ευρώ. . .

Με κόσμο στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό η ΑΕΚ που τιμωρήθηκε με πρόστιμο.

O Aγιος Γεώργιος (μέρα που 'ναι) έκανε το θαύμα του και η ΑΕΚ φτηνά τη γλίτωσε. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, Σωκράτης Γαβαλάς, την τιμώρησε με πρόστιμο 1100 ευρώ για την κροτίδα και με 500 ευρώ για τα συνθήματα, το σύνολο 1600 ευρώ. 

Ως εκ τούτου, ο Μηνάς Γκέκος και οι παίκτες του θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο στο κρίσιμο ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ηλυσιακό, όπου η ΑΕΚ ενδεχομένως να "παίζει" τη κατηγορία. Η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ, Λία Μάντη, και ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Καρβέλας ήταν εκείνοι, που έδωσαν τη μάχη τους το πρωί στο "δικαστήριο".


aek365.gr

Νίκη-ανάσα για ΑΕΚ στο ΒΟΛΛΕΥ.

Συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή της στην Α1 η ομάδα βόλεϊ της Ένωσης.

Για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι άουτ της Α1 βόλεϊ ανδρών η ΑΕΚ επιράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 σετ και συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή της.
Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι όσο περνάει απο το χέρι τους θα παλεύουν για να βγουν νικητές απο αυτή τη «μάχη» και ξεκίνησσαν δυνατά τον αγώνα χωρίς να αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους.

Τώρα όλοι περιμένουν την επόμενη και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ να στραβοπατήσει η Κηφισιά, ώστε η Ένωση να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της ομάδας.
Τα σετ: 25-20, 25-23, 25-19

aek365.gr 



 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση.

Επειτα από σχεδόν τρεισήμισι ώρες, η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύμβαση του προπονητικού κέντρου, ενός εγχειρήματος που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο πέρασε από πολλούς σκοπέλους μέχρι να φτάσει η σημερινή μέρα, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην Ενωση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ που είχε πληρεξούσιο από τους κ.κ. Παππά, Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο ψήφισε και πέρασε κατά πλειοψηφία την σύμβαση για το προπονητικό κέντρο της «ΜΕΣΟΓΑΙΑ ΑΕ», το οποίο θα νοικιάζει για τα επόμενα 12 χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντιδράσεις από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την Ενωση 1924, που καταψήφισαν την σύμβαση, ζητώντας ζήτησαν χαμηλότερο μίσθωμα κατά 20% κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από την πλευρά των μετόχων. Δόθηκαν όμως οι διαβεβαιώσεις πως θα συζητηθεί αυτό το θέμα και ίσως υπάρξει κάποια μείωση στο μέλλον.

Τελικά, η σύμβαση πέρασε με τους όρους που είχαν γίνει γνωστοί. Η ΑΕΚ θα καταβάλει 600.000 ευρώ ενοίκιο για τα δύο γήπεδα και το κτίριο και 720.000 ευρώ όταν θα κατασκευαστεί και το τρίτο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου στο Μαρούσι, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Παράλληλα αποφασίστηκε και νέα αύξηση του Μ.Κ., ενώ συζητήθηκε και το θέμα της εταιρίας λαϊκής βάσης, με τον Κανελλόπουλο να δίνει το «παρών» κατ' εξαίρεση (σ.σ.: δεν είχε δικαίωμα παρουσίας, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του μετοχές) με το υπόλοιπο Δ.Σ. να βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να χρηματοδοτείται η Ενωση και από τον κόσμο της στο μέλλον.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ 



«Σήμερα, την 23/04/2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

1. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών συνολικά για το ποσό των 8.000.000 με την έκδοση 1.388.890 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,20 ΕΥΡΩ η κάθε μία, εκ των οποίων 1.388.890 μετοχές θα διατεθούν ως εξής: 1.250.000 μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σε νέους επενδυτές με τιμή διαθέσεως 6,4 ΕΥΡΩ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, ήτοι 138.890  μετοχές  που θα διατεθούν στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, της δε υπέρ το άρτιον διαφοράς εκ ποσού ΕΥΡΩ 6.333.332,00  αγομένης σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον.

2. Η προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός τεσσάρων (4) μηνών, ήτοι μέχρι την 22 Αυγούστου 2010.

3. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.

4. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

5. Επιπλέον, αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

6. Αποφασίστηκε να τροποποιηθούν τα άρθρα 8, 9 και 14 του καταστατικού της ΠΑΕ ΑΕΚ, στα πλαίσια της εναρμόνισης αυτού με τις διατάξεις του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 "Περί ανωνύμων εταιρειών και άλλες διατάξεις" ως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το Ν. 3604/2007.

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση μίσθωσης του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ Π.Α.Ε. με την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Α.Ε., όπως επίσης χορηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η άδεια να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή τόσο αυτής όσο και οιασδήποτε περαιτέρω τροποποίησής της. Η μειοψηφία διαφώνησε μόνο ως προς το μίσθωμα αυτής, καθόσον επιθυμούσε να είναι 20-25% χαμηλότερο.

8. Χαιρετίστηκε η προοπτική συμμετοχής του φιλάθλου σε κάθε επίπεδο συναπόφασης και εξουσίας της εταιρίας».
 
sentragoal.gr

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο S.F. A.E.K LAMIAS ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Α,Ε.Κ-παοκ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/Ο4/2010.πληροφοριες ΣΤΟ 22310-37634 ΚΑΙ 6937-043228.

Με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο κλήθηκε να πληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια της Κυριακής στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα, η ποινή που επιβλήθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, επιβάλει στην ΑΕΚ να πληρώσει το ποσό των 103.000 ευρώ, πρόστιμο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί φέτος σε ομάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο και ο δικέφαλος δεν θα στερηθεί την παρουσία των οπαδών του στην αρχή της προσπάθειας που κάνει για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί, πως πολύ δύσκολα θα επέβαλε η Πειθαρχική επιτροπή, ποινή κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η Ένωση ούτε υπότροπη είναι, ούτε τα επεισόδια μπορούσαν να χαρακτηριστούν εκτεταμένα, με βάση το δεδικασμένο του αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός, στο Περιστέρι, κάτι που άλλωστε χρησιμοποίησαν στην απολογία τους οι Άκης Τάκης και Χάρης Γρηγορίου, όπου εκπροσώπησαν την ΠΑΕ. 


aek365.gr

ΠΑΕ ΑΕΚ: Καμία πρόταση για Σκοκο.

