ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Οι προτάσεις του Χήνα στην ΠΑΕ ΑΕΚ,

Ο Κυριάκος Χήνας ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΚ με αρμοδιότητες στις κοινωνικές δραστηριότητες της ομάδας, κατέθεσε στον Σταύρο Αδαμίδη πριν λίγες ημέρες ένα 8σελιδο υπόμνημα. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι προτάσεις του Χήνα (τις αποκαλύψαμε χθες) για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για το συμφέρον της Ενωσης και την προβολή της. Σήμερα το aek365.gr δημοσιεύει μέρος του 8σελιδου υπομνήματος που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ με τα κυριότερα σημεία του.

* «Να συγκληθεί Πανενωσίτικο Συνέδριο με συγκεκριμένη ατζέντα για τις εισηγήσεις των συνέδρων και γνήσια αντιπροσωπευτική συμμετοχή φιλάθλων -οπαδών -βετεράνων -αθλητών. Μέσα από το προσυνεδριακό διάλογο στα ΜΜΕ, η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα ενώ μέσα από την μαζική διαβούλευση του συνεδρίου επαναπροσδιορίζονται στόχοι, αξιολογούνται ποιότητες των στελεχών, επικυρώνονται θέσεις».

* «Να αξιοποιήσουμε κάθε Ενωσίτη που είναι αντικειμενικά ικανός να συνδράμει στο κοινό αγαθό και έχει την ανιδιοτελή επιθυμία να συστρατευθεί. Έχουμε άραγε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε το βαρυσήμαντο κύρος και την άνετη πρόσβαση στα ΜΜΕ ενός Νίκου Κιάου, το ζείδωρο εύρος διανοητών καλλιτεχνών όπως οι Γιάννης Βούρος, Παντελής Θαλασσινός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ο Θοδωρής Γκόνης, τη σφριγηλή δυναμική πολιτικών όπως ο Φώτης Κουβέλης , Θόδωρος Κασσίμης, τα ποιοτικά ανακλαστικά ενός Σωτήρη Κακίση, ενός Νίκου Μαυρομάτη, ενός Χριστόφορου Ζαραλίκου, ενός Ντίνου Αντωνάκη, ενός Παύλου Κοντογιαννίδη, ενός Νότη Μαυρουδή. Να προσθέσω και τη χρόνια επονείδιστη αγνωμοσύνη μας προς τον Φαίδων Κωνσταντουδάκη».

* «Να συσταθεί 15μελης επιτροπή φιλάθλων με στόχο τη μελέτη και την διαμόρφωση ακριβούς πρότασης για ένα Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Με αξιόλογη αισθητική του χώρου και προσιτό εισιτήριο εισόδου ανατροφοδοτεί την υπερηφάνεια του οπαδού. Η προτεινόμενη επιτροπή θα αναζητήσει τον προσήκοντα χώρο, θα συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό των εκθεμάτων και τελικά το Δ.Σ. της ΠΑΕ θα αξιολογήσει τα ρεαλιστικά δεδομένα της υλοποίησης».

* «Στις καλόπιστες επιφυλάξεις για τα χρήματα και τα πρόσωπα που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων βεβαιώνουμε ότι η ΠΑΕ δεν θα επιβαρύνεται με δαπάνη ούτε ενός ευρώ, ενώ για τα πρόσωπα είναι ευδιάκριτο ότι θα προσφέρουν εθελοντικά όχι μόνον ογδόντα επτά που καταγράφονται στον προηγηθέντα σχεδιασμό αλλά πολλαπλάσιοι που έχουν καμάρι τους να υπηρετήσουν αφιλοκερδώς με ενεργό συμμετοχή αυτό που συγκινεί την ψυχή τους. Κατανοητή θα ήταν η δυσφορία ότι όλα αυτά ηχούν όμορφα αλλά η δεινή θέση της ΑΕΚ επιβάλλει άλλες προτεραιότητες.

Τίποτε δεν εμποδίζει όμως να εκτυλίσσονται αυτά παράλληλα με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι τροφοδοτούν μια ευνοϊκή δυναμική για το όνομα της ομάδας στην κοινωνία με όλα τα συμβολικά σημαινόμενα μιας τέτοιας αύρας. Αξιότιμε κύριε πρόεδρο σε τέτοιες αιχμηρές περιστάσεις η ΑΕΚ ή ανοίγεται στις μάζες και έτσι ανοίγει δρόμους διεύρυνσης ή κλείνεται σε μια ιακωβινική εσωστρέφεια και κλείνει τις προοπτικές της. Σας καλώ να μην αδρανήσετε μπροστά στην ιστορική ευκαιρία να μετασχηματίσετε την ΑΕΚ μας σε ισορροπία δύναμης πολλών κοινωνικών ομάδων αντί να δομείται ως συμβιβασμός ισχύος ενός εξουσιαστικού μπλοκ».

aek365.gr

Θεραπεία Τζιμπούρ και Άλβες.

Με αρκετά προβλήματα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ΑΕΚ. Οι Τζιμπούρ και Άλβες έκαναν θεραπεία λόγω προβλημάτων στον ώμο ο πρώτος και στον αχίλλειο τένοντα ο δεύτερος. Επίσης, ο Γιουσούφ Χέρσι έχει κάκωση στο πόδι και έκανε μόνο τρέξιμο.

Με τρία προβήματα έγινε η προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Ράφικ ΤζΙμπούρ έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, αφού έχει υποστεί κάκωση στον ώμο του. Θεραπεία και ασκήσει περιελάμβανε το πρόγραμμα και για τον Ζεράλντο Άλβες ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αριστερό αχίλλειο. Τέλος, ο Γιουσούφ Χέρσι έχει κάκωση στο πόδι και έκανε μόνο τρέξιμο.

Οι παίκτες της «Ένωσης» επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Όσον αφορά τους Γιάχιτς και Μανωλά έκαναν αποφόρτιση με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Τέλος, οι τραυματίες Παυλής, Γεωργέας, Κουτρομάνος και Σάχα συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

gazzetta.gr

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΑΕΚ- ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1 -1

Ο ΣΚΟΚΟ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ!

Ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Νάτσο Σκόκο στο 93’ χάρισε στην ΑΕΚ τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανιώνιο. Εξαιρετικοί οι «κυανέρυθροι», που προηγούνταν από το 40’ με τον Γουνδουλάκη και έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Κακή εμφάνιση από τους «κιτρινόμαυρους», που «φωνάζουν» για δύο πέναλτι, όπως και οι φιλοξενούμενοι για μη αποβολή του Γιάχιτς. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Πανιώνιος, λόγω αποβολής του Ριέρα στο 86'.

Ανοικτό ματς, πολλά λάθη

Η περίοδος φόρμας των δύο ομάδων εγγυάτο το καλό θέαμα. Έτσι, μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 11’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μπλάνκο από πέντε μέτρα σούταρε άουτ, στο 15’ ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή, αλλά έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά το τακουνάκι του Τζεμπούρ, σε συρτή σέντρα του Λεονάρντο, είχε την ίδια κατάληξη. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, ιδιαίτερα από τους μέσους.

Προβάδισμα για Πανιώνιο, φωνές για ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον αεικίνητο Ριέρα και στο 40ό λεπτό έφτασε στο γκολ. Ο Κούκετς τράβηξε πάνω του την άμυνα, πάσαρε στον Κουμόρτζι, ο οποίος προ του εξερχόμενου Αραμπατζή έδωσε δίπλα του στον Γουνδουλάκη, που σκόραρε προ κενής εστίας. Το γκολ αποσυντόνισε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι όμως λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις, ο Τζεμπούρ βρήκε τον Καφέ μέσα στην περιοχή κι αυτός «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μπέλιτς, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά. Ο διαιτητής Κύρκος, όμως, δεν καταλόγισε το πέναλτι, στέλνοντας τους «κυανέρυθρους» στα αποδυτήρια με προβάδισμα και τους γηπεδούχους με πολλές διαμαρτυρίες.

Πιο κοντά στο 0-2, παρά στο 1-1

Με άριστη τακτική στον αγωνιστικό χώρο, ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις με δεύτερο γκολ τη φλύαρη και ανούσια δημιουργικά και επιθετικά ΑΕΚ. Σε μία περίπτωση με τον Γουνδουλάκη και δύο με τον Τσότσαλιτς, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-0, την ώρα που η «Ένωση» είχε απλώς να διαμαρτύρεται για ένα πέσιμο του Τζεμπούρ από σπρώξιμο μέσα στην αντίπαλη περιοχή στο 60’. Και ο Πανιώνιος όμως δικαιούται να «φωνάζει» για μη αποβολή του Γιάχιτς στο 59’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν έπεσε «θεατρικά» για να εκβιάσει το πέναλτι.

Αλλαγές χωρίς αντίκρισμα

Η είσοδος των Νέμεθ (64’ αντί του Λεονάρντο) και Γκερέιρο (70’ αντί του Γκέντσογλου) ουδόλως βελτίωσε την κακή εικόνα της ΑΕΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέσυρε στο 78’ τον... δεξιό χαφ (μετά τις αλλαγές) Μπλάνκο, ρίχνοντας στη μάχη και τον Χέρσι. Η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 83’, αλλά το πλασέ του Νέμεθ στο γύρισμα του Σκόκο από αριστερά εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Μπέλιτς.

Η κλάση του Σκόκο

Ο Πανιώνιος έχασε στο 86’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση τον Ριέρα και αμέσως μετά τον Λάτκα με τραυματισμό, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου με την καλή της οργάνωση απέναντι στην άναρχη ΑΕΚ έδειχνε να κρατά σφιχτά τη νίκη. Όμως, ο μετριότατος σε όλο το ματς Σκόκο έδειξε την κλάση του και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 93’, από απόσταση 30 μέτρων, έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ!

Έφτασε στην Αθήνα ο Γκρέταρσον.


Στην Ελλάδα έφτασε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Ισλανδός πρώην χαφ της ΑΕΚ Άρναρ Γρκέταρσον, που όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα.

Κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις όσο αφορά το μέλλον του στον σύλλογο, όμως τόνισε πως βρίσκεται στην χώρα μας μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη.

"Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση. Θέλω να κάνω μόνο μια μικρή δήλωση. Ήρθα γιατί με κάλεσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο κ. Αδαμίδης.

Θα μείνω για λίγες μέρες, θα δω αύριο το ματς με τον Πανιώνιο. Τη Δευτέρα θα συναντηθώ με το νέο διοικητικό συμβούλιο και θα μιλήσω με τον προπονητή. Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση"
, ήταν τα πρώτα του λόγια.

Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του 38χρονου πρώην άσου της ΑΕΚ με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, όπου και θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο ρόλος του στον σύλλογο την νέα σεζόν.

sport 24.gr

Πέρασε από το Ελληνικό το Μαρούσι.

Το Μαρούσι επικράτησε με 73-66 της ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ελληνικού. Μικροεπεισόδια στη φυσούνα μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Η ένταση καταλάγιασε έγκαιρα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.
Δεν ήταν και το μόνο περιστατικό που προκάλεσε αναταραχή στο κλειστό, καθώς λίγο πριν από τη λήξη του δεύτερου δεκάλεπτου ο Λάζαρος Βορεάδης, ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, ζήτησε εκκένωση του γηπέδο και να γίνει καταμέτρηση για να εξακριβωθεί αν ήταν σωστές οι παρουσίες βάσει των προσκλήσεων που είχαν δοθεί.

 Οπερ και εγένετο, με τους παρευρισκόμενους να ανέρχονται τελικά στους 115 αντί των 100...
Στα του αγώνα, το Μαρούσι επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι στην ΑΕΚ, παραμένοντας έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τον Πανελλήνιο, ενώ η Ενωση απομακρύνεται από τις θέσεις που οδηγούν στα play offs.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφήνοντας στην άκρη τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένουν άλυτα, εμφανίστηκε αρκούντως αποτελεσματικό απέναντι στην ΑΕΚ, που επί της ουσίας μόνο στην τελευταία περίοδο φάνηκε απειλητική.

