ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ Χ. ΚΟΖΩΝΗ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣΠΟΡ"


Απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τον Χαράλαμπο Κοζώνη έδωσε ο Γιώργος Πρασσάς. Ο εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία μίλησε για όλα και πρόσθεσε ότι ο Κοζώνης αγαπάει την ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρασσάς στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»:

Πώς γίνεται να βλέπε την ΑΕΚ ως μία ευκαιρία, από τη στιγμή που… θα αγοράσετε χρέη που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ…

«Αν το βλέπαμε έτσι δεν θα βρισκόμασταν τώρα εδώ. Ο Μπομπ (σ.σ.: Κοζώνης) δεν το βλέπει έτσι! Αγαπάει την ΑΕΚ, παθολογικά θα έλεγα, θέλει να τη βοηθήσει για να βγει από το αδιέξοδο, δίνοντας λύση στα μεγάλα προβλήματα που την “καταδιώκουν”: το αγωνιστικό, το γηπεδικό και το ζήτημα του προπονητικού κέντρου. Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλη δύναμη, διαθέτει αμέτρητους πιστούς φιλάθλους. Είδατε τι συνέβη όταν συσπειρώθηκε ο κόσμος γύρω από την ομάδα από το 2004 και μετά. Υπήρξε και χρονιά που βγήκαμε πρώτοι στα εισιτήρια».

Πώς βιώνει ο κ. Κοζώνης την έντονη αμφισβήτηση που έχει αναπτυχθεί από κάποιους κύκλους πέριξ της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις οικονομικές του δυνατότητες; Και πώς τη βιώνετε κι εσείς, αφού οι ίδιοι κύκλοι σας εμφανίζουν ως έναν απλό εστιάτορα!

«Είναι γεγονός. Υπάρχουν κάποιοι που λένε και κάνουν ότι κόπτονται για το καλό της ΑΕΚ και ψάχνουν να βρουν στους υπολογιστές τους στοιχεία γύρω από τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά του Κοζώνη. Θα τους συμβούλευα να… ψάξουν καλύτερα τα δικά τους! Ο Κοζώνης δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα. Άλλωστε το έχει ήδη αποδείξει στις διαπραγματεύσεις του με τους κύριους Νοτιά και Θανόπουλο.

Του ζητήθηκε να δώσει 5 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ κάποια “καυτά” οικονομικά μέτωπα και το δέχθηκε αμέσως με μεγάλη προθυμία. Γνωρίζετε πολλούς αυτή την εποχή που θα “ανοίξουν το πορτοφόλι τους” για να δώσουν άτοκα 5 εκατ. ευρώ; Άτοκα, επισημαίνω! Απλά το μόνο που ζήτησε από τους μετόχους και τον πρόεδρο της ΑΕΚ ήταν μια εγγύηση, την οποία δεν πήρε ποτέ! Τι να πω εγώ για τα λεφτά του Μπομπ!»

Πώς ξεκίνησε αυτό… το φλερτ, που φιλοδοξεί να καταλήξει… σε γάμο;

«Από τον Χρήστο (σ.σ: Παπαδημητρίου). Είναι άρρωστος με την ΑΕΚ! Ο Χρήστος έχει συγγενείς στο Σικάγο και πηγαινοέρχεται στην πόλη. Γνώριζε και τον Μπομπ κι έτσι ξεκίνησε, από μια κουβέντα. Το καλοκαίρι ήρθαν στην Αθήνα και στη συνέχεια το πράγμα πήρε τον δρόμου, αφού ο Κοζώνης είδε με έντονο ενδιαφέρον αυτή την προοπτική.

Θα το γνωρίζετε, ο Χρήστος είχε απευθυνθεί αρχικά στον Κανελλόπουλο, αλλά ο Νοτιάς δεν ειδοποιήθηκε από τον μέτοχο της ΑΕΚ. Τελικά οι Παπαδημητρίου και Νοτιάς γνωρίστηκαν στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου με τη Βασλούι και λίγο καιρό μετά, έπεται από τον αγώνα με την Ξάνθη, έγινε και το πρώτο ταξίδι στο Σικάγο».

Πώς είδατε τον κ. Κοζώνη στις συζητήσεις σε Σικάγο και Νέα Υόρκη; Υπήρξε στιγμή που φάνηκε να «κάνει πίσω»;

«Όχι, κατηγορηματικά λέω, όχι. Ο Μπομπ ήταν πάντα “ζεστός” αλλά και σκεπτικός, θα’ λεγα. Θέλει να γίνει αυτός ο έλεγχος, για να πιστοποιηθούν τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εμείς ψαχνόμαστε αυτή τη στιγμή. Θα επαναλάβω ότι ζήτησαν 5 εκατ. ευρώ κι εμείς αξιοποιήσαμε από την πλευρά μας μία εγγυητική για να τους τα δώσουμε μέσα σε μία ώρα.

Αν το χρέος της ΑΕΚ είναι στο νούμερο που παρουσίασαν (30 εκατ. ευρώ), δεν έπρεπε να μας δώσουν αμέσως της εγγυητική για να εξυπηρετηθούν; Τι φοβήθηκαν; Όταν συναντάς την άρνηση κάπου υποψιάζεσαι. Ο Μπομπ είναι ένας μεγάλος ΑΕΚτζής, αλλά δεν είναι αφελής! Ήθελε να εξασφαλιστεί. Μακάρι να είναι τα πράγματα έτσι όπως μας τα παρουσίασαν για να πέσει η ΑΕΚ σε “καλά χέρια”. Το είπε πρόσφατα και ο ίδιος ο Κοζώνης ότι θέλει να κάνει πρώτη την ομάδα».

Ο κόσμος της ΑΕΚ αναρωτιέται αν θα διοικεί ο Χαράλαμπος Κοζώνης από την Αμερική ή θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

«Σε πρώτη φάση θα πηγαινοέρχεται. Αν με το καλό πάρει την ομάδα, όλα θα πάνε καλά, ας μην ανησυχεί ο φίλαθλος της ΑΕΚ. Το πλάνο διοίκησης είναι έτοιμο. Εγώ, για να καταλάβεις, έχω το γραφείο μου στο βόρειο μέρος του Σικάγο και μιλάω με τον διευθυντή μου που βρίσκεται στη Μινεσότα για μια δουλειά που γίνεται στη Γερμανία. Σου έφερα αυτό το παράδειγμα για να δεις ότι γίνονται τα πάντα όταν υπάρχει μεθοδικότητα.

Άλλωστε στον Ολυμπιακό πόσοι διοικούν; Ο Κόκκαλης και ‘ κανα δύο άτομα ακόμα! Βρίσκεται ο Κόκκαλης κάθε μέρα στα γραφεία του Ολυμπιακού; Φυσικά και όχι. Υπάρχουν δύο τρεις έμπιστοι άνθρωποί του που “τρέχουν” όλα τα σημαντικά ζητήματα της ΠΑΕ. Στην ΑΕΚ μαθαίνω ότι εργάζονται καμιά 60αριά άτομα. Και ρωτάω εγώ: Δεν είναι καλύτερο για μια ομάδα να πηγαίνουν τα λεφτά στις μεταγραφές; Είναι σαν να έχεις ένα μαγαζί με μια πανάκριβη βιτρίνα κι από μέσα να πουλάς παπούτσια των 10 δολαρίων!!».

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ!

Στα χέρια του Νίκου Νοτιά βρίσκονται ήδη τα τόσο το υπογεγγραμένο, από τον Χαράλαμπο Κοζώνη, προσύμφωνο όσο και η εγγυητική επιστολή που είχε ζητήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ ως εγγύηση ρευστότητας του υποψήφιου νέου αφεντικού της ΑΕΚ. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσόν της εγγυητικής επιστολής που έχει εκδοθεί από Αμερικάνικη τράπεζα είναι μεγαλύτερο από τα 19.000.000 ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει από χθες το aek365.gr, και φτάνει στα 29.000.000. Η κίνηση αυτή του Κοζώνη, που βέβαια πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει σκοπό να εξαφανίσει κάθε αμφισβήτηση για την σοβαρότητα των προθέσεων του και την οικονομική του δυνατότητα. Μάλιστα σύμφωνα με τους συνεργάτες του Χαράλαμπου Κοζώνη τα 10 επιπλέον εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να ενισχυθεί η ΑΕΚ με παίκτες αξίας για ένα αξιοπρεπές φινάλε στο πρωτάθλημα και, κυρίως, για να προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη σαιζόν όπου στόχος θα είναι μόνο ο τίτλος.
Σήμερα και αφού έχει περάσει η χθεσινή αργία της ημέρας των Ευχαριστιών στην Αμερική ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να υπογράψει το προσύμφωνο και να το στείλει στην Αθήνα προκειμένου να το υπογράψει και ο Θανόπουλος και να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος. Θεωρείται δεδομένο πως αν όλα κυλήσουν ομαλά οι ορκωτοί λογιστές θα μπουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι, το αργότερο, την Τετάρτη. Αν ο έλεγχος δεν δείξει πως τα χρέη είναι πολλά περισσότερα από τα 35.000.000 που έχει αποδεχθεί ο Χαράλαμπος Κοζώνης τότε μέσα στον Ιανουάριο ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας θα είναι, μέσω αύξησης Μ.Κ, το απόλυτο αφεντικό της ΑΕΚ.

πηγή: www.aek365.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Τελείωσε σήμερα η ψηφοφορία που είχαμε θέσει σε όλους τους φίλους που επισκέπτονταν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας. Ετσι τα αποτελέσματα από αυτή την ανοιχτή ψηφοφορία είναι τα εξής:

Στο ερώτημα που ήταν ποιός πιστεύετε ότι ευθύνετε για την σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ το 47% των φίλων απάντησαν ότι ευθύνονται η προηγούμενες διοικήσεις, 28% η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ, 19% οι παίχτες της ομάδας και 4% ο προπονητής μαζί με το τεχνικό τιμ.

ΟΛΑ ΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ!

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης ήταν η διορία για όλους τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ να παραδώσουν τα πληρεξούσια για τη μεταβίβαση των μετοχών στο Νίκο Νοτιά και τελικά ο σκοπός επετεύχθη,  με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Μπομπ Κοζώνη. Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του προσυμφώνου.

Ο Νίκος Νοτιάς, είχε μόνο το πληρεξούσιο από τον Παντελή Αθηνή το πρωί της Τρίτης και ο Νάσος Θανόπουλος έγινε ο δεύτερος νωρίς το απόγευμα που έστειλε το δικό του. Τελικά απευθείας στη Νέα Υόρκη απέστειλαν τις δικές τους εξουσιοδοτήσεις οι Παππάς, Χατζηιωάννου και Γκούμας ώστε ο Xιώτης επιχειρηματίας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου για συνολικό ποσοστό 70%. Με τα πληρεξούσια στα χέρια του, ο Νίκος Νοτιάς μπορεί πλέον να  κινήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή του προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Αυτή τη στιγμή ο Νοτιάς, με τα πληρεξούσια που έχει στα χέρια του, διαχειρίζεται το 70,77% της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ καθώς στο 33% που του ανήκει προστέθηκε το 37,77% που του παραχώρησαν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Παππάς έδωσε 13,25%, ο Νάσος Θανόπουλος το 4,76%, ο Παντελής Αθηνής το 1,83% και οι Γκίκας Γκούμας/Πόλυ Χατζηιωάννου το 17,93%.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του προσυμφώνου και μετά ο Κοζώνης πρέπει να παρουσιάσει 19 εκατομμύρια ευρώ, ώστε με αυτά τα χρήματα να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί στη γενική συνέλευση στις 10 Ιανουαρίου και να γίνει ο κάτοχος τους πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Με την υπογραφή του προσυμφώνου δεν υπάρχει επιστροφή για καμία από τις δύο πλευρές καθώς οι όροι είναι απόλυτα δεσμευτικοί και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρίας για να μεταβιβαστεί η ΠΑΕ στην ιδιοκτησία του Χαράλαμπου Κοζώνη στις 10 Ιανουαρίου.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ


«Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ και την ιστορία της αυτή η θέση. Είχα μια συζήτηση με τους παίκτες μου, μιλήσαμε αρκετή ώρα για πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα. Πιστεύω ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν ειλικρινής και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθενός ώστε να την ανεβάσουμε ψηλότερα. Να δώσουμε τουλάχιστον μια ικανοποίηση στους φιλάθλους μας που είναι απογοητευμένοι από τα άσχημα αποτελέσματα που εμείς φέραμε. Η ΑΕΚ έχει ακόμα στόχους και γι’ αυτούς πρέπει να παλέψουμε. Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στη καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα».

ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!


Με τίτλο "ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ" στο δισέλιδο αφιέρωμα της Ωρας γα Σπόρ στο σημερινό της φύλλο έγινε όπως σας είχαμε πεί η αδερφοποίηση των δύο αρχαιότερων συνδέσμων της ΑΕΚ.


Σε μια λαμπρή τελετή στο κοσμικό κέντρο "Κουρήτες" του Ηρακλείου, ο Σ.Φ ΑΕΚ Ηρακλείου τίμησε για την προσφορά τους τους Τάκη Καραγκιοζόπουλο, Μιχάλη Τζιράκη, Κώστα Μαυριδάκη και τον Γιώργο Σηφάκη. Ο Πρόεδρος του Σ.Φ ΑΕΚ Ηρακλείου Δημήτρης Χατζάκης καλωσόρισε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συνδέσμου και δήλωσε τα εξής:
"Στόχος μας είναι να κρατήσουμε όσο ποιο ζωντανό γίνεται το σύμβολο που έχει η ΑΕΚ στη φανέλα της.Ο δικέφαλος αετός είναι ένα σύμβολο που πρέπει να μείνει, να θυμίζει τις αξίες και την ιστορία μιας άλλης εποχής.Επίσης στόχος μας είναι να ακολουθούμε την ΑΕΚ παντού".


Καταπληκτική η νύχτα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο καθώς όλη την νύχτα βίντεο μουσικά επενδυμένα με τον ύμνο της Ενωσης δονούσαν το κοσμικό κέντρο, βίντεο που έφερναν αναμνήσεις και "χτυπούσαν" τις ευαίσθητες χορδές όλων των ΑΕΚτζήδων. Εικόνες από το πως χτίστηκε το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, από τον Νίκο Γκούμα στον Λουκά Μπάρλο, από τον Κώστα Νεστορίδη στον Μίμη Παπαϊωάννου.


Μέσα σε όλο αυτό το πανυγηρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η αδερφοποίηση των δύο συνδέσμων, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου Μηνάς Καλουδάκης, απηύθυνε και αυτός με τη σειρά του χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους λέγοντας :
"Είναι μεγάλη τιμή που είστε όλοι εδώ.Ο Σύνδεσμος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνιαγια να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται.Είναι ο δεύτερος πιο ιστορικός Σύνδεσμος μετά τον Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1973.Μάλιστα οι δύο Σύνδεσμοι είναι αδερφοποιημένοι χάρη στις ενέργειες του ιδρυτή μας Κώστα Ρουμελιώτη"
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας Κώστας Μαυριδάκης ευχαρίστησε απο την μεριά του για την πρόσκληση και δήλωσε τα εξής:
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ.Μπορεί να ζώ στην Λαμία, όμως είμαι Κρητικός και η καρδιά μου χτυπάει για την Κρήτη και την ΑΕΚ. Εχουμε την ποιο ιστορική ομάδα, της οποίας το έμβλημα αποτελεί σύμβολο, όπως και η Κωνσταντινούπολη.Να μείνουμε όλοι ενωμένοι, να φέρουμε ξανά την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει"


Μέσα από τη καρδιά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα αδέρφια μας στο Ηράκλειο για την πρόσκληση που έκαναν και την μεγάλη τιμή να αναγνωρίσουν την προσφορά μας στα δρώμενα της αγαπημένης μας ΑΕΚΑΡΑΣ.


Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ να δίνουμε πνοή στην ΙΔΕΑ που λέγεται ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!



Υ.Γ Φωτογραφείες και πολύ ρεπορτάζ απο την εκδήλωση του Σ.Φ ΑΕΚ Ηρακλείου μπορείτε να βρείτε στο σημερινό φύλλο της Ωρας για Σπόρ.



Υ.Γ 1 Φωτογραφείες του Συνδέσμου θα αναρτηθούν στο blog εντός λίγων ημερών.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!



ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ Σ.Φ ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!!

ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ!



Αλλος ένας διαιτητής θα μείνει σπίτι του να... ξεκουραστεί για σφάλματα που έκριναν αποτέλεσμα σε βάρος της ΑΕΚ. Μετά τους Δαλούκα και Κάκο ήρθε η σειρά και του Τριτσώνη που χθες έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στην Καβάλα, έκοψε με ανύπαρκτο φάουλ - χέρι τον Μπλάνκο μπροστά στο τέρμα και ελέγχεται και για ένα πέναλτι που δεν έδωσε στο πρώτο ημίχρονο σε προσπάθεια του Μπλάνκο και χέρι αμυντικού της Καβάλας που είναι απλωμένο και αλλάζει την πορεία της μπάλας. Για την διαιτησία του Τριτσώνη μίλησε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Δημητριάδης με τον αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα. Ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, με χαμηλούς τόνους αφού το τελευταίο που θέλει η ΑΕΚ είναι να φανεί πως υπάρχει αναζήτηση άλλοθι για τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα αλλά και χωρίς διάθεση να καλυφτούν οι διαιτητές πίσω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ζήτησε εξηγήσεις για άλλη μια φορά για διαιτητική αδικία σε βάρος της ΑΕΚ και φέρεται να πήρε την απάντηση πως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η τιμωρία του διαιτητή που όπως θεωρείται δεδομένη καθώς και η ΚΕΔ γνωρίζει πως ο Τριτσώνης έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κάτι είναι κι αυτό...

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ...


Η τραγική πορεία της ΑΕΚ συνεχίζεται, όπως και οι κακές διαιτησίες στα παιχνίδια της. Η Ενωση μέχρι και το 54ο λεπτό του αγώνα με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» δεν υπήρχε στο γήπεδο κι έδωσε την ευκαιρία στον Τριτσώνη να τη βάλει πίσω στο σκορ, με το πέναλτι που καταλόγισε σε βουτιά του... Λάκη (55' Ντομπρασίνοβιτς). Τότε ξύπνησε η ομάδα του Μπάγεβιτς, ισοφάρισε (68' Γκέντσογλου) αλλά έχασε ευκαιρίες και στο τέλος και το ματς με 2-1 (85' Γιάννου). Στο -3 από τη νεοφώτιστη Καβάλα η ΑΕΚ, που κινδυνεύει να μείνει στο... -16 από τον Παναθηναϊκό, πριν βγει ο Νοέμβρης.

ΚΑΒΑΛΑ- ΑΕΚ

Στη σκιά των εξελίξεων για την ανάληψη της ομάδας από τον Χαράλαμπο Κοζώνη, η ΑΕΚ «ταξιδεύει» στην Καβάλα (Σάββατο 16:45, ΣΚΑΪ) για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, με στόχο τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.Μία επιπλέον λύση για τη θέση του κεντρικού αμυντικού έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού μετά από περίπου ένα μήνα, ο Ζεράλντο Άλβες είναι έτοιμος να προσφέρει πάλι τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ! Ο Πορτογάλος αμυντικός γυμναζόταν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα τις τελευταίες μέρες και κρίθηκε έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να ακολουθήσει την αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Καβάλα.

Ευχάριστα ήταν τα νέα και από τον Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στα πλάνα του προπονητή του. Αντίθετα, ένα απρόοπτο που στοίχησε τη συμμετοχή του περίμενε τον Χουανφράν. Ο Ισπανός ακραίος μπακ υπέστη μια κάκωση αριστερής ποδοκνημικής στη διάρκεια του διπλού και προληπτικά αποκλείστηκε από την αποστολή.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους: Αραμπατζή, Σάχα, Καφέ, Αραούχο, Χέρσι, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μάκο, Καράμπελα, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Παυλή, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Γκέντσογλου.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ!


Η συμφωνία των εκπροσώπων της ΑΕΚ και του Χαράλαμπου Κοζώνη επήλθε με το προσύμφωνο συνεργασίας των δύο πλευρών. Aπό χθες αυτό που απομένει είναι τα πληρεξούσια καθώς με αυτά θα παραχωρούνται οι μετοχές των υπολοίπων μετόχων προς τον Νοτιά και από την άλλη η παροχή επίσημου εγγράφου τραπέζης που θα βεβαιώνει τη ρευστότητα του Κοζώνη. Διαβάστε το προσύμφωνο που συντάχθηκε μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις ληφθούν τότε θα προχωρήσει η υπόθεση για να αλλάξει σελίδα η ΑΕΚ. Όμως, οι μέτοχοι χθες δεν είχαν καμία ενημέρωση για να αποστείλουν εγγράφως και υπογεγραμμένο το κείμενο που θα παρέχει πλήρη εξουσιοδότηση στον Νίκο Νοτιά. Αυτό όπως φαίνεται έχει να κάνει επειδή πρόκειται για κάτι τυπικό. Ο οικονομικός έλεγχος θα κρατήσει περισσότερες από δύο εβδομάδες και ο Κοζώνης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ από τις 10 Ιανουαρίου.

Κοιτάει την ελληνική ενίσχυση
Από την στιγμή που ο Ελληνας επιχειρηματίας γίνει αφεντικό της Ένωσης τότε θα κινηθεί για την μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ. Ο Κοζώνης επιθυμεί να πάρει στον «δικέφαλο» τρεις με τέσσερις παίκτες ρίχνοντας περισσότερο βάρος στους Έλληνες. Διακαής πόθος του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Όπως αναφέρει η «Sportday», ήδη έχει γίνει μια διερευνητική επαφή με τον εκπρόσωπο του μέσου της Ομόνοιας, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού με την ετήσια αμοιβή του να είναι 600.000 ευρώ. Το μόνο θέμα που μπορεί να κολλήσει την μεταγραφή είναι η κυπριακή ομάδα καθώς δεν επιθυμεί να παραχωρήσει τον παίκτη. Η ρήτρα που του έχει βάλει είναι μεγάλη και δύσκολα θα μπορεί να αποδεσμευτεί τον Ιανουάριο. Ακόμα ένας παίκτης που έχει στα υπόψιν η ΑΕΚ είναι ο Βαγγέλης Μόρας και ο Φάνης Γκέκας.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης σύμφωνα με το προσύμφωνο δέχεται τα χρέη 32 εκατομμυρίων ευρώ και θα αναλάβει την ΠΑΕ αν από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών δεν προκύψει απόκλιση πάνω από 7% δηλαδή περίπου 34,2 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Κοζώνη με τους νομικούς του.

Το προσύμφωνο
Η «Εξέδρα» αποκαλύπτει σήμερα το το προσύμφωνο που εγγράφηκε μετά την συνάντηση του Νίκου Θανόπουλου, του Μιχάλη Δημαράκη και του Χάρη Γρηγορίου από την πλευρά της ΑΕΚ  με τον Χρήστο Παπαδημητρίου και τον Νίκο Μαυρομάτη από την πλευρά του Μπομπ Κοζώνη.
Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται στα χρέη της ΠΑΕ και στις ρήτρες που υπάρχουν και από τις δυο πλευρές, ενώ ξεκαθαρίζεται πως ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θα έχει καμία σχέση ούτε με το προπονητικό, ούτε με την EMPIRE 1924.
Αναλυτικά το προσύμφωνο:
Πρώτα αναφέρεται η καθαρά οικονομική κατάσταση του συλλόγου βάση του ισολογισμού της ΠΑΕ.
Α. Δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες
1. Morgan Stanley (ομολογιακό δάνειο): 5.998.478
2. ΑΣΠΙΣ Τράπεζα (credit line): 2.470.000
3. Citibank (credit line)! 1.450.000
4. Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος (ιδιώτης): 380.000
5. Ανδρικόπουλος Νικόλαος (ιδιώτης): 120.000
ΣΥΝΟΛΟ: 10.418.478

Β. Οφειλόμενοι φόροι
1. Διακανονισμένοι: 7.992.524
2. Παρακρατημένοι, μη καταβληθέντες: 3.978.414
ΣΥΝΟΛΟ: 11.970.938
Γ. Ταμειακό έλλειμμα εισροών-πληρωμών χρήσης μέχρι 30/6/10:
9.610.585
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 32.000.000

Ρήτρες και διαβεβαιώσεις
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία:
Α. Η απόκλιση μέχρι ενός ποσοστού της τάξεως του 7%(από τα 32 εκ. ευρώ που δήλωσε στο πρώτο άρθρο η ΠΑΕ).