Για άλλη μια μέρα διαβάζουμε δημοσιεύματα οπαδικών εφημερίδων που αφορούν την ενδεχόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή μας Νάτσο Σκόκο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά ότι δεν έχει δεχθεί καμία απολύτως πρόταση, ούτε καν ενόχληση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, τον οποίο η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει στο δυναμικό της και στον οποίο θα καταθέσει επίσημη πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, μετά το τέλος των Play Off.

Ο στόχος ορισμένων οπαδικών εφημερίδων είναι προφανής: να δημιουργήσουν κλίμα, να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν έναν από τους παίκτες της ομάδας μας και να δημιουργήσουν αναταραχή στην προετοιμασία μας ενόψει των Play Off, αναφερόμενες σε δήθεν γεγονότα του παρελθόντος. Είναι προφανές ότι μερικοί ανησυχούν για τη δεύτερη θέση και ψάχνουν τρόπους να αποδυναμώσουν την ΑΕΚ.

aekfc.gr

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ..!

Η ΑΕΚ αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι Τύπου που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί το νέο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης». «Η ομάδα φεύγει από τον κήπο των Θρακομακεδόνων και έρχεται σε ένα παλάτι», υποστήριζαν οι άνθρωποι της Α.Ε Μεσογαίας, που έχουν αναλάβει το έργο.

Ενδεικτικό για το πόσο καλύτερη θα είναι η κατάσταση στο νέο προπονητικό που θα γίνει στα Σπάτα, αρκεί μόνο κανείς να καταλάβει πού ήταν η ΑΕΚ και πού θα μεταφερθεί. Θα δημιουργηθούν τέσσερα γήπεδα, ένα εκ των οποίων θα έχει συνθετικό χλοοτάπητα και θα χρησιμοποιείται από τις ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων». Οι εκπρόσωποι Τύπου που ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραδέχονται πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Τα δύο πρώτα γήπεδα θα είναι έτοιμα προς χρήση στα τέλη Ιουλίου και το τρίτο στα τέλη του Οκτωβρίου.

Διαβάστε τι είπαν στη διάρκεια της ξενάγησης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αλλά και οι αρχιτέκτονες:

Βασίλης Σίμος (διευθύνων σύμβουλος «ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε.»): «Βρισκόμαστε στην περιοχή Μαζαράσκο των Σπάτων. Η συγκεκριμένη περιοχή το 1999 χαρακτηρίστηκε για αθλητικές εγκαταστάσεις και η περιοχή είναι στην πλέον κατάλληλη θέση για τέτοιες χρήσεις. Η έκταση συνολικά είναι 144 στρέμματα και σύμφωνα με την Πολεοδόμηση είναι αθλητικό πάρκο του Δήμου Σπάτων. Η θέση επελέγη από τον κύριο Νίκο Νοτιά για να γίνει εδώ το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Τα 50 στρέμματα που είναι το προπονητικό κέντρο ανήκουν στην Μεσογαία Α.Ε. και όπως βλέπετε το έργο έχει προχωρήσει.

Στην α' φάση κατασκευάζεται το κτίριο 1.290 τ.μ. και τα δύο γήπεδα, ενώ στην συνέχεια θα υπάρχει και το τρίτο γήπεδο με εξέδρα 276 θέσεων. Στην β' φάση θα ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση και θα δημιουργηθεί και το τέταρτο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, τους κοιτώνες για την πρώτη και την δεύτερη ομάδα, κάποια γραφεία για την ΠΑΕ, το εστιατόριο της ομάδας και κάποιο κατάστημα. Συνολικά σε ένα χρόνο πήραμε 35 εγκρίσεις από 12 φορείς και προχωράμε. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Σπάτων και τις Υπηρεσίες του Δήμου που μας έχουν βοηθήσει πολύ, ενώ και η περιοχή γενικά έχει καλωσορίσει την ΑΕΚ και το έργο. Ένα έργο ανάπτυξης. Εχουν συμμετάσχει πολλά άτομα για την μελέτη του έργου, όπως η κυρία Βογιατζή και οι κύριοι Σούσης και Τσαντίλας. Το κτίριο είναι βιοκλιματικό για να μειώνει τις δαπάνες. Τα δύο γήπεδα θα έχουν προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ και θα είναι 64Χ100, ενώ το τρίτο θα είναι μεγαλύτερο και θα είναι 68Χ105. Το έργο αυτό θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ και είναι το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει σε αυτήν την ομάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Νοτιά. Οι εγκαταστάσεις στους Θρακομακεδόνες είναι άθλιες, με δύο γήπεδα χωρίς αποστραγγιστικά έργα και μία αποθήκη για αποδυτήρια. Τα οφέλη θα είναι τεράστια για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες της. Ευελπιστούμε εδώ να βγουν οι επόμενοι πρωταθλητές. Το κόστος του έργου είναι 13 εκατ.ευρώ για την α' φάση και η χρηματοδότηση γίνεται από τον κύριο Νοτιά. Ο κλάδος των οικοδομών περνά μεγάλη κρίση με 40.000 ανθρώπους να μην έχουν πια δουλειά και μια τέτοια επένδυση από τον κύριο Νοτιά είναι πολύ σημαντική. Η σύμβαση είναι στην τελική της μορφή και την Παρασκευή θα υπογραφεί από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Η ομάδα υπολογίζουμε να μπει εδώ στα τέλη Ιουλίου. Είναι εφικτό και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Για την σύμβαση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Θα ανακοινωθεί και θα υπογραφεί την Παρασκευή».

Ρία Ξένου Βογιατζή (αρχιτέκτονας μηχανικός): «Στην α' φάση χρησιμοποιούμε τα 33 στρέμματα και τα γήπεδα θα έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους μετά το πρόβλημα με τα αρχαία που είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι. Εχουμε 50 θέσεις στάθμευσης και όλα έχουν γίνει με τους κανόνες της Γ.Γ.Α. Το προπονητικό κέντρο έχει ένα δυναμικό στυλ, αθλητικό στυλ όπως είχαν και τα προηγούμενα σχέδια μας στις Αχαρναί. Εχει πολύ πράσινο, εκτός των γηπέδων και σε γενικές γραμμές είναι ένα ορθογώνιο συμπαγές. Υπάρχει εξωτερική θερμομόνωση και στο υπόγειο θα υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι με γραφεία, ενώ στο ισόγειο αποδυτήρια για την α' ομάδα, φυσιοθεραπευτήρια, ιατρεία, γραφεία προπονητών και κυλικείο στον πάνω όροφο».