Οι «κιτρινόμαυροι» με ένα επιμέρους 8-1 μείωσαν σε 57-59, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτό τους το ξέσπασμα, γνωρίζοντας την 14η ήττα της σεζόν. Καθοριστικός σε εκείνο το σημείο ήταν ο Τζαμόν Λούκας, ο οποίος πέτυχε γκολ-φάουλ για να βοηθήσει την ομάδα του να ξεφύγει ενώ ο Μπίλι Κις πήρε πάνω του τα κρίσιμα στη συνέχεια.
Ο Αμερικανός με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αμαρουσίου, καλός και ο Τζάρεντ Χόμαν με 15 πόντους και εννέα ριμπάουντ
.
Τα δεκάλεπτα: 21-26, 36-41, 49-58, 66-73.
ΑΕΚ (Γκέκος): Γκριν 21 (3), Νικολαΐδης 6 (2), Μαζέικα 5, Μακ 17 (1), Παπαντωνίου, Δορκοφίκης 6 (2), Γκιζογιάννης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης, Φράνσις 7.

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 18 (2), Λούκας 10, Πελεκάνος 14 (2), Μπατής 2, Χόμαν 15, Νάτζφεϊ 6 (1), Μαυροειδής 6, Καλάθης, Κένταλ, Καϊμακόγλου 2.

sentragoal.gr

Στην αποστολή ο Γκερέιρο!

Ο Βραζιλιάνος μέσος επιστρέφει και θα είναι στην 19αδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Νέο Πανιώνιο.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή του Κυριακάτικου αγώνα με τον Νέο Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Σε αποστολή μετά από πολύ καιρό λόγω της σοβαρής ασθένειας του επιστρέφει ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας και παίζει στα προπονητικά διπλά, δείχνοντας έτοιμος να προσφέρει και πάλι.

Οι δύο τελευταίες συμμετοχές του Γκερέιρο ήταν στα τέλη Ιανουαρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός, όταν και μπήκε και στα δύο ματς ως αλλαγή στο 89'. Τελευταία συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν στις 6 Δεκεμβρίου στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Νέο Πανιώνιο και τώρα στο ματς του δεύτερου γύρου με τον ίδιο αντίπαλο επιστρέφει και πάλι σε αποστολή...
 
Οι 19 παίκτες της «κιτρινόμαυρης» αποστολής είναι οι: Λούκατς, Αραμπατζής, Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γιαχάγια, Μάκος, Καφές, Χέρσι, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Λαγός, Νέμεθ, Σκόκο και Γκέντσογλου. Εκτός έμειναν οι Αλεξόπουλος, Σάχα, Γεωργέας, Αραούχο (τιμωρημένος), Μαντούκα (τιμωρημένος), Aρτσε, Κουτρομάνος, Παυλής και οι Ταχτσίδης, Φροξυλιάς και Ρίκκα που θα αγωνιστούν αύριο με τη Β' ομάδα στο παιχνίδι με την αντίστοιχη του Πανιωνίου στο γήπεδο των Γλυκών Νερών.

aek365.gr

Μεγαλώνει το νικηφόρο σερί.

Η ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική νίκησε και τον Απόλλωνα με 3-1 σετ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 βόλεϊ γυναικών και συνέχισε το νικηφόρο σερί, που τη αφήνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

aek365.gr

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ- Nεος Πανιώνιος.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 28ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SuperLeague, ΑΕΚ – Πανιώνιος (Κυριακή 28/3, 19:00 μ.μ.). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210-8064210
• aekshop 2: Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
• aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210-9735470

Εισιτήρια θα πωλούνται και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 11:00 - 18:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν όλα τα εκδοτήρια ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης, από τις 11:00 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ και εκδοτήριο θύρας 12, από τις 15:00 έως 30’ μετά την έναρξη του αγώνα.

Επίσης, οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aekfctickets.gr ή καλώντας στα τηλέφωνα 210-8056740 και 801 100 21-21 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00). Όσοι αγοράσουν τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου θα μπορούν να τα παραλάβουν από ειδικά ταμεία, προσκομίζοντας τον αριθμό της παραγγελίας και την ταυτότητά τους στα παρακάτω εκδοτήρια: εκδοτήριο Ειρήνης, εκδοτήριο Μπάσκετ και εκδοτήριο Θύρας 12.

Αυτά θα λειτουργήσουν μόνο την ημέρα του αγώνα από τις 16:00 μέχρι και 10’ μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Θύρες 1, 2, 15, 16, 35 : 15€ (Παιδικά 10€)
Θύρες 4, 5, 13, 14, 31 : 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρες 7, 8, 9, 10, 11, : 30€ (Παιδικά 15€)
Θύρα 29 : 50€ (Παιδικά 20€)
Θύρες P1, P2 : 130€ (Παιδικά 30€)
ΑΜΕΑ 13, 15: 10€

• Υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους ότι τόσο κατά την αγορά όσο και κατά την προσέλευση στο γήπεδο απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης.

• Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

• Λόγω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, παρακαλούνται οι φίλαθλοι που έχουν πρόθεση να αγοράσουν εισιτήρια την ημέρα του αγώνα όπως προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο (τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα), ενώ κατά την προσέλευση τους στα εκδοτήρια θα είναι καλό να έχουν αποφασίσει πόσα εισιτήρια και σε ποια θύρα επιθυμούν να αγοράσουν. Επίσης, εάν έχουν το ακριβές αντίτιμο, μπορεί να επισπεύσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων.

Συνάντηση κορυφής για του... χρόνου

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ, μεταξύ του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Βασίλη Δημητριάδη με τον Σταύρο Αδαμίδη με θέμα τον προγραμματισμό της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

Οι τρεις άντρες μίλησαν για περίπου 2 ώρες θέτοντας επι τάπητος τόσο μετεγγραφικά όσα και άλλα ζητήματα που αφορούν το σύλλογο, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στο τραπέζι έπεσαν ονόματα παικτών που θα κληθούν να επεκτείνουν και να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους(όπως οι Μπλάνκο, Μαντούκα, Γκέτσογλου, Αραμπατζής κ.α.) όπως φυσικά και μετεγγραφικών στόχων εν όψει της νέας περιόδου. Βέβαια, τονίστηκε πως πολλά θα εξαρτηθούν από τη θέση που θα εξασφαλίσει η ομάδα στα πλέι οφ. 

Βλέπετε, θεωρείται δεδομενο πως αν η ΑΕΚ πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που συνεπάγεται περισσότερα έσοδα, θα υπάρξει μεγαλύτερο οικονομικό άνοιγμα στις μετεγγραφές.
Μάλιστα, υπήρξε και σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ η οποία ανέφερε: «Συνάντηση με τους κ.κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλη Δημητριάδη, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ.Σταύρος Αδαμίδης. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για τον προγραμματισμό της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Καμία ανησυχία για Καφέ, Τζιμπούρ
Επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το χθεσινό ρεπό. Οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν αρχικά τρέξιμο και ασκήσεις ταχυδύναμης και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις με μπάλα, ένας με έναν και δύο με δύο.

Στο πρόγραμμα δεν συμμετείχαν οι τραυματίες Σάχα και Γεωργέας που έκαναν θεραπεία, ενώ ατομικό προγραμμα για προληπτικούς καθαρά λόγους ακολούθησαν οι Καφές και Τζιμπούρ. Πάντως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία και αύριο αναμένεται να μπουν κανονικά στις προπονήσεις. Ατομικό ακολούθησε και ο τραυματίας Παυλής.

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 και είναι κλειστή.
Δανεικός στη Λίλεστρομ ο Ενσαλίβα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του Ταμαντανί Ενσαλίβα στη Λίλεστρομ, με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι, οπότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.
Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

sentragoal.gr

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Μπάγεβιτς: "Όταν έχεις πρόεδρο είσαι ομάδα"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε για την πολύ καλή πορεία της Ένωσης χωρίς όμως να αποκαλύπτει του λόγους τη "μεταμόρφωσης". Ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε πως η ΑΕΚ θυμίζει μετά από καιρό την… ΑΕΚ και δήλωσε πως τα επιτέλους η ομάδα έχει πρόεδρο: "όταν έχεις πρόεδρο είσαι ομάδα, όταν δεν έχεις πρόεδρο δεν είσαι τίποτα.

Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sentra 103.3 αποκάλυψε πως οι παίκτες είχαν κουραστεί από την διοικητική αστάθεια και πλέον είναι πιο σοβαροί και αποφασισμένοι.

Για την μάχη των πλέι οφ δήλωσε πως θέλει την μικρότερη δυνατή διαφορά από τον πρώτο και άφησε την συζήτηση για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ για αργότερα όταν τα "αν" θα είναι λιγότερα.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών του αλλά όπως επεσήμανε και στη συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα η απόδοση της ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Πολύς λόγος έχει γίνει φέτος και για την απόδοση του Ισμαέλ Μπλάνκο καθώς ο “Zoro” δεν έχει την έφεση στο σκοράρισμα που είχε τις δύο προηγούμενες χρονιές (1ος σκόρερ του πρωταθλήματος). Ο Ντούσκο υπερασπίστηκε τον παίκτη του δηλώνοντας πως ο Αργεντινός έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, βοηθάει πάρα πολύ στην τακτική ενώ κάνει πολλές δουλείες μέσα στο γήπεδο.

Για την ΑΕΚ του 2ου γύρου και τι άλλαξε προς το καλύτερο: "Τι έχει αλλάξει τώρα δεν νομίζω ότι μπορώ να σας πω ακριβώς. Όχι ότι δεν ξέρω, αλλά δεν χρειάζεται να σας πω. Σίγουρα όταν έχεις πρόεδρο είσαι ομάδα, όταν δεν έχεις πρόεδρο δεν είσαι τίποτα. Μετά από τόσο καιρό, πάλι γυρίσαμε εκεί που κάποτε ήμασταν ΑΕΚ. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να είμαστε στα παλιά. Παίζει ρόλο το διοικητικό κομμάτι, είναι σημαντικό. Και οι παίκτες έχουν βαρεθεί από όσα έχουν περάσει. Τώρα πλέον είναι πιο σοβαροί, πιο αποφασισμένοι για να κάνουν μια προσπάθεια μέχρι το τέλος. Πριν δεν είχαμε τίποτα, τώρα μπορείς να αρχίζεις και να δουλεύεις όπως χρειάζεται, πρέπει τα πράγματα να είναι σωστά και είναι σωστά".

Για την βελτίωση της ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά: "Ανεβαίνουμε, στο δεύτερο γύρο ήμασταν πιο καλοί, πιο σωστοί και αποφασισμένοι. Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε, αλλά χρειάζεται να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω στους παίκτες και μπορούμε να παίζουμε ακόμα πιο μεγάλο ρόλο και να είμαστε στο τέλος ψηλά".

Για το αν ήταν πιο σημαντική η νίκη στην Τούμπα ή στο "Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό: "Δεν μας χρειάζεται αυτή τη σύγκριση. Ξέρουμε για τον κόσμο ποιο ματς είναι πιο σημαντικό. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε τους βαθμούς και να φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Εχουμε κάνει βελτίωση, αλλά χρειάζεται καλύτερα. Με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες τα έδωσαν όλα, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, στο πρώτο ήμασταν χάλια. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι. Μας περιμένουν τα πλέι οφ που θα είναι ακόμα πιο δυνατά από τα προηγούμενα παιχνίδια".

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να έχει τη σταθερότητα και την προσωπικότητα που απαιτείται για τα πλέι οφ εκεί όπου κάθε 3 μέρες θα παίζει ντέρμπι: "Αυτό θέλουμε και αυτό προγραμματίζουμε. Θέλουμε να έχουμε την ετοιμότητα, όλους του παίκτες υγιείς, έτοιμους. Πιστεύω σε αυτούς και μπορούμε να πετύχουμε".