Β. Η δέσμευση του ομογενούς επιχειρηματία να προσκομίσει απόδειξη ρευστότητας για το ποσό των 19 εκ. ευρώ και τα πληρεξούσια των υπόλοιπων μετόχων που θα πρέπει να παρουσιάσει ο Νοτιάς, προτού πέσουν οι υπογραφές.
* Ο Κοζώνης δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι στον Νοτιά για το προπονητικό κέντρο.

Γ. Προϋπόθεση υπογραφής επίσημου αποδεικτικού εγγράφου από τράπεζα της ημεδαπής (Ελλάδα) ή αλλοδαπής, το οποίο θα φέρει την επίσημη σφραγίδα τραπεζικού υπαλλήλου και από το οποίο θα προκύπτει πως ο Κοζώνης διαθέτει λογαριασμό με τουλάχιστον 19. εκ ευρώ.

Η EMPIRE 1924
Το χρέος της εταιρείας είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο Κοζώνης δεν πρόκειται να το πληρώσει με τον Νοτιά να αποδέχεται τον όρο τουεπιχειρηματία, αναλαμβάνοντας να βρει λύση ο ίδιος για το πως θα πληρωθεί.

Η ΑΕΚ στα χέρια του Κοζώνη
Για να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ ο Κοζώνης πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες. Μια απο αυτές που αναφέρεται στο προσύμφωνο είναι η προθεσμία για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που εκπνέει στις 10/02/2010. Στην αύξηση του Μ.Κ ο Κοζώνης θα πρέπει να καταβάλει 19 εκ. ευρώ με σκοπό να πάρει τις μετοχές με ποσοστό που θα ανέρχεται στο 85,4 %.

Α. Η ΠΑΕ θα εκκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ οι μέτοχοι θα παραιτηθούν του δικαιώματος προτίμησης υπέρ του Επενδυτή.

Β. Η Γ.Σ. που θα συγκληθεί στις 10/01/2010 θα αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 19.000.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών με την έκδοση 15.754.543 νέων ονομαστικών μετοχών αξίας 1,2 η κάθε μια.

Από αυτές οι 14.179.089 θα διατεθούν στον νέο Επενδυτή με ποσό έως 1,34 ευρώ η κάθε μια, ώστε να καλυφθεί το ποσοστό 10% που θα διατεθεί στο Σωματείο.

Γ. Ο Επενδυτής θα αποκτήσει τις πρόσθετες νέες μετοχές με τιμή 1,34 ανα μετοχή με όλα τα συμβαλλόμενα μέρη να αποδέχονται ως δίκαιη και εύλογη την διαδικασία.

Δ. Μετά την πραγματοποίηση όλων αυτών ο Επενδυτής θα κατέχει το 85,4% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το 68,6% θα προέρχεται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το 16,8% θα προέρχεται από μεταβίβαση ποσοστού μετοχών.

Φήμες για Τζιμπούρ
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από την ΑΕΚ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Ο Αλγερινός επιθετικός φέρεται να απασχολεί και πάλι την Μπολόνια σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Ιταλία. Ο διεθνής άσος δεν έχει δεχτεί κάποια επίσημη πρόταση και συνεχίζει να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η Μπολόνια και για Μαντούκα
Ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και όπως είναι λογικό η παραμονή του στην Ένωση είναι στον αέρα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον «δικέφαλο» για άλλους έξι μήνες (μέχρι το καλοκαίρι) αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν κάνει ακόμα κρούση για να τον κρατήσουν παραπάνω στους Θρακομακεδόνες.  Ο Μαντούκα, πάντως, κοιτάζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με την Μπολόνια (όπως και με τον Τζιμπούρ) να τον έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!

Οι όροι της συμφωνίας

Ο 65χρονος επιχειρηματίας δεν δέχθηκε την ποινική ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ, που του πρότεινε η «Ένωση» να πληρώσει αν αποσυρθεί από την Εταιρεία χωρίς σοβαρό λόγο. Αντίθετα, ο κ. Κοζώνης αντιπρότεινε να καταθέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου σε τραπεζικό λογαριασμό τα 19 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρειαστούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να κάνει δικό του το 70% των μετοχών.

Από την πλευρά του Νίκου Νοτιά αυτό που απομένει είναι να συγκεντρώσει τα πληρεξούσια από τους μετόχους που τον έκαναν διαχειριστή των μετοχών τους, προκειμένου να υπογράψει το προσύμφωνο και να δεσμευτεί τη μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Για να γίνουν πιο απλά τα πράγματα ο Νίκος Θανόπουλος θα διευκολύνει το έργο του κ. Νοτιά, εξασφαλίζοντας τα πληρεξούσια από τους Γκίκα Γκούμα-Πόλυ Χατζηιωάννου, Πέτρο Παππά, Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή για να μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Για το θέμα του προπονητικού κέντρου ο Μπομπ Κοζώνης δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι στην εταιρεία του Νίκου Νοτιά που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του έργου, ενώ για την Empire, που εμφανίζει χρέη 4 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοζώνης ζήτησε και πέτυχε η ΠΑΕ και η  «Empire» να λύσουν τη συμβατική τους σχέση μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Μεγαλύτερο το χρέος στην Εφορία!

Πάντως, όπως αποκαλύπτει το «Goal», τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία φτάνουν στα 10.020.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα 1993-2003, τα οποία είναι προσδιορισμένα στα 53,4 εκατ. ευρώ και μέσω του άρθρου 44 θα γίνουν 2,76 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που η «Ένωση» χάσει όλες τις προσφυγές μέσω των οποίων τα είχε «παγώσει».

Οι πηγές προέλευσης των χρεών είναι οι ακόλουθες:

1) 820.000 ευρώ, το υπόλοιπο του 44
2) Στο νόμο Ορφανού 3.790.000 ευρώ
3) Υπηρεσίακή διευκόλυνση 2.740.000 ευρώ
4) Υπόλοιπο από το 44, 2.670.000 ευρώ

Στη χειρότερη περίπτωση τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία φτάνουν 10.020.000 ευρώ (ποσό που δεν είναι άμεσα απαιτητό, αφού οι υποχρεώσεις αυτές είναι διακανονισμένες με διάφορους τρόπους).

Προχωράει το προσύμφωνο

Πλέον αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με το κείμενο του προσύμφωνου, όλα δείχνουν ότι το τελικό deal προχωρά κανονικά παρότι η πλευρά του Μπομπ Κοζώνη διατηρεί επιφυλάξεις, με τα νέα προβλήματα που προκύπτουν από την ΑΕΚ. Αυτό που απομένει είναι να σταλεί το προσύμφωνο στον Νίκο Νοτιά ώστε να μπουν οι υπογραφές και να ολοκληρωθεί το ζήτημα. 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΖΥΓΩΝΕΙ ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΖΩΝΗ!


Αντίστροφα μετράνε στην ΑΕΚ για την υπογραφή του προσύμφωνου μεταξύ του Μπομπ Κοζώνη και της ΠΑΕ. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας όμως, εκτός από τον όρο με τα χρέη της ομάδας, έχει θέσει και άλλους τρεις όρους. Σενάρια για ανταλλαγή μεταξύ Μόρα της Μπολόνια με Τζιμπούρ αναφέρουν οι Ιταλοί ενόψει Ιανουαρίου. 

Άλλους τρεις όρους έχει ζητήσει ο Χαράλαμπος Κοζώνης για να υπογραφεί το προσύμφωνο με την ΑΕΚ. Ο πρώτος λόγος είναι τα 4 εκατ. ευρώ που χρωστάει η «Empire 1924» και τονίζεται πως η πλευρά Κοζώνη δεν πρόκειται να αναλάβει να ξεχρεώσει τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο δεύτερος όρος απαγορεύει στην ΠΑΕ, ύστερα από την υπογραφή του προσυμφώνου μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, να προχωρήσει σε εμπορική κίνηση. Τέλος, ο τρίτος όρος επίσης απαγορεύει να προχωρήσει η ΠΑΕ στην έκδοση νέου δανείου.

Ανταλλαγή Μόρα-Τζιμπούρ

Ένας από τους παίκτες που θέλει σαν τρελός ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Βαγγέλης Μόρας και δεν αποκλείεται η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα τον Ιανουάριο όπως αναφέρουν οι Ιταλοί. Οι γείτονες ξεκίνησαν ήδη τα σενάρια και όπως υποστηρίζουν δεν αποκλείεται η Μπολόνια η οποία ψάχνει για επιθετικό να προτείνει την ανταλλαγή του Μόρα με τον Τζιμπούρ.

Η Μπολόνια ετοιμάζεται να πουλήσει τον Οσβάλντο στη Κατάνια και πλέον ψάχνει για επιθετικό με τους Τζιμπούρ και Σεβαντόν να είναι οι δύο υποψήφιοι στην αντικατάσταση του Αργεντινού. Έτσι, οι Ιταλοί ξεκίνησαν ήδη τα σενάρια που εμπλέκουν την ΑΕΚ, αφού όπως αναφέρουν οι γείτονες, δεν αποκλείεται να προτείνουν τον Μόρα στην Ένωση για να πάρουν τον Αλγερινό επιθετικό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Μόρα, δεν θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο σενάριο, αφού μέχρι τώρα περιμένει την μεταβίβαση των μετοχών στον Μπομπ Κοζώνη για να μπορέσει να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Λαρισαίος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπολόνια μέχρι το 2011 και ο ίδιος πρόσφατα με δηλώσεις του άνοιξε την πόρτα για την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 9:00 στο κέντρο "Αρχοντικό του Σκούρα" με πλούσιο Λαϊκό-Ρεμπέτικο-Δημοτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα "Τα παιδιά από το Δομοκό".

Παράλληλα ο Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας έδωσε το παρόν χθές 14 Νοεμβρίου ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας της Λαμίας στο βόλεϊ με τον Αρη, τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα διατεθούν για την αγορά κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Λαμίας. Στις 15 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί ο Σύνδεσμος θα δώσει το παρών στο πάρκο Φίλων ΑΕΚ όπως έχει ονομαστεί πέρυσι από τον Δήμαρχο Λαμιέων για αντικατάσταση ορισμένων δεντρων που ξεράθηκαν.

Τέλος επισημένουμε οτι στισ 20 Νοεμβρίου Ο Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας δια του προέδρου του Μαυριδάκη Κώστα θα παραστεί στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης ενός από τουσ ποιο παλιούς συνδέσμους στο χώρο της ΑΕΚ.

Στις 21 Νοεμβρίου ο Συνδεσμος θα δώσει το παρόν στον δύσκολο αγώνα της ομάδας μας στην Καβάλα.

Υ.Γ Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύεται και στην εφημερίδα ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ


Ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Λαμίας ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΩΣΤΑ ζήτησε να παραστεί ο Σύνδεσμος στον ετήσιο χόρο που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο Κρήτης την Παρασκευή 20/12/2009 προκειμένου να απονεμηθεί τιμητική πλακέτα αναγνώρισης της δράσης του Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας για όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας.

Επίσης ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου αναγνωρίζοντας την μακροχρόνια πορεία και συνολική προσφορά του Συνδέσμου μας στα δρώμενα της ΑΕΚ αιτήθηκε ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΣΗ μεταξύ των 2 αρχαιοτέρων Συνδέσμων στην χώρα μας.

Είναι μεγάλη τιμή για μας να αναγνωρίζεται όλη η δράση μας καθώς και το φίλαθλο πνεύμα μας προς όφελος πάντα της ΑΕΚ, είναι ακόμα μεγάλητερη τιμή για μας που ακόμα ένας Σύνδεσμος με ιστορία όπως είναι ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου μας κάνει αυτή την πρόσκληση που με ευχαρίστιση αποδεχόμαστε. 