Θανάσης Κουρμουλής (αρχιτέκτονας του έργου): «Το έργο βασίζεται πάνω σε δύο άξονες. Να λειτουργεί οικονομικά και να μειώσουμε τα έξοδα συντήρησης. Στον τομέα του βιοκλιματικού κτιρίου είναι τελευταίας τεχνολογίας, κάτι στο οποίο μας βοήθησαν πολύ ο κύριος Σανταμούρης με την ομάδα του από το Πανεπιστήμιο. Εχουμε χρησιμοποιήσει ακριβά υλικά, για να γλιτώσουμε έξοδα στην συνέχεια. Στον κλιματισμό παράδειγμα θα γλιτώνουμε 90% άξοδα και στην θέρμανση 60%. Ο αερισμός και ο εξαερισμός του κτιρίου θα είναι αυτόνομος. Δεν είναι πολυτελές το κτίριο, αλλά ένα βιομηχανικό και λειτουργικό κτίριο. Κάνουμε παράλληλα εργασίες και τρέχουμε για να καλύψουμε τους χαμένους χρόνους από τις καθυστερήσεις. Τον Ιούνιο θα φυτέψουμε τον χλοοτάπητα και τον Ιούλιο στα τέλη του μήνα θα μπορεί να έρθει η ομάδα. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους χρόνους.Οταν η θερμοκρασία θα είναι 35 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή, το καλοκαίρι, στο κτίριο θα μπαίνει θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου, ενώ το χειμώνα αν το θερμόμετρο δείχνει τους 2 βαθμούς Κελσίου, βιοθερμικά το κτίριο θα έχει 13 βαθμούς Κελσίου κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να ανεβάσει η ΑΕΚ τη θερμοκρασία στους 18.

Επίσης, έχει προβλεφθεί σύστημα αποστράγγισης των γηπέδων, πράγμα που σημαίνει ότι 15 λεπτά με την μπόρα θα είναι μια χαρά η κατάσταση τους και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ θα υπάρχει σύστημα που θα προβλέπει ότι ακόμη κι αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με την ΕΥΔΑΠ, θα υπάρχουν 300 κυβικά νερού και θα μπορούν να ποτιστούν τα γήπεδα για τρεις μέρες. Διάστημα στο οποίο θα έχει διορθωθεί και η οποιαδήποτε βλάβη. Το ανάλογο ισχύει και για το ενδεχόμενο προβλήματος με τη ΔΕΗ, καθώς θα υπάρχει γεννήτρια.Ο χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΠΑΕ είναι επαρκής, καθώς πρόκειται για 600 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή τα γραφεία στη Γράμμου είναι 650 τετραγωνικά μέτρα και κοστίζουν αρκετά στην ΑΕΚ. Άρα, με τη μετακόμιση στα Σπάτα θα υπάρξει και σημαντική οικονομία, σε αυτόν τον τομέα. Κι όπως τόνισαν αρκετές φορές οι αρμόδιοι, είναι σπουδαίο για την Ένωση το γεγονός ότι θα μπορούν επιτέλους, όταν ολοκληρωθεί 100% το έργο, να είναι στον ίδιο χώρο η πρώτη ομάδα, η Β ομάδα και τα τμήματα υποδομής, όπως επίσης και τα γραφεία της ΠΑΕ. Στον χώρο θα υπάρχει και ταρτάν 200 μέτρων, ώστε να μπορούν να κάνουν και εκεί προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές, ενώ σε όλους τους χώρους έχει προβλεφθεί το να μπορούν να μετακινούνται άνετα άτομα με ειδικές ανάγκες, ή και οι ποδοσφαιριστές που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ενδεχομένως να χρειάζεται να μετακινούνται με καροτσάκι. Το έργο θα ολοκληρωθεί, με την κατασκευή δηλαδή και του τέταρτου γηπέδου αλλά και ό,τι άλλου χρειαστεί, σε 1,5 με 2 χρόνια, καθώς θα πρέπει να δοθούν και κάποιες ακόμη άδειες από την πολεοδομία και στην Ελλάδα όλα αυτά δεν λειτουργούν και πολύ γρήγορα».

Περισσότερες φωτογραφίες στο www.aek365.gr

Τον κέρδισε ο «Ντούσκο», αλλά...

«Τώρα θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε για όλα με απόλυτη ειλικρίνεια. Θα ξεκαθαρίσουμε τα πάντα απόψε και θα φύγουμε από εδώ μέσα μόνο αφού θα έχουν λυθεί τα πάντα». Με αυτόν τον τρόπο ο Σταύρος Αδαμίδης ξεκίνησε την προχθεσινή κουβέντα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σημείο που φαίνεται πως μπορεί να ανατρέψει δεδομένα στην ΑΕΚ και να διαμορφώσει καταστάσεις που έδειχναν σίγουρες ως τώρα. Για επτά ώρες μίλησαν για τα πάντα. Αφιέρωσαν 3-4 ώρες αναλύοντας τα πάντα για την ΑΕΚ, μία ώρα για να ανοίξουν... ψυχές και να βγάλουν τα πάντα για τον εαυτό τους και δύο ώρες σε μεγάλο χαβαλέ και εξαιρετικό κλίμα.

Ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον Μπάγεβιτς. Την προσωπικότητα, τις γνώσεις, τις αντιλήψεις του Ντούσκο για το ποδόσφαιρο. Το πάθος που έχει με την ΑΕΚ και το μεγάλο στόχο να πετύχει ξανά μαζί της. Να κάνει εκ νέου την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Εστω κι αν είχαν μιλήσει αρκετές φορές ως και προχθές, ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία υπήρξε τόση ειλικρίνεια και καθαρές σκέψεις. Που ο Αδαμίδης κατάλαβε τον Μπάγεβιτς και ο Μπάγεβιτς τον Αδαμίδη. Και ο χρόνος θα δείξει πόσο σημαντική είναι αυτή η αναστροφή, ώστε να αλλάξει καταστάσεις στην ΑΕΚ.

Στο θέμα Μπάγεβιτς τα πράγματα είναι απλά. Είτε ο Αδαμίδης επενδύει στον Ντούσκο και στηρίζει πάνω του το πλάνο του είτε τον απομακρύνει από τη θέση του. Ο Μπάγεβιτς δεν μπορεί να κριθεί από έξι ματς. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδειξε διάθεση να συνεχίσει με τον Ντούσκο και συζήτησε για το μέλλον, το θέμα πρέπει να κλείσει πριν από την έναρξη των πλέι οφ ή έστω κατά τη διάρκειά τους, αλλά σε πλήρη αποσύνδεση με τα αποτελέσματα που θα υπάρχουν.