Για την παράδοση του Μπλάνκο στην Τούμπα και για το αν κάποια γήπεδα εμπνέουν κάποιους παίκτες: "Ο Μπλάνκο έχει δείξει και πιο παλιά, και πριν έρθω εγώ στην ΑΕΚ, ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο σκοράρισμα. Φέτος δεν είναι όπως στο προηγούμενα πρωταθλήματα στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι και τα δίνει όλα. Εχει βελτιώσει πολλά πράγματα στην τακτική και αυτό είναι που μου αρέσει. Εχει δείξει στοιχεία που θέλω και αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορεί να βοηθήσει".

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον Μπλάνκο και σε διαφορετικές θέσεις, εκτός περιοχής: "Κάθε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να είναι μόνο σκόρερ. Αν υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει σωστά, γιατί να μην τα κάνει; Εχουμε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε κάθε γήπεδο και με κάθε ευκαιρία, σε κάθε χώρο, μπορούν να κάνουν το καλύτερο".

Για το αν ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν ελληνικό κορμό με τη χρησιμοποίηση των Αραμπατζή, Γκέντσογφλου και Μανωλά: "Οσο έχουμε την ευκαιρία θα το κάνουμε σίγουρα. Εχουμε παίκτες με ποιότητα, που αγαπάνε την ομάδα, θέλουν να προσφέρουν και βλέπουμε ότι είναι έτσι. Θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια".

Για τη βαθμολογία που θα υπάρχει στα πλέι οφ: "Οσο μπορούμε στα ματς που απομένουν, θα βελτιώσουμε την κατάσταση εν όψει των πλέι οφ. Μπορεί να μετρήσει κάθε βαθμός στο τέλος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει και πόσους βαθμούς θα έχουμε στα πλέι οφ. Θέλω να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο".

Για το αν η ΑΕΚ έχει πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει στα πλέι οφ, έχοντας σταθερότητα στην απόδοση: "Η ομάδα ξέρει και μπορεί πολλά. Είχαμε πολλά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα λέμε. Θέλω να είμαστε σοβαροί όπως τελευταία, δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και πιστεύω ότι αν ο καθένας δίνει ό,τι μπορεί δεν πρέπει να έχουμε κανένα πρόβλημα".

Για το ότι στα πλέι οφ θα παίξει με ομάδες απέναντι στις οποίες τα έχει πάει πολύ καλά στην κανονική περίοδο: "Θέλω να κρατήσουμε τη φόρμα που έχουμε όσο μπορούμε και να βελτιωθούμε, γιατί χρειάζεται να είμαστε πιο σωστοί και αποτελεσματικοί. Πιστεύω θα συνεχίσουμε ως το τέλος και θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι στα δύσκολα παιχνίδια".

Για το αν η ΑΕΚ, παίρνοντας τη 2η θέση (σ.σ. πρώτη στα πλέι οφ) θα έχει ελπίδες στα προκριματικά του Champions League: "Δεν θέλω να συζητώ αν θα βγούμε δεύτεροι. Εχει πολλά αν το θέμα. Ας τελειώσουμε πρώτα και τα συζητάμε στο τέλος. Δεν θέλω να τρέχω μπροστά".

Θλάση ο Σάχα

Άσχημα τα νέα για τον Σεμπάστιαν Σάχα, καθώς όπως διαπιστώθηκε έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού του αριστερού μείζονος προσαγωγού.

Ο Αργεντινός πορτιέρο έχει ξεκινήσει ήδη τη θεραπεία και θα επανεκτιμηθεί ως το τέλος της εβδομάδας η κατάστασή του.

Πάντως μοιάζει δύσκολο (όχι απίθανο) να προλάβει να έτοιμος στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο την Κυριακή. Πολλά θα φανούν την Τετάρτη και τις υπόλοιπες μέρες της προετοιμασίας.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!


Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, όπου το προσεχές διάστημα θα έχει συζητήσεις με τον εκπροσώπο του Χαράλαμπου Κοζώνη, Γιώργο Πρασσά, για την είσοδο του τελευταίου στο ΔΣ. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» θα διερευνήσει τις προθέσεις του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία για να βάλει χρήματα στην ΚΑΕ και στο διάστημα της απουσίας του, για περίπου 8-10 μέρες, η Λία Μάντη και ο Δημήτρης Καρβέλας θα έχουν διοικητικά καθήκοντα.

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα προετοιμάζεται η ΑΕΚ για το ματς του Σαββάτου με το Μαρούσι στο άδειο και πάλι λόγω τιμωρίας κλειστό του Ελληνικού για την 22η αγωνιστική. Η πρόκριση στα play-offs κατέστη μάλλον ανέφικτος στόχος μετά την ήττα από τον Άρη, αλλά ο Μηνάς Γκέκος και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν

ΑΕΚΑΡΑ - ΕΝΩΣΙΣ...

Ένωση... η λέξη-κλειδί!
Άλλο ένα ντέρμπι «βάφθηκε» στα κιτρινόμαυρα. Καμία έκπληξη!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 αντί για 1-3 ή 1-4 βάσει των ευκαιριών που «κλώτσησε» η ομάδα στο ντέρμπι της Τούμπας. Χάθηκε η ευκαιρία για μια εμφατική νίκη στην πιο σκληρή έδρα της Σούπερ Λίγκας, αλλά το γκολ του Μπλάνκο έφθανε και περίσσευε τελικά για να «στείλει» τα μηνύματά του σε εχθρούς και φίλους ενόψει των play off...

Η συσπειρωμένη ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί, λοιπόν, καμία από τις ομάδες με τις οποίες θα διεκδικήσει σε λίγο καιρό το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Αυτό έδειξαν μέσα στο τερέν οι αναμετρήσεις της με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, σε α’ και β’ γύρο.

Αν έχει να φοβηθεί κάτι η ΑΕΚ ας ψάξει να το βρει... στην οικογένειά της. Η εσωστρέφια, η Μπαγεβιτσολογία, το κόμπλεξ και η αρνητική αύρα που βγάζει τούτη η ομάδα ακόμη και στις καλές στιγμές της φετινής περιόδου, αποτελούν τον πλέον υπολογίσιμο «αντίπαλό» της για τα play off.

Τι θέλω να πω; Το καλύτερο που 'χει να κάνει ο φίλαθλος της ΑΕΚ είναι να μην περνάει μια νίκη ή μια ήττα από το «κόσκινο» του προπονητή, του Αδαμίδη και του κάθε α-μέτοχου. Πχ. Κέρδισε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ; Ας το χαρεί ο ΑΕΚτζής δίχως να μπει στη διαδικασία να την πει στον άλλο ΑΕΚτζή που δεν γουστάρει να βλέπει τον Μπάγεβιτς. Διότι με αυτόν τον τρόπο «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Σήμερα, λοιπόν, ο φίλαθλος της ΑΕΚ μπορεί να χαρεί για τη νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος.

Καλός, χρυσός, άγιος και εργατικός ο κόουτς του ΠΑΟΚ αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το πρωτάθλημα που έχασε τη σεζόν 2001-2002 με την ΑΕΚ του Τσιάρτα, του Νικολαϊδη, του Καψή, του Κασάπη, του Μπορμπόκη, του μεγάλου Κάρλος Γκαμάρα και των άλλων παιδιών που ξεχείλιζαν από ποιότητα. Την κρίσιμη στιγμή ο Σάντος θα βραχυκυκλώσει, όπως συνέβη πάνω-κάτω και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι αλλαγές του στο β’ ημίχρονο ήταν... βούτυρο στο ψωμί του Μπάγεβιτς!

Παρ' όλα αυτά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη πρόοδο στον β’ γύρο. Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει μαζέψει από την 16η έως και τη 27η αγωνιστική 28 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΕΚ με 27! Παναθηναϊκός και Άρης έχουν από 23 και έπεται ο Ολυμπιακός με 21.

Αμφιβάλει κανείς ότι η ΑΕΚ θα διεκδικούσε σήμερα το πρωτάθλημα αν είχε από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μια διοίκηση που θα ενέπνεε σεβασμό στη Σούπερ Λίγκα και σε όλους όσοι «κινούν τα νήματα» στο παρασκήνιο; «Μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και δεν μας σέβεται κανένας. Είσαι η ΑΕΚ και μας φέρονται οι διαιτητές χειρότερα και από τον Πανθρακικό» έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο σε μια κουβέντα βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, που έβλεπε να του κλέβουν το ψωμί και να τον...κοροϊδεύουν κι από πάνω!

Αμφιβάλει κανείς ότι ακόμη κι αυτή η ΑΕΚ που δεν ξετρελαίνει με το ποδόσφαιρό της (σ.σ αλήθεια ποια ομάδα μας έχει βγάλει... τα μάτια φέτος;;;) θα είχε καλύτερη τύχη αν υπήρχε μια στιβαρή διοίκηση που θα πλήρωνε στην ώρα της και θα την «ένιωθαν στο πετσί τους» οι ποδοσφαιριστές;

Ό,τι έγινε, έγινε. Τουλάχιστον ας παραδειγματιστούν από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος μπας και προλάβουν το «τρένο» του Τσάμπιονς Λιγκ.


sentragoal.gr

"ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ"!

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

O ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ patissia club ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!

Το Patissia club έκλεινε τα 21 του χρόνια. Παλμός υπήρχε, πάθος υπήρχε και περίπου 200 άτομα (φίλους της ΑΕΚ από όλη την Ελλάδα) έκαναν τον «Ουρανό» στην Πεύκη να μοιάζει με την... Σκεπαστή στην Νέα Φιλαδέλφεια. Συνθήματα (και ενόψει Τούμπας...), τραγούδι και πολλά χαμόγελα σε μία βραδιά που μύριζε «ΑΕΚ από τα παλιά». Ο Γενεράκης εκεί, ο Δημητριάδης εκεί, ο Τσιάρτας εκεί και από τους σύγχρονους ο Γεωργέας. Ξεχωριστή βεβαίως η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «τίγρης» για ακόμη μία χρονιά ήταν τον επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ιδιαιτέρως μετά την συνάντηση του τον μόνο μέτοχο που πληρώνει την δεδομένη στιγμή Πέτρο Παππά. Άπαντες του ζήτησαν με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσει την ΑΕΚ και «να σωθούμε...», όπως του έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι μία. Ο Μελισσανίδης ήταν χθες βράδυ πολύ διαφορετικός από κάθε άλλη φορά. Πιο ευδιάθετος και συνέχεια χαμογελαστός. Πέρυσι χαρακτηριστικά και πάλι με 200 οπαδούς να του ζητούν (επίμονα και πάλι) να πάρει την ΑΕΚ, προσπαθούσε να δείχνει συγκρατημένος και ψύχραιμος. Φέτος ήταν πολύ διαφορετικά... Βεβαίως η πορεία θα δείξει τι θα γίνει, αλλά οι οιωνοί δείχνουν καλοί και άφησε αφορμές για πολλές ελπίδες. Ακόμα και η δήλωση που έκανε για τον Γενεράκη έλεγε με τον τρόπο της πολλά. «Στην πρώτη ευκαιρία θα είναι και ο Γενεράκης πάλι στην ΑΕΚ»... υπογράμμισε.

Ο Μελισσανίδης κάθισε δίπλα στον Δημητριάδη, τον οποίο φώναζε συνέχεια «Βασιλάκη μου». Δίπλα στον Δημητριάδη ήταν και ο Γεωργέας. Όταν η ώρα πέρασε (περίπου 01.00), ο αρχηγός της ΑΕΚ αποχώρησε, καθώς το πρωί υπήρχε προπόνηση και το απόγευμα ταξίδι και έπρεπε να ξεκουραστεί. Χαιρέτισε τον Τσιάρτα, τον Δημητριάδη και όλους του τραπεζιού και ήρθε και η ώρα να φτάσει στον Μελισσανίδη. Του είπε «Καλό βράδυ» και ο «τίγρης» του απάντησε χαρακτηριστικά «Παίξτε σαν ΑΕΚ στην Τούμπα την Κυριακή».