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ......ΚΟΖΩΝΗΣ!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Τα θέματα της Γ.Σ. είναι η έγκριση του ισολογισμού της εταιρίας, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Το τελευταίο όμως είναι και το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αποκλεισμό των παλαιών μετόχων, «φωτογραφίζει» την είσοδο του Χαράλαμπου Κοζώνη στην ΑΕΚ. Ο 65χρονος Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας θα καταθέσει τα μετρητά και θα γίνει το απόλυτο αφεντικό στην Ενωση. Οι διαδικασίες επισπεύδονται για την είσοδο Κοζώνη στην ΠΑΕ με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των μετρητών που θα καταθέσει ο Κοζώνης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι 20-22 εκατ.ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ
«Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ ΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Γράμμου 69-71. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είναι η έγκριση του ισολογισμού της εταιρίας, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
 
«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ -
ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»
ΑΡ.Μ.Α.Ε. 99113/06/Β/86/57
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αργοστολίου αρ. 15, και εκπροσωπείται νόμιμα, σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 07 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ. στο υποκατάστημα της εταιρίας επί της οδού Γράμμου αρ. 69-71, όροφος β', Μαρούσι, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 29ης Εταιρικής Χρήσης από την 1η Ιουλίου 2008 μέχρι την 30 Ιουνίου 2009, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30/6/2009.
3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2009 μέχρι την 30 Ιουνίου 2010 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Έγκριση εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και ανασυγκρότησης αυτού.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου.
6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.
7. Αποκλεισμός των παλαιών μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
8. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.
9. Διάφορες ανακοινώσεις.
Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο της εταιρίας ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην έδρα της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και τα έγγραφα της πληρεξουσιότητας τυχόν αντιπροσώπων, στο ταμείο της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
Αθήνα, 12/11/2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Νικόλαος Θανόπουλος".

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ DEAL..!

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δικηγόρος του Χαράλαμπου Κοζώνη, Νίκος Μαυρομάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του υποψήφιου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ανέφερε τι χαρτιά, για την οικονομική επιφάνεια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, έχουν στα χέρια τους Νοτιάς και Θανόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το deal θα έχει αίσιο τέλος, ενώ αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι θα εξετάσουν τα βιβλία της ΠΑΕ, βρουν οικονομικές ατασθαλίες που θα αγγίζουν τα όρια ποινικού αδικήματος, θα τις δημοσιεύσουν και θα τις οδηγήσουν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα τόνισε ότι η πλευρά Κοζώνη δεν έχει να κρύψει κάτι και είναι διατεθειμένη να... ανοίξει τις πόρτες στους δημοσιογράφου και το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων να γίνει δημόσια. Τέλος, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος στάθηκε εμπόδιο στον Χαράλαμπο Κοζώνη να δώσει τα 5 εκ. ευρώ, χωρίς να τα διασφαλίσει με κάποια εγγυητική, καθώς ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ήθελε να τα προσφέρει χωρίς κανένα... έγγραφο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου:
«Μου άρεσε η απολογητική εικόνα που έδωσε ο κύριος Θανόπουλος. Ένα συγκρατώ, ότι η ΑΕΚ τα τελευταία 5 χρόνια δαπάνησε περί τα 150 εκατομμύρια και παρόλα αυτά κατόρθωσε να δημιουργήσει και χρέη. Επίσης, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που αυτή η διοίκηση, με διάδοχες μορφές, είχε μια μακρά περίοδο σταθερότητας και παμμέγιστης αποδοχής και δυστυχώς τεράστιες αποτυχίες. Πιο βραχύβιες διοικήσεις και κάτω από πιο αδιαφανές καθεστώς, κατόρθωναν και κέρδιζαν ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, είχαν μεγαλύτερες επιτυχίες και δεν δημιουργούσαν τεράστια χρέη. Καταλογίζεται στα υπέρ τους η σταθερότητα και στα κατά οι αποτυχίες.
Εμείς οι διαπραγματευτές, οι νομικοί σύμβουλοι και ο εκπρόσωπος του κ. Κοζώνη, ο κ. Παπαδημητρίου δεν επιδιώκουμε προσωπική προβολή, ούτε να βγαίνουμε να κάνουμε αποκαλύψεις. Κάνουμε αθόρυβη, σοβαρή δουλειά που να έχει αποτέλεσμα, γι' αυτό λείπει από τον καθημερινό τύπο ειδησεογραφία που αφορά εμάς και τις ενέργειες που γίνονται. Για το καλό των διαπραγματεύσεων, δεν κάνουμε αποκαλύψεις».
Για την πορεία των επαφών:
«Οι επαφές συνεχίζονται, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, είμαστε σε καλό δρόμο,. Είναι μια λεπτή στιγμή. Σκεφτόμαστε να προχωρήσει η σύνταξη ενός ιδιωτικού προσυμφώνου, συμφωνητικού μνημονίου στο οποίο θα καταγράφονται όσα τα δύο μέρη προφορικά στο Σικάγο έχουν συμφωνήσει. Η ιστορία ξεκίνησε αρχές καλοκαιρού, κάναμε διακριτικές επαφές διερευνητικού περιεχομένου για να δούμε αν η ΑΕΚ πουλάει, κατόπιν εντολής του κ. Κοζώνη. Ηταν η εποχή που μόλις κάναμε τις επαφές προς τη μειοψηφία και την πλειοψηφία, ήταν η εποχή που βγήκε στη δημοσιότητα ότι υπάρχουν κροίσοι επενδυτές Κύπριοι ή Σαουδάραβες με τα 9 εκατ. που θα έβαζαν. Εγώ επειδή είμαι πάρα πολύ ΑΕΚτζής και αυτό είναι ίσως το δυσάρεστο, είπαμε ότι αν ευοδωθεί θα είναι για το καλό της ΑΕΚ. Διακριτικά κάναμε πίσω και περιμέναμε να γίνει. Ενδεχομένως ήταν προσχηματικό, δεν ήξερα αν είναι φιάσκο, προβοκάτσια, ή πρόσχημα. Ετσι, για 10-15-20 χρόνια έπαιρναν παρατάσεις οι διοικήσεις της ΑΕΚ που ήθελαν να εμφανίσουν κάποιον, πχ Σκλαβενίτη. Και επειδή δεν θέλαμε να εμφανιστούμε ως Σκλαβενίτιδες κάναμε πίσω. Όταν αυτό αποδείχθηκε φούσκα, ξανακάναμε κρούση.
Έγινε συνάντηση των Νοτιά, Θανόπουλου από τη μια και του Κοζώνη με τους συνεργάτες του από την άλλη, μιας και εμείς δεν είχαμε προλάβει να πάμε εκεί. Δώσανε τα χέρια, υπήρξε μια συμφωνία κυρίων. Μας παρουσίασαν χαρτιά για χρέος της τάξεως των 30 εκατ ευρώ. Εμείς δεχθήκαμε ότι αν είναι εκεί ως ένα συν πλην 5 με 7 % των 30 εκατ. θα το δεχθούμε αφού ελέγξουμε τα χρέη. Δώσαμε και εμείς τα στοιχεία μας για να ελεγχθούν, με όποιο τρόπο αυτοί ξέρουν».
Για το τι στοιχεία έδωσε η πλευρά Κοζώνη:
«Δώσαμε οικονομικά στοιχεία για την προσωπική περιουσία Κοζώνη και των επιχειρήσεων του Κοζώνη, που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, με τα αποτελέσματα των χρήσεων. Έχουν ελεγχθεί από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και είναι πέρα μα πέρα αληθινά.
Εμείς είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε να βάλουμε ορκωτούς λογιστές ή μεγάλη διεθνή εταιρία και θα βάλουμε ρήτρα ότι εμείς επιφυλασσόμαστε ότι αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, αυτά τα χρέη που θα έχουν πιστοποιηθεί, να τα ελέγχουμε και από άλλη βάση. Αν εμφανιστεί ατασθαλία σοβαρή, που θα αγγίζει τα όρια ποινικού αδικήματος, εμείς όλα αυτά θα τα οδηγήσουμε στον εισαγγελέα. Δεν έχουμε καμία σχετική πληροφορία, απλά για να κρατάμε μια πισινή Είναι θέμα αρχών. Εγώ και ο γιος μου και ο κ. Παπαδημητρίου έχουμε υπηρετήσει όλες τις διοικήσεις της ΑΕΚ αφιλοκερδώς. Δεν κωλώσαμε και τα βάλαμε σχεδόν με όλες τις διοικήσεις. Ημουν μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ επί Τροχανά και παραιτήθηκα εν μέσω κόσμου σε μια συνέλευση των φιλάθλων στο κλειστό του μπάσκετ.
Δεύτερον, εγώ, ο Γρηγόρης ο Ψαριανός και ο Νίκος Κιάος, αντιπρόεδροι εμείς και πρόεδρος της Ενωσης 1924 ο κ. Κιάος, υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Ψωμιάδη και εκκρεμεί στο Τριμελές Πρωτοδικείο Κακουργημάτων για εκείνη τη μεγάλη οικονομική τρύπα. Είχαμε βάλει πλάτη να αναλάβει ο Νικολαϊδης το 2004 και επίσης, γερή πλάτη να υπαχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44 και ας το αμφισβητήσουν οι Κούλης, Κιντής και Νικολαϊδης. Και έχουμε την αξίωση αυτά που λέμε να γίνονται.
Επειδή εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα ζητήσω σε κάποια φάση οι διαπραγματεύσεις να γίνουν δημόσια παρουσία δημοσιογράφων. Πού είναι το πρόβλημα; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Ο κ. Κοζώνης ήθελε να τα δώσει τα 5 εκατ. ευρώ χωρίς καμία διασφάλιση. Και του είπαμε εμείς ‘ένα λεπτο, το να σε πούνε κορόιδο και όχι ευεργέτη, απλά θα δώσει μια παράταση στη διοίκηση για κάποιους μήνες'. Οι μέτοχοι, όμως αποδείχθηκαν αμέτοχοι, ουδείς έφερε την εγγυητική. Είμαστε οπαδοί που αγγίζουμε τα όρια του χουλιγκάνου».
Για την οικονομική κατάσταση του κ. Κοζώνη:
«Ο άνθρωπος έχει οικονομική επιφάνεια, δείχνει και τον πιστεύουμε να έχει τη διάθεση να επενδύσει. Από την άλλη πλευρά, αν επενδύσει και δεν αποδώσει, αυτό είναι άλλο. Είναι επιχείρηση, είναι ιδιόρρυθμη επιχείρηση μια ΠΑΕ, μπορεί να έχει κέρδη ή ζημιές, αλλά το μεράκι σε κάνει να είσαι εκεί. Σε πρώτη φάση βραχυπρόθεσμα μπορεί να μην επιτύχει όλους τους στόχους. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τη φίλαθλη κοινή γνώμη αλλά και διάφορες επίσημες αρχές που θα προσφύγουμε για βοήθεια κάποια στιγμή, είναι ότι εμείς θα έχουμε υπέρ μας μια διαφανή διαχείριση. Πράγματι θα είναι όλα στη φόρα, δεν θα κάνουμε μυστική διπλωματία, ούτε μυστικές διαπραγματεύσεις».
Για το τι χρονοδιάγραμμα δίνει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας:
«Αυτή ή την άλλη βδομάδα θα ετοιμαστεί και υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, καλώς εχόντων των πραγμάτων είτε στην Ελλάδα, είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Λονδίνο. Θα υπογραφεί από τους ίδιους και όχι με πληρεξούσια, γατί δεν τα δεχόμαστε, θα υπογράψουν οι Νοτιάς, Θανόπουλος και Κοζώνης. Τότε θα είναι σε μας η υποχρέωση να μπουν οι άνθρωποί μας να ελέγξουν και όπως το είπε ο κ. Θανόπουλος θα γίνει μια γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχουν δύο προβλήματα, το ένα είναι τα χρέη. Εχει προκύψει κάτι που δεν είχε ειπωθεί στο Σικάγο, τα χρέη της Empire και είναι ακατανόητο. Δεν μπορεί μια επιχείρηση που διαχειρίζεται μόνο τη φανέλα, που δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτό, γιατί αν διαχειρίζεται μόνο τη φανέλα και όχι το σήμα με το δικέφαλο, δεν έχει νόημα να την πάρει κανείς. Είναι αδιανόητο πώς αυτή η εταιρία κατόρθωσε να έχει χρέος 4 εκατ. Ακόμα και οι φανέλες του Ριβάλντο πόσο κάνουν; Ένα ευρώ κάνουν. Γι' αυτό είπα ότι αν μεν διαπιστωθεί απλώς κακοδιαχείριση, τότε τα χρέη είναι αυτά ή εκείνα. Αν όμως είναι και κάτι άλλο, θα ληφθούν κάποια μέτρα.
Το δεύτερο είναι ότι εμείς περιμένουμε να γίνει η συνάντηση, να δοθούν οι υπογραφές για να γίνει η γενική συνέλευση προ της 31/12, ώστε τουλάχιστον εγώ έχω μια απαίτηση στο όνομα των παλιών ΑΕΚτζήδων φιλάθλων, που μου λένε το εξής; ‘Τα τελευταία 10-15 και παραπάνω χρόνια, οι μετοχές της ΑΕΚ είναι σα μαγική εικόνα. Ολοι μιλάνε γι αυτές και ακόμα δεν τις έχουν δει. Αλλοι λένε ότι είναι στην ENIC, στο Σιρχάουζ ή ότι τις έχει ακόμα ο ‘Ζήτα'. Αν πάρει την ΑΕΚ ο Κοζώνης, θα έχει και τις πραγματικές μετοχές. Θέλουμε να δούμε πού διάολο είναι αυτές οι μετοχές».
Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρη της περιουσίας του Κοζώνη είναι υποθηκευμένα:
«Δεν τα ξέρω τα δημοσιεύματα. Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Και αν είναι και έχει πάρει ένα δάνειο, επιτρέπεται. Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να πάρω θέση, θα του το μεταφέρουμε σήμερα και θα έχουμε κάποια πράγματα να πούμε. Δεν θέλουμε να βγάζουμε δελτίο τύπου για να απαντάμε σε ό,τι γράφεται».
Γιατί ο κ. Κοζώνης αποφάσισε να επενδύσει στην ΑΕΚ:
«Εγώ τι υποθέτω... Έχω μιλήσει μαζί του. Αν σκιαγραφήσω την εικόνα ενός μετανάστη που πήγε στην Αμερική 11 χρονών, όλοι οι μετανάστες έχουν όραμα τη θριαμβευτική επιστροφή στο σπίτι του, να γίνει ευεργέτης. Σκέφτεται να επανέλθει στην Ελλάδα, να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα, την πατρίδα του που την έχει χάσει τόσα χρόνια. Και επειδή είναι ΑΕΚτζής και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια για την αγάπη του για την ΑΕΚ, κάπου είναι λογικό. Αλλος πλένει 40 χρόνια πιάτα στην Αμερική και θέλει να φτιάξει μια εκκλησία στο χωριό του. Αν κάποιος έχει διαθέσιμα πολύ περισσότερα χρήματα από τον μετανάστη με την εκκλησία και θέλει να τα επενδύσει, γιατί όχι; Στην εποχή μας σπάνια βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο στυγνούς επιχειρηματίες. Βλέπουμε τον Λα Φαγιέτ που επενδύει στο ποδόσφαιρο. Ενδεχομένως να είναι καλή δυνατότητα για να εξαπλώσεις και άλλες δραστηριότητες. Όπως έχουν κάνει και άλλοι».
Για την προσωπική του εκτίμηση όσον αφορά την έκβαση της συμφωνίας:
«Προσωπική μου εκτίμηση ότι θα τελειώσει θετικά το deal