«Θέλω να πετύχω»Είναι αλήθεια πως ο Μπάγεβιτς ήταν αφοπλιστικός μιλώντας προς τον Αδαμίδη. Οταν ακούς από τον κατά τεκμήριο κορυφαίο προπονητή στην Ελλάδα ατάκες όπως «θέλω να πετύχω στην ΑΕΚ. Εχω όρεξη να δουλέψω πολύ για να κάνουμε την ΑΕΚ και πάλι πρωταθλήτρια», είναι εύλογο πως αλλάζουν τα δεδομένα. Βλέπετε, όταν ο Μπάγεβιτς λέει κάτι τέτοιο, γίνεται αντιληπτό πως μπορεί να το κάνει πράξη. Αλλωστε, αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ έναντι των ανταγωνιστών της, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλά χρήματα, ηχηρές μεταγραφές και «καυτή» έδρα.

Από τις κουβέντες Αδαμίδη - Μπάγεβιτς έγινε σαφές πως υπάρχει κοινή φιλοσοφία. Αμφότεροι επιθυμούν μία ΑΕΚ που θα βασίζεται σε ελληνικό κορμό και που θα μπορεί να προχωρήσει σε λίγες και καλές μεταγραφές, ώστε να γίνει άμεσα ανταγωνιστική και να διεκδικήσει άμεσα τον τίτλο. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει ως μεγάλη τύχη για τους «κιτρινόμαυρους» το ότι ο Μπάγεβιτς βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας.

Αμετακίνητος στο θέμα ΣκόκοΤο θέμα του Σκόκο και το ενδεχόμενο πώλησής του σε ανταγωνιστικό σύλλογο (η αφορμή για την ένταση που ξέσπασε την Κυριακή), δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την κουβέντα. Ο Αδαμίδης εμφανίστηκε αμετακίνητος. Τόνιζε πως δεν έχει καμία πρόταση για τον Σκόκο στα χέρια του, αλλά δεν απέκλειε την προοπτική παραχώρησής του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αν κατατεθεί πρόταση που θα κριθεί συμφέρουσα από τη διοίκηση.

Στην κουβέντα δεν υπήρξε καμία αναφορά σε ονόματα πιθανών υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, ενώ ακόμα και οι αναφορές στο πλάνο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Αδαμίδης ήταν πολύ γενικές. Μόνο πως περιλαμβάνει ελληνοποίηση της ομάδας και άμεσο στόχο πρωταθλητισμού, ενώ θα περιλαμβάνει λίγες και καλές μεταγραφές. Δεν υπήρξαν διαφωνίες και άπαντες έδειξαν να ενστερνίζονται πως αποτελεί μονόδρομο με τις υπάρχουσες συνθήκες για την ΑΕΚ.

Καθοριστικός ο ρόλος του ΔημητριάδηΤο προχθεσινό τραπέζι επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τον πολυσήμαντο ρόλο του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ. Ο Δημητριάδης απέδειξε πως πρώτα και πάνω απ' όλα θέτει την ενότητα της ΑΕΚ και, βέβαια, ήταν αυτός που έθεσε το θέμα της πειθαρχίας που πρέπει να υπάρχει εντός των αποδυτηρίων (θέμα που γνωρίζει όσο κανείς). Απαραίτητη για την επιβολή πειθαρχίας είναι η ξεκάθαρη και έμπρακτη στήριξη της διοίκησης στην τεχνική ηγεσία, που θα τελειώσει κάθε φωνή αμφισβήτησης.

Εντυπωσιασμένοι από τον Μπάγεβιτς και με διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον εμφανίστηκαν και οι άμεσοι συνεργάτες του Αδαμίδη που παραβρέθηκαν στο τραπέζι. Φάνηκε πως ύστερα απ' όσα άκουσαν, άλλαξαν πολλά στερεότυπα που είχαν στο μυαλό τους για πρόσωπα και καταστάσεις. Εξίσου θετική είναι η άποψη που δημιουργήθηκε τόσο στον Ντούσκο όσο και στον Δημητριάδη για τους δύο παράγοντες, ειδικά για τον Κώστα Καπετανάκη.

sentragoal.gr

«Έφυγε» ο Στέφανος Ζουγανέλης .

Η οικογένεια της  ΑΕΚ πενθεί από χθες τον «χαμό» ενός από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ιστορίας της. Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ. Του ανθρώπου, που ασχολήθηκε διοικητικά με την Ένωση, από τα 25 του χρόνια και ήταν ο μικρότερος ηλικιακά παράγοντας στην ιστορία της.

Ο Στέφανος Ζουγανέλης, πού είχε τεχνική εταιρία και κατασκεύαζε πολυκατοικίες, ήταν από τους κορυφαίους παράγοντες που πέρασαν από την ΑΕΚ. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια διοικητικής προσφοράς στην ομάδα της καρδιάς του, συνέδεσε το όνομά του με σειρά γεγονότων, τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και στο μπάσκετ, αφού είχε  τεράστια συμβολή και όταν τον Απρίλη του 1968 η ΑΕΚ στο μπάσκετ αναδείχθηκε «βασίλισσα» της Ευρώπης. Την ΑΕΚ, την «υπηρέτησε» επίσημα από το 1966 έως το 1996, ενώ στη συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες του εξωδιοικητικά.

Όπως εξωδιοικητικά είχε ξεκινήσει την προσφορά του στην ΑΕΚ από το 1961 σε ηλικία 25 ετών, πριν τον αξιοποιήσει σε διοικητικό  πόστο για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1966 ο αείμνηστος Νίκος Γκούμας. Ο Νίκος Γκούμας λοιπόν, τον έβαλε στη διοίκηση και από τότε άρχισε να καταθέτει έμπρακτα την αγάπη του για την ΑΕΚ, κάνοντας τα Γραφεία στην Οδό Σπάρτης, αλλά  και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεύτερο σπίτι του.  Και υπηρέτησε την ομάδα της καρδιάς του,  απ΄ όλα τα πόστα. Υπήρξε αντιπρόεδρος στην ΑΕΚ την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μάκης Χατζηχαραλάμπους (1970-1973), με τον οποίο είχε μεγάλη φιλιά.  Και στη συνέχεια «υπηρέτησε» την ΑΕΚ ως γενικός αρχηγός της και αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος  στα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του Λουκά Μπάρλου. Πολλά ήταν  τα γεγονότα που σηματοδότησαν την προσφορά του στην ΑΕΚ.