Ο Γεωργέας χαμογέλασε και του είπε «Αυτό θα κάνουμε. Αλλά ελάτε και εσείς να βοηθήσετε την ΑΕΚ». Ο Μελισσανίδης χαμογέλασε με νόημα και ο Γεωργέας αποχώρησε εν μέσω αποθέωσης και πολλών φωτογραφιών με φίλους της ΑΕΚ.
Ο «τίγρης» έδειχνε χαλαρός. Μιλούσε σε όλους τους φιλάθλους, φωτογραφήθηκε μαζί τους, έπιασε χαλαρή κουβεντούλα με δημοσιογράφους και περίπου στις 02.30 αποχώρησε για να ακούσει και πάλι το «Τίγρη θεέ πάρε την ΠΑΕ» και να πάρει μαζί του για ακόμη μία φορά την αγάπη των φίλων της ΑΕΚ και την αγωνία τους για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας...

Στο διπλανό τραπέζι από τον Μελισσανίδη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μπάμπης Καραμανλής παρέα με τον Χρήστο Παπαδημητρίου (στο παραδίπλα τραπέζι και ο πρόεδρος της «Ενωσης 1924» και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Κυριάκος Χήνας). Το ταξίδι στις ΗΠΑ για τις συναντήσεις με τον Κοζώνη και τον Πρασσά θα γίνει την Κυριακή και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Καραμανλή που θέλει να δει όσο κανένας άλλος την ΑΕΚ και πάλι... Βασίλισσα.

Ιδιαίτερη παρουσία βεβαίως και της Αντζελας Δημητρίου... Η γνωριμία της γνωστής τραγουδίστριας από παλιά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη (η ΑΕΚ έκανε την φιέστα της για το τελευταίο πρωτάθλημα του '94 στο μαγαζί που τραγουδούσε η Δημητρίου), ήταν αφορμή για να χαμογελούν αμφότεροι πολλές φορές και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ να την ραίνει με λουλούδια ασταμάτητα...

aek365.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. (27/06/2009)

Στενό πρέσινγκ σε «τίγρη»

Δεν πρόλαβε η ΑΕΚ να βρει διοίκηση και επανήλθε στην επικαιρότητα το ιδιοκτησιακό θέμα (άλλωστε, αυτό είναι και το ουσιαστικό). Η συνάντηση του Πέτρου Παππά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη (φωτό) -έστω κι αν ήταν τυχαία και δεν αποτέλεσε προγραμματισμένο ραντεβού για συγκεκριμένο λόγο, όπως παρουσιάστηκε- ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών που αυξάνουν το πρέσινγκ γύρω από τον πρώην μεγαλομέτοχο και την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Εστω κι αν πρόκειται για μακρινό σενάριο, είναι αλήθεια πως πλέον ακούγονται πιο έντονα από ποτέ φωνές και εκφράζονται πεποιθήσεις πως αυτήν τη φορά η επιστροφή μπορεί να μη μείνει απλά σε υψηλές προσδοκίες, αλλά να γίνει πραγματικότητα.

Τα δεδομένα για τον Μελισσανίδη και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην ΑΕΚ δεν άλλαξαν από τη συνάντηση με τον Παππά. Βλέπετε, μολονότι αμφότεροι παραδέχθηκαν πως συνομίλησαν, χαμήλωναν τους τόνους και τόνιζαν πως πρόκειται για μια συνηθισμένη συνάντηση (απ' αυτές που εντείνουν το τελευταίο διάστημα) με αντικείμενο εφοπλιστικές συζητήσεις που δεν είχαν καμία σχέση με την ΠΑΕ. Δεν υπήρξε δηλαδή κάποια συγκεκριμένη συνάντηση με θέμα την ΑΕΚ, αλλά μια κουβέντα στο... πόδι, στο περιθώριο εκδήλωσης. Ο Μελισσανίδης διατηρεί την πάγια θέση του πως αυτήν την περίοδο δεν ασχολείται με όσα συμβαίνουν στο σύλλογο.

Από την άλλη, ο Παππάς αρνιόταν επίμονα να τοποθετηθεί επί του θέματος. Η άποψη που κυριαρχεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ -και αφορά τους δύο βασικούς μετόχους (Παππά, Νοτιά), αλλά και τον Αδαμίδη- είναι πως ο Μελισσανίδης είναι πάντα ευπρόσδεκτος για την ομάδα. Τόσο οι μέτοχοι όσο και η διοίκηση εκτιμούν και θαυμάζουν τον «τίγρη» και είναι ξεκάθαρο πως αν ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ, δεν πρόκειται να του κλείσουν καμία πόρτα. «Η συμμετοχή του στην ΑΕΚ, με οιονδήποτε τρόπο εκείνος επιθυμεί, είναι πάντα καλοδεχούμενη» τονιζόταν χαρακτηριστικά από «κιτρινόμαυρο» αξιωματούχο.


Είναι προφανές, πάντως, πως δεν υπάρχει οικονομική προοπτική για επένδυση 80 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ όπως λέχθηκε. Οι εποχές έχουν αλλάξει και η πρόταση του Μελισσανίδη για 70 εκατ. ευρώ (συν άλλα τόσα απ' τους μετόχους) πριν από δύο καλοκαίρια μοιάζει πια άπιαστο όνειρο. Ωστόσο ο Μελισσανίδης είναι επιχειρηματίας τεράστιου βεληνεκούς, που μπορεί να προσδώσει δυναμική στο σύλλογο και να δώσει νέα οικονομική πνοή (και όχι μόνο) στην ομάδα.

sentragoal.gr

Πλήρης για νίκη με το Κιλκίς .

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ υποδέχεται τον ΓΑΣ χωρίς κόσμο, λόγω της τιμωρίας της έδρας...

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στις 18:00 τον ΓΑΣ Κιλκίς στο κλειστό του Μενιδίου «Μπάμπης Χολίδης» για την 19η αγωνιστική της Α1 και εφόσον επαληθευτούν τα προγνωστικά, θα φτάσουν στη νίκη. Φυσικά θα χρειαστεί η απόλυτη σοβαρότητα, αφού ο αντίπαλος βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στα μείον είναι και η έλλειψη του κόσμου, καθώς ο «Δικέφαλος» θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του και το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» εφόσον παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, λόγω της εμφανής διαφοράς ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο αγωνιστικό μέρος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί πλήρης.
Νέα κλήση σε απολογία

Εν τω μεταξύ σήμερα (19/03), το Σωματείο της ΑΕΚ κλήθηκε για πολλοστή φορά και φέτος σε απολογία από την αθλητικό δικαστή Αδαμαντία Γκογκόλη. Η απολογία θα γίνει την προσεχή Τρίτη (23/03), ενώ αφορά το παιχνίδι πρωταθλήματος στα Χανιά κόντρα στον Κύδωνα. Παράλληλα, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον γνωστό ορθοπεδικό – χειρούργο «κιτρινόμαυρων» αισθημάτων Λάκη Νικολάου, ο οποίος χειρούργησε αφιλοκερδώς και με απόλυτη επιτυχία τον παίκτη της «Ένωσης», Μάκη Κουτσή.

orasports.gr

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΙΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤHΝ ΠΟΛΗ.(28/06/2009)

Με το πανω του συνδεσμου εξω απο το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΤΑΑ ΑΕΚ.

Με την, με αρ. 61/19.3.2010 απόφασή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΑ ΑΕΚ και ανακάλεσε την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για αφαίρεση βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Βόλεϊ Α1 ΟΠΑΠ 2009-2010. 

           Με βάση την τελική βαθμολογία, ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και τα ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΕΚ και ΑΟ Κηφισιάς θα αγωνιστούν σε ένα Πρωτάθλημα δυο γύρων, μεταφέροντας την συνολική βαθμολογία της Κανονικής Περιόδου. Η κλήρωση της σειράς των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 (12.00’), στα γραφεία της ΕΣΑΠ (Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών).

Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση του Πρωταθλήματος αυτού θα υποβιβαστεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία 2010-2011.

«Σύμβολο της ΑΕΚ ο Μανωλάς»




Μπορεί να μην έμεινε πολλά χρόνια στην ΑΕΚ (μόλις 2,5 χρόνια), αλλά κατάλαβε για τα καλά το μεγαλείο της ομάδας και δη ποιοι παίκτες έχουν τιμήσει την φανέλα της. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι στην Ιταλία από το καλοκαίρι του 2008 και αγωνίζεται με την Τζένοα, ωστόσο ο παίκτης που θέλει να μοιάσει είναι Ελληνας και είναι η σημαία της ΑΕΚ... Ο τεράστιος Στέλιος Μανωλάς.


Ο «Πάπας» έδωσε συνέντευξη στο «PIANETAGENOA1893.NET» και ρωτήθηκε από χαρακτηριστικά «Υπάρχει ένας Ελληνας αμυντικός του παρελθόντος που θα ήθελες να μοιάσεις; Ισως ο μεγάλος Αρδίζογλου;» και ο Παπασταθόπουλος απάντησε «Είναι ο Στέλιος Μανωλάς, ένας παίκτης σύμβολο για την ΑΕΚ. Ένα παράδειγμα για τους νεαρούς παίκτες στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος που εμπνέει».

aek365.gr













Συνάντηση Παππά – Μελισσανίδη .

Ο Παππάς εξήγησε στον Μελισσανίδη γιατί στην παρούσα φάση δεν ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία και τοποθέτησε τον Σταύρο Αδαμίδη. Η είδηση πάντως είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έκλεισε την πόρτα της επιστροφή του και τόνισε πως θα μιλήσουν και πάλι τον Μάιο. Μάλιστα ανέλυσε στον Παππά το σχέδιο του για το πως θα γίνει και πάλι η ΑΕΚ μεγάλη.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε τον Παππά πως για να γίνει ανταγωνιστική η «Ένωση» πρέπει να μπουν τουλάχιστον 80εκατ. ευρώ. Μάλιστα αποκάλυψε στον Παππά και τους συνεργάτες του σε περίπτωση που τελικά συμφωνήσουν να συμπράξουν για το καλό της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι δυο άνδρες αναμένεται να τα πουν και πάλι πολύ σύντομα.


orasports.gr

«Να βοηθήσω, όχι να χωρίσω»

Αυτή τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο εκλεκτός του Σταύρου Αδαμίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Ενωση, ο Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος έδειξε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος στην προοπτική επιστροφής του στην Ελλάδα και δη στους «κιτρινόμαυρους» με τους οποίους ανέπτυξε μία εξαιρετική σχέση κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του σ’ αυτούς.

Ο Γκρέταρσον επί της ουσίας έδωσε μ’ αυτές του τις ατάκες την απάντηση σ’ όλα όσα ακούγονται και γράφονται περί του συνδυασμού της άφιξής του με το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της Ενωσης.

Ο Ισλανδός, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Επλεξε το εγκώμιο του Μπάγεβιτς, με τον οποίο δεν συνεργάστηκε ως ποδοσφαιριστής, αλλά είναι πιθανόν να συνεργαστεί ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. «Είναι καταξιωμένος τεχνικός και αυτό δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το δείχνουν όλα όσα έχει πετύχει στις ομάδες που έχει δουλέψει, οι τίτλοι που έχει κατακτήσει μιλούν από μόνοι του» υπογράμμισε ο Γκρέταρσον, ο οποίος εν συνεχεία έσπευσε να υπογραμμίσει πως «όλα όσα ακούγονται γύρω από μένα και τον κύριο Μπάγεβιτς και το αν μπορούμε να συνεργαστούμε, τα μαθαίνω από σας, δεν τα γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν».