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Στις 12:20 έφτασε στο ξενοδοχείο ο Νίκος Θανόπουλος. Αρχικά είχε μια συζήτηση με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και στη συνέχεια μίλησε με τον οικονομικό διυεθυντή της ΠΑΕ,Μιχάλη Δημαράκη. Παρών και ο Βασίλης Δημητριάδης ενώ έξω από το ξενοδοχείο βρίσκεται και μια διμοιρία των ΜΑΤ. Πάντως δεν έχει σημειωθεί κανένα παρατράγουδο.
Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι παίρνουν θέση στην αίθουσα όπως και ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
«Είμαι εδώ για να ενημερώσω  τον κόσμο. Η ομάδα μας περνά μια διοικητική κρίση και βλέπουμε κάθε μέρα τους μετόχους να κάνου δηλώσεις ή να παραιτούνται και αυτό δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο ότι οι διαπραγματεύσεις με τον κ.Κοζώνη προχωρούν κανονικά. Θέλω να μεταδώσω αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας» η πρώτη τοποθέτηση του κ.Θανόπουλου.
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η προσπάθεια του 2004 που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς είναι σαφές ότι τελείως. Είναι σαφές επίσης ότι ευθύνη έχει η διοίκηση Νικολαΐδη. Έγιναν και καλά πράγματα αλλά όταν έχεις διαχειριστεί τεράστια ποσά τα οποία δεν επενδύθηκαν με τον σωστό τρόπο σίγουρα υπάρχουν ευθύνες. Δεν θα τις αποδώσω εγώ βέβαια» δήλωσε.
«Ήρθα γιατί υπήρχαν προβλήματα του Νικολαΐδη με τους μετόχους όμως τα λάθη που έγιναν μας ακολουθούν μέχρι τώρα. Το κουρί της Πανδώρας άνοιξε με τη φυγή του Ντέμη το Νοέμβριου. Του είχα πει ότι κάνει τεράστιο λάθος. Του είχα πει ότι αφήνει το καράβι σε ανθρώπους που δεν ήξεραν να το κυβερνήσουν. Δεν είχαν την γνώση ούτε τη διάθεση. Πολύ σωστά έπραξαν και προσέλαβαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα ασπίδα όμως περισσότερο. Από εκεί και πέρα κυριάρχησε μια χαοτική κατάσταση για την οποία δεν φταίει ο Μπάγεβιτς ή οι παίκτες αλλά εμείς. Είμαστε 12 και όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει».
«Τότε μου ζητήθηκε από τους μετόχους να αναλάβω πρόεδρος. Ξέρω ποιός είμαι και το μέγεθος μου αλλά το έκανα γιατί είμαι ΑΕΚ και τους είπα να προχωρήσουμε όλοι μαζι. Αυτό που έκανε ήταν αυτό που έκανα πάντα στη ζωή μου. Πήρα πάρα πολλές αποφάσεις δύσκολες, σκληρές που δεν άρεσαν. Η πρώτη ήταν ότι στήριξα 1000% τον Μπάγεβιτς σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης. Βλέπετε όταν η ομάδα είχε αρχίσει να στρώνει κάποιοι ήθελαν να διώξουμε και τρίτο προπονητή αλλά το έλεγαν με τα λεφτά άλλων. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Τον κ. Μπαγεβιτς τον τιμώ σαν προπονητή. Έκανα κάποια πράγματα που του είχα υποσχεθεί. Απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έπρεπε και φτάσαμε στο τέλος της περιόδου. Μιας επιτυχημένης αλλά δύσκολης περιόδου».
«Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε μπάντζετ. Είμασταν η μόνη ομάδα με μηδέν μπάτζετ. Πήραμε όμως παίκτες και φυσικά πουλήσαμε. Πήρα προσωπικά το ρίσκο της πώλησης του Κυργιάκου και όταν μου έλεγαν να μην πάρουμε κάποιον να τον αντικαταστήσουμε τους έλεγα ότι δεν γίνεται. Πρωτοστάησα στο θέμα του προπονητικού και όταν θα έχει γίνει να δω τι θα λένε όλοι. Έγινα πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας γιατί η ΑΕΚ έπρεπε να είναι στα κέντρα των αποφάσεων. Δεν λεώ ότι έχω πετύχει τίποτα είμαι πολύ μικρός για να λέω κάτι τέτοιο».
«Είναι απόλυτα λογικό λοιπό να υπάρχει ένα έλλειμμα και όποιος θέλει να ασχοληθεί με την ΑΕΚ πρέπει να το ξέρει. Η πολυμετοχικότητα και ο ρομαντικός απέτυχαν παταγωδώς. Με ημίμετρα δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα ιστορική και μεγάλη ομάδα αλλά για να κάνεις πρωταθλητισμό αδυνάτου πρέπει να σπάσεις αυγά. Είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματεύεσαι πάντα από θέση αδυνάτου. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τους πυραύλους με σφεντόνες. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αλλαγής. Η ΑΕΚ να έχει έναν μεγαλομέτοχο με στόχο και σχέδιο αυτό που δεν έχει ποτέ η ΑΕΚ και αυτό φαίνεται από τι έμεινε».
«Τέλος κάτι προσωπικό. Είμαι ΑΕΚτζής και δεν γίνεται να ευτελίζεται ο θεσμός του προέδρου της ΑΕΚ. Εγώ ξέρω ποιός είμαι. Έχω θέσει την παραίτηση μου στη διάθεση του κ.Νοτιά και το γνωρίζει και ο κ.Κοζώνης και εύχομαι η ΑΕΚ να αποκτήσει τον πρόεδρο που της αξίζει και ελπίζω αυτός να είναι ο κ.Κοζώνης. Αν δεν είναι αυτός ας είναι κάποιος άλλος ισχυρός για να κάνει και πάλι την ΑΕΚ μεγάλη».
«Για το θέμα με τους Κύπριους επενδυτές το καλοκαίρι αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν φιάσκο αλλά και πάλι διαπραγματευόμουν απο τη θέση του ανίσχυρου. Δεν μπορούσα να τους πω: Ελάτε εδώ θέλετε την ΑΕΚ; Θέλω και εγώ. Το θέμα αυτό όμως έληξε. Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει την ΑΕΚ περισσότερο απ' ότι την αγαπαμέ όλοι εμείς όπως φαίνεται. Της έφερε έναν απομηχανής θεό από την Αμερική. Δεν ξέρω πως θα καταλήξει αλλά βρήκαμε έναν άνθρωπο που έχει ένα όραμα και ένα σχέδιο. Ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και αυτό καλύπτει αυτά που είπα πριν για το τι πρέπει να έχει ο νέος ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ».
«Το θέμα Κοζώνη το έμαθα το Σεπτέμβριο. Γνώρισα τον κ.Παπαδημητρίου στην Ξάνθη και αποφάσισα να φύγουμε αμέσως για το Σικάγο γιατί οφείλω να εξαντλώ κάθε πιθανότητα για το καλό της ΑΕΚ. Θέλω να εξάρω τον ρόλο του κ.Παπαδημητρίου που είναι ένα γνήσιος ΑΕΚτζής, ένας ντόμπρος άνθρωπος που δεν έχει κανένα συμφέρον. Τότε είναι που τους έπιασε όλους πρεμούρα. Δεν σα κρύβω ότι ολοι έπεσαν πάνω στον κ.Κοζώνη και του έλεγαν τι πας να κάνεις και μην μπλέκεις και έβαζαν τρικλοποδιές στη συμφωνία. Δεν πουλάω ΑΕΚοφροσύνη παραθέτω στοιχεία».
«Άρχισαν λοιπόν όλοι να αμφισβητούν την οικονομική επιφάνεια του κ.Κοζώνη. Το πρώτο πράγματα λοιπόν που ήθελα να κάνω όταν πήγα στο Σικάγο, αφού κατάλαβα ότι είναι ΑΕΚτζής και έχει παίξει μπάλα, είναι για το ήθος του και όχι αν έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες εκατομμύρια. Πολλοί έχουν λεφτά αλλά δεν τα βάζουν. Σας διαβεβαιώ ότι ο κ.Κοζώνης έχει όλα τα στοιχεία. Είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, εξαιρετικός επιχειρηματίας με όρεξη. Φυσικα δεν βλέπει μόνο ρομαντικά την ΑΕΚ, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ομάδα και σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις είναι άριστες».
«Ακούω αυτούς που λένε κάποιοι: Να μας πει ο κ.Κοζώνης τι έχει. Τι λέτε ρε; Δεν έχω ακούσει κανέναν επιχειρηματία να λέει έχω δέκα mall και πέντε μαγαζιά. Τι ανέκδοατα είναι αυτά; Χθες το βράδυ μίλησα με τον κ.Κοζώνη και μου είπε να σας μεταφέρω ένα μήνυμα ότι είναι δηλαδή στη φάση της έρευνας και ότι μιλάει μια φορά και θα το κάνει μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Εμείς του παρέχουμε όλα τα στοιχεία. Όταν και εφόσον υπογραφεί το προσύμφωνο θα μπουν οι ορκωτοί λογιστές του. Τίποτα δεν είναι δεδομένο εκτός του ότι στηρίζουμε 1000% τον κ.Κοζώνη. Είναι μια από τις λύσεις που αρμόζουν στην ΑΕΚ και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Κλείνω λέγοντας πως το μόνο αγκάθι είναι το ταμειακό έλλειμμα».
«Για την εγγυητική εγώ το βλέπω εύλογο να τη ζητά ο κ.Κοζώνης αλλά οι μέτοχοι δεν μπόρεσαν να την βγάλουν. Περισσότερο πιστεύω λόγω ασυνεννοησίας και γιατί ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Πιστεύω όμως ότι ο κ.Νοτιάς και ο κ.Κοζώνης θα βρουν λύση. Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της»
Ο κ.Θανόπουλος ολοκλήρωσε την εισαγωγή του και ξεκινούν οι ερωτήσεις
«Ο κ.Παππάς καλά έκανε και είπε όλα αυτά. Και εγώ αν είχα πλάτες θα έλεγα στον κ.Κοζώνη να του βάλω εγώ όρους. Αλλά τώρα τι όρους να του βάλω; Έχω εγώ αυτή την πολυτέλεια; Και να το κάνω σε 15 μέρες θα μου σφραγίσουν τις επιταγές. Έτσι λειτουργούν οι συντεταγμένες εταιρείες αλλά εμείς δεν είμαστε τέτοια. Είμαστε μια εταιρεία που έχει υπάλληλο, όπως σας αρέσει να γράφετε, αλλά δεν έχει μετόχους. Μόνο ο κ.Νοτιάς έχει μείνει».
«Έναν αγοραστή τον ενδιαφέρουν τα δάνεια που σε εμάς δεν έχουν αυξηθεί και οι φολογικές εκκρεμότητες. Σύνολο 22εκατ. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα μέσα. 22εκατ. λοιπόν όταν ήταν είναι. Δεν είναι απαγορευτικά μεγέθη. Είναι τα λιγότερα που έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι αυτά τα 22εκατ. και από εκει και πέρα υπάρχει ένα έλλειμμα το οποίο το είχα τοποθετήσει στα 8εκατ. αλλά πλέον είναι κοντά στα δέκα γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τοποθετώ λοιπόν, το έχω πει στον κ.Κοζώνη, στα 22εκατ. ευρώ τα χρέη από δάνεια και φορολογικά και οκτώ με δέκα το έλλειμμα»
«Δεν ειχαμε λεφτά και δεν κάναμε καλό προγραμματισμό αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Οι παίκτες ήρθαν τελευταία στιγμή γιατί περιμέναμε και την πώληση Κυργιάκου. Έχουμε καλούς παίκτες και θα πάμε καλά». Σε ερώτηση γιατί δεν είπε για όλα αυτά από τον Ιούνιο ο κ.Θανόπουλος απαντά πως ήθελε να προστατεύσει την ΑΕΚ αλλά τονίζει ότι πάντα έλεγε ακριβώς πως είναι η κατάσταση.