Όμως είχε συμβάλει αποφασιστικά, για να ολοκληρωθούν δύο μεταγραφες. Αυτή του Μίμη Παπαίωάννου, αφού ως εξωδιοικητικός είχε ανάβει στην Βέροια τον Ιούνιο του 1962 και αυτή του Λάκη Νικολάου τον Ιούλιο του 1971. Μάλιστα είχε προσφέρει ένα πολύ σημαντικό ποσό από τις 500.000 δραχμές που έδωσε η ΑΕΚ στον Παπαϊωάννου, για να γυρίσει στην ομάδα στις 16 Δεκεμβρίου του 1965.Θυμίζω, ότι ο Μίμης απειλούσε ότι θα 'κόψει' το ποδόσφαιρο, επειδή η ΑΕΚ, δεν τον είχε δώσεις στην Ρεάλ και είχε φύγει στη Γερμανία για περιοδεία με τους Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρινάλα και Χρήστο Νικολοπουλο. Όμως  τελικά του δόθηκε το ποσό και γύρισε βάζοντας μάλιστα και γκολ στην με 3-2 νίκη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟ στις 19 Δεκεμβρίου 1955.

Για εκείνο το γκολ που πέτυχε μάλιστα, ο Στλεφανος Ζουγανέλης, του έκανε δώρο την βάση πάνω στην οποία θα έκτιζε ο Μίμης το εξοχικό του στο Πόρτο Ράφτη. Όσον αφορά στην μεταγραφή του Λάκη Νικολάου από τον Ατρόμητο-ήταν διακαής πόθος του Μπράνκο Στάνκοβιτς- ο Στέφανος Ζουγανέλης, την «πάλευε» τρεις μήνες, με τους διοικούντες της ομάδας του Περιστερίου, μέχρι να πάρει την έγκρισή τους, στις 31 Ιουλίου του 1971. Τελευταία δηλαδή ημέρα των μεταγραφών. Οι προσπάθειές του ήταν άοκνες, όπως και οι πιέσεις του προς τους διοικούντες τον Ατρόμητο, που επιθυμούσαν να δώσουν τον Νικολάου στον Παναθηναϊκό. Όμως κάτι οι γνωριμίες του Στέφανου με τους τότε κρατούντες, κάτι η πίεσή του προς τον πατέρα του Λάκη, Κώστα, που ήταν  φίλαθλος της ΑΕΚ, είχαν φέρει αποτέλεσμα. Μάλιστα ο Στέφανος Ζουγανέλης, είχε δώσει και την προκαταβολή των 300.000 δραχμών, από τις 600.000 που πήρε ο Ατρόμητος για να δώσει τον ευθυτενή Νικολάου, ο οποίος δεν εισέπραξε ούτε δραχμή για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ!

Ο αείμνηστος Ζουγανέλης, είχε παίξει ρόλο και σε άλλες μεταγραφές. Όπως των Ρίζου Λέλλη και Γιάννη Μουσούρη από τη Λάρισα, του Διονύση Τσάμη από τον Παναιτωλικό και άλλων.
Ο Στέφανος Ζουγανέλης, που γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1936, «έφυγε» χθες το πρωί, σε ηλικία 74 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Τον πρόδωσαν τα πνευμόνια του, αφού ήταν μανιώδης καπνιστής. Και με την αρρώστια που τον ταλαιπώρησε, έδινε με αξιοπρέπεια μάχη τα δύο τελευταία χρόνια. Όπως αξιοπρεπέστατος υπήρξε σε όλη του τη ζωή. Ο Στέφανος, τα τελευταία δύο χρόνια, μπαινόβγαινε στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου. Και ενδιάμεσα, είχε μεσολαβήσει και το ατύχημα με το τρακάρισμα από το οποίο είχε «κληρονομήσει»  ένα πρόβλημα στη μέση.

Όμως ήταν αξιοπρεπέστατος. Μέχρι και τα Χριστούγεννα συνέχιζε τις κοινωνικές επαφές του και τις εξόδους του, αφού ήταν αξεπέραστος γλεντζές, σα να μην συνέβαινε τίποτε! Από το νέο έτος, άρχισαν να ξεδιπλώνονται πιο έντονα τα συμπτώματα και ο Στέφανος, «περιόρισε» την κοινωνική του δράση. Είχε ως πηγή ανανέωσης του τα εγγονια του, στα οποία έτρεφε τεράστια αδυναμία. Η σύζυγος του Βασιλική(Κικί την φωνάζαμε όλοι) στάθηκε ως «κολώνα» δίπλα του σε όλη την διάρκεια της ταλαιπωρίας του. Το ίδιο και τα παιδιά του Μαριέτα, Κάλλια και Γιάννης. Όμως ο Στέφανος «έφυγε» ευτυχισμένος. Και αυτό, γιατί ήταν γεμάτος από αγάπη. Γεμάτος από εικόνες και έντονες παραστάσεις.

Είχε ζήσει έντονα, καλά και δημιουργικά. Αγάπησε την ΑΕΚ και την είχε ως κομμάτι της οικογένειας του. Και έκανε πολύ παρέα με πολλούς από τους παράγοντες της γενιάς του. Όπως τους Αριστείδη Μπούκη, Γιώργο Γκόρτσο και Δημοσθένη Πασχαλίδη. Με τον τελευταίο μάλιστα, ως γιγεννείς γλεντζέδες, είχαν άριστες σχέσεις. Μάλιστα τελευταία φορά που τους θυμάμαι μαζί στον χορό των βετεράνων της ΑΕΚ-που ο Στέφανος ήταν επίτιμο μέλος του και τους βοηθούσε πολύ οικονομικά- στον «Βοτανικό». Πρώτο τραπέζι πίστα με τους δικούς τους ανθρώπους, είχαν ταράξει
 τον...λουλουδοπόλεμο προς τη Νατάσσα Θεοδωρίδου....

Ηταν μια από τις πολλές ωραίες στιγμές, που είχα ζήσει μαζί του...Η ουσία είναι ότι ο Στέφανος «έφυγε» και νεκρόσημη ακολουθία θα ψάλει στις 4.30 μμ από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως στα Βριλήσσια. Εκεί αναμένεται να του πούνε το «τελευταίο» αντίο πολλοί φίλοι και συγγενείς. Όσον αφορά στην τελευταία του κατοικία θα είναι στο Κοιμητήρι «Αναστάσεως» στο Πάτημα Χαλανδρίου. ΦΙΛΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ....

aek365.gr

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Υπέγραψε στην Τζένοα ο Ταχτσίδης .