Ο Γκρέταρσον, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Εσπευσε να αναφερθεί στη σχέση που είχε με τους απλούς φίλους, αλλά και οργανωμένους οπαδούς της Ενωσης από το 1997 έως το 2000, όποτε και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, προτού μετακομίσει στη βελγική Λόκερεν. «Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω αυτή τη σχέση, ήταν τρία πολύ ωραία χρόνια στην ομάδα, ο κόσμος ήταν πάντα στο πλευρό μας και δεν θα ξεχάσω τις φορές που φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου» συμπλήρωσε ο 38χρονος Ισλανδός, ο οποίος τις προσεχείς μέρες αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα για τελικές συζητήσεις και την επισημοποίηση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου της συνεργασίας του με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
«Υπάρχει ενδιαφέρον, μπορείτε να το πείτε και κάποιου είδους πρόταση από πλευράς ΑΕΚ και δη στελέχους με καλή θέση στην ομάδα από τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φλεβάρη, δεν θυμάμαι ακριβώς, και τις επόμενες μέρες θα έρθω πιθανότατα στην Ελλάδα για να φανούν όλα και να επισημοποιηθούν, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα, τα πράγματα» υπογράμμισε ο Γκρέταρσον και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια πως με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ». Οσο για το πόστο του τεχνικού διευθυντή σε μία ομάδα και το κατά πόσο έτοιμος αισθάνεται ο ίδιος να αναλάβει αυτή τη θέση στην Ενωση, ο Γκρέταρσον ήταν ξεκάθαρος.

«Αν δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου, να είστε σίγουρος πως δεν θα έμπαινα καν σε συζήτηση περί αυτής της προοπτικής» είπε αρχικά ο Γκρέταρσον και πρόσθεσε: «Με βοήθεια και καλή συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές και τους παράγοντες που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτόν το ρόλο είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό». Ο Γκρέταρσον, όμως, έσπευσε να αναφερθεί και στην ΑΕΚ του 2009-10. Εδειξε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος και για το πώς πάει η Ενωση τη φετινή σεζόν στις εντός Ελλάδος υποχρεώσεις της.

«Είναι αλήθεια πως η φετινή σεζόν για την ομάδα είναι δύσκολη για πολλούς λόγους και όχι καθαρά αγωνιστικούς, όμως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο της, διότι υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτή που έχουν διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά» κατέληξε ο άλλοτε διεθνής μεσοαμυντικός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος παρά το γεγονός ότι παραμένει εν ενεργεία, με δεδομένο πως αγωνίζεται στην Μπρέινταμπλικ της πατρίδας του, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη την πορεία των «κιτρινόμαυρων».
«Αριστος επαγγελματίας» 

«Μου έχει πει πως με το τέλος της καριέρας του θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όμως δεν με είχε ενημερώσει ότι έχει επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ, ίσως γι’ αυτό να μου έχει ζητήσει τη συνάντησή μας μέσα στις επόμενες μέρες». Αυτήν τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο πρόεδρος της Μπρέινταμπλικ, ο Κρίστιαν Γιόνσον, που ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε στην επικοινωνία με τον Αρναρ Γκρέταρσον.

Ο Γιόνσον, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Επλεξε το εγκώμιο του πρώην άσου της ΑΕΚ και νυν της ομάδας του και επεσήμανε πως ο Γκρέταρσον συνιστά μεγάλο κεφάλαιο για το ισλανδικό ποδόσφαιρο: «Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας ο Αρναρ και άριστος επαγγελματίας» επεσήμανε το αφεντικό του ισλανδικού συλλόγου και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στην ομάδα μας έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και, παρά την πολύ καλή καριέρα που έκανε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βέλγιο, δεν έδειξε το παραμικρό ύφος μπλαζέ. Ηταν και είναι επαγγελματίας σ’ όλες του τις υποχρεώσεις στην ομάδα».
«Αποφασισμένος ο Αρναρ»
«Από τις αρχές Φεβρουαρίου υπήρχε η πληροφορία περί επαφών του Γκρέταρσον με τον Σταύρο Αδαμίδη». Αυτό είπε στο «Goal» ο συντάκτης του fotbolti.net Μάγκνους Μαρ Εϊνάρσον, ο οποίος έχει καλή σχέση με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και ήταν από τους πρώτους εκπροσώπους Τύπου στην πατρίδα του που ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή περί της επαφής του με την Ενωση.


«Δείχνει αποφασισμένος να αποδεχτεί την προοπτική» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος της ισλανδικής αθλητικής ιστοσελίδας, ο οποίος επεσήμανε: «Ο Αρναρ έχει καλές ''άκρες'' τόσο στο Βέλγιο όσο και στη Σκανδιναβία». Αυτή η τελευταία ατάκα αφορά την ερώτηση περί του ποιων αγορών έχει γνώση ο υποψήφιος νέος τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων».

goalnews

Γκέκος: «Είμαι περήφανος»


Ο 51χρονος τεχνικός μίλησε στο «Goal» για το νέο άθλο της Ενωσης, αλλά σαν πραγματικός «στρατηγός» προτίμησε να αναφερθεί μόνο στους πολεμιστές του. «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Περάσαμε δυο πολύ περίεργες μέρες, που μας έβγαλαν έξω από το ρυθμό μας. Παρ' όλα αυτά, όμως, οι παίκτες δείξανε χαρακτήρα και απέδειξαν ότι έχουν φιλοδοξίες όχι μόνο για να σωθούν, αλλά για να πάνε ακόμα πιο ψηλά την ομάδα. Αυτό ήταν το κέρδος μας από το ματς με τον Πανελλήνιο. Γιατί μέσα από τις νίκες, τις ήττες αλλά και όταν γυρνάς ένα τέτοιο παιχνίδι από τους 15 πόντους, χτίζεις χαρακτήρα».

Η «εκτέλεση» από τον Καλλινικίδη
Καλός κι άγιος ο «καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, αλλά ήταν ένας. Η ΑΕΚ είχε προχθές πολλούς καλούς στρατιώτες. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ακης Καλλινικίδης. Εκανε τα πάντα στο γήπεδο και 21,6 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πήρε το ριμπάουντ, έβαλε το καλάθι, κέρδισε το φάουλ, έβαλε τη βολή και έριξε τη χαριστική βολή (79-77) στον Πανελλήνιο. Ο Καλλινικίδης περιέγραψε στο «Goal» τη φάση που έκρινε το ματς. «Ο Νικολαΐδης πήγε για το σουτ. Επεσαν δυο παίκτες πάνω του. Αστόχησε, αλλά πήρα το ριμπάουντ, έβαλα το καλάθι και κέρδισα και φάουλ. Απέμενε να βάλω τη βολή. Στο μυαλό μου ήρθε η φάση με την Καβάλα, όπου είχα χάσει μια κρίσιμη βολή. Δεν φοβήθηκα. Ηξερα ότι έπρεπε να είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Και ήμουν».
Δορκοφίκης: «Κάτι χρωστούσα»

Ο Περικλής Δορκοφίκης δεν ήταν απλά ένας από τους καλούς στρατιώτες της ΑΕΚ προχθές. Ηταν ο πιο θανατηφόρος στρατιώτης της (20 π. με 5/6 τρίπ., 8 ριμπ., 3 ασ., 1 κόψ.). Το κρεσέντο αυτό του έδωσε τον τίτλο του MVP (πήρε 74 ψήφους έναντι 41 του Λάζαρου Παπαδόπουλου) της αγωνιστικής. Ο Δορκοφίκης επεσήμανε ότι ήθελε όσο τίποτα αυτή την εμφάνιση.

«Τη χρωστούσα στον εαυτό μου και στην ΑΕΚ. Ο τραυματισμός μου με έφερε πολύ πίσω, αλλά τώρα πια τον έχω ξεπεράσει πλήρως. Ηθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου, να της δώσω αυτή την ώθηση να πετύχει μια μεγάλη νίκη επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου».
· Την Κυριακή αναμένεται να πετάξει για το Σικάγο ο Μπάμπης Καραμανλής, προκειμένου να έχει τετ α τετ με τους Γιώργο Πρασσά και Μπομπ Κοζώνη.

sentragoal.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πρόταση για 14 ομάδες .

Η ΑΕΚ επανέφερε την πρόταση της να αυξηθούν οι ομάδες της Α1.

Η ΑΕΚ επαναφέρει την πρόταση για αύξηση των ομάδων στην Α1 Ανδρών από 12 σε 14. Την ίδια πρόταση είχε καταθέσει η Ένωση και πριν από δύο μήνες στην ΕΣΑΠ και δεν έχει σχέση με την εξέλιξη που θα έχουν οι δικαστικές υποθέσεις που αφορούν χρέη παικτών και προπονητών. «Όταν είχαμε κάνει την πρόταση για αύξηση των ομάδων, βρισκόμασταν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στην ΕΣΑΠ υπήρχε θετική ανταπόκριση απ' όλες τις ομάδες. Θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των αθλητών αλλά και των ομάδων, ενώ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην Α1. Θα θέσουμε εκ νέου την πρότασή μας στην ΕΣΑΠ» δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Νίκος Ντεβεντούδης. 


aek365.gr

Πρόταση παραμονής στον Νέμεθ!

Κίνηση αναστροφής του κλίματος από τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ λίγες μόλις ώρες μετά τη σωρεία αντιδράσεων που έφερε στις τάξεις των οπαδών η επιλογή του Γκρέταρσον για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, τόσο λόγω της απειρίας του όσο και επειδή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κάλεσε στο γραφείο του τον Κρίστιαν Νέμεθ προκειμένου να του προτείνει την παραμονή του στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι οπότε και λήγει δανεισμός του.

Μια κίνηση που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων και φυσικά θα λειτουργήσει παραπλανητικά στο σχέδιο συντήρησης... Κιντή που τίθεται σε εφαρμογή και έχει βασικό στόχο την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από το σύλλογο.

Ο Ούγγρος επιθετικός, λοιπόν, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Δημητριάδη, πήγε μετά την προπόνηση στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Αδαμίδη να θέλει να δει τις προθέσεις του για το μέλλον του στην ομάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας φέρεται να είπε στον Νέμεθ ότι τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής θέλουν να παραμείνει και αν αυτό τον βρίσκει σύμφωνο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ.

Μάλιστα, ο Αδαμίδης φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «σε θεωρούμε σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Πρέπει να ξέρεις ότι η ομάδα θα αλλάξει την επόμενη σεζόν προπονητικές εγκαταστάσεις, θα προπονείστε σε καλύτερο επίπεδο. Τα πράγματα θα είναι πιο καλά και στα οικονομικά. Δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές».

Ο Ουγγρος άκουσε με προσοχή όσα του είπε ο πρόεδρος και φαίνεται πως δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να αγωνιστεί για άλλο ένα χρόνο στην ομάδα.

sentragoal.gr

«Σας θέλω κοντά στην ΑΕΚ»

Τι είπε ο Σταύρος Αδαμίδης στους παλαίμαχους της Ενωσης και τι δεσμεύθηκαν οι δύο πλευρές.

Την πρώτη τους γνωριμία με τον Σταύρο Αδαμίδη είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων της ΑΕΚ (Συμιγδαλάς, Καραφέσκος, Σεραφείδης, Αντωνόπουλος και Καραγκιοζόπουλος), μιλώντας για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος.

Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από αυτά που άκουσαν και δεσμεύθηκαν. Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι θέλει δίπλα στην ομάδα τους παλαίμαχους («σας θέλω κοντά στην ΑΕΚ» είπε χαρακτηριστικά), καθώς αυτοί είναι η ζωντανή ιστορία της Ένωσης και μόνο όφελος θα μπορούσαν να έχουν όλοι από κάτι τέτοιο, ενώ μάλιστα τους ζήτησε να υπάρχει εκπρόσωπος τους στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου θα θέσει θέματα προς συζήτηση.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και την πορεία των έργων, όπου  όλοι κατέληξαν ότι η ομάδα θα πρέπει να φύγει άμεσα από τους Θρακομακεδόνες, για ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο, όπως είναι αυτό των Σπάτων, που δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα. Με το κλείσιμο της συνάντησης ανανεώθηκε το ραντεβού τους, λέγοντας μάλιστα πως από εδώ και στο εξής αυτές οι επαφές θα είναι πιο συχνές.