«Ο Ντέμης δεν είναι στους ανθρώπους που βάζουν τις τρικλοποδιές. Του τα έχω πει φάτσα κάρτα. Του έχω πει ότι έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για αυτά που έγιναν. Έχει μεγάλα λάθη αλλά και πολλά καλά. Ήταν ο μοναδικός που συσπείρωσε τον λαό της ΑΕΚ και τον έκανε να ονρειρεύεται. Ο Νικολαΐδιης μπορεί να το κάνει αυτό, ο Μπαγεβιτς μπορέι να το κάνει αυτό. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Απ' όσο γνωρίζω ο Ντέμης δεν μιλάει και καμιά φορά είναι καλύτερο γιατί όποιος μιλάει πολύ εκτίθεται. Μην με ρωτάτε τι γίνεται παρασκηνιακά. Το θέμα είναι να προχωρήσει η δουλειά με τον κ.Κοζώνη. Να μας φυλάει ο Θεός μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν βλέπω και τον λόγο να μην προχωρήσει» απάντησε ο κ.Θανόπουλος σε ερώτηση για τον Ντέμη Νκολαΐδη.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθαρίζει ότι ο κ.Κοζώνης δεν έχει βάλει χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενώ αναφορικά με το γήπεδο τονίζει ότι έχει όραμα. «Μέχρι να εξαντληθεί η δυνατότητα θα λέμε: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Κοζώνης αυτό λέει. Θα εξαντλήσει τις δυνατότητες. Μια ομάδα για να ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα πρέπει να έχει το δικό της σπίτι. Είναι πολλαπλά τα οφέλη. Σε σχέση με το προπονητικό σε λίγο θα το έχουμε και θα είναι ένα θα. Θα το έχουμε και ο κ.Νοτιάς δεν έχει βάλει κανέναν όρο στον κ.Κοζώνη. Αυτές οι σαχλαμάρες ότι θέλει το 51% για να το περάσει από το ΔΣ, έλεος».
«Όφειλα να βγω και να πω κάποια πράγματα. Έτσι έκρινα έτσι έπραξα» τόνισε ο κ.Θανόπουλος.
«Ο πιο εύκολος τρόπος να τεστάρουμε το αν ο Κοζώνης ήταν η εγγυητική. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έχουν την περιουσία τους στον ίντερνετ. Το είπα και στους μετόχους αλλά δεν έγινε γιατί οι σχέσεις τους δεν είναι αυτές που ήταν, δεν υπάρχουν αγγελάκια πλέον. Αν ο Κοζώνης δεν έβαζε τα 5εκατ. τότε θα ξέραμε και θα κοιτούσαμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είπα ότι ο Κοζώνης είναι κροίσος αλλά είναι σημαντικό μέγεθος και μπορεί να σηκώσει την ΑΕΚ. Έχω γνωρίσει τον άνθρωπο και είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι. Άμα έρθει ο κ.Κοζώνης όλα θα πανε καλύτερα» σε ερώτηση για τα οικονομικά του κ.Κοζώνη και πληροφορίες που ήθελαν ένα σπίτι του να είναι υποθηκευμένο.
«Είναι αλήθεια μάλιστα ότι υπάρχει ένα εξώδικο από το νομικό επιτελείο του Ντέμη για ένα δάνειο και προσωπικά θεωρώ ότι εστάλει για να σταλεί. Δεν πιστεύω ότι θα το κλιμακώσει» τόνισε για τα χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και ένα εξώδικο που έχει σταλεί από τον Ντέμη Νικολαΐδη. Όσο για το θέμα της Empire τονίζει ότι έκανε λάθος αγορές και έχει ένα στοκ 4εκατ. ευρώ, κυρίως με παλιές εμφανίσεις (είχαν αγοραστεί 80.000 φανέλες όταν αποκτήθηκε ο Ριβάλντο). «Η EMPIRE είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται την λιανική πώληση στα καταστήματα της ΑΕΚ. Αυτό που έγινε στην EMPIRE είναι μια κακή εκτίμηση. Όταν ήρθε ο Ριβάλντο παραγγείλαμε 80,000 φανέλες και πάρα πολλά πράγματα, επειδή ο παίκτης θα έμενε για 2 χρόνια. Η EMPIRE έχει ένα απόθεμα, ένα στοκ που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό το χρωστάει στην Puma. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν κινήσεις εις βάρος της ΑΕΚ. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με την Ερασιτεχνική, ότι θα δημιουργηθεί μια εταιρεία για τη διαχείριση των εσόδων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής. Δεν θα επιβαρυνθεί ο κ. Κοζώνης από κάτι με την EMPIRE. Στην εταιρία αυτή, λύση πρέπει να βρουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Τώρα, η EMPIRE έχει ένα συγκεκριμένο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά έχουν προέλθει από υπερβάλλουσες αγορές.».
Σχετικά με τη δήλωση του Νικολαΐδη ότι δεν χρωστάει η ΑΕΚ σε κανέναν, υποστήριξε πως: «Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Η μισή Ελλάδα ζει με δάνεια και τραβάει επιταγές. Η ΑΕΚ έχει ταμειακό πρόβλημα, δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης στο μέλλον. Πρέπει κάποιος να καλύψει το έλλειμμα της, οι μετοχοι δεν μπορούν να το κάνουν. Όσον αφορά τον κ. Κανελλόπουλο, διαφωνώ στα πάντα μαζί του και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Νοτιάς με τον κ. Κοζώνη θα βρουν μια λύση. Έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα 5 εκατ. ευρώ. Δεν θέλω να μπω στα διάφορα σενάρια που ακούγονται, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσοι έχουμε μείνει στην ΑΕΚ, ο κ .Νοτιάς και η Ερασιτεχνική. Πραγματικά δεν βλέπω άλλο φως στον ορίζοντα. Εκτός αν υπάρχουν κινήσεις ή προθέσεις που δεν γνωρίζω και εύχομαι πραγματικά να αφορούν το καλό της ΑΕΚ».
Εστιάζοντας, στον Λορέντσο Σέρα Φερέρ και τις επιλογές Ντέμη, είπε: «Έχει παραδεχτεί και ο Ντέμης ότι έχει κάνει λάθος με τον Φερέρ. Γινόντουσαν κάποια πράγματα χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των επιλογών. Όταν μπήκα εγώ, δεν είχα δικαίωμα υπογραφής. Δεν μπορούσα να διαφωνήσω με την επιλογή του Φερέρ. Ο Ντέμης ήταν πανίσχυρος, αλλά ρωτούσε τους μετόχους. Μόνο ο κ. Χατζηιωάννου είχε πει πρόσεχε τι κάνεις. Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν και έχουν γίνει και καλά πράγματα Δεν έχω πρόβλημα με κανένα, αντίθετα άλλοι έχουν μαζί μου».
Σε ερώτηση για το αν θα μείνει ο Νίκος Νοτιάς αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μπομπ Κοζώνη ο κ.Θανόπουλος τόνισε ότι οι δύο άνδρες έχουν ιδανικές σχέσεις και ο κ.Κοζώνης επιθυμέι να παραμείνει ο κ.Νοτιάς. Πάντως ξεκαθάρισε ότι την απόφαση θα την παρει ο κ.Νοτιάς.
«Η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ που παρέλαβαν οι μέτοχοι. Τότε παρέλαβαν κάποια γραφεία μόνο και ο Ντέμης έδωσε το όραμα στον κόσμο. Το πρώτο διάστημα η ομάδα οργανώθηκε και μετά τη διοίκηση της δικής μου. Δεν είμαι συνέχεια της διοίκησης Νικολαΐδη. Δεν είναι το θέμα ποιός διοίκησε καλύτερα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2004. Η ομάδα οργανώθηκε αλλά έγινα λάθη. Πήραμε όμως μια κατάσταση και προσπαθούμε να την πάμε παραπέρα. Η ΑΕΚ όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ του τότε. Μην νομίζει ο κόσμος ότι είναι χειρότερα από το 2004 αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει» τόνισε σε ερώτηση για τη σύγκριση της ΑΕΚ του σήμερα και του 2004.
«Με αυτά που τραβάει ο κόσμος της ΑΕΚ και λίγα θα κάνει. Βγάζω το καπέλο του προέδρου κάποιες φορές και ξέρω πολύ καλά τι έκανα εγώ και ειχα κάνει» ανέφερε ο κ.Θανόπουλος που αποκάλυψε ότι τα τελευταία λεφτα στην ΠΑΕ μπήκαν από τον κ.Νοτιά και τον κ.Χατζηιωάννου.
Σε ερώτηση για τον κ.Κοζώνη και το αναπτυξιακό του πλάνο δήλωσε: «Ο κ.Κοζώνης θέλει το σύνολο, υποδομές και ομάδα. Δεν θέλει απλώς να χώσει λεφτά. Ο άνθρωπος είναι ΑΕΚτζής, είναι αγνός. Έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο και θέλει να αφήσει κάτι στην πατρίδα του, στα παιδιά του. Συγκινείται με την ΑΕΚ κάθεται και βλέπει ξημερώματα τα ματς. Χαίρομαι που μου μίλησε για αναπτυξιακό πλάνο. Γιατί μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν σχέδιο και προγραμματισμό κάτι που έλλειπε από την ΑΕΚ».
Για τις μεταγραφές δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες ήταν επιλογές του Μπάγεβιτς αν και τις περισσότερες φορές δεν ήταν οι πρώτες όπως ο Αραούχο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ανέλυσε κάθε περίπτωση ξεχωριστά τονίζοντας ότι ο Άρτσε ήταν η τρίτη επιλογή ενώ ανέλυσε και το στόρι της απόκτησης των Νέμεθ και Γκερέιρο. ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης μετοχών και ο κ.Κοζώνης θα γίνει ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μέσω αύξησης κεφαλαίου. Έτσι θα μπουν μετρητά την ομάδα.
«Οι παίκτες πληρώνονται κανονικά εκτός του κ.Μπάγεβιτς και του κ.Δημητριάδη που έχουν μια μικρή καθυστέρηση. Καταφέραμε να πληρώνονται οι παίκτες. Δεν μπορώ βέβαια να βγάζω συνέχεια λαγούς. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση. Αν δεν βρεθεί θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά για την ΑΕΚ. Πονάει η καρδιά μου αλλά τουλάχιστον καθόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε, δεν φεύγουμε χωρίς να έχουμε ούτε τα λεφτά ούτε τις μετοχες» ανέφερε ο κ.Θανόπουλος που ξεκαθάρισε ότι ο Μπομπ Κοζώνης ξέρει και εκτιμά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ποντάρει σε αυτόν. Επίσης ο κ.Θανόπουλος τονίζει ότι θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει.
Κλείνοντας ο Νίκος Θανόπουλος μίλησε για το προπονητικό κέντρο και τη γνώμη του για την αποπληρωμή των δανείων: «Σαφέστατα δεν υπάρχει πρόβλημα με το προπονητικό. Ο κ. Νοτιάς ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έχει βάλει κανένα όρο. Θα έρθει με το καλό κ. Κοζώνης και θα το συζητήσει μαζί του. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που δεν θα θέλει να πάει την ομάδα στα Σπάτα. Είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και μένω επειδή υπάρχουν σοβαρά πράγματα που απασχολούν την ΑΕΚ. Το θέμα της εγγυητικής δείχνει ότι υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης και αντίδρασης την κατάλληλη στιγμή. Έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε ως συνεργάτη τη Morgan Stanley και δείχνει μεγάλη κατανόηση στην αποπληρωμή. Ο αδερφός μου βοηθάει όσο μπορεί. Αν ήμουν στη θέση του κ. Κοζώνη το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα πλήρωνα όλα τα δάνεια, με υψηλούς τόκους. . Ελαφρύνει τον ισολογισμό σου και από κει και πέρα κοιτάς τον μέλλον».