Και τυπικά παίκτης της Τζένοα για τα επόμενα 5 χρόνια είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, καθώς άνθρωποι της Ιταλικής ομάδας ταξίδεψαν στην Αθήνα και πήραν την υπογραφή του παίκτη, σε πρωτότυπο συμβόλαιο (είχε υπογράψει και προσύμφωνο). Όπως υποστηρίζει η «Sportday» ο Ταχτσίδης υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ και έτσι η επιθυμία του Σταύρου Αδαμίδη να τον καλέσει για συζητήσεις πέφτει στο κενό. Ο παίκτης εδώ και καιρό δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ. Αγωνίστηκε για 3 παιχνίδια με την ομάδα των Νέων και από εκεί και πέρα λαμβάνει μόνο μέρος στις προπονήσεις. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα και ο μάνατζερ του παίκτη Γιάννης Ευαγγελόπουλος δεν διέψευσε το θέμα. Η ΑΕΚ θα λάβει από αυτή την ιστορία το ποσό των 200.000 ευρώ για τα «τροφεία» του παίκτη.

aek365.gr

Δυσαρεστημένοι ξενύχτηδες!


Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ...ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..

Οι εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ δεν πτοεί τον Σταύρο Αδαμίδη ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στην προεδρία της ΑΕΚ και να συνεχίσει το πλάνο του. Ο πρόεδρος της Ένωσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πέτρο Παππά για να τον ενημερώσει για τα όσα έγιναν και αποφάσισαν να συνεχίσουν.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ την ώρα που το γήπεδο μύριζε μπαρούτι από το σκηνικό διχασμού που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι της Ένωσης. Έτσι, αμέσως αναπτύχθηκε φημολογία ότι ο 36χρονος δικηγόρος σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Αδαμίδης ήταν φανερά προβληματισμένος για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ και για τα όσα άκουσαν οι μέτοχοι.  Αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Ένωσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πέτρο Παππά, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο Λονδίνο, για να του μεταφέρει ότι έγινε στο γήπεδο. Και οι δύο αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν στην ομάδα με στόχο να συνεχίσουν το πλάνο τους για την έξοδο της ομάδας από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.   

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟ aek365.gr

Δηλώσεις για τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΟΑΚΑ έκανε στο aek365.gr ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα επίσημα έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ δήλωσε: «Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αντέχει άλλη ταπείνωση» ενώ για το θέμα Σκόκο και την ενδεχόμενη πώληση του σε ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ ο Μελισσανίδης τόνισε: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν έχει γίνει ποτέ. Ο κύριος Σκόκο αν δεν θέλει να ανανεώσει και θέλει να πάει όπου θέλει αυτός τότε να μείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2011 και μετά να πάει στην ευχή του Θεού».
Παρά την ερώτηση που του έγινε ο «Τίγρης» δεν θέλησε να απαντήσει αν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη όσον αφορά το ίδιο μετά την συνάντηση που είχε με τον πριν από ένα περίπου μήνα με τον Πέτρο Παππά.

ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...

To παιχνίδι ουσιαστικά αδιάφορο, οι αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ αρκετές, θα περίμενε κανείς ότι το θέαμα που θα παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο δεν θα ήταν αξιόλογο. Στην πράξη όμως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξαν ανοικτά. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, παρά το γεγονός ότι στο 4-4-2 που επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα είχε ως κεντρικό σκοπό να χτυπούν στην κόντρα. Από την πλευρά της η Ενωση (και αυτή με διάταξη 4-4-2) είχε ένα καλό πρώτο 20λεπτο. Με τους Νέμεθ, Τζιμπούρ (κορυφή επίθεσης) με όρεξη να πάρουν πρωτοβουλίες και να παίξουν οι δύο τους, σε συνδυασμό με τα δύο πλάγια χαφ (Μαντούκα, Λεονάρντο) η ΑΕΚ άνοιξε δύο φορές την άμυνα του Αστέρα δημιουργώντας δύο καλές στιγμές. Πολύ καλή ήταν η συνεργασία των Μάκου, Γκέντσογλου στα χαφ. Αμφότεροι κινούνταν σωστά στους χώρους, με τον Μάκο να κάνει ένα ήρεμο παιχνίδι μοιράζοντας τη μπάλα με κοντινές πάσες στα πλάγια, ενώ έκοψε και τρεις μπάλες. Ο Γκέντσογλου με τη σειρά του ήταν περισσότερο ουσιώδης. Δεν έλειψαν τα ατομικά λάθη, ωστόσο ήταν εκείνος που έβγαινε μπροστά (έπαιζε το ρόλο του Καφέ), προσφέροντας στην ΑΕΚ την κινητικότητα και εγρήγορση από τη μέση και μπροστά. Στην αμυντική διάταξη ο Μανωλάς ήταν εκ των κορυφαίων. Κάλυπτε χώρος, έκοβε τους επιθετικούς του Αστέρα, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει ένα σπάνιο γκολ με εντυπωσιακό «ψαλίδι». Τα δύο πλάγια μπακ (Γεωργέας - Λαγός) βοηθούσαν επιθετικά, ωστόσο ειδικά ο Λαγός αμυντικά είχε προβλήματα. Από την πλευρά του έγινε η σέντρα στο 33' όταν ο Ουντότζι εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στην... Κηφισίας. Γκολ πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε. Και τούτο γιατί τόση η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη έγιναν τα πάντα. Ξύλο στις εξέδρες, αποδοκιμασίες στον Αδαμίδη και τους μετόχους με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να φεύγει από το γήπεδο, και... παιχνίδι. Η ΑΕΚ με τους εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι (Νέμεθ, Τζιμπούρ) να συνδυάζονται άψογα στο 48' και ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα δεν έγινε παιχνίδι. Και πώς να γίνει, όταν το ματς αναγκαστικά διακόπηκε στο 73' και στο 77' για να ξεκινήσει 12' λεπτά αργότερα. Όταν η μπάλα κύλησε ξανά στο χορτάρι τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Σκόκο και τα... αυτιά στις εξέδρες. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα ο Αργεντινός το μισό γήπεδο τον χειροκροτούσε και το υπόλοιπο τον αποδοκίμαζε, καλώντας τον με συνθήματα να πάει στον... Ολυμπιακό! Ο διαιτητής έδωσε 10 λεπτά καθυστερήσεων. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Καφέ στο 99'. Νωρίτερα η ΑΕΚ έχασε δύο καλές φάσεις με τον Σκόκο και τον Χέρσι, ενώ ο Αστέρας στο 96' λεπτό ο Ουριμπάρι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