Από την πλευρά τους οι αντιπρόσωποι των παλαίμαχων, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν από την πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν από τον Σταύρο Αδαμίδη, ενώ έκριναν θετικά την στάση του να τους καλέσει τόσο γρήγορα. Μάλιστα, έλεγαν χαρακτηριστικά πως ο 36χρονος δικηγόρος μπήκε στην ΑΕΚ και έχει πρόθεση να βοηθήσει με κάθε μέσο και τρόπο που μπορεί.

Όσο για το θέμα ανάληψης πόστου στην ΠΑΕ, η κουβέντα δεν έφτασε εκεί και περιορίστηκε στα τυπικά της πρώτης επαφής, κάτι που όμως δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο επόμενο ραντεβού. Όπως επίσης δεν τέθηκε και γηπεδικό θέμα, παρά το γεγονός ότι οι παλαίμαχοι, στην πλειονότητά τους, τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

aek365.gr

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ!!!

Με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επιβλήθηκε με 79-77 του Πανελληνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ελληνικού. Οι «ολυμπιονίκες» είχαν προηγηθεί με 15 πόντους στην τέταρτη περίοδο, αλλά η «Ένωση» με 13 συνεχείς πόντους του Δορκοφίκη και γκολ-φάουλ του Καλλινικίδη πήρε τη νίκη, που της δίνει ελπίδες για είσοδο στην οκτάδα. Κορυφαίος με 23 πόντους, αλλά και μοιραίος καθώς αστόχησε στο τέλος, ο Χαραλαμπίδης για τον Πανελλήνιο.

Ο αγώνας…

Ο Πανελλήνιος μπήκε πιο «ζεστός» στο… παγωμένο λόγω της απουσίας φιλάθλων κλειστό του Ελληνικού. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πέτυχαν τους δέκα πρώτους πόντους του αγώνα (0-10) και κράτησαν χωρίς πόντο την ΑΕΚ για κάτι παραπάνω από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου η «Ένωση» αντεπιτέθηκε κι έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι, με πολλά τρίποντα. Με ένα 8-0 οι γηπεδούχοι αρχικά πλησίασαν στο καλάθι, ενώ με τη λήξη του δεκαλέπτου ισοφάρισαν 15-15.

Με αιχμές τους Σμιθ και Βουγιούκα, αλλά έχοντας και αρκετές ακόμη επιλογές στην επίθεση, οι «ολυμπιονίκες» ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (15-20, 24-31). Η ΑΕΚ βρήκε και πάλι τις απαντήσεις, «χτυπώντας» με τους περιφερειακούς της, Γκριν, Μελς και Μαζέικα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου για πρώτη φορά, 35-33, προτού ο Χαραλαμπίδης στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία, 35-35.

Ο Πανελλήνιος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο τρίτο δεκάλεπτο. Έχοντας αφετηρία την εξαιρετική του άμυνα και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Μπλάκνεϊ, Σμιθ, Χαραλαμπίδης και Βουγιούκας έβρισκαν εύκολα το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους». Η διαφορά έφτασε ως και το +15 (42-57, 46-61), προτού ο Μάκης Νικολαΐδης με συνεχή τρίποντα ρίξει τη διαφορά στο -10 (53-63) με τη λήξη της περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την ΑΕΚ στο μηδέν για τριάμισι λεπτά στην τελευταία περίοδο επαναφέροντας τη διαφορά στο +15 (53-68), αλλά ο Περικλής Δορκοφίκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός της «Ένωσης» πέτυχε 13 συνεχείς πόντους και έφερε την ομάδα του σε απόσταση τριών πόντων (69-72) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Παπαμακάριος έδωσε αέρα πέντε πόντων στον Πανελλήνιο (69-74), αλλά ο Μαζέικα με δύο βολές κι ένα τρίποντο ισοφάρισε ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Πανελλήνιος ανάσανε από ένα τρίποντο του Σμιθ (74-77), αλλά ο Νικολαΐδης ξαναέφερε την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής (76-77).

Ο Όστοϊτς υπέπεσε σε βήματα και στην επόμενη επίθεση ο Νικολαΐδης δέχτηκε «στοπ», αλλά ο Καλλινικίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε και κέρδισε φάουλ και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους 21’’ πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση ο Πανελλήνιος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Χαραλαμπίδη από τη γωνία δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή όχι απλώς εξασφάλισε τη σωτηρία της, αλλά πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και την είσοδο στην οκτάδα των play-offs. Αντίθετα, ο Πανελλήνιος αποδείχτηκε ιδανικός αυτόχειρας κι έχασε έδαφος στο κυνήγι του τρίτου Αμαρουσίου, ενώ πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα του Κολοσσού Ρόδου στην πλάτη του.

Δεκάλεπτα: 15-15, 35-35, 53-63, 79-77.

ΑΕΚ (Γκέκος): Γκριν 12, Νικολαΐδης 11, Μαζέικα 12, Μακ 3, Παπαντωνίου, Μελς 10, Δορκοφίκης 20, Καλλινικίδης 7, Φράνσις 4.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 6, Χαραλαμπίδης 23, Καλαϊτζής 3, Όουενς 4, Σμιθ 14, Όστοϊτς 3, Μπλάκνεϊ 13, Κολώκας, Βουγιούκας 11.

Διαιτητές: Σχινάς, Φούφης, Ξενικάκης.

Αναβολή και αγωνία…

Δεν εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση για την επιστροφή βαθμών στην «ΑΕΚ της Καρδιάς» και η αγωνία μεγαλώνει - Καλαμαριά και Κηφισιά κατέθεσαν εναντίον της.

Στην ΑΕΚ είχαν μεγάλη αγωνία σήμερα για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ αναφορικά με την επιστροφή των βαθμών της, στο πλαίσιο της τιμωρίας της για το χρέος προς παλαιότερους αθλητές. Ωστόσο, σήμερα δόθηκε αναβολή με αποτέλεσμα η Επιτροπή του Πρωταθλήματος να μην μπορεί να ορίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή των πλέι άουτ, αφού δεν γνωρίζει αν μπορεί η ΑΕΚ να συμμετάσχει σε αυτά!

Ωστόσο, υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις σήμερα... Καλαμαριά και Κηφισιά κατέθεσαν υπομνήματα μια και έχουν έννομο συμφέρον από την υπόθεση και αιτήθηκαν να μην επιστραφούν οι βαθμοί στην ΑΕΚ. Μόνο έτσι άλλωστε θα έμεναν στην Α1...

«Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ, με αφορμή την εκκρεμότητα που υπάρχει στο ΑΣΕΑΔ, με τις προσφυγές των ΤΑΑ ΑΕΚ και Ολυμπιακός, διευκρινίζει ότι η φάση των Play Offs και Play Outs δεν θα ξεκινήσει σε διάστημα μικρότερο των τριών ημερών από την έκδοση των αντίστοιχων σχετικών αποφάσεων, όπως προβλέπει και το άρθρο 8.1.6 της Ειδικής Προκήρυξης 2009-2010» ανέφερε χαρακτηριστικά η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

Πλέον, στην ΑΕΚ αυτό που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν... Η αγωνία μεγαλώνει για το αν μπορέσει τελικά η «ΑΕΚ της Καρδιάς» να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α1 μέσω των πλέι άουτ. Για αυτό και είναι εξαιρετικά μεγάλη η ανάγκη ο κόσμος της ΑΕΚ να συμβάλει στην επιβίωση του τμήματος, για να ζήσει η «ΑΕΚ της Καρδιάς»... Ο λογαριασμός για όποιον μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια είναι ο εξής: 353-002101-100324 (Alpha Bank).

aek365.gr

Τροχαίο ο Φράνσις!

Όπως είναι λογικό ο Φράνσις είναι σοκαρισμένος από το γεγονός παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της τροχαίας δεν φέρει ευθύνη για το δυστύχημα.
Στο πλευρό του Αμερικάνος άσου βρίσκονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ...

orasports.gr

Επιστρέφει ο Γκρέταρσον!

Ένας παλιός γνώριμος αναμένεται στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Άρναρ Γκρέταρσον θα βρεθεί στην χώρα μας για να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας και τον πρόεδρο, Σταύρο Αδαμίδη για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισλανδός, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της Ένωσης στο παρελθον, είναι επιλογή του νέου προέδρου της ΠΑΕ. Ο Γκρέταρσον δεν έχει δουλεψει και στο παρελθόν σε ανάλογο πόστο. Θα έχει συζητήσεις με τον κ.Αδαμίδη από τις οποίες θα κριθεί εάν θα υπάρξει οριστική συμφωνία.

sportfm.gr

Συνάντηση με παλαίμαχους .

Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα στην ΑΕΚ και ο Σταύρος Αδαμίδης πέφτει με τη μία στα βαθιά. Συναντήσεις επί συναντήσεων με στόχο την αναδιοργάνωση του συλλόγου. Σήμερα με τους παλαίμαχους...

Ο νέος πρόεδρος και οι συνεργάτες του έκλεισαν την Τρίτη 12 ώρες στην ΠΑΕ και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Μεσογαίας ΑΕ για το προπονητικό, αλλά και με το εμπορικό τμήμα. Οι επαφές θα συνεχιστούν και την Τετάρτη το μεσημέρι όταν και θα υπάρξει συνάντηση με τον σύνδεσμο παλαιμάχων της ΑΕΚ για επαφή με την ιστορία.

Ο Σταύρος Αδαμίδης στις πρώτες του δηλώσεις είχε κάνει λόγο για ριζοσπαστικές αλλαγές μέσα στην ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της Ένωσης έπιασε από νωρίς δουλειά, αφού έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στις 8.30 το πρωί και δε του άρεσε καθόλου το θέαμα που αντίκρισε όταν είδε τους πρώτους υπαλλήλους να φτάνουν μία ώρα μετά!

Ο ίδιος μιλώντας στους υπαλλήλους τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί άλλη φορά να δει αυτό το θέαμα, και ότι η ΑΕΚ δεν είναι δημόσιο.

gazzetta.gr

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Νύχτα μαγική, ονειρεμένη…

  Συμπληρώθηκαν σήμερα 33 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ του Μπάρλου έγραψε ιστορία στο συγκλονιστικό ματς με την ΚΠΡ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις 2 Μαρτίου του '77 η ΑΕΚ είχε χάσει με 3-0 στην Αγγλία από την ΚΠΡ για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δύο εβδομάδες μετά ήταν η ώρα για τον επαναληπτικό... Λίγοι ήλπιζαν ότι θα γυρίσει «τούμπα» το ματς. Μέσα στους λίγους ήταν και τα παλικάρια του Φράντισεκ Φάντροκ. Στις 16 Μαρτίου η Νέα Φιλαδέλφεια «κόχλαζε», όπως κάθε φορά ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Η ΚΠΡ έμπαινε στο γήπεδο με τον τίτλο του φαβορί, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλη γνώμη. Η ΑΕΚ πίεζε από το ξεκίνημα του ματς για το γκολ. Στο 11' το 1-0 από τον Μαύρο. Ότι καλύτερο... Το δεύτερο που θα άλλαζε τα δεδομένα άργησε αρκετά. Στο 65' ο Θε(ω)μας βάζει «φωτιά» στο ματς και στο 81' ο Μίμης Παπαϊωάννου φέρνει στα ίσια το παιχνίδι για να δείξει για ακόμη μία φορά το μεγαλείο της Ενωσης.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε... Τρία λεπτά πριν τη λήξη της, ο Φράντισεκ Φάντροκ ζητάει την αλλαγή του τερματοφύλακα (αφού μίλησε και με τον Ανδρέα Σταματιάδη) Λάκη Στεργιούδα, με τον αναπληρωματικό Νίκο Χρηστίδη. Απαντες... πάγωσαν. Ο Χρηστίδης ήταν καλύτερος στα πέναλτι και το απέδειξε στην σχετική διαδικασία. Δύο φορές είπε «όχι» στους Αγγλους και η ΑΕΚ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της, γράφοντας «χρυσή» σελίδα παίρνοντας μία απίστευτη πρόκριση.