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο με σκοπό να μιλήσει για τις εξελίξεις στα διοικητικά της Ένωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Νίκος Θανόπουλος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αύριο (11/11) στις 13.00, στο ξενοδοχείο Holliday Inn Attica (αίθουσα Attica Hall), προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα. Απαραίτητη για την είσοδο στη συνέντευξη Τύπου θα είναι η επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας».

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ..

Την αδυναμία τους να λάβουν την ταμειακή διευκόλυνση του Χαράλαμπου Κοζώνη θα ανακοινώσουν αύριο, άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, στους εκπροσώπους του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία οι μέτοχοι της ΠΑΕ μέσω του Νίκου Θανόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τελικά μόνο ο Νίκος Νοτιάς και, σε ένα μικρό ποσοστό, ο Παντελής Αθηνής ήταν πρόθυμοι να δώσουν στον Κοζώνη την εγγυητική επιστολή που ζητούσε για να διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΑΕΚ ενώ ο Πέτρος Παππάς με την σημερινή παρέμβαση του στην εφημερίδα "ΕΞΕΔΡΑ" έκανε γνωστό πως θέλει να ακολοθουθηθεί μια χρονοβόρα διαδικασία και για την δική του ενημέρωση αδειάζοντας ουσιαστικά τον Νίκο Νοτιά που έχει πειστεί πως ο Κοζώνης μπορεί να εγγυηθεί διαχρονικά το μέλλον της ΑΕΚ όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Νίκος Θανόπουλος αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του όπως είχε προαναγγείλει στην συνάντηση της Παρασκευής εκτός αν οι μέτοχοι αποφασίσουν να χρηματοδοτήσουν μετά από μήνες ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχει η ΑΕΚ για το επόμενο δίμηνο. Σύμφωνα με την πλευρά Κοζώνη η εξέλιξη αυτή δεν επηρρεάζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την μεταβίβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία αφού επρόκειτο απλά για μια ταμειακή διευκόλυνση που ήθελε να κάνει ο Κοζώνης στην διοίκηση της ΑΕΚ αντιλαμβανόμενος την δεινή οικονομική θέση της ΠΑΕ μετά την διακοπή της χρηματοδότησης από τους μετόχους - ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί κανονικά και αν δεν προκύψουν ευρήματα που να εκτοξεύουν το χρεός της ΑΕΚ τότε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η ΠΑΕ θα έχει περάσει στα χέρια του Κοζώνη. Οσον αφορά τα διαπιστευτήρια που ζήτησε ο κ. Παππάς η πλευρά Κοζώνη παραπέμπει στον Νίκο Νοτιά ενώ για τις 300.000 ευρώ που επρόκειτο να δωθούν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα παρθεί απόφαση τις επόμενες μέρες ενώ διευκρινιζόταν πως το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του επιβεβαιωμένου χρέους της ΠΑΕ προς την ΜΑΝΑ ΑΕΚ το οποίο δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να πληρωθεί. Εν κατακλείδι η εγγυητική δεν πρόκειται να δοθεί αύριο εκτός αν γίνει η μεγάλη ανατροπή και την καλύψει όλη ο Νοτιάς που φέρεται να είναι ενοχλημένος από την στάση πολλών εκ των συνεταίρων του στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!


Η ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ δεν αποδείχτηκε μία… καλή παρένθεση για την ΑΕΚ. Αποδίδοντας καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο η «Ένωση» επικράτησε με 3-1 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1/3 του πρωταθλήματος. Μαϊστόροβιτς (18’) και Νέμεθ (64’) με κεφαλιές, αλλά και ο Μπλάνκο (50’) με πέναλτι πέτυχαν τα γκολ των νικητών, που έδιωξαν τα σύννεφα από την προσωρινή ισοφάριση του Ρομέου (45’).

Ο αγώνας…

Το «ψυχρό» σκηνικό με τους λιγοστούς φιλάθλους επηρέασε τις δύο ομάδες που μπήκαν πολύ νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο. Η παραταγμένη με 4-2-3-1 ΑΕΚ, προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα, με κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς από κόρνερ του Μαντούκα, φτάνοντας τα τρία τέρματα τη φετινή σεζόν (είχαν προηγηθεί τα γκολ με Μπενφίκα και Πανθρακικό). Παρά το γρήγορο προβάδισμα, ωστόσο, η «Ένωση» για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία της, αφού ο Μπλάνκο νικήθηκε από τον Μάλαρτζ στο 28’ και το οριζόντιο δοκάρι στο 37’. Η Λάρισα, μετά την προειδοποιητική βολή του Αμπουχαντζίρα στο 22’ και παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Ντέλσον και Σίμιτς, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 45’ με σουτ του Ρομέου από το ύψος της περιοχής.

Αναζητώντας πλέον και πάλι το προβάδισμα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε με την έναρξη της επανάληψης στη μάχη τον Νέμεθ αντί του Γιαχάγια, κάνοντας άκρως επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Η «Ένωση» κατάφερε γρήγορα να σκοράρει, καθώς στο 50’ ο Σκόκο ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα στην περιοχή και ο Μπλάνκο δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα. Οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το τρίτο γκολ με τακουνάκι του Νέμεθ στο 61’, αλλά ο Ούγγρος βρήκε στόχο στο 64’ με κεφαλιά γράφοντας το 3-1. Οι «βυσσινί» αναζήτησαν το γκολ, που θα τους έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να παραμένει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις ως το τέλος. Στο 93ο λεπτό ο Καφές με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, που ήταν το δωδέκατο για την ομάδα του την τρέχουσα περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Το τελικό 3-1 σηματοδότησε την επιστροφή της ΑΕΚ στις επιτυχίες μετά τις 18 Οκτωβρίου (3-2 επί του Πανθρακικού) και την άνοδό της στους 15 βαθμούς, όσους έχουν και οι συγκάτοικοί της-πλέον-στην τέταρτη θέση Άρης και Καβάλα. Αντίθετα, η Λάρισα έμεινε στους 10 βαθμούς.

* Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Γιαχάγια (46’ Νέμεθ), Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (66’ Γεωργέας), Σκόκο (77’ Γκερέιρο), Μπλάνκο.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ντέλσον (39’ Μετίν), Σίμιτς (41’ Κυριακίδης), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Κατσιαρός (64’ Γιαννακόπουλος), Αμπουχαντζίρα.

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας, Νέμεθ-Βενετίδης, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Μάλαρτζ, Κυριακίδης.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΙΚΗ!!


Σήμερα το απόγευμα - αν και η ημέρα δεν ενδείκνυται για ποδόσφαιρο - η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τη Λάρισα (16.45 NOVA1) για την 10η αγωνιστική. Δεν συζητάμε ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη τη νίκη. Εξυπακούεται. Εξάλλου η βαθμολογική της θέση (9η με 12 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο) δεν αντικατοπτρίζει αφενός την ως τώρα εικόνα της, αφετέρου την ιστορία και το πρεστίζ της. Επιβάλλεται να παρουσιαστεί η ομάδα αποφασισμένη για τη νίκη και φυσικά να την πάρει, ώστε να ανέβει στην βαθμολογία. Το γεγονός ότι οι παίκτες ξεκουράστηκαν μία ημέρα παραπάνω, απ' ότι συνηθίζεται μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι, λόγω... Bejonce, αποτελεί ένα επιπλέον συν, προκειμένου να δούμε σήμερα μία πιο δραστήρια και αποφασιστική ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γιάχιτς και Ενσαλίβα. Τιμωρημένος ο πρώτος, τραυματίας ο δεύτερος, όμως ο προπονητής έχει τις επιλογές να καλύψει τις θέσεις τους. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα (μετά τον αγώνα με τη ΜΠΑΤΕ) οι Μαϊστόροβιτς, Αραούχο που θα πάρουν θέση στο κέντρο της άμυνας και το δεξί άκρο αυτής, αντίστοιχα. Ο προπονητής δεν έδειξε στις προπονήσεις τις προθέσεις του σχετικά με το σύστημα και την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει απέναντι στη Λάρισα. Οι ενδείξεις όμως θέλουν τον Μπάγεβιτς να εμπιστεύεται πάλι το 4-4-2. Στην ενδεκάδα όμως αναμένονται κάποιες... εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση για δεύτερο συνεχόμενο ματς του Γκέντσογλου στο κέντρο της άμυνας από την αρχή ενός αγώνα, αλλά και αυτή του Σεϊντού Γιαχάγια δίπλα στον Καφέ στα αμυντικά χαφ. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο πολύ γνωστές. Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, ο Καράμπελας αριστερό μπακ, ο Μαντούκα δεξί χαφ που θα αλλάζει θέσεις με τον Σκόκο, ο οποίος θα ξεκινήσει από την απέναντι πλευρά, ενώ στην επίθεση ο Μπλάνκο θα έχει παρτενέρ τον Νέμεθ.


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ...


... παλικάρια σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, αναφέρει ο ύμνος της Ένωσης και οι ποδοσφαιριστές της φέτος το κάνουν πράξη. Η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στο «δικέφαλο» που σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ενώ το έχει επαναλάβει άλλες εφτά φορές από την έναρξη της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ εκτός από όλα τα έξω αγωνιστικά προβλήματα που έχει, παρουσιάζει και μια γκίνια άνευ προηγουμένου. Τα δοκάρια της φετινής σεζόν έχουν στοιχίσει στην Ένωση όλους της τους στόχους. Την έχουν αφήσει εκτός Κυπέλλου Ελλάδος, εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος ενώ της μείωσαν κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ούτε ο... Θεός
Ο «δικέφαλος», πάντως, δεν μπορεί να ρίξει όλες τις ευθύνες στα δοκάρια αλλά αυτό που συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι ούτε ο... Θεός δεν βοηθάει την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ έχει σημαδέψει φέτος δέκα φορές τα αντίπαλα δοκάρια ενώ μόνο χθες αυτό συνέβη τρεις φορές.

Η αρχή έγινε με τον Μαντούκα στο 54΄ καθώς σε μια ωραία αντεπίθεση της Ενωσης ο Γκουστάβο έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στην οριζόντια δοκό. Σειρά πήρε ο Γιάχιτς στο 77΄αφού από σέντρα του Χέρσι από τα δεξιά ο Βόσνιος με προβολή δεν βρήκε στόχο και ένα λεπτό αργότερα ο Σκόκο από μακρινή απόσταση έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να θυμηθούν και πάλι τον ύμνο τους.