TI ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Περισσότεροι από 700 φίλοι της ΑΕΚ βρίσκονται λίγο πριν τις 16:00 έξω από τον ιερό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και διαμαρτύρονται κατά των μετόχων και των σχεδίων τους για την αγαπημένη τους ομάδας. Οι φίλοι της Ενωσης μάλιστα (όλων των ηλικιών) έκλεισαν τον δρόμο που περνούσε μπροστά από το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ. Aπέναντι από τον χώρο που βρισκόταν η σκεπαστή έχει αναρτηθεί πανό που αναφέρει «Για να έχω ομάδα - ιστορία - λαό, μια η λύση... τον Π... ρε από δω. Patissia club», το οποίο υπήρχε και χθες στο Ελληνικό στον αγώνα της Βασίλισσας με τον ΠΑΟΚ.
Στις 16:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο με συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και κατά των μετόχων («Μέτοχοι - αμέτοχοι, τον Π... από εδώ»), ενώ μοιράζονται και φυλλάδια στον κόσμο της ΑΕΚ που γράφουν «Αμα δεν μπορείτε, πληρώστε τα χρέη σας και βάλτε Πωλείται». Στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο Ηλίας Ατματσίδης με τον γιο του, ενώ οι φίλαθλοι περιφέρουν ένα... σκιάχτρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί σύνθημα υπέρ κάποιου προσώπου, ενώ υπάρχουν συνθήματα μόνο υπέρ της ΑΕΚ και κατά των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και μετόχων της ΠΑΕ. Πανό έχουν αναρτήσει και οι «Πειρατές» που αναφέρει «Διαχειριστικό έλεγχο τώρα», ενώ ένα άλλο έγραφε «Μέτοχοι ο λάος σφύριξε και έληξες».
Στις 16:15 έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 φίλοι της ΑΕΚ με την προσέλευση να συνεχίζεται και τους οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν συμβολική πορεία στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας... Διακριτική η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας μια και όλα κυλούν ειρηνικά.
Η προσέλευση στην Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζεται και υπολογίζεται αυτήν την στιγμή ότι έχουν μαζευτεί περισσότεροι από 1.500 φίλοι της ΑΕΚ. Μάλιστα, όλοι τους βρίσκονται στον χώρο μπροστά από την παλιά σκεπαστή, έχοντας κλείσει τον δρόμο από την μία άκρη στην άλλη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και κατά των μετόχων της! Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος.
Ενας εκ των διοργανωτών είπε από μικροφώνου «Δεν έχει σημασία ποιοι διοργάνωσαν αυτό το πράγμα. Σημασία έχει ποιοι είμαστε εδώ. Είναι ένα μήνυμα για αυτούς που είναι επικίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ. Κρατούν όμηρο την ΑΕΚ και τους στέλνουμε το μήνυμα μας»
Ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος είπε στους φίλους της ΑΕΚ «Εκ μέρους των παλαιμάχων, έχω να πω ότι είμαστε μαζί σας. Σε αυτό το γήπεδο γεννηθήκαμε όλοι, εδώ είναι η ιστορία μας και εδώ πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο».

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Αδελφια, Ενωσιτες
Διοργανωνουμε μια πρωτη-αμεση διαμαρτυρια απεναντι στη σημερινη κατασταση που οδηγει την ΑΕΚ στη μιζερια,απαξιωση και τον μαρασμο.Ως κομματι του κοσμου της ΑΕΚ και εμεις,καλουμε ολους τους Ενωσιτες να δωσουν το παρον την Κυριακη 18 Απριλη και ωρα 16 00 στον ιερο χωρο της Νεας Φιλαδελφειας προκειμενου να αποτρεψουμε τα υποπτα σχεδια των μετοχων και των υπαλληλων τους,που οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην καταστροφη της αγαπημενης μας ομαδας.
ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΕΚ ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΩΡΑ!
Υ.Γ. Αφου δεν μπορειτε,πληρωστε τα χρεη σας και βαλτε "ΠΩΛΕΙΤΑΙ"

GETTO CLUB,ΠΑΤΗΣΙΑ CLUB,ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ,DEFENDERS,Σ.Φ. ΑΘΗΝΩΝ,Σ.Φ.ΑΕΚ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ,Σ.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,Σ.Φ. ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ,Σ.Φ. ΑΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,Σ.Φ.ΑΕΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ,ΑΕΚ FANS,ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ.

Κάλεσμα στον κόσμο από παλιές δόξες.

Το αυριανό συλλαλητήριο, στις 4 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έχει οργανώσει ένα σημαντικό κομμάτι των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ απασχολεί έντονα και τον «επώνυμο» κόσμο της Ενωσης. Η «Ώρα των Σπορ» φιλοξενεί δηλώσεις επιφανών οπαδών της ΑΕΚ, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της και όχι μόνο που μιλούν για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ακολουθούν αποσπάσματα όλων όσων έχουν τοποθετηθεί στην εφημερίδα.
 
Κώστας Νεστορίδης: Στηρίζω το συλλαλητήριο
«Δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν. Εγώ είμαι ΑΕΚτζής. Δεν μπορούμε να δίνουν τα δικά μας... κανόνια (σ.σ. Σκόκο) στους αντιπάλους μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε μεταγραφές, και όχι να αποδυναμωθούμε. Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο αλλά το στηρίζω. Αν θέλουν να πουλήσουν τον Σκόκο ας τον δώσουν στον εξωτερικό με λιγότερα χρήματα».

Κώστας Γενεράκης : Ν' ακουστεί η φωνή του κόσμου
«Σαν κίνηση την υποστηρίζω. Πρέπει να ακουστεί η φωνή του κόσμου. Θέλω να γίνουμε όλοι μία φωνή και η διαμαρτυρία να είναι ειρηνική. Ο νέος πρόεδρος θα έπρεπε να είναι πιο ήπιος στις δηλώσεις του για να τον αγαπήσει ο κόσμος».

Μιχάλης Συμιγδαλάς: Θα είμαι εκεί.
  «Θα είμαι στο συλλαλητήριο γιατί εμείς δεν είμαστε παράρτημα κανενός. Με τίποτα δεν πρέπει να πάει ο Σκόκο σε άλλη ελληνική ομάδα εκτός αν μας δώσουν κανένα εξωφρενικό ποσό».

Γιώργος Καραφέσκος: Θα πάω κι εγώ. 
«Η διαμαρτυρία αυτή δεν γίνεται ούτε για τον Μπάγεβιτς, ούτε για τον Σκόκο, αλλά για την ΑΕΚ μας. Θέλουμε να είναι ένα ειρηνικό συλλαλητήριο. Κακά τα ψέματα αν δεν μπει ο Μελισσανίδης δεν υπάρχει σωτηρία έτσι όπως βαδίζουμε».