Ο Φάντροκ πίστευε στην πρόκριση και ήθελε να το μεταφέρει αυτό και στους παίκτες του με... τρόπο. Την εβδομάδα πριν τον επαναληπτικό οι παίκτες σε καθημερινή βάση εκτελούσαν πέναλτι μετά την προπόνηση. Έτσι κατάλαβαν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν το σκορ και να προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, ο Τσέχος τεχνικός είχε πει στον Στεργιούδα και στον Χρηστίδη ότι αν φτάσει το ματς στα πέναλτι θα γίνει αυτή η αλλαγή. Όλα έγιναν βάσει του πλάνου του. Και δικαιώθηκε...

Στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε στηθεί το πάρτι για την μεγαλειώδη και πανηγυρική πρόκριση που έμεινε στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Λουκάς Μπάρλος από τα επίσημα του γηπέδου καμάρωνε τα παλικάρια του στο γήπεδο και το πανηγύρι των οπαδών. Η ιστορία είχε γράψει και χιλιάδες Ενωσίτες γιόρταζαν σε Νέα Φιλαδέλφεια, Ομόνοια και όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη... Η μεγάλη εντός και εκτός συνόρων ΑΕΚ ήταν (και πάλι) εδώ. Ηρωες της οι: Στεργιούδας (117' Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115' Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος. Προπονητής: Φάντροκ. Πρόεδρος: Μπάρλος.

aek365.gr

Η ομορφότερη και η μαγική πενταετία.

Περίπου 1500 άτομα έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία μας για την ομορφότερη φανέλα στην ιστορία της ΑΕΚ και το αποτέλεσμα για το ποια είναι η κορυφαία ήταν ξεκάθαρο. Η... εμφάνιση της περιόδου 1996-97 είναι η καλύτερη που έχει φορέσει ποτέ η Ένωση. Με 350 παρά μία ψήφους πήρε άνετα την πρώτη θέση με τον κόσμο της Ένωσης να δείχνει με τα μηνύματα του πόσο αγάπησε αυτή τη φανέλα αλλά και πόσο θέλει να την ξαναδεί στους αγωνιστικούς χώρους.

Η φανέλα της «Kappa» με τον τεράστιο δικέφαλο αετό και το «ΑΕΚ» στο αριστερό μανίκι είναι αυτή που επέλεξαν οι περισσότεροι. Εκείνη την περίοδο (96-97) η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας στα πέναλτι του Παναθηναϊκού. Πριν είχε έρθει η μεγαλειώδης πρόκριση επί του Ολυμπιακού με δύο νίκες. Στη δεύτερη θέση η εμφάνιση της περιόδου 97-98 και τρίτη του 94-95 με την οποία η ΑΕΚ είχε κάνει τις πολύ καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Το εντυπωσιακό είναι πως οι πρώτες πέντε θέσεις στην ψηφοφορία ανήκουν στις εμφανίσεις από το 1993 έως το 1998. Μια πενταετία με τις πέντε ομορφότερες φανέλες στην ιστορία της ΑΕΚ. Ακολουθεί η εμφάνιση με τις ρίγες που φόρεσε η Ένωση από το 2002 έως το 2004 ενώ για να βρούμε την έβδομη θέση θα πρέπει να ταξιδέψουμε στο 1971. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι πως οι φανέλες τις τελευταίας πενταετίας πήραν συνολικά μόλις έντεκα ψήφους. Αυτό σίγουρα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στη διοίκηση της Ένωσης και στο εμπορικό τμήμα για το πόσο επιτυχημένες ήταν οι επιλογές των τελευταίων ετών.

aek365.gr

Σε καλό δρόμο ο Γκερέιρο .

Στόχος να είναι έτοιμος στα πλέι οφ ο Πολωνός.

 Ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθεί εδώ και μερικές εβδομάδες ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Πολωνός ο οποίος είχε προσβληθεί από ιό της ομάδας ιών της λοιμώδους μονοπυρήνωσης και από τις 8 Φεβρουαρίου απέχει από το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, είναι σε καλό δρόμο να επιστρέψει δυνατός. Οι φόβοι που υπήρχαν αρχικά ξεπεράστηκαν σχεδόν αμέσως.

Ο Γκερέιρο ακολουθεί μία σειρά εξετάσεων οι οποίες συνεχώς δείχνουν καλύτερα αποτελέσματα. Αποτέλεσμα έχει να αυξάνει καθημερινά τους ρυθμούς της προπόνησης (στην προπόνηση της Δευτέρας έτρεξε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και έπειτα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα) και όλα δείχνουν ότι στα πλέι οφ θα είναι έτοιμος από πλευράς υγείας να τεθεί στη διάθεση του Μπάγεβιτς. Από εκεί και πέρα βέβαια θα είναι στο χέρι του προπονητή κατά πόσο θα τον χρησιμοποιήσει, όμως τούτο τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει λίγη σημασία.

Η ουσία είναι ότι ο Γκερέιρο ξεπερνά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα επιστρέψει εκ νέου δυνατός στην ενεργό δράση και μάλιστα σύντομα.

Θα ζητήσει αναβολή.

Σιγά που θα κλείσει έτσι εύκολα η “βεντέτα” που άνοιξε προ πολλού μεταξύ ΚΑΕ ΑΕΚ και Παντελή Δέδε. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τίς δύο πλευρές για να παραστούν στη συζήτηση της καταγγελίας του “Συνηγόρου του Πολίτη” (σ.σ. με δικηγόρο τον κ. Δέδε), που θα γίνει αύριο. Η ΑΕΚ θα ζητήσει, όμως, αναβολή.


Η παρέμβαση αφορά στις διευκολύνσεις που έχει παράσχει προς την ΚΑΕ ο (ανενεργός) μεγαλομέτοχος και πρώην πρόεδρος Γιάννης Φιλίππου. Ο κ. Δέδες ενίσταται και για τις οφειλές προς τους Πέρκοβιτς-Κόμματο, για τους οποίους η ΚΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι ήδη πληρώνει έπειτα από διακανονισμό. Ο νομικός και πληρεξούσιος του μεγαλομετόχου, ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος, παραδέχθηκε καταρχήν, ότι: “Θα ζητήσουμε αναβολή της υπόθεσης, καθώς θα πρέπει να προσκομίσουμε κάποια οικονομικά στοιχεία.

Υπενθυμίζω, ότι ο κύριος Φιλίππου έχει ήδη πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ. Υπενθυμίζω επίσης, ότι η ΑΕΚ είναι η πλέον συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις σε σχέση με άλλες μεγάλες ΚΑΕ”.

aek365.gr

Παραμένει ο Θανόπουλος .

Παραμένει και έχει ενεργό ρόλο στην ΑΕΚ ο Νίκος Θανόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ είναι κανονικά στο νέο Δ.Σ., θα είναι η «φωνή» του Νίκου Νοτιά στις συνελεύσεις και γενικότερα, ενώ διατηρεί και το αξίωμά του ως πρόεδρος της Empire Α.Ε.. Ο Θανόπουλος διατηρεί τη συγκεκριμένη θέση ωσότου βρεθεί λύση με την οικονομική εκκρεμότητα που υπάρχει με την Puma.

aek365.gr

Δέσμευση Νοτιά για Σπάτα.

Καθυστέρησε πολύ. Ετεινε να γίνει το σύγχρονο... γεφύρι της Αρτας για την ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως πλέον το θέμα μπήκε στην τελική ευθεία του. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκε το πλαίσιο της προσυμφωνίας ανάμεσα σε Νοτιά, Παππά και Αδαμίδη, που θα τεθεί προς έγκριση τις προσεχείς εβδομάδες.

Το πιο σπουδαίο, πάντως, αφορά τη δέσμευση που ανέλαβε ο Νοτιάς ενώπιον των μετόχων πως θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε η ομάδα να μπει στο νέο της «σπίτι» ως τις 31 Ιουλίου. Ητοι, αμέσως μετά την επιστροφή από την καλοκαιρινή προετοιμασία, λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. Κάλιο αργά παρά ποτέ.


Βέβαια, όλα αυτά υπό την αίρεση της έγκρισης από την έκτακτη γενική συνέλευση της σχετικής σύμβασης που θα καταρτιστεί για την τελική συμφωνία. Πηγές της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας εκφράζονταν αρκετά αισιόδοξες πως αυτήν τη φορά δεν θα υπάρξει πρόβλημα και μία υπόθεση που ήδη μετρά 15 μήνες σε εκκρεμότητα θα λήξει. Αλλωστε, η σχετική συμφωνία που γνωστοποιήθηκε χθες φέρει την έγκριση των δύο σημαντικότερων μετόχων (Νοτιά και Παππά), αλλά και της νέας διοίκησης που ανέλαβε τα ηνία του σωματείου.
«Ντρίμπλα» στο μίσθωμα
Για να ξεπεραστεί ο τελευταίος σκόπελος στη συμφωνία, απαιτήθηκε μία σπουδαία ντρίμπλα (επιπέδου... Σκόκο) προκειμένου να αποφύγουν το αδιέξοδο. Από τη στιγμή που ο Νοτιάς ήταν αδιαπραγμάτευτος στο τίμημα που ζητούσε για την κατασκευή τριών γηπέδων και κτιριακών εγκαταστάσεων (που θα στεγάσουν γραφεία και -βέβαια- αποδυτήρια), η λύση βρέθηκε με την... αφαίρεση ενός γηπέδου. Συγκεκριμένα, η τελική συμφωνία που ανακοινώθηκε προβλέπει ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 600.000 ευρώ για τα δύο γήπεδα. Μετά την κατασκευή και του τρίτου γηπέδου και των κερκίδων σε αυτό, το ετήσιο μίσθωμα θα διαμορφωθεί σε 720.000 ευρώ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για αρκετά υψηλό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ, σχεδόν διπλάσια απ' όσα πληρώνει σήμερα. Αυτήν την περίοδο η ΑΕΚ καταβάλλει 240.000 ευρώ το χρόνο για τη χρήση των εγκαταστάσεων στους Θρακομακεδόνες και 100.000 για τα γραφεία στη Γράμμου. Με τη νέα συμφωνία, από το καλοκαίρι θα κληθεί να πληρώνει σχεδόν τα διπλάσια, αλλά τουλάχιστον θα έχει εγκαταστάσεις επιπέδου και γραφεία μοντέρνα και με όλες τις ανέσεις.

Ο Νοτιάς έχει πειστεί να επιταχύνει τις διαδικασίες και το διάστημα που μεσολαβεί ως την έκτακτη ΓΣ να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής στα Σπάτα. Μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας ο Χιώτης εφοπλιστής αναλώθηκε σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο του έργου Βασίλη Σίμο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Η «Μεσογαία ΑΕ» θα εκταμιεύσει την τελευταία δόση του δανείου, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες και άπαντες ελπίζουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο πρόβλημα κατά τη ΓΣ.

Πέντε γκολ για το μπλόκο  της Καλογρέζας
Εκδήλωση μνήμης ήταν αυτή που έγινε χθες στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, με τους παλαίμαχους άσους της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ να παίζουν για να τιμηθεί η 66η επέτειος από το μπλόκο της Καλογρέζας. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας, Γιάννης Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στο πανηγυρικό της ημέρας, ενώ οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπράτιμος και Ρεγγίνα Ουσταμπασίδου έδωσαν τα αναμνηστικά μετάλλια στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Και οι περίπου 400 θεατές απόλαυσαν θέαμα αξιώσεων, που συνοδεύτηκε από πέντε γκολ, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 3-2. Για τους νικητές, που είχαν δοκάρι με τον Μανωλά και κορυφαίο τον Τσιάρτα, σκόραραν οι Καλεντέρογλου, Παπακοστούλης και Χρόνης (αυτογκόλ), ενώ για τους γηπεδούχους οι Σταυρόπουλος και Τσικριτέας.


"Goal"news.

Ιδού η νέα διοίκηση.

Υστερα από μακρύ διάστημα ακυβερνησίας, με την ΑΕΚ να βάλεται από παντού και να ταλαιπωρείται από πάρα πολλά προβλήματα, τουλάχιστον από χθες μπορεί να είναι ήσυχη πως θα έχει διοίκηση. Πρόκειται για ένα ευέλικτο 9μελές διοικητικό σχήμα (το προηγούμενο ήταν 15μελές), το χαρακτηριστικό του οποίου είναι πως σε μεγάλο βαθμό αποτελεί επιλογή του νέου προέδρου Σταύρου Αδαμίδη.Βλέπετε, τόσο ο Β' αντιπρόεδρος Χάρης Κοσμάτος όσο και τα δύο από τα έξι μέλη Κώστας Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής αποτελούν προσωπικές επιλογές του και χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Συγκεκριμένα, το 9μελές ΔΣ απαρτίζεται από τους Αδαμίδη Σταύρο (πρόεδρος), Νοτιά Νικόλαο (Α' αντιπρόεδρος), Κοσμάτο Θεοχάρη (Β' αντιπρόεδρος) και μέλη τους Καπετανάκη Κωνσταντίνο, Καψή Δημήτρη, Θανόπουλο Νικόλα, Κουδούνα Κωνσταντίνο, Χατζηχρήστο Δημήτριο και Κυριάκο Χήνα.
- Χάρης Κοσμάτος: Πρόκειται για παιδικό φίλο του Σταύρου Αδαμίδη. Ο 38χρονος Χάρης Κοσμάτος είναι senior manager εταιρεικής ανάπτυξης στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία Τσάκος Energy Navigation, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Μέγαρο «Μακεδονία» επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ο Κοσμάτος είναι νιόπαντρος και σύντομα περιμένει το πρώτο του παιδί.

- Δημήτρης Καψής: Είναι ο δικηγόρος του Σταύρου Αδαμίδη. Ο 42χρονος Καψής ειδικεύεται σε ναυτιλιακά θέματα, στην εισαγωγή ξένων εταιρειών στον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη και έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα χρηματοδότησης, φορολογίας, ασφάλειας και ανταγωνισμού ως εν Ελλάδι συνεργάτης της πολυεθνικής νομικής εταιρείας Ince & Co.

Κώστας Καπετανάκης: Στενός φίλος του Σταύρου Αδαμίδη ο 38χρονος και πατέρας δύο αγοριών. Ο Κώστας Καπετανάκης έχει κάνει νομικές σπουδές και παρουσιάζεται ως μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας Quantum Shipping Ltd. και του ομίλου εταιρειών Quantum Group of Companies με γραφεία στον Πειραιά. Οι εν λόγω εταιρείες ασχολούνται με τα ναυτιλιακά, με τη Quantum Shipping Ltd. να έχει δύο φορτηγά πλοία, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας παρέχοντας τεχνικές υπηρεσίες.

Κώστας Κουδούνας: Ο 43χρονος επιχειρηματίας δεν αποτελεί νέο πρόσωπο για την ΑΕΚ, καθώς ήταν ένα από τα μέλη του Supporters Club. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Ιωνίας και ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας Αsepta, που αποτελεί βασικό χορηγό στα τμήματα ακαδημιών της ΑΕΚ, αποφάσισε πλέον να δραστηριοποιηθεί ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά της ομάδας.

Τις υπογραφές ο ΑδαμίδηςΟ Σταύρος Αδαμίδης πέρα από χρέη προέδρου θα εκτελεί και χρέη διευθύνοντος συμβούλου, που από παράληψη δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί χθες έντονη φημολογία πως δεν θα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία όπως λεγόταν θα διατηρούσε ο Νίκος Θανόπουλος, κάτι που επί της ουσίας θα δημιουργούσε ένα δίπολο εξουσίας. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίστηκε κατηγορηματικά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή ο μοναδικός που θα έχει δικαίωμα υπογραφής, θα είναι ο Σταύρος Αδαμίδης, ενώ ο Θανόπουλος παραμένει στην ΠΑΕ ως μέτοχος (όπως είχε αποκαλύψει το «Goal») και ως μέλος του συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κουβέντας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ ο Δημήτρης Καψής είπε: «Πρέπει να συνεδριάζουμε τακτικά και να έχουμε επικοινωνία», για να παρέμβει εκείνη τη στιγμή ο Νίκος Νοτιάς σημειώνοντας: «Είναι αναγκαίο να γίνεται αυτό. Η μη αξιοποίηση του ΔΣ και η έλλειψη συχνών συνεδριάσεων ήταν ένα από τα προβλήματα της προηγούμενης διοίκησης». Η παρατήρηση αυτή είναι ιδιαίτερα σωστή και εύκολα εφαρμόσιμη, καθώς από τα 9 μέλη του συμβουλίου μόνο ο Νοτιάς θα βρίσκεται το περισσότερο διάστημα στο εξωτερικό, με τους υπόλοιπους 8 να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε πως θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση η προοπτική αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή που σχετίζεται με αίτημα μετόχων της εταιρείας.
ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΕ

Στη χθεσινή γενική συνέλευση, όπως αναμενόταν, δεν έδωσε το «παρών» ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Σταύρο Αδαμίδη. Το «Goal» παρουσιάζει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΕΚ (και πώς εκπροσωπήθηκαν οι μέτοχοι) όπως αυτό αναρτήθηκε έξω από την πόρτα των γραφείων της, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 15/03/2010
1. Νίκος Νοτιάς 1.623.757 μετοχές αυτοπροσώπως
2. Γκίκας Γκούμας 880.060 μετοχές Σταύρος Αδαμίδης
3. Πέτρος Παππάς 650.363 μετοχές Σταύρος Αδαμίδης
4. Νάσος Θανόπουλος 233.572 μετοχές Νίκος Θανόπουλος
5. Ερασιτεχνική ΑΕΚ 490.926 μετοχές Δ. Χατζηχρήστος, Γ. Κάχρης, Β. Τόγελος
6. «Ενωση 1924» 4.582 μετοχές Αμαλία Θερμογιάννη
7. Κυριάκος Χήνας 10 μετοχές αυτοπροσώπως
8. Γιώργος Χήνας 10 μετοχές αυτοπροσώπως
9. Αλέξανδρος Χήνας 10 μετοχές Θεόδωρος Ισαακίδης
10. Κώστας Θεοδουλίδης 202 μετοχές αυτοπροσώπως
11. Παύλος Παπατριανταφύλλου 100 μετοχές αυτοπροσώπως
12. Μιχάλης Τροχανάς 4 μετοχές αυτοπροσώπως
13. Κώστας Χαμπάκης 1 μετοχή αυτοπροσώπως
14. Χάρης Οικονομόπουλος 7.789 μετοχές αυτοπροσώπως
15. Ανδρέας Φύτρος 385 μετοχές Αντώνης Φύτρος
16. Αντώνης Φύτρος 82 μετοχές αυτοπροσώπως
17. Δημοσθένης Παπαδόπουλος 1 μετοχή αυτοπροσώπως
18. Στέφανος Ζουγανέλης 30 μετοχές Νίκος Παρίσης
20. Γιώργος Γρυσμπολάκης 3.125 μετοχές αυτοπροσώπως
21. Γιώργος Κουμπάρος 16.000 μετοχές αυτοπροσώπως
22. Κουμπάρου Βασιλική 16.000 μετοχές αυτοπροσώπως
Σύνολο μετοχών: 3.927.009
«Αγχος» το προπονητικό

Εμφανίστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ 15' πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ΓΣ. Ο Νίκος Νοτιάς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από το τζετ λαγκ, αλλά με χαμόγελο. Δυσκολεύτηκε να παρκάρει το πολυτελές Audi στον περιορισμένο χώρο που υπήρχε διαθέσιμος. Ανέβηκε με γοργά βήματα τα σκαλιά και βρέθηκε στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κάθισε δίπλα στη νομικό της εταιρείας Πένυ Κονιτσιώτη κρατώντας χαμηλούς τόνους. Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του προπονητικού κέντρου. «Να φροντίσουμε το θέμα του προπονητικού κέντρου. Να τελειώνουμε επιτέλους. Εχω διαθέσει πολλά χρήματα, είναι κόποι ζωής για μένα» έλεγε ο Χιώτης εφοπλιστής. Στο φινάλε της συνεδρίασης απέφυγε τους προβολείς, έμεινε σε κάποιο γραφείο και περίμενε να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις Αδαμίδη.
Επιβεβαίωση για Empire

Το «Goal» σας αποκάλυψε χθες πως ο Νίκος Θανόπουλος θα παραμείνει στην ΑΕΚ όχι μόνο ως μέτοχος και σύμβουλος στο νέο ΔΣ, αλλά και ως πρόεδρος της Empire. Είδηση που επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή ΓΣ μετά από σχετική ερώτηση που έγινε. Ο Θανόπουλος διατηρείται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ωσότου υπάρξει λύση με την εκκρεμότητα που αφορά την Puma (ύψους 3 εκατ. ευρώ) και εν συνεχεία θα παραδώσει στον Αδαμίδη.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΔΑΜΙΔΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ Δ.Σ

Με δηλώσεις γεμάτες αποφασιστικότητα ξεκίνησε την προεδρική του θητεία ο Σταύρος Αδαμίδης που ξεκαθάρισε ότι μόνο η πρώτη θέση αρμόζει στην ΑΕΚ.

Τις πρώτες του δηλώσεις γεμάτες πάθος και αποφασιστικότητα έκανε ως νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ. Ο «εκλεκτός» του Πέτρου Παππά έκανε λόγο για «πόλεμο στους εχθρούς της ΑΕΚ και συνεργασία με τους φίλους», ενώ ζήτησε ενότητα από τον κόσμο της «για μία ΑΕΚ που δεν της αρμόζει άλλη θέση εκτός της πρώτης». «Στην επόμενη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσουμε το πλάνο για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ. Εκεί θα παρουσιάσουμε το αναλυτικό πλάνο. Η ΑΕΚ απέκτησε σήμερα νέα διοίκηση, οι ευθύνες όλων μας είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Αυτό που μπορώ και θέλω να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας, είναι ότι έχω θέληση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις από την τιμητική θέση του προέδρου και να συνεισφέρουμε όλοι μας, μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στην πρόοδο της ομάδας.
Η ΑΕΚ αξίζει να πρωταγωνιστεί και όλοι έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε για αυτό το σκοπό. Οι εχθροί της ΑΕΚ να περιμένουν πόλεμο, οι φίλοι της ΑΕΚ να περιμένουν συνεργασία. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε το κύρος και την ιστορία της ΑΕΚ. 2η, 3η, 4η, 5η θέση δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Αυτό που θέλω να ζητήσω από όλους τους ΑΕΚτζήδες είναι ενότητα, αφού το συμφέρον όλων μας είναι κοινό. Ο στόχος όλων είναι ένας και αυτό είναι η πρόοδος και η επιτυχία της ΑΕΚ. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε αναλυτικότερα το πλάνο μας γραπτώς και θα είμαστε υπόλογοι γι' αυτό.
Θέλω να έχω μια αρμονική συνεργασία με τον Τύπο, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, ούτε εγώ ούτε το Δ.Σ., να πλήττει τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Γι' αυτό να είστε σίγουροι. Θα υπάρξουν πολύ γρήγορες αποφάσεις για τις διοικητικές αλλαγές και τις αλλαγές που θα γίνουν στην ΠΑΕ, οι οποίες θα είναι ριζοσπαστικές» είπε χαρακτηριστικά ο Αδαμίδης στα ΜΜΕ.