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο
Τα δοκάρια δεν είναι μόνο στο Γουρόπα Λιγκ αλλά έχουν κάνει την... εμφάνιση τους και στο Κύπελλο όπου η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το πρώτο της παιχνίδι στο θεσμό από τον Θρασύβουλο με 1-0. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι αλλά στο 49΄ το δυνατό σουτ του Μπλάνκο από τα 25 μέτρα βρήκε το δεξί δοκάρι του Μπαρτζώκα και στο 78' ο Παυλής με δυνατό σουτ  μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη όπως με του συμπαίκτη του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην παράταση ο Καραμαλίκης πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Φυλής.

Παράδοση και στο πρωτάθλημα
Η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από την κορυφή της Σούπερ Λιγκ 12 βαθμούς και θα μπορούσε άνετα να ήταν λιγότεροι αν η τύχη ήταν μαζί της και σε αυτήν την διοργάνωση.  Η αρχή έγινε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Ενωση έφυγε τον έναν βαθμό από την Ήπειρο καθώς τρία λεπτά πριν από το φινάλε η τύχη ή καλύτερη η μπάλα της γύρισε δύο φορές την πλάτη. Σε μια απίστευτη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», ο Καφές με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σικαλιά και έπειτα από μια αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΠΑΣ η μπάλα στρώθηκε στον Γιάχιτς, ο οποίος ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι!
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έφυγε με μηδέν βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι έστω και κάπως περίεργα βρήκε... δοκάρι. Στο 32' ο Μπλάνκο προσπάθησε να βγάλει σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει μια παράξενη τροχιά και να βρίσκει το δοκάρι του Νικοπολίδη.

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στις 18 Οκτωβρίου μπορεί να μην στοίχισε βαθμούς στην Ένωση αλλά και εκεί συνέχισε την παράδοση της. Ο μετρ του είδους Μπλάνκο μόλις στο 4' με φαλτσαριστό σουτ βρήκε τον συνηθισμένο στόχο του. Σε αυτό το ματς η ΑΕΚ ήταν και τυχερή αφού επικράτησε με 3-2 αλλά την έσωσαν τα δοκάρια καθώς ο σύλλογος της Κομοτηνής τα σημάδεψε δύο φορές προς το τέλος της αναμέτρησης.

Μια εβδομάδα μετά, στις 25 Οκτωβρίου η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φεύγοντας και από εκεί με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με το σκορ να είναι στο 1-1 η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Στο 50' (δύο λεπτά μετά το γκολ του Σκόκο) ο Καφές πήρε την κεφαλιά και την έστειλε προς τα αριστερά με τον Μπλάνκο να κάνει την προβολή αλλά και πάλι τα... δοκάρια σπάζουν!


Τα φετινά δοκάρια της ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ    2-2 (Γιουρόπα Λιγκ)
78' Σκόκο
77΄Γιάχιτς
54' Μαντούκα

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΑΕΚ    1-0 (Κύπελλο)
78' Παυλής
49' Μπλάνκο


ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1-2 (1η αγωνιστική)
32' Μπλάνκο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ    1-1 (4η αγωνιστική)
87' Καφές, Γιάχιτς

ΑΕΚ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ    3-2 (7η αγωνιστική)
4' Μπλάνκο

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ    1-1 (8η αγωνιστική)
50' Μπλάνκο

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΕ!!

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η ιδέα του Δημήτρη Χατζηχρήστου για το άνοιγμα λογαριασμού για την σωτηρία της Βασίλισσας δικαιώθηκε και αν δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο η ΑΕΚ θα παίξει πλήρης για πρώτη φορά φέτος στον αυριανό αγώνα με το Περιστέρι. Στις 40.000 του Γιάννη Φιλίππου και στις 20 του ποδοσφαιρικού τμήματος προστέθηκαν άλλες 40.000 ευρώ απλών ανώνυμων οπαδών της ΑΕΚ και στις 1.20 μ.μ. τα χρήματα παραδώθηκαν από τους δικαιούχους του λογαριασμού της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της ORIGINAL (Χήρης - Σταθόπουλος) στον Μπάμπη Καραμανλή και στη Λία Μάντη. Το θαύμα έγινε, τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και πλέον με τους κατάλληλους χειρισμούς η Βασίλισσα θα πάρει τα δελτία των ξένων και χάρη στην αγάπη του κόσμου της θα παίξει αύριο πλήρης με το Περιστέρι. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Δημήτρης Χατζηχρήστος που ήταν ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους όσους βοήθησαν και αποκάλυψε πως έχει προτείνει στον πρόεδρο της ΚΑΕ Μπάμπη Καραμανλή να δοθεί τιμής ένεκεν ένα δωρεάν εισιτήριο διαρκείας σε κάθε Ενωσίτη οπαδό που θα προσκομίσει καταθετήριο ανεξάρτητα από το ποσό. Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη νίκη του λαού της ΑΕΚ και μια ξεκάθαρη απόδειξη πως οι ΑΕΚτζήδες όταν είναι μαζί μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ...

Τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα την κάνει και πάλι να μπει σε τροχιά πρόκρισης επιθυμεί απόψε η ΑΕΚ (22:05, ΑΝΤ1) κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η Ένωση θέλει να δώσει και πάλι χαρά στον κόσμο της με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρακολουθεί το παιχνίδι από την εξέδρα λόγω τιμωρίας. Αρκετές απουσίες έχει ο «δικέφαλος».

Στον πάγκο θα είναι ο Λύσανδρος  Γεωργαμλής με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να βλέπει το ματς από την κεντρική σουίτα του γηπέδου. Ο Ντούσκο έχει πολλά προβλήματα καθώς είναι τιμωρημένοι οι  Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Αραούχο ενώ για τον επόμενο μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο  Μάκος.

Ο Μπάγεβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Σαχα κάτω από τα δοκάρια έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Γιάχιτς με τον Γκέντσογλου. Πάντως δεν αποκλείεται ως στόπερ να παίξει και ο Ενσαλίβα. Δεξί μπακ θα είναι ο Γεωργέας και αριστερό ο Καράμπελας. Στη μεσαία γραμμή αν δεν βρίσκεται στην άμυνα θα είναι ο Ενσαλίβα μαζί με τον Καφέ, οι οποίοι θα αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ. Ο Μαντούκα με τον Σκόκο θα είναι οι εξτρέμ αλλάζοντας κατά διαστήματα πλευρές ενώ ο Μπλάνκο με τον Νέμεθ θα είναι στην επίθεση.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

...ΚΑΙ 100 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ..!!

Ο άμεσος συνεργάτης του Μπομπ Κοζώνη, Γιώργος Πρασσάς τόνισε ότι ο Ελληνοαμερικάνος είναι έτοιμος να βάλει τα διπλά από τους ανταγωνιστές του για να κάνει την ΑΕΚ πρώτη.

Ο Γιώργος Πρασσάς είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Μπομπ Κοζώνη. Το δεξί χέρι του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία μίλησε στην εφημερίδα Goal για τα σχέδια του συνεργάτη του για την ΑΕΚ, το οικονομικό μέγεθος του Κοζώνη αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
«Ο Μπομπ αγαπάει την ΑΕΚ και θέλει να τη βοηθήσει» δήλωσε ο άνθρωπος που έχει εμπλακεί στην υπόθεση και έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Αναφερόμενος στα οικονομικά του Κοζώνη ήταν ξεκάθαρος: «Δηλαδή πόσα βάζει κάθε χρόνο... ο ανταγωνιστής στην Ελλάδα; Ακούστε όσο και αν βάζει ο Κοζώνης μπορεί να βάλει τα διπλά. Αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει πολλά, πάρα πολλά για τον Μπόμπ. Αν θέλει ο Κοζώνης δεν έχει πρόβλημα να ανεβάσει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση. Απλά εγώ θα σας πω πως, αν χρειαστεί, ο Μπομπ μπορεί να βάλει άνετα 50, αλλά και 100εκατ. για να κάνει την ΑΕΚ πρώτη. Αυτό είναι το μέγεθος του».
 
Για την εμπλοκή του στο θέμα, ο κ.Πρασσάς ανέφερε: «Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί χτυπάνε εμένα στην Ελλάδα... Λες και εγώ θα πάρω την ΑΕΚ. Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα». «Αυτό μιλάει από μόνο του» τόνισε κρατώντας μια πλακέτα που έγραφε «Diamond Club». «Όσοι ξέρουν από οικονομικά και πολυεθνικές ξέρουν τι είναι αυτό» ανέφερε εξηγώντας πως πρόκειται για τον μέγιστο τίτλο που μπορεί να λάβει ένας στέλεχος ασφαλιστικής έχοντας κύκλο διαχείρισης πάνω κεφαλαίων πάνω από 1δις. δολάρια.
 
«Βρισκόμαστε στο επίπεδο παροχής εγγυήσεων και του ελέγχου»
 
Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο Γιώργος Πρασσάς τόνισε: «Ο κ.Παπαδημητρίου έφερε σε επαφή τον κύριο Κοζώνη με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Προσωπικά τον ξέρω τον κ.Παπαδημητρίου αλλά η σχέση που έχει με τον Κοζώνη είναι συγγενική. Είναι λογικό να υπάρχει μυστικότητα στις διαπραγματεύσεις και να υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Εδώ ένα σπίτι πουλάς και απαιτούνται πολλές ημέρες. Χρειάζεται υπομονή αλλά είμαστε πιστεύω σε καλό σημείο. Βρισκόμαστε στο επίπεδο παροχής εγγυήσεων και του ελέγχου. Στις αλλεπάλληλες συζητήσεις που έχουμε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ μας έχουν καταθέσει κάποια νούμερα κι εμείς τώρα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μέσα λογιστές για να διαπιστωθεί αν τα νούμερα των χρεών για τα οποία μίλησαν οι κ.Νοτιάς και Θανόπουλος είναι σωστά. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι σωστά και οι δύο άνθρωποι μου έδειξαν στοιχεία εξαιρετικών χαρακτήρων».
 
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
 
Ο συνεργάτης του κ.Κοζώνη παρουσιάστηκε πραγματικά αισιόδοξος για την επίτευξη της συμφωνίας: «Είμαστε σε πραγματικά πολύ καλό δρόμο. Απλά μέχρι να βγει το τελικό πόρισμα των λογιστών η ΑΕΚ μας ζήτησε μια διευκόλυνση (τα πέντε εκατομμύρια ευρώ) που δεν έχει καμία διάθεση να αρνηθεί ο Μπομπ. Θέλει να τα δώσει αυτά τα λεφτά αρκεί να πάρει τις κατάλληλες εγγυήσεις».
 
«Στηρίζει και συμπαθεί τον Μπάγεβιτς»
 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο κ.Πρασσάς τόνισε ότι ο Μπομπ Κοζώνης θα στηρίζει απόλυτα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Ο Μπάγεβιτς έχει τεράστια ιστορία στην ΑΕΚ και της έχει προσφέρει πολλά και ο Μπομπ θα τον στηρίξει. Τον συμπαθεί κιόλας σαν άνθρωπο και τον αναγνωρίζει και ως πολύ μεγάλο προπονητή. Από εκεί και πέρα το πράγμα που πρέπει να γίνει στην ομάδα είναι να πέσουν λεφτά και να έρθουν 3-4 πολύ μεγάλοι παίκτες».
 
«Το γήπεδο δεν αποτελεί προϋπόθεση»
 
Μιλώντας για την αγάπη του κ.Κοζώνη για την ΑΕΚ αλλά και το θέμα του γηπέδου ο κ.Πρασσάς ανέφερε: «Ο Μπομπ αγαπάει πολύ την Ελλάδα και πλέον έχει αρχίσει να ωριμάζει στο μυαλό του η μεταφορά των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην πατρίδα. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να εξελιχθεί, με τις κατάλληλες κινήσεις, σε μια πολλή καλή ευκαιρία. Πολλοί λένε ότι χάνουν από τον αθλητισμό, εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι χάνουν. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, για τις μικρότερες δεν ξέρω». Κλείνοντας αναφέρθηκε σε προπονητικό και γήπεδο: «Το γήπεδο, όπως και το προπονητήριο αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τον Μπομπ. Είναι όμως και για την ΑΕΚ το ίδιο. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει το γήπεδο της όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Το γήπεδο πάντως δεν αποτελεί προϋπόθεση για τον Κοζώνη. Εξάλλου γνωρίζει καλά ότι πρώτα πρέπει να επενδύσει στην ΑΕΚ και μετά να ασχοληθεί με το γήπεδο. Δεν μπορεί να γίνει ανάποδα».