Βασίλης Τσιάρτας: Προσπάθεια για την ΑΕΚ
«Θεωρώ ότι είναι μία προσπάθεια που έχει να κάνει για το καλό της ΑΕΚ. Είναι μία υγιής κίνηση από τον κόσμο ώστε να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Να διοικείται σωστά και ξεκάθαρα. Είναι πολύ πιθανό να είμαι εκεί».

Κώστας Νικολαϊδης: Παρών σαν απλός φίλαθλος
«Νομίζω ότι μία τέτοια κίνηση είναι σωστή. Θα πάω στο συλλαλητήριο σαν απλός φίλαθλος. Η σημερινή κατάσταση με έχει απογοητεύσει».

Θωμάς Μαύρος: Όλοι δίπλα στην ομάδα
«Δεν ασχολούμαι με κανέναν Σκόκο και με κανέναν παίκτη που θέλει να φύγει. Το μοναστήρι να είναι καλά. Το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα στα πλέι οφ».

Γιώργος Αμερικάνος: Μπορεί να βοηθήσει...
«Έχουμε απογοητευτεί από τη γενική κατάσταση που επικρατεί. Αν δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει την ομάδα φοβόμαστε ότι α συμβούν και χειρότερα. Το συλλαλητήριο μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες. Εδώ δεν έχουμε γήπεδο ακόμη μετά από τόσα χρόνια».

Γιώργος Πάντζας: Όλοι στη Φιλαδέλφεια
«Ποτέ παίκτης της ΑΕΚ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πρέπει να διαδηλώσουμε ενάντια στον διορισμένο πρόεδρο της ΑΕΚ και τις μπαρούφες που λέει. Ο Μελισσανίδης ξέρει τι κάνει, μη τον πιέζετε».

Νίκος Νεσιάδης: Υποβάθμιση για την ΑΕΚ να πουλά τη σάρκα της
«Συμφωνώ με τον Μανωλά που είπε ότι η ΑΕΚ πέφτει επίπεδο με το να λέει ο πρόεδρός της ότι πουλά παίκτες της σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αποτελεί υποβάθμιση για την ΑΕΚ να υποχρεώνεται να πουλά σάρκα από τις σάρκες της ώστε να μπορεί να επιβιώσει. Ο κόσμος μπορεί να επιβάλει καταστάσεις».

Χρήστος Ζούπας: Βάση ο κόσμος της ΑΕΚ
«Δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει το συλλαλητήριο, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί κάποιος να αναλάβει θα πρέπει να επιχειρηθεί εγχείρημα ανάλογα με αυτό της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Δεν σας κρύβω ότι στηρίξαμε πολλά στη διοίκηση Νικολαϊδη. Με άλλα όνειρα ξεκινήσαμε...»

Χρήστος Αρδίζογλου: Ο κόσμος είναι το όπλο της
«Είμαι σύμφωνος με τη λιτότητα που προανήγγειλε ο πρόεδρος, αρκεί μετά από ένα δύο χρόνια να μπορέσουμε να αναστηθούμε. Ο κόσμος έχει στηρίξει πάρα πολύ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να γίνει μικρή. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι το όπλο της».

Τάσος Βασιλείου: Ποτέ παίκτης της ΑΕΚ σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ
«Αυτός ο άνθρωπος που έδωσε εντολή για το γήπεδο θέλει... σκότωμα! Αν το συλλαλητήριο είναι για πράγματα που αφορούν την ΑΕΚ, είμαι υπέρ. Δεν είμαι αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων. Είναι κακό για την ΑΕΚ να πωληθεί παίκτη της σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό».

Δημήτρης Ραβάκης: "Eπικίνδυνες" οι δηλώσεις Σκόκο
«Είμαι στις Σέρρες και δεν θα μπορέσω να πάω στο συλλαλητήριο. Πάντα η εκάστοτε διοίκηση θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά τη γνώμη των φιλάθλων της. Είναι... επικίνδυνες οι δηλώσεις του προέδρου για τον Σκόκο. Έτσι πυροδοτείς αντιδράσεις. Δεν υπάρχει ομόνοια».

Φάνης Τσαούσης: Βαρεθήκαμε να μας λένε ΑΕΚάκι!
«Θα προσπαθήσω να είμαι στο συλλαλητήριο. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να πάρουν θέση, αλλιώς αν δεν μπορούν ας φύγουν. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε την ικανότητα να κρατήσουμε έναν καλό παίκτη και κάποιοι θεωρούν την ΑΕΚ μικρή ομάδα. Βαρεθήκαμε να μας λένε ΑΕΚάκι και ΑΕΚάκι μας έχουν κάνει αυτοί που μας διοικούν»!

Γιάννης Αϊβάζης: Φωνή για το γήπεδο
«Είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας πολύ δυνατός και να πάρει το πακέτο στα χέρια του. Ένας μόνιμος που να έχει τα πάντα γύρω του όπως π.χ. ο Μελισσανίδης. Έτσι θα πάει μπροστά η ομάδα. Κανονικά χρειάζεται ένα συλλαλητήριο για το γήπεδο. Αυτό είναι που λείπει από την ΑΕΚ».

Δημήτρης Κουνταρδάς: Δεν υπάρχει ΑΕΚτζήδικη φιλοσοφία
«Πιθανότατα να είμαι στο συλλαλητήριο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε να μην διεκδικούμε ούτε καν την έξοδο στην Ευρώπη. Δυστυχώς οι διοικούντες δεν έχουν δώσει στους παίκτες να καταλάβουν που έχουν έρθει».

Κώστας Ποτού: Μοναδική λύση ο Μελισσανίδης
«Είμαι ένας από τους πέντε ανθρώπους που εκλέχτηκαν μαζί με τον Μελισσανίδη το 2005. Τότε που ο Νικολαϊδης παρέσυρε τον κόσμο και ψήφισαν τον Ζούπα. Βγήκε η παράταξη Νικολαϊδη και έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις τον κόσμο. Κάθε χρόνο κάνουν την ΑΕΚ μικρότερη. Πρέπει να γυρίσει ο Μελισσανίδης».

Μπάμπης Ιντζόγλου: Υπέρ της ειρηνικής διαδήλωσης
«Είμαι υπέρ αυτής της κίνησης. Είναι απολύτως δίκαια όσα απαιτεί ο κόσμος της ΑΕΚ. Πρέπει όμως να υπάρχει ένα μέτρο. Να το σκεφτούν και οι ίδιοι και να μη γίνουν έκτροπα».

aek365.